Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Τι είναι το Pinterest Marketing; Πώς να κάνετε μάρκετινγκ Pinterest;

 Τι είναι το Pinterest Marketing;  Πώς να κάνετε μάρκετινγκ Pinterest;

Κάθε φορά που πατάω την εφαρμογή Pinterest στο τηλέφωνό μου, χάνομαι στον αισθητικό κόσμο του πολύχρωμου περιεχομένου και καταλήγω να αναρωτιέμαι για τα διακριτικά αλλά οριστικά οφέλη του μάρκετινγκ Pinterest. Η εφαρμογή έχει πάνω από 250 εκατομμύρια χρήστες και το 90% αυτών των χρηστών έχουν επίσης ισχυριστεί ότι λαμβάνουν αποφάσεις για αγορές στο Pinterest τακτικά.

Σε αυτό το πλαίσιο, γίνεται πρόκληση για τους εμπόρους να αποφεύγουν το Pinterest και γιατί να το κάνουν όταν τόσοι πολλοί χρήστες περνούν ώρες στο Pinterest; Επιπλέον, με την εισαγωγή του μάρκετινγκ θυγατρικών Pinterest, οι έμποροι έχουν περισσότερους λόγους να βρουν μια στρατηγική για τη δημιουργία σχετικού περιεχομένου και διαφήμισης σε αυτήν την πλατφόρμα.

Τι είναι το Pinterest Marketing;

Τι είναι το Pinterest Marketing

Πολλοί δεν το γνωρίζουν αυτό, αλλά το Pinterest είναι μια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων, αλλά λίγο διαφορετική από τις κανονικές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Ωστόσο, το μάρκετινγκ του Pinterest δεν διαφέρει τόσο από το μάρκετινγκ σε άλλες πλατφόρμες. Περισσότερο από μια προσέγγιση με γνώμονα την δέσμευση, το Pinterest δεσμεύεται σε μεγάλο βαθμό σε οπτικά ελκυστικό περιεχόμενο.

Όταν ανοίγετε την εφαρμογή, αντί να αλληλεπιδράτε με άλλους χρήστες, θα ξοδεύετε όλο τον χρόνο σας εξερευνώντας περιεχόμενο και μερικές φορές μπορεί να σας αρέσει κάτι τόσο πολύ που θα μπείτε στον πειρασμό να αγοράσετε από την εφαρμογή. Έτσι, είναι σαφές ότι το Pinterest έχει μια μοναδική προσέγγιση που είναι ένας καλός συνδυασμός ψυχολογίας και ένα μοναδικό επιχειρηματικό μοντέλο.

Ανάγνωση:  Πώς να ανακτήσετε τα διαγραμμένα TikToks & Δείτε τα διαγραμμένα βίντεο TikTok άλλων το 2024

Παρόλο που η πλατφόρμα έχει πολλούς χρήστες, οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα πώς να χρησιμοποιούν το Pinterest για μάρκετινγκ και πιθανότατα δεν είχαν ιδέα ότι υπάρχει θυγατρικό μάρκετινγκ στο Pinterest. Αλλά, και πάλι, η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για να σας προσελκύει με την πληθώρα περιεχομένου της και όχι μέσω δεσμεύσεων ή αλληλεπιδράσεων.

Πώς να κάνετε μάρκετινγκ Pinterest;

Πώς να κάνετε μάρκετινγκ στο Pinterest

Η ιδέα του μάρκετινγκ του Pinterest δεν είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Είναι ασυνήθιστο, αλλά όχι αδύνατο, επειδή μόλις σπάσετε τον αλγόριθμο του Pinterest, θα καταλάβετε τις μεγάλες δυνατότητες της πλατφόρμας. Σκεφτείτε το – μια πλατφόρμα γνωστή μόνο για το οπτικά ελκυστικό περιεχόμενο που πείθει τους ανθρώπους να αγοράσουν και αυτό επίσης χωρίς καμία αλληλεπίδραση.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να καταλάβετε πώς να κάνετε με επιτυχία το μάρκετινγκ Pinterest.

