Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Τεχνολογικές τάσεις

Μεγάλο μέρος του περιβάλλοντός μας παρουσιάζει υψηλό κύκλο εργασιών, λόγω τεχνολογιών που αναπτύσσονται εδώ και χρόνια, αν όχι δεκαετίες. Όπως δείχνουν οι ακόλουθες τάσεις της τεχνολογίας, αν και η τεχνητή νοημοσύνη, η μηχανική μάθηση, το Διαδίκτυο των πραγμάτων, το blockchain, τα μεγάλα δεδομένα και άλλες τέτοιες φαινομενικά φουτουριστικές τεχνολογίες υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό, η δεύτερη δεκαετία του αιώνα υπόσχεται να κάνει τον αντίκτυπό της πολύ περισσότερο ζωντανό σαφώς.

Τα αναμενόμενα οφέλη από αυτές τις σημαντικές αλλαγές περιλαμβάνουν ζητήματα όπως το απόρρητο και η απασχολησιμότητα, τα οποία θα μας αναγκάσουν όλους να επανεξετάσουμε τον τρόπο που λειτουργούμε σε πολλούς τομείς. Πιστεύουμε ότι αυτές οι τάσεις θα σας βοηθήσουν να προετοιμάσετε τον εαυτό σας και τον οργανισμό σας για το αναπόφευκτο.

Αν και είναι δύσκολο να διαχωρίσουμε αυτές τις αλληλένδετες τάσεις σε ξεχωριστές κατηγορίες, ακολουθήσαμε μια δομή όπου ξεκινάμε με τάσεις που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη, ακολουθούμενες από τάσεις χρήσης κινητών και δεδομένων με επίκεντρο, και τελειώνοντας με ανθρωποκεντρικές τάσεις.

Συνεχίζοντας τις τάσεις της τεχνολογίας το 2022

  • Χρήση ρομπότ
  • Υπεραυτοματισμός
  • τρισδιάστατη εκτύπωση
  • Ανθρώπινη αναπαραγωγή
  • Τεχνολογία Blockchain
  • Εφαρμογή τεχνολογίας 5G
  • Μικρές στιγμές
  • Ολοκληρωμένος σχεδιασμός

30 πιο σημαντικές τάσεις στην τεχνολογία

1. Βιομηχανική ρομποτική

Η αγορά της βιομηχανικής ρομποτικής αναμένεται να αυξηθεί κατά 175% μεταξύ 2015 και 2025.

Πίνακας περιεχομένων

Η ρομποτική είναι ένας συναρπαστικός τομέας εδώ και χρόνια, αλλά η πρακτική χρήση της στη βιομηχανία έχει αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα μόλις τα τελευταία χρόνια. Η αυξανόμενη χρήση ρομπότ για εξαιρετικά επαναλαμβανόμενες και όχι και τόσο απλές εργασίες θα είναι μία από τις μεγαλύτερες μελλοντικές τάσεις της τεχνολογίας το 2020 και μετά. Ένας από τους πιο πολλά υποσχόμενους τομείς της ρομποτικής είναι τα συνεργατικά ρομπότ που συνεργάζονται με τους ανθρώπους για να τους βοηθήσουν σε διάφορες εργασίες. Ενώ η χρήση ρομπότ για τα πάντα, από τον καθαρισμό παραθύρων έως τη διαχείριση αποθεμάτων μπορεί να απαιτεί από τους ανθρώπους να βρουν άλλες θέσεις εργασίας, επιτρέπει επίσης στους ανθρώπους να πάρουν χρόνο από τη χειρωνακτική εργασία και να επικεντρωθούν σε άλλα σημαντικά πράγματα, όπως ο σχεδιασμός και η στρατηγική.

2. Υπερ-αυτοματισμός

Ο υπερ-αυτοματισμός μειώνει την ανθρώπινη προσπάθεια και τον κίνδυνο ανθρώπινου λάθους, βελτιώνει την ποιότητα της εργασίας και αυξάνει την παραγωγικότητα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τάση αυτοματισμού υπερβαίνει τον αυτοματισμό ρομποτικής διαδικασίας συνδυάζοντας πολλαπλά εργαλεία και τεχνολογίες αυτοματισμού διεργασιών σε έναν οργανισμό για να βελτιώσει σημαντικά την παραγωγικότητα. Ο υπεραυτοματισμός, μια από τις κορυφαίες τάσεις της τεχνολογίας, περιλαμβάνει έναν συνδυασμό μηχανικής μάθησης, πακέτου λογισμικού και εργαλείων αυτοματισμού και κατανόηση του τρόπου συντονισμού διαφορετικών μηχανισμών αυτοματισμού. Το 2020, πολλές εταιρείες θα κινηθούν προς την υπερ-αυτοματοποίηση για να επιτύχουν τα πάντα, από τη μείωση του κόστους και τις ταχύτερες επιχειρηματικές διαδικασίες μέχρι τον εντοπισμό νέων ευκαιριών και την παροχή καλύτερων εμπειριών στους πελάτες.

3. Ανάπτυξη IoT

Το 2020, θα υπάρχουν 20,4 δισεκατομμύρια συσκευές IoT παγκοσμίως.

Ένα σημαντικό μέρος του πραγματικού αυτοματισμού είναι η ικανότητα των μηχανών να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και η πρόσφατη ανάπτυξη του IoT είναι μία από τις κορυφαίες τάσεις της τεχνολογίας των επόμενων ετών. Στην πραγματικότητα, η επένδυση σχεδόν 15 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στο IoT έως το 2025 είναι μία από αυτές τις τάσεις που εκτείνονται πέρα ​​από τον βασικό κλάδο της τεχνολογίας και τις εταιρείες ανάπτυξης IoT. Ισχύει επίσης για όλους τους κλάδους, από το λιανικό εμπόριο και τον σχεδιασμό της υγειονομικής περίθαλψης έως τις οικιακές συσκευές. Καθώς προχωράμε σε μια νέα δεκαετία, η μεταφορά δεδομένων μεταξύ μηχανών χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση γίνεται όλο και πιο κοινή.

4. Αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα

Η Tesla, η Toyota, η Hyundai, η Renault-Nissan και η Honda σχεδιάζουν να φέρουν στην αγορά αυτοκίνητα αυτόνομης οδήγησης έως το 2020.

Όταν μιλάμε για αυτοματισμούς, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε την αυτόνομη οδήγηση, η οποία εξακολουθεί να είναι μια από τις πιο πολυσυζητημένες τάσεις της τεχνολογίας στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ενώ ίσως χρειαστεί να περιμένουμε αυτοκίνητα χωρίς οδηγό να περιφέρονται στις πόλεις μας, το 2020 υπόσχεται να είναι μια συναρπαστική χρονιά για τη βιομηχανία, καθώς αρκετοί μεγάλοι παίκτες σχεδιάζουν να λανσάρουν οχήματα με 4 και 5 επίπεδα αυτοματισμού.

5. Ανάπτυξη νανοτεχνολογίας

Η παγκόσμια αγορά νανοτεχνολογίας αναμένεται να ξεπεράσει τα 125 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025.

Ανάγνωση:  10 τάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που πρέπει να ληφθούν υπόψη το 2024 | KWork

Η νανοτεχνολογία, ο χειρισμός των ατόμων και των μορίων για την παραγωγή προϊόντων μακρο-κλίμακας, είναι ένα τσιτάτο εδώ και χρόνια και θα παραμείνει στα νέα της τεχνολογίας για τα επόμενα χρόνια. Δεδομένου ότι η ανάπτυξη της νανοτεχνολογίας μπορεί να επηρεάσει για παράδειγμα τα ηλεκτρονικά, την ενέργεια, την υγειονομική περίθαλψη και πολλούς άλλους τομείς, οι λάτρεις της τεχνολογίας και οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων παρακολουθούν με ανυπομονησία την εξέλιξη. Οι κορυφαίες τάσεις στη νανοτεχνολογία περιλαμβάνουν την αυξανόμενη υιοθέτησή της στην ιατρική απεικόνιση, την εμφάνιση αυτοτροφοδοτούμενων συσκευών νανοτεχνολογίας και την αυξανόμενη κρατική υποστήριξη. Μια άλλη κρίσιμη πτυχή αυξανόμενης σημασίας είναι η σωστή αξιολόγηση κινδύνου αυτής της δυνητικά επαναστατικής τεχνολογίας και η θέσπιση σχετικών κανονισμών για την πρόληψη της κακής χρήσης και την ελαχιστοποίηση των κινδύνων.

6. Κβαντικοί υπολογιστές

Στα τέλη του 2019, η Google ισχυρίστηκε ότι πέτυχε την κβαντική υπεροχή με έναν πειραματικό κβαντικό υπολογιστή που τροφοδοτείται από έναν επεξεργαστή που ονομάζεται Sycamore.

Ο ισχυρισμός της Google και η άρνηση της IBM έχουν καταστήσει τον κβαντικό υπολογισμό μία από τις κορυφαίες τάσεις στον τομέα της πληροφορικής και πάλι. Ωστόσο, μπορεί να απέχουμε χρόνια από κβαντικούς υπολογιστές μαζικής παραγωγής που μπορούν να εκτελούν υπολογισμούς πολλές φορές πιο γρήγορα από τους πιο προηγμένους υπερυπολογιστές του σήμερα. Ωστόσο, οι τεράστιες δυνατότητες του Quantum Computing είναι εμφανείς και οι ανακοινώσεις από εταιρείες όπως η Microsoft και η Google σχετικά με την επίτευξη σημαντικών ορόσημων στο εγγύς μέλλον είναι ιδιαίτερα συναρπαστικές για τον τεχνολογικό κόσμο.

7. Τρισδιάστατη εκτύπωση

Η υποστήριξη σύνθετων αντιλήψεων προϊόντων, η ταχύτητα, η κλίμακα και η εξοικονόμηση κόστους είναι τα κύρια πλεονεκτήματα της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Η αυξανόμενη εξάρτηση των κατασκευαστών από την τρισδιάστατη εκτύπωση, με τη χρήση παραγωγής να αυξάνεται από 38,7% το 2018 σε 51% το 2019, την καθιστά μία από τις πιο σημαντικές πρόσφατες τάσεις της τεχνολογίας. Αναμένουμε ότι η μεγάλης κλίμακας υιοθέτηση της τρισδιάστατης εκτύπωσης θα συνεχιστεί με γρήγορους ρυθμούς, με τα οφέλη της να επεκτείνονται σε μια σειρά βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής υψηλής τεχνολογίας, της υγειονομικής περίθαλψης, της αυτοκινητοβιομηχανίας και των καταναλωτικών προϊόντων. Με κρίσιμα πλεονεκτήματα όπως η μαζική προσαρμογή και η ευελιξία παραγωγής, η τρισδιάστατη εκτύπωση εξακολουθεί να είναι χρήσιμη για την ικανοποίηση των ταχέως μεταβαλλόμενων προτιμήσεων των καταναλωτών και των εξατομικευμένων προσδοκιών προϊόντων, δίνοντας στις εταιρείες ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών.

8. Προτεινόμενοι κινητήρες

Η αγορά κινητήρων παραπομπής αναμένεται να αποτιμηθεί στα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2022.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που καθιστούν τους κινητήρες συστάσεων μία από τις σημαντικότερες αναδυόμενες τεχνολογικές τάσεις του επόμενου έτους. Πρώτον, εταιρείες όπως το Netflix, η Amazon και το Spotify έχουν δείξει ότι τα καλά ανεπτυγμένα συστήματα συστάσεων μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμα. Δεύτερον, οι αυξανόμενες προσδοκίες των καταναλωτών και η ανυπομονησία απαιτούν από τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν τους καταναλωτές να επενδύσουν σε τεχνολογίες συστάσεων για να ανταγωνιστούν. Τρίτον, χάρη σε χρόνια έρευνας και υλοποίησης με επικεφαλής ορισμένες πρωτοπόρες εταιρείες, οι εταιρείες έχουν αρκετούς πόρους για να υιοθετήσουν αυτές τις τεχνολογίες πολύ πιο εύκολα.

9. Ανάπτυξη αναγνώρισης προσώπου

Η αγορά αναγνώρισης προσώπου αναμένεται να αυξηθεί από 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 σε 7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024.

Μια άλλη τεχνολογία που επωφελείται από τις προόδους στην τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση είναι η αναγνώριση προσώπου, καθιστώντας την μια από τις τρέχουσες τάσεις τεχνολογίας που υιοθετούν ταχύτερα. Εκτός από το ότι η αναγνώριση προσώπου χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο σε εργασίες ασφάλειας και επιτήρησης σε όλο τον κόσμο, έχει βρει εκπληκτικά ευρεία χρήση στην υγειονομική περίθαλψη και το λιανικό εμπόριο. Καθώς η αναγνώριση προσώπου γίνεται πιο κοινή, όλα τα σχετικά θέματα θα είναι επίσης καυτά θέματα το 2020.

10. Ανάπτυξη Ανθρώπινης Αύξησης

Η παγκόσμια αγορά ανθρώπινης αύξησης προβλέπεται να αυξηθεί από 71 δισεκατομμύρια δολάρια σε 207 δισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ 2019 και 2024.

Είναι προφανές εδώ και αρκετό καιρό ότι η ανθρώπινη αναπαραγωγή έχει περάσει από την επιστημονική φαντασία στην πραγματικότητα. Χάρη στην πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης, των chipsets και των αισθητήρων, η ανθρώπινη αύξηση θα είναι μια από τις πιο επαναστατικές τάσεις στην τεχνολογία υγειονομικής περίθαλψης. Μεταξύ των διαφορετικών τμημάτων αυτής της αγοράς, οι φορητές ανθρώπινες επαυξήσεις αναπτύσσονται ταχύτερα με έξυπνα γυαλιά, οθόνες που τοποθετούνται στο κεφάλι και αισθητήρες ενσωματωμένους στα ρούχα. Άλλες εξελίξεις, όπως τσιπ στο εσωτερικό του εγκεφάλου για να βοηθήσουν τους παραπληγικούς να επικοινωνούν, ή κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους για τεχνικές επεξεργασίας γονιδίων, θα κρατήσουν το 2020 ενδιαφέρον.

11. Ανάπτυξη Blockchain

Οι δαπάνες για λύσεις blockchain παγκοσμίως αναμένεται να φτάσουν τα 12,4 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2022, από 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019.

Οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν το blockchain μόνο με τα κρυπτονομίσματα, αλλά αυτό θα αλλάξει τα επόμενα χρόνια, όταν η πρακτική τεχνολογία blockchain θα είναι μια από τις πιο σημαντικές τεχνολογικές τάσεις στις επιχειρήσεις. Το Blockchain προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, όπως η αποκέντρωση, η αμετάβλητη, η ασφάλεια και η διαφάνεια, τα οποία είναι όλα σημαντικοί παράγοντες σε πολλούς κλάδους σήμερα. Αν και πειραματικά και μικρής κλίμακας έργα έχουν ήδη υιοθετήσει το blockchain, οι βελτιώσεις στην επεκτασιμότητα και τη διαλειτουργικότητα είναι βέβαιο ότι θα κρατήσουν απασχολημένες τις εταιρείες ανάπτυξης blockchain από το 2020.

Ανάγνωση:  Στατιστικά μάρκετινγκ συνεργατών

12. Ανάπτυξη εφαρμογών πολλαπλής εμπειρίας

Η ανάπτυξη εφαρμογών πολλαπλής εμπειρίας επιτρέπει τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ευθυγραμμίζει τους επιχειρηματικούς στόχους και τους στόχους πληροφορικής, ενισχύει την εσωτερική λειτουργική αποτελεσματικότητα και κλείνει το χάσμα μεταξύ UX και υλοποίησης τεχνολογίας.

Η ανάπτυξη εφαρμογών πολλαπλής εμπειρίας – η χρήση νέων τεχνολογιών όπως η φωνή, η συνομιλία, τα wearables, το AR και το VR για να προσφέρουν στους καταναλωτές μια πιο απρόσκοπτη εμπειρία πέρα ​​από τις εφαρμογές ιστού και κινητών – είναι μια από τις κορυφαίες τάσεις στρατηγικής τεχνολογίας του 2020. Αν και οι εφαρμογές για κινητά εξακολουθούν να είναι πολύ δημοφιλείς, η φυσική εξέλιξη των εφαρμογών θα καταστήσει την πολυεμπειρία πρότυπο πολύ σύντομα. Εάν θέλετε η εταιρεία σας να πρωτοστατήσει νωρίς στην ικανοποίηση διαφορετικών απαιτήσεων εμπειρίας χρήστη, η επένδυση σε μια ισχυρή πλατφόρμα ανάπτυξης πολλαπλών εμπειριών το 2020 είναι ένας έξυπνος τρόπος.

13. Αποκεντρωμένη ανάπτυξη cloud

Τα οφέλη ενός κατανεμημένου cloud περιλαμβάνουν χαμηλό λανθάνοντα χρόνο, μεγαλύτερη αυτονομία και ασφάλεια, μεγαλύτερη ευελιξία, βελτιωμένη επεκτασιμότητα δικτύου και καλύτερη συμμόρφωση με τους κανονισμούς.

Η εξέλιξη της υποδομής cloud από ένα κεντρικό σε ένα πιο αποκεντρωμένο σύστημα, όπου οι υπηρεσίες cloud βρίσκονται εκτός των φυσικών κέντρων δεδομένων του παρόχου υπηρεσιών cloud, είναι μια από τις πιο πρόσφατες τάσεις της τεχνολογίας που θα επηρεάσει τον τρόπο επεξεργασίας των δεδομένων το 2020 και μετά. Τα κεντρικά συστήματα cloud που χρησιμοποιούνται από επιχειρήσεις έχουν σχεδιαστεί για εφαρμογές siled, αλλά γίνονται εμπόδιο στην εποχή της αυξανόμενης επικοινωνίας από μηχανή με μηχανή, πράγμα που σημαίνει ότι τα κατανεμημένα συστήματα cloud γίνονται πιο κοινά.

14. Edge Computing

Μέχρι το 2025, το 75% των δεδομένων που δημιουργεί η εταιρεία θα υποβάλλεται σε επεξεργασία εκτός ενός παραδοσιακού κέντρου δεδομένων.

Αν και το κατανεμημένο cloud και το edge computing χρησιμοποιούνται συχνά εναλλακτικά, τα δύο είναι διαφορετικά, αν και συνδέονται στενά. Για τους ίδιους σχεδόν λόγους που αναφέρθηκαν στην προηγούμενη παράγραφο, ο υπολογισμός ακμών είναι επίσης μια από τις πιο σημαντικές τάσεις της τεχνολογίας του 2020. Edge computing σημαίνει υπολογιστές στην άκρη του δικτύου, το οποίο χρησιμοποιεί σταθμούς βάσης, οι οποίοι περιλαμβάνουν πύργους κινητής τηλεφωνίας, δρομολογητές, WiFi και τοπικά κέντρα δεδομένων. Συμβάλλει σε ζητήματα καθυστέρησης, ασφάλειας και διακοπής λειτουργίας που σχετίζονται με κεντρικά συστήματα κατά τη συλλογή και επεξεργασία δεδομένων που συλλέγονται στην άκρη των δικτύων. Με τη συνεχή εξάπλωση των συσκευών IoT, οι υπολογιστές αιχμής θα χρησιμοποιηθούν ευρέως.

