Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Τι είναι η συσκευή Arris; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

 Τι είναι η συσκευή Arris;  Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Καθώς όλο και περισσότερες συσκευές μπαίνουν στο Διαδίκτυο, δεν είναι παράξενο να βλέπετε μερικές άγνωστες ή περίεργες συσκευές να εμφανίζονται στη λίστα συνδεδεμένων συσκευών του δρομολογητή σας. Ωστόσο, αυτή είναι επίσης μια πύλη για τους φορείς απειλών να αποκτήσουν κακόβουλες συσκευές στο δίκτυό σας χωρίς να προκαλούν υποψίες.

Σε αυτό το άρθρο, μιλάμε για μια συσκευή Arris, τι είναι, τι κάνει και γιατί βρίσκεται στο δίκτυό σας εκτός από οτιδήποτε άλλο πρέπει να γνωρίζετε.

Διαβάστε επίσης: Τι κάνει το κουμπί WPS στο δρομολογητή;

Μια συσκευή “Arris” ή “Arris Group” στο δίκτυό σας είναι πιθανότατα ένας αποκωδικοποιητής ή παρόμοια συσκευή που κατασκευάζεται από την Arris, μια αμερικανική εταιρεία που σχεδιάζει και κατασκευάζει εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών και δικτύων, συμπεριλαμβανομένων μόντεμ, δρομολογητών και αποκωδικοποιητών τηλεόρασης .

Η Arris είναι μια αρκετά παλιά και αξιόπιστη εταιρεία, τα προϊόντα της οποίας χρησιμοποιούνται συχνά από βασικούς φορείς καλωδιακής τηλεόρασης και παρόχους υπηρεσιών Internet σε όλο τον κόσμο. Πωλούν επίσης συσκευές για καταναλωτική χρήση. Επομένως, εάν βλέπετε μια συσκευή Arris να εμφανίζεται στο δίκτυό σας, το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται απλώς για τον δρομολογητή, τον αποκωδικοποιητή ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή που παρέχεται από τον πάροχο υπηρεσιών σας συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο και τίποτα κακόβουλο.

Ανάγνωση:  Πόσο σημαντικό είναι το ψηφιακό μάρκετινγκ για τις επιχειρήσεις το 2024; |

Η συσκευή μπορεί να είναι νόμιμη, αλλά υπάρχουν πιθανότητες να έχει πλαστογραφηθεί ή να είναι και κάποιου άλλου. Επιπλέον, εάν δεν έχετε καμία από τις προαναφερθείσες συσκευές στο σπίτι σας, η εμφάνιση τους στο δίκτυό σας μπορεί να είναι τρομακτικό.

Ακολουθούν τρεις τρόποι με τους οποίους μπορείτε να διασφαλίσετε ότι η συσκευή Arris στο δίκτυό σας είναι ασφαλής.

Ελέγξτε τη διεύθυνση MAC

Σχεδόν όλες οι συσκευές που συνδέονται σε ένα δίκτυο θα έχουν ένα αυτοκόλλητο πάνω τους που θα λέει τη διεύθυνση MAC τους. Αυτό είναι ένα μόνιμο αναγνωριστικό υλικού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ξεχωρίσει τις συσκευές σε δίκτυα. Αναφέρετε τη διεύθυνση MAC που βλέπετε μπροστά από τη συσκευή Arris στο δίκτυό σας με τυχόν δρομολογητές ή αποκωδικοποιητές στο σπίτι σας και εάν κανένα από αυτά δεν ταιριάζει, αποκλείστε τη συσκευή από το δίκτυό σας.

Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης WiFi

Παρόλο που είναι λίγο δύσκολο να ενημερώσετε τον κωδικό πρόσβασης WiFi σε όλες τις συσκευές σας που μπορεί να είναι ήδη συνδεδεμένες στο δρομολογητή σας, η αλλαγή του κωδικού πρόσβασης WiFi μπορεί να είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αποκλείσετε ανεπιθύμητες συσκευές από το δίκτυό σας χωρίς να χρειάζεται ρητά αναγνώριση κάθε συσκευή ξεχωριστά.

Είναι ασφαλές το WiFi σας;  5 συμβουλές για να διατηρήσετε το δίκτυό σας ασφαλές και υγιές

Λάβετε επίσης υπόψη σας ότι εφόσον το δίκτυό σας έχει διεισδύσει μία φορά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η ασφάλεια του δικτύου σας να μην είναι ικανοποιητική. Η χρήση της ασφάλειας WPA2 ή ακόμα και WPA3, εάν είναι διαθέσιμη, είναι καλή ιδέα για να διασφαλίσετε ότι το δίκτυό σας παραμένει ασφαλές.

Ανάγνωση:  Γιατί το τηλέφωνό μου φορτίζει μόνο όταν είναι απενεργοποιημένο; Γρήγορο φτιάξιμο

Εάν δεν μπορείτε να κάνετε κανένα από τα παραπάνω, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να απευθυνθείτε στον ISP σας και να τον ζητήσετε να λύσει το πρόβλημα για εσάς είτε εξ αποστάσεως είτε στέλνοντας έναν εκπρόσωπο υποστήριξης στο σπίτι σας.

Διαβάστε επίσης: Ο δρομολογητής Xfinity αναβοσβήνει με μπλε χρώμα: 5 Διορθώσεις