Η εκτροφή βοοειδών είναι σκληρή δουλειά. Ωστόσο, για τους κτηνοτρόφους που είναι πρόθυμοι να μάθουν και να προσαρμοστούν στις γρήγορες αλλαγές και προκλήσεις, η επιτυχία είναι δυνατή. Εάν δεν είστε βέβαιοι από πού να ξεκινήσετε την εκτροφή βοοειδών ή έχετε μόλις ξεκινήσει και είστε έξω από το βάθος σας, ακόμη και ένας έμπειρος παραγωγός μπορεί να στηριχθεί στα βασικά. Από το πώς να τα φροντίζετε μέχρι να έχετε ένα σχέδιο κέρδους, εδώ είναι οι πιο χρήσιμες συμβουλές για την εκτροφή βοοειδών.
Επιλέξτε τη σωστή φυλή βοοειδών
Τα διαφορετικά βοοειδή λειτουργούν καλύτερα σε διαφορετικά κλίματα. Πάντα να επιλέγετε τον τύπο των βοοειδών σας με βάση τη φυλή, τις καιρικές συνθήκες που μπορούν να αντέξουν και πόσο δύσκολο είναι να φροντίσετε την υγεία τους. Για ορισμένους αγρότες, αυτό μπορεί τελικά να οδηγήσει σε διασταύρωση και εκτροφή αρκετών τύπων αγελάδων.
Διαχειριστείτε τις εγκαταστάσεις σας
Οι εγκαταστάσεις διαχείρισης βοοειδών πρέπει να είναι αποτελεσματικές, να υποστηρίζουν τον ασφαλή χειρισμό των βοοειδών και να διατηρούν τα βοοειδή άνετα και χωρίς άγχος. Από φράχτες μέχρι αυλάκια, μοσχαράκια, αχυρώνες και άλλα, διασφαλίζουν ότι οι εγκαταστάσεις αξιολογούνται, συντηρούνται και καθαρίζονται τακτικά. Βεβαιωθείτε ότι τα βοοειδή έχουν τακτική πρόσβαση σε νερό και σταθερή ηλεκτρική ενέργεια, διατηρώντας τις εγκαταστάσεις καλά φωτισμένες και ζεστές για τα ζώα σας.
Δημιουργήστε και διατηρήστε ένα οικονομικό σχέδιο
Ένα οικονομικό σχέδιο είναι απαραίτητο για να παρέχετε στα βοοειδή σας ότι χρειάζονται. Συμπεριλάβετε προϋπολογισμούς, φορολογικά αρχεία, ασφαλιστήρια συμβόλαια και επενδυτικές στρατηγικές. Προσδιορίστε τι χρειάζεστε για τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, τις ζωοτροφές, την εργασία, τον εξοπλισμό, τα λιπάσματα και άλλα λειτουργικά έξοδα. Δείτε τα φορολογικά κίνητρα και τα προγράμματα επιχορηγήσεων, εάν υπάρχουν διαθέσιμα σε εσάς. Επανεπενδύστε όσο μπορείτε στην εκτροφή βοοειδών, που θα αποδώσει μερίσματα.
Φροντίδα για τη Γη σας
Φροντίστε τη γη σας. Ερευνήστε την ποιότητα του εδάφους, τα διάφορα συστήματα διαχείρισης ζωοτροφών και τις ποσότητες παραγωγής ζωοτροφών. Θα πρέπει να υπάρχει αρκετή χορτονομή για να συντηρήσετε τα ζώα σας. Ωστόσο, διαφορετικοί τύποι βοοειδών καταναλώνουν διαφορετικές ποσότητες.
Παρακολουθήστε τη γη. Χρησιμοποιήστε τεχνικές βοσκής για να βελτιώσετε την ποιότητα της χορτονομής. Χρησιμοποιήστε δοκιμές εδάφους για να προσδιορίσετε εάν πρέπει να γίνουν τροποποιήσεις. Εργαστείτε για να επιτύχετε τη βέλτιστη διατροφή για τα βοοειδή σας.
Ταΐστε και ενυδατώστε τα βοοειδή
Τα βοοειδή χρειάζονται νερό όλο το χρόνο, ακόμη και το χειμώνα όταν παγώνουν οι πηγές νερού. Τα βοοειδή χρειάζονται 1-2 γαλόνια νερού ανά 100 λίβρες. Να το έχετε θερμαινόμενο και προσβάσιμο. Οι αφυδατωμένες αγελάδες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο κολικών και πρόσκρουσης. Απαιτείται πρόσληψη νερού για να διατηρήσετε τις αγελάδες σας υγιείς, συνήθως εγκαθιστώντας θερμαντήρες δεξαμενών στην πηγή νερού για να διατηρείται το νερό ζεστό.
Μπορεί να είναι ακριβό να παρέχουμε στα βοοειδή υψηλής ποιότητας ζωοτροφές με όλα τα λίπη και τις πρωτεΐνες που χρειάζονται. Εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι στρατηγικές όπως τροφοδοσία με σανό, τροφοδότες σανού και φαινομενικά ατελείωτες ποσότητες χόρτου για βοσκή. Η περιστροφική βοσκή είναι ένα κρίσιμο κομμάτι του παζλ για εκμάθηση, το οποίο χωρίζει περιοχές σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές.
Όσο περισσότερος χώρος, τόσο το καλύτερο
Για να είναι άνετα τα βοοειδή χρειάζονται χώρο. Όσο περισσότερος χώρος, τόσο το καλύτερο. Επιπλέον χώρος κρεβατιού. Επιπλέον χώρος για σίτιση. Αυτό συνεπάγεται τη διατήρηση του μεγέθους του κοπαδιού σας κατάλληλο για την ικανότητά σας. Παρά τους περιορισμούς, τα βοοειδή σας θα έχουν λιγότερο άγχος και θα παράγουν καλύτερα για εσάς.
Να είστε προσεκτικοί όταν χειρίζεστε βοοειδή
Ο χειρισμός των βοοειδών είναι τέχνη. Μην κάνετε δυνατούς θορύβους ή γρήγορες κινήσεις. Μην αφήνετε ούτε ένα βοοειδή μόνο του γιατί είναι ζώα αγέλης. Μην τοποθετείτε τον εαυτό σας ανάμεσα σε βοοειδή και τοίχο ή πύλη, καθώς είναι δυνατή η φόρτιση. Αποφύγετε να εργάζεστε μόνοι σας με βοοειδή. Να έχετε πάντα έναν βοηθό σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά και χρειαστεί προσοχή.
Σχεδιάστε και σχεδιάστε στρατηγική με έναν κτηνίατρο
Οι τραυματισμοί, οι ασθένειες και η κακή υγεία κοστίζουν χρήματα. Η καλύτερη απάντηση είναι η πρόληψη. Σχεδιάστε και σχεδιάστε με τον κτηνίατρό σας για τον εμβολιασμό των βοοειδών και τη θεραπεία τραυματισμών ή ασθενειών. Μην το αφήσετε να καθυστερήσει ή να εξαπλωθεί. Η έγκαιρη θεραπεία ασθένειας ή ασθένειας μπορεί να εξοικονομήσει δραματικά το κόστος και, το πιο σημαντικό, να δώσει προτεραιότητα στην υγεία των ζώων.
Παρακολουθήστε προσεκτικά τα έγκυα βοοειδή
Τα έγκυα βοοειδή πρέπει να παρακολουθούνται προσεκτικά, να διατηρούνται υγιή, να παρέχονται σχετικοί εμβολιασμοί και να τρέφονται. Σημαντικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα και των δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι ακραίες θερμοκρασίες μπορούν να στρεσάρουν τα έγκυα βοοειδή. Μπορεί να θέλετε να διαχωρίσετε τις αγελάδες μητρότητας σε μάντρα για να διασφαλίσετε ότι λαμβάνουν τη διατροφή, το νερό και το καταφύγιο που χρειάζονται.
Εκτροφή βοοειδών – Μετάβαση στην εργασία
Η εκτροφή βοοειδών δεν είναι απλώς μια εργασία πλήρους απασχόλησης. Για πολλούς αγρότες, είναι ένας τρόπος ζωής και πολύ ικανοποιητικός. Δεσμευτείτε στην εκτροφή βοοειδών με πάθος. Μάθετε τι μπορείτε και συνεχίστε να μαθαίνετε. Διατηρήστε τις εγκαταστάσεις, βοηθήστε τα νέα βοοειδή να εγκλιματιστούν και κατανοήστε πώς να φροντίζετε τις ράτσες σας. Η εκτροφή αγελάδων είναι δύσκολη επειδή ξέρεις πώς να ακούς και να απαντάς, και πολλά από αυτά έρχονται με την εμπειρία.
Η κτηνοτροφία απαιτεί συνεχή διαχείριση. Εμφανίζονται πολυπλοκότητες. Τα εξαρτήματα αποτυγχάνουν. Η αποτελεσματικότητα απαιτεί βελτίωση. Για να παράγετε τα πιο δυνατά βοοειδή, αναλύστε και αξιολογήστε, βρίσκοντας ευκαιρίες για να βελτιώσετε τις δραστηριότητές σας.