Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Στοιχεία για το λογότυπο

Έχετε δει ποτέ το λογότυπο των Starbucks χωρίς να λαχταράτε καφέ; Εάν η απάντηση είναι όχι, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι είναι απολύτως φυσιολογικό. Τα λογότυπα είναι περισσότερα από εικόνες. Αποτελούν την καρδιά της μάρκας και τα καλύτερα από αυτά προκαλούν ισχυρούς συνειρμούς, εικόνες και, ναι, ακόμη και λαγνεία. Γι’ αυτό ετοιμάσαμε σημαντικά στοιχεία για το λογότυπο για να δείξουμε τη σημασία των λογοτύπων και πώς και γιατί μπορούν να δημιουργήσουν ή να καταστρέψουν μια επιχείρηση. Πάρτε, λοιπόν, τον καφέ που λαχταρούσατε, καθίστε αναπαυτικά και διαβάστε.

Στοιχεία για το λογότυπο (επιλογή του συντάκτη)

 • Ένα χρώμα λογότυπου με υπογραφή μπορεί να αυξήσει την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας κατά 80%. (Επανεκκίνηση Online)
 • Το 34% των 100 κορυφαίων εμπορικών σημάτων έχουν μαύρο χρώμα στο λογότυπό τους. (Επανεκκίνηση Online)
 • Το 75% των ανθρώπων αναγνωρίζουν μια μάρκα από το λογότυπό της. (Renderforest)
 • Το 67% των μικρών επιχειρήσεων θα πλήρωνε έως και 500 $ για ένα λογότυπο. (Κόκκινη Σχεδίαση Ιστοσελίδας)
 • Η Coca-Cola και η Google πλήρωσαν 0 $ για τα αρχικά τους λογότυπα. (Περιοδικό Think Marketing)
 • Το εκτιμώμενο μέγεθος της αγοράς σχεδιασμού λογότυπων στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι 3 δισεκατομμύρια δολάρια. (Logo Arena)
 • Το 94% του παγκόσμιου πληθυσμού αναγνωρίζει το λογότυπο της Coca-Cola. (Στρατηγικό εργοστάσιο)
 • Ο σχεδιασμός λογοτύπου της FedEx έχει κερδίσει 40 βραβεία. (Δημιουργικό Ιστολόγιο)

Ιστορικές στατιστικές σχεδιασμού λογοτύπου

1. Μεταξύ 2125 και 1991 π.Χ., οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν ένα πλέγμα για το ιερογλυφικό τους σχέδιο.

Εκτός από την ανάπτυξη εικονογραφικών αναπαραστάσεων των πραγμάτων και τη χρήση τους ως επίσημο σύστημα γραφής, οι Αιγύπτιοι συνέβαλαν επίσης στο σχεδιασμό λογότυπων. Χάρη στην ανάπτυξη του πλέγματος, οι καλλιτέχνες μπόρεσαν να διατηρήσουν τις αναλογίες και τις αναλογίες και να αναδημιουργήσουν το ίδιο σχέδιο.

(99 μοντέλα)

2. Το τυπογραφείο που εφευρέθηκε από τον Johannes Gutenberg το 1440 έθεσε τα θεμέλια για το σύγχρονο σχεδιασμό λογότυπων.

Όταν το τυπογραφείο κατέστησε δυνατή την εκτύπωση υλικών σε μεγάλη κλίμακα, τέθηκε το σκηνικό για το σύγχρονο σχεδιασμό λογότυπων. Συγγραφείς και τυπογράφοι άρχισαν να παράγουν μαζικά το έργο τους, ενώ στα τέλη του 15ου αιώνα πολλοί τυπογράφοι χρησιμοποιούσαν λογότυπα για να διαφοροποιήσουν τη δουλειά τους.

Πίνακας περιεχομένων

(99 μοντέλα)

3. Το 1885, ο Frank Mason Robinson σχεδίασε το περίφημο λογότυπο της Coca-Cola.

Αυτό σηματοδοτεί την αρχή της εποχής του σύγχρονου σχεδιασμού λογότυπων. Οι ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το λογότυπο δείχνουν επίσης ότι το πρώτο αφηρημένο λογότυπο ήταν ένα κόκκινο τρίγωνο μπάσο που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1870. Τελικά, μεταξύ 1910 και 1913, εμπορικά λογότυπα άρχισαν να εμφανίζονται σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

(ZillionDesigns)

4. Ο σχεδιασμός του εμβληματικού λογότυπου της IBM το 1956 σηματοδότησε ένα σημείο καμπής για τη βιομηχανία.

Σχεδιασμένο από τον Paul Rand, το λογότυπο παρουσίαζε ένα ανθρώπινο μάτι και μια μέλισσα και ξεκίνησε μια επανάσταση στο σχεδιασμό. Τα λογότυπα δείχνουν ότι η δεκαετία του 1950 επανεφηύρε τη σκέψη των ανθρώπων για τα λογότυπα. Οι εταιρείες άρχισαν να κατανοούν την αξία τους και να επενδύουν στη δημιουργία πραγματικής αξίας επωνυμίας, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία επωνυμίας.

(99 μοντέλα)

5. Η Adobe έφερε προηγμένα εργαλεία ψηφιακής σχεδίασης γραφικών στις μάζες στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Μετά την ανάπτυξη εικόνων και σχεδίων που δημιουργούνται από υπολογιστή (CGI και CAD), ο σχεδιασμός λογότυπου μετακινήθηκε σε άλλο επίπεδο. Η Adobe έκανε μια μεγάλη αλλαγή με την εισαγωγή του InDesign και του Photoshop. Οι άνθρωποι άρχισαν να καταναλώνουν μέσα μέσω ψηφιακών καναλιών, έτσι οι σχεδιαστές άρχισαν να γίνονται δημιουργικοί με τα λογότυπα. Το καλύτερο παράδειγμα αυτής της τάσης είναι το λογότυπο του MTV, όπου οι σχεδιαστές χρησιμοποίησαν κινούμενα σχέδια και διάφορες αλλαγές στο βασικό λογότυπο που αναδεικνύουν μια δυναμική ιστορία επωνυμίας.

(99 μοντέλα)

Βασικά στατιστικά στοιχεία και γεγονότα για το λογότυπο

6. Η χρήση ενός χρώματος υπογραφής στη σχεδίαση λογότυπου αυξάνει την αναγνώριση της επωνυμίας κατά 80%.

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε παρουσιάζοντας τα λογότυπα διαφορετικών εταιρειών στους καταναλωτές δείχνει ότι το 78% από αυτούς αναγνώρισαν το κύριο χρώμα του λογότυπου. Αυτό σε σύγκριση με το 43% που κατάφερε να θυμηθεί το όνομα.

(Επανεκκίνηση Online)

7. Το 34% των 100 κορυφαίων εμπορικών σημάτων έχουν μαύρο στο λογότυπό τους.

Το μαύρο (34%), το μπλε (30%) και το κόκκινο (30%) είναι τα πιο χρησιμοποιούμενα χρώματα στα λογότυπα μεταξύ των 100 κορυφαίων εμπορικών σημάτων. Επόμενοι στη λίστα είναι το κίτρινο με 9 τοις εκατό, το πράσινο με 7 τοις εκατό, το γκρι/ασημί (6 τοις εκατό) και το πορτοκαλί με 5 τοις εκατό. Τέλος, μόνο το 2% χρησιμοποιεί καφέ. Ορισμένα χρώματα συνδέονται με μια συγκεκριμένη βιομηχανία, όπως το μπλε για την τεχνολογία. Το κόκκινο συχνά αντιπροσωπεύει την αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ το μαύρο εμφανίζεται σε δημοφιλείς μάρκες πολυτελείας, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία του λογότυπου.

