Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Στατιστικά Tor

Οι πληροφορίες έχουν γίνει ένα πολύτιμο αγαθό και οι άνθρωποι θα κάνουν τα πάντα για να τις αποκτήσουν. Ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία για ανώνυμη περιήγηση στο Διαδίκτυο, το Tor είναι αρκετά διαφορετικό από το καθημερινό σας πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Αν και συνήθως συνδέεται με τον βαθύ ή σκοτεινό ιστό, υπάρχουν περισσότερα από όσα φαίνονται στο μάτι. Έχοντας αυτό υπόψη, αποφασίσαμε να σας φέρουμε μερικά συναρπαστικά στατιστικά στοιχεία του Tor, καθώς και απαντήσεις σε συνήθεις ερωτήσεις και παρανοήσεις σχετικά με αυτό το πρόγραμμα περιήγησης.

Tor Statistics (Επιλογή εκδότη)

  • Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν Tor κάθε μέρα. (Daily Point)
  • Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει παίξει μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη του έργου Tor. (Daily Point)
  • Οι μισοί από όλους τους σκοτεινούς τομείς είναι πραγματικά νόμιμοι. (ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ)
  • Η Ρωσία έχει το μεγαλύτερο μερίδιο των καθημερινών χρηστών Tor. (Το έργο Tor)
  • Το Tor έχει πάνω από 65.000 μοναδικές διευθύνσεις URL με την επέκταση .onion. (ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ)
  • Το μερίδιο του σκοτεινού ιστού στην επισκεψιμότητα του Tor είναι μόνο τρία τοις εκατό. (Κανω ΕΓΓΡΑΦΗ)

Στατιστικά Tor που ανοίγουν τα μάτια

1. Το Tor είναι ταυτόχρονα πρόγραμμα περιήγησης και δίκτυο.

Το όνομα Tor χρησιμοποιείται στην πραγματικότητα για να περιγράψει δύο διαφορετικά πράγματα. Πρώτον, αναφέρεται σε ένα δίκτυο που φιλοξενεί εθελοντικούς υπολογιστές που εκτελούν μια εφαρμογή διακομιστή. Δεύτερον, χρησιμοποιείται σε ένα πρόγραμμα περιήγησης που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στον Ιστό.

(Daily Point)

2. Το Tor έχει περισσότερους από δύο εκατομμύρια χρήστες καθημερινά.

Παρόλο που το Tor κατασκευάστηκε αρχικά για στρατιωτική χρήση, από τότε έχει γίνει ένα εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας. Οι χρήστες Tor κυμαίνονται από πολιτικούς ακτιβιστές και δημοσιογράφους έως επιχειρήσεις και απλούς ανθρώπους που θέλουν να δημιουργήσουν ασφαλείς επικοινωνίες, να αποφύγουν την παρακολούθηση και να παρακάμψουν τη λογοκρισία.

(Daily Point)

3. Η επισκεψιμότητα του Dark Web αντιπροσωπεύει μόνο το 3% της συνολικής επισκεψιμότητας ιστού Tor.

Ενώ μπορεί να πιστεύετε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Tor για πρόσβαση στις σκοτεινές γωνιές του Διαδικτύου, τα στατιστικά στοιχεία του Tor δείχνουν ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό των ανθρώπων το χρησιμοποιεί για παράνομους σκοπούς. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτό το πρόγραμμα περιήγησης για να κρατούν τις δραστηριότητές τους στο διαδίκτυο κρυφές από διαφημιστές, ISP και ιστότοπους.

Ανάγνωση:  Πώς να χρησιμοποιήσετε δεδομένα Marketing Intelligence για να ξεπεράσετε τους ανταγωνιστές σας

(Κανω ΕΓΓΡΑΦΗ)

4. Ένας από τους δημιουργούς και χρηματοδότες του Tor είναι η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Μπορεί να αποτελεί έκπληξη, αλλά το Tor αναπτύχθηκε κυρίως με χρηματοδότηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ στη δεκαετία του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Ο λόγος για αυτό ήταν να κρατά ασφαλείς τους υπαλλήλους και τους εκπροσώπους της όταν ανταλλάσσουν πληροφορίες.

(Daily Point)

5. Η Ρωσία έχει το μεγαλύτερο μερίδιο του μέσου ημερήσιου χρήστη του Tor.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία χρηστών του Tor, η Ρωσία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με 12.194 χρήστες καθημερινά. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατατάσσονται στη δεύτερη θέση στη λίστα με μέσο όρο 10.792 καθημερινούς χρήστες (20,96%). Και με 3.778 καθημερινούς χρήστες (7,34%), το Ιράν κατατάσσεται στην τρίτη θέση. Τα στατιστικά στοιχεία χρήσης Tor δείχνουν ότι η Γερμανία, η Ολλανδία, η Γαλλία, η Ινδία, η Ουκρανία και το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται επίσης στην πρώτη δεκάδα.

(Το έργο Tor)

6. Περίπου το 6,7% των χρηστών του δικτύου Tor συνδέονται καθημερινά σε υπηρεσίες .onion/hidden για κακόβουλους σκοπούς.

Περίπου το 6,7% των χρηστών επισκέπτεται παράνομους ή σκοτεινούς ιστότοπους που φιλοξενούνται στον ιστό, δηλαδή περίπου ένας στους 20 χρήστες, ή 135.000 από τους δύο εκατομμύρια χρήστες του Tor. Αυτοί οι χρήστες δεν είναι ομοιόμορφα κατανεμημένοι γεωγραφικά, με υψηλότερο ποσοστό κρυφής κίνησης υπηρεσιών να προέρχεται από πολιτικά «ελεύθερες» χώρες, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία του Tor.

(PNAS)

7. Το Tor έχει πάνω από 65.000 μοναδικές διευθύνσεις URL που τελειώνουν σε .onion.

Όλοι οι τομείς .onion αποτελούν μέρος του σκοτεινού ιστού, αλλά αυτό δεν συμβαίνει επειδή το περιεχόμενό τους είναι “σκοτεινό”. Αυτό συμβαίνει επειδή όλοι οι διακομιστές των τοποθεσιών είναι κρυφοί (καθώς και οι ταυτότητες αυτών που τους εκτελούν). Στην πραγματικότητα, η εταιρεία του Terbium Lab ανακάλυψε αναλύοντας 400 τυχαία επιλεγμένες μελέτες .onion ότι περισσότεροι από τους μισούς σκοτεινούς τομείς είναι νόμιμοι.

Ανάγνωση:  Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο Dark Web με το Tor

(ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ)

8. Περίπου 100.000 άτομα κατεβάζουν το πρόγραμμα περιήγησης Tor από τον ιστότοπο Tor καθημερινά.

Η δημοτικότητα του Tor οφείλεται στο γεγονός ότι προσφέρει στους χρήστες ανωνυμία ανά πάσα στιγμή και δωρεάν. Τα στατιστικά στοιχεία Tor δείχνουν ότι χρησιμοποιούνται 6.000 εθελοντικά μηνύματα για να επιτευχθεί αυτό. Κάθε πελάτης δημιουργεί ένα κύκλωμα με τρία ρελέ και στη συνέχεια χρησιμοποιεί το κύκλωμα για να συνδεθεί στον διακομιστή. Οι αλγόριθμοι επιλογής ρελέ διασφαλίζουν ότι δεν συνδέονται ρελέ με την ίδια διεύθυνση IP.

(Το έργο Tor)

9. Το 2019, οι συναλλαγές bitcoin στον σκοτεινό ιστό αναμενόταν να φτάσουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Οι συναλλαγές Bitcoin ανήλθαν συνολικά στα 872 εκατομμύρια δολάρια το 2018, καθιστώντας το ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα πληρωμής σε προγράμματα περιήγησης όπως το Tor και το σκοτεινό web. Τα πιο δημοφιλή είδη είναι τα ψυχαγωγικά και φαρμακευτικά προϊόντα, ακολουθούμενα από κλεμμένα και πλαστά έγγραφα όπως ταυτότητες, πιστωτικές κάρτες και τραπεζικές κινήσεις.

(ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ)

10. Στη Λιθουανία, σημειώθηκαν 27 ανοδικές και 23 καθοδικές μεταπτώσεις τον Ιούλιο-Οκτώβριο 2021, υποδεικνύοντας περιπτώσεις λογοκρισίας.

Τα στατιστικά στοιχεία του Tor αποκαλύπτουν ότι η Λιθουανία είχε τις περισσότερες απόπειρες λογοκρισίας εκείνη την περίοδο. Η Μολδαβία είναι δεύτερη στη λίστα με 18 πτώσεις και 20 ανόδους, ακολουθούμενη από τα Μπαρμπάντος με 18 πτώσεις και 15 ανοδικές.

(Το έργο Tor)

11. Το 26% των χρηστών του διαδικτύου στην Ινδία έχουν πρόσβαση στον σκοτεινό ιστό μέσω Tor και άλλων παρόμοιων πλατφορμών.

Η ανάλυση επισκεψιμότητας Tor δείχνει ότι η Ινδία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό ατόμων που χρησιμοποιούν Tor για πρόσβαση στον σκοτεινό ιστό. Η Ρωσία και η Βραζιλία βρίσκονται κοντά στο 22% και η Βραζιλία στο 21%. Η Ινδονησία ακολουθεί με 20 τοις εκατό, ενώ η Τουρκία, η Νότια Αφρική και η Σουηδία ακολουθούν με 16 τοις εκατό έκαστη.

Ανάγνωση:  Κορυφαίοι 10 ιστότοποι όπως το Vimms lair για λήψη ROM και εξομοιωτές

(Στατιστική)

12. Η κίνηση του BitTorrent αποτελεί σημαντικό μέρος της κίνησης Tor (πάνω από 40%).

Επιπλέον, τα στατιστικά στοιχεία του Tor δείχνουν ότι το 70% των χρηστών BitTorrent δημιουργούν συνδέσεις P2P εκτός Tor, καθιστώντας τις περισσότερες συνδέσεις TCP (και δεδομένα) BitTorrent αδιαφανείς στο δίκτυο Tor. Ως αποτέλεσμα, ο αριθμός των χρηστών BitTorrent στο Tor είναι πιθανό να υποτιμηθεί, εκθέτοντας περισσότερους ανθρώπους σε επιθέσεις χάκερ.

(Usenix)

13. Το 2014, οι μηχανικοί του Facebook κυκλοφόρησαν μια φιλική προς τον Tor έκδοση του Facebook.

Η έκδοση Tor αυτού του κοινωνικού δικτύου είναι πολύ χρήσιμη για άτομα που έχουν επίγνωση της ιδιωτικής ζωής, ειδικά για όσους ζουν σε χώρες όπου το Facebook είναι απαγορευμένο, όπως η Κίνα και το Ιράν. Ο μηχανικός λογισμικού του Facebook Alec Muffett είπε τον Απρίλιο του 2016 ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι επισκέπτονταν αυτόν τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης μέσω της πύλης κάθε μήνα.

(Daily Point)

Συμπέρασμα

Ο Tor είναι ένας πραγματικός θεματοφύλακας του απορρήτου του Διαδικτύου, όπως αποδεικνύεται από τα στατιστικά στοιχεία του Tor. Παρέχει στους χρήστες την ευελιξία να έχουν πρόσβαση στον ιστότοπο της επιλογής τους, παρέχοντας παράλληλα online ανωνυμία. Σε αντίθεση με μερικά από τα καλύτερα Tor VPN, αυτή η προστασία περιορίζεται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και δεν καλύπτει όλες τις διαδικτυακές δραστηριότητες. Παρά τα ελαττώματα και τους περιορισμούς του, αυτό το πρόγραμμα περιήγησης παραμένει ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία για την προστασία του απορρήτου σας στο διαδίκτυο.