Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Τι είναι η Ακύρωση θορύβου;

Τι είναι η Ακύρωση θορύβου;

Τα ακουστικά ή τα ακουστικά αποτελούν σημαντικό μέρος της καθημερινής ζωής των περισσότερων ανθρώπων. Είτε στις καθημερινές σας μετακινήσεις είτε όταν εργάζεστε έξω από μια καφετέρια, σας επιτρέπουν να ακούτε μουσική ή ό,τι άλλο θέλετε, χωρίς να χρειάζεται να εκτινάξετε τους γύρω σας με το περιεχόμενό σας.

Τα ακουστικά ακύρωσης θορύβου είναι επίσης ιδιαίτερα χρήσιμα, καθώς αποκλείουν τον εξωτερικό θόρυβο και συνήθως προσφέρουν στον χρήστη καλύτερη εμπειρία ακρόασης. Πώς λειτουργεί όμως η ακύρωση θορύβου και χρειάζεται να ξοδέψετε επιπλέον χρήματα σε ακουστικά με τη λειτουργία;

Αυτό το άρθρο εξετάζει τα ακουστικά/ακουστικά ακύρωσης θορύβου, τον τρόπο λειτουργίας τους και αν χρειάζεστε ή όχι τη δυνατότητα.

Διαβάστε επίσης: 10 καλύτερα ακουστικά και ακουστικά ακύρωσης θορύβου

Ένα σύστημα ενεργής ακύρωσης θορύβου (ANC) χρησιμοποιεί μικρόφωνα που υπάρχουν γύρω από τα ακουστικά/τα ακουστικά χρησιμοποιεί πρόσθετα μικρόφωνα για να καταγράψει και να μειώσει τον ανεπιθύμητο θόρυβο του περιβάλλοντος.

Το σύστημα χρησιμοποιεί αυτά τα μικρόφωνα για να «ακούει» τους ήχους έξω και μέσα στο ακουστικό. Αποτελείται από ένα chipset ANC που αναστρέφει τα ηχητικά κύματα και ένα ηχείο που είναι διαθέσιμο μέσα στο ακουστικό ακυρώνει τον εξωτερικό ήχο χρησιμοποιώντας ηχητικά κύματα εξουδετέρωσης.

Για να επιτύχουμε ακύρωση θορύβου, μπορούμε να προχωρήσουμε στη χρήση ενός chipset ANC σε οποιαδήποτε μορφή:

  • Ως σύστημα ANC τροφοδοσίας με μικρόφωνο τοποθετημένο στο εξωτερικό του ακουστικού.
  • Ως σύστημα ANC ανάδρασης με μικρόφωνο τοποθετημένο μέσα στο ακουστικό.
  • Ως υβριδικό σύστημα ANC, ένας συνδυασμός συστήματος ANC feed-forward και feedback.
Ανάγνωση:  Πώς να φτιάξετε έναν προσαρμοσμένο υπολογιστή; Οι 7 κορυφαίοι ιστότοποι δημιουργίας υπολογιστών

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι συσκευές ακύρωσης θορύβου δεν θα διακόψουν αυτόματα όλο τον ήχο στο περιβάλλον σας. Λειτουργούν μόνο με ένα συγκεκριμένο σύνολο συχνοτήτων, ειδικά με χαμηλότερες, όπως το βουητό σε ένα αεροπλάνο ή στο μετρό.

Τα ακουστικά/ακουστικά ANC διαθέτουν εξωτερικά μικρόφωνα που αναλαμβάνουν ήχο περιβάλλοντος.

Άλλοι ήχοι, όπως μια κανονική συνομιλία σε ένα καφέ ή άλλοι ήχοι υψηλότερης συχνότητας, θα εξακολουθούν να είναι μέσα στα αυτιά σας, αλλά η μουσική ή ο ήχος που ακούτε θα τους κρατήσει έξω, μειώνοντας κάθε άλλο θόρυβο περιβάλλοντος που ενδέχεται να ακούσετε διαφορετικά .

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να θυμάστε σχετικά με τα ακουστικά στο αυτί είναι ότι η αποτελεσματικότητα του συστήματος ANC εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο καλά εφαρμόζουν τα ακουστικά στα αυτιά σας, πόσο βαθιά κάθονται και πόσο καλή είναι η συνολική εφαρμογή στα συγκεκριμένα αυτιά σας. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να πειραματιστείτε με άκρες αυτιών διαφορετικών σχημάτων και μεγεθών για να βρείτε την τέλεια εφαρμογή.