1. Διανομή περιεχομένου

Οι περισσότεροι από εμάς επισκέπτονται το Pinterest για το οπτικό του περιεχόμενο, το οποίο κάνει την πλατφόρμα ένα εξαιρετικό μέρος για τη διανομή του περιεχομένου σας, ακόμα κι αν το περιεχόμενό σας είναι ένα απλό ιστολόγιο. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να κάνουν κλικ στη λειτουργία συνδέσμου για να επισκεφθούν τον ιστότοπο, μια δυνατότητα που αμφισβητείται από το Instagram μέχρι σήμερα.

Το Pinterest επιτρέπει επίσης στους χρήστες να δημιουργούν πίνακες για την αποθήκευση και τη διανομή του περιεχομένου σας. Επιπλέον, μπορείτε να έχετε πολλούς πίνακες και ακόμη και να τους κατηγοριοποιήσετε σύμφωνα με θέματα, ιδέες, εμπνεύσεις και άλλα παρόμοια. Αυτό διευκολύνει το κοινό σας να βρει το περιεχόμενό σας στην πλατφόρμα και σας βοηθά ακόμη και να προσκαλέσετε χρήστες να συμμετάσχουν στους πίνακες.

Ανάγνωση:  Κεφαλαιοποίηση URL: Έχει σημασία για το SEO;

Μπορεί να θέλετε να διαβάσετε: Αξιοποίηση του Pinterest ως εργαλείο μάρκετινγκ

2. Κοινοτικό Κτίριο

Χωρίς να δημιουργήσετε μια ισχυρή κοινότητα στο Pinterest, δεν θα μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τις τεχνικές μάρκετινγκ του Pinterest. Επιπλέον, η κοινότητά σας στο Pinterest μπορεί εύκολα να κρατήσει έναν αριθμό ακολούθων που αλληλεπιδρούν με τα pin σας και, στη συνέχεια, να επισκεφτεί τον ιστότοπό σας – αυτό σας βοηθά να παρακολουθείτε επίσης ποιοι επισκέπτονται τον ιστότοπό σας.

Κάθε μήνα σχεδόν 335 εκατομμύρια χρήστες επισκέπτονται το Pinterest. Αντί να χρησιμοποιείτε την πλατφόρμα σαν διαφημιστική πινακίδα και να συμμετέχετε σε μονόδρομη επικοινωνία, το κόλπο είναι να μετατρέψετε τη ροή σας στο Pinterest σε έναν αμφίδρομο χώρο επικοινωνίας για τους χρήστες να βρουν το περιεχόμενό σας και να αλληλεπιδράσουν μαζί του.

3. Ενισχύστε την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις του ιστότοπου

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι το Pinterest επιτρέπει στους χρήστες να συνδέουν το περιεχόμενό σας με έναν διαφορετικό ιστότοπο. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να διανείμετε τόσο οπτικό όσο και γραπτό περιεχόμενο εύχρηστα για να συνδεθείτε με άλλους ιστότοπους και οδηγούν κατά συνέπεια την κυκλοφορία. Αυτή είναι μια τόσο νέα αλλαγή από το Instagram – η πολλαπλή προώθηση σε όλα τα κανάλια είναι εξαιρετικά χρήσιμη και το Pinterest είναι χρήσιμο σε αυτήν την πτυχή.

Ανάγνωση:  5 Συμβουλές για να επιλέξετε ένα ψηφιακό γραφείο για την επιχείρησή σας

Φυσικά, όταν ενισχύεται η επισκεψιμότητα του ιστότοπου, ενισχύονται και οι διαδικτυακές πωλήσεις. Αυτό ισχύει πολύ για το Pinterest, επειδή οι χρήστες συναντούν προϊόντα, κάνουν κλικ στον σύνδεσμο και, στη συνέχεια, πολλοί παρορμητικοί αγοραστές καταλήγουν να αγοράζουν το προϊόν. Είναι μια ψυχολογική προσέγγιση και το μάρκετινγκ του Pinterest δεν απέχει πολύ από αυτήν την προσέγγιση.

Διαβάστε περισσότερα: 10 καλύτερα εργαλεία διαχείρισης κοινωνικών μέσων για επαγγελματίες του μάρκετινγκ το 2022

Συχνές Ερωτήσεις (FAQs):

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

1. Τι εννοείτε με το Pinterest Marketing;

Το μάρκετινγκ του Pinterest αναφέρεται σε α στρατηγική μάρκετινγκ που σχεδιάζει και εφαρμόζει μέτρα για τη συμπερίληψη της πλατφόρμας Pinterest στη βελτίωση της παρουσίας της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο. Αν και δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο το Instagram και το Facebook, μια καλή στρατηγική μάρκετινγκ Pinterest είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική επιτυχία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

2. Τι είναι το Pinterest και πώς λειτουργεί;

Ο καλύτερος τρόπος για να εξηγήσετε την εφαρμογή Pinterest σε οποιονδήποτε είναι να εξηγήσετε πώς λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης. Σχεδιασμένη ως μια οπτικά ελκυστική εφαρμογή με καρφίτσες για οτιδήποτε και οτιδήποτε, η πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν καρφίτσες, να αποθηκεύουν ή να κατεβάζουν pin και να αντλούν όση έμπνευση θέλουν.

3. Πώς μπορώ να δημιουργήσω μια στρατηγική Pinterest;

Δημιουργήστε μια ισχυρή στρατηγική Pinterest ακολουθώντας τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω,

  • Χρησιμοποιήστε φωτογραφίες και βίντεο κορυφαίας ποιότητας.
  • Να είστε συνεπείς με τη δημοσίευση των καρφιτσών σας.
  • Το περιεχόμενό σας πρέπει να είναι σχετικό.
  • Χρησιμοποιήστε τα αναλυτικά στοιχεία του Pinterest για να αναλύετε τα pin καθημερινά και να ενισχύσετε τις τεχνικές μάρκετινγκ του Pinterest.
Ανάγνωση:  4 τρόποι για να σταματήσετε τη μικροδιαχείριση της ομάδας σας

4. Ποια είναι τα βασικά βήματα για τη δημιουργία μιας καμπάνιας μάρκετινγκ Pinterest;

Τα βασικά βήματα πίσω από τη δημιουργία μιας επιτυχημένης καμπάνιας μάρκετινγκ στο Pinterest είναι τα εξής:

  • Εγκαταστήστε την εφαρμογή στο smartphone σας και συνδεθείτε στον επιχειρηματικό λογαριασμό σας στο Pinterest.
  • Επιλέξτε «Διαφημίσεις» και κάντε κλικ στο κουμπί «Δημιουργία διαφήμισης».
  • Επιλέξτε έναν στόχο κάτω από το κουμπί “επιλογή στόχου καμπάνιας”.
  • Στο προηγούμενο βήμα, μπορείτε επίσης να επιλέξετε να ορίσετε τον προϋπολογισμό.
  • Τέλος, πατήστε το κουμπί «συνέχεια» και δημιουργήστε την καμπάνια πριν δημιουργήσετε τις ομάδες διαφημίσεων.

συμπέρασμα

Τώρα που γνωρίζετε ότι το Pinterest είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια αισθητική πηγή έμπνευσης, η εκμάθηση των βασικών στοιχείων του μάρκετινγκ του Pinterest μπορεί μόνο να σας βοηθήσει να κατανοήσετε την πλατφόρμα πιο αποτελεσματικά. Σκέψου το. Δεδομένου ότι είναι ακόμα σχετικά καινούργιο, αν επιβιβαστείτε τώρα, μπορεί να αποδειχθεί ωφέλιμο για εσάς!

Για παράδειγμα, αν σας αρέσει το μάρκετινγκ θυγατρικών αλλά δεν ξέρετε πώς να χρησιμοποιήσετε το Pinterest για μάρκετινγκ θυγατρικών, είναι καιρός να καταλάβετε το μάρκετινγκ θυγατρικών στην πλατφόρμα. Λοιπόν, τι περιμένεις; Με τη βοήθεια του μάρκετινγκ Pinterest, μετατρέψτε την ασθένεια κύλισης και τις παρορμητικές αγοραστικές σας συνήθειες σε κάτι παραγωγικό σήμερα!