Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Στατιστικά Magento

Η δημιουργία του ηλεκτρονικού σας καταστήματος είναι πλέον πιο εύκολη από ποτέ. Δεν χρειάζεστε σύνθετη αρχιτεκτονική IT ή προγραμματιστές για να το κάνετε να λειτουργήσει, καθώς πολλές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου προσφέρουν εύκολη εγκατάσταση και διαχείριση. Μια τέτοια πλατφόρμα είναι η Magento, η οποία προσφέρει τεχνολογία αιχμής και εξαιρετική σχεδίαση που της κέρδισε την ηγετική θέση στην αγορά σε ελάχιστο χρόνο. Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε μερικά εξαιρετικά στατιστικά στοιχεία του Magento για να σας βοηθήσουμε να ενημερωθείτε για τον κόσμο αυτού του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου και να σας δώσουμε ιδέες για το πώς μπορεί να ωφελήσει την επιχείρησή σας.

Magento Statistics (επιλογή προμηθευτή)

  • Περισσότεροι από 250.000 έμποροι χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Magento. (Ομάδα Blue Fish)
  • Το Magento χρησιμοποιεί το 0,6% του Διαδικτύου. (W3Techs)
  • Οι χρήστες κατεβάζουν το Magneto περίπου 5.000 φορές την ημέρα. (Ψηφιακό μετάξι)
  • Οι περισσότεροι ιστότοποι που χρησιμοποιούν το Magento προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. (χτισμένο)
  • Περισσότεροι από 300.000 ενεργοί προγραμματιστές συνεισφέρουν και υποστηρίζουν το Magento. (ματζέντο)
  • Η Magento είναι αυτή τη στιγμή τρίτη σε μερίδιο αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου. (χτισμένο)
  • Ορισμένες εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου οφείλουν στη Magento το 10-80% της αύξησης των εσόδων τους. (Mageplaza)

Ιστορικές στατιστικές Magento

1. Το Magento ξεκίνησε ως μέρος της Varien το 2007.

Ο Yoav Kutner και ο Roy Rubin άρχισαν να εργάζονται για το έργο που θα έθετε τα θεμέλια για το Magento ενώ ήταν ακόμη στο κολέγιο. Παρατήρησαν τα κενά στην αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου και άρχισαν να αναζητούν χρηματοδότηση. Μόλις το εξασφάλισαν, άρχισαν να εργάζονται πάνω στο πλαίσιο που επρόκειτο να γίνει Magento. Το 2008, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους προϊόν ανοιχτού κώδικα και το ονόμασαν Magento για να αντικατοπτρίζει το χρώμα του αρχικού τους λογότυπου.

(από το Brandast)

2. Το 2010 το eBay αγόρασε το 49% της εταιρείας.

Αφού άλλαξε το όνομά της από Varien σε Magento το 2010, η εταιρεία πέρασε από έναν επενδυτικό γύρο. Τα στατιστικά στοιχεία της Magento δείχνουν ότι το eBay αγόρασε για πρώτη φορά το 49% των μετοχών το 2010 και τον Ιούνιο του 2011, ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου αγόρασε ολόκληρη την εταιρεία, επιβεβαιώνουν τα γεγονότα της ιστορίας της Magento. Δεδομένου ότι το eBay κατέχει επίσης το PayPal, ενσωματώνει την πλατφόρμα πληρωμών με το Magento.

Πίνακας περιεχομένων

(από το Brandast)

3. Το 2014, το Magento λειτουργούσε στο 26 τοις εκατό όλων των ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου στη λίστα του κορυφαίου 1 εκατομμυρίου της Alexa.

Μέσα σε λίγα μόλις χρόνια, υπήρχαν πολύ περισσότεροι ιστότοποι Magento από οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου στη λίστα. Η εταιρεία κατάφερε επίσης να διπλασιάσει τον αριθμό των εμπόρων στον οδηγό Internet Retailer Top 500, ξεπερνώντας τους ανταγωνιστές της.

(Business Wire, Magento)

4. Το 2018, η Adobe αγόρασε την εταιρεία για 1,68 δισεκατομμύρια δολάρια, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία της Magento.

Η ώρα του δεύτερου επενδυτικού γύρου είχε φτάσει. Η Adobe ολοκλήρωσε τη διαδικασία αγοράς της εταιρείας το 2018 και σχεδίασε να την ενσωματώσει με το Adobe Experience Cloud. Αργότερα το ίδιο έτος, η Adobe ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Magento 2.3, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να συγχρονίζουν τα καταστήματα της πλατφόρμας με το Amazon και να ενσωματώνουν τον κατάλογο προϊόντων με τα διαφημιστικά κανάλια της Google.

