Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Τι είναι το μάρκετινγκ στο Facebook; Πώς να κάνετε το Facebook Marketing;

 Τι είναι το μάρκετινγκ στο Facebook; Πώς να κάνετε το Facebook Marketing;

Το Facebook υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό, όπως και η έννοια του μάρκετινγκ στο Facebook. Οι μικρές επιχειρήσεις και οι τοπικές μπουτίκ εξαρτώνται για πάντα από το Facebook για την αύξηση της δέσμευσης και των πωλήσεων. Το συναρπαστικό με την επιτυχία αυτών των επιχειρήσεων μικρής κλίμακας είναι η στρατηγική μάρκετινγκ στο Facebook.

Η επιτυχία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως επωνυμία εξαρτάται αυστηρά από το πόσο καλά κατασκευάζετε τη στρατηγική σας – δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια στρατηγική για όλες τις πλατφόρμες. Πριν μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το Facebook για μάρκετινγκ, είναι απαραίτητο να έχετε μια σαφή ιδέα για την ιδέα. Το Facebook είναι εδώ για να μείνει και η εκμάθηση των περιπλοκών του μάρκετινγκ στο Facebook θα ωφελήσει πολύ την επιχείρησή σας!

Κάντε κύλιση προς τα κάτω και μάθετε τις μικρές περιπλοκές του μάρκετινγκ στο Facebook!

Τι είναι το Facebook Marketing;

Τι είναι το Facebook Marketing

Αν έχετε συναντήσει κάποιο μάθημα μάρκετινγκ στο Facebook, θα καταλάβετε πόσο έχουν προχωρήσει οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Facebook, ειδικά στον τομέα του μάρκετινγκ και της διαφήμισης. Το μάρκετινγκ μέσω του Facebook μπορεί να γίνει τόσο μέσω οργανικών όσο και πληρωμένων διαφημίσεων, επιτρέποντας έτσι στις επωνυμίες να αναπτύξουν μια ανθρώπινη φωνή μέσω των επιχειρηματικών τους λογαριασμών.

Ανάγνωση:  Πώς να δημιουργήσετε έσοδα από το ιστολόγιό σας το 2024 και μετά

Στην πραγματικότητα, την τελευταία δεκαετία, το Facebook μεταμορφώθηκε σταδιακά σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές στον κόσμο. Εξακολουθείτε να αναρωτιέστε γιατί το μάρκετινγκ στο Facebook είναι κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη για την επιχείρησή σας; Να γιατί!

1. Στόχευση με βάση την ακρίβεια

Η δυνατότητα στόχευσης του Facebook είναι πολύ πιο προηγμένη από παρόμοια χαρακτηριστικά άλλων πλατφορμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό καθιστά την επένδυση σε διαφημίσεις Facebook πιο ασφαλή από παρόμοιες επενδύσεις σε άλλες πλατφόρμες. Μπορείτε επίσης να βελτιστοποιήσετε το υπηρεσία διαχείρισης διαφημίσεων facebook για την επιχείρησή σας αποτελεσματικά για να φτάσετε στο τέλος σας.

Το Facebook επιτρέπει στους χρήστες να μην κάνουν απλώς δημογραφική στόχευση, η οποία περιλαμβάνει πρωτεύοντες παράγοντες όπως το φύλο, την τοποθεσία, την ηλικία και παρόμοια, αλλά η πλατφόρμα επιτρέπει επίσης στους χρήστες να εκτελούν ψυχογραφική στόχευση καθώς και στόχευση ανταγωνιστών – και τα δύο μπορούν να κάνουν τόσα πολλά για την επιχείρησή σας, ειδικά όταν επενδύετε πίσω από την εκτέλεση μιας καμπάνιας.

2. Αύξηση της επισκεψιμότητας του ιστότοπου

Το Facebook είναι ιδανικό για την εκτέλεση καμπανιών όπου θέλετε το κοινό σας να επισκέπτεται τον ιστότοπό σας, επειδή οδηγεί απευθείας την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας. Επιπλέον, αυτοί οι υποψήφιοι πελάτες θα είναι υψηλής ποιότητας, καθώς γνωρίζουν ήδη την επιχείρησή σας και δεν έχουν προσγειωθεί στον ιστότοπό σας χωρίς κανένα λόγο.

