Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Τα οφέλη που παρέχει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα σε σχέση με ένα φυσικό κατάστημα

Τα οφέλη που παρέχει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα σε σχέση με ένα φυσικό κατάστημα

Υπάρχουν υποστηρικτές των πλεονεκτημάτων ενός καταστήματος από τούβλα και κονιάματος στην Αυστραλία και στη συνέχεια υπάρχουν άλλοι που πιστεύουν ότι η επιλογή της διαδικτυακής επιλογής είναι η καλύτερη επιλογή κάθε φορά.

Ζούμε σε μια πολύ ψηφιακή εποχή και λόγω της πανδημίας που έπρεπε να περάσουν όλοι οι Αυστραλοί, πολλοί από εμάς αλλάξαμε τις πρακτικές αγορών μας σε διαδικτυακές μεθόδους και μας άρεσε πολύ.

Τα καταστήματα που παρέμειναν ακίνητα και δεν δημιούργησαν διαδικτυακή παρουσία συνέχισαν να υποφέρουν και πολλές από αυτές τις ίδιες επιχειρήσεις έχουν πλέον κλείσει σε όλη την Αυστραλία.

Η δημοτικότητα του ηλεκτρονικού εμπορίου στον υπάρχοντα κόσμο

Ο τομέας του λιανικού εμπορίου έχει υποστεί έναν τεράστιο μετασχηματισμό – το ηλεκτρονικό εμπόριο παίζει σημαντικό ρόλο στη χάραξη του τοπίου του κλάδου. Μια τέτοια ανοδική τροχιά κερδίζει φήμη μετά την κρίση του COVID-19.

Οι πελάτες στρέφονται στις ψηφιακές αγορές και εκπληρώνουν τις απαιτήσεις τους. Για να κατανοήσουμε το μέγεθος μιας τέτοιας τεράστιας επανάστασης, είναι σημαντικό να ελέγξουμε κάποιες απαραίτητες προβλέψεις και στατιστικά στοιχεία.

Ανάγνωση:  Τα κορυφαία 15 εργαλεία ανάλυσης κοινωνικών μέσων για επαγγελματίες του μάρκετινγκ

Για να σας δώσουμε μια σωστή κατανόηση, το 2023 είναι η χρονιά κατά την οποία η αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου μπορεί να αποτιμηθεί στα 6 τρισεκατομμύρια δολάρια. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Σύμφωνα με την έρευνα αγοράς και τους επαγγελματίες, η αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου ενδέχεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται με εκθετικό ρυθμό τα επόμενα χρόνια.

Ηλεκτρονικό κατάστημα και τα σχετικά οφέλη του

Αυτά που άνοιξαν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ευημερούσαν και πολλά επεκτάθηκαν ως άμεσο αποτέλεσμα. Εάν αυτή τη στιγμή βρίσκεστε σε μια κατάσταση όπου θέλετε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση, αλλά δεν είστε σίγουροι αν θα είναι διαδικτυακό εναντίον φυσικού καταστήματος τότε ίσως τα ακόλουθα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για το καθένα μπορούν να σας βοηθήσουν να πάρετε μια πιο τεκμηριωμένη απόφαση.

Αλληλεπίδραση με τον πελάτη –

Διαδικτυακή αλληλεπίδραση πελατών

Μερικοί λένε ότι απολαμβάνουν την πρόσωπο με πρόσωπο αλληλεπίδραση που τους προσφέρει ένα μαγαζί, αλλά πολλοί δεν καταλαβαίνουν ότι η σύγχρονη τεχνολογία σάς επιτρέπει να αλληλεπιδράτε με ένα πραγματικό άτομο στο διαδίκτυο και μπορείτε να λάβετε απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σας αρκετά εύκολα χωρίς να χρειαστεί να αφήσετε την άνεση του σπιτιού σας.

Εξετάστε το κόστος εκκίνησης –

Αν σκεφτείτε το ποσό των χρημάτων που θα κοστίσει για να δημιουργήσετε τη δική σας αυστραλιανή επιχείρηση στον κεντρικό δρόμο, τότε ανέρχεται σε ένα σημαντικό ποσό δολαρίων που πρέπει να δαπανήσετε. Πρέπει να επιλέγετε το ενοίκιο κάθε μήνα, ανεξάρτητα από την κατάσταση της επιχείρησής σας, και γι’ αυτό πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να δημιουργήσουν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, επειδή η πλειονότητα των γενικών εξόδων μπορεί να αποφευχθεί και κερδίζετε χρήματα στο διαδίκτυο.

Ανάγνωση:  Επανάσταση πελατών παντός καναλιού: 3 κλειδιά για τη στρατηγική σας |

Παγκόσμιες Ευκαιρίες Πωλήσεων –

Ένα από τα πιο υπονομευμένα οφέλη των ψηφιακών καταστημάτων είναι η δυνατότητα προσέγγισης των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο. Σε αντίθεση με ένα μαγαζί, οι διαδικτυακές μάρκες μπορούν να ενισχύσουν τη βάση πελατών τους και να επεκταθούν πέρα ​​από τους δημογραφικούς περιορισμούς.

Με ένα ψηφιακό κατάστημα, μπορείτε να αξιοποιήσετε τις παγκόσμιες αγορές και να πραγματοποιήσετε πωλήσεις σε καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Ανοίγοντας έτσι τις ευκαιρίες ατελείωτων πωλήσεων.

Επιχειρηματικός Αυτοματισμός –

Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα παρέχει ευκαιρίες αυτοματισμού για τον εξορθολογισμό των επιχειρηματικών λειτουργιών. Μπορείτε να αυτοματοποιήσετε διαδικασίες όπως διαχείριση αποθέματος, υποστήριξη πελατών, εκπλήρωση παραγγελιών κ.λπ.

Με την ενσωμάτωση του λογισμικού διαχείρισης αποθεμάτων στο ψηφιακό σας κατάστημα, μπορείτε να βελτιώσετε την αποτελεσματικότητα. Επίσης, με την εφαρμογή CRM ή εργαλείων διαχείρισης πελατειακών σχέσεων, μπορείτε πραγματικά να εστιάσετε στην αύξηση των δυνατοτήτων της επιχείρησής σας.

Πλεονεκτήματα ενός φυσικού καταστήματος

Οι ηλεκτρονικές αγορές έχουν τα πλεονεκτήματά τους. Γνωρίζατε όμως ότι ένα φυσικό κατάστημα μπορεί πραγματικά να φέρει το καλύτερο της επένδυσής σας; Αυτά τα καταστήματα παρέχουν μοναδικά οφέλη που μπορεί να βελτιώσουν τη συνολική εμπειρία των αγορών. Ακολουθούν ορισμένα πλεονεκτήματα ενός καταστήματος από τούβλα και κονιάματα:

Προσφέροντας άνεση –

Προσφέροντας ευκολία

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια φυσική επιχείρηση, τότε πρέπει να παρέχετε στους πελάτες σας ένα μέρος στο οποίο μπορούν να περιηγηθούν αρκετά εύκολα, αλλά πρέπει να φύγουν από τα σπίτια τους για να μπορούν να απολαύσουν κάτι τέτοιο. Εάν γίνετε πωλητής Διαδικτύου, τότε οι πελάτες σας μπορούν να δουν όλα όσα έχετε να προσφέρετε στο Διαδίκτυο και δεν χρειάζεται ποτέ να εγκαταλείψουν την άνεση του σπιτιού τους.

Ανάγνωση:  Πώς να μεταβείτε σε πλήρη οθόνη χρησιμοποιώντας συντόμευση

Προσέγγιση των δημογραφικών σας στοιχείων –

Εάν διαθέτετε φυσικό κατάστημα, τότε είναι πιθανό ότι θα μπορείτε να απευθυνθείτε μόνο σε άτομα που ζουν στην πόλη ή την πόλη όπου βρίσκεται και ίσως στην επόμενη πόλη. Όταν δημιουργείτε ένα ηλεκτρονικό κατάστηματότε αυτή είναι μια εντελώς διαφορετική πρόταση γιατί τώρα μπορείτε να προσεγγίσετε κυριολεκτικά εκατομμύρια ανθρώπους από όλο τον κόσμο και αυτό σας προσφέρει πολλές περισσότερες ευκαιρίες για την αυστραλιανή επιχείρησή σας.

Προσαρμοσμένη εμπειρία –

Ένα φυσικό κατάστημα προσφέρει στους καταναλωτές μια εξατομικευμένη εμπειρία που ξεπερνά τις συνηθισμένες διαδικτυακές αγορές. Οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν φυσικά με τα προϊόντα. Μπορούν κυριολεκτικά να αγγίξουν, να δοκιμάσουν και να αισθανθούν τα αντικείμενα πριν αγοράσουν κάτι.

Τέτοιες εμπειρίες αφής βελτιώνουν την αγοραστική εμπιστοσύνη προσφέροντας μια πρακτική κατανόηση της ποιότητας, των χαρακτηριστικών και της υφής του προϊόντος. Για παράδειγμα, μπορείτε να δοκιμάσετε φυσικά ένα ρούχο στα αποδυτήρια αντί να το στέλνετε για επιστροφές κάθε τόσο.

Άμεση βοήθεια –

Ένα από τα ξεχωριστά πλεονεκτήματα αυτών των καταστημάτων είναι ότι λαμβάνετε σταθερή βοήθεια από καταρτισμένο προσωπικό. Προσφέρουν άμεση βοήθεια όταν χρειάζεστε καθοδήγηση ή κάνετε ερωτήσεις. Η άμεση λήψη απαντήσεων σε πραγματικό χρόνο από έμπειρους επαγγελματίες είναι η καλύτερη διευκόλυνση.

Αυτή η προσαρμοσμένη υποστήριξη καταναλωτών μπορεί να προσφέρει συμβουλές από ειδικούς, να αντιμετωπίσει προβλήματα και να παρέχει συστάσεις προϊόντων. Όλα αυτά εξατομικεύονται σύμφωνα με τις συγκεκριμένες ανάγκες του καταναλωτή. Έτσι, ενθαρρύνει μια θετική σχέση μεταξύ της επωνυμίας και των πελατών.

Ανάγνωση:  Συμβουλές για το μάρκετινγκ 5×114.3 Wheels

Η κατώτατη γραμμή

Είναι σαφές ότι η διαδικτυακή επιλογή είναι η καλύτερη επιλογή κάθε φορά και εάν χρησιμοποιείτε μια αξιόπιστη πλατφόρμα για τη διεξαγωγή της επιχείρησής σας ηλεκτρονικού εμπορίου, τότε βοηθά στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης γρήγορα και οι πελάτες θα σας ανταμείψουν με τη συνέχιση της επιχείρησής τους .

Επιλέξτε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ή επισκεφθείτε ένα φυσικό κατάστημα – η επιλογή είναι εντελώς δική σας. Αλλά μην ξεχάσετε να λάβετε υπόψη τις προαναφερθείσες συμβουλές και να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με αυτό. Καλά ψώνια!