15. Τεχνολογία 5G

Τα δίκτυα 5G αναμένεται να καλύπτουν το 40 τοις εκατό του κόσμου μέχρι το 2024 και να χειρίζονται το 25 τοις εκατό όλων των δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Η τεχνολογία κινητού δικτύου 5G θα είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την τεράστια ανάπτυξη του IoT. Η ευρεία υιοθέτησή του, που αναμένεται να ξεκινήσει το 2020, είναι μια από τις κορυφαίες τάσεις της τεχνολογίας του επόμενου έτους. Ένα τυπικό δίκτυο 5G αναμένεται να υποστηρίζει εκατομμύρια συσκευές ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, υποδηλώνοντας ασύλληπτες δυνατότητες για εφαρμογές και αισθητήρες IoT σε έξυπνες πόλεις. Επιπλέον, οι υποσχόμενες ταχύτητες λήψης (περίπου 100 φορές πιο γρήγορες από το 4G) το καθιστούν μια τάση που ακόμη και ο μέσος καταναλωτής περιμένει ενεργά.

16. Άνοδος παραγωγής δεδομένων

Το άθροισμα των παγκόσμιων δεδομένων θα αυξηθεί από 33 setabyte το 2018 σε 175 setabytes έως το 2025.

Μεγάλο μέρος αυτών των δεδομένων θα δημιουργηθούν από συσκευές IoT, ενώ οι καθημερινές ψηφιακές αλληλεπιδράσεις του μέσου ατόμου θα αυξηθούν σε 5.000 από περίπου 800 σήμερα. Αυτό το «τσουνάμι Big Data» είναι μια από τις αναπόφευκτες μελλοντικές τάσεις της τεχνολογίας και απαιτεί από τις εταιρείες να εγκαταλείψουν τις άκαμπτες και συγκεντρωτικές αρχιτεκτονικές αντί για τις ευέλικτες και με επίκεντρο τα δεδομένα αρχιτεκτονικές. Αυτό περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα νέων δυνατοτήτων για εταιρείες μεγάλων δεδομένων, όπως η χρήση μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης για εκτεταμένες αναλύσεις δεδομένων, εκτεταμένη διαχείριση δεδομένων και επίμονη νοημοσύνη.

17. Διαφάνεια συλλογής και χρήσης δεδομένων

Το 96% των καταναλωτών θέλει οι εταιρείες να είναι πιο διαφανείς στη συλλογή και χρήση προσωπικών δεδομένων.

Η ανάπτυξη των δεδομένων συνοδεύεται από μεταβαλλόμενα πρότυπα διαφάνειας και ιχνηλασιμότητας των μεθόδων συλλογής και χρήσης δεδομένων από τις εταιρείες, καθιστώντας το μια από τις κρίσιμες τάσεις της τεχνολογίας. Οι καταναλωτές γνωρίζουν τα δικαιώματά τους και εμπιστεύονται λιγότερο τις εταιρείες, αλλά οι οργανισμοί αρχίζουν να κατανοούν την αυξανόμενη ευθύνη της συλλογής και αποθήκευσης πληροφοριών. Η χρήση νέων τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη και το IoT καθιστά τα δεδομένα πιο ευάλωτα σε κακή χρήση. Η αυξανόμενη νομοθεσία, όπως ο GDPR της ΕΕ, θέτει βασικούς κανόνες για τις εταιρείες. Το 2020, αναμένουμε μια ισχυρότερη στροφή προς τη διαφάνεια και την υπευθυνότητα στην επεξεργασία δεδομένων.

18. Ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά

Οι ετήσιες λήψεις εφαρμογών για κινητά αναμένεται να φτάσουν τα 258 δισεκατομμύρια έως το 2022, αύξηση 45% από 178 δισεκατομμύρια το 2017.

Αυτό ισοδυναμεί με αύξηση 92% στα 157 δισεκατομμύρια δολάρια των ετήσιων καταναλωτικών δαπανών των καταστημάτων εφαρμογών κατά την ίδια περίοδο, καθιστώντας τη συνεχή ανάπτυξη των εφαρμογών μία από τις κορυφαίες τάσεις της τεχνολογίας για κινητά του 2020. Οι εφαρμογές για κινητές συσκευές εξακολουθούν να είναι σημαντικές ενόψει των νέων τεχνολογικών εξελίξεων. , και οι εταιρείες ανάπτυξης εφαρμογών πρέπει να ενσωματώσουν IoT, AI, blockchain και AR για να βελτιώσουν την εμπειρία των χρηστών. Η εισαγωγή του 5G και η μείωση της τιμής των προηγμένων smartphones θα αυξήσει τη λήψη βαριών εφαρμογών όπως πολύπλοκα παιχνίδια.

Ανάγνωση:  Top 20 ChatPig Alternatives 2024, Chat With Strangers Apps

19. Proximity Mobile Payments

Σε παγκόσμιο επίπεδο, 1,06 δισεκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να πραγματοποιήσουν ανέπαφες πληρωμές χρησιμοποιώντας φορητή συσκευή το 2020.

Αν και οι πληρωμές μέσω κινητού δεν είναι σε καμία περίπτωση νέα τάση, θα φτάσουν σε ένα νέο ορόσημο το 2020, σηματοδοτώντας τον σημαντικό ρόλο τους στις τάσεις της τραπεζικής τεχνολογίας. Περισσότερο από το 36% των χρηστών smartphone παγκοσμίως χρησιμοποιούν ήδη συστήματα πληρωμών μέσω κινητών καταστημάτων και οι αριθμοί αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται, πιθανώς ενισχυμένοι από τεχνολογίες όπως το blockchain. Εξίσου ενδιαφέρουσα με την ανάπτυξη των πληρωμών μέσω κινητού είναι η μάχη μεταξύ τραπεζών, εταιρειών πιστωτικών καρτών, εταιρειών τηλεφωνίας και εταιρειών λογισμικού για να δούμε ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι αυτής της τεράστιας πίτας.

20. Βελτιστοποίηση μικροστιγμών

Το 51% των χρηστών smartphone έχουν βρει μια νέα εταιρεία ή προϊόν κατά την αναζήτηση στα smartphone τους.

Οι μικροστιγμές, γνωστές και ως στιγμές πρόθεσης όταν ένα άτομο στρέφεται στο τηλέφωνό του για ιδέες για να κάνει ή να αγοράσει κάτι, αποτελούν μέρος των κορυφαίων τάσεων της τεχνολογίας μάρκετινγκ του 2020. Οι χρήστες στρέφονται στα smartphone τους για έρευνα πιο συχνά από ποτέ. , και οι επωνυμίες που μπορούν να είναι διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή με τις σωστές πληροφορίες θα δουν μεγάλα οφέλη στις αναλογίες κλικ προς αριθμό εμφανίσεων και στα ποσοστά μετατροπών. Αν και πολλές μάρκες γνωρίζουν για τις μικροστιγμές εδώ και μερικά χρόνια, ο ανταγωνισμός για την προσέγγιση πελατών νωρίς στη διαδικασία λήψης αποφάσεων θα ενταθεί στο εγγύς μέλλον.

21. Βελτιστοποίηση προσβασιμότητας

Η προσβασιμότητα μειώνει τους νομικούς κινδύνους, ενισχύει την παρουσία της επωνυμίας και βελτιώνει την εμπειρία του πελάτη και την παραγωγικότητα των συναδέλφων.

Οι εταιρείες συνειδητοποιούν τη σημασία του συμμετοχικού σχεδιασμού ως μέρος μιας από τις πιο συναρπαστικές τάσεις της τεχνολογίας. Μαζί με τον συνδυασμό παραγόντων που παρακινούν αυτήν την αλλαγή που αναφέρθηκε παραπάνω, υπάρχει επίσης μια αυξημένη κατανόηση ότι πολλές καινοτομίες που βελτιώνουν την προσβασιμότητα θα υιοθετηθούν κάποια στιγμή από το ευρύ κοινό. Για παράδειγμα, τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό και οι τεχνητοί αμφιβληστροειδή, που μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα με προβλήματα όρασης, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην επίλυση θανάτων από τροχαία ατυχήματα και, κατά συνέπεια, στα μελλοντικά ρομπότ.

22. Αύξηση στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Περίπου 2,82 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί στα 3,09 δισεκατομμύρια μέχρι το 2021.

Οι πρόσφατες τάσεις της τεχνολογίας δείχνουν ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο ψηφιακό μάρκετινγκ το 2020, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να συμμετέχουν σε αυτές τις πλατφόρμες. Ωστόσο, οι εταιρείες πρέπει να γνωρίζουν τις αλλαγές που συμβαίνουν σε αυτό το οικοσύστημα και να προσαρμόσουν τις στρατηγικές τους ανάλογα. Για παράδειγμα, λειτουργίες όπως το εφήμερο περιεχόμενο, το περιεχόμενο βίντεο, το μάρκετινγκ επηρεασμού, το περιεχόμενο που δημιουργείται από τους χρήστες, η τοπική στόχευση και η εξατομίκευση θα είναι πιο σημαντικά από ποτέ και οι επωνυμίες που τα αξιοποιούν καλύτερα θα κερδίσουν το μερίδιο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. .

23. Τα social media ως κανάλι ειδήσεων

Σχεδόν το 72% των χρηστών εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης διαβάζουν ή παρακολουθούν ειδήσεις από αυτές τις εφαρμογές.

Παρόλο που οι καταναλωτές έχουν απομακρυνθεί από την έντυπη εκτύπωση στην ψηφιακή για χρόνια, οι μελλοντικές τάσεις της τεχνολογίας πιθανότατα θα επιταχύνουν ακόμη περισσότερο αυτά τα έντυπα μέσα το 2020. Επιπλέον, όπου οι καταναλωτές λαμβάνουν τα νέα τους αλλάζουν γρήγορα, το Facebook και το Twitter είναι ήδη η κύρια πηγή ειδήσεων στο μερικές χώρες. Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης στη δημιουργία και διανομή περιεχομένου, οι ευκαιρίες που προσφέρει στα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τον περιορισμό της διάδοσης των ψεύτικων ειδήσεων είναι μερικοί μόνο παράγοντες που θα κρατήσουν την επιχειρηματική ειδησεογραφία στην αρχή το 2020.

24. Τιμολόγηση υπηρεσιών ροής

Το 90% των Αμερικανών θεωρούν το κόστος τον πρωταρχικό παράγοντα όταν εγγράφονται σε μια τηλεόραση ή υπηρεσία ροής. περίπου το 50% θεωρεί ότι τα καλωδιακά και δορυφορικά έχουν λογικές τιμές.

Το κόψιμο του κορδονιού είναι μια από τις νέες τάσεις στην τεχνολογία σε πολλά μέρη του κόσμου. Το 2020, αναμένουμε όλο και περισσότεροι καταναλωτές να στραφούν σε νέες μορφές κατανάλωσης ψυχαγωγίας. Με τους δύο μεγάλους παίκτες, την Apple και τη Disney, να λανσάρουν τις δικές τους υπηρεσίες ροής στα τέλη του 2019, το 2020 θα δείξει επίσης εάν ο εντεινόμενος ανταγωνισμός μεταξύ των δικτύων ροής θα οδηγήσει σε χαμηλότερες τιμές ή εάν τα τέλη ροής θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

25. Η άνοδος της οικονομίας του διαμοιρασμού

Η συνδυασμένη αγοραία αξία των πλατφορμών της οικονομίας διαμοιρασμού θα είναι 335 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025.

Η οικονομία διαμοιρασμού έχει αλλάξει σταδιακά το παραδοσιακό μοντέλο κατανάλωσης αγοράς-χρήσης-απόρριψης, αλλά στη νέα δεκαετία το Shared Economy 2.0 θα είναι μια από τις πιο σημαντικές τάσεις της τεχνολογίας. Οι εξελίξεις στην ψηφιακή αλυσίδα εφοδιασμού, το IoT, το blockchain, τα Big Data analytics και το cloud computing επιτρέπουν σε άτομα και επιχειρήσεις να αξιοποιούν συνδεδεμένα υπερευαίσθητα δίκτυα για να μοιράζονται περιουσιακά στοιχεία και δεξιότητες. Συνδυάζοντας την οικονομία του διαμοιρασμού και την οικονομία των συναυλιών, αυτή η τάση δημιουργεί πολλές καινοτόμες εταιρείες σύμφωνα με τις γραμμές AirBnB και Uber.

Ανάγνωση:  Πώς να κάνετε time-lapse στο Android: καλύτερες εφαρμογές

26. Μαζικά ανοιχτά διαδικτυακά μαθήματα

Η παγκόσμια αγορά ανοικτών διαδικτυακών μαθημάτων προβλέπεται να αυξηθεί από 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2018 σε 20,8 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2024, με CAGR 40,1%.

Η ανάγκη για οικονομικά αποδοτικές εκπαιδευτικές πλατφόρμες και το αυξανόμενο κόστος της παραδοσιακής εκπαίδευσης διασφαλίζουν ότι τα MOOC θα παραμείνουν μία από τις κορυφαίες τάσεις στην εκπαιδευτική τεχνολογία το 2020. Ενώ τα χαμηλά ποσοστά αποφοίτησης και η επιβράδυνση της εγγραφής αποτελούν ανησυχίες, ο αριθμός αυτών των χρηστών που πληρώνουν έχει αυξηθεί . οι πλατφόρμες ανεβαίνουν σταθερά. Οι πλατφόρμες MOOC προσφέρουν επίσης ένα πολύ ευρύτερο φάσμα μαθημάτων και τροποποιούν το συνολικό μοντέλο για να διατηρήσουν τη χρησιμότητά τους. Αυτή η εκπαιδευτική επανάσταση θα συνεχιστεί μεσοπρόθεσμα με την ανάπτυξη άλλων τεχνολογιών.