Δεν σταματά εδώ. Η πλατφόρμα παρέχει επίσης ένα ευρύ φάσμα μορφών διαφήμισης διαθέσιμες για τις επιχειρήσεις ώστε να προβάλλουν τα προϊόντα τους από εξαιρετικές γωνίες. Οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιούν τόσο κείμενο όσο και οπτική μορφή για το ίδιο.

Ανάγνωση:  Ιδιοκτήτες διαδικτυακών επιχειρήσεων: Πώς να ξεκινήσετε ένα επιχειρηματικό σχέδιο ηλεκτρονικού εμπορίου

3. Υποστήριξη πελατειακών σχέσεων

Πέρασαν οι μέρες που περνούσαμε από μια αλυσίδα email και τηλεφωνικών κλήσεων για να επικοινωνήσετε με ομάδες υποστήριξης πελατών οποιασδήποτε επωνυμίας. Με την ανάπτυξη του χώρου μάρκετινγκ στο Facebook, οι επωνυμίες μπορούν πλέον να δημιουργούν chatbots για την επικοινωνία με τους πελάτες μέσω των Facebook messengers.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα σενάριο χρήστη και να χρησιμοποιήσετε δημοφιλείς λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με ερωτήματα στον κλάδο σας. Το chatbot σας απλώς θα μιμηθεί τις απαντήσεις σας. Με αυτόν τον τρόπο, είστε διαθέσιμοι να απαντάτε σε βασικά ερωτήματα στη σελίδα της επιχείρησής σας όλο το εικοσιτετράωρο.

Πώς να κάνετε το Facebook Marketing;

Πώς να κάνετε Facebook Marketing

Τώρα που γνωρίζετε τα οφέλη του μάρκετινγκ στο Facebook, πρέπει να αναρωτιέστε πώς λειτουργεί το μάρκετινγκ του Facebook. Έχετε φτάσει στο σωστό μέρος. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και μάθετε πώς λειτουργεί το μάρκετινγκ στο Facebook.

1. Θέστε τους στόχους σας

Ο καθορισμός των στόχων σας είναι ζωτικής σημασίας για οποιαδήποτε πλατφόρμα κοινωνικών μέσων, ειδικά το Facebook. Εάν δεν θέσετε σωστά τους στόχους σας, η στρατηγική μάρκετινγκ στο Facebook θα πέσει πριν καν ξεκινήσετε. Μάθετε ποιοι είναι οι επιχειρηματικοί σας στόχοι από το Facebook Marketing πριν κάνετε οτιδήποτε.

2. Προσδιορίστε το κοινό-στόχο σας

Και πάλι, η εύρεση του κοινού-στόχου σας ισχύει για οποιαδήποτε πλατφόρμα, είτε δημιουργείτε οργανικό περιεχόμενο ή αναρτήσεις με χορηγία είτε εκτελείτε μια καμπάνια. Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του μάρκετινγκ του Facebook είναι ο τρόπος με τον οποίο επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν τρία είδη στόχευσης – δημογραφική, ψυχογραφική και ανταγωνιστική.

Ανάγνωση:  Γιατί πρέπει να επενδύσετε στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας

3. Επιλέξτε Μορφή περιεχομένου και προγραμματισμός αναρτήσεων

Αφού καθορίσετε τους επιχειρηματικούς σας στόχους και το κοινό-στόχο σας, όλη η επιτυχία σας εξαρτάται από το περιεχόμενο που επιλέγετε να δημιουργήσετε, τις μορφές στις οποίες αποφασίζετε να το δημοσιεύσετε και τη συνοχή πίσω από τη δημοσίευση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία προγραμματισμού για να βεβαιωθείτε ότι δημοσιεύετε τακτικά.

4. Ενισχύστε τις δημοσιεύσεις σας και μετρήστε την απόδοσή σας

Η ενίσχυση είναι ευεργετική στο Facebook, ειδικά αν χρησιμοποιείτε διαφημίσεις Facebook για το ίδιο. Αυτό συμβαίνει επειδή οι διαφημίσεις Facebook προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών στόχευσης, εργαλεία για την επιτυχή εκτέλεση των καμπανιών, και σχετικά χαμηλή τιμή. Δεδομένου ότι οι διαφημίσεις Facebook βασίζονται σε μια στρατηγική υποβολής προσφορών, μπορείτε να επιλέξετε την τοποθέτηση διαφήμισης, το κοινό-στόχο και το χρονοδιάγραμμα.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQs):

1. Πώς γίνεται το Facebook Marketing;

Το μάρκετινγκ στο Facebook μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Ένας από τους παλαιότερους τρόπους είναι η δημιουργία μιας σελίδας στο Facebook για την επιχείρησή σας. Μπορείτε εύκολα να το χρησιμοποιήσετε ως δωρεάν εργαλείο μάρκετινγκ και να δημιουργήσετε περιεχόμενο που σχετίζεται με την επιχείρησή σας στη σελίδα.

2. Πώς μπορώ να ξεκινήσω το Facebook Marketing;

Μια επιτυχημένη στρατηγική μάρκετινγκ στο Facebook δεν είναι δύσκολο να επιτευχθεί, ειδικά αν ακολουθήσετε τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω:

 • Θέστε ξεκάθαρους στόχους.
 • Προσδιορίστε το κοινό-στόχο σας.
 • Δημιουργήστε περιεχόμενο και δημοσιεύστε τακτικά.
 • Δημιουργήστε μια ανθρώπινη φωνή πίσω από την επωνυμία σας.
 • Απαντήστε στο κοινό σας και ενισχύστε την αφοσίωση.

3. Ποια είναι τα οφέλη του Facebook Marketing;

Τα οφέλη από τη χρήση του μάρκετινγκ στο Facebook αναφέρονται παρακάτω,

 • Μεγαλύτερο μέγεθος κοινού.
 • Πρόσβαση σε B2B και B2C επιχειρήσεις.
 • Ψυχογραφική στόχευση και στόχευση ανταγωνιστών.
 • Μεγάλη γκάμα μορφών διαφήμισης.
 • Κατευθύνει απευθείας την επισκεψιμότητα στους ιστότοπους της επωνυμίας.
Ανάγνωση:  Ψηφιακό μάρκετινγκ για κατασκευαστές στην 4η βιομηχανική επανάσταση

4. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης του Facebook Marketing;

Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα της χρήσης του Facebook για μάρκετινγκ είναι η πρόσβασή σας σε ένα ευρύ φάσμα κοινού και επίσης ο τρόπος με τον οποίο η πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες να προσδιορίζουν το κοινό-στόχο τους όχι μόνο με βάση τα συνήθη δημογραφικά στοιχεία αλλά και τα πρότυπα συμπεριφοράς. Ωστόσο, ένα σημαντικό μειονέκτημα αυτής της πλατφόρμας είναι ότι περιορίζεστε μόνο σε χρήστες του Facebook με χαμηλή οργανική εμβέλεια.

5. Πόσο κοστίζει ανά μήνα η διαφήμιση στο Facebook;

Κατά μέσο όρο, οι περισσότερες επιχειρήσεις ξοδεύουν κάπου μεταξύ 200 – 800 δολάρια για την εκτέλεση διαφημιστικών καμπανιών Facebook μηνιαίως. Μπορείτε να επιλέξετε να πληρώσετε κάπου μεταξύ του ίδιου εύρους με βάση το μέγεθος της εταιρείας σας και τον προϋπολογισμό μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

συμπέρασμα

2,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook μηνιαίως. Ενώ ορισμένοι χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να συνδεθούν με στενούς ή αγνώστους, άλλοι τη χρησιμοποιούν ως πλατφόρμα διαφήμισης, καθιστώντας έτσι το μάρκετινγκ του Facebook δημοφιλή κλάδο μάρκετινγκ. Μπορείτε εύκολα να βρείτε καλούς πελάτες στην πλατφόρμα και να δημιουργήσετε μακροχρόνιες σχέσεις μαζί τους.