Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Τάσεις SEO

Το SEO εξακολουθεί να διατηρεί τη σημασία του στην εποχή των ραγδαίων αλλαγών στο ψηφιακό μάρκετινγκ. Ωστόσο, όπως δείχνουν αυτές οι τάσεις SEO, το ίδιο το οικοσύστημα SEO υφίσταται σταδιακές αλλαγές. Κάθε έμπορος πρέπει να λάβει υπόψη αυτές τις τάσεις κατά τη χάραξη στρατηγικής για το εγγύς μέλλον.

Ενώ ορισμένες από αυτές τις τάσεις προωθούν τις εξελίξεις που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, άλλες πιθανότατα θα απαιτήσουν μια θεμελιώδη επανεξέταση του τρόπου εργασίας με λέξεις-κλειδιά, δομημένα δεδομένα, περιεχόμενο και άλλες σημαντικές πτυχές του SEO. Σε κάθε περίπτωση παρακάτω, έχουμε στηρίξει τις προβλέψεις μας με σχετικά δεδομένα για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε καλύτερα.

Οι τάσεις SEO που πρέπει να συμβαδίζουν το 2022

  • Προτεινόμενη βελτιστοποίηση αποσπάσματος
  • HTTPS
  • Βελτιστοποίηση φωνητικής αναζήτησης
  • Τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική μάθηση
  • Βελτιστοποίηση ταχύτητας σελίδας
  • Περιεχόμενο βίντεο
  • SEO εικόνας
  • Μεγάλες λέξεις-κλειδιά
  • Δομημένη εισαγωγή δεδομένων
  • Περιεχόμενο υψηλής ποιότητας και προσανατολισμένο στον αναγνώστη

Οι 20 πιο σημαντικές τάσεις στη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης

1. Συνιστώμενη βελτιστοποίηση αποσπάσματος

Η κατάταξη του όρου αναζήτησης στην πρώτη θέση και επίσης η μηδενική θέση σημαίνει 31% περισσότερη επισκεψιμότητα από την πρώτη κατάταξη χωρίς το επιλεγμένο απόσπασμα.

Η έρευνα του Ahrefs δείχνει ότι επειδή η σελίδα σας βρίσκεται στην πρώτη θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης Google, λαμβάνετε το 28,2% όλων των κλικ, ενώ ο ανταγωνιστής σας κατέχει το 19,6% του επιλεγμένου αποσπάσματος. Αυτά και άλλα στατιστικά στοιχεία δείχνουν την αξία της νίκης της επιθυμητής μηδενικής θέσης ή της επιλεγμένης θέσης τμήματος στα αποτελέσματα αναζήτησης. Μία από τις πιο σημαντικές μελλοντικές τάσεις στο SEO είναι να παρέχετε σαφείς απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις, ώστε να μπορέσετε να ενισχύσετε αυτήν την κορυφαία θέση και να δημιουργήσετε περισσότερη οργανική επισκεψιμότητα.

2. Συνεργασία Influencer

Το 92% των καταναλωτών εμπιστεύεται τις συστάσεις άλλων ανθρώπων σχετικά με το περιεχόμενο επωνυμίας.

Οι άνθρωποι θέλουν αυθεντικότητα, ακόμα κι αν αυτή έρχεται με τη μορφή κριτικών από άτομα που δεν γνωρίζουν προσωπικά. Δεν είναι είδηση ​​ότι οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ αυξάνουν τον προϋπολογισμό μάρκετινγκ επηρεασμού. Πώς όμως σχετίζεται το μάρκετινγκ επιρροής με τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης; Όπως δείχνουν οι πρόσφατες τάσεις SEO, η συνεργασία με έναν παράγοντα επιρροής μπορεί να αυξήσει την αξία του περιεχομένου σας, να αυξήσει την απήχησή του και να αυξήσει την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας. Εξίσου πολύτιμα είναι τα backlinks που βοηθούν στη δημιουργία αυτών των συνεργασιών. Τα backlinks είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που λαμβάνει υπόψη η Google κατά την κατάταξη μιας ιστοσελίδας. Έτσι, η αυξανόμενη χρήση του Influencer Marketing για την υποστήριξη του SEO θα είναι μια κοινή τάση στο εγγύς μέλλον.

3. HTTPS

Το 40% των δωρεάν αποτελεσμάτων αναζήτησης στην πρώτη σελίδα του Google περιέχει έναν ιστότοπο HTTPS.

Η ασφάλεια ιστοτόπων θα ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς τάσεις SEO απλώς και μόνο επειδή η Google ενθαρρύνει τους webmasters να μετακινηθούν σε ασφαλείς ιστότοπους εδώ και αρκετό καιρό, με τους ιστότοπους HTTPS να δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα από τους ιστότοπους HTTP. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι κρίσιμοι παράγοντες. Οι ιστότοποι HTTPS συσχετίζονται επίσης τακτικά με υψηλότερες αναλογίες κλικ προς αριθμό εμφανίσεων, υψηλότερες μετατροπές και χαμηλότερα ποσοστά εγκατάλειψης. Όταν οι άνθρωποι δίνουν τις προσωπικές τους πληροφορίες σε έναν ιστότοπο, γνωρίζουν πολύ περισσότερο τα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Το γεγονός ότι ο ιστότοπός σας είναι HTTPS και επομένως λειτουργεί μέσω κρυπτογραφημένης σύνδεσης είναι το πρώτο σημάδι ασφάλειας που μπορείτε να προσφέρετε στους επισκέπτες σας, δίνοντάς τους την άνεση να επισκέπτονται και να αλληλεπιδρούν με τον ιστότοπό σας.

Ανάγνωση:  Γιατί είναι απαραίτητη η κοινωνική εξυπηρέτηση πελατών για το Fintech;

4. Βελτιστοποίηση φωνητικής αναζήτησης

Μέχρι το 2020, το 50% όλων των αναζητήσεων θα γίνεται φωνητικά.

Μία από τις πιο σημαντικές αναδυόμενες τάσεις SEO τον τελευταίο καιρό είναι η βελτιστοποίηση φωνητικής αναζήτησης. Με την αυξανόμενη δημοτικότητα των έξυπνων βοηθών φωνής και των δυνατοτήτων φωνητικής αναζήτησης σε smartphone, η μέθοδος αναζήτησης αλλάζει. Πρώτον, οι όροι αναζήτησης γίνονται πιο συζητητικοί και στοχευμένοι. Ομοίως, εάν θέλετε ο ιστότοπός σας να τα πάει καλά στο φωνητικό SEO, πρέπει να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές για να συμβαδίσετε με αυτή τη μεταβαλλόμενη δυναμική.

5. Βελτιστοποίηση για κινητά

Το 89% των ανθρώπων είναι πιθανό να προτείνουν μια επωνυμία αφού έχουν μια θετική εμπειρία επωνυμίας σε μια φορητή συσκευή.

Αυτό είναι παράλογο. Καθώς το μερίδιο των φορητών συσκευών στην επισκεψιμότητα στον ιστό συνεχίζει να αυξάνεται, η βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας για μια θετική εμπειρία για κινητά είναι μια από τις πιο κρίσιμες τάσεις SEO του 2020. Ούτε ένας ιστότοπος βελτιστοποιημένος για κινητά δεν αρκεί από μόνος του. Λόγω της υπομονής των χρηστών κινητών τηλεφώνων, η διεπαφή χρήστη του ιστότοπού σας θα πρέπει να είναι εύκολα κατανοητή και να απαντά γρήγορα στα ερωτήματα των χρηστών. Μόνο τότε μπορείτε να λάβετε καλές βαθμολογίες στο ευρετήριο της Google για κινητά και να κατατάξετε ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης.

