Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Στατιστικά UX

Σχεδόν το 90% των online αγοραστών εγκαταλείπουν τον ιστότοπό τους και δεν επιστρέφουν ποτέ μετά από μια κακή εμπειρία χρήστη. Αυτό ακριβώς είναι το πόσο σημαντική είναι η εμπειρία χρήστη για τις εταιρείες – μια καλή εμπειρία χρήστη μπορεί να μειώσει το ποσοστό εγκατάλειψης, να δημιουργήσει δυνητικούς πελάτες και να εξασφαλίσει πελάτες που επιστρέφουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με σημαντικά στατιστικά στοιχεία UX για να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε τον ιστότοπό σας και τελικά την επιχείρησή σας.

Στατιστικά UX (Επιλογή εκδότη)

  • Το ROI του UX είναι 9.900%.
  • Το 85% των ενηλίκων συμφωνεί ότι ένας ιστότοπος για κινητά πρέπει να είναι καλύτερος από μια έκδοση για υπολογιστές.
  • Το 46,7% των καταναλωτών λένε στους άλλους μια κακή εμπειρία.
  • Ένας χρόνος φόρτωσης άνω των 3 δευτερολέπτων αναγκάζει το 53% των χρηστών κινητών να αποχωρούν.
  • Η διόρθωση ενός προβλήματος UX μετά την κυκλοφορία κοστίζει 100 φορές περισσότερο.
  • Οι μισοί από τους τρέχοντες πελάτες θα επισκέπτονται λιγότερο έναν ιστότοπο εάν δεν είναι φιλικός προς κινητά.

Γενικά στατιστικά στοιχεία εμπειρίας χρήστη

1. Κάθε δολάριο που επενδύεται σε UX φέρνει απόδοση επένδυσης 9.900%.

Αυτό σημαίνει ότι επενδύοντας μόνο ένα δολάριο στην εμπειρία χρήστη, μπορείτε να πάρετε πίσω σχεδόν 100 $. Όχι μόνο αυτό, αλλά η σημασία μιας καλής εμπειρίας χρήστη προβλέπεται να αυξηθεί στο μέλλον, επομένως το ROI μπορεί να είναι ακόμη υψηλότερο σε λίγα χρόνια.

(Forbes)

2. Περισσότεροι από τους μισούς επισκέπτες από κινητά περιμένουν μόνο 3 δευτερόλεπτα για να φορτώσει ένας ιστότοπος.

Έχετε βελτιστοποιήσει τον ιστότοπό σας για κινητά; Έως και 53% των χρηστών κινητών τηλεφώνων θα βγουν από την πόρτα, εάν ο ιστότοπός σας δεν φορτώσει σε 3 δευτερόλεπτα. Τα στατιστικά στοιχεία χρόνου φόρτωσης ιστότοπου για κινητά δείχνουν επίσης ότι όσο περισσότερο χρειάζεται για να φορτώσει μια σελίδα, τόσο υψηλότερο είναι το ποσοστό εγκατάλειψης.

Πίνακας περιεχομένων

(Σκέψου με το Google)

3. Σχεδόν το 90% των χρηστών είναι απίθανο να επιστρέψουν μετά από μια κακή εμπειρία χρήστη.

Έως και το 88% των πελατών σας στο διαδίκτυο είναι απίθανο να επιστρέψουν στον ιστότοπό σας μετά από μια κακή εμπειρία. Οι στατιστικές δείχνουν περαιτέρω ότι οι ιστότοποι με μέσο εισόδημα 100.000 $ την ημέρα χάνουν 2,5 εκατομμύρια $ ετησίως λόγω καθυστέρησης ενός δευτερολέπτου.

(Amazon Web Services, Akamai)

4. Το 46,7% των καταναλωτών λένε στους άλλους μια κακή εμπειρία.

