Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Τι είναι ένα αυτοματοποιημένο σύστημα σχολίων πελατών;

Τι είναι ένα αυτοματοποιημένο σύστημα σχολίων πελατών;

Τα σχόλια των πελατών επηρεάζουν άμεσα την απόδοση της επιχείρησής σας. Η παρακολούθηση των πελατών σας και η βελτίωση των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας συμβάλλουν στην ανάπτυξή σας. Ο πιο απλός τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι με την αυτοματοποίηση των σχολίων των πελατών. Λοιπόν, τι είναι ένα αυτοματοποιημένο σύστημα σχολίων πελατών; Ποιες μεθόδους πρέπει να δοκιμάσετε για να λάβετε σχόλια;

Τι είναι ένα αυτοματοποιημένο σύστημα σχολίων πελατών;

Ένα αυτοματοποιημένο σύστημα σχολίων πελατών είναι μια ροή εργασίας που συγκεντρώνει, εξετάζει και διανέμει σχόλια χωρίς επιπλέον προσπάθεια. Σας βοηθά να βελτιώσετε την εμπειρία και την ικανοποίηση των πελατών. Το σύστημα σάς επιτρέπει να γνωρίζετε τις επιθυμίες και τις ανάγκες των πελατών. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να λάβετε στρατηγικές αποφάσεις για τη βελτίωση των σχέσεων με τους πελάτες για την επιχείρησή σας. Αυτό το σύστημα δημιουργεί ένα αίσθημα εμπιστοσύνης στον πελάτη ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του μέσω τακτικής ανατροφοδότησης. Επιπλέον, αυτοί οι δείκτες εμπιστοσύνης και αφοσίωσης σας βοηθούν να αποκτήσετε νέους πελάτες.

Ποιοι είναι οι 4 τρόποι για να λάβετε σχόλια από πελάτες;

Η παροχή θετικών εμπειριών πελατών είναι ένα από τα πιο κρίσιμα στοιχεία της επιχειρηματικής ανάπτυξης. 86% των πελατών είναι πιθανό να πληρώσουν περισσότερα όταν έχουν θετικές εμπειρίες με μια επωνυμία. Σε αυτό το σημείο, ένας κύκλος ανατροφοδότησης είναι μια από τις πιο εξαιρετικές μεθόδους για τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών. Μπορούμε να απαριθμήσουμε τους τέσσερις αποτελεσματικούς τρόπους απόκτησης σχολίων:

1) Συλλέξτε σχόλια από πελάτες

Μπορούμε να ξεκινήσουμε τον κύκλο συλλέγοντας κριτικές πελατών. Μπορείτε να κάνετε πιο ακριβείς βελτιώσεις μέσω σχολίων που δημιουργούν θετικές και αρνητικές εμπειρίες πελατών. Επομένως, τα εργαλεία έρευνας, οι πλατφόρμες κριτικών, η ζωντανή συνομιλία, τα chatbot και τα αναλυτικά στοιχεία παρακολούθησης μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να βοηθήσουν στη συλλογή σχολίων. Έρευνες όπως CSAT, NPS, CES και PMF μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να συλλέξετε αποτελεσματικά σχόλια για πιο λεπτομερή ανάλυση. Αυτό το είδος σχολίων πελατών αποκαλύπτει πιο αξιόπιστες και ακριβείς κρίσεις σχετικά με την πρόοδο της επιχείρησής σας.

Ανάγνωση:  Τι είναι το Link Building; Πλήρης οδηγός για αρχάριους 2024

2) Αναλύστε τα σχόλια κατηγοριοποιώντας τα

Αφού συλλέξετε σχόλια, πρέπει να τα αναλύσετε. Απαιτεί ένα μακρύ και κουραστικό χειροκίνητο σύστημα για την κατηγοριοποίηση και ανάλυση των σχολίων σας. Επομένως, η απόκτηση εργαλείων που περιέχουν αυτοματοποιημένα συστήματα ανάδρασης σάς επιτρέπει να λαμβάνετε ταχύτερα και ακριβέστερα δεδομένα. Αυτός ο αυτοματισμός ανοίγει το δρόμο για μια καλύτερη εμπειρία πελάτη, βοηθώντας σας να παρέχετε μια αποτελεσματική υπηρεσία αντί για μια μακροπρόθεσμη διαδικασία. Η ενσωμάτωση εργαλείων όπως το HypoChat στην εξυπηρέτηση πελατών σας θα κάνει τα πράγματα ευκολότερα και πιο αποτελεσματικά.