6. Το περιεχόμενο εξακολουθεί να είναι βασιλιάς

Το μάρκετινγκ περιεχομένου κοστίζει έως και 41% λιγότερο ανά δυνητικό πελάτη από την πληρωμένη αναζήτηση, δημιουργώντας πάνω από 4 φορές περισσότερους δυνητικούς πελάτες ανά 1000 $ εντός 36 μηνών.

Εάν παρακολουθείτε τις ειδήσεις SEO, θα έχετε παρατηρήσει ότι οι ενημερώσεις αλγορίθμων της Google εξακολουθούν να ευνοούν το υψηλής ποιότητας και συνεχώς ενημερωμένο περιεχόμενο. Οι πελάτες συνεχίζουν να καλωσορίζουν επωνυμίες που επενδύουν σε μια υγιή στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου, πράγμα που σημαίνει ότι το περιεχόμενό σας δεν πρέπει να μοιάζει με προώθηση πωλήσεων. Εάν το περιεχόμενό σας βοηθά τους πελάτες να λάβουν χρήσιμες πληροφορίες, μπορείτε να είστε σίγουροι για υψηλές βαθμολογίες στο εγγύς μέλλον. Η προσθήκη καινοτόμων μορφών όπως βίντεο, podcast, infographics κ.λπ. είναι ακόμα καλύτερη.

7. AI για βελτιστοποίηση και εξατομίκευση λέξεων-κλειδιών

Οι κορυφαίες επιδόσεις έχουν περισσότερες από διπλάσιες πιθανότητες (28% έναντι 12%) να χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη στο μάρκετινγκ τους από τους συνομηλίκους τους.

Η αγορά της τεχνητής νοημοσύνης αναμένεται να έχει αξία 190 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2025 και ο αντίκτυπος της τεχνητής νοημοσύνης στο μάρκετινγκ είναι μία από τις τελευταίες τάσεις SEO που φέρνει επανάσταση στις επιχειρήσεις. Εκτός από το ότι βοηθά στην εύρεση και παρακολούθηση της απόδοσης των επηρεαστών και στην εξατομίκευση, η τεχνητή νοημοσύνη έχει επίσης άμεσο αντίκτυπο στη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης, για παράδειγμα χρησιμοποιώντας καλύτερες λέξεις-κλειδιά. Εξάλλου, με την Google να χρησιμοποιεί AI και μηχανική μάθηση σε τόσες πολλές από τις προσφορές της, η υψηλή κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google απαιτεί από τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ να γίνουν έμπειροι και σε αυτό.

Ανάγνωση:  Εξίσωση ανάπτυξης του YouTube: Hacks, SEO και άλλα για την επιτυχία του καναλιού

8. Βελτιστοποίηση της ταχύτητας φόρτωσης σελίδας

Το μέσο ποσοστό εγκατάλειψης για χρόνο φόρτωσης σελίδας 2 δευτερολέπτων είναι 9%, αλλά αυξάνεται στο 24% εάν ο χρόνος φόρτωσης της σελίδας υπερβαίνει τα 3 δευτερόλεπτα.

Η ταχύτητα σελίδας ήταν ένα κριτήριο κατάταξης για την αναζήτηση επιτραπέζιων υπολογιστών για μερικά χρόνια, αλλά το 2018 η Google ενημέρωσε τον αλγόριθμό της για να την καταστήσει κριτήριο και για την αναζήτηση σε κινητά. Έτσι, μια άλλη από τις κρίσιμες τάσεις της βιομηχανίας SEO του 2020 θα είναι η μείωση του χρόνου φόρτωσης της σελίδας για αυτό το μικρό επιπλέον όφελος. Πολλά στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι οι χρήστες είναι ολοένα και πιο ανυπόμονοι με ιστότοπους που χρειάζονται πολύ χρόνο για να φορτωθούν, επομένως ο παράγοντας ταχύτητας είναι επίσης σημαντικός για τη βελτιστοποίηση του ποσοστού μετατροπών.