Εάν γνωρίζετε ότι ο ιστότοπός σας έχει κακή διεπαφή χρήστη ή UX, καλύτερα να προσλάβετε μια εταιρεία σχεδιασμού UX για να τα διορθώσει τώρα πριν να είναι πολύ αργά. Αφήστε τη διόρθωση για αργότερα και τα στατιστικά στοιχεία εμπειρίας χρήστη δείχνουν ότι θα έχετε περισσότερους επισκέπτες που ενδέχεται να πουν σε άλλους για την αρνητική τους εμπειρία στον ιστότοπό σας. Όσο περισσότερα αθροίζονται, τόσο περισσότεροι άνθρωποι έχουν ακούσει άσχημα λόγια για εσάς.

(Διαγράμματα μάρκετινγκ)

5. Μια καλύτερη διεπαφή χρήστη σημαίνει 200% αύξηση στο ποσοστό μετατροπής.

Ποιος δεν θα ήθελε να έχει διπλάσιο αριθμό πελατών; Μπορείτε να το κάνετε αυτό απλώς βεβαιωθείτε ότι η διεπαφή χρήστη σας είναι καλά κατασκευασμένη. Προσθέστε σε αυτό έναν βελτιωμένο σχεδιασμό UX και το ποσοστό μετατροπής μπορεί να εκτοξευθεί έως και 400%.

(Forrester)

Στατιστικά στοιχεία UI UX για κινητά

6. Το 85% των ενηλίκων πιστεύει ότι ένας ιστότοπος για κινητά πρέπει να είναι καλύτερος από τον αντίστοιχο για επιτραπέζιους υπολογιστές.

Οι άνθρωποι θέλουν να κυκλοφορούν με κινητό. Τους αρέσει το πλεονέκτημα της δυνατότητας περιήγησης οπουδήποτε. Εάν εξακολουθείτε να μην έχετε βελτιστοποιήσει τον ιστότοπό σας για κινητές συσκευές, ίσως είναι καιρός να προσλάβετε έναν νέο σχεδιαστή ιστού ή ακόμα και να συνεργαστείτε με μια εταιρεία σχεδιασμού εφαρμογών για να φροντίσει την προσφορά σας για κινητά.

(Οπτικά)

7. Το 57% των χρηστών δεν προτείνει έναν κακοσχεδιασμένο ιστότοπο για κινητά.

Έχετε ρωτήσει ποτέ τους πελάτες σας αν θα σας συνιστούσαν; Εάν περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς πουν όχι, πιθανότατα οφείλεται στο ότι ο ιστότοπός σας δεν έχει σχεδιαστεί σωστά για εμπειρία κινητού ή ότι έχετε εφαρμογές για κινητά με κακή εμπειρία χρήστη. Να θυμάστε ότι το 50% των αγοραστών ξεκινούν την αναζήτηση προϊόντων στα smartphone τους, επομένως είναι επιτακτική ανάγκη να εστιάσετε σε αυτό το τμήμα όσο και στον επιτραπέζιο υπολογιστή.

Ανάγνωση:  Πώς να διορθώσετε εύκολα τον κωδικό σφάλματος 408 κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ;

(socPub)

8. Τα στατιστικά στοιχεία εμπειρίας χρήστη για κινητά δείχνουν ότι το 82% των κορυφαίων ιστότοπων είναι φιλικές προς κινητά.

Με τόση επισκεψιμότητα που προέρχεται από κινητές συσκευές, δεν είναι περίεργο που έχει γίνει το νέο ιερό δισκοπότηρο της κατάταξης των μηχανών αναζήτησης, όπως επιβεβαιώνεται από τα στατιστικά στοιχεία SEO. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει απλώς να ξεχάσετε τη σχεδίαση της επιφάνειας εργασίας. Ωστόσο, δείχνει πόσο έχει εξελιχθεί η αγορά ιστοτόπων για κινητά από τις πρώτες μέρες του πρώτου λειτουργικού συστήματος iPhone και Windows Mobile 6.1.

(mobiForge)

9. Πάνω από το 80% των χρηστών αναμένουν μια άψογη εμπειρία χρήστη σε όλες τις συσκευές.

Οι ιστότοποι με κακή χρηστικότητα πέφτουν πολύ κάτω από τις προσδοκίες των προσωπικοτήτων. Τα στατιστικά δείχνουν ότι έως και το 83% των χρηστών αναμένουν μια άψογη εμπειρία σε όλες τις πλατφόρμες.

