Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Στιγμιότυπο οθόνης σε Mac δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Στιγμιότυπο οθόνης σε Mac δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Σε έναν κόσμο όπου μια τεράστια ποσότητα γνώσης αιωρείται μέσα και έξω από τα αυτιά μας, η παρακολούθηση κάθε πληροφορίας που βρίσκουμε στο διαδίκτυο ή ενώ παρακολουθούμε διαδικτυακά μαθήματα μπορεί να είναι ταραχώδης. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο κάνουν χρήση ενός διαδικτυακού φαινομένου και ενός εργαλείου που ονομάζεται στιγμιότυπα οθόνης. Μπορείτε να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης οποιασδήποτε πληροφορίας ή φωτογραφίας, για να το θυμάστε ή να το χρησιμοποιήσετε αργότερα.

Εάν βρίσκεστε σε δίλημμα και δεν μπορείτε να κατανοήσετε γιατί ο υπολογιστής Mac σας δεν μπορεί να επεξεργαστεί μια απλή εντολή ως λήψη στιγμιότυπου οθόνης ή αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πώς να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης, διαβάστε τις απλές διορθώσεις μας:

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε γιατί δεν μπορείτε να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης σε Mac και πώς μπορείτε να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα με επτά τρόπους.

Πώς να παίξετε παιχνίδια Windows σε Mac;

Σωστά λήψη στιγμιότυπου οθόνης

Εάν δεν γνωρίζετε πώς μπορείτε να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο Mac σας, πρέπει να πατήσετε τα ακόλουθα κουμπιά:

 • Πατήστε Command+Shift+3 για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης ολόκληρης της οθόνης σας.
 • Πατήστε Command+Shift+4 για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης ενός μερικού παραθύρου της οθόνης σας. Θα εμφανιστεί ένα σύμβολο συν με διαστάσεις που τρεμοπαίζουν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εικονίδιο για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης οποιουδήποτε μεγέθους. Μπορείτε επίσης να πατήσετε το πλήκτρο διαστήματος ταυτόχρονα για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης οποιουδήποτε μενού.
 • Πατήστε Command+Shift+5 για macOS Mojave και παραπάνω. Μπορείτε να εγγράψετε βίντεο στην οθόνη σας και να ρυθμίσετε ένα χρονόμετρο.
Ανάγνωση:  Η Amazon ανακοινώνει την έκδοση Kindle Paperwhite Signature και ανανεώνει το Paperwhite

Ενεργοποίηση συντομεύσεων

Εάν γνωρίζετε πώς να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης, αλλά αντιμετωπίζετε κάποια προβλήματα όταν πατάτε τα κατάλληλα κουμπιά, ίσως χρειαστεί να ελέγξετε εάν οι συντομεύσεις του πληκτρολογίου σας είναι ενεργοποιημένες. Συνήθως, ένας υπολογιστής διαθέτει ενεργοποιημένες συντομεύσεις, επομένως για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι αυτό το πρόβλημα, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

 • Μεταβείτε στο Μενού Apple κάνοντας κλικ στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης του Mac σας.
 • Κάντε κλικ στο Επιλογές συστήματος.
 • Κάνε κλικ στο Πληκτρολόγιο επιλογή.
 • Επίλεξε το Συντομεύσεις καρτέλα και μετά πατήστε το Στιγμιότυπα οθόνης επιλογή στο αναπτυσσόμενο μενού.
 • Παρατηρήστε και ελέγξτε τυχόν συντομεύσεις πληκτρολογίου για στιγμιότυπα οθόνης που δεν έχουν επιλεγεί προηγουμένως.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι όλες οι συντομεύσεις πληκτρολογίου σας είναι ενεργοποιημένες και έτοιμες για χρήση.

Ελέγξτε την αποθηκευμένη τοποθεσία

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τα στιγμιότυπα οθόνης σας, θα πρέπει να παρατηρήσετε πού αποθηκεύονται τα στιγμιότυπα οθόνης σας. Εάν έχουν μετακινηθεί από την προεπιλεγμένη τους ρύθμιση, τότε μπορείτε να την επαναφέρετε στην προτιμώμενη θέση σας.

Χρήση προεπισκόπησης

Η προεπισκόπηση είναι μια ενσωματωμένη προεπιλεγμένη εφαρμογή που συνοδεύεται από κάθε macOS για αρχεία εικόνων και εγγράφων. Όταν κάνετε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε έγγραφο, όπως ένα PDF ή μια εικόνα σε μορφή JPG ή PNG, θα εμφανιστεί μια επιλογή για να ανοίξετε το αρχείο σε Προεπισκόπηση. Μπορείτε επίσης να ανοίξετε την Προεπισκόπηση κάνοντας διπλό κλικ σε οποιοδήποτε αρχείο στο παράθυρο Finder στο Dock ή μπορείτε να μεταβείτε στις Εφαρμογές στο Finder και να ανοίξετε τα Utilities. Ένας άλλος τρόπος ανοίγματος της Προεπισκόπησης είναι κάνοντας κλικ στο Command+Shift+5:

 • Ανοιξε Προεπισκόπηση και κάντε κλικ στο Αρχείο επιλογή μενού.
 • Τώρα κάντε κλικ στο Λήψη στιγμιότυπου οθόνης και θα εμφανιστούν τρεις επιλογές: επιλεγμένη, ολόκληρη η οθόνη ή παράθυρο.
Ανάγνωση:  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το API σε πραγματικό χρόνο

Καθαρισμός κακόβουλου λογισμικού

Η παρουσία οποιουδήποτε κακόβουλου λογισμικού σε έναν υπολογιστή μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία των κανονικών βοηθητικών προγραμμάτων. Μπορείτε να βρείτε το CleanMyMac X στο Mac App Store για να διαγράψετε ανεπιθύμητα αρχεία, κρυφά κακόβουλα προγράμματα και να αφαιρέσετε περιττές εφαρμογές καθώς και δεδομένα προσωρινής αποθήκευσης.

Αρπαξε το

Εάν το λειτουργικό σύστημα του Mac σας είναι παλαιότερο από το macOS Mojave, τότε μπορεί να έχετε πρόσβαση στην εφαρμογή Grab, η οποία έχει πλέον αντικατασταθεί από τη νέα εφαρμογή Στιγμιότυπο οθόνης του Mac. Ανοίξτε την εφαρμογή Finder και αναζητήστε Εφαρμογέςστη συνέχεια ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Κάνε κλικ στο Βοηθητικά προγράμματα.
 • Αναζήτηση για το Αρπάζω εφαρμογή.
 • Κάντε κλικ στο Πιάνω και μετά Οθόνη για να λάβετε ένα στιγμιότυπο οθόνης ολόκληρης της οθόνης σας.
 • Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στην επιλογή Επιλογή και να σύρετε το δείκτη του ποντικιού σας σύμφωνα με την περιοχή που θέλετε να τραβήξετε στιγμιότυπο οθόνης και να αφήσετε το ποντίκι.
 • Μπορείτε να πάρετε το στιγμιότυπο οθόνης ενός παραθύρου κάνοντας κλικ στο Παράθυρο επιλογή από τις επιλογές που εμφανίζονται στο Πιάνω επιλογή από Αρπάζω.
 • Τέλος, μπορείτε επίσης να πάτε για το Χρονισμένη οθόνη επιλογή για να ρυθμίσετε το στιγμιότυπο οθόνης σας.

Επανεκκινήστε τα διορθωτικά μέτρα

Η επανεκκίνηση του συστήματός σας συνήθως αντιμετωπίζει διάφορες δυσλειτουργίες και μπορείτε επίσης να ενημερώσετε το macOS σας στην πιο πρόσφατη έκδοση μεταβαίνοντας στο Επιλογές συστήματος. Μπορείτε να αναζητήσετε αυτές τις άλλες λύσεις σε περίπτωση που μια απλή επανεκκίνηση και ενημέρωση δεν διορθώσει το πρόβλημά σας. Αυτές οι λύσεις που απαιτούν επανεκκίνηση είναι:

 • Εκτελέστε μια δοκιμή NVRM: Η μη πτητική μνήμη τυχαίας πρόσβασης ή το NVRM είναι μια μνήμη υπολογιστή που διατηρεί βασικά δεδομένα όπως το επίπεδο έντασης ακόμα και όταν δεν υπάρχει ρεύμα. Μπορείτε να το επαναφέρετε μετά την επανεκκίνηση του Mac σας πατώντας Command+Option+P+R για 20 δευτερόλεπτα. Η διόρθωση αυτής της μνήμης συνήθως φροντίζει για πολλά βασικά βοηθητικά προγράμματα.
 • Ασφαλής εκκίνηση: Μπορείτε να ανοίξετε το Mac σας στην ασφαλή εκκίνηση όταν πιστεύετε ότι ενδέχεται να υπάρχει κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό πατώντας το κουμπί shift μόλις γίνει επανεκκίνηση του Mac σας και συνεχίστε να το πατάτε μέχρι να εμφανιστεί η οθόνη σύνδεσης. Αφού συνδεθείτε, θα μπορείτε να δείτε Ασφαλής μπότα στη γραμμή μενού στο επάνω μέρος της οθόνης σας.
Ανάγνωση:  Pixel 7 vs Pixel 7a: Ποιο να αγοράσετε;

Πώς να διορθώσετε το SSL_error_bad_mac_alert;