Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Σχόλια μέσων κοινωνικής δικτύωσης: Πρέπει να απαντήσετε σε όλα;

Σχόλια μέσων κοινωνικής δικτύωσης: Πρέπει να απαντήσετε σε όλα;

Η προσέγγισή σας στα σχόλια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση των σχέσεων με τους πελάτες. Ο τρόπος με τον οποίο απαντάμε στα σχόλια επηρεάζει σημαντικά την εμπιστοσύνη και την αφοσίωση μεταξύ της επιχείρησης και του πελάτη. Αυτό το αποτέλεσμα βοηθά στη δημιουργία μιας ενεργής κοινότητας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Λοιπόν, σε ποια σχόλια πρέπει να απαντήσετε για μια ενεργή κοινότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Περιμένουν οι χρήστες μια απάντηση για κάθε σχόλιο; Είναι απαραίτητο να απαντάτε σε όλα τα σχόλια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης;

Σύμφωνα με Αναφορά ReviewTrackers, το 53% των πελατών θέλει γρήγορη απάντηση σε αρνητικές κριτικές. Τα σχόλια δεν διαφέρουν. Εξαίρεση ανεπιθύμητων και σχολίων bot; Η μη ανταπόκριση στα σχόλια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από πραγματικούς χρήστες είναι ένας λόγος για τον οποίο πολλές από τις στρατηγικές σας για τη βελτίωση των επιχειρηματικών σχέσεων και των σχέσεων με τους πελάτες αποτυγχάνουν. Μπορεί να δώσει μια εικόνα ότι δεν ενδιαφέρεστε για τους πελάτες. Θα είναι αρνητική και αγενής εντύπωση. Αυτή η αρνητική εντύπωση βλάπτει τις σχέσεις με τους πελάτες, την εικόνα της επωνυμίας και την ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

Ανάγνωση:  Τάσεις ανάπτυξης του κλάδου SaaS: Τι να περιμένετε

Πρέπει να απαντάτε σε κάθε σχόλιο στο Instagram και στο Facebook;

Η απάντηση σε σχόλια στο Instagram δεν είναι μόνο ευγενική, αλλά βοηθά επίσης στην αύξηση της ευαισθητοποίησης, στην αλληλεπίδραση των χρηστών μαζί σας και στη συνεργασία με τους διαφημιστές. Είναι επίσης σημαντικό για την προσέλκυση περισσότερων οπαδών. Όσο περισσότερα άτομα προσεγγίζουν οι αναρτήσεις σας στο Instagram, τόσο περισσότεροι χρήστες αλληλεπιδρούν και ακολουθούν τον λογαριασμό σας. Επομένως, ο σχολιασμός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεχωρίσετε στο Instagram.

Σχόλια στο Facebook είναι από τους σημαντικούς τρόπους για να προσελκύσετε ανθρώπους. Η αύξηση του ρυθμού επικοινωνίας απαντώντας στα σχόλια του κοινού-στόχου σας αυξάνει το ποσοστό αφοσίωσης και την προβολή σας. Επιπλέον, η προσπάθεια να απαντήσετε σε όλα τα σχόλια θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια θετική εντύπωση. Γι’ αυτό μπορείτε να δείξετε ότι η επωνυμία σας εκτιμά τη γνώμη και τις αντιδράσεις των πελατών απαντώντας τόσο σε θετικά όσο και σε αρνητικά σχόλια.

Τα αρνητικά σχόλια έχουν ως επί το πλείστον έναν κοινό λόγο. Οι άνθρωποι που σχολιάζουν αρνητικά πιστεύουν ότι γράφοντας αυτό που θεωρούν ως ελαττώματα, θα προκαλέσουν σημαντική ζημιά στην επωνυμία σας. Οι περισσότεροι το αντιλαμβάνονται ως επίδειξη δύναμης και θέλουν να τραβήξουν την προσοχή και να τους νοιαστούν κάνοντας αρνητικά σχόλια. Οι άνθρωποι που κάνουν τέτοια σχόλια δεν λαμβάνουν υπόψη την αλήθεια. Αντίθετα, εστιάζουν στο πόσο κακό κάνουν και πόση προσοχή τραβούν. Αυτοί οι άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν μια φήμη και μια αξία που δεν μπορούν να κερδίσουν στην πραγματικότητα εύκολα κάνοντας αρνητικά σχόλια σε τέτοια περιβάλλοντα.

