Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Στατιστικά Instagram Stories

Το Instagram έχει εισαγάγει πολλά χαρακτηριστικά με τα χρόνια, αλλά δεν είναι τόσο πρωτοποριακά όσο τα Stories. Παρά, ή ίσως λόγω της περιορισμένης διαδικτυακής τους ζωής, δημιουργούν ενδιαφέρον και αφοσίωση, ωφελώντας τους χρήστες, τους παράγοντες επιρροής και τους μάρκετινγκ, όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία του Instagram Stories.

Είτε είστε μια λιγότερο γνωστή εταιρεία είτε μια γνωστή επωνυμία, οι ιστορίες είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προσεγγίσετε τους πελάτες σας, να δημιουργήσετε μια ουσιαστική εμπειρία επωνυμίας ή να προωθήσετε τα προϊόντα σας. Αλλά μην δεχθείτε απλώς τη λέξη μας, ελέγξτε τα στατιστικά και τα γεγονότα παρακάτω για να δείτε την πλήρη ιστορία.

Στατιστικά Instagram Stories (Επιλογή συντάκτη)

  • Περίπου 500 εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν ιστορίες Instagram κάθε μέρα. (Στατιστική)
  • Περίπου το 86,6% των χρηστών του Instagram δημοσιεύουν ιστορίες κάθε μέρα. (EarthWeb)
  • Περίπου το 60% των millennials δημοσιεύουν ή προβάλλουν ιστορίες στο Instagram. (Καλύτερο μάρκετινγκ)
  • Το 2020, πάνω από το 27% της δραστηριότητας ιστορίας αποτελούνταν μόνο από μία οθόνη την ημέρα. (RivalIQ)
  • Το 2020, το ποσοστό μετάδοσης των ιστοριών του Instagram ήταν 68%. (Διαγράμματα μάρκετινγκ)
  • Οι έμποροι των ΗΠΑ ξοδεύουν περίπου το 31% του προϋπολογισμού τους στο Instagram σε διαφημίσεις Stories. (eMarketer)
  • Το 61% των χρηστών δημοσίευσαν το αυτοκόλλητο Support Small Business στις ιστορίες τους μέσα σε μόλις ένα μήνα. (EarthWeb)

Όλα για τις Ιστορίες του Instagram

1. Περίπου 500 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν ιστορίες Instagram κάθε μέρα.

Αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει μια τεράστια αύξηση από το 2018, όταν το Instagram Stories είχε 400 εκατομμύρια ενεργούς καθημερινούς χρήστες, επιβεβαιώνουν τα στατιστικά στοιχεία του Instagram Stories. Για αναφορά, το Instagram έχει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες μηνιαίως.

Το ένα τρίτο των ιστοριών με τις περισσότερες προβολές δημοσιεύονται από εταιρείες. Εν τω μεταξύ, κάθε πέμπτη ιστορία λαμβάνει ένα άμεσο μήνυμα από τους θεατές.

Πίνακας περιεχομένων

(IZEA, Statista)

2. Περίπου το 70% των ιστοριών του Instagram προβάλλονται με τον ήχο ενεργοποιημένο.

Τα στατιστικά δείχνουν ότι η πλειοψηφία των χρηστών ενεργοποιεί τον ήχο της ιστορίας του Instagram. Αυτά τα δεδομένα επιτρέπουν στους διαφημιστές να ενσωματώνουν ήχο στις ιστορίες τους για να δημιουργήσουν μια πιο καθηλωτική εμπειρία για τους δυνητικούς πελάτες και να αυξήσουν την αφοσίωση.

(Media Kix)

3. Στις ΗΠΑ, το 96% των επαγγελματιών μάρκετινγκ σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ιστορίες στο εγγύς μέλλον.

Επιπλέον, τα στατιστικά στοιχεία για τις επωνυμίες που χρησιμοποιούν ιστορίες Instagram αποκαλύπτουν ότι το 50% των επωνυμιών παγκοσμίως κάνουν τουλάχιστον μία ιστορία το μήνα. Στην πραγματικότητα, το Instagram Stories έφτασε στην τρίτη θέση στη λίστα των εργαλείων και στρατηγικών μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούν οι έμποροι στη Βόρεια Αμερική.

(Σκάι)

4. Περίπου το 60% των millennials δημοσιεύουν ή προβάλλουν Ιστορίες Instagram.

Επιπλέον, το 31% των millennials και περίπου το 39% των χρηστών Gen Z γενικά δημιουργούν περιεχόμενο στο Instagram που συχνά περιλαμβάνει ιστορίες. Στην πραγματικότητα, αν δούμε τα στατιστικά στοιχεία, τα millennial stories στο Instagram είναι μια ελκυστική μορφή δέσμευσης για αυτήν τη γενιά. Συνολικά, αυτή η πλατφόρμα κοινωνικών μέσων έχει το 31,5% των παγκόσμιων χρηστών ηλικίας μεταξύ 25 και 34 ετών. Πάνω από τα δύο τρίτα των χρηστών του είναι 34 ετών ή νεότεροι.

(Καλύτερο μάρκετινγκ, Statista)

5. Το 2020, πάνω από το 27% της δραστηριότητας ιστορίας αποτελούνταν μόνο από μία οθόνη την ημέρα.

Όσον αφορά τη δημοσίευση ιστοριών στο Instagram, μόνο δύο στις δέκα ιστορίες είχαν επτά καρέ. Επίσης, μόνο το 10% ή λιγότερο είχε περισσότερα από 12 καρέ. Συνήθως, αυτό συμβαίνει επειδή μια επωνυμία χάνει το 20% του κοινού της μετά το πρώτο καρέ, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία χρήσης του Instagram Stories. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να τραβήξετε την προσοχή των θεατών στην εναρκτήρια σειρά και να τους αποτρέψετε από το να εγκαταλείψουν το τόξο της ιστορίας. Υπάρχουν πάντα μερικά που πέφτουν, αλλά όχι τόσα πολλά αν η πρώτη εικόνα είναι αρκετά καλή.

(RivalQ, EarthWeb)

6. Οι ιστορίες Insta με περισσότερα από 26 καρέ έχουν ποσοστό εγκατάλειψης 2%.

Αυτό υπολογίζεται διαιρώντας τις εξόδους κάθε καρέ με τον συνολικό αριθμό εμφανίσεων του καρέ. Στην περίπτωση μιας ιστορίας ενός καρέ, είναι 8%, προτείνουν τα στατιστικά στοιχεία των ιστοριών του Instagram. Καθώς προχωράμε περισσότερο στην ιστορία, αυτό το ποσοστό μειώνεται στο 2% για ιστορίες 26 καρέ ή μεγαλύτερες. Συγκριτικά, ο μέσος αριθμός καρέ ανά ιστορία μειώθηκε από 7,7 το 2019 σε 7,4 το 2020. Επιπλέον, ο μέσος όρος εβδομαδιαίας ιστορίας μειώθηκε από τρία σε 1,9 την ίδια περίοδο.

Ανάγνωση:  Αναθεώρηση Namecheap 2024: Είναι καλή αυτή η φθηνή φιλοξενία;

(Διαγράμματα μάρκετινγκ)

7. Το 2020, το ποσοστό κοινής χρήσης των ιστοριών του Instagram ήταν 68%.

Το πάτημα για προβολή των Ιστοριών Insta είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους περιήγησης σε αυτά. Αυτό το επιβεβαιώνει το υψηλό ποσοστό πρόσκρουσης, με μέσο ποσοστό μεταφοράς 80% για ιστορίες με 25 καρέ. Είναι χαμηλότερο στο πρώτο καρέ (68%) και αυξάνεται καθώς ο χρήστης κινείται προς το τελευταίο καρέ. Επομένως, μελέτες επιβεβαιώνουν ότι το δεύτερο πλαίσιο είναι ιδανικό για περιεχόμενο χωρίς διακοπές.

(Διαγράμματα μάρκετινγκ)

8. Τα στατιστικά στοιχεία Instagram Stories vs Posts δείχνουν ότι το πρώτο έχει χαμηλότερο ποσοστό προσέγγισης.

Το ποσοστό προσέγγισης για τις ιστορίες του Instagram κυμαίνεται από 1,2 έως 5,4 τοις εκατό, ενώ για αναρτήσεις είναι 9 έως 20 τοις εκατό. Συνήθως, αυτές οι τιμές θα εξαρτώνται από τον αριθμό των ακολούθων και τη ροή τους. Καθώς οι ακόλουθοι αυξάνονται, το χάσμα προσέγγισης μεταξύ των ιστοριών και των αναρτήσεων του Instagram αρχίζει να κλείνει.

(RivalQ)

9. Οι αθλητικές ιστορίες Instagram έχουν ένα τεράστιο ποσοστό ολοκλήρωσης 90%.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πράγματα, αυτό είναι ένα εξαιρετικό ποσοστό. Μετά τις ιστορίες που σχετίζονται με τον αθλητισμό, οι λογαριασμοί ψυχαγωγίας σημείωσαν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη το 2020, αυξάνοντας στο 88% από έτος σε έτος (81%), σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία χρήσης του Instagram Stories.

(Διαγράμματα μάρκετινγκ)

10. Τα προφίλ με 10.000-50.000 followers έχουν εμβέλεια 13,3%.

Όσο περισσότεροι ακόλουθοι υπάρχουν, τόσο λιγότεροι θα δουν την ιστορία Insta μιας συγκεκριμένης εταιρείας ή ενός ατόμου. Σε μια μελέτη 920 λογαριασμών, αυτοί με υψηλότερο αριθμό ακολούθων είχαν το χαμηλότερο ποσοστό προσέγγισης το 2020. Οι περισσότεροι λογαριασμοί με τουλάχιστον δύο εκατομμύρια ακόλουθους είχαν ποσοστό προσέγγισης ιστοριών 3,7%. Εναλλακτικά, το ποσοστό ολοκλήρωσης αυξήθηκε για όλα τα μήκη ιστορίας.

(Διαγράμματα μάρκετινγκ)

Στατιστικά στοιχεία επιχειρήσεων Instagram Stories

11. Η καμπάνια της Gap το 2018 κατέγραψε 73% υψηλότερη αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

Και όλα αυτά χάρη στη μίξη των ιστοριών του Instagram. Συγκρίνοντας προηγούμενες καμπάνιες και χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό αναρτήσεων και ιστοριών Instagram μόνο με αναρτήσεις, η εταιρεία είδε μια σημαντική διαφορά. Για παράδειγμα, η ανάκληση διαφημίσεων στα stories του Instagram αυξήθηκε κατά 17 πόντους και η συσχέτιση μηνυμάτων κατά 4 πόντους.

(Ινσταγκραμ)

12. Σχεδόν το 58% των ανθρώπων έχουν αρχίσει να ενδιαφέρονται περισσότερο για το εμπορικό σήμα/προϊόν που βλέπουν στις ιστορίες.

Τα στατιστικά στοιχεία αφοσίωσης στο Instagram Stories δείχνουν επίσης ότι το 50% των ανθρώπων επισκέφτηκαν τον ιστότοπο για να αγοράσουν ένα συγκεκριμένο προϊόν που είδαν στα Stories. Άλλωστε αυτός είναι ο στόχος κάθε marketer.

(Hootsuite)

13. Το τελευταίο τρίμηνο του 2019, ο αριθμός των διαφημιζόμενων διαφημίσεων ιστοριών ήταν 4 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Facebook, από τον συνολικό αριθμό των διαφημιζόμενων (7 εκατομμύρια), περίπου 3 εκατομμύρια χρησιμοποίησαν ιστορίες για διαφημίσεις και στις τρεις πλατφόρμες, Facebook, Instagram και Messenger. Οι χορηγούμενες ιστορίες του Instagram είχαν υψηλότερο ποσοστό αφοσίωσης, επομένως δεν είναι περίεργο που η πλατφόρμα θέλει να αξιοποιήσει αυτό το σημαντικό δυναμικό ανάπτυξης και εργάζεται σε ιδέες για να αυξήσει την αφοσίωση σε αυτό το τμήμα.

(TechCrunch)

14. Στις ΗΠΑ, οι έμποροι ξοδεύουν περίπου το 31% του προϋπολογισμού τους στο Instagram σε διαφημίσεις Stories.

Τα στατιστικά στοιχεία ιστοριών Instagram έναντι ροών δείχνουν ότι οι ροές δαπανώνται πολύ περισσότερο (69%). Ωστόσο, ορισμένοι επαγγελματίες του μάρκετινγκ προτείνουν μια ελαφρώς πιο ισορροπημένη προσέγγιση της ιστορίας Instagram έναντι της ροής δεδομένων, δηλαδή να διαιρέσετε τον διαφημιστικό προϋπολογισμό σας στο Instagram σε ιστορίες του ενός τρίτου και ροές ροής δύο τρίτων. Στην πραγματικότητα, πολλοί εφαρμόζουν παρόμοιες αρχές στις στρατηγικές μάρκετινγκ στο Instagram.

Ανάγνωση:  Στατιστικά έναρξης

(eMarketer)

Instagram Stories vs Snapchat Stats

15. Το 17% των ανθρώπων προτιμούν να παρακολουθούν ιστορίες στο Instagram, ενώ το 13% των ανθρώπων τις παρακολουθούν στο Snapchat.

Αν και φαίνεται ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι αγαπούν να παρακολουθούν ιστορίες στο IG, κανένας από τους δύο δεν είχε το μεγαλύτερο μερίδιο με βάση τα αποτελέσματα της μελέτης. Αν και το Snapchat κυκλοφόρησε πρώτα τη μορφή ιστορίας και το Instagram ακολούθησε, το Facebook έχει την υψηλότερη απήχηση, με το 70 τοις εκατό των ανθρώπων να λένε ότι προτιμούν να παρακολουθούν ιστορίες στην πλατφόρμα. Αυτά τα αποτελέσματα προέρχονται από μια μελέτη 275 καταναλωτών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

(Hubspot)

16. Το Snapchat έχει περίπου 46 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες στις ΗΠΑ, λιγότερο από το ήμισυ του αριθμού των χρηστών του Instagram.

Το Instagram έχει 121 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες στις ΗΠΑ. Τα στατιστικά στοιχεία για τον αριθμό των ατόμων που παρακολουθούν τα Instagram Stories συνεχίζουν να δείχνουν ότι αυτή η πλατφόρμα είναι πιο δημοφιλής – περίπου το 70% όλων των χρηστών του Instagram παρακολουθούν και δημοσιεύουν ιστορίες. Αυτό οδηγεί σε περίπου 85 εκατομμύρια ανθρώπους να βλέπουν ιστορίες Instagram στις ΗΠΑ.

(Content Cal, WP Dev Shed)

17. Περίπου το 59% των Instagrammers είναι μεταξύ 18-29 ετών, ενώ το Snapchat έχει το 77% των χρηστών μεταξύ 18-24 ετών.

Αν και τα δημογραφικά στοιχεία των δύο είναι παρόμοια, διαφέρουν επίσης σε ορισμένες πτυχές. Το Snapchat είναι κατά κύριο λόγο μια πλατφόρμα Gen Z, ενώ το Instagram φαίνεται να είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους millennials. Στη συνέχεια, το Snapchat δίνει έμφαση στην πιο άμεση επικοινωνία και στην προσωπική αίσθηση και είναι δημοφιλές μεταξύ των φίλων, σε αντίθεση με το Instagram, το οποίο είναι καλό για δημόσια κοινή χρήση σε ένα ευρύτερο κοινό.

(Ημερολόγια περιεχομένου)

Οι τάσεις της ιστορίας του Instagram

18. Μετά την κυκλοφορία του Cenas/Reels στη Βραζιλία, ο αριθμός των χρηστών του Instagram αυξήθηκε κατά 4,34%.

Το Instagram κυκλοφόρησε τροχούς βασισμένους στο TikTok που επιτρέπουν στους χρήστες να συνδυάζουν μουσική με σύντομα βίντεο. Όπως και οι ιστορίες, οι τροχοί περιορίζονται στα 15 δευτερόλεπτα. Η Βραζιλία ήταν το αρχικό πεδίο δοκιμών για αυτό το προϊόν. Τα στατιστικά στοιχεία των ιστοριών του Instagram δείχνουν ότι έχει γίνει ήδη ένας σκληρός ανταγωνισμός από τον κύριο ανταγωνιστή του, TikTok, ειδικά όταν πρόκειται για το μάρκετινγκ με επιρροές.

(Influencer Marketing Hub, Sprout Social)

19. Το 61% των χρηστών δημοσίευσαν ένα αυτοκόλλητο υποστήριξης μικρών επιχειρήσεων στις ιστορίες τους μέσα σε μόλις ένα μήνα.

Παρόλο που τα αυτοκόλλητα υπάρχουν στα stories εδώ και καιρό, το Instagram τείνει να προσθέτει νέα συνεχώς. Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μικρές επιχειρήσεις εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας, το Instagram ήθελε να προσθέσει ένα νέο αυτοκόλλητο για να τις υποστηρίξει. Οι χρήστες μπορούν να αναλάβουν δράση κάνοντας κλικ στο αυτοκόλλητο. Για παράδειγμα, τα εστιατόρια θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν για να προωθήσουν το μενού τους, άλλα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη συγκέντρωση χρημάτων για έναν συγκεκριμένο σκοπό.

(EarthWeb)

Ανάγνωση:  Σύγκριση Slack vs ClickUp – Ποιο είναι το καλύτερο για το 2024

Συμπέρασμα

Ποιες είναι οι τελευταίες ιστορίες στο προφίλ σας στο Instagram; Μάλλον κυμαίνονται από φίλους που απολαμβάνουν το καλοκαίρι στην παραλία μέχρι εταιρείες που προωθούν τις νέες υπηρεσίες τους. Βλέποντας όμως τα στατιστικά της ιστορίας του Instagram, μπορούμε να πούμε ένα πράγμα με σιγουριά. Αν και μπορεί να υπάρχουν κάποιες βελτιώσεις για την ανάπτυξη αυτής της δυνατότητας, η σημασία των ιστοριών σε αυτήν την πλατφόρμα δεν φαίνεται να πάει πουθενά σύντομα.

FAQ

Πότε εμφανίστηκαν τα stories του Instagram;

Η εταιρεία κυκλοφόρησε το Instagram Stories τον Αύγουστο του 2016. Παρά το γεγονός ότι επικρίθηκε για «αντιγραφή» της δυνατότητας από το Snapchat, το Instagram το κατείχε και ισχυρίστηκε ότι ήταν μια έκδοση του Snapchat για ενηλίκους, επιτρέποντας στις επωνυμίες να δημοσιεύουν περισσότερα διατηρώντας ανεπιθύμητα μηνύματα. εκτός τροφοδοσίας.

(μύτη)

Πόσο διαρκούν τα stories του Instagram;

Με βάση τα στατιστικά του Instagram Stories, αυτή η δυνατότητα έχει ημερομηνία λήξης 24 ωρών σε σύγκριση με τις αναρτήσεις που παραμένουν ενεργές. Έτσι, σε αντίθεση με τις αναρτήσεις, οι ιστορίες εξαφανίζονται μετά από αυτό το διάστημα, εκτός εάν οι χρήστες τις αποθηκεύσουν στα Highlights.

(Ινσταγκραμ)

Πόσα δευτερόλεπτα είναι τα stories του Instagram;

Το όριο για μια ιστορία είναι 15 δευτερόλεπτα. Αυτό σημαίνει ότι ένα μεγαλύτερο βίντεο δεν μπορεί να χωρέσει σε μία παράγραφο ιστορίας. Ωστόσο, το Instagram το έχει σκεφτεί και επιτρέπει σε βίντεο άνω των 15 δευτερολέπτων να χωρίζονται αυτόματα σε διαφορετικά τμήματα παρακολούθησης.

(animoto)

Δείχνει μια ιστορία Instagram πόσες φορές προβλήθηκε;

Τα στατιστικά στοιχεία ιστορίας του Instagram διευκολύνουν τον έλεγχο του πόσα άτομα έχουν δει την ιστορία σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σύρετε προς τα πάνω. Θα εμφανιστεί μια λίστα με τα ονόματα των ατόμων. Αν και μπορείτε να δείτε πόσα άτομα το είδαν και ποιοι είναι, δεν μπορείτε να ελέγξετε πόσες φορές το είδαν ένα άτομο.

(Geek κιμωλία)

Πόσο χρόνο αφιερώνουν οι άνθρωποι παρακολουθώντας ιστορίες στο Instagram;

Σύμφωνα με τις περισσότερες εκτιμήσεις, οι χρήστες κάτω των 25 ετών περνούν κατά μέσο όρο περίπου 32 λεπτά παρακολουθώντας Ιστορίες Instagram. Από την άλλη, οι γονείς αφιέρωναν 24 λεπτά την ημέρα. Ο χρόνος που δαπανήθηκε στην πλατφόρμα πριν από τη λειτουργία Ιστορίες ήταν περίπου 15-21 λεπτά. Τα στατιστικά της ιστορίας του Instagram δείχνουν ότι ο χρόνος που αφιερώνεται σε ιστορίες είναι σημαντικά μεγαλύτερος από τον χρόνο που αφιερώνεται στο Snapchat. Οι χρήστες κάτω των 25 ετών πέρασαν περισσότερα από 30 λεπτά στην εφαρμογή, ενώ οι μεγαλύτεροι χρήστες περίπου 20 λεπτά.

(Mediakix)

Πόσα άτομα βλέπουν ιστορίες Instagram την ημέρα;

Περισσότεροι από 500 εκατομμύρια άνθρωποι δημοσιεύουν και βλέπουν ιστορίες κάθε μέρα.

(Στατιστική)

Πόσες ιστορίες στο Instagram είναι πάρα πολλές;

Σύμφωνα με ορισμένα στατιστικά στοιχεία του Instagram, οι χρήστες θα πρέπει να προσπαθήσουν να αποφύγουν να δημοσιεύουν τις ιστορίες τους περισσότερες από 7 φορές την ημέρα. Απλώς επειδή πολλά άτομα στο κοινό δεν θα μπουν στον κόπο να περάσουν μέχρι το τέλος, εάν ο κύκλος της ιστορίας σας έχει πολλά βίντεο και φωτογραφίες. Ωστόσο, ο μέγιστος αριθμός ιστοριών που μπορείτε να έχετε ταυτόχρονα σε 24 ώρες (επαληθευμένη από το Instagram) είναι 100.

(Mashable, Serve Me the Sky Digital)