27. Εργασία από απόσταση

Το 70% των επαγγελματιών σε όλο τον κόσμο εργάζονται εξ αποστάσεως τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Λόγω πολλών τεχνολογικών διευκολυντών, το φαινόμενο της τηλεργασίας αλλάζει τη στάση των ανθρώπων απέναντι στις παραδοσιακές ώρες εργασίας από εννέα έως πέντε. Από τις πολλές τάσεις της τεχνολογίας HR που θα μεταμορφώσουν τον χώρο εργασίας το 2020, αυτή είναι ίσως η πιο επιδραστική. Η ευελιξία της εργασίας από μια επιλεγμένη τοποθεσία αυξάνει την παραγωγικότητα και την ικανοποίηση από την εργασία. Αυτό παρουσιάζει προφανείς διοικητικές προκλήσεις που οι εταιρείες πρέπει να μάθουν γρήγορα να διαχειρίζονται.

28. Αναβάθμιση δεξιοτήτων ή επανεκπαίδευση για υβριδικούς ρόλους

Οι εργοδότες εκτιμούν ότι το ένα τρίτο των επιθυμητών βασικών ικανοτήτων των περισσότερων επαγγελμάτων θα αλλάξει μέχρι το 2020.

Οι αλλαγές στην τεχνολογία, όπως η αυτοματοποίηση και η συνδεσιμότητα, οδηγούν στην εξέλιξη των ρόλων των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους κλάδους. Η προκύπτουσα ανάγκη για εκπαίδευση ή επανεκπαίδευση είναι μία από τις τάσεις στον κλάδο της τεχνολογίας που θα πρέπει να εξετάσουν πολύ σύντομα οι διευθυντές και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές σε αυτόν τον τομέα είναι η μετάβαση από σαφώς καθορισμένους ρόλους σε υβριδικούς ρόλους όπου ο συνδυασμός επιχειρηματικών και επιστημονικών δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ήπιων δεξιοτήτων και τεχνολογικών δεξιοτήτων θα πρέπει να αποτελεί μέρος της κατάρτισης σε όλα τα επίπεδα.

29. Εργατικό δυναμικό που κυριαρχείται από ηλικιωμένους

Μεταξύ 1994 και 2024, οι εργαζόμενοι ηλικίας 55 ετών και άνω θα μεταβούν από τον μικρότερο εργαζόμενο πληθυσμό στις Ηνωμένες Πολιτείες στον μεγαλύτερο.

Ο αντίκτυπος της τεχνολογίας στο γηράσκον εργατικό δυναμικό και οι συνακόλουθες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες αποτελούν μια άλλη από τις πιο σημαντικές τάσεις της τεχνολογίας. Η αύξηση του προσδόκιμου ζωής και η επιβράδυνση της αύξησης του πληθυσμού σημαίνουν ότι το εργατικό δυναμικό αρχίζει να κυριαρχείται από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Αν και αυτό έχει πολλά πλεονεκτήματα, επιβάλλει επίσης αλλαγές στις δομές του συνταξιοδοτικού προγράμματος, στις συνθήκες εργασίας και στη φύση της εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης αυτού του εργατικού δυναμικού να προσαρμοστεί στις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις που αναμένονται στον χώρο εργασίας.

30. Η Κίνα είναι η γη της επαγγελίας της τεχνολογίας

Η Κίνα φιλοξενεί έναν στους τρεις από τους startup μονόκερους στον κόσμο.

Η Κίνα αντιπροσωπεύει επίσης περισσότερο από το 40 τοις εκατό των παγκόσμιων διαδικτυακών αγορών, ενώ η αξία των πληρωμών μέσω κινητού είναι 11 φορές μεγαλύτερη από αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Κίνα αποτελεί μέρος των πιο πρόσφατων τεχνολογικών τάσεων για διάφορους λόγους. Πρώτον, η ψηφιακή έκρηξη της χώρας γεννά εταιρείες μαμούθ τεχνολογίας που αρχίζουν να ανταγωνίζονται τις δυτικές ομολόγους τους. Δεύτερον, και αυτό είναι πιο σημαντικό, η άνοδος της μεταποιητικής αλυσίδας αξίας στη χώρα σημαίνει ότι δεν είναι πλέον ο κόμβος χαμηλού κόστους στον οποίο βασίζονται πολλές παγκόσμιες εταιρείες εδώ και χρόνια. Ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί ο τρέχων εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας, αυτή η τελευταία τάση θα επηρεάσει την επιχείρηση υλικού το 2020.

συμπέρασμα

Το γεγονός ότι διαφορετικές πτυχές της σύγχρονης ζωής γίνονται όλο και πιο αλληλένδετες αντικατοπτρίζεται έντονα σε αυτές τις τεχνολογικές τάσεις του επόμενου έτους. Η τεχνητή νοημοσύνη, το blockchain, τα μεγάλα δεδομένα και πολλές άλλες εξελίξεις θα επηρεάσουν όλες τις πτυχές του λιανικού εμπορίου και της κατασκευής στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Το πόσο διαφορετική θα είναι η ζωή μας σε ένα χρόνο από τώρα δεν είναι εύκολο να προβλεφθεί, αλλά αυτές οι τάσεις υπόσχονται μια συναρπαστική περίοδο για κάθε λάτρη της τεχνολογίας τους επόμενους μήνες.