Ανάγνωση:  Τα κορυφαία λάθη μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης που πρέπει να αποφύγετε το 2024

Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι σχολιάζουν αρνητικά είναι επειδή είναι επιθετικοί άνθρωποι. Όταν οι άνθρωποι δεν μπορούν να δείξουν το θυμό τους στην πραγματική ζωή, προσπαθούν να το δείξουν αυτό στην εικονική ζωή. Στην πραγματικότητα, ο θυμός δεν είναι προς τις μάρκες. Αλλά το πώς δεν δείχνουν το θυμό τους οδηγεί σε μια επιθετική εικονική προσωπικότητα.

Η απάντηση σε σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βοηθά επαφή με τον πελάτη. Μπορείτε να αποτρέψετε τα σημεία πόνου πελατών απαντώντας σε σχόλια. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να εξασφαλίσετε την ικανοποίηση των πελατών μέσω ταυτόχρονων παρεμβάσεων. Επιπλέον, τα οφέλη από την αντίδραση στα σχόλια των πελατών για την επωνυμία σας είναι:

1. Βοηθά τον Αλγόριθμο

Οι αλγόριθμοι μέσων κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το ποσοστό αφοσίωσης των οπαδών σας. Έτσι, όταν απαντάτε στα σχόλια των οπαδών σας, ο αλγόριθμος βλέπει ότι θέλετε να δημιουργήσετε αφοσίωση και βοηθά τις αναρτήσεις σας να προσεγγίσουν περισσότερα άτομα.

Η τακτική επικοινωνία με τους ακόλουθούς σας δημιουργεί εξαιρετικές αλληλεπιδράσεις και ανοίγει το δρόμο για την ανάπτυξη της επωνυμίας. Δεδομένου ότι ο αλγόριθμος λειτουργεί επίσης με σχολιασμό, σας βοηθά να κατατάσσεστε υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης και στις προτάσεις. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να αφιερώσετε χρόνο για να απαντήσετε σε σχόλια για να αυξήσετε την προβολή των αναρτήσεων και του περιεχομένου σας.

Ανάγνωση:  Πώς να κατεβάσετε νόμιμα το αρχείο ISO των Windows 10 & Εγκατάσταση των Windows 10;

Η απάντηση σε σχόλια δείχνει ότι είστε προσβάσιμοι και αξιόπιστοι. Θα πιστέψουν ότι δεν θα τους αγνοήσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Οι αλληλεπιδράσεις δείχνουν ότι νοιάζεστε για τους πελάτες σας και βοηθήστε την κοινότητα να αναπτυχθεί. Οι ειλικρινείς και αξιόπιστες απαντήσεις και σχόλια είναι απαραίτητα στοιχεία για την προσέγγιση περισσότερων ανθρώπων.

3. Αυξάνει την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας

Η απάντηση σε σχόλια πελατών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνει τους πελάτες σας να αισθάνονται ότι τους εκτιμούν. Οι χρήστες που αισθάνονται αξία προωθούν την επωνυμία μέσω του μάρκετινγκ από στόμα σε στόμα. Έτσι, η επωνυμία σας προσεγγίζει το κοινό-στόχο της σε σύντομο χρονικό διάστημα αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας αυξάνει.

4. Μετατρέπει τους δυνητικούς πελάτες σε μετατροπές

Τα ενοποιημένα εισερχόμενα του HypoChat σάς επιτρέπουν να προσεγγίζετε και να απαντάτε ταυτόχρονα σε όλα τα μηνύματα, τα σχόλια και τις ειδοποιήσεις πελατών, συμπεριλαμβανομένων των σχολίων διαφημίσεων Meta (Facebook + Instagram). Μπορείτε να αδράξετε την ευκαιρία και να μετατρέψετε τους δυνητικούς πελάτες σας σε πελάτες απαντώντας στα σχόλιά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ξεκινήστε τη δωρεάν δοκιμή 7 ημερών με το HypoChat τώρα!