(Τεχνικές πόρων)

Στατιστικά UX που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις

10. Το 40% των μικρών επιχειρήσεων δεν έχουν ακόμη ιστότοπο.

Ακούγεται απίστευτο, αλλά πάνω από το ένα τρίτο των μικρών επιχειρήσεων δεν έχουν ιστότοπο. Το 13% από αυτούς βασίζονται μόνο σε μια σελίδα στο Facebook ή έναν λογαριασμό Twitter για να αναπτύξουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο. Το 28% των ιδιοκτητών επιχειρήσεων πιστεύει ότι η επιχείρησή τους δεν χρειάζεται ιστότοπο και για το 20% από αυτούς, το κόστος είναι ο κύριος λόγος που δεν έχουν ιστότοπο. Από την άλλη πλευρά, αυτό μπορεί να αποδειχθεί μια ευκαιρία για τους επιχειρηματίες που μόλις εμφανίζονται να προλάβουν τον ανταγωνισμό τους, ειδικά εάν επιλέξουν να έχουν έναν ιστότοπο με επαγγελματική εμφάνιση που παρέχεται από ειδικούς στο σχεδιασμό ιστοσελίδων.

(Οπτικά αντικείμενα)

11. Η McAfee μείωσε τις κλήσεις υποστήριξης πελατών κατά 90% με έναν απλό επανασχεδιασμό της ιστοσελίδας.

Η συνολική εμπειρία δεν είναι το μόνο πράγμα που αλλάζει με έναν επανασχεδιασμό UX. Εάν οι χρήστες μπορούν να πλοηγηθούν στον ιστότοπό σας διαισθητικά, θα κάνει τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη, επειδή δεν χρειάζεται να απαντάτε σχεδόν σε τόσα αιτήματα υποστήριξης πελατών, όπως θα κάνατε διαφορετικά. Μια απλή λύση; Πρόσθεσαν μια εξέχουσα ενότητα Συχνές ερωτήσεις και κατηγοριοποίησαν τους πιο σημαντικούς συνδέσμους σε πιο διαχειρίσιμες κατηγορίες. Οπότε, ναι, η εμπειρία χρήστη Ιστού θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο διαισθητική – και είναι, σύμφωνα με πολλά στατιστικά στοιχεία εμπειρίας χρήστη.

(Sellbrite)

12. Η διόρθωση ενός προβλήματος με ένα προϊόν ή έναν ιστότοπο που έχει ήδη κυκλοφορήσει μπορεί να κοστίσει 100 φορές περισσότερο.

Σε έναν ιδανικό κόσμο, οι ιστότοποι με κακή εμπειρία χρήστη δεν θα έβλεπαν καν το φως της δημοσιότητας, επειδή όλα τα προβλήματά τους θα είχαν διορθωθεί πριν ξεκινήσει η διαδικασία ανάπτυξης. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα δυνατό, επομένως το επόμενο καλύτερο πράγμα είναι να διορθώσετε πιθανά προβλήματα κατά την ανάπτυξη, ακόμα κι αν σας κοστίσει 10 φορές περισσότερο από το να διορθώσετε το πρόβλημα εκ των προτέρων. Είναι ακόμα πολύ καλύτερο από το 100 φορές το κόστος επιδιόρθωσης ενός ιστότοπου που είναι ήδη ανοιχτός.

Ανάγνωση:  Μεταφέρετε με σε έναν άχρηστο ιστότοπο – 30+ πιο άχρηστοι ιστότοποι στο Διαδίκτυο

(UX Planet)

13. Το μέσο κόστος για τη συντήρηση ενός ιστότοπου μιας μικρής επιχείρησης κυμαίνεται από $400 έως $1.200.

Έχει μεγάλη διαφορά σε μια μικρή επιχείρηση, ειδικά δεδομένης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης; Πιθανώς, αλλά η μη διατήρηση του εν λόγω ιστότοπου είναι ακόμη μεγαλύτερη. Με βάση τα στατιστικά στοιχεία UX που αναφέρθηκαν προηγουμένως, το ROI άξιζε τον κόπο. Εναλλακτικά, οι επιχειρήσεις με περιορισμένο προϋπολογισμό μπορούν να χρησιμοποιούν κορυφαίους κατασκευαστές ιστότοπων στον κλάδο, οι οποίοι συχνά διαθέτουν δωρεάν πρόγραμμα.

(WebFX)

14. Πάνω από το 70 τοις εκατό των μικρών επιχειρήσεων δεν έχουν κουμπιά παρότρυνσης για δράση.

Αυτός ο τύπος κουμπιών είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία νέων δυνητικών πελατών, το κλείσιμο των πωλήσεων ή απλά για να κάνετε τους ανθρώπους να προβούν σε μια συγκεκριμένη ενέργεια. Ωστόσο, τα στατιστικά σχεδιασμού και UX και UI δείχνουν ότι λιγότερο από το 30% των επιχειρήσεων φαίνεται να χρησιμοποιεί τέτοια κουμπιά το 2021.

(Online Marketing Coach)

Τα στατιστικά δείχνουν πόσο χάνουν οι ιστότοποι με κακή χρηστικότητα

15. Η ακαταστασία των διαφημίσεων μπορεί να αποξενώσει το 54% των χρηστών.

Το καταλαβαίνουμε, χρειάζεστε διαφημίσεις για να κερδίσετε χρήματα για να διατηρήσετε και να βελτιώσετε τον ιστότοπό σας. Επιπλέον πληρώστε τους υπαλλήλους σας και όλη αυτή τη τζαζ. Ωστόσο, σημειώστε ότι πάρα πολλές διαφημίσεις θα απομακρύνουν αναπόφευκτα τους χρήστες, όπως φαίνεται από τα στατιστικά στοιχεία σχεδιασμού ιστοτόπων. Πάνω από το μισό, μάλιστα. Επομένως, προσπαθήστε να σκεφτείτε από τη σκοπιά του χρήστη όταν δημιουργείτε την τοποθέτηση της διαφήμισής σας. Κάντε το έτσι ώστε να εξακολουθείτε να δημιουργείτε σημαντικό εισόδημα χωρίς να διακόπτετε τη διασκέδαση τους.

(IAB)

16. Οι στατιστικές UX δείχνουν ότι το 32% των επισκεπτών εγκαταλείπουν μόνιμα έναν ιστότοπο που αγαπούν μετά από μια κακή εμπειρία.

Δεν έχετε την πολυτέλεια να ανακατευτείτε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ακόμα κι αν έχετε καταφέρει να δημιουργήσετε μια υγιή βάση χρηστών, μπορείτε να χάσετε ένα μεγάλο μέρος της κάνοντας ένα λάθος. Συνιστούμε να αποκτήσετε μια καλή ομάδα προγραμματιστών ιστού, ελεγκτών και υποστήριξης IT, ώστε να μπορείτε να εντοπίσετε και να διορθώσετε κακά προβλήματα UX προτού η βάση των χρηστών σας τα χτυπήσει από μόνα τους.

(PwC)

17. Το 91% των ανθρώπων δεν παραπονιέται. Απλώς φεύγουν.

Είστε 100% σίγουροι ότι οι χρήστες σας είναι ευχαριστημένοι μόνο και μόνο επειδή δεν λαμβάνετε αρνητικά σχόλια; Ξανασκέψου το! Τα στατιστικά στοιχεία εμπειρίας UX υποδηλώνουν ότι μπορεί να χάσετε πολύ περισσότερους ανθρώπους από ό,τι νομίζετε, ειδικά αν επισκέπτονται τον ιστότοπό σας για πρώτη φορά. Βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε τακτικά το ποσοστό εγκατάλειψης και βλέπετε ποιες σελίδες έχουν χαμηλή απόδοση.

Ανάγνωση:  Στατιστικά μάρκετινγκ μέσω email

(Παρέχω υποστήριξη)

18. Το ESPN έχασε έσοδα από το δίκτυο μέχρι να ακούσει την κοινότητά του.

Πολλοί άνθρωποι μπορεί να μην θυμούνται πώς έμοιαζε ο παλιός ιστότοπος του ESPN. Ωστόσο, όσοι το κάνουμε μπορούμε να σας πούμε ότι δεν ήταν ακριβώς φιλικό προς το χρήστη. Ευτυχώς για τους λάτρεις των σπορ, οι άνθρωποι στο ESPN ήταν πολύ δεκτικοί στα σχόλια. Πήραν προτάσεις από ολόκληρη την κοινότητα και δεσμεύτηκαν να διορθώσουν όλα τα προβλήματά τους. Αποτέλεσμα? Τα διαδικτυακά τους έσοδα αυξήθηκαν κατά 35%.

(Επιχειρηματίας)

FAQ

Γιατί είναι σημαντική η εμπειρία χρήστη;

Τα στατιστικά στοιχεία UX δείχνουν ότι η παροχή μιας εξαιρετικής εμπειρίας χρήστη είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε περισσότερη επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας χωρίς να ξοδεύετε περισσότερα από όσα χρειάζεται για διαφήμιση ή μάρκετινγκ. Και είναι το καλύτερο εργαλείο διατήρησης χρηστών που θα μπορούσε ποτέ να ζητήσει μια επιχείρηση με επίκεντρο τον πελάτη.

Θα αυτοματοποιηθεί ο σχεδιασμός UX στο μέλλον;

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι είτε το be-all and end-all είτε ο μαζικός καταστροφέας που βλέπουμε στη σειρά Terminator. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πολύ πιο απλή και κατανοητή. Ένας αλγόριθμος δεν θα αντικαταστήσει έναν καλό σχεδιαστή UX σύντομα, αν ποτέ. Αντίθετα, τα στατιστικά και οι τάσεις UX δείχνουν ότι μπορεί να συνεργαστεί με έναν σχεδιαστή για να απλοποιήσει τη δουλειά του.

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να διαβάσει και να κατανοήσει εκατοντάδες σελίδες σε λίγα δευτερόλεπτα, ενώ ένας ανθρώπινος δοκιμαστής δεν θα μπορούσε καν να ονειρευτεί ένα τέτοιο επίτευγμα. Και επειδή η τεχνητή νοημοσύνη μαθαίνει από τους ανθρώπους, μπορεί να δώσει στον σχεδιαστή UX ακριβή σχόλια σχετικά με τη δοκιμή διαχωρισμού A/B πολύ πιο γρήγορα. Συνοψίζοντας, η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα αντικαταστήσει τους σχεδιαστές. Αντίθετα, λειτουργεί μαζί τους.

Πώς μετράει η Google την εμπειρία χρήστη;

Τα στατιστικά στοιχεία και τα γεγονότα της εμπειρίας χρήστη δείχνουν ότι η Google έχει ορίσει ένα σύνολο μετρήσεων γνωστών ως “βασικές μετρήσεις ιστού” για τη μέτρηση της εμπειρίας χρήστη. Αντικατοπτρίζουν τις πιο σημαντικές ανάγκες UX, που είναι η φόρτωση, η διαδραστικότητα και η οπτική σταθερότητα. Αν και οι προσδοκίες των χρηστών μπορεί να διαφέρουν, αυτές οι τρεις είναι αρκετά συνεπείς και οι ιστότοποι θα πρέπει να προσπαθήσουν να τις ανταποκριθούν.

Τελικές σκέψεις

Γνωρίζουμε ότι οι πληροφορίες που μόλις διαβάσατε μπορεί να είναι χρήσιμες. Αν και τα στατιστικά της εμπειρίας χρήστη μπορεί να φαίνονται περίπλοκα, η βασική φιλοσοφία είναι η εξής: να φροντίζετε πάντα τις ανάγκες και τις επιθυμίες του χρήστη και αργά ή γρήγορα, οι δυνητικοί πελάτες και οι πωλήσεις είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν.