Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Στατιστικά Twitch

Μπορεί το YouTube να ξεκίνησε την τάση των παικτών να ηχογραφούν τους εαυτούς τους παίζοντας, αλλά το Twitch το έχει φτάσει σε ένα επίπεδο που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πριν από μια δεκαετία. Τα μεγαλύτερα ονόματα του Twitch δεν είναι απλά δημοφιλή τώρα – είναι διασημότητες. Τα τελευταία αρχεία του Twitch δείχνουν μια απότομη αύξηση στη δημοτικότητα του streaming για σκοπούς που δεν αφορούν παιχνίδια. Γι’ αυτό έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με σχετικά και ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία του Twitch για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε πώς εξελίσσεται η πλατφόρμα.

Στατιστικά Twitch (Επιλογή εκδότη)

 • Το Twitch κατατάχθηκε ως η 37η πιο δημοφιλής ιστοσελίδα στον κόσμο.
 • Από τον Μάρτιο του 2021, οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιπροσώπευαν περισσότερο από το 20 τοις εκατό της επισκεψιμότητας του Twitch για υπολογιστές.
 • Περίπου το 70% των χρηστών του Twitch είναι κάτω των 35 ετών.
 • Οι πιο ταυτόχρονοι θεατές του Twitch είναι σχεδόν 2,5 εκατομμύρια.
 • Ο αριθμός των μέσων ταυτόχρονων ζωντανών καναλιών αυξήθηκε σχεδόν κατά 80% το 2020.
 • Το Twitch αντιπροσώπευε περισσότερο από το 90 τοις εκατό όλων των ωρών παιχνιδιού το 2020.
 • Υπάρχουν 10 τύποι εισοδήματος Twitch για τους streamers.

Στατιστικά και γεγονότα Twitch Stream

1. Οι χρήστες του Amazon Prime λαμβάνουν επίσης Twitch Prime.

Από τότε που η υπηρεσία ροής αποκτήθηκε από τον γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου με έδρα το Σιάτλ το 2014, όλοι οι χρήστες του Amazon Prime έχουν απολαύσει ορισμένα οφέλη, ένα από τα οποία είναι η συνδρομή στο Twitch Prime. Αυτή η εμπειρία είναι διαφορετική για τους streamers και τους θεατές, αλλά είναι χωρίς διαφημίσεις για όλους.

(PC Mag, BBC)

2. Περισσότεροι από 25 εκατομμύρια θεατές του Twitch επισκέπτονταν την πλατφόρμα καθημερινά το 2020.

Ενώ βρίσκονται στο σπίτι κατά τη διάρκεια της επιδημίας του COVID, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναζητούν ψυχαγωγία σε διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες. Τα στατιστικά στοιχεία τηλεθέασης του Twitch αναφέρουν ότι 26,5 εκατομμύρια θεατές ήταν καθημερινά ενεργοί και συμμετείχαν σε ζωντανές μεταδόσεις διαφορετικού περιεχομένου.

Πίνακας περιεχομένων

(Twitch Tracker)

3. Πάνω από 80% περισσότερο περιεχόμενο παρακολουθήθηκε το 2020 σε σχέση με το 2019.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το 2020 ήταν η χρονιά του εικονικού. Το 2019, οι χρήστες απόλαυσαν 9 δισεκατομμύρια ώρες περιεχομένου, σύμφωνα με τα στατιστικά του Twitch.tv. Αυτό αντιπροσωπεύει μια τεράστια αύξηση 83% από έτος σε έτος στην επισκεψιμότητα του Twitch. Καθώς η πλατφόρμα συνεχίζει να διαφοροποιεί το περιεχόμενο και τη δημοτικότητά της, είναι ασφαλές να πούμε ότι το Twitch έχει καθιερωθεί επίσημα ως μια πλατφόρμα που οι επωνυμίες και οι εταιρείες μάρκετινγκ επιρροών δεν έχουν την πολυτέλεια να αγνοήσουν.

(Το χείλος)

4. Το 2020 στάλθηκαν 57 δισεκατομμύρια μηνύματα συνομιλίας.

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι ζωντανές μεταδόσεις στην πλατφόρμα είναι τόσο δημοφιλείς είναι η διαδραστική τους φύση. Οποιοσδήποτε συμμετέχει στη ροή μπορεί να συμμετάσχει σε μια ομαδική συνομιλία και ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις και να απαντήσει σε σχόλια που εμφανίζονται στην οθόνη του σε πραγματικό χρόνο. Τα στατιστικά του Twitch chat για το 2020 δείχνουν 24,4 δισεκατομμύρια μηνύματα που στάλθηκαν το πρώτο εξάμηνο και αύξηση 33% το δεύτερο εξάμηνο στα 32,6 δισεκατομμύρια.

(Τράβηγμα)

5. Το Twitch κατατάχθηκε στην 37η πιο δημοφιλή ιστοσελίδα παγκοσμίως.

Το Twitch, που ιδρύθηκε μόλις τον Ιούνιο του 2011, έχει ήδη γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Η κατάταξή του στην Alexa ξεπερνά τα όπως το eBay, το Twitter και το AliExpress. Τα στατιστικά του Twitch δείχνουν ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 37η θέση. Πιθανότατα θα καταταχθεί ακόμη υψηλότερα τα επόμενα χρόνια, καθώς η βιομηχανία ροής ανθίζει και το Twitch κυριαρχεί απόλυτα.

(Alexa, Alexa)

6. Τον Μάρτιο του 2021, οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιπροσώπευαν περισσότερο από το 20% της επισκεψιμότητας για υπολογιστές.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Twitch ανά χώρα, τα κανάλια Twitch φαίνεται να είναι τα πιο δημοφιλή μεταξύ των χρηστών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όταν παρακολουθήθηκαν οι πηγές επισκεψιμότητας από επιτραπέζιους υπολογιστές, οι Ηνωμένες Πολιτείες βρέθηκαν στην κορυφή, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το ένα τέταρτο (22,87%). Η Γερμανία ήταν δεύτερη με 6,68% και τρίτος ο Καναδάς με 4,36%. Η Γαλλία και η Ρωσία συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα με 4,29 τοις εκατό και η Ρωσία με 4,05 τοις εκατό.

(Στατιστική)

Twitch στατιστικά χρηστών

7. Περισσότεροι από 30 εκατομμύρια χρήστες είναι ενεργοί καθημερινά.

Ο αριθμός των καθημερινών ενεργών χρηστών στο Twitch αυξάνεται συνεχώς και θα αυξηθεί κατακόρυφα το 2020. Ο όρος χρήστης αναφέρεται στους θεατές στην πλατφόρμα. Από το 2021, η εταιρεία αναφέρει ότι περισσότερα από 30 εκατομμύρια είναι ενεργά καθημερινά. Όταν πρόκειται για μοναδικούς streamers, ο μέσος όρος είναι πάντα πάνω από 7 εκατομμύρια ανά μήνα.

(Τράβηγμα)

8. Οι θεατές του Twitch παρακολούθησαν πάνω από ένα δισεκατομμύριο λεπτά περιεχομένου το 2020.

Ναι, το διάβασες σωστά. Δεν θα έπρεπε καν να προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είχε κολλήσει στα σπίτια του καθώς η πανδημία επέφερε lockdown, απομόνωση και κοινωνική απόσταση. Όλες οι εκδηλώσεις ήταν εικονικές και τα στατιστικά στοιχεία τηλεθέασης του Twitch δείχνουν ότι οι χρήστες του κατανάλωσαν περισσότερες από 17 δισεκατομμύρια ώρες περιεχομένου το 2020.

(Twitch, Statista)

9. Περίπου το 70% των χρηστών του Twitch είναι κάτω των 35 ετών.

Τα δημογραφικά στοιχεία ηλικίας του Twitch αποκαλύπτουν ότι η πλειοψηφία των χρηστών είναι νέοι, με σχεδόν τους μισούς από αυτούς να είναι μεταξύ 18 και 34 ετών. Λίγο περισσότερο από το ένα πέμπτο της βάσης χρηστών, το 21%, είναι νέοι ηλικίας 13–17 ετών. Με τόσους πολλούς νέους στην πλατφόρμα, η μέση ηλικία των χρηστών του Twitch είναι περίπου 21 ετών. Οι χρήστες παραδέχονται ότι είναι ανοιχτοί σε διαφημίσεις και αγοράζουν προϊόντα από επωνυμίες των οποίων οι διαφημίσεις έχουν συναντήσει στην πλατφόρμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ψηφιακοί μάρκετινγκ με κορυφαίες επιδόσεις, ειδικά εκείνοι που στοχεύουν τη νεολαία, επιλέγουν τακτικά να ενσωματώνουν διαφημίσεις Twitch στη στρατηγική τους.

(Twitch, πολύ απαραίτητο)

10. Το Twitch έχει περισσότερους άνδρες χρήστες παρά γυναίκες.

Τα δημογραφικά στοιχεία του φύλου του Twitch δείχνουν ότι εξακολουθεί να είναι πιο διαδεδομένο στο ανδρικό κοινό. Ωστόσο, η διανομή έγινε πιο ομοιόμορφη με τα χρόνια, καθώς ο αριθμός των γυναικών ερμηνευτών και θεατών είναι μια από τις μεγαλύτερες τάσεις ανάπτυξης του Twitch. Η εταιρεία ανέφερε 81,5% άνδρες χρήστες το 2017, ενώ το ποσοστό μειώθηκε στο 65% το 2019. Δεν έχουμε ακόμη να δούμε πώς θα επηρεάσει το 2020 τα δημογραφικά στοιχεία φύλου του Twitch. Η εταιρεία έχει εισαγάγει μια πολιτική που ονομάζεται Women’s Alliance για να ενθαρρύνει και να υποστηρίζει γυναίκες χρήστες από τον Μάρτιο του 2021.

(Στατιστικά στοιχεία, Business of Apps, Twitch)

11. Ο μεγαλύτερος αριθμός θεατών στο Twitch είναι τα Σαββατοκύριακα.

Αυτό είναι παράλογο. Οι άνθρωποι έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο και το άμεσο αποτέλεσμα είναι μια αύξηση 6 τοις εκατό στην τηλεθέαση το Σαββατοκύριακο. Τα στοιχεία για το Twitch αποκαλύπτουν ότι υπάρχουν κατά μέσο όρο 2,8 εκατομμύρια θεατές καθημερινά από Δευτέρα έως Πέμπτη. Ο αριθμός αρχίζει να αυξάνεται τις Παρασκευές για να φτάσει τον υψηλότερο αριθμό θεατών στο Twitch τις Κυριακές – πάνω από 3 εκατομμύρια. Υπάρχουν επίσης 14% περισσότερες ροές για μεγαλύτερο κοινό.

(Twitch Tracker)

12. Οι πιο ταυτόχρονοι θεατές του Twitch είναι σχεδόν 2,5 εκατομμύρια.

Τα στατιστικά του Twitch δείχνουν ότι τον Ιανουάριο του 2021, το προηγούμενο ρεκόρ για τις περισσότερες προβολές στο Twitch καταρρίφθηκε από τον παίκτη του Fortnite, Ντέιβιντ Κάνοβας Μαρτίνες, ο οποίος ανήκει στο TheGrefg. Στην κορύφωση της ροής του, ο Twitch είχε 2.468.668 θεατές. Το stream ήταν τόσο δημοφιλές επειδή αποκάλυψε το δικό του εμβληματικό δέρμα Fortnite. Υπάρχουν μόνο 8 τέτοια δέρματα εικονιδίων, συμπεριλαμβανομένου του δικού του.

Ανάγνωση:  Στατιστικά VPN

(Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες)

13. Το Twitch ήταν η εφαρμογή με τις περισσότερες λήψεις από χρήστες κάτω των 30 ετών από τις ΗΠΑ.

Όπως είδαμε στην αναφορά των θεατών του Twitch ανά χώρα, η πλατφόρμα είναι η πιο δημοφιλής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πολλοί χρήστες έχουν μια εφαρμογή για κινητά Android και περισσότερα από τα τρία τέταρτα, το 78,2%, είναι μεταξύ 13 και 30 ετών. Για τα παλαιότερα δημογραφικά στοιχεία του Twitch, η χρήση της εφαρμογής αναλύεται ως εξής:

 • 30-39 (13,2%)
 • 40-49 (7,1%)
 • 50+ (0,9%)

(Στατιστική)

Στατιστικά ροής Twitch

14. Περισσότεροι από 9,3 εκατομμύρια streamers ήταν ενεργοί τον Απρίλιο του 2021.

Τα μηνιαία στατιστικά στοιχεία αποκαλύπτουν καλύτερα πώς η πανδημία επηρέασε τη δημοτικότητα της πλατφόρμας ροής. Αν και χρησιμοποιήθηκε σχεδόν αποκλειστικά από την κοινότητα του gaming, η μουσική, ο αθλητισμός και πολλές άλλες κοινότητες το έχουν υιοθετήσει επίσης το 2020. Δεν ήταν μόνο ένας τρόπος σύνδεσης με το κοινό καθώς ακυρώθηκαν οι ζωντανές εκδηλώσεις, αλλά χρησίμευε και ως πηγή εισοδήματος. Τα τελευταία αρχεία του Twitch αποκαλύπτουν τον αριθμό των streamers τον Απρίλιο του 2021 – 9,36 εκατομμύρια.

(Στατιστική)

Στις 15 Απριλίου 2021, ο Ninja εξακολουθεί να είναι ο πιο δημοφιλής streamer.

Κανένα όνομα δεν έχει γίνει πιο συνώνυμο του Twitch από τον Ninja, έναν νεαρό επαγγελματία gamer και live streamer. Ο Ρίτσαρντ Τάιλερ Μπλέβινς, Αμερικανός γεννημένος το 1991, κατάφερε να γίνει γνωστός παγκοσμίως παίζοντας Fortnite και Variety. Τα τελευταία στατιστικά ροής του Twitch για τον Απρίλιο του 2021 δείχνουν ότι ο Ninja συγκαταλέγεται στους πιο ακολουθούμενους streamers στο Twitch με 16,64 εκατομμύρια ακόλουθους.

(Στατιστική, Dexerto)

16. Η ροή Twitch με τις περισσότερες προβολές του Ninja είχε πάνω από 600 εκατομμύρια ταυτόχρονους θεατές.

Το γεγονός ότι ο διάσημος ράπερ Drake μπήκε στο stream σίγουρα βοήθησε να βρεθεί η μετάδοση του παιχνιδιού Fortnight στην κορυφή. Η κορύφωση ήταν 616.000 χρήστες που παρακολουθούσαν τη ζωντανή μετάδοση.

(Ντεξέρτο)

17. Με βάση τις ώρες προβολής, το Just Chatting είναι το καλύτερο στην κατηγορία Twitch.

Το Twitch είναι οργανωμένο ανά σύστημα κατηγορίας, ώστε οι χρήστες του να βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Τα περισσότερα είναι συγκεκριμένα παιχνίδια (Fortnite, Grand Theft Auto, League of Legends κ.λπ.), αλλά η πλατφόρμα προσφέρει και κατηγορίες που δεν αφορούν παιχνίδια. Και η δημοτικότητά τους έχει εκτοξευθεί στα ύψη, με το Just Chatting να βρίσκεται στην κορυφή των τσαρτ ανά ώρες θεατών με σχεδόν 236 εκατομμύρια το μήνα. Σύμφωνα με τα στατιστικά του Twitch για εκπομπές παιχνιδιών, το GTA V είναι αυτή τη στιγμή το δεύτερο με σχεδόν 154 εκατομμύρια, ακολουθούμενο από άλλα δημοφιλή παιχνίδια – LOL, CoD Warzone και Valorant.

(Twitch Metrics, Twitch Metrics, Twitch Tracker)

18. Τα κανάλια Twitch είναι κυρίως στα αγγλικά.

Τα αγγλικά είναι η πιο δημοφιλής γλώσσα της πλατφόρμας, κάτι που είναι λογικό αφού το ένα πέμπτο της επισκεψιμότητας προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα δημογραφικά στοιχεία των θεατών Twitch δείχνουν ότι το 49,68 τοις εκατό είναι αγγλόφωνοι θεατές. Το αντίστοιχο ποσοστό αναφέρεται στα αγγλόφωνα κανάλια – 49,07%. Η Ισπανία είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής και ακολουθούν τα Πορτογαλικά, τα Γερμανικά, τα Ρωσικά και τα Κορεάτικα.

(Twitch Tracker)

19. Το Insomniac ήταν το μουσικό κανάλι με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση τον Μάρτιο του 2021.

Οι τελευταίες τάσεις του Twitch δείχνουν ότι η μουσική έχει γίνει μια άλλη δημοφιλής κατηγορία στην πλατφόρμα, με τα κανάλια που μεταδίδουν μουσικό περιεχόμενο να παρουσιάζουν δραματική αύξηση στον χρόνο παρακολούθησης του Twitch σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Το πιο δημοφιλές κανάλι, το Insomniac, προσφέρει 16,5 εκατομμύρια ώρες παρακολούθησης ετησίως. Δεύτερη είναι η DesertHeartsRecords με 8,4 εκατομμύρια και η BeatportOfficial είναι τρίτη με 6,1 εκατομμύρια.

(Statista, Statista)

20. Ο αριθμός των μέσων ταυτόχρονων ζωντανών καναλιών αυξήθηκε σχεδόν κατά 80% το 2020.

Καθώς ο αριθμός των streamers και των θεατών αυξήθηκε δραστικά το 2020, μια από τις πιο λογικές συνέπειες ήταν μια παρόμοια αύξηση στον αριθμό των ζωντανών καναλιών. Το 2019, ο μέσος αριθμός ταυτόχρονων ζωντανών καναλιών ήταν 49.500, αλλά αυξήθηκε σε νέο ρεκόρ ροής Twitch 87.500 το 2020. Αυτό είναι μια αύξηση 77% από έτος σε έτος.

(Twitch Tracker)

21. Το xQcOW έχει το κανάλι με τις περισσότερες συνδρομές.

Τα υποστατιστικά του Twitch από τον Ιούλιο του 2021 δείχνουν τον Καναδό Streamer Félix Lengyel, γνωστότερο με το διαδικτυακό του ψευδώνυμο xQc ή xQcOW, που κατατάσσεται πρώτος με 73.228 ενεργούς συνδρομητές. Ακολουθεί το Nickmercs με 58.746 βαθμούς και το RanbooLive στην τρίτη θέση με 57.178 βαθμούς.

(Twitch Tracker)

22. Διαρκώντας πάνω από ένα μήνα, το «subathon» του Ludwig έσπασε το ρεκόρ ροής του Twitch.

Ο δημοφιλής streamer είχε στόχο τον Μάρτιο του 2021 και είχε ξεκινήσει τη ροή στις 14. Στόχος ήταν να αποκτήσει τους περισσότερους συνδρομητές. Μια μέρα πριν ξεκινήσει, ο αριθμός ήταν 1.730. Σε 31 ημέρες έφτασε στον επιθυμητό στόχο και έσπασε ένα ακόμη ρεκόρ – τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωντανής ροής. Η ροή ολοκληρώθηκε στις 14 Απριλίου.

(Το χείλος)

23. Η κορύφωση όλων των εποχών σε αριθμό συνδρομητών ξεπέρασε τις 280.000.

Ο Luwing κατέχει επίσης το ρεκόρ όλων των εποχών για το νούμερο ένα στη λίστα των πιο δημοφιλών streamers του Twitch ανά συνδρομητές. Η κορύφωση σημειώθηκε στις 21 Απριλίου 2021. Τα στατιστικά στοιχεία των συνδρομητών του Twitch δείχνουν εκπληκτικούς 283.066 ενεργούς συνδρομητές εκείνη την εποχή.

Ανάγνωση:  Πώς να κάνετε Pop Twitch chat – Βήματα με εικόνες

(Twitch Tracker)

Στατιστικά παιχνιδιού Twitch

24. Το Fortnite ήταν το πιο δημοφιλές παιχνίδι για streamers τον Μάρτιο του 2021.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους πιο δημοφιλείς streamers υποστηρίζουν αυτό το παιχνίδι, δεν είναι περίεργο ότι το Fortnite βρίσκεται στην πρώτη θέση. Η αναφορά του Μαρτίου 2021 αναφέρει 6,99 εκατομμύρια ώρες ροής σε μια περίοδο 30 ημερών.

(Στατιστική)

25. Το Twitch αντιπροσώπευε πάνω από το 90% όλων των ωρών παιχνιδιού που μεταδίδονταν σε ροή το 2020.

Το μερίδιο αγοράς του Twitch το 2020 ήταν ένα εκπληκτικό 91,1%, αποδεικνύοντας την απόλυτη κυριαρχία του στον κόσμο των πλατφορμών ζωντανής ροής gaming. Τα στατιστικά του παιχνιδιού Twitch δείχνουν πάνω από 205 εκατομμύρια ώρες ροής στην πλατφόρμα. Άλλες δημοφιλείς πλατφόρμες ροής ήταν το YouTube Gaming Live και το Facebook Live, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε 5,5% ή 12,5 εκατομμύρια και 3,4% ή 7,6 εκατομμύρια ώρες επισκεψιμότητας, αντίστοιχα.

(GeekWire, CNBC)

26. Το 2020, το μερίδιο των ωρών προβολής της πλατφόρμας ήταν πάνω από το 60% του περιεχομένου του παιχνιδιού.

Ενώ το Twitch ήταν ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος όσον αφορά τη ροή βιντεοπαιχνιδιών, η κατανομή των ωρών θεατών μεταξύ των τριών πλατφορμών ποικίλλει ελαφρώς. Παρά τις τελευταίες τάσεις ανάπτυξης του Twitch, η βάση χρηστών του YouTube και του Facebook εξακολουθεί να είναι πολύ μεγαλύτερη. Μετρημένο με τον αριθμό των θεατών, το μερίδιο του Twitch στο περιεχόμενο του παιχνιδιού ήταν 63,6%, ή 4,741 δισεκατομμύρια ώρες. Ακολούθησε το YouTube Gaming Live με 22,5% και 1,675 δισεκατομμύρια ώρες και η τρίτη πλατφόρμα ήταν το Facebook Live με 14% όλων των ροών παιχνιδιών και 1,041 δισεκατομμύρια ώρες.

(GeekWire, CNBC)

27. Το ντεμπούτο του AOC στο Twitch ήταν το έκτο με τις περισσότερες προβολές όλων των εποχών.

Στις 19 Οκτωβρίου 2020, ο Δημοκρατικός εκπρόσωπος των ΗΠΑ, Alexandria Ocasio-Cortez, δημοσίευσε ένα ενδιαφέρον tweet. Ανακοίνωσε το ντεμπούτο του την επόμενη μέρα και είπε ότι έπαιζε το δημοφιλές παιχνίδι Us για να προωθήσει την ψηφοφορία. Σε μόλις 3,5 ώρες συνεχούς ροής, έφτασε στην έκτη θέση με τις περισσότερες προβολές όλων των εποχών. Τα στατιστικά στοιχεία τηλεθέασης του Twitch αποκαλύπτουν ότι 439.000 άτομα συμμετείχαν στη μετάδοσή του στο αποκορύφωμά της. Αμέσως μετά, περισσότεροι από μισό δισεκατομμύριο χρήστες ακολούθησαν τον λογαριασμό του. Τον Μάιο του 2021, το κλιπ είχε περισσότερες από 5,6 εκατομμύρια προβολές.

(Dexerto)

Στατιστικά στοιχεία δημιουργίας εσόδων Twitch

28. Οι streamers παίρνουν το 50% των χρημάτων της συνδρομής.

Σε έναν ιδανικό κόσμο, οι streamers θα μπορούσαν να κρατήσουν όλα τα χρήματα που έφεραν οι συνδρομητές τους. Ωστόσο, το Twitch παρέχει μια πλατφόρμα για αυτούς τους ανθρώπους να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν, και σε αντάλλαγμα παίρνουν ένα τεράστιο 50% όλων των τελών συνδρομής. οι περισσότεροι από τους streamers τους. Ωστόσο, τα στατιστικά στοιχεία ροής του Twitch δείχνουν ότι ορισμένοι άνθρωποι, όπως ο Ninja, έχουν συμβόλαια με το Twitch που τους επιτρέπουν να διατηρούν υψηλότερο ποσοστό αυτών των πληρωμών.

(Influencer Marketing Hub)

29. Υπάρχουν 10 είδη εισοδήματος Twitch για τους streamers.

Η πλατφόρμα είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος δημιουργίας εσόδων από το χόμπι και υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνετε αυτό, μερικοί από τους οποίους προέρχονται απευθείας από το Twitch, όπως συνδρομές, δωρεές και Twitch Bits. Εάν κερδίζουν περισσότερα από 100 $, οι streamers που πληρώνονται θα λαμβάνουν τα κέρδη τους κάθε 15 ημέρες. Άλλοι τρόποι περιλαμβάνουν:

 • Affiliate marketing
 • Χορηγία επωνυμίας
 • Υλικό
 • Πώληση παιχνιδιών
 • Έσοδα από διαφημίσεις
 • YouTube
 • Πατρέων

Δεν μπορούν όλοι να είναι επιτυχημένοι streamer, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που έγιναν εκατομμυριούχοι του Twitch. Το Ninja είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα, καθώς φέρεται να έχει κερδίσει 1 εκατομμύριο δολάρια για τη ροή της κυκλοφορίας του Apex Legends σε λίγες μόνο ώρες.

(Ομπερλο)

30. Οι streamers μπορούν να ενταχθούν σε δύο προγράμματα για πρόσθετα οφέλη.

Αν μιλάμε με όρους gaming, οι κανονικοί streamers μπορούν να ανέβουν επίπεδο και να γίνουν θυγατρικοί και αργότερα συνεργάτες. Και οι δύο κερδίζουν έσοδα από bit, συνδρομητές και διαφημίσεις. Τα στατιστικά του καναλιού Twitch δείχνουν ότι μόνο οι συνεργάτες έχουν το “Επαληθευμένο σήμα καναλιού” εκτός από άλλα πλεονεκτήματα, όπως προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση πελατών, το Twitch καλύπτει τις χρεώσεις τους κ.λπ.

(Τράβηγμα)

31. Το 2020, ο αριθμός των εταίρων ξεπέρασε τις 50.000.

Ακόμη και το να γίνεις συνεργάτης είναι ένα ορόσημο που οι περισσότεροι streamers μπορούν μόνο να ονειρεύονται να το πετύχουν, αλλά το να είσαι συνεργάτης είναι ένα εντελώς άλλο επίπεδο. Τα στατιστικά του Twitch για το 2020 αναφέρουν 51.480 συνεργάτες σε ροή στην πλατφόρμα. Αυτή η κατάσταση προορίζεται μόνο για τα κανάλια Twitch που ακολουθούν περισσότερο ή τα κανάλια Twitch με τις περισσότερες συνδρομές, εκείνα που κατάφεραν να διαπρέψουν και στα δύο. Το 2019, ο αριθμός ήταν 35.580, που σημαίνει αύξηση 45 τοις εκατό από το προηγούμενο έτος.

(Twitch Tracker)

32. Η μεγαλύτερη ροή διαφημίσεων διήρκεσε περισσότερες από 250 ώρες.

Τα στατιστικά του Twitch TV δείχνουν ότι το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη διάρκεια ροής βίντεο ήταν 259 ώρες, 46 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα τον Δεκέμβριο του 2020. Η κινεζική εταιρεία αυτοκινήτων Changan πραγματοποίησε δοκιμή κινητήρα υψηλής πίεσης για το τελευταίο προϊόν της. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, αναλύθηκε η τεχνολογία πίσω από αυτήν και πραγματοποιήθηκε μια συνεδρία Q και A με τους χρήστες. Κορυφαίοι ειδικοί στο μάρκετινγκ βίντεο προτείνουν τις ζωντανές μεταδόσεις ως έναν εξαιρετικό τρόπο για τις επωνυμίες να προσελκύσουν το κοινό τους σε πραγματικό χρόνο.

Ανάγνωση:  Οι 10 κορυφαίοι πάροχοι υπηρεσιών παραγωγής χαμηλού όγκου το 2024

(Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες)

Κανόνες εταιρείας Twitch

33. Η ασφάλεια των χρηστών ρυθμίζεται σε πολλαπλά επίπεδα, δείχνουν τα στατιστικά του Twitch.

Οι χρήστες της πλατφόρμας προστατεύονται από 4 επίπεδα ασφάλειας, τα οποία καλύπτουν τα ακόλουθα μέτρα και κανονισμούς:

 • Ασφάλεια σε επίπεδο θεατή
 • Ασφάλεια επιπέδου καναλιού
 • Ασφάλεια επιπέδου υπηρεσίας
 • κοινοτικές οδηγίες

(Τράβηγμα)

34. Οι Οδηγίες Community Twitch περιέχουν 5 κατηγορίες αναφορών.

Τα στατιστικά του καναλιού Twitch δείχνουν ότι οι χρήστες μπορούν να αναφέρουν ακατάλληλη συμπεριφορά σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες:

 • Εχθρική συμπεριφορά, σεξουαλική παρενόχληση και παρενόχληση
 • Βία, κακοποίηση, απειλές και άλλες ακραίες συμπεριφορές
 • Τρομοκρατία, τρομοκρατική προπαγάνδα και στρατολόγηση
 • Γυμνό ενηλίκων, πορνογραφία και σεξουαλική συμπεριφορά
 • Ανεπιθύμητα μηνύματα και άλλες παραβιάσεις των κανόνων της κοινότητας

(Τράβηγμα)

FAQ

Πότε δημιουργήθηκε το Twitch;

Αυτή η δημοφιλής πλατφόρμα ροής κυκλοφόρησε επίσημα στις 6 Ιουνίου 2011. Η Amazon αγόρασε την εταιρεία το 2014 και έκανε κάποιες αλλαγές που οδήγησαν σε σημαντική ανάπτυξη του Twitch.

Ποιος είχε τις περισσότερες προβολές στο Twitch ταυτόχρονα;

Μέχρι τον Ιανουάριο του 2021, τα στατιστικά της ροής του Twitch δείχνουν ότι ο παγκοσμίου φήμης streamer του Battle Royale Ninja ήταν ο υψηλότερος single streamer. Παρόλο που εξακολουθεί να έχει τους περισσότερους ακολούθους στο Twitch, ο παίκτης του Fortnite, David Canovas Martines, ο οποίος ανήκει στους TheGrefg, τον έχει ξεπεράσει ως ο streamer με τους περισσότερους ταυτόχρονους θεατές στο Twitch – 2,5 εκατομμύρια.

Ποιος είναι ο πιο δημοφιλής streamer στο Twitch;

Ο πιο δημοφιλής streamer στο κανάλι από τον αριθμό των οπαδών του Twitch και των θεατών του Twitch εξακολουθεί να είναι ο Ninja. Ξεπερνά σαφώς τη δεύτερη θέση και στις δύο κατηγορίες με πάνω από 16,6 εκατομμύρια followers και πάνω από μισό δισεκατομμύριο προβολές καναλιών. Το «Tfue» έχει πάνω από 10,22 εκατομμύρια και 0,273 δις στις ίδιες κατηγορίες.