3) Κάντε βελτιώσεις με βάση τα σχόλια των πελατών

Αφού κατηγοριοποιήσετε και αναλύσετε τα σχόλια, ήρθε η ώρα να κάνετε ένα βήμα προς τη βελτίωση. Τα δεδομένα που συλλέγετε αποκαλύπτουν σε ποια σημεία πρέπει να βελτιωθείτε. Μπορείτε να στείλετε όλα τα σχόλια σε ομάδες προϊόντων, πωλήσεων, μάρκετινγκ και εξυπηρέτησης πελατών και να ζητήσετε από κάθε ομάδα να εργαστεί για λεπτομερείς βελτιώσεις. Αφού ολοκληρώσετε τη βελτίωση, μοιραστείτε τις ενημερώσεις με τους πελάτες σας μέσω email ή άλλων καναλιών επικοινωνίας. Στη συνέχεια, μπορείτε να ζητήσετε σχόλια σχετικά με τις πρόσφατες ενημερώσεις σχετικά με τα επίπεδα ικανοποίησής τους.

4) Παρακολουθήστε τις αλληλεπιδράσεις των πελατών σας

Μπορείτε να δείξετε ότι νοιάζεστε για τους πελάτες σας παρακολουθώντας τους μετά τις ενημερώσεις. Οι πελάτες σας θέλουν να λυθούν τα προβλήματά τους και να βελτιωθούν τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες σας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να τους ενημερώνουμε για ενημερώσεις. Η παρακολούθηση των αντιδράσεων και των ειδοποιήσεων των πελατών σας είναι απαραίτητη για να τους δείξετε ότι θεωρείτε τους πελάτες σας. Αυτό θα οδηγήσει σε περισσότερους ικανοποιημένους και πιστούς πελάτες. Επίσης, η κοινή χρήση σχολίων πελατών με την άδειά τους να τα χρησιμοποιούν ως αναφορά θα επηρεάσει θετικά τόσο την ικανοποίηση των πελατών όσο και την επιχειρηματική ανάπτυξη.

Ανάγνωση:  Τα καλύτερα προγράμματα για τρισδιάστατους εκτυπωτές

Πώς μπορείτε να ακολουθήσετε τα σχόλια των πελατών;

Το να ακούτε τους πελάτες σας είναι ζωτικό στοιχείο σε μια επιτυχημένη επιχείρηση. Επομένως, τα σχόλια πελατών που σας βοηθούν να κατανοήσετε τους πελάτες σας θα καθοδηγούν τους στόχους και τις στρατηγικές της επιχείρησής σας. Τα σχόλια των πελατών σας θα δείξουν τον δρόμο για την επιχείρησή σας σε μια τροχιά ανάπτυξης. Ακολουθούν μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να συλλέξετε τα σχόλια των πελατών σας:

1) Έρευνες ανατροφοδότησης

Οι έρευνες είναι από τα πιο διαχειρίσιμα συστήματα για εγκατάσταση και ανάλυση. Μπορούν να αποτελούνται από διαφορετικές μορφές ερωτήσεων: μακρά και σύντομα ερωτηματολόγια. Τα ερωτηματολόγια μεγάλης μορφής είναι μια μορφή προσχέδιο στο οποίο μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις ανοιχτού τύπου μέσω e-mail. Η αποτελεσματικότητα και η ακρίβεια των ερωτηματολογίων συνδέονται στενά με το χρόνο που απαιτείται για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου. Επομένως, μπορείτε να επιτύχετε καλύτερα αποτελέσματα κάνοντας μόνο τις ερωτήσεις στις οποίες χρειάζεστε απαντήσεις.