9. Περιεχόμενο βίντεο

Επαγγελματίες μάρκετινγκ βίντεο αποκτήστε 66% περισσότερους κατάλληλους δυνητικούς πελάτες και 54% καλύτερη αναγνωρισιμότητα επωνυμίας σε σύγκριση με όσους δεν χρησιμοποιούν βίντεο.

Υπάρχουν αρκετά δεδομένα που δείχνουν ότι το οπτικό περιεχόμενο έχει μεγαλύτερη ελκυστικότητα και διατήρηση από το κείμενο μόνο. Μία από τις συνεχιζόμενες τάσεις στο SEO για τα επόμενα χρόνια είναι η αυξανόμενη χρήση περιεχομένου βίντεο, η οποία κρατά τους επισκέπτες αφοσιωμένους στους ιστότοπους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι έμποροι γίνονται επίσης πιο έμπειροι στο SEO για βίντεο, βελτιστοποιώντας το περιεχόμενό τους για ευρετηρίαση και κατάταξη στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης χρησιμοποιώντας κόλπα όπως ελκυστικές μικρογραφίες, μεταγραφές και σωστές μετα-περιγραφές.

10. Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης εικόνων

Περισσότερο από το ένα τρίτο όλων των λέξεων-κλειδιών περιέχουν τώρα μια αναζήτηση εικόνων Google.

Μπορεί να είναι δύσκολο να εξηγηθεί η παραπάνω δήλωση στον διαθέσιμο χώρο εδώ, αλλά αυτό σημαίνει ότι οι εικόνες όχι μόνο εμφανίζονται πιο συχνά στο top 10 τώρα, αλλά εμφανίζονται και υψηλότερα στα SERP από πριν. Με άλλα λόγια, μια από τις κορυφαίες τάσεις στη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης είναι η αυξανόμενη σημασία του SEO εικόνας. Αυτή η αυξανόμενη σημασία των εικόνων σημαίνει ότι πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι εικόνες σας περιλαμβάνονται στους χάρτες ιστότοπου εικόνων XML, ότι έχουν ονομαστεί σωστά, έχουν περιγραφικό τίτλο και ετικέτες alt, έχουν όρους με βάση τα συμφραζόμενα γύρω τους και, το πιο σημαντικό, είναι βελτιστοποιημένες έτσι ώστε δεν επιβραδύνουν τη σελίδα σας.

11. Βελτιστοποίηση Bing

Το 82% των αμερικανικών επιχειρήσεων δεν έχουν εγγραφεί για τα δεδομένα Bing τους, τα οποία χρησιμοποιούνται για μία στις πέντε αναζητήσεις ιστού στις ΗΠΑ.

Καθώς η Google συνεχίζει να κατέχει ισχυρή θέση στην αγορά αναζήτησης, η προσπάθεια σκληρής κατάταξης σε άλλες μηχανές αναζήτησης μπορεί να μην έχει πολύ νόημα για πολλές εταιρείες. Ωστόσο, δεδομένης της συνεχούς ανάπτυξης του Bing και του DuckDuckGo, μία από τις λιγότερο εμφανείς τάσεις SEO θα είναι η αυξανόμενη συνειδητοποίηση ότι η παράβλεψη αυτών των άλλων μηχανών αναζήτησης δεν είναι πολύ έξυπνη σε ορισμένες θέσεις. Για παράδειγμα, το Bing έχει ένα ιδιαίτερα μεγάλο μερίδιο αγοράς αναζήτησης στη Βόρεια Φινλανδία και στο Rust Belt και οι αλγόριθμοί του μπορεί να είναι ευνοϊκοί για ορισμένους ιστότοπους που δεν θα κατέχουν απαραίτητα πολύ υψηλή θέση στο Google.

12. Δυναμικό περιεχόμενο για εξατομίκευση

Το 91% των καταναλωτών είναι πιο πιθανό να ψωνίσει με επωνυμίες που προσφέρουν μεγαλύτερη εξατομίκευση, ενώ το 80% των συχνών αγοραστών ψωνίζει μόνο με επωνυμίες που εξατομικεύουν την εμπειρία τους.

Οι προσδοκίες των καταναλωτών σχετικά με την εξατομίκευση δεν περιορίζονται πλέον στις ηλεκτρονικές αγορές, αλλά επεκτείνονται σε όλους τους τομείς του ψηφιακού μάρκετινγκ. Αυτή η τάση προσφέρει στις εταιρείες SEO ευκαιρίες και προκλήσεις, καθώς η εξατομίκευση στο SEO συνήθως σημαίνει χρήση δυναμικού περιεχομένου. Εάν δοκιμάσατε να χρησιμοποιήσετε επιλογές δυναμικού περιεχομένου, όπως το iFrames ή ιστοσελίδες για συγκεκριμένες περιοχές, γνωρίζετε ότι μπορεί να επηρεάσει την ευρετηρίαση και την κατάταξη των σελίδων σας. Επομένως, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τους επόμενους μήνες πώς οι ειδικοί SEO επιτυγχάνουν μια ισορροπία μεταξύ της παροχής πιο εξατομικευμένου περιεχομένου στους επισκέπτες τους και της διατήρησης μιας υψηλής κατάταξης στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Ανάγνωση:  Κάνετε αυτά τα κοινά λάθη με την παρακολούθηση κατάταξης SEO;

13. Τοπική βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης

Το 82% των αγοραστών έχουν πραγματοποιήσει αναζήτηση “κοντά μου” και ο αριθμός είναι 92% μεταξύ των Millennials.

Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις κινητές συσκευές τους για να βρουν τοπικές επιχειρήσεις. Αυτό καθιστά την εφαρμογή Τοπικού SEO μία από τις πιο σημαντικές τάσεις στρατηγικής SEO το 2020. Το τοπικό SEO διαφέρει ελαφρώς από την προσπάθεια να κατατάξετε ψηλά στα γενικά αποτελέσματα αναζήτησης και μία από τις πιο σημαντικές πτυχές του είναι η σωστή χρήση του προφίλ σας στο Google My Business. . Ένας εκπληκτικός αριθμός επιχειρήσεων δεν έχει ακόμη ενημερώσει τα προφίλ τους GMB, πράγμα που σημαίνει ότι χάνουν πολύτιμες ευκαιρίες πωλήσεων. Το 2020, αναμένουμε από τους εμπόρους να κατανοήσουν αυτό το τμήμα.

14. Βελτιστοποίηση λέξεων-κλειδιών Long-Tail

Οι λέξεις-κλειδιά μακράς ουράς αντιπροσωπεύουν το 70% όλων των αναζητήσεων στον ιστό.

Το Έξυπνο SEO το 2020 περιλαμβάνει τον εντοπισμό της σωστής πελατειακής βάσης για την επιχείρησή σας με πρόθεση αγοράς και τη στόχευσή της χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά. Τα στατιστικά στοιχεία SEO δείχνουν σταθερά ότι οι λέξεις-κλειδιά με μεγάλη στόχευση έχουν λιγότερο ανταγωνισμό (και επομένως είναι φθηνότερες) και παράγουν περισσότερα αποτελέσματα. Δεδομένου ότι είναι ακόμη πιο σημαντικό για τους ειδικούς του SEO και του περιεχομένου να εστιάζουν στην πρόθεση του χρήστη των λέξεων-κλειδιών που στοχεύουν κατά τη δημιουργία περιεχομένου, αναμένουμε να επικεντρωθούμε περισσότερο σε λέξεις-κλειδιά με μεγάλη διάρκεια.

15. Εγγραφές δομημένων δεδομένων

Η χρήση δομημένων δεδομένων μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της αναλογίας κλικ προς αριθμό εμφανίσεων έως και 30%, αλλά βρίσκεται σήμερα μόνο στο ένα τρίτο περίπου του κοινώς ευρετηριασμένου ιστού.

