Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Σφάλμα εκπαίδευσης R720xd PCIe: Γρήγορη επιδιόρθωση

Σφάλμα εκπαίδευσης R720xd PCIe: Γρήγορη επιδιόρθωση

Η εκτέλεση οποιασδήποτε επισκευής στον υπολογιστή σας ή η κατασκευή ενός από την αρχή, είναι μάλλον εύκολη, αλλά μόνο εφόσον γνωρίζετε τι κάνετε. Μια λανθασμένη ή χαλαρή σύνδεση μπορεί να βλάψει τα εξαρτήματά σας, τα οποία δεν θα είναι φθηνό να επισκευαστούν.

Σε αυτό το άρθρο, μιλάμε για το σφάλμα εκπαίδευσης R720xd PCIe, τις αιτίες του και τι μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Οι χαλαρές συνδέσεις PCIe μεταξύ της υποδοχής της μητρικής πλακέτας και της συσκευής αποθήκευσης προκαλούν γενικά το σφάλμα. Τούτου λεχθέντος, μηχανική βλάβη στην υποδοχή PCIe ή στη μητρική πλακέτα μπορεί επίσης να προκαλέσει αυτό το πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης: Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος MW2 0x887a0005L;

Ακολουθούν τρεις επιδιορθώσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Ελέγξτε τις συνδέσεις

Πρώτα, ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι σωστά συνδεδεμένα και σταθερά στη θέση τους. Εάν υπάρχουν χαλαρές συνδέσεις, τοποθετήστε τις ξανά στη θέση τους και βεβαιωθείτε ότι έχουν κουμπώσει τυχόν βίδες ή μηχανισμοί που συγκρατούν τους δίσκους σας στη θέση τους.

Ελέγξτε τη συμβατότητα του επεξεργαστή

Το σφάλμα μπορεί επίσης να προκύψει λόγω προβλημάτων ασυμβατότητας μεταξύ νεότερων επεξεργαστών και παλαιότερων καρτών PCIe. Ενώ το μεγαλύτερο μέρος του υλικού θα πρέπει να είναι συμβατό προς τα πίσω, μερικές φορές ο μικροκώδικας των νεότερων επεξεργαστών δεν ταιριάζει καλά με παλαιότερες κάρτες ή συσκευές PCIe, προκαλώντας αυτό το σφάλμα.

Ανάγνωση:  Πώς να διορθώσετε το πρόβλημα με την είσοδο της οθόνης Dell στη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας;

Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι το υλικό σας είναι συμβατό με τον επεξεργαστή σας. Εάν όχι, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να αναβαθμίσετε τη συσκευή PCIe ή να υποβαθμίσετε τον επεξεργαστή.

Επιθεωρήστε τη μητρική πλακέτα

Η επιθεώρηση της μητρικής πλακέτας είναι επίσης σημαντική για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων με οποιαδήποτε από τις υποδοχές της πλακέτας. Ελέγξτε εάν κάποιος από τους πυκνωτές κοντά στις υποδοχές PCIe σας είναι διογκωμένος ή εμφανίζει σημάδια ζημιάς. Επίσης, ελέγξτε την υπόλοιπη πλακέτα για φυσική ζημιά, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τις λωρίδες επικοινωνίας PCIe.

Εάν δείτε κάτι σπασμένο ή λάθος, σας συνιστούμε να μεταφέρετε τη μητρική σας σε ένα εξουσιοδοτημένο κέντρο επισκευής. Η αλλαγή μικρότερων εξαρτημάτων όπως οι πυκνωτές στη μητρική σας απαιτεί εμπειρία, ακρίβεια και εξειδικευμένο εξοπλισμό. Τούτου λεχθέντος, εάν τα έχετε αυτά, μπορείτε να επισκευάσετε μόνοι σας τη σανίδα.

Διαβάστε επίσης: Τι είναι η μητρική πλακέτα AAFP; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε