Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Στατιστικά Twitter

Το Twitter είναι ένα από τα πιο σημαντικά δίκτυα μέσων κοινωνικής δικτύωσης από την κυκλοφορία του το 2006. Η πλατφόρμα microblogging έχει εξελιχθεί με τα χρόνια και η αυξανόμενη σημασία του μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανάγκασε τις επωνυμίες να προσαρμόσουν τις στρατηγικές τους ανάλογα. Όπως δείχνουν αυτά τα στατιστικά του Twitter, ενώ η αύξηση των χρηστών του έχει επιβραδυνθεί πρόσφατα, η μοναδική μορφή περιεχομένου της πλατφόρμας την έχει διατηρήσει σχετική από την άποψη του μάρκετινγκ.

Στατιστικά Twitter (Επιλογή συντάκτη)

  • Ο μηνιαίος αριθμός ενεργών χρηστών του Twitter είναι 353 εκατομμύρια.
  • Ο μέσος αριθμός των tweets ανά ημέρα είναι μισό δισεκατομμύριο.
  • Οι υπηρεσίες διαφήμισης αντιπροσωπεύουν το 86% των συνολικών εσόδων του Twitter.
  • Το 2020, το Twitter ήταν ο 16ος όρος με τις περισσότερες αναζητήσεις στον κόσμο.
  • Σχεδόν το 70% του κοινού του Twitter είναι άνδρες.
  • Το κορυφαίο 10% των χρηστών του Twitter στις ΗΠΑ αντιπροσωπεύει το 92% όλων των tweets.
  • Οι χρήστες του Twitter έχουν 120% περισσότερες πιθανότητες να στείλουν μηνύματα απευθείας σε επωνυμίες.
  • Το 57% των χρηστών αναφέρει ότι βρίσκει νέες μικρές επιχειρήσεις στο Twitter.
  • Το Twitter είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές μεταξύ των B2B marketers με ποσοστό 86%.

Τα πιο πρόσφατα στατιστικά χρήσης Twitter

1. Το τελευταίο τρίμηνο του 2020, υπήρχαν 192 εκατομμύρια καθημερινά ενεργοί χρήστες Twitter με δυνατότητα δημιουργίας εσόδων.

Η εταιρεία ανέφερε αύξηση 5 εκατομμυρίων σε DAU από το τρίτο τρίμηνο, όταν αναφέρθηκαν 187 εκατομμύρια. Σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2019, όταν ήταν 152 εκατομμύρια, η ετήσια αύξηση ήταν 40 εκατομμύρια ή συνολικά 192 εκατομμύρια. Την ίδια χρονιά, το Twitter άρχισε να αναφέρει μόνο «εμπορικούς» χρήστες. Η μέτρηση βασίζεται στον αριθμό των χρηστών του Twitter των οποίων οι λογαριασμοί πιστοποιήθηκαν και είχαν πρόσβαση μέσω της εφαρμογής ή του ιστότοπου. Αυτό σημαίνει ότι εκτέθηκαν σε πληρωμένες διαφημίσεις.

(Variety, Statista)

2. Οι στατιστικές του Twitter δείχνουν ότι ο μέσος αριθμός των tweets ανά ημέρα είναι μισό δισεκατομμύριο.

Τα τελευταία δεδομένα υποδηλώνουν περίπου 6.000 tweets ανά δευτερόλεπτο. Αν συγκρίνουμε τον αριθμό με τη χρήση του Twitter το 2007, θα μπορούσαμε να δούμε ότι ο αριθμός των καθημερινών tweets εκείνη την εποχή δεν ξεπερνούσε τα 5.000. Σήμερα, ο αριθμός των tweets ανά λεπτό είναι πάνω από 350.000, που σημαίνει περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο tweets την ημέρα. Τα δεδομένα από τις 20 Φεβρουαρίου 2021 δείχνουν 750 εκατομμύρια tweets.

Πίνακας περιεχομένων

Ανάγνωση:  Σύστημα διαχείρισης πελατών έναντι υπολογιστικών φύλλων: Γιατί χρειάζεστε μια αποκλειστική λύση

(Στατιστικά στοιχεία για το Διαδίκτυο)

3. Ο αριθμός των μηνιαίων ενεργών χρηστών του Twitter είναι 353 εκατομμύρια.

Ο συνολικός αριθμός μηνιαίων χρηστών του Twitter δεν μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια, καθώς αναφέρονται μόνο συνδεδεμένα είδη κοινού και ο τρέχων αριθμός είναι πάνω από 350 εκατομμύρια. Τα περισσότερα tweets είναι προσβάσιμα χωρίς σύνδεση και σύμφωνα με στοιχεία, υπάρχουν περισσότεροι από μισό δισεκατομμύριο Ανώνυμοι επισκέπτες. Η εξήγηση είναι ότι πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το Twitter ως ιστότοπο ειδήσεων για να λάβουν πληροφορίες σχετικά με τα τελευταία γεγονότα. Τα στατιστικά στοιχεία χρηστών του Twitter υποδηλώνουν ότι ο συνολικός αριθμός των χρηστών του Twitter είναι έως και τριπλάσιος από τον αριθμό των συνδεδεμένων χρηστών, έως και ένα εκπληκτικό δισεκατομμύριο.

(Παγκόσμια ψηφιακή επισκόπηση)

4. Το πρώτο tweet στάλθηκε στις 21 Μαρτίου 2006.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Jack Dorsey, δημοσίευσε το πρώτο tweet στις 21 Μαρτίου 2006. Εκείνη την εποχή, το μέγιστο μήκος tweet της πλατφόρμας ήταν 140 χαρακτήρες, το οποίο αργότερα επεκτάθηκε στους 280. Τα trivia του Twitter αποκαλύπτουν ότι το tweet ήταν απλώς “απλώς εγκαταστήστε το twttr μου”. Δεν ήταν τυπογραφικό λάθος, καθώς η πρωτότυπη εταιρεία ονομαζόταν στην πραγματικότητα Twttr και άλλαξε το όνομα πριν βγει στο χρηματιστήριο.

(Στατιστικά στοιχεία για το Διαδίκτυο)

5. Το 2020, το Twitter ήταν ο 16ος όρος με τις περισσότερες αναζητήσεις στον κόσμο.

Το Twitter για άλλη μια φορά κατατάχθηκε μεταξύ των 20 κορυφαίων ερωτημάτων αναζήτησης παγκοσμίως. Τα στατιστικά στοιχεία του Twitter για το 2020 δείχνουν αύξηση 27% στις συνολικές αναζητήσεις. Οι εκλογές στις ΗΠΑ ήταν πιθανώς ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους για την άνοδο και η εκστρατεία του πρώην προέδρου Τραμπ επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στην πλατφόρμα. Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το Twitter ως πηγή ειδήσεων και προκάλεσε πολλές συζητήσεις κατά τη διάρκεια των εκλογών.

(Παγκόσμια ψηφιακή επισκόπηση)

6. Το Twitter ήταν ο 11ος ιστότοπος με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο το 2020.

Μια ανάλυση της συνολικής επισκεψιμότητας του ιστότοπου κατέταξε την Google ως τον ιστότοπο με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο. Στην ίδια έκθεση, το Twitter κατέλαβε την 11η θέση με 4,1 δισεκατομμύρια συνολικές επισκέψεις, 1 δισεκατομμύριο από τις οποίες ήταν μοναδικές. Ο μέσος χρόνος ανά επίσκεψη ήταν 15 λεπτά 57 δευτερόλεπτα και ο μέσος αριθμός σελίδων ανά επίσκεψη ήταν 4,83. Τα στατιστικά στοιχεία επισκεψιμότητας του Ahrefs στο Twitter δείχνουν παρόμοια η η η αποτελεσματα αποτελεσματα αποτελεσματα αποτελεσματα αποτελεσματα αποτελεσματα αποτελεσματα ​έχει υψηλότερα στατιστικά στοιχεία για την επισκεψιμότητα του Twitter, αλλά η κατάταξη είναι πολύ υψηλότερη.

(Παγκόσμια ψηφιακή επισκόπηση, Ahrefs, Παρόμοιος Ιστός)

7. Οι φορητές συσκευές αντιπροσωπεύουν το 80% της χρήσης Twitter.

Το Twitter είναι ένας πολύ καλός τρόπος για μάρκετινγκ για κινητά, καθώς τέσσερις στους πέντε χρήστες το χρησιμοποιούν σε κινητές συσκευές. Η σύντομη μορφή των Tweet σημαίνει ότι είναι πολύ πιο εύκολο να δημιουργείτε και να καταναλώνετε περιεχόμενο στην πλατφόρμα όταν βρίσκεστε εν κινήσει. Ως αποτέλεσμα, τα στατιστικά στοιχεία του Twitter δείχνουν ότι τα κινητά διαδραματίζουν ακόμη πιο κρίσιμο ρόλο σε αυτό το κοινωνικό δίκτυο από ό,τι σε άλλες μεθόδους ψηφιακού μάρκετινγκ.

(Επιχείρηση εφαρμογών)

8. Το ρεκόρ λήψης εφαρμογών Twitter σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2020 με 677.000 λήψεις καθημερινά.

Τα τελευταία δεδομένα υποδηλώνουν ότι οι εφαρμογές Twitter λήφθηκαν περισσότερες από 50 εκατομμύρια φορές μόνο το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Το ρεκόρ ημερήσιων λήψεων σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2020, όταν η εφαρμογή κατέβηκε 677.000 φορές παγκοσμίως. 40 εκατομμύρια ημερήσιοι χρήστες στις ΗΠΑ ήταν επίσης νέο ρεκόρ για την πλατφόρμα. Ο αριθμός των λήψεων εφαρμογών είναι υψηλότερος μεταξύ των χρηστών Android και μόλις ένα μήνα μετά την αναφορά, τον Ιούλιο του 2020, το Twitter έφτασε στο ορόσημο του ενός δισεκατομμυρίου εγκαταστάσεων στο Play Store.

(Axios, TechCrunch, Sensor Tower, Android Police)

9. Το Twitter είναι 16ο στη λίστα με τις πιο χρησιμοποιούμενες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης από το 2021.

Τα ετήσια στατιστικά στοιχεία του Twitter δείχνουν ότι με 353 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες, το κοινωνικό δίκτυο κατατάχθηκε μόλις στην 16η θέση το 2021. Το Facebook παραμένει ο ξεκάθαρος ηγέτης με περισσότερους από 2,7 δισεκατομμύρια χρήστες. Εκτός από τους συνήθεις υπόπτους όπως το WhatsApp, το Facebook Messenger και το Instagram, μερικά από τα άλλα δίκτυα που κατατάσσονται πάνω από το Twitter περιλαμβάνουν το WeChat, το Tik Tok, το Telegram, το Snapchat και το Pinterest.

(Παγκόσμια ψηφιακή επισκόπηση, Statista)

10. Το 2020, οι χρήστες Android περνούσαν κατά μέσο όρο 5,6 ώρες το μήνα στο Twitter.

Το μέγεθος του περιεχομένου του Twitter είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο ο μέσος χρόνος συνεδρίας στην πλατφόρμα είναι μικρότερος από ό,τι στο Facebook, το Instagram ή το Pinterest. Ενώ τα στατιστικά χρήσης Twitter δείχνουν κατά μέσο όρο 3 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα ανά περίοδο σύνδεσης, ο μέσος μηνιαίος χρόνος που δαπανάται στην πλατφόρμα υπολογίστηκε σε 5,6 ώρες. Σημειώστε ότι αυτή η μελέτη βασίζεται μόνο σε χρήστες Android.

(Παγκόσμια ψηφιακή επισκόπηση)

11. Οι στατιστικές επισκεψιμότητας του Twitter δείχνουν ότι πάνω από τα τρία τέταρτα της επισκεψιμότητας είναι άμεση.

Το μεγαλύτερο μέρος της επισκεψιμότητας του Twitter είναι απευθείας, το 76,73% της συνολικής επισκεψιμότητας. Ένα άλλο 12,42% προέρχεται από τις μηχανές αναζήτησης, ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντιπροσωπεύουν το 5,25%. Ορισμένοι ιστότοποι περιέχουν συνδέσμους παραπομπής σε λογαριασμούς και δημοσιεύσεις Twitter, με κορυφαίο το Yahoo News. Το BBC, το Eksi Sozluk, η Αγγλική Wikipedia και είναι ενδιαφέρον το Onlyfans είναι οι μεγαλύτερες πηγές παραπομπής της επισκεψιμότητας στο Twitter. Το συνολικό ποσοστό επισκεψιμότητας από παραπομπές είναι 4,85%.

(SimilarWeb)

12. Το 59% των ατόμων που συνδέονται στο Twitter το κάνουν για να ενημερωθούν για τις ειδήσεις.

Η παρακολούθηση των ειδήσεων είναι ο πιο συχνά αναφερόμενος λόγος για την καταγραφή, υποδεικνύοντας ότι ο ιστός έχει μετακινηθεί από μια πλατφόρμα για ενημερώσεις κοινωνικής δικτύωσης σε μια πηγή ειδήσεων για πολλούς χρήστες. Στην πραγματικότητα, το 15% των χρηστών στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν τον Ιστό ως τακτική πηγή ειδήσεων. Ο αριθμός είναι πιθανό να είναι υψηλότερος σε μέρη όπου τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης δεν είναι πολύ ανεπτυγμένα ή περιορισμένα.

(Δημοσιογραφία)

Ενδιαφέροντα γεγονότα για το Twitter στις ΗΠΑ

13. Ο αριθμός των χρηστών του Twitter στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι 69,3 εκατομμύρια.

Από τον Ιανουάριο του 2021, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να αναφέρονται ως στην κορυφή σε αριθμό λογαριασμών Twitter. Κατέλαβε την πρώτη θέση με 69,3 εκατομμύρια άτομα. Η Ιαπωνία ήταν δεύτερη με 50,9 εκατομμύρια και στη συνέχεια τρίτη η Ινδία με 17,5 εκατομμύρια. Ακολουθούν η Μεγάλη Βρετανία και η Βραζιλία με περισσότερους από 16 εκατομμύρια χρήστες.

(Στατιστική)

14. Το κορυφαίο 10% των χρηστών στις ΗΠΑ αντιπροσωπεύει το 92% όλων των tweets.

Τα στατιστικά στοιχεία χρήσης του Twitter αποκαλύπτουν ότι υπάρχουν δύο ξεχωριστές κατηγορίες χρηστών στις ΗΠΑ στην πλατφόρμα όσον αφορά τη δραστηριότητα – η εξαιρετικά παραγωγική και η σπάνια αναρτημένη. Αυτό ήταν ιδιαίτερα εμφανές το 2020, όταν οι φωνές των εκστρατειών και του κοινωνικού ακτιβισμού δεν φάνηκαν ποτέ πιο δυνατές. Η ανάλυση έδειξε ότι μόνο το 10% των ενεργών χρηστών του Twitter δημοσίευσε το 92% όλων των tweets. Συνολικά, οι χρήστες είχαν υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και ήταν νεότεροι από τους μη χρήστες της πλατφόρμας.

Ανάγνωση:  15 άτομα με τα περισσότερα followers στο Twitter από τώρα (2024 Ενημερώθηκε)

(Pew Research)

15. Το 90% των πολιτών των ΗΠΑ έχουν ακούσει για το Twitter το 2020.

Το Twitter φαίνεται να έχει παγκόσμια επιρροή μεταξύ των πολιτών των ΗΠΑ, αν και το επίπεδο διείσδυσης της πλατφόρμας εντός της ίδιας ομάδας δεν είναι τόσο υψηλό. Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία του Twitter δείχνουν ότι ένα εκπληκτικό 90 τοις εκατό των Αμερικανών ηλικίας 12 ετών και άνω γνωρίζουν το Twitter.

(Στατιστική)

16. Σχεδόν το 70% των πιο παραγωγικών λογαριασμών στις ΗΠΑ ταυτίζονται ως Δημοκρατικοί.

Η μελέτη εξέτασε επίσης την πολιτική εμπλοκή μεταξύ των πιο κερδοφόρων λογαριασμών Twitter. Τα διασκεδαστικά γεγονότα του Twitter αποκαλύπτουν ότι το 10% των χρηστών είναι υπεύθυνος για το 92% των tweets. Οι Δημοκρατικοί ήταν η κυρίαρχη ομάδα εντός, με μερίδιο 69%. Η ομάδα ήταν πιο δραστήρια, με τον μέσο Δημοκρατικό στο 10% των πιο παραγωγικών tweeters να παράγει κατά μέσο όρο 157 tweet το μήνα, σε σύγκριση με 79 για τον μέσο Ρεπουμπλικανό.

(Pew Research)

Twitter Trending Statistics – Λογαριασμοί, Θέματα, Hashtags

17. Ο πιο παραγωγικός λογαριασμός του Twitter έχει πάνω από 50 εκατομμύρια tweets.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων ψιλικών της Ιαπωνίας άρχισε να χρησιμοποιεί το Twitter διαφορετικά από τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της. Έχουν δημιουργήσει το Akiko, τη μασκότ τους, και προωθούν τη λεγόμενη χαριτωμένη κουλτούρα. Ο λογαριασμός ονομάζεται @akiko_lawson και είναι νούμερο ένα με πάνω από 50 εκατομμύρια tweets. Ο λογαριασμός Twitter με τα περισσότερα tweets έχει 4.889.236 ακόλουθους.

(Trackalytics)

18. Το PlayStation έχει τους περισσότερους ακόλουθους στο Twitter από οποιαδήποτε μάρκα.

Όσον αφορά τις επωνυμίες στο Twitter, οι δύο κορυφαίοι είναι γίγαντες του gaming. Το PlayStation είναι η μάρκα με το μεγαλύτερο κοινό, με πάνω από 21 εκατομμύρια ακόλουθους. Το Xbox βρίσκεται στη δεύτερη θέση με πάνω από 15,5 εκατομμύρια, ενώ το SpaceX πλησιάζει με 14,9 εκατομμύρια. Τα στατιστικά στοιχεία των οπαδών του Twitter δείχνουν ότι τα SpaceX, Tesla, Binance, Netflix και Bitcoin είναι τα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα προφίλ επωνυμίας στην πλατφόρμα.

(SocialBakers)

19. Το “Face With Tears of Joy” είναι το πιο δημοφιλές emoji ποτέ στο Twitter.

Αυτά τα χαμογελαστά πρόσωπα με δάκρυα στα μάτια χρησιμοποιούνται συνήθως για να υποδείξουν ότι κάτι είναι αστείο ή ευχάριστο στον χρήστη. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 3.000 emojis στο πρότυπο Unicode. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Twitter, 3 στα 4 emoji που χρησιμοποιούνται στα tweets είναι θετικά, αντανακλώντας μια κατάσταση χαράς. Αυτό το ποσοστό των θετικών emoji συνεχίζει να αυξάνεται, περίπου 1,9% τις Παρασκευές και τα Σάββατα.

(Emojipedia, emojitracker)

20. Ο @BarackObama είναι ο πιο δημοφιλής λογαριασμός στο Twitter.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έχει τους περισσότερους ακόλουθους στο Twitter – περισσότερους από 130 εκατομμύρια. Τα στατιστικά στοιχεία των οπαδών του Twitter δείχνουν επίσης ότι ο Justin Bieber, η Katy Perry και η Rihanna έχουν επίσης περισσότερους από 1.000.000 ακολούθους. Μια άλλη ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι ο συχνά αμφιλεγόμενος λογαριασμός του Ντόναλντ Τραμπ κατέλαβε την έκτη θέση με σχεδόν 90.000 ακόλουθους. Έκλεισε οριστικά στις 8 Ιανουαρίου μετά την εξέγερση στο Καπιτώλιο.

(Social Blade)

21. Ένα tweet φόρο τιμής που τιμά την κληρονομιά του Chadwick Boseman είναι το πιο αρεστό όλων των εποχών.

Ο πρωταγωνιστής του Black Panther, παγκοσμίου φήμης ηθοποιός Chadwick Boseman, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο τον Αύγουστο του 2020. Το τελευταίο μήνυμα στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter τιμά την κληρονομιά του καθώς οι θαυμαστές σε όλο τον κόσμο θρηνούν. Τα γεγονότα στο Twitter δείχνουν ότι το tweet έχει γίνει το πιο like στην ιστορία, με 7,6 εκατομμύρια likes. Το 2020, ένα άλλο σκοτεινό tweet ήταν δεύτερο με 4 εκατομμύρια likes, το tweet του Μπαράκ Ομπάμα για τον θάνατο του θρύλου του ΝΒΑ Κόμπι Μπράιαντ. Το δεύτερο tweet με τα περισσότερα like όλων των εποχών είναι το tweet του Τζο Μπάιντεν, το οποίο έλαβε 4,2 εκατομμύρια likes αμέσως μετά την ορκωμοσία του ως ο νέος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών τον Ιανουάριο του 2021.

(Business Standard, Twitter)

22. Τα δύο tweet με τα περισσότερα retweet ήταν πολλά υποσχόμενες ανταμοιβές για τυχαία retweets.

Τον Ιανουάριο του 2019, ο Ιάπωνας επιχειρηματίας Yusaku Maezawa δημοσίευσε ένα tweet γιορτάζοντας την επιτυχημένη εορταστική περίοδο της προσαρμοσμένης σειράς ρούχων του ZOZO. Το tweet ήταν ένα χρηματικό δώρο, καθώς υποσχέθηκε να δώσει 1 εκατομμύριο γιεν σε καθένα από τα 100 τυχαία επιλεγμένα άτομα. Τα στατιστικά του Twitter δείχνουν ότι είχε εκπληκτικά 4,4 εκατομμύρια retweets. Αργότερα το ίδιο έτος, στις 31 Δεκεμβρίου, δημοσίευσε ένα άλλο δώρο υποσχόμενος το ίδιο ποσό σε 1.000 άτομα. Έλαβε 3,8 εκατομμύρια retweets.

(Ρολόι επωνυμίας)

23. Τα #COVID-19, #BlackLivesMatter και #StayHome ήταν τα hashtag που χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο το 2020.

Τα trending hashtag στο Twitter αντικατοπτρίζουν άμεσα την κατάσταση του κόσμου και δημοφιλή θέματα. Καθώς η παγκόσμια πανδημία σηματοδοτήθηκε πέρυσι, δύο από τα τρία πιο χρησιμοποιούμενα hashtags ισχυρίζονται ακριβώς αυτό. Τα στατιστικά hashtag του Twitter δείχνουν ότι το #COVID-19 ήταν το πιο χρησιμοποιημένο hashtag το 2020, με το #StayHome να έρχεται τρίτο. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι χρήστες της πλατφόρμας είναι από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το κίνημα κοινωνικής δικαιοσύνης που ακολούθησε τον τραγικό θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ κατέταξε το #BlackLivesMatter ως το δεύτερο hashtag με περισσότερα tweet της χρονιάς.

(Κελάδημα)

24. Το 2020, υπήρχαν περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια tweets για παιχνίδια.

Το 2020 ήταν μια χρονιά άνευ προηγουμένου για την κοινότητα του gaming παγκοσμίως. Υπήρξε απίστευτη ανάπτυξη στις υπηρεσίες ροής, τόσο ως προς τις ώρες όσο και στις προβολές. Οι λάτρεις του παιχνιδιού έδειξαν εκτίμηση και συνδέθηκαν μέσω αυτής της πλατφόρμας, με 49% ετήσια αύξηση στους μοναδικούς συνεισφέροντες. Τα στατιστικά στοιχεία του Twitter αποκαλύπτουν ότι υπήρξαν πάνω από 2 δισεκατομμύρια tweets σχετικά με τα παιχνίδια το 2020, μια συνολική αύξηση 75% από το 2019. Ήταν το έκτο θέμα με τις περισσότερες παρακολουθήσεις στο Twitter.

(Κελάδημα)

25. Τα Tweets που σχετίζονται με την K-pop σημείωσαν ρεκόρ ανά θέμα με 6,7 δισεκατομμύρια το 2020.

Το πολιτιστικό φαινόμενο της K-pop είναι ευρέως αναγνωρισμένο ότι έχει παθιασμένους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Η κοινότητα είναι επίσης από τις πιο παγκόσμιες στον κόσμο και υπήρχαν περισσότερα από 300 σχετικά θέματα που έπρεπε να ακολουθήσουν. Τα στατιστικά τάσεων του Twitter για το 2020 δείχνουν ότι οι καλλιτέχνες που αναφέρθηκαν περισσότερο ήταν οι BTS, NCT, EXO, BLACKPINK και GOT7. Με βάση τον αριθμό των tweets, οι πιο σημαντικές αγορές ήταν η Ινδονησία, η Ταϊλάνδη, η Νότια Κορέα, οι Φιλιππίνες και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

(Κελάδημα)

26. Στο σκάνδαλο που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2020, παραβιάστηκαν 130 VIP λογαριασμοί Twitter.

Η εταιρεία έχει εμπλακεί σε πολλά σκάνδαλα κατά τη διάρκεια της ιστορίας της, συμπεριλαμβανομένου ενός στο οποίο τα ρωσικά bots λέγεται ότι παρενέβησαν στις αμερικανικές εκλογές του 2016. Περισσότεροι από 50.000 λογαριασμοί που σχετίζονται με τη Ρωσία προσέγγισαν περισσότερους από 675.000 Αμερικανούς στο Twitter. Τα στατιστικά στοιχεία του Twitter δείχνουν ότι το πιο πρόσφατο σκάνδαλο σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2020, όταν χάκερ παραβίασαν 130 λογαριασμούς VIP. Μερικοί από τους χακαρισμένους ιδιοκτήτες λογαριασμών περιελάμβαναν τους Jeff Bezos, Elon Musk, Bill Gates, Joe Biden, Mike Bloomberg, Kanye West, Wiz Khalifa, ακόμη και τον επίσημο λογαριασμό Uber μεταξύ πολλών άλλων.

Ανάγνωση:  Στατιστικά SEO

(BusinessInsider, The Guardian, Inverse)

Οικονομικά στατιστικά του Twitter

27. Οι υπηρεσίες διαφήμισης αντιπροσωπεύουν το 86% των συνολικών εσόδων του Twitter.

Στην οικονομική έκθεσή της για το 2020, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το 86%, ή 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια, των εσόδων της προήλθε από τις διαφημιστικές της υπηρεσίες στην πλατφόρμα. Τα στατιστικά στοιχεία διαφήμισης στο Twitter δείχνουν αύξηση του τμήματος κατά 7,1% σε σύγκριση με το 2019. Εκτός από τις στοχευμένες διαφημίσεις, το 14% των ετήσιων εσόδων του Twitter προήλθε από άδειες δεδομένων και άλλες υπηρεσίες που προσφέρει.

(Investopedia)

28. Τα συνολικά ετήσια έσοδα του Twitter το 2020 ήταν 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία ανέφερε μια σημαντική καθαρή ζημία το περασμένο οικονομικό έτος, η οποία ήταν 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρωταρχικός λόγος ήταν τα έξοδα που σχετίζονται με προβλέψεις φόρου εισοδήματος, όπως ανέφερε η εταιρεία στις οικονομικές της καταστάσεις. Ωστόσο, τα στατιστικά στοιχεία του Twitter δείχνουν ότι τα ετήσια έσοδα το 2020 ήταν 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 7,4% από το 2019.

(Investopedia)

29. Η καθαρή περιουσία του Twitter είναι 52,05 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Μάρτιο του 2021.

Όταν εξετάζουμε την τρέχουσα οικονομική θέση της εταιρείας, η καθαρή θέση υπολογίζεται σε 52,05 δισεκατομμύρια δολάρια τον Μάρτιο του 2021. Η καθαρή θέση για τις εταιρείες ονομάζεται επίσης ίδια κεφάλαια και είναι η αξία όλων των περιουσιακών στοιχείων μείον τις υποχρεώσεις τους. Με περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια, αυτή η αξία είναι η υψηλότερη από ποτέ.

(Μακρο τάσεις)

30. Όταν το Twitter απαγόρευσε τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ, οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν 12%.

Ο λογαριασμός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τραμπ αποκλείστηκε οριστικά στις 8 Ιανουαρίου 2021. Ο λογαριασμός του ανεστάλη με την κατηγορία ότι παραβίασε την πολιτική βίας τιμής της εταιρείας. Η τιμή της μετοχής του Twitter μειώθηκε αμέσως κατά 12,3%, που σημαίνει ότι αφαιρέθηκαν 5 δισεκατομμύρια δολάρια από την αγοραία αξία του Twitter. Τα στατιστικά στοιχεία των οπαδών του Twitter αποκαλύπτουν ότι ο λογαριασμός του Τραμπ είχε σχεδόν 89 εκατομμύρια ακόλουθους ανά πάσα στιγμή.

(AA)

31. Το Twitter αγόρασε την πλατφόρμα ενημερωτικών δελτίων, Revue, από τον Ιανουάριο του 2021.

Η τελευταία απόκτηση του Twitter είναι μια πλατφόρμα ενημερωτικών δελτίων που ονομάζεται Revue. Η πλατφόρμα που απευθύνεται σε εκδότες και συγγραφείς θα συνεχίσει να είναι μια ανεξάρτητη επωνυμία. Αυτό το άρθρο μακράς μορφής υποστηρίζει τους συγγραφείς αντισταθμίζοντάς τους με τον αριθμό των μετατροπών που πραγματοποιήθηκαν σε συνδρομητές επί πληρωμή.

(Άξιος)

Δημογραφικά στοιχεία χρηστών του Twitter

32. Τον Ιανουάριο του 2021, σχεδόν το 70% του κοινού του Twitter θα είναι άνδρες.

Στη γενική βάση χρηστών της πλατφόρμας, υπάρχουν πολύ περισσότεροι άνδρες από γυναίκες στο Twitter. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ακόμη και λίγο πάνω από τα δύο τρίτα των παγκόσμιων χρηστών, ή το 68,5 τοις εκατό, είναι άνδρες. Σύμφωνα με τα δημογραφικά στοιχεία φύλου του Twitter, οι χρήστες στις ΗΠΑ είναι ελαφρώς πιο ισορροπημένοι: το 61,6 τοις εκατό των ανδρών και το 38,4 τοις εκατό των γυναικών βρίσκονται στην πλατφόρμα, επίσης τον Ιανουάριο του 2021.

(Statista, Statista)

33. Το 54% των χρηστών του Twitter στις ΗΠΑ είναι Καυκάσιοι.

Μια μελέτη του 2020 εξέτασε τις δημογραφικές πτυχές των χρηστών στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της φυλετικής και εθνικής ταύτισής τους. Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι περισσότεροι από τους μισούς λογαριασμούς στις ΗΠΑ ανήκουν σε λευκούς χρήστες. Ακολουθεί ο ισπανόφωνος πληθυσμός με ποσοστό 20%, ακολουθούμενος από τον μαύρο πληθυσμό με 12%. Οι ενήλικες της Ασίας είναι η λιγότερο ορατή ομάδα με ποσοστό 9%.

(Δημοσιογραφία)

34. Twitter Τα δημογραφικά στοιχεία δείχνουν ότι οι άνδρες ηλικίας 35-49 ετών είναι η μεγαλύτερη διαφημιστική ομάδα.

Η τελευταία έκθεση για τα δημογραφικά στοιχεία του Twitter δείχνει ότι οι άνδρες ηλικίας 35-49 ετών είναι η μεγαλύτερη διαφημιστική ομάδα στην πλατφόρμα με ποσοστό 19,6%. Στην ίδια ηλικιακή ομάδα, το ποσοστό των γυναικών είναι μόνο 8,8 τοις εκατό. Στην ομάδα 25–34 ετών, το μερίδιο του ανδρικού κοινού είναι 18,7%. Οι γυναίκες της ίδιας ηλικιακής ομάδας αποτελούν το 7,9% των προφίλ που στοχεύουν οι διαφημίσεις.

(Παγκόσμια ψηφιακή επισκόπηση)

35. Οι λιγότερο δημοφιλείς ηλικιακές ομάδες στο Twitter είναι 13-17 και 50+.

Τον Ιανουάριο του 2021, τα δημογραφικά αποτελέσματα ηλικίας Twitter παρέμειναν παρόμοια με προηγούμενες χρονικές περιόδους. Το κοινωνικό δίκτυο είναι πιο δημοφιλές μεταξύ των ενηλίκων ηλικίας 35-49 ετών με 28,4 τοις εκατό των χρηστών. Ακολουθούν στενά οι χρήστες ηλικίας 25–34 ετών, των οποίων το μερίδιο όλων των χρηστών είναι 26,6 τοις εκατό. Τρίτον, 18–24 ετών, 25,2%. Το Twitter φαίνεται να είναι λιγότερο δημοφιλές σε ηλικίες 13-17 ετών, στο 7,8% των χρηστών και άνω των 50 ετών στο 12%.

(Στατιστική)

36. Το Twitter έχει το υψηλότερο ποσοστό διείσδυσης στη Σαουδική Αραβία.

Συγκρίνοντας την προσέγγιση χρηστών των διαφημίσεων Twitter με τον συνολικό πληθυσμό, η Σαουδική Αραβία είναι η πρώτη με 45,3 τοις εκατό. Η Ιαπωνία ακολουθεί στενά με 45,1 τοις εκατό διείσδυση διαφημίσεων. Θα ακολουθήσουν η Σιγκαπούρη, η Μεγάλη Βρετανία, η Ιρλανδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το ποσοστό είναι 5,8 τοις εκατό, με το χαμηλότερο στο Βιετνάμ με μόλις 1,6 τοις εκατό.

(Παγκόσμια ψηφιακή επισκόπηση)

Σχετικά στατιστικά Twitter για επιχειρήσεις

37. Οι καθημερινές προβολές βίντεο στο Twitter αυξήθηκαν κατά 62% και 95% σε διάστημα 18 μηνών.

Το Twitter αναδείχθηκε γρήγορα ως μια από τις πιο σημαντικές πλατφόρμες για την κοινή χρήση βίντεο, παρέχοντας στις επωνυμίες έναν άλλο πολύτιμο τρόπο σύνδεσης με πιθανούς πελάτες. Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι οι προβολές βίντεο έχουν σημειώσει ετήσια αύξηση 62 τοις εκατό στην πλατφόρμα. Σύμφωνα με την εταιρεία, η αύξηση των προβολών κατά τη διάρκεια των 18 μηνών είναι ένα τεράστιο 95%.

(Twitter, Social Media Today)

38. Τα tweets με 1 ή 2 hashtags έχουν 21% περισσότερη αφοσίωση από αυτά με 3 ή περισσότερα.

Τα hashtags αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των tweets και προέρχονται από αυτήν την πλατφόρμα. Ο κύριος στόχος τους είναι να συνδέσουν κοινότητες με παρόμοια ενδιαφέροντα, επομένως οι αναρτήσεις που τις παρουσιάζουν έχουν μεγαλύτερη προβολή. Ωστόσο, τα στατιστικά στοιχεία για τα hashtag του Twitter δείχνουν ότι δεν πρέπει να υπερβάλλετε, αλλά να είστε μετριοπαθείς και να συμπεριλάβετε 1 ή 2. Τέτοια tweets έχουν 21% υψηλότερα ποσοστά αφοσίωσης από αυτά με 3 ή περισσότερα hashtag.

(business2community)

39. Τα tweets με εικόνες λαμβάνουν 89% περισσότερα likes.

Οι άνθρωποι είναι οπτικά πλάσματα και οι χρήστες ανταποκρίνονται περισσότερο σε tweets που περιέχουν εικόνες. Τα στατιστικά στοιχεία το επιβεβαιώνουν, δείχνοντας 89% περισσότερα likes για τέτοια tweets. Εάν χρησιμοποιείτε το Twitter για να προωθήσετε την επιχείρησή σας, μην παραλείψετε να προσθέσετε εικόνες στις αναρτήσεις σας!

(business2community)

40. Τα tweets που αποστέλλονται το Σαββατοκύριακο έχουν υψηλότερη αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων από ότι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Το Twitter είναι πάνω από όλα ένα κοινωνικό δίκτυο, ένα μέρος όπου οι χρήστες περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι χρήστες είναι πιο πιθανό να ασχοληθούν τα Σαββατοκύριακα. Τα tweets που αποστέλλονται τη Δευτέρα και την Τετάρτη έχουν τις χαμηλότερες αναλογίες κλικ προς αριθμό εμφανίσεων. Τα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ του Twitter δείχνουν ότι η ανάπτυξη ξεκινά τις Παρασκευές και είναι υψηλότερη τα Σαββατοκύριακα. Η κατανόηση του κοινού σας και η δημοσίευση πότε είναι πιο πιθανό να αλληλεπιδράσουν θα κάνει μεγάλη διαφορά στην προσέγγιση χρηστών.

Ανάγνωση:  Τακτικές δέσμευσης πελατών για αποτελεσματική διαφήμιση στο κατάστημα

(business2community)

41. Οι χρήστες του Twitter έχουν 120% περισσότερες πιθανότητες να στείλουν μηνύματα απευθείας σε επωνυμίες.

Το Twitter είναι ένας χώρος επικοινωνίας μεταξύ χρηστών και επωνυμιών. Η ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων συχνά οδηγεί σε tweets σχετικά με επωνυμίες που οι χρήστες απολαμβάνουν αυτήν τη στιγμή ή έχουν παράπονα. Η έρευνα έδειξε ότι οι χρήστες της πλατφόρμας έχουν 120% περισσότερες πιθανότητες να προσεγγίσουν επωνυμίες απευθείας από άλλες μεγάλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Τα στατιστικά στοιχεία των χρηστών του Twitter δείχνουν ότι πάνω από το 70% συμφώνησε επίσης ότι εάν μια επωνυμία έχει ενεργή παρουσία στο Twitter, το κάνει πιο αξιόπιστο και ανθρώπινο. Να θυμάστε ότι αναμένονται γρήγορες απαντήσεις.

(Κελάδημα)

42. Σχεδόν το 60% των χρηστών αναφέρει ότι βρίσκει νέες μικρές επιχειρήσεις στο Twitter.

Όλες οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι σημαντικές για την προώθηση μικρών επιχειρήσεων και, όπως έχουμε σημειώσει, το Twitter είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα για να συνδεθείτε απευθείας με τους τρέχοντες και τους πιθανούς πελάτες σας. Εννέα στους δέκα χρήστες έχουν μιλήσει με μικρές επιχειρήσεις στην πλατφόρμα. Όχι μόνο οι χρήστες τείνουν να επικοινωνούν περισσότερο, αλλά η πλατφόρμα λειτουργεί και ως κανάλι αναζήτησης. Τα στατιστικά στοιχεία χρηστών του Twitter δείχνουν ότι το 57% αναφέρει ότι βρίσκει νέες μικρές επιχειρήσεις μέσω της πλατφόρμας.

(BigCommerce)

43. Το 70% των χρηστών κάνουν Retweet τις αναρτήσεις μιας εταιρείας επειδή τους αρέσει το περιεχόμενο.

Το ίδιο το Twitter προτείνει έναν κανόνα για να πετύχει να προσελκύσει οπαδούς και να μην μοιάζει με spam. Η χρυσή τομή 80/20 είναι το κλειδί, όπως υποστηρίζει η εταιρεία. Έτσι, για να λάβετε την καλύτερη προώθηση, θα πρέπει να το κάνετε απευθείας μόνο το 20% του χρόνου. Τις περισσότερες φορές θα πρέπει να επενδύεται στην προώθηση της αλληλεπίδρασης με τους ακόλουθους, στη δημοσίευση ενδιαφέροντος άσχετου περιεχομένου κ.λπ. Οι άνθρωποι πρέπει να σχετίζονται με την επωνυμία σας και τα στατιστικά στοιχεία των οπαδών του Twitter δείχνουν ότι το 70% των χρηστών κάνουν retweet μόνο αν τους αρέσει το περιεχόμενο.

(BigCommerce)

44. Το 2020, το Twitter ήταν η δεύτερη πιο δημοφιλής πλατφόρμα για επαγγελματίες του μάρκετινγκ B2B.

Αν και η ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση υποδηλώνει ότι το Twitter εφαρμόζεται μόνο στο μάρκετινγκ B2C, μελέτες δείχνουν ότι οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ B2B βασίζονται επίσης στην πλατφόρμα για να προσεγγίσουν τους πελάτες τους. Το Twitter μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μοιράζεστε τακτικές επιχειρηματικές ενημερώσεις και περιεχόμενο με άλλους, πράγμα που σημαίνει ότι η δημοτικότητα του Twitter στους επαγγελματίες του μάρκετινγκ B2B είναι εξίσου υψηλή με τους επαγγελματίες μάρκετινγκ B2C, τις διαφημιστικές εταιρείες και τις εταιρείες μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Τα στατιστικά στοιχεία του Twitter δείχνουν ότι είναι δεύτερο μόνο μετά το LinkedIn για το 86% των B2B marketers.

(2020 B2b Research)

45. Το μέσο CPC στο Twitter κοστίζει 0,38 $.

Λάβετε υπόψη ότι διαφορετικές πηγές δίνουν διαφορετικούς αριθμούς για αυτές τις μετρήσεις, επομένως βοηθάει να κάνετε τη δική σας έρευνα πριν δεσμεύσετε χρήματα σε οποιαδήποτε πλατφόρμα. Η έρευνα θα πρέπει επίσης να καλύπτει την κατανόηση της βάσης χρηστών, καθώς μια ακριβή πλατφόρμα μπορεί να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας επειδή ταιριάζει με το τμήμα του κοινού-στόχου σας. Το μέσο κόστος ανά κλικ υπολογίζεται σε 0,38 $. Το CPM, από την άλλη πλευρά, είναι 6,46 $ ανά 1.000 εμφανίσεις.

(WebFX)

46. ​​Οι χρήστες του Twitter έχουν 78% περισσότερες πιθανότητες να δημοσιεύουν για μάρκες.

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο στατιστικό στοιχείο, η σχέση μεταξύ χρηστών και επωνυμιών φαίνεται να ευδοκιμεί στο γρήγορο περιβάλλον του Twitter. Τα στατιστικά των χρηστών του Twitter δείχνουν ότι σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έχουν 78% περισσότερες πιθανότητες να δημοσιεύουν για επωνυμίες. Ίσως ένας λόγος να είναι η μικρότερη διάρκεια ζωής από όλες τις άλλες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επομένως σπρώχνονται γρήγορα προς τα κάτω στη ροή.

(Κελάδημα)

FAQ

Πόσοι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Twitter;

Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες μπορούν να αποκαλύψουν μόνο τον αριθμό των χρηστών που έχουν συνδεθεί στον λογαριασμό τους. Αυτός ο αριθμός είναι 353 εκατομμύρια μηνιαίως ενεργοί χρήστες στην πλατφόρμα. Δεδομένου ότι πολλά tweets είναι προσβάσιμα χωρίς λογαριασμό, ορισμένοι προτείνουν ότι ο συνολικός αριθμός των χρηστών φτάνει το ένα δισεκατομμύριο.

Πόσα tweets την ημέρα;

Κατά μέσο όρο, περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο tweets δημοσιεύονται καθημερινά. Ο ακριβής αριθμός των tweets ανά ημέρα μπορεί να παρακολουθηθεί στον ιστότοπο Internet Live Stats και, για παράδειγμα, στις 20 Φεβρουαρίου 2021, στάλθηκαν 750.000 εκατομμύρια tweets.

Πόσα tweets ανά δευτερόλεπτο;

Τα στατιστικά στοιχεία του Twitter δείχνουν ότι ο μέσος αριθμός των tweets ανά δευτερόλεπτο είναι 6.000. Αν δούμε ξανά ως παράδειγμα τις 20 Φεβρουαρίου 2021, οι χρήστες ήταν πιο ενεργοί με έναν αριθμό 9.356 tweets ανά δευτερόλεπτο.

Πόσους οπαδούς έχει ο μέσος χρήστης του Twitter;

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το Twitter έχει κατά μέσο όρο περίπου 700 ακόλουθους ανά λογαριασμό. Οι αριθμοί ποικίλλουν σημαντικά επειδή υπάρχουν πολλοί λογαριασμοί που δεν έχουν ακόλουθους. Τότε έχουμε διασημότητες με εκατομμύρια followers.

Πόσα tweets υπάρχουν;

Ο αριθμός είναι απίστευτα μεγάλος αν λαμβάνουμε μόνο μισό δισεκατομμύριο tweets την ημέρα, και όπως είδαμε, είναι συχνά ακόμη υψηλότερο. Αυτό θα σήμαινε περισσότερα από 181 τρισεκατομμύρια tweets ετησίως. Ο όγκος εκτιμάται ότι θα αυξάνεται κατά περίπου 30 τοις εκατό ετησίως από το 2012.

Πόσοι λογαριασμοί Twitter υπάρχουν;

Η εταιρεία έχει 353 εκατομμύρια ενεργούς λογαριασμούς παγκοσμίως. Δεν θα αποκαλύψουν τον συνολικό αριθμό, συμπεριλαμβανομένων των ανενεργών, αλλά γνωρίζουμε ότι κάποια στιγμή δημιουργήθηκαν πάνω από ένα δισεκατομμύριο. Αυτός είναι ο λόγος που το Twitter εισήγαγε μια νέα πολιτική τον Δεκέμβριο του 2019 – οι ανενεργοί λογαριασμοί (μισό χρόνο χωρίς σύνδεση) μπορούν να διαγραφούν οριστικά.

Πόσες λήψεις έχει το Twitter;

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Twitter, οι εφαρμογές για κινητά του Twitter κατέβηκαν 18 εκατομμύρια φορές το 2020. Σύμφωνα με την εταιρεία, υπάρχουν περισσότεροι από 40 εκατομμύρια χρήστες της εφαρμογής μόνο στις ΗΠΑ, επομένως ο συνολικός αριθμός είναι πιθανότατα εκατοντάδες χιλιάδες.

Πόσες εταιρείες χρησιμοποιούν το Twitter;

Ο αριθμός των εταιρειών που χρησιμοποιούν το Twitter έχει εκτιναχθεί τα τελευταία χρόνια. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το 67% των B2B στις ΗΠΑ χρησιμοποιεί την πλατφόρμα και το 86% των εμπόρων σε όλο τον κόσμο. Το ποσοστό είναι επίσης υψηλό στην Ιαπωνία, όπου οι εταιρείες έχουν έναν ενδιαφέροντα τρόπο να προσελκύουν το κοινό τους.