Οι σύντομες έρευνες χρησιμοποιούνται συνήθως για εφαρμογές. Μπορείτε να παρέχετε καλύτερη εμπειρία πελάτη αποτρέποντας τα σημεία πόνου στους πελάτες με σύντομες έρευνες στους πελάτες σας όσο αυτοί έχουν εμπειρία στην εφαρμογή σας. Το γεγονός ότι αυτές οι έρευνες περιέχουν ακριβείς απαντήσεις εξασφαλίζει επίσης πιο αξιόπιστη επικοινωνία μεταξύ της επιχείρησης και του πελάτη. Οι έρευνες εντός εφαρμογής θα πρέπει να αφορούν τις δυνατότητες που αντιμετωπίζει ο χρήστης στο μεταξύ. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αποκτήσετε μια αξιόπιστη μέτρηση της εμπειρίας των πελατών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η αποτελεσματικότητα της εμπειρίας μπορεί επίσης να εκτιμηθεί με έρευνες βαθμολογίας ικανοποίησης πελατών. Έρευνες βαθμολογίας όπως “Παρακαλώ αξιολογήστε πόσο ικανοποιημένοι είστε με την υπηρεσία μας σήμερα σε κλίμακα 1-10” παρέχουν ποσοτικά σχόλια για τον υπολογισμό της ικανοποίησης των πελατών. Η έρευνα είναι εύκολο να οργανωθεί και να αναλυθεί, καθιστώντας εύκολη την εφαρμογή της.

2) Δραστηριότητες χρήστη

Οι χάρτες ταξιδιού πελατών σάς βοηθούν να παρατηρήσετε τις αλληλεπιδράσεις των πελατών σας με την επωνυμία σας. Το να γνωρίζετε τις δραστηριότητες των πελατών σας στον ιστότοπο και να δείτε ποια δυνατότητα παρέχετε τους προσελκύει είναι δυνατή μέσω της παρακολούθησης των δραστηριοτήτων των χρηστών. Η ανάλυση σας βοηθά σε αυτό το θέμα. Για παράδειγμα, μπορεί να υπάρχουν φορές που οι άνθρωποι εγκαταλείπουν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία επειδή έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον. Οι μέθοδοι σχολίων, όπως τα email έρευνας ή οι συνεντεύξεις πελατών, μπορούν να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τους πελάτες σας και να αυξήσετε την αφοσίωση.

Ανάγνωση:  Κορυφαίες 15 εναλλακτικές λύσεις Snapinsta για λήψη αναρτήσεων στο Instagram & Ιστορίες

3) Φόρμες Επικοινωνίας

Τα email είναι η πιο βολική μορφή λήψης σχολίων. Μπορείτε να λαμβάνετε σχόλια για κάθε αλληλεπίδραση, συμπεριλαμβανομένων των αδειών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μόλις οι πελάτες σας νιώσουν ότι τους εκτιμούν, δημιουργείτε την ευκαιρία να ενισχύσετε την επικοινωνία. Εδώ, είναι καλύτερα να επιλέξετε προσεκτικά τις λέξεις σας για να τους δείξετε ότι τα σχόλιά τους έχουν σημασία. Αυτό θα σας βοηθήσει να λάβετε περισσότερα σχόλια. Επιπλέον, μπορείτε να απαντήσετε σε αιτήματα πελατών για πρόσθετες πληροφορίες με email που δημιουργούνται αυτόματα. Στη συνέχεια, μπορείτε να ζητήσετε σχόλια πελατών σχετικά με το εάν είναι ικανοποιημένοι με την υπηρεσία σας.

4) Δοκιμές ευχρηστίας

Αυτά τα τεστ σάς επιτρέπουν να παρατηρήσετε την εμπειρία των πελατών σας με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Μπορείτε να αξιολογήσετε τη συμπεριφορά των πελατών προσδιορίζοντας τι θέλετε να δοκιμάσετε. Δεν πρέπει να δοκιμάζετε την ποιότητα του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας, αλλά την εμπειρία των χρηστών ζητώντας σχόλια. Θα πρέπει να αναθεωρήσετε τα δεδομένα σε βάθος, καθώς πολλοί άνθρωποι δίνουν τη γνώμη τους για να τελειώσουν με αυτά.

5) Συνομιλίες πελατών

Αν και προτιμούμε την επικοινωνία κειμένου, οι άμεσες συνομιλίες με τους πελάτες αυξάνουν την αξιοπιστία των σχολίων. Λαμβάνετε καλύτερα δεδομένα σχολίων μιλώντας με πελάτες. Σε αυτές τις συνομιλίες, μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις ανοιχτού τύπου σε πελάτες για να τις εξετάσετε λεπτομερώς. Οι συγκεκριμένες απαντήσεις ανοίγουν το δρόμο για λεπτομερείς ερωτήσεις. Επιπλέον, η κατανόηση και η ανοιχτόμυαλη στάση μπορεί να σας βοηθήσει να αφήσετε μια καλύτερη εντύπωση. Στις συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο, θα πρέπει να δείξετε ότι δίνετε προσοχή στον πελάτη και ενδιαφέρεστε για το τι λένε. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να έχετε ειλικρινή και ακριβή σχόλια.

Πώς σας βοηθούν οι ενσωματώσεις πλατφόρμας κριτικής του HypoChat να παρακολουθείτε και να διαχειρίζεστε τα σχόλια των πελατών;

Οι δυνατότητες του HypoChat για ενσωματώσεις πλατφορμών θα σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε και να διαχειρίζεστε τα σχόλια. Τα κοινωνικά εισερχόμενά του θα κατηγοριοποιήσουν σωστά όλα τα μηνύματα και τα σχόλια για να δημιουργήσουν ένα ενοποιημένο φάκελο εισερχομένων. Χάρη στα κοινωνικά εισερχόμενα του HypoChat, η διαχείριση των καναλιών εξυπηρέτησης πελατών γίνεται πιο γρήγορη και εύκολη. Αυτό επιτρέπει στα μέλη της ομάδας να απαντούν σε κάθε μήνυμα ταυτόχρονα, διευκολύνοντας την άμεση εξυπηρέτηση.

Ανάγνωση:  Cloud Migration εναντίον On-Premises Migration – Ποιο είναι το κατάλληλο για την επιχείρησή σας;

Μπορείτε να ενσωματώσετε τον λογαριασμό σας στο Google My Business με το HypoChat για να παρακολουθείτε και να διαχειρίζεστε τις κριτικές σας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Κάντε κλικ ΕΔΩ για να ξεκινήσετε τη δωρεάν δοκιμή 7 ημερών.

Η HypoChat παρέχει επίσης κονσέρβες απαντήσεις που επιτρέπουν τη διαχείριση των υπηρεσιών πελατών σας αυξάνοντας τα επίπεδα ικανοποίησής τους. Το να έχεις πολλές κοινωνικές πλατφόρμες και να απαντάς σε κάθε μήνυμα και σχόλια απαιτεί σκληρή δουλειά. Οι κονσέρβες απαντήσεις διαθέτουν απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις και παρέχουν μια προηγούμενη διαδικασία επίλυσης.

Η ομαδική συνεργασία εκχωρεί εισιτήρια και ρυθμίζει καθήκοντα για τα μέλη της ομάδας σας, διασφαλίζοντας παράλληλα αποτελεσματική επικοινωνία. Σας βοηθά επίσης στην ομαδική συνεργασία αφήνοντας σημειώσεις πελατών. Επιπλέον, οι αναφορές απόδοσης της HypoChat παρέχουν αναλυτικά στοιχεία σε όλους τους τομείς, επιτρέποντάς σας να βελτιώσετε τις στρατηγικές σας και να βελτιώσετε την εξυπηρέτηση πελατών σας.

Τέλος, η δυνατότητα αυτοματισμού του HypoChat βοηθά στην ιεράρχηση όλων των εισερχόμενων μηνυμάτων και ειδοποιήσεων κατηγοριοποιώντας και διαχειρίζοντάς τα. Μειώνει τον χρόνο απόκρισης οργανώνοντας τα μηνύματα και τις πληροφορίες σας με βάση το περιεχόμενο, τον επείγοντα χαρακτήρα και τον τόνο. Δεδομένου ότι η αποτελεσματικότητα της εξυπηρέτησης πελατών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζει άμεσα την εμπειρία του πελάτη, τα γρήγορα και αξιόπιστα εργαλεία εξυπηρέτησης πελατών σάς βοηθούν να προσφέρετε μια καλύτερη.

Σχετικό άρθρο – Πώς να ζητήσετε κριτικές από τους πελάτες σας

Το να ζητάτε κριτικές πελατών είναι πλέον εύκολο με το HypoChat. Παρατίθενται ασφαλείς τρόποι για να ζητήσετε από τους πελάτες να ελέγξουν προϊόντα και υπηρεσίες. Διαβάστε περισσότερα!