(Επανεκκίνηση Online)

8. Το 43% των εταιρειών του Fortune 500 συνδυάζουν δύο χρώματα στα λογότυπά τους.

Η έρευνα δείχνει ότι τα δύο χρώματα είναι ο πιο κοινός συνδυασμός στις εταιρείες του Fortune 500, με 217 να έχουν αυτόν τον ακριβή αριθμό. Στη συνέχεια, 186 λογότυπα περιέχουν ένα χρώμα (37%). Πολύ λιγότεροι (68) χρησιμοποιούν τρία χρώματα (14%) και 23 έχουν τέσσερα χρώματα (5%). Εξάλλου, μόνο έξι λογότυπα (λιγότερο από 1%) περιέχουν τουλάχιστον πέντε χρώματα.

(Πλανήτης Ιστοσελίδας)

9. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος επεξεργάζεται τα οπτικά στοιχεία ενός λογότυπου σε 400 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Τα γεγονότα του σχεδιασμού λογότυπων δείχνουν ότι ο εγκέφαλός μας είναι καλωδιωμένος για να αντιλαμβάνεται και να θυμάται τα λογότυπα σε μόλις 400 χιλιοστά του δευτερολέπτου, γεγονός που επηρεάζει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Έτσι, όταν ένα άτομο βλέπει ένα λογότυπο, το μάτι στέλνει ένα σήμα στον κύριο οπτικό φλοιό, ο οποίος στη συνέχεια ανιχνεύει το χρώμα, το σχήμα ή τη μορφή του λογότυπου.

(ΓΟΡΙΛΛΑΣ)

10. Υπάρχουν επτά διαφορετικοί τύποι λογότυπων.

Πρώτον, υπάρχει το μονόγραμμα (ή το γράμμα), το οποίο συνήθως αποτελείται από τα αρχικά μιας μάρκας (σκεφτείτε NASA, HBO, CNN). Στη συνέχεια έρχεται το λεκτικό σήμα, το οποίο είναι το λογότυπο που βασίζεται σε γραμματοσειρά ολόκληρου του ονόματος της εταιρείας (η Coca-Cola και η Google είναι εξέχοντα παραδείγματα). Στη συνέχεια, τα γεγονότα για το λογότυπο της επωνυμίας αναφέρονται σε ένα εικονογραφικό σημάδι, το οποίο είναι συνήθως ένα εικονίδιο ή ένα γραφικό σύμβολο που απεικονίζεται σε ένα λογότυπο, όπως το εμβληματικό λογότυπο της Apple. Ένα αφηρημένο λογότυπο είναι μια διαφορετική εκδοχή ενός εικονογραφικού λογότυπου όπου οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν αφηρημένα γεωμετρικά σχήματα (σκεφτείτε τη Nike και την Adidas). Τα λογότυπα μασκότ περιλαμβάνουν έναν εικονογραφημένο τύπο χαρακτήρων (όπως το KFC). Τέλος, υπάρχουν συνδυαστικά σήματα και λογότυπα υπογραφής. Το πρώτο είναι ένας συνδυασμός συμβόλων λέξεων ή γραμμάτων και εικονογραφικών συμβόλων (Doritos, Burger King), ενώ το δεύτερο αναφέρεται στη γραμματοσειρά μέσα στο σύμβολο (όπως Starbucks).

Ανάγνωση:  Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον ρόλο του iPaaS

(99 μοντέλα)

11. Οι στατιστικές λογότυπων δείχνουν ότι το 60% των εταιρειών του Fortune 500 χρησιμοποιούν σύνθετο λογότυπο.

Ένας συνδυασμός ονόματος ή αρχικών και εικονογραφικών συμβόλων φαίνεται να είναι η καλύτερη επιλογή για 307 εταιρείες του Fortune 500. 155 εταιρείες χρησιμοποιούν λογότυπα λεκτικών σημάτων, 24 εταιρείες βασίζονται σε γράμματα και 12 χρησιμοποιούν κωδικούς υπηρεσίας. Τέλος, μόνο ένας οργανισμός (Nike) χρησιμοποιεί ένα αφηρημένο εικονίδιο και ένα γραφικό (Apple).

(Πλανήτης ιστότοπου)

12. Χρειάζονται πέντε έως επτά εντυπώσεις μιας μάρκας για να τη θυμηθεί ο καταναλωτής.

Τα λογότυπα της επωνυμίας δείχνουν ότι η συνέπεια παίζει βασικό ρόλο στο branding. Το λογότυπο πρέπει να είναι αξέχαστο και οι εργαζόμενοι πρέπει να ζουν την ιστορία της επωνυμίας κάθε μέρα. Ως πρεσβευτές της μάρκας, δεν πρέπει να αναρωτιούνται τι σημαίνει αυτό.

(Pam Marketing Nut)

13. Το 45% των ερωτηθέντων ξέχασαν ότι η γοργόνα με το λογότυπο των Starbucks φοράει στέμμα.

Σε μια πρόσφατη μελέτη, 156 Αμερικανοί σχεδίασαν λογότυπα για 10 εμβληματικές μάρκες. Τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη από το Branded in Memory δείχνουν ότι τα πιο αναγνωρίσιμα λογότυπα στον κόσμο (αν και όχι πάντα ακριβή) είναι οράματα στο μυαλό των συμμετεχόντων. Το λογότυπο των Starbucks ήταν το λιγότερο με ακρίβεια λόγω της πολυπλοκότητάς του, με μόνο το 6% να σχεδιάζει μια σχεδόν τέλεια έκδοση.

(σημάδια)

14. Η δημιουργία ενός συμπαγούς λογότυπου διαρκεί συνήθως 10-30 ώρες, σύμφωνα με το Logo Facts.

Αν και η διάρκεια της διαδικασίας σχεδιασμού λογότυπου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η εμπειρία των πρακτορείων ή των σχεδιαστών της επωνυμίας, ένα τυπικό λογότυπο χρειάζεται έως και 30 ώρες για να σχεδιαστεί. Αν και μπορεί να ακούγεται πολύ μεγάλο για κάτι τόσο απλό όπως ένα λογότυπο, δεδομένης της σημασίας του, ο χρόνος που αφιερώνεται σε αυτό είναι συνήθως δικαιολογημένος.

(Apex Creative)

15. Το 75% των ανθρώπων αναγνωρίζουν μια συγκεκριμένη μάρκα από το λογότυπό της.

Εκτός από το λογότυπο, το 60% αναγνωρίζει τις επωνυμίες από το οπτικό τους στυλ, το 45% από τα χαρακτηριστικά τους χρώματα και το 25% από τη μοναδική φωνή τους.

(Renderforest)

16. Η διάρκεια ζωής του εμπορικού σήματος του λογότυπου στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι 10 χρόνια.

Για να προστατεύσουν την οπτική τους ταυτότητα, οι εταιρείες σηματοδοτούν τα λογότυπά τους. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει 10 μήνες ή και περισσότερο, προτείνουν τα στατιστικά στοιχεία του λογότυπου. Οι αιτήσεις εμπορικών σημάτων λογότυπου κοστίζουν περίπου 325 $ για την κατάθεση και το εμπορικό σήμα διαρκεί για 10 χρόνια. Ένα διασκεδαστικό γεγονός είναι ότι μέχρι τη δεκαετία του 1980, η νομοθεσία των ΗΠΑ δεν αναγνώριζε κανένα χρώμα ως εμπορικό σήμα.

(ZillionDesigns)

17. Το 78% των ερωτηθέντων είπε ότι τα λογότυπα είναι έργα τέχνης.

Μια έρευνα σε 2.000 Αμερικανούς έδειξε ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων θεωρεί τα λογότυπα ως έργα τέχνης, ενώ το 42% πιστεύει ότι ένα λογότυπο περιγράφει καλύτερα την προσωπικότητα μιας εταιρείας. Πάνω από το ένα τρίτο πιστεύουν ότι ένα όμορφο λογότυπο σημαίνει μια ποιοτική επιχείρηση.

