Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Τα ρομπότ της Amazon με τεχνητή νοημοσύνη θα φέρουν επανάσταση στον αυτοματισμό της αποθήκης

Τα ρομπότ της Amazon με τεχνητή νοημοσύνη θα φέρουν επανάσταση στον αυτοματισμό της αποθήκης

Φωτογραφία: Sundry Photography / Shutterstock.com

Η Amazon παρουσίασε έναν νέο στόλο ρομπότ εξοπλισμένων με προηγμένες δυνατότητες και ανθρώπινη επιδεξιότητα για να φέρει επανάσταση στα κέντρα εκπλήρωσής της. Η φιλόδοξη πρωτοβουλία της εταιρείας στοχεύει να εξισορροπήσει την αυτοματοποίηση και την ανθρώπινη εργασία, μεταμορφώνοντας τον τρόπο χειρισμού των προϊόντων στις εγκαταστάσεις της.

Ενα από ρομπότ που ξεχωρίζει είναι ο Proteus, ένα εκφραστικό και φιλικό ρομπότ που συνεργάζεται με εργάτες σε μια αποθήκη στο Ρέντινγκ της Μασαχουσέτης. Το Proteus, εξοπλισμένο με αισθητήρες lidar και έγχρωμες οθόνες που επικοινωνούν τα συναισθήματά του και την ολοκλήρωση των εργασιών του, περιηγείται απρόσκοπτα γύρω από αντικείμενα και ανθρώπους.

Μια άλλη αξιοσημείωτη προσθήκη είναι το Sparrow, ένα ρομπότ που επιλέγει και τοποθετεί προϊόντα. Αξιοποιώντας τη μηχανική μάθηση και τις κάμερες, το Sparrow επιδεικνύει τη δυνατότητα να χειριστεί ένα σημαντικό μέρος του τεράστιου αποθέματος της Amazon.

Αυτές οι προόδους αιχμής στη ρομποτική έχουν ήδη αρχίσει να αναδιαμορφώνουν τα κέντρα εκπλήρωσης της Amazon, οδηγώντας στην εξέλιξη των ρόλων εργασίας και στην αύξηση της αποτελεσματικότητας. Καθώς η ανάπτυξη αυτών των ρομπότ επεκτείνεται, ορισμένες θέσεις εργασίας θα εξαλειφθούν ενώ θα προκύψουν νέες. Αυτή η αλλαγή ώθησε τους ανταγωνιστές της Amazon να εξετάσουν το ενδεχόμενο προσαρμογής ή αντιμετώπισης πιθανών συνεπειών σε μια όλο και πιο αυτοματοποιημένη βιομηχανία.

Ανάγνωση:  Διόρθωση: Γιατί το Crunchyroll συνεχίζει να με αποσυνδέει

Ενώ η Amazon έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις σχετικά με θέματα ασφάλειας στο χώρο εργασίας και εργασίας, η ταχεία υιοθέτηση της ρομποτικής προσφέρει πιθανές λύσεις σε ορισμένες από αυτές τις προκλήσεις. Η εταιρεία αναγνωρίζει την ανάγκη για ένα χώρο εργασίας αφιερωμένο στην κατασκευή και συντήρηση αυτών των ρομπότ και έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην κατασκευή και συντήρηση ρομπότ με μια ειδική εγκατάσταση στο Westborough της Μασαχουσέτης.

Τα ρομπότ έχουν αλλάξει το σενάριο της αποθήκευσης σε όλο τον κόσμο. | Πηγή: Amazon

Με έναν στόλο με περισσότερα από 750.000 κινητά ρομπότ που είναι εξαπλωμένοι στα κέντρα εκπλήρωσης παγκοσμίως, η χρήση αυτοματισμών από την Amazon είναι έτοιμη για ταχεία ανάπτυξη. Αυτά τα ρομπότ, συμπεριλαμβανομένων των αρχικών που αποκτήθηκαν από την Kiva Systems, έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος των λειτουργιών της εταιρείας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην κατασκευή και την επίβλεψη αυτών των αυτοματοποιημένων συστημάτων.

Ενώ προκύπτουν ανησυχίες σχετικά με την εκτόπιση θέσεων εργασίας, η Amazon δίνει έμφαση σε μια συνεργατική προσέγγιση, με ρομπότ και ανθρώπους να συνεργάζονται για να επικεντρωθούν σε εργασίες υψηλότερου επιπέδου. Οι εργαζόμενοι διαθέτουν μοναδικές δεξιότητες όπως η επίλυση προβλημάτων, η λεπτή χειραγώγηση και οι ικανότητες λήψης αποφάσεων που τα σημερινά ρομπότ δεν μπορούν να αναπαράγουν. Η συνεργασία ανθρώπου-ρομπότ αποδεικνύεται πιο αποτελεσματική από ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα, διασφαλίζοντας μια αρμονική ενοποίηση της τεχνολογίας και της ανθρώπινης τεχνογνωσίας.

Ανάγνωση:  Η καταναλωτική επιχείρηση της Sennheiser εξαγοράστηκε από τη Sonova, μια εταιρεία κατασκευής ακουστικών βαρηκοΐας

Καθώς η Amazon συνεχίζει να βελτιώνει και να επεκτείνει τις προσπάθειές της για την αυτοματοποίηση, ο αντίκτυπος στο εργατικό δυναμικό παραμένει αβέβαιος. Ενώ ορισμένα καθήκοντα μπορεί να αυτοματοποιηθούν για να μετριάσουν τις ελλείψεις εργαζομένων, οι θέσεις εργασίας που απαιτούν πολύπλοκους χειρισμούς και προσαρμοστικότητα σε απρόβλεπτες συνθήκες εξακολουθούν να βασίζονται στις ανθρώπινες δυνατότητες. Ο μελλοντικός ρόλος των ρομπότ στο εργατικό δυναμικό της αποθήκης αναμένεται να αυξηθεί, αλλά είναι σαφές ότι η αξία και η ευημερία του ανθρώπινου δυναμικού πρέπει να δίνονται προτεραιότητα καθώς η τεχνολογία προχωρά.

Ο Valorant απελευθερώνει έναν νέο πράκτορα που ονομάζεται Deadlock