(από το Brandast)

5. Αφού η Adobe αγόρασε το μερίδιο αγοράς της Magento αυξήθηκε από 9 τοις εκατό σε 13 τοις εκατό.

Μετά την εξαγορά της Adobe, το μερίδιο αγοράς της εταιρείας Magento βελτιώθηκε σημαντικά. Από την άλλη πλευρά, έχει χάσει τη μοναδική του θέση στο Shopify.

(BSSCcommerce)

Στατιστικά χρήσης Magento

6. Περισσότεροι από 250.000 έμποροι παγκοσμίως χρησιμοποιούν το Magento.

Υπάρχουν πολλοί πελάτες Magento που εκμεταλλεύονται την ευελιξία και τις προηγμένες δυνατότητες της πλατφόρμας. Το Magento κατατάσσεται επίσης ως η κορυφαία φιλοξενούμενη και SaaS πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου τόσο για μεσαίες όσο και για μεγάλες επιχειρήσεις χάρη στις εκδόσεις Community και Enterprise.

Ανάγνωση:  Στατιστικά στοιχεία ανάπτυξης λογισμικού

(Ομάδα Blue Fish)

7. Το Magento χρησιμοποιεί το 0,6% του Διαδικτύου.

Η Magento βρίσκεται πίσω από το 0,6% όλων των διαδικτυακών τοποθεσιών. Η πλατφόρμα έχει επίσης μερίδιο αγοράς 0,9% όλων των ιστότοπων με συστήματα διαχείρισης περιεχομένου που είναι γνωστά στην W3Techs, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία χρήσης του Magento.

(W3Techs)

8. Μεταξύ των κορυφαίων 10.000 ηλεκτρονικών καταστημάτων, το μερίδιο της Magento είναι 7%.

Τα δεδομένα χρηστών της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου υποδηλώνουν ότι ο αριθμός των χρηστών του Magento έχει αυξηθεί σημαντικά μεταξύ των κορυφαίων 10.000 καταστημάτων. Το Magento εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των 300 διαδικτυακών καταστημάτων B2B με 42 εμπόρους.

(Κατασκευή Mageplaza)

9. Οι χρήστες κατεβάζουν το Magneto περίπου 5.000 φορές την ημέρα.

Η άνοδος της δημοτικότητας του Magento προσέλκυσε επίσης πολλά μεγάλα ονόματα, όπως οι Christian Louboutin, Paul Smith, Canon και Nike. Τα στατιστικά στοιχεία χρήσης του Magento δείχνουν ότι περίπου 7.500 έμποροι λιανικής έχουν μετακινηθεί από άλλες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου.

(Ψηφιακό μετάξι)

10. Περισσότεροι από 100.000 ιστότοποι τροφοδοτούνται από το Magento 2.

Το Magento 2 είναι η πιο πρόσφατη έκδοση της δημοφιλής πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου. Περίπου το 1,23 τοις εκατό είναι στις 10.000 κορυφαίες ιστοσελίδες, ενώ το 0,9 τοις εκατό είναι στις κορυφαίες 100.000. Ο μεγαλύτερος αριθμός τοποθεσιών βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες (περίπου 36.800).

(χτισμένο)

11. Οι περισσότεροι ιστότοποι που χρησιμοποιούν το Magento βρίσκονται στις ΗΠΑ.

Οι τοποθεσίες Magento είναι παντού. Ωστόσο, οι ΗΠΑ ηγούνται παγκοσμίως με περίπου 70.000 ιστότοπους Magento. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία χρήσης του Magento, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο με περίπου 15.000 ιστότοπους, ακολουθούμενο από τη Γερμανία με περίπου 12.000 ιστότοπους. Ενώ μέχρι πρόσφατα οι εννέα από τις δέκα κορυφαίες χώρες για ιστότοπους που χρησιμοποιούν το Magento ήταν στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, σήμερα εξαπλώνεται πιο ηπειρωτικά, με τη Βραζιλία, την Αυστραλία και την Ινδία να βρίσκονται πλέον στην πρώτη δεκάδα με περίπου 7.050, 5.250 χώρες αντίστοιχα. , και 3.150 ιστότοπους.

(χτισμένο)

12. 202 χρήστες του Magento βρίσκονται στη λίστα με τους κορυφαίους 1000 λιανοπωλητές Διαδικτύου.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία χρήσης του Magento, τουλάχιστον το 20% των 1000 κορυφαίων διαδικτυακών λιανοπωλητών στον Καναδά και τις ΗΠΑ χρησιμοποιούν το Magento. Αυτό το καθιστά μία από τις πιο δημοφιλείς λύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου, και τόσο οι μικρές όσο και οι μεγάλες επιχειρήσεις επωφελούνται από την επεκτασιμότητα του.

(Maven eCommerce)

13. Το Magento είναι το πιο δημοφιλές στον κλάδο του Lifestyle.

Η πλατφόρμα είναι δημοφιλής σε όλους τους κλάδους και τις κατηγορίες και το Lifestyle προηγείται του πακέτου με 9,46 τοις εκατό. Επόμενο στη λίστα είναι το Home and Garden με μερίδιο 6,29% των ιστοσελίδων Magento. Μας ακολουθούν στενά οι διαδικτυακές αγορές και αγορές (6,12%). Τέλος, το Magento είναι δημοφιλές μεταξύ των ηλεκτρονικών υπολογιστών (4,69%).

Ανάγνωση:  Πύλη πελατών: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

(SimilarTech)

14. Περισσότεροι από 300.000 ενεργοί προγραμματιστές συνεισφέρουν και υποστηρίζουν το Magento.

Καθώς το Magento είναι μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα, υποστηρίζεται από μια κοινότητα προγραμματιστών που προσπαθούν να βελτιώσουν τις δυνατότητες και την ασφάλειά του. Ένα παγκόσμιο δίκτυο 1.300 συνεργατών συνεργάζεται για να προωθήσει την ανάπτυξη αυτής της πλατφόρμας, επιβεβαιώνουν τα στατιστικά στοιχεία χρήσης του Magento.

(ματζέντο)

Μερίδιο αγοράς και έσοδα Magento

15. Η Magento έχει το τρίτο μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου.

Το WooCommerce Checkout εξακολουθεί να είναι η #1 πλατφόρμα το 2022, κατέχοντας το 29 τοις εκατό της αγοράς. Δεύτερο στη λίστα είναι το Shopify με μερίδιο αγοράς 20%. Το μερίδιο αγοράς της Magento, από την άλλη πλευρά, είναι πολύ πίσω από τους ανταγωνιστές της με μερίδιο αγοράς 8 τοις εκατό λόγω της αύξησης της δημοτικότητας των απλούστερων πλατφορμών.

(χτισμένο)

16. Η Magento διαχειρίζεται 155 δισεκατομμύρια δολάρια σε ακαθάριστα προϊόντα ετησίως.

Οι ιστότοποι που χρησιμοποιούν το Magento εξυπηρετούν περισσότερους από 51 εκατομμύρια διαδικτυακούς αγοραστές, καθιστώντας αυτήν την πλατφόρμα μία από τις πιο δημοφιλείς. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Magento, οι πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω ιστοσελίδων που βασίζονται στο Magento αναμενόταν να αυξηθούν περαιτέρω στα 224 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020.

(The Pixel, The Marketing Helpline)

17. Το 2020, το τμήμα ψηφιακής εμπειρίας της Adobe, το οποίο περιλαμβάνει το Magento, κατέγραψε αύξηση εσόδων 5%.

Αν και η Adobe δεν αποκαλύπτει ξεχωριστά στοιχεία για τα έσοδα του Magento, το τμήμα ψηφιακής εμπειρίας της εταιρείας, το οποίο περιλαμβάνει την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, είδε τα έσοδα να αυξάνονται στα 826 εκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Η ενημέρωση ήρθε ακόμη και όταν η πανδημία COVID-19 οδήγησε σε πτώση της ζήτησης για προϊόντα της Adobe. ως αποτέλεσμα των μειωμένων προϋπολογισμών μάρκετινγκ.

(Digital Commerce 360)

18. Μεταξύ 2018 και 2022, το μερίδιο αγοράς της Magento μειώθηκε κατά 50%.

Σύμφωνα με τα στατιστικά χρήσης της Magento, το μερίδιο αγοράς της πλατφόρμας μειώθηκε τα πέντε χρόνια μετά την εξαγορά της από την Adobe. Η μείωση της δημοτικότητας οφείλεται εν μέρει στην άνοδο ανταγωνιστικών λύσεων όπως το Wix.

(W3Techs)

Πλεονεκτήματα και προκλήσεις του Magento

19. Μερικοί από τους 1000 κορυφαίους λιανοπωλητές Διαδικτύου έχουν σημειώσει αύξηση 200% στις πωλήσεις για επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το Magento.

Οι κορυφαίοι ιστότοποι Magento με 200% αύξηση στις διαδικτυακές πωλήσεις σε διάστημα τριών ετών είναι οι KEH Inc., Del Mar Designs Inc., Benchmade Knife και Char-Broil LLC. Άλλοι, από την άλλη πλευρά, είδαν 100% αύξηση στις διαδικτυακές πωλήσεις την ίδια περίοδο.

(ματζέντο)

20. Ορισμένες επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου μπορούν να ευχαριστήσουν τη Magento για το 10-80% της αύξησης των εσόδων τους.

Πολλές εταιρείες που χρησιμοποιούν το Magento είδαν σημαντική αύξηση στα έσοδα από το ηλεκτρονικό εμπόριο. Έχουν μια αξιέπαινη πλατφόρμα για αυτό, της οποίας τα χρήσιμα χαρακτηριστικά αυξάνουν τις μετατροπές και αυξάνουν τις πωλήσεις, δείχνουν τα στατιστικά του Magento. Η εξαγορά της Adobe πιστεύεται επίσης ότι βελτίωσε τη συνολική εμπειρία αγορών.

Ανάγνωση:  Στατιστικά Tiktok

(Mageplaza)

21. Το Magento προσφέρει περισσότερα από 5.000 πρόσθετα.

Όχι μόνο η πλατφόρμα σας παρέχει ευκαιρίες να δημιουργήσετε εύκολα το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, αλλά οι χρήστες του Magento έχουν επίσης πολλές επεκτάσεις στη διάθεσή τους. Πολλά είναι δωρεάν, ενώ άλλα ξεκινούν από 50 $.

(Maven eCommerce)

22. Το Magento μπορεί να υποστηρίξει χιλιάδες συναλλαγές ανά ώρα.

Το Magento μπορεί να υποστηρίξει περισσότερα από 500.000 προϊόντα σε έναν μόνο διακομιστή χωρίς να καταναλώνει υπερβολική RAM, κάτι που είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του. Αυτό, σε συνδυασμό με τον όγκο των συναλλαγών, σημαίνει ότι οι λιανοπωλητές μπορούν να χειριστούν τα φορτία αιχμής.

(οργανικός)

23. Τα στατιστικά στοιχεία του Magento δείχνουν ότι η έκδοση ανοιχτού κώδικα της πλατφόρμας είναι 100% δωρεάν.

Η βασική έκδοση του Magento είναι δωρεάν. Ωστόσο, η λειτουργία ενός ιστότοπου θα σας κοστίσει – περίπου $100-$200 το μήνα για τη φιλοξενία και περίπου $70 το μήνα για την υποστήριξη προγραμματιστών, εάν είστε ελεύθερος επαγγελματίας. Εάν αποφασίσετε να προσλάβετε έναν επαγγελματία προγραμματιστή Magento, πρέπει να εξασφαλίσετε μεγαλύτερο προϋπολογισμό.

(Επιλογή παρόχου e-mail)

24. Το ποσοστό εγκατάλειψης καλαθιού στο Magento 2 είναι μόνο 69,23%.

Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται πολύ, τα στατιστικά στοιχεία για την εγκατάλειψη καλαθιού δείχνουν ότι δεν είναι συγκριτικά. Τα στατιστικά στοιχεία του Magento δείχνουν ότι η φιλικότητα προς τον χρήστη της πλατφόρμας είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας που μειώνει την εγκατάλειψη του καλαθιού αγορών.

(Saas Scout)

25. Το 78% των τοποθεσιών του Magento στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία κινδυνεύουν από εγκλήματα στον κυβερνοχώρο.

Παρά τις πολλές θετικές πτυχές της, η εταιρεία εξακολουθεί να εργάζεται σε ορισμένα βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Το 2018, ένας έλεγχος ασφαλείας περισσότερων από 4.500 τοποθεσιών του Magento επιβεβαίωσε υψηλή έκθεση σε εγκληματίες στον κυβερνοχώρο. Η κατάσταση δεν είναι πολύ διαφορετική στην Ευρώπη, όπου το 80 τοις εκατό των ιστοσελίδων ήταν σε κίνδυνο. Ωστόσο, τα στατιστικά του Magento δείχνουν ότι ο κίνδυνος μπορεί να μειωθεί σημαντικά με μια κανονική τοποθεσία.

(Mageplaza)

Συμπέρασμα

Όπως κάθε άλλη πλατφόρμα, το Magento είχε τα πάνω και τα κάτω του, αλλά παρά τις περιστασιακές αποτυχίες, τα ερείσματά του είναι ακόμα ισχυρά, ειδικά στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Αυτά τα στατιστικά στοιχεία της Magento δείχνουν ότι έχει καταφέρει να συγκρατηθεί έναντι των ανταγωνιστών της χάρη στην αφοσιωμένη κοινότητα προγραμματιστών και συνεργατών της που είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν και να βελτιώσουν την ασφάλεια της πλατφόρμας.