Η σημασία των σχολιασμών δομημένων δεδομένων για την παροχή Rich Snippets είναι γνωστή εδώ και σχεδόν μια δεκαετία. Ωστόσο, με τον αυξανόμενο ανταγωνισμό στην αγορά SEO, η ευρύτερη χρήση του έχει γίνει μια από τις πιο εμφανείς τρέχουσες τάσεις SEO. Η σήμανση δομημένων δεδομένων είναι αυτό που επιτρέπει στο περιεχόμενό σας να εμφανίζεται σε εμπλουτισμένα αποτελέσματα και σε κάρτες Γραφημάτων γνώσης στα αποτελέσματα αναζήτησης Google. Η χρήση δομημένων δεδομένων είναι επίσης πιο σημαντική καθώς η Google χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο την τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιώσει τα αποτελέσματα αναζήτησης.

16. PWA (Progressive Web Apps)

Οι προοδευτικές εφαρμογές ιστού (PWA) σχετίζονται με πάνω από 60 τοις εκατό αύξηση της επισκεψιμότητας για κινητά και πάνω από 130 τοις εκατό αύξηση της αφοσίωσης.

Αν και τα PWA δεν παίζουν άμεσο ρόλο στο SEO, η χρήση ενός ελκυστικού PWA στον ιστότοπό σας έχει συνέπειες, καθιστώντας τον μια από τις πιο πρόσφατες τάσεις SEO. Τα PWA σχετίζονται με αυξημένο χρόνο που αφιερώνεται στη σελίδα και μειωμένα ποσοστά εγκατάλειψης, γεγονός που έχει προφανή θετικό αντίκτυπο στην κατάταξη αναζήτησης του ιστότοπού σας. Εφόσον μπορείτε να παρέχετε μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη που μπορεί να ανταγωνιστεί αυτό που προσφέρουν οι ανταγωνιστικές εγγενείς εφαρμογές, το PWA είναι ένας από τους πιο σίγουρους τρόπους για να αυξήσετε την οργανική επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας το 2020.

(AppInstitute)

17. AR (επαυξημένη πραγματικότητα) για SEO εικόνας

Ο κόσμος αναμένεται να έχει 1B χρήστες επαυξημένης πραγματικότητας (AR) έως το 2020.

Η αυξανόμενη χρήση του AR σε πολλαπλές πλατφόρμες δημιουργεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες τάσεις στο SEO. Πώς σχετίζεται το AR με το SEO και γιατί θα πρέπει να σκεφτείτε να προσλάβετε έναν ειδικό AR; Πρώτον, η χρήση του AR σε εφαρμογές όπως το Google Lens και το Pinterest Lens απαιτεί από τους εμπόρους να ενισχύσουν το SEO της εικόνας τους. Άλλες εφαρμογές AR απαιτούν από εσάς να ενισχύσετε το τοπικό σας SEO. Τέλος, το AR είναι πιθανό να προσφέρει ισχυρή ώθηση στην αφοσίωση των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και απευθείας σε ιστότοπους, με προφανή θετικό αντίκτυπο στο SEO.

Ανάγνωση:  6 τρόποι με τους οποίους η αυτοματοποιημένη ενσωμάτωση ωφελεί τον οργανισμό και τους υπαλλήλους

18. Blockchain

Οι παγκόσμιες δαπάνες για λύσεις blockchain αναμένεται να φτάσουν τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024, από λιγότερο από 3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017.