Πόσα κερδίζει ένας Ninja σε ένα χρόνο;

Με τόσους πολλούς συνδρομητές στο Twitch και το YouTube, πολλαπλές συμφωνίες χορηγιών, έσοδα από τα social media ως επιρροή, ο Ninja κερδίζει περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Πόσους ακόλουθους χρειάζεστε στο Twitch για να αρχίσετε να κερδίζετε χρήματα;

Για να αρχίσει ένας ραδιοτηλεοπτικός φορέας να βγάζει χρήματα στο Twitch, πρέπει να γίνει συνεργάτης. Τα στατιστικά στοιχεία εκπομπής Twitch αναφέρονται σε τέσσερα κριτήρια καταλληλότητας:

 • Να έχει τουλάχιστον 50 followers
 • Τουλάχιστον 500 λεπτά ομιλίας τις προηγούμενες 30 ημέρες
 • Τουλάχιστον 7 μεταδόσεις την ίδια περίοδο
 • Μέσος όρος 3 ταυτόχρονων θεατών ανά μετάδοση

Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα στο Twitch χωρίς να είστε συνεργάτης;

Οι χρήστες ροής δεν χρειάζεται να είναι συνεργάτες για να κερδίσουν χρήματα από την πλατφόρμα, αλλά περιορίζονται σε λιγότερες επιλογές. Χωρίς αρκετούς ακόλουθους, οι χρήστες του Twitch μπορούν να κερδίσουν:

 • Δωρεές
 • Affiliate marketing
 • Πατρέων
 • YouTube

Πόσους θεατές έχει το Twitch την ημέρα;

Τα πιο πρόσφατα δεδομένα από το 2020 υποδηλώνουν ότι κατά μέσο όρο 30 εκατομμύρια επισκέπτες καθημερινά παρακολουθούν διαφορετικό περιεχόμενο στην πλατφόρμα. Η πανδημία αύξησε σημαντικά τον αριθμό, καθώς σε σύγκριση ο μέσος όρος για το 2018 ήταν 15 εκατομμύρια.

Πόσα κερδίζει ανά δευτερόλεπτο ένας Twitch Streamer;

Όσον αφορά το μοντέλο συνδρομής, τα γεγονότα του Twitch αποκαλύπτουν ότι το κανονικό μηνιαίο κόστος για έναν συνδρομητή είναι τουλάχιστον 4,99 $. Υπάρχουν πιο ακριβές επιλογές (tier 2 και 1), αλλά οι streamers μοιράζονται τα έσοδα 50/50 με το Twitch ούτως ή άλλως. Αυτό σημαίνει ότι το ελάχιστο που κερδίζει ένας streamer ανά συνδρομητή είναι 2.495 $.

Ποια παιχνίδια είναι δημοφιλή στο Twitch;

Τα πιο δημοφιλή παιχνίδια στο Twitch τον Ιούλιο του 2021, ταξινομημένα με βάση τον αριθμό των ταυτόχρονων θεατών, είναι:

 • Μόνο για κουβέντα
 • Grand Theft Auto V
 • Λεγεώνα των Θρύλων
 • Γενναίος
 • Αντεπίθεση παγκόσμια επίθεση
 • Call of Duty: Warzone
 • Απόδραση από τον Tarkov
 • Fortnite
 • Minecraft
 • Dota 2

Πόσα χρήματα βγάζει το Twitch;

Δεν μπορούμε να πούμε τον ακριβή αριθμό επειδή η Amazon δεν δημοσιοποιεί τα στοιχεία των οικονομικών εκθέσεων του Twitch και όλες οι εκτιμήσεις έχουν μια λεγόμενη «κρυφή αξία». Τα στατιστικά στοιχεία του Twitch money δείχνουν ότι υπάρχουν δύο κύρια κανάλια για τη δημιουργία εσόδων από την πλατφόρμα – τα έσοδα από διαφημίσεις Twitch και το ήμισυ όλων των τελών συνδρομής. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, το 2020 το Twitch είχε συνολικά έσοδα 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πόσους ενεργούς χρήστες έχει το Twitch;

Ο αριθμός των χρηστών του Twitch ποικίλλει από μέρα σε μέρα με βάση έναν αριθμό παραγόντων (ημέρα της εβδομάδας, τι μεταδίδεται, ποιος κάνει ροή κ.λπ.) Ένα είναι σίγουρο, η επισκεψιμότητα του Twitch συνεχίζει να αυξάνεται και ο τελευταίος αναφερόμενος μέσος όρος Ο αριθμός των μηνιαίων ενεργών χρηστών του Twitch ήταν 140 εκατομμύρια.

Πόσο αξίζει το Twitch;

Σύμφωνα με το CNBC, το Twitch εκτιμήθηκε ότι αξίζει περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020.

Πόσοι Twitch streamers υπάρχουν;

Τα στατιστικά του Twitch δείχνουν ότι υπήρχαν 9,3 εκατομμύρια streamers τον Απρίλιο του 2021.