(Αποτελέσματα έρευνας)

18. Οι μισοί καταναλωτές είναι πιο πιθανό να υποστηρίξουν μια μάρκα της οποίας το λογότυπο αναγνωρίζουν, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία για το λογότυπο.

Το λογότυπο είναι ένα βασικό εργαλείο για την απόκτηση υποστήριξης από τους καταναλωτές. Εναλλακτικά, το 60% των ανθρώπων λένε ότι είναι απίθανο να ακολουθήσουν επωνυμίες με μη ελκυστικά και περίεργα λογότυπα, ακόμα κι αν έχουν καλές κριτικές.

(FinanceOnline)

19. Η Apple είναι η πιο πολύτιμη μάρκα παγκοσμίως με αξία 263,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ένα λογότυπο δημιουργεί αξία της επωνυμίας, μεταξύ άλλων. Οι πέντε πιο πολύτιμες μάρκες με τα πιο αναγνωρίσιμα λογότυπα στον κόσμο είναι η Apple, η Amazon, η Google, η Microsoft και η Samsung. Το εμπορικό σήμα της Amazon, που είναι το δεύτερο στη λίστα, αποτιμάται στα 254,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Στη συνέχεια, η αξία της επωνυμίας της Google είναι 191,22 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η αξία της επωνυμίας της Microsoft εκτιμάται σε 140,44 δισεκατομμύρια δολάρια. Τέλος, η αξία της επωνυμίας της Samsung είναι περίπου 102,62 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ανάγνωση:  Πώς να δημιουργήσετε αναφορές ikok Analytics το 2024 (Περιλαμβάνονται δωρεάν πρότυπα)

(Στατιστική)

Στατιστικά λογότυπων: βιομηχανία και κόστος

20. Το 67% των μικρών επιχειρήσεων θα πλήρωνε έως και 500 $ για ένα λογότυπο.

Ακόμη και μικρότερες εταιρείες είναι πρόθυμες να σχεδιάσουν τα λογότυπά τους από επαγγελματίες σχεδιαστές, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία του γραφικού σχεδιασμού. Ωστόσο, ένας περιορισμένος προϋπολογισμός σημαίνει ότι περισσότερα από τα δύο τρίτα μπορεί να κοστίζουν έως και 500 $. Ωστόσο, το 18% θα ανέβαινε στα 1.000 $.

(Κόκκινη Σχεδίαση Ιστοσελίδας)

21. Το μέσο κόστος σχεδιασμού λογότυπου μικρών επιχειρήσεων είναι $300-$1.300.

Οι τιμές σχεδίασης λογότυπου εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες, όπως η ποιότητα, ο σχεδιαστής και για ποιον προορίζεται. Επομένως, οι τιμές μπορεί να κυμαίνονται από $0 έως δεκάδες χιλιάδες δολάρια. Οι διαδικτυακοί κατασκευαστές λογότυπων μπορούν να κοστίσουν σε μια εταιρεία από 10 έως 50 $. Από την άλλη πλευρά, οι ανεξάρτητοι σχεδιαστές χρεώνουν μεταξύ $300 και $2.500 ανάλογα με την εμπειρία και την ποιότητα. Τέλος, οι εταιρείες σχεδιασμού μπορούν να χρεώσουν 2.500 $ ή περισσότερα για τη δημιουργία ενός λογότυπου.

(99 μοντέλα)

22. Η χρήση λιγότερου μελανιού στα λογότυπα μειώνει το κόστος παραγωγής κατά 10-40%.

Μιλώντας για ενδιαφέροντα γεγονότα σχετικά με τα λογότυπα, ο οργανισμός Ecobranding σχεδίασε ένα πείραμα για να βοηθήσει τις επωνυμίες να κάνουν την οπτική τους εικόνα πιο φιλική προς το περιβάλλον. Η αλλαγή των λογότυπων για χρήση λιγότερης μελάνης χωρίς αλλαγή του πυρήνα τους τα κάνει πιο πράσινα και φθηνότερα.

(Ινδία)

23. Η Coca-Cola και η Google πλήρωσαν 0 $ για τα αρχικά τους λογότυπα.

Το 1885, ο λογιστής του John Pemberton, Frank Mason Robinson, σχεδίασε το περίφημο λογότυπο της Coca-Cola χωρίς κόστος. Ο Σεργκέι Μπριν, ένας από τους ιδρυτές της Google, βρίσκεται πίσω από το διάσημο λογότυπο της εταιρείας.

(Περιοδικό Think Marketing)

24. Το πρώτο λογότυπο του Twitter κόστισε στην εταιρεία μόλις 15 δολάρια το 2006.

Το μπλε πουλί του Twitter δεν ήταν πάντα τόσο χοντρό όσο σήμερα, δείχνουν ενδιαφέροντα στοιχεία για τα λογότυπα. Το 2006, η πλατφόρμα microblogging αγόρασε το πρώτο της λογότυπο ενός μπλε πουλιού σε ένα κλαδί για περίπου 15 $ στο iStock από τον Βρετανό σχεδιαστή Simon Oxley. Το 2009, το Twitter άλλαξε το λογότυπό του επειδή οι εταιρείες δεν θα έπρεπε να θεωρούν τα πράγματα που αγοράζονται από το iStock ως το επίσημο λογότυπο.

(Business Insider)

25. Το εκτιμώμενο μέγεθος της αγοράς σχεδιασμού λογότυπων στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο κλάδος του σχεδιασμού λογότυπων ανθεί, με περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως δαπανώνται σε υπηρεσίες σχεδιασμού λογότυπων. Η αγορά αποτελείται από τρία τμήματα – εγκατεστημένες εταιρείες, νεοφυείς και μη κερδοσκοπικές εταιρείες.

(Logo Arena)

Ενδιαφέροντα γεγονότα για τα λογότυπα

26. Το 94% του παγκόσμιου πληθυσμού αναγνωρίζει το λογότυπο της Coca-Cola.

Η «Coca-Cola» είναι ο δεύτερος πιο κατανοητός όρος στον κόσμο μετά το «εντάξει». Η ισχυρή επωνυμία της εταιρείας της δίνει ένα πλεονέκτημα έναντι του κύριου ανταγωνιστή της, της Pepsi, γιατί στις τυφλές γευσιγνωσίες, η Pepsi συνήθως κερδίζει, αλλά όταν οι άνθρωποι γνωρίζουν τι πίνουν, η κόκα κόλα έρχεται στην κορυφή, κάνοντας αυτό γνωστό ως το παράδοξο της Pepsi.

(Στρατηγικό εργοστάσιο)

27. Το λιοντάρι του Metro Goldwyn Mayer στο λογότυπο άλλαξε επτά φορές μέσα σε 40 χρόνια.

Πιθανώς ένα από τα πιο διάσημα λογότυπα στο Χόλιγουντ, το λιοντάρι της MGM υπήρξε έμπνευση για πολλούς όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά δεν γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα λογότυπα γύρω από αυτό το εμπορικό σήμα. Το λιοντάρι στο λογότυπο έχει αλλάξει αρκετές φορές. Το πρώτο ήταν το Slats (1917-1924). Ακολούθησαν οι Jackie (1928-1956), Telly (1928-1932), Coffee (1932-1935), Tanner (1934-1956), George (1956-1957) και Leo (1957-σήμερα).

(Metaflix)

28. Το σχέδιο του λογότυπου της FedEx έχει κερδίσει 40 βραβεία από την εισαγωγή του το 1994.

Το αρχικό λογότυπο της Federal Express χρονολογείται από το 1974. Με το rebrand, το λογότυπο έγινε πολύ πιο απλό και καθαρό. Το μοβ χρώμα της μάρκας παρέμεινε, προσθέτοντας πορτοκαλί. Περισσότερα από 600 αεροσκάφη και περισσότερα από 30.000 οχήματα εδάφους φέρουν περήφανα αυτό το έργο τέχνης. Το διάσημο λογότυπο διαθέτει ένα μικρό βέλος μεταξύ του Ε και του Χ, που αντιπροσωπεύει τη βασική δραστηριότητα της εταιρείας, τα διασκεδαστικά γεγονότα με το λογότυπο.

(Δημιουργικό Ιστολόγιο)

29. Το λογότυπο της BP είναι ένα από τα πιο ακριβά λογότυπα στον κόσμο, σχεδιασμένο για 211.000.000 δολάρια.

Η BP χρησιμοποιεί το λογότυπο της ασπίδας για σχεδόν 70 χρόνια. Το 2010, η εταιρεία πλήρωσε αυτό το ποσό για να σχεδιάσει αυτό το λογότυπο για να αντιπροσωπεύει το εμπορικό σήμα της. Το νέο λογότυπο Helios περιλαμβάνει τα κίτρινα και πράσινα χρώματα του παλιού λογότυπου, τα οποία αντιπροσωπεύουν ενέργεια και ανάπτυξη.

Ανάγνωση:  Πώς να αποκτήσετε ανταγωνιστικές πληροφορίες και να τις χρησιμοποιήσετε για να προωθήσετε την ανάπτυξη για την επωνυμία σας

(μοντέλα geek)

30. Το λογότυπο Chupa Chups σχεδιάστηκε το 1969 από τον ίδιο τον Salvador Dali.

Ένα από τα λογότυπα που συχνά παραβλέπεται είναι ότι το λογότυπο της διάσημης ισπανικής εταιρείας γλειφιτζούρι δεν προέρχεται από κανέναν άλλον από τον Σαλβαδόρ Νταλί. Ο διάσημος καλλιτέχνης επέλεξε ένα φωτεινό χρωματικό σχέδιο για να τραβήξει την προσοχή των μελλοντικών πελατών. Πρότεινε μάλιστα να το βάλουν στη μέση του πακέτου.

(Wix)

31. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή μήνυσε την Audi για το λογότυπο του ring το 1995 και έχασε.

Το διάσημο λογότυπο της Audi διαθέτει τέσσερις διασυνδεδεμένους δακτυλίους, ο καθένας από τους οποίους αντιπροσωπεύει μία από τις εταιρείες που συνθέτουν αυτήν την αυτοκινητοβιομηχανία, τις Audi, August Horsch, Wanderer και DKW. Λόγω της ομοιότητας με τους διάσημους Ολυμπιακούς δακτυλίους, η ΔΟΕ μήνυσε την εταιρεία το 1995, αλλά έχασε τη δικαστική μάχη, δείχνουν τα γεγονότα του λογότυπου.

(Wix)

32. Το λογότυπο Baskin Robbins έχει 31 τον αριθμό των γεύσεων παγωτού του.

Η δημοφιλής εταιρεία Baskin Robbins φημίζεται για τις φαινομενικά απεριόριστες γεύσεις παγωτού της. Ωστόσο, είναι ακριβώς 31 συνολικά, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα στο λογότυπό τους. Ο αριθμός 31 λειτουργεί ως μέρος της καμπύλης του B και του στελέχους του R. Το λογότυπο έχει σκοπό να είναι διασκεδαστικό και ενεργητικό, παρόμοιο με το πώς νιώθουν οι πελάτες για τις γεύσεις παγωτού τους.

(Καμβάς)

Συμπέρασμα

Αυτές οι όλο και λιγότερο δημοφιλείς λεπτομέρειες λογότυπου δείχνουν πόσο σημαντικές είναι οι εικόνες της επωνυμίας και ελπίζουμε να σας εμπνέουν να σχεδιάσετε το δικό σας λογότυπο. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι ένα λογότυπο είναι το θεμέλιο για τη δημιουργία μιας ταυτότητας και μιας ιστορίας επωνυμίας που θα επηρεάσει το κοινό σας και ελπίζουμε να το αλλάξει.

Συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με το λογότυπο

Ποιες είναι οι ιδιότητες ενός καλού λογότυπου ή ποιες είναι οι 5 ιδιότητες ενός καλού λογότυπου;

Είναι οι εξής:

 • Απλότητα. Ο προσανατολισμός στον πελάτη είναι βραχυπρόθεσμος, επομένως το λογότυπο πρέπει να προσελκύει την προσοχή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
 • Συνάφεια. Τα λογότυπα πρέπει να επικοινωνούν τη μάρκα και να μιλούν στη σωστή αγορά.
 • Αξιομνημόνευτο. Ένα αξιομνημόνευτο λογότυπο δημιουργεί ταχύτερη και καλύτερη σύνδεση με τον πελάτη.
 • Αιώνιος. Αυτό σημαίνει ποιότητα σε σχέση με την ποσότητα, να ακολουθείς τις τάσεις αλλά όχι μόνο να βασίζεσαι σε αυτές.
 • Ευστροφία. Πρέπει να έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε σχήμα και μορφή.

(Προσαρμοσμένες επωνυμίες)

Τι είναι ένα κακό λογότυπο;

Τα γεγονότα του σχεδιασμού λογότυπων δείχνουν ότι τα κακά λογότυπα είναι εκείνα που δεν έχουν σχεδιαστεί επαγγελματικά, χρησιμοποιούν ακατάλληλες γραμματοσειρές και χρώματα, προσπαθούν να επικοινωνούν υπερβολικά, δεν λαμβάνουν υπόψη τον πελάτη/το κοινό-στόχο και μοιάζουν πολύ με τα ανταγωνιστικά λογότυπα.

(Β σχέδια)

Πόσα χρώματα πρέπει να έχει το λογότυπο;

Τα λογότυπα πρέπει να είναι απλά, αλλά να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα χρώματα και τις λεπτομέρειες. Οι περισσότεροι σχεδιαστές συμφωνούν ότι δεν είναι καλό να υπάρχουν περισσότερα από τρία χρώματα σε ένα λογότυπο. Η όλη εμφάνιση του λογότυπου εξαρτάται από τον τέλειο συνδυασμό χρωμάτων.

(vexels)

Ποιοι είναι οι 4 τύποι λογότυπων;

Ορισμένα στατιστικά λογότυπων αναφέρονται σε τέσσερις τύπους λογότυπων. Πρώτα είναι το γράμμα, ένα λογότυπο που βασίζεται στην τυπογραφία και αποτελείται από τα αρχικά της εταιρείας/μάρκας. Στη συνέχεια, υπάρχει ο τύπος λεκτικού σήματος, ο οποίος βασίζεται επίσης στην τυπογραφία και εστιάζει στο πλήρες όνομα μιας εταιρείας ή μιας επωνυμίας. Τρίτον, η επωνυμία απορρίπτει εντελώς το κείμενο, αφήνοντας μόνο το σημάδι εικόνας. Τέλος, ένα σήμα συνδυασμού χρησιμοποιεί τόσο επωνυμία όσο και λεκτικά ή γράμματα.

(Moirae)

Ποιο είναι το πιο ακριβό λογότυπο;

Τα γεγονότα του λογότυπου υποδηλώνουν ότι αυτό είναι το λογότυπο της Symantec, καθώς η εταιρεία ξόδεψε ένα τεράστιο ποσό 1.280.000.000 δολαρίων κατά τη διάρκεια της καμπάνιας αλλαγής επωνυμίας της. Ο νέος μαύρος σταυρός στο λογότυπο συμβολίζει την εξαγορά της VeriSign και αντιπροσωπεύει επίσης την αυθεντικότητα της εταιρείας στη βελτίωση της ασφάλειας των πελατών της.

(The Logo Creative)