Το Blockchain δεν θα επηρεάσει μόνο τομείς όπως τα χρηματοοικονομικά και η τεχνολογία, αλλά θα γίνει επίσης μια από τις τελευταίες τάσεις SEO που θα αφήσουν μεγάλο σημάδι στο ψηφιακό μάρκετινγκ. Το Blockchain λειτουργεί σαν ένα αμετάβλητο, κατανεμημένο καθολικό που παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια και διαφάνεια για την ανταλλαγή κεφαλαίων. Αυτά τα χαρακτηριστικά βοηθούν στη διασφάλιση της νομιμότητας σημαντικών πτυχών SEO, όπως ο διαχωρισμός της κυκλοφορίας ιστού μεταξύ ανθρώπων και bots, ο ευκολότερος εντοπισμός μεθόδων μαύρου καπέλου, ο εντοπισμός πληρωμένων συνδέσμων επιστροφής και η καλύτερη έρευνα λέξεων-κλειδιών.

19. Πολυκαναλικό μάρκετινγκ

Οι έμποροι που χρησιμοποιούν τρία ή περισσότερα κανάλια σε καμπάνιες βλέπουν 250% υψηλότερα ποσοστά αφοσίωσης από ό,τι οι έμποροι που χρησιμοποιούν καμπάνιες ενός καναλιού.

Το πολυκαναλικό μάρκετινγκ είναι μια ακόμη νέα τάση SEO που στοχεύει να προσφέρει στους καταναλωτές μια απρόσκοπτη και ολοκληρωμένη εμπειρία σε πολλά κανάλια. Η επέκταση του μάρκετινγκ για την απόκτηση πελατών χρησιμοποιώντας διαφορετικές μεθόδους σημαίνει ότι το περιεχόμενό σας θα κοινοποιείται πιο συχνά και η Google θα σας βλέπει ως έμπιστους και έγκυρους. Οι ειδικοί του ψηφιακού μάρκετινγκ θα συνειδητοποιήσουν περισσότερο αυτό το άμεσο όφελος του SEO το 2020, μεταβαίνοντας από το μάρκετινγκ πολλαπλών καναλιών στο μάρκετινγκ πολλών καναλιών.

20. RankBrain Optimization

Το RankBrain χειρίζεται πλέον το 100% του όγκου αναζητήσεων της Google, από μόλις 15% πριν από λίγα χρόνια, και είναι το τρίτο πιο σημαντικό σήμα κατάταξης στον αλγόριθμο της Google.

Αν και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το RankBrain θα επηρεάσει όλα τα ερωτήματα, η αυξανόμενη σημασία του είναι μια από τις πιο σημαντικές τάσεις SEO που πρέπει να γνωρίζουν οι έμποροι στο εγγύς μέλλον. Όσον αφορά τη βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας για το RankBrain, πρέπει απλώς να διπλασιάσετε ορισμένα από τα σημεία που αναφέρονται παραπάνω. Αυτό περιλαμβάνει την εστίαση στην ποιότητα και το περιεχόμενο που βασίζεται στον αναγνώστη, τη χρήση τίτλων και περιγραφών για συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά και τη χρήση φυσικής γλώσσας αντί για κείμενο γεμάτο λέξεις-κλειδιά.

συμπέρασμα

Αν είχατε διαβάσει προσεκτικά, θα είχατε παρατηρήσει ότι ο πυρήνας αυτών των τάσεων του 2020 είναι σε μεγάλο βαθμό η πραγματοποίηση SEO, αλλά με πολύ πιο έξυπνο τρόπο. Ακόμη και οι σχετικά νεότερες τάσεις SEO όπως το AI, το AR και η φωνητική αναζήτηση απαιτούν από εσάς να εργαστείτε για την παραγωγή περιεχομένου υψηλής ποιότητας, να χρησιμοποιήσετε στοχευμένες λέξεις-κλειδιά και να εστιάσετε στη συνολική εμπειρία χρήστη, την οποία θα είχατε φροντίσει κάπως το 2019. Ακόμα κι αν Δεν ήταν, είμαστε σίγουροι ότι θα ενθουσιαστείτε από αυτές τις τάσεις για να ξεκινήσετε και να επιτύχετε πολύ καλύτερο SEO τα επόμενα χρόνια.