Τα πρόσθετα μικρόφωνα στα ακουστικά ANC είναι επίσης χρήσιμα στη λειτουργία διαφάνειας που προσφέρουν σχεδόν όλα αυτά τα ακουστικά.

Διαβάστε επίσης: Top 7 ανθεκτικά ακουστικά

Μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι που μπορεί να λειτουργούν τα ακουστικά ακύρωσης θορύβου. Μπορείτε να επιλέξετε τη ρύθμιση, τη λειτουργία ή τον τύπο ακύρωσης που ταιριάζει στην άνεσή σας.

  • Παθητική ακύρωση θορύβου διατίθεται σε ακουστικά πάνω από το αυτί και ακουστικά για το αυτί, όπου το ακουστικό είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση του περιβάλλοντος θορύβου.
  • Ενεργή ακύρωση θορύβου χρησιμοποιεί μικρόφωνα και ηχεία για να μειώσει τους θορύβους του περιβάλλοντος και του περιβάλλοντος. Είναι ο πιο γνωστός τύπος και χρησιμοποιείται συχνά σε ακουστικά πάνω από το αυτί. Τα αληθινά ασύρματα ακουστικά για το αυτί χρησιμοποιούν ενεργά αυτήν την τεχνολογία λόγω του μικρού μεγέθους και της αποδοτικής διάρκειας μπαταρίας.
  • Adaptive Active Noise Cancellation επιτρέπει την αυτόματη προσαρμογή στο περιβάλλον σας. Είναι μια εξελιγμένη έκδοση του ANC όπου τα επίπεδα ακύρωσης θορύβου προσαρμόζονται ψηφιακά στο περιβάλλον.
  • Ρυθμιζόμενη ενεργή ακύρωση θορύβου επιτρέπει τη χειροκίνητη ρύθμιση των επιπέδων ακύρωσης θορύβου, επιτρέποντάς σας έτσι να ακούτε κάποιο θόρυβο φόντου. Δίνει απόλυτο έλεγχο στους ανθρώπους.
  • Λειτουργία διαφάνειας σας επιτρέπει να συντονιστείτε ξανά στον κόσμο χωρίς να απενεργοποιήσετε τη μουσική ή να αφαιρέσετε τα ακουστικά σας.
  • Ρυθμιζόμενη λειτουργία διαφάνειας σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τον θόρυβο φόντου που περνά μέσα από το ακουστικό σας χωρίς να απενεργοποιείτε τη μουσική.
  • Ρυθμιζόμενη δική του φωνή σας επιτρέπει να ελέγχετε τη φωνή σας κατά τη διάρκεια κλήσεων διάσκεψης χρησιμοποιώντας το ANC.
Ανάγνωση:  Πώς να απενεργοποιήσετε το Kindle;

Διαβάστε επίσης: Τα κορυφαία 7 ακουστικά ακύρωσης θορύβου

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο εξωτερικός ήχος του περιβάλλοντος θα διαρρεύσει στα αυτιά σας εάν είστε έξω και τριγύρω. Ενώ τα ακουστικά με κλειστή πλάτη ή τα ακουστικά για το αυτί κάνουν μια αξιοπρεπή δουλειά για να διατηρούν μακριά τον ήχο του περιβάλλοντος, μπορεί να μην έχουν, ανάλογα με το πόσο δυνατό είναι το περιβάλλον σας.

Η ακύρωση θορύβου βοηθάει κρατώντας τις περισσότερες χαμηλές συχνότητες εκτός, γεγονός που μπορεί να παραμορφώσει τον ήχο σας. Βοηθούν επίσης να διατηρήσετε την ένταση του ήχου που ακούτε χαμηλότερη, καθώς δεν χρειάζεται απαραίτητα να τον εκτοξεύετε πιο δυνατά από τον θόρυβο του περιβάλλοντος που έρχεται από το περιβάλλον σας.

Τέλος, προσέξτε το περιβάλλον σας εάν φοράτε ακουστικά/ακουστικά ANC δημόσια. Ενώ μπορεί να αποκτήσετε μια νέα εκτίμηση για το πόσο καλό είναι το ANC στα ακουστικά σας, θα μάθετε επίσης με τον δύσκολο τρόπο ότι το να χτυπάτε από την κίνηση της κυκλοφορίας δεν είναι πολύ καλή εμπειρία.

(Με στοιχεία από τον Prachi Shah)

Διαβάστε επίσης: Κωδικοποιητές Bluetooth: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε