Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Στατιστικά Facebook

Όποια και αν είναι η στρατηγική διαδικτυακού μάρκετινγκ που έχετε, το Facebook πρέπει να είναι ένα μεγάλο μέρος της. Με πάνω από 2,9 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως, το Facebook είναι μακράν η μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο. Αλλά το ξέρεις ήδη, σωστά;! Ίσως σας ενδιαφέρουν άλλα, πιο εκτεταμένα στατιστικά στοιχεία του Facebook. Έχοντας αυτό κατά νου, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με γεγονότα και αριθμούς που θα σας ενδιαφέρουν, θα σας καταπλήξουν και θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ.

Στατιστικά Facebook (Επιλογή συντάκτη)

  • Το 37% των ανθρώπων στον κόσμο χρησιμοποιεί το Facebook. (Αναφορά δεδομένων)
  • Το Facebook έχει 1,96 δισεκατομμύρια χρήστες καθημερινά. (Facebook)
  • Το 73% των ενηλίκων ηλικίας 50-64 ετών χρησιμοποιεί το Facebook. (Pew Research Center)
  • Το 77% των χρηστών του Facebook παγκοσμίως είναι 44 ετών ή νεότεροι. (Στατιστική)
  • Το 54% των γυναικών και το 46% των ανδρών χρησιμοποιούν το Facebook. (Στατιστική)
  • Η Ινδία έχει το μεγαλύτερο κοινό – 329 εκατομμύρια. (Στατιστική)
  • Τα συνολικά έσοδα του Facebook για το πρώτο τρίμηνο του 2022 ήταν 27,9 δισεκατομμύρια δολάρια. (Facebook)
  • 1,25 δισεκατομμύρια χρήστες παρακολουθούν βίντεο στο Facebook. (Ποικιλία)

Στατιστικά στοιχεία χρήσης του Facebook

1. Το 37% του κόσμου χρησιμοποιεί το Facebook.

Αυτό είναι περισσότερο από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού, καθιστώντας το Facebook τη μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικών μέσων όλων των εποχών. Αφού είδαν αυτόν τον αριθμό, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τον καθιστούν σημαντικό μέρος της συνολικής στρατηγικής μάρκετινγκ, όπως και εσείς.

(Αναφορά δεδομένων)

2. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία χρηστών του Facebook, περίπου 135 εκατομμύρια προφίλ στο Facebook είναι ψεύτικα.

Το Facebook «καθαρίζει» πρόσφατα, αλλά επειδή είναι μια τόσο μεγάλη πλατφόρμα, είναι δύσκολο να βρεις και να αφαιρέσεις αυτόν τον τεράστιο αριθμό ψεύτικων λογαριασμών. Τουλάχιστον έχουν παραδεχτεί ότι είναι τόσοι πολλοί (ένας αριθμός κοντά στον πληθυσμό της Ινδονησίας).

Πίνακας περιεχομένων

(Rewind)

3. Το Facebook Lite έχει 200 ​​εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.

Το Facebook Lite είναι μια μικρότερη εφαρμογή από το Facebook που λειτουργεί το ίδιο, αλλά χρησιμοποιεί λιγότερο χώρο και δεδομένα, επομένως είναι ιδανική για άτομα που δεν θέλουν να ξοδεύουν πάρα πολλά στο μηνιαίο πακέτο δεδομένων τους στο Facebook. Αυτοί οι 200 ​​εκατομμύρια χρήστες αποδεικνύουν ότι αυτή η έκδοση της εφαρμογής Facebook εξακολουθεί να είναι αρκετά χρήσιμη και δεν θέτει σε κίνδυνο την ποιότητα της συνολικής εμπειρίας χρήστη.

(Engadget)

4. Ο μέσος αριθμός ημερήσιων ενεργών χρηστών του Facebook θα είναι 1,96 δισεκατομμύρια το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Η ανάπτυξη των στατιστικών επισκεψιμότητας του Facebook επιβραδύνθηκε πρόσφατα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το 37% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι στο Facebook και ότι η εικόνα της εταιρείας έχει ελαφρώς αμαυρωθεί, ο αριθμός εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλός.

(Facebook, DataReportal)

5. Το Facebook θα έχει 2,94 δισεκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Οι αριθμοί χρηστών του Facebook αυξήθηκαν με την πάροδο του χρόνου σε περισσότερα από 2,9 δισεκατομμύρια το πρώτο τρίμηνο του 2022. Μπορούμε με ασφάλεια να υποθέσουμε ότι ο γίγαντας των social media δεν πρόκειται να σταματήσει την ανάπτυξή του σύντομα. Το μόνο όριο είναι ο περιορισμένος αριθμός ανθρώπων στον κόσμο. Αλλά ακόμη και αυτό μεγαλώνει με την πάροδο του χρόνου, οπότε βασικά οι μηνιαίοι χρήστες του Facebook μπορούν να συνεχίσουν να αυξάνονται για πάντα.

(Facebook)

6. Το 73% των ενηλίκων 50-64 ετών χρησιμοποιεί το Facebook.

Γενικά, οι άνθρωποι υποθέτουν ότι η πλειοψηφία των χρηστών του Facebook ανήκει στις νεότερες γενιές και ότι είναι οι πιο ενεργοί χρήστες. Ωστόσο, αυτά τα στατιστικά στοιχεία χρηστών του Facebook δείχνουν ότι οι ηλικιωμένοι είναι επίσης πολύ παρόντες σε αυτό το κοινωνικό δίκτυο.

(Pew Research Center)

7. Το 69% των Αμερικανών ενηλίκων χρησιμοποιεί το Facebook τακτικά.

Με σχεδόν το ήμισυ του έθνους στο Facebook κάθε μέρα, το υψηλό ποσοστό των Αμερικανών στο Facebook δεν αποτελεί έκπληξη.

(Pew Research Center)

8. Το 53% των Αμερικανών χρησιμοποιεί το Facebook μερικές φορές την ημέρα.

Αυτός ο αριθμός είναι ο υψηλότερος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όλες οι άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούνται λιγότερο, με το WhatsApp που ανήκει στο Facebook να βρίσκεται πλησιέστερα στο 44%. Ο χρόνος που αφιερώνεται στα στατιστικά στοιχεία του Facebook αποκαλύπτει περαιτέρω ότι οι ενήλικες στις ΗΠΑ σήμερα περνούν κατά μέσο όρο 38 λεπτά στο Facebook κάθε μέρα.

(Στατιστικά στοιχεία, Whatagraph)

9. Το 45% των ενηλίκων στις ΗΠΑ λαμβάνουν τα νέα τους από το Facebook.

Σήμερα, πολλοί άνθρωποι λαμβάνουν τα νέα τους από όχι και τόσο αξιόπιστες πηγές. Οπότε αυτός ο αριθμός δεν είναι πολύ σοκαριστικός. Σχεδόν το ήμισυ του συνολικού ενήλικου πληθυσμού των ΗΠΑ που βρίσκεται επί του παρόντος στο Facebook λαμβάνει τα νέα του από εκεί.

(Reuters)

10. Η Καλιφόρνια έχει 2,5 εκατομμύρια χρήστες και είναι η πρώτη πολιτεία στις ΗΠΑ από χρήστες του Facebook.

Όταν εξετάζουμε τους χρήστες του Facebook ανά πολιτεία, η Καλιφόρνια είναι ο ηγέτης. Η Νέα Υόρκη έρχεται δεύτερη με 2,2 εκατομμύρια, ακολουθούμενη από το Τέξας με 1,5 εκατομμύρια, τη Φλόριντα με 1,48 εκατομμύρια και το Ιλινόις με 1,47 εκατομμύρια.

(Infogram)

11. 400 νέοι χρήστες εγγράφονται κάθε λεπτό.

Παρόλο που πάνω από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού βρίσκεται ήδη στην πλατφόρμα, η δημοτικότητα του Facebook εξακολουθεί να είναι αρκετά υψηλή. Τα στατιστικά στοιχεία του Facebook αποκαλύπτουν 400 νέους λογαριασμούς κάθε λεπτό, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστούν λιγότερο από δύο ημέρες για να έχει η πλατφόρμα ένα εκατομμύριο νέους χρήστες.

(WordStream)

12. Κάθε 60 δευτερόλεπτα, η πλατφόρμα έχει περισσότερες από 317.000 ενημερώσεις κατάστασης, τουλάχιστον 400 νέους χρήστες και 54.000 κοινόχρηστους συνδέσμους.

Αυτοί οι αριθμοί είναι μόνο ένα λεπτό. Τώρα αυτό δεν είναι κάτι; Α, και για όσους ενδιαφέρονται για το πόσες αναρτήσεις στο Facebook υπάρχουν ανά ημέρα, αυτοί οι αριθμοί σίγουρα θα σας δώσουν μια υπόδειξη.

(Σύνολο)

13. 20. Σχεδόν το 82% των χρηστών χρησιμοποιεί το Facebook μόνο μέσω κινητών τηλεφώνων.

Εξετάζοντας τους χρήστες του Facebook από έτος σε έτος, έχουν αυξηθεί — ειδικά σε κινητά, όπως αποκαλύπτουν τα γεγονότα του Facebook. Από το 2022, περισσότερο από το 80% των χρηστών του Facebook θα είναι χρήστες κινητών, που σημαίνει ότι χρησιμοποιούν την πλατφόρμα μόνο σε φορητή συσκευή. Μεταξύ των ενεργών χρηστών, το 98,5% χρησιμοποιεί τον Ιστό από οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο, ενώ το 16,7% χρησιμοποιεί τόσο επιτραπέζιο υπολογιστή όσο και φορητή συσκευή. Για όσους χρησιμοποιούν την πλατφόρμα μέσω φορητού υπολογιστή ή επιτραπέζιου υπολογιστή, το ποσοστό είναι 1,5%.

(Στατιστική)

Δημογραφικά στοιχεία του Facebook

14. Το 77% των χρηστών του Facebook παγκοσμίως είναι 44 ετών ή νεότεροι.

Αυτό μπορεί να μην αποτελεί έκπληξη για πολλούς – όταν πρόκειται για δημογραφικά στοιχεία της ηλικίας του Facebook, πιθανώς ήδη περιμένατε ότι αυτός ο αριθμός θα ήταν αρκετά υψηλός.

(Στατιστική)

15. Το Facebook είναι πιο δημοφιλές μεταξύ των αποφοίτων κολεγίων ή πανεπιστημίων.

Το Facebook είναι το πιο δημοφιλές δίκτυο για πτυχιούχους πανεπιστημίων, με το 73% των χρηστών να έχει πτυχίο. Η συχνότητα χρήσης είναι 71% για όσους έχουν φοιτήσει σε κάποιο κολέγιο και 64% για όσους έχουν παρακολουθήσει γυμνάσιο.

(Στατιστική)

16. Η διείσδυση του Facebook είναι υψηλότερη στα εισοδήματα 30.000-60.000 $ και 70.000-80.000 $.

Τα στοιχεία για αυτές τις εισοδηματικές ομάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι 88 τοις εκατό. Ακολουθούν όσοι κερδίζουν μεταξύ $80.000 και $100.000 και πάνω από $100.000 με 86% έκαστος. Όσοι κερδίζουν λιγότερα από 30.000 $ έχουν ποσοστό χρήσης 85 τοις εκατό και είναι το χαμηλότερο στην κατηγορία εισοδήματος των 60.000 έως 70.000 δολαρίων στο 81 τοις εκατό.

(Στατιστική)

17. Το 54% των γυναικών και το 46% των ανδρών χρησιμοποιούν Facebook.

Εξετάζοντας τα δημογραφικά στοιχεία των χρηστών του Facebook, οι γυναίκες ενδιαφέρονται ελαφρώς περισσότερο για την πλατφόρμα. Οι άνδρες δεν είναι πολύ πίσω, αλλά αυτοί οι αριθμοί πρέπει να λαμβάνονται υπόψη σε οποιαδήποτε στρατηγική μάρκετινγκ που στοχεύει το Facebook.

(Στατιστική)

18. Το 18,4% των ενεργών χρηστών της πλατφόρμας παγκοσμίως είναι άνδρες ηλικίας 25-34 ετών.

Σύμφωνα με την ηλικία των χρηστών του Facebook, οι άνδρες ηλικίας 25-34 ετών αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα χρηστών. Οι επόμενες μεγαλύτερες δημογραφικές ομάδες είναι άνδρες ηλικίας 18-24 ετών (13,3%), ακολουθούμενες από γυναίκες 25-34 ετών (12,6%) και άνδρες χρήστες ηλικίας 35-44 ετών (10%), όπως αποκαλύπτει το Facebook User Demographs.

Ανάγνωση:  Κωδικοί προσφοράς Pokemon Go που δεν λήγουν το 2024 – Πλήρης οδηγός

(Στατιστική)

19. Η Ινδία έχει το μεγαλύτερο κοινό με σχεδόν 330 εκατομμύρια.

Αν δούμε τον αριθμό των χρηστών του Facebook ανά χώρα, είναι σαφές ότι ο μεγαλύτερος πληθυσμός του Facebook (329,6 εκατομμύρια) είναι από την Ινδία, ακολουθούμενες από τις Ηνωμένες Πολιτείες (179,6 εκατομμύρια), την Ινδονησία (129,8 εκατομμύρια), τη Βραζιλία (116 εκατομμύρια) και τη Βραζιλία (116 εκατομμύρια) και Μεξικό. (89,7 εκατ.).

(Στατιστική)

Η ανάπτυξη και τα κέρδη του Facebook

20. Το Facebook αγόρασε το WhatsApp για 19 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014.

Το Facebook πάντα υπολόγιζε καλά τις αγορές του και η αγορά του WhatsApp υποστηρίζει μόνο περαιτέρω τις επιχειρηματικές επιλογές της εταιρείας. Στα τέλη του 2017, το WhatsApp είχε περίπου 1,5 δισεκατομμύριο χρήστες και αντιπροσώπευε το δεύτερο μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του Facebook. Οι περισσότεροι χρήστες εντάχθηκαν αφού το Facebook αγόρασε την εταιρεία, κάτι που δείχνει πόσο κερδοφόρα επένδυση ήταν.

(CNN, Statista)

21. Το Facebook αγόρασε το Instagram για 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε μετρητά και μετοχές το 2012.

Ορισμένα στατιστικά στοιχεία του Facebook είναι πιο εκπληκτικά από άλλα και η αγορά του Instagram είναι ακόμα καλύτερη από αυτή του WhatsApp, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι το Instagram αγοράστηκε μόνο για ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Από τότε, το Instagram έχει εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων στον κόσμο.

(Forbes)

22. Το Instagram αντιπροσωπεύει πλέον το 20 τοις εκατό των εσόδων του Facebook από διαφημίσεις για κινητά.

Το Instagram ανήκει στο Facebook και σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ του Instagram, η πλατφόρμα ήταν επιτυχημένη από την αγορά της. Το Instagram χρησιμοποιείται σε όλο και περισσότερες καμπάνιες μάρκετινγκ, επομένως αριθμοί σαν αυτόν δεν πρέπει να προκαλούν έκπληξη.

(Network Marketer)

23. Τα συνολικά έσοδα του Facebook το πρώτο τρίμηνο του 2022 ήταν 27,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παρά τα πάντα, το Facebook εξακολουθεί να αναπτύσσεται γρήγορα. Με αυτά τα στοιχεία, το Facebook είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες πληροφορικής στον κόσμο και επίσης μια από τις πλουσιότερες. Η αύξηση ήταν 7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

(Facebook)

24. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Facebook για το πρώτο τρίμηνο του 2022, το συνολικό κόστος και τα έξοδα της πλατφόρμας ήταν 19,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το συνολικό κόστος και τα έξοδα εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 14,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, σημειώνοντας αύξηση 31% από έτος σε έτος. Το λειτουργικό περιθώριο κέρδους για την εν λόγω περίοδο υπολογίστηκε σε 31%.

(Facebook)

25. Τα καθαρά έσοδα του Facebook το πρώτο τρίμηνο του 2022 υπολογίστηκαν σε 7,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό είναι χαμηλότερο από τα 9,4 δισεκατομμύρια δολάρια του 2021, δείχνοντας ότι παρόλο που η εταιρεία γνώρισε μια ελαφρά πτώση, ο τζάγκερναυτ εξακολουθεί να είναι ισχυρός.

(Facebook)

26. Οι επενδύσεις ήταν 5,55 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Το Facebook σπάνια σταματά να επεκτείνεται σε άλλους τομείς όπως γη, κτίρια και εξοπλισμός. Είναι πολύ πιθανό τα έξοδα αυτά να συνεχίσουν να αυξάνονται.

(Facebook)

Στατιστικά μάρκετινγκ στο Facebook

27. Πάνω από 160 εκατομμύρια επιχειρήσεις έχουν σελίδες στο Facebook.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσες επιχειρήσεις υπάρχουν στο Facebook; Τώρα ξέρετε, και συνολικά 160 εκατομμύρια είναι ένας εντυπωσιακός αριθμός που αποδεικνύει ότι καμία πραγματική επιχείρηση δεν μπορεί να αποφύγει το Facebook. Εάν είστε ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης και θέλετε να ανταγωνιστείτε, σκεφτείτε να προσλάβετε μια διαφημιστική εταιρεία στο Facebook για να σας βοηθήσει να πετύχετε τους επιχειρηματικούς σας στόχους.

(Facebook Newsroom)

28. Οι μάρκες πολυμέσων δημιουργούν τις περισσότερες αναρτήσεις στο Facebook την εβδομάδα – 53,5.

Εκτός από τις επωνυμίες πολυμέσων, οι αθλητικές ομάδες κατά μέσο όρο 18,9 εβδομαδιαίες δημοσιεύσεις, ακολουθούμενες από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς (9,2) και στη συνέχεια υψηλότερες επωνυμίες με 6,8 δημοσιεύσεις την εβδομάδα. Οι επωνυμίες τροφίμων και ποτών δημιουργούν τις λιγότερες εβδομαδιαίες αναρτήσεις στο Facebook – μόνο 2,5 κατά μέσο όρο.

(Στατιστική)

29. Μόνο το 32% των χρηστών του Facebook ακολουθούν επωνυμίες.

Αυτά τα στατιστικά στοιχεία του Facebook δείχνουν ότι ένας στους τρεις χρήστες του Facebook αλληλεπιδρά με τουλάχιστον μία επωνυμία και το κάνει τακτικά. Ο αριθμός δείχνει ότι είναι σημαντικό να είστε παρόντες στην πλατφόρμα και επίσης να ανταποκρίνεστε.!

(Διευθύνων Σύμβουλος ηλεκτρονικού καταστήματος)

30. Η μέση οργανική προσέγγιση των αναρτήσεων στο Facebook είναι 5,2%.

Τα στατιστικά δείχνουν ότι οι σελίδες έχουν μικρή οργανική εμβέλεια. Η πληρωμή στο Facebook για την προβολή διαφημίσεων είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος προσέγγισης θεατών σε αυτήν την πλατφόρμα.

(Hootsuite)

31. Για το 54% των marketers, το Facebook είναι η πιο σημαντική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Η σημασία της πλατφόρμας είναι ευρέως γνωστή, αλλά αυτά τα στατιστικά μάρκετινγκ στο Facebook δείχνουν ότι είναι πολύ πιο σημαντική για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ από ό,τι πιστεύουν πολλοί. Εάν θέλετε μια επιτυχημένη καμπάνια μάρκετινγκ, το Facebook πρέπει να διαδραματίσει μεγάλο (αν όχι την πλειοψηφία) ρόλο σε αυτό.

(Στατιστική)

32. Το 47% των επαγγελματιών μάρκετινγκ είπε ότι το Facebook είχε τη μεγαλύτερη επίδραση στις αγορές.

Το Facebook είναι ένα τεράστιο μέρος της σημερινής καταναλωτικής κουλτούρας. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν προϊόντα μέσω του Facebook, είτε επίτηδες είτε μέσω διαφημίσεων. Ο αριθμός αυτός αναμένεται επίσης να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια.

(Soravjain)

33. Το 42% των απαντήσεων εξυπηρέτησης πελατών από επωνυμίες του Facebook συμβαίνουν μέσα στην πρώτη ώρα από τη δημοσίευση μιας δημοσίευσης πελατών.

Με τέτοια στατιστικά στο Facebook, θα πρέπει οπωσδήποτε να στοχεύσετε να βρίσκεστε σε αυτό το 42%, ειδικά επειδή αυτός ο αριθμός είναι πιθανό να αυξηθεί. Οι γρήγορες και λεπτομερείς απαντήσεις εκτιμώνται ιδιαίτερα από τους περισσότερους, γι’ αυτό και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος κάθε εμπειρίας εξυπηρέτησης πελατών.

(Soravjain)

34. Το 70% των marketers δήλωσε ότι χρησιμοποιεί το Facebook για να αποκτήσει νέους πελάτες.

Το πραγματικό ερώτημα εδώ είναι, αν είστε μέρος αυτού του 70%; Αν όχι, σίγουρα θα έπρεπε να είσαι. Λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των ενεργών χρηστών του Facebook στον κόσμο, είναι επιτακτική ανάγκη να επωφεληθείτε από την πλατφόρμα για να βρείτε νέους πελάτες.

(Soravjain)

Στατιστικά στοιχεία διαφήμισης στο Facebook

35. Το 93% των διαφημιστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούν διαφημίσεις στο Facebook.

Οι περισσότεροι από τους διαφημιστές στην πλατφόρμα χρησιμοποιούν διαφημίσεις Facebook, γεγονός που τις καθιστά χρήσιμες και κατά κάποιο τρόπο σχεδόν υποχρεωτικές. Αυτό εξηγεί και το τεράστιο κέρδος του Facebook από τις διαφημίσεις.

(Νήμα μάρκετινγκ)

36. Το Facebook έχει 10 εκατομμύρια διαφημιστές.

Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα σχετικά με τη διαφήμιση στο Facebook. Οι 100 κορυφαίοι διαφημιστές ξόδεψαν 11,2 εκατομμύρια δολάρια το 2020, μειωμένα κατά 18% από το 2019.

(Στατιστικά στοιχεία, Παρακολούθηση Αγοράς)

37. Μόνο το 20% των αναρτήσεων στο Facebook προκαλούν συναισθηματική ανταπόκριση, ενώ οι διαφημίσεις δεν προκαλούν καμία συναισθηματική ανταπόκριση.

Αυτό σημαίνει ότι αν έχετε διαφημίσεις που ευδοκιμούν με συναισθηματικό αντίκτυπο, συνιστούμε να παραλείψετε το Facebook και να επιλέξετε άλλες πλατφόρμες.

(CampaignLive)

38. Το μέσο κόστος ανά κλικ για διαφημίσεις Facebook είναι 1,72 $.

Εάν ενδιαφέρεστε για τα στατιστικά στοιχεία απόδοσης επένδυσης (ROI) διαφήμισης στο Facebook, ίσως είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι οι διαφημίσεις στον χρηματοοικονομικό και ασφαλιστικό κλάδο έχουν το υψηλότερο CPC στα 3,77 $. Οι διαφημίσεις στο Facebook έχουν μέσο CTR 0,9% και μέσο CVR 9,21% σε όλους τους κλάδους. Οι βιομηχανικές υπηρεσίες (0,71%) και το Fitness (14,29%) είναι πρωτοπόροι στις αντίστοιχες κατηγορίες.

(Wordstream)

39. Οι διαφημίσεις Facebook που στοχεύουν προσαρμοσμένο κοινό έχουν 14% χαμηλότερο CPC και 64% χαμηλότερο CPA από τις διαφημίσεις που χρησιμοποιούν στόχευση θέματος ή κατηγορίας.

Αυτό το κομμάτι των στατιστικών διαφημίσεων στο Facebook είναι αυτονόητο: η προσαρμοσμένη στόχευση είναι πολύ πιο οικονομική από τη στόχευση ενδιαφέροντος και κατηγορίας.

(Wishing Pond)

40. Η καλύτερη ώρα για ανάρτηση στο Facebook είναι τις Τετάρτες από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Η Τετάρτη είναι μια καλή μέρα για να παρατηρήσετε το μήνυμά σας. Η κορύφωση της επιτάχυνσης θα ήταν από τις 11 π.μ. έως τη 1 μ.μ., αλλά τα καλά ποσοστά εμπλοκής μπορούν επίσης να είναι τις καθημερινές από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ. Οι Κυριακές έχουν τη μικρότερη δέσμευση, γι’ αυτό φροντίστε να τις αποφύγετε και, στη συνέχεια, δημοσιεύστε κάθε μέρα πριν τις 7:00 π.μ. και μετά τις 17:00. Αυτές οι χρονικές περίοδοι αντιπροσωπεύουν σίγουρα τη μαύρη τρύπα της μετάδοσης.

Ανάγνωση:  Στατιστικά στοιχεία παραπομπής εργαζομένων

(Influencer Marketing Hub)

41. Το τρίτο τρίμηνο του 2021, το CPC του Facebook ήταν το πιο ακριβό στις 11:00 μ.μ.

Η μετά-COVID εποχή μείωσε τον χρόνο αιχμής για ακριβές διαφημίσεις. Τα στατιστικά στοιχεία διαφήμισης στο Facebook αποκαλύπτουν ότι το CPC στην πλατφόρμα κορυφώθηκε μόνο για μία ώρα – 23:00, ενώ το 2020 το CPC ήταν το πιο ακριβό μεταξύ 10:00 π.μ. και 23:00 μ.μ.

(AdEspresso)

Στατιστικά βίντεο στο Facebook

42. 1,25 δισεκατομμύρια χρήστες παρακολουθούν βίντεο στο Facebook.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης λατρεύουν το περιεχόμενο βίντεο. Στην πραγματικότητα, το προτιμούν από κάθε άλλο είδος περιεχομένου. Αυτό ανοίγει εναλλακτικές ευκαιρίες για επαγγελματίες του μάρκετινγκ που θέλουν να αναδείξουν την προσωπικότητα μιας μάρκας και να συνδεθούν με το κοινό σε συναισθηματικό επίπεδο.

(Ποικιλία)

43. Οι χρήστες ξοδεύουν 3 φορές περισσότερο χρόνο παρακολουθώντας ζωντανά βίντεο σε σύγκριση με το στατικό περιεχόμενο.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προτιμούν το βίντεο από όλο το άλλο περιεχόμενο και οι χρήστες του Facebook έχουν μια αγαπημένη μορφή – τα ζωντανά βίντεο. Ο μέσος χρόνος προβολής για βίντεο Facebook Live είναι τριπλάσιος από αυτόν των παραδοσιακών βίντεο. Αυτό συμβαίνει επειδή το Facebook Live είναι μια άκρως διασκεδαστική μορφή που προωθεί την αφοσίωση.

(Βίντεο περιεχομένου με έντονους χαρακτήρες)

44. Στην κατηγορία gaming, 200 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθούν βίντεο στο Facebook κάθε μήνα.

Τα στατιστικά βίντεο του Facebook κατά τη διάρκεια του COVID-19 δείχνουν ότι η πανδημία αύξησε τη συνολική χρήση του Facebook Watch και σημείωσε μεγάλη αύξηση στη ζωντανή ροή. Το gaming ήταν μια από τις κατηγορίες που σημείωσαν αύξηση στον χρόνο προβολής. Πιο συγκεκριμένα, το Facebook Gaming σημείωσε αύξηση 75% στον χρόνο παρακολούθησης από το πρώτο τρίμηνο του 2020 έως το δεύτερο.

(Ποικιλία)

45. Το περιεχόμενο βίντεο βελτιστοποιημένο για κινητά έχει 27% περισσότερες πιθανότητες βελτίωσης της επωνυμίας σε σύγκριση με τις διαφημίσεις βίντεο που δεν είναι βελτιστοποιημένες για προβολή από κινητά.

Το βίντεο είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να συνδεθείτε με πελάτες, αλλά για να τραβήξετε την προσοχή απαιτείται μια στρατηγική με προτεραιότητα το κινητό που κάνει την προβολή βίντεο σε φορητή συσκευή απρόσκοπτη.

(μια εταιρεία Facebook)

46. ​​Το 85% των βίντεο που παρακολουθούνται στο Facebook παρακολουθούνται χωρίς ήχο.

Αυτά τα στατιστικά βίντεο του Facebook δείχνουν ότι πιθανότατα γνωρίζετε ήδη ότι οι άνθρωποι σπάνια παίζουν βίντεο με ενεργοποιημένο ήχο, αλλά ότι μπορεί να είστε κι εσείς ένας από αυτούς!

(Digiday)

47. Τα μηνύματα βίντεο στο Facebook έχουν έως και 8 δισεκατομμύρια προβολές την ημέρα.

Με 1,96 δισεκατομμύρια χρήστες του Facebook καθημερινά να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων για να παρακολουθούν βίντεο, αυτή η μορφή μηνυμάτων συγκεντρώνει σημαντικό αριθμό προβολών. Αυτό και μόνο είναι αρκετός λόγος για να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε διαφημίσεις βίντεο για να βελτιώσετε τα αποτελέσματά σας.

(Lyfe Marketing, DataReportal)

48. Τα βίντεο στο Facebook έχουν ποσοστό αφοσίωσης 6,3%.

Τα βίντεο του Facebook έχουν υψηλότερο ποσοστό αφοσίωσης από τα βίντεο που δημοσιεύονται στο YouTube ή το Instagram. Επιπλέον, το μέσο CPC για τις διαφημίσεις βίντεο στο Facebook είναι 1,86 $, γεγονός που τις καθιστά μια πολύ προσιτή επιλογή για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών.

(Μάρκετινγκ ζωής)

Διασκεδαστικά στοιχεία για το Facebook

49. Το Facebook είχε τον εκατομμυριοστό εγγεγραμμένο χρήστη του τον Δεκέμβριο του 2004.

Το Facebook ήταν αρχικά ένα κλειστό δίκτυο για τους φοιτητές του Χάρβαρντ, όταν ο μέσος όρος ηλικίας των χρηστών του Facebook ήταν περίπου 20 ετών. Ωστόσο, άρχισε να επεκτείνεται πέρα ​​από το πανεπιστημιακό δίκτυο τον Μάρτιο του 2004. Τότε χρειάστηκαν μόλις δέκα μήνες για να φτάσει το Facebook το ένα εκατομμύριο χρήστες.

(Τηλεγράφος)

50. Το Facebook ξεκίνησε τη ροή ειδήσεων τον Σεπτέμβριο του 2006.

Ποιος θα πίστευε ότι το Facebook θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς τη ροή ειδήσεων του; Λοιπόν, το έκανε για τα πρώτα δυόμισι χρόνια της ύπαρξής του. Ο Σεπτέμβριος του 2006 ήταν μια μεγάλη αλλαγή για όλους τους χρήστες του Facebook. Πριν από αυτό δεν είχαν τίποτα παρόμοιο με τη ροή ειδήσεων που όλοι γνωρίζουμε και χρησιμοποιούμε τακτικά.

(Τηλεγράφος)

51. Ο Αλ Πατσίνο ήταν το πρώτο «πρόσωπο» στο Facebook.

Το 2004, όταν ο μέσος χρόνος που αφιερώνονταν στο Facebook ανά ημέρα ήταν μηδέν, ο Andrew McCollum σχεδίασε το πρώτο λογότυπο για το Facebook με ένα μυστηριώδες πρόσωπο. Οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να καταλάβουν ποιος ήταν, ή ακόμα και αν ήταν πραγματικό πρόσωπο. Ωστόσο, είναι πλέον γνωστό ότι το πρόσωπο ανήκε στον Αλ Πατσίνο.

(διαφάνειες γεγονότων)

52. Το κουμπί “Μου αρέσει” ήταν αρχικά ένα κουμπί “Φοβερό”.

Ως ένα από τα λιγότερο γνωστά (ή ξεχασμένα) γεγονότα του Facebook, η πλατφόρμα αρχικά ονόμασε το πανταχού παρόν κουμπί Like το Awesome Button. Άλλωστε, ο Ζούκερμπεργκ και ο συγκάτοικός του ήταν φοιτητές όταν ίδρυσαν το Facebook.

(Παρέλαση)

53. Το Facebook είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 100 διαφορετικές γλώσσες.

Αυτή η λίστα γλωσσών καλύπτει τις κύριες γλώσσες του κόσμου – τις περισσότερες από τις γλώσσες που μιλούν εκατομμύρια άνθρωποι. Ωστόσο, ορισμένες από αυτές τις γλώσσες είναι επίσης απλώς διαφορετικές παραλλαγές της ίδιας γλώσσας, γι ‘αυτό υπάρχουν μερικές παραλλαγές των αγγλικών στη λίστα.

(Omnicore Agency)

54. Το Facebook είναι κυρίως μπλε επειδή ο Mark Zuckerberg έχει κοκκινοπράσινη αχρωματοψία.

Ακριβώς σε περίπτωση που έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι συμβαίνει με τον πανταχού παρόν μπλε συνδυασμό χρωμάτων του Facebook.

(διαφάνειες γεγονότων)

55. Κατά μέσο όρο, υπάρχουν 338 φίλοι στο Facebook.

Αν και ο διάμεσος αριθμός φίλων στο Facebook για κάθε χρήστη είναι αρκετά υψηλός, οι χρήστες θεωρούν ότι μόνο το 28% από αυτούς είναι στενοί ή αληθινοί φίλοι. Όταν πρόκειται για τον μέσο αριθμό φίλων στο Facebook ανά ηλικία, οι Millennials πρωτοστατούν ως η γενιά με τη μεγαλύτερη λίστα φίλων.

(Pew Research Center, Kinsta)

56. Το 30% των χρηστών λένε ότι συνδέονται με άτομα που δεν έχουν συναντήσει ποτέ προσωπικά.

Αυτό δεν θα ακούγεται παράξενο σε όσους από εσάς έχετε μερικές εκατοντάδες φίλους στο Facebook. Το περίεργο είναι ότι το Facebook υποστηρίζει την αποστολή αιτημάτων φιλίας μόνο σε πραγματικούς φίλους, αλλά πολλοί από εμάς δεν το κάνουμε, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να έχουν ένα σωρό «φίλους» στο Facebook που δεν έχουν γνωρίσει ποτέ.

(Νήμα μάρκετινγκ)

57. Σύμφωνα με πρόσφατες στατιστικές του Facebook, το 58% των χρηστών λένε ότι συνδέονται με τους συναδέλφους τους.

Αν και οι άνθρωποι συνδέονται κυρίως με φίλους στο Facebook, πολλοί θεωρούν και τους συναδέλφους τους φίλους τους. Επομένως, είναι φυσικό να συνδεθείτε μαζί τους στο Facebook.

(Νήμα μάρκετινγκ)

58. Οι Αμερικανίδες μαμάδες δημοσιεύουν 2,5 φορές περισσότερες ενημερώσεις κατάστασης και 3,5 φορές περισσότερες φωτογραφίες.

Τώρα καταλαβαίνετε επιτέλους γιατί υπάρχουν τόσες πολλές φωτογραφίες μωρών στο Facebook!

(AdWeek)

59. Η μέση απόσταση μεταξύ δύο ατόμων στο Facebook είναι 3,57 μοίρες.

Έχετε διαβάσει το βιβλίο Έξι βαθμοί διαχωρισμού από τον John Guare; Εάν είστε, ξέρετε ότι κάθε άτομο στον κόσμο συνδέεται με οποιοδήποτε άλλο άτομο μέσω έως και έξι ατόμων. Βασικά, όλοι γνωρίζουν τους πάντες μέσω κάποιου άλλου.

(Νιου Γιορκ Ταιμς)

60. Η αύξηση 2,18-4,32 τοις εκατό στα ποσοστά διαζυγίων σχετίζεται με ετήσια αύξηση 20 τοις εκατό στις εγγραφές στο Facebook.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αλλάξει για πάντα τον τρόπο που συναντάμε ανθρώπους και αλληλεπιδρούμε μεταξύ μας. Τα στατιστικά στοιχεία για τα προβλήματα του Facebook και του γάμου επιβεβαιώνουν ότι η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να προκαλέσει συζυγικά προβλήματα που οδηγούν σε διαζύγιο. Μια μελέτη βρήκε μια στενή σχέση μεταξύ των εγγραφών στο Facebook και των υψηλότερων ποσοστών διαζυγίων.

Ανάγνωση:  Πώς να κάνετε αναβάθμιση σε Windows 11

(McKinley Irvin)

61. Η Τζένιφερ Κριστίν Χάρις έβαλε φωτιά και δολοφόνησε την καλύτερή της φίλη αφού δεν είχε φιλία στο Facebook.

Αν τα παραπάνω ήταν ένα από τα αξιοσημείωτα γεγονότα του Facebook, αυτό είναι τρομακτικό και μπερδεμένο. Είναι περίεργο οι απίστευτα αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει σε μερικούς ανθρώπους μια απλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

(Lol Wot)

62. Δικαστήριο στην Καζαμπλάνκα καταδίκασε τον Fouad Mourtada σε τρία χρόνια φυλάκιση το 2008 για τη δημιουργία ψεύτικης σελίδας στο Facebook για τον πρίγκιπα Moulay Rachid, τον αδερφό του βασιλιά του Μαρόκου.

Μερικοί από εσάς μπορεί να πιστεύουν ότι όλοι παίρνουν το Facebook στα σοβαρά στο Μαρόκο, αλλά στην πραγματικότητα είναι το στέμμα που οι άνθρωποι παίρνουν τόσο σοβαρά. Ο δυστυχισμένος Φουάντ Μουρτάδα είπε ότι θαυμάζει τον πρίγκιπα και δημιούργησε το προφίλ για να προσπαθήσει να είναι αστείος.

(ειδήσεις του BBC)

63. Ένας μπλόγκερ πλήρωνε μια γυναίκα 8 δολάρια την ώρα για να τη χαστουκίζει κάθε φορά που έμπαινε στο Facebook για να τη βοηθήσει να καταπολεμήσει τον εθισμό της.

Ο εθισμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα σοβαρό πρόβλημα και υπάρχουν και άλλα στατιστικά στοιχεία όπως αυτό. Υποθέτουμε ότι η κυρία δεν είχε πρόβλημα να πληρώσει για μια τόσο απλή υπηρεσία.

(Lol Wot)

64. Το Facebook αποθηκεύει περίπου 300 petabytes δεδομένων χρήστη στους διακομιστές του.

Αν μόνο ένα petabyte αποτελούνταν από τραγούδια, θα χρειάζονταν 2000 χρόνια για να επαναληφθούν διαδοχικά! Το γνωρίζουμε όλοι και τα στατιστικά του Facebook το επιβεβαιώνουν: ο γίγαντας των social media αποθηκεύει πολλά από τα δεδομένα των χρηστών του στους διακομιστές του.

(Κοινή χρήση διαφανειών)

65. Ο Peter Thiel, συνιδρυτής του PayPal, ήταν ο πρώτος μεγάλος επενδυτής του Facebook.

Ο συνιδρυτής του LinkedIn, Reid Hoffman, σύστησε τον Peter Thiel στον Mark Zuckerberg. Επένδυσε μισό εκατομμύριο δολάρια στο Facebook, και έγινε ο πρώτος εξωτερικός επενδυτής στον μελλοντικό ηγέτη των social media.

(Παρέλαση)

66. Το 2021, το Facebook είχε 71.970 υπαλλήλους, που είναι 22,81% περισσότεροι από το προηγούμενο έτος.

Το να συμβαδίζεις με περισσότερο από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού δεν είναι εύκολο κατόρθωμα, γι’ αυτό το Facebook απασχολεί τόσους πολλούς ανθρώπους. Αυτοί οι εργαζόμενοι είναι διάσπαρτοι σε όλο τον κόσμο, καθώς τα Δημογραφικά στοιχεία του Facebook δείχνουν ότι η πλατφόρμα χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου. Υπήρξαν ορισμένες κατηγορίες ότι το Facebook θα πρέπει να απασχολεί περισσότερους ανθρώπους για τις υπηρεσίες που παρέχει, αλλά μένει να δούμε αν θα το κάνουν.

(Μακρο τάσεις)

67. Το 2010, μια κουκούλα με κουκούλα σε υπάλληλο του Facebook πουλήθηκε για 4.000 δολάρια στο eBay.

Ένα απλό φούτερ που φορούσε ένας τακτικός υπάλληλος του Facebook πωλήθηκε για 4.000 δολάρια το 2010. Το φούτερ με κουκούλα ήταν σαν αυτό που φορούσε ο Ζάκερμπεργκ κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του με την Kara Swisher στο συνέδριο D.

(AdWeek)

68. Η Cambridge Analytica δημιούργησε 50 εκατομμύρια προφίλ στο Facebook το 2014 και χρησιμοποίησε προσωπικά δεδομένα για να δημιουργήσει ένα σύστημα που θα μπορούσε να προφίλ μεμονωμένων ψηφοφόρων στις Ηνωμένες Πολιτείες και να τους στοχεύσει με εξατομικευμένες πολιτικές διαφημίσεις.

Το σκάνδαλο Cambridge Analytica και Facebook είχε τεράστιο αντίκτυπο στο απόρρητο των χρηστών και έχει κυκλοφορήσει ευρέως στην ποπ κουλτούρα μέσω ντοκιμαντέρ του Netflix και πολλά άλλα.

(Επιστάτης)

69. Το 57% των πελατών ισχυρίζεται ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν τις αγορές τους, με το Facebook να οδηγεί σε αυτές τις πλατφόρμες με ποσοστό 44%.

Αυτός είναι ένας σημαντικός αριθμός, ειδικά για πρακτορεία μάρκετινγκ επιρροών. Με περισσότερους από τους μισούς πελάτες να ισχυρίζονται ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν τις αγορές τους, σημαίνει ότι η διαφήμιση στο Facebook και σε άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι πλέον πιο κρίσιμη από ποτέ.

(Καταδύσεις μάρκετινγκ)

70. Υπάρχουν περισσότερες από 10 εκατομμύρια ομάδες στο Facebook.

Τα στατιστικά των ομάδων Facebook αποκαλύπτουν περαιτέρω ότι ένα τεράστιο 1,8 δισεκατομμύριο άνθρωποι χρησιμοποιούν ομάδες Facebook.

(Influencer Marketing Hub)

Facebook FAQ

Πότε είναι πιο ενεργοί οι χρήστες του Facebook;

Η καλύτερη μέρα για ανάρτηση στο Facebook είναι σίγουρα η Τετάρτη, από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Τα μηνύματά σας έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον τις καθημερινές από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ. Σε κάθε περίπτωση, αποφύγετε τις αναρτήσεις τις Κυριακές, καθώς αυτή είναι μια μέρα που ο κόσμος δεν θέλει να ασχοληθεί πολύ. Οι Κυριακές είναι προνόμιο, οπότε κρατήστε τις έτσι. Επίσης, όταν γράφετε στο Facebook, το πρώιμο πουλί δεν παίρνει το σκουλήκι. Το Early Bird δεν λαμβάνει κανενός είδους δέσμευση, γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι δεν δημοσιεύετε δημοσιεύσεις πριν από τις 7 π.μ. και επίσης μετά τις 5 το απόγευμα. Αυτή είναι η ώρα μετά τη δουλειά που όλοι χρησιμοποιούν για να χαλαρώσουν για να ασχοληθούν με τις αναρτήσεις στο Facebook.

(Influencer Marketing Hub)

Ποιο είναι το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο δημογραφικό στοιχείο στο Facebook;

Τα δημογραφικά στοιχεία των χρηστών του Facebook αλλάζουν συνεχώς και πλέον οι χρήστες 65 ετών και άνω είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ομάδα. Το 37% της λεγόμενης σιωπηλής γενιάς (όσοι γεννήθηκαν πριν από το 1945) είναι τώρα στο Facebook, σε σύγκριση με μόλις 21% το 2012. Οι baby boomers υιοθετούν επίσης γρήγορα το Facebook – το 60% είναι τώρα στο Facebook, σε σύγκριση με το 43% το 2012.

(Pew Research Center)

Ποια ηλικιακή ομάδα χρησιμοποιεί περισσότερο το Facebook;

Το Facebook χρησιμοποιείται από το 31% των ατόμων ηλικίας 25-34 ετών και το 22,6% των ατόμων ηλικίας 18-24 ετών, καθιστώντας τους τις δύο ηλικιακές ομάδες που χρησιμοποιούν περισσότερο την πλατφόρμα.

(Στατιστική)

Πόσες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το Facebook;

Το 93% των επιχειρήσεων είναι στο Facebook, με αποτέλεσμα να ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια επιχειρήσεις. Από το 2020, τα στατιστικά του Facebook αποκαλύπτουν ότι υπάρχουν 10 εκατομμύρια διαφημιστές που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να προσεγγίσουν το κοινό τους. Η χρήση του Facebook για διαφήμιση συνεχίζει να αυξάνεται, αποδεικνύοντας ότι η διαφήμιση στο μεγαλύτερο δίκτυο μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι ζωτικής σημασίας για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να ανταγωνιστούν.

(HubSpot, Statista)

Πόσο συχνά οι άνθρωποι ελέγχουν το Facebook;

Ο μέσος χρήστης του Facebook χρησιμοποιεί το smartphone του για να ελέγχει το Facebook 13,8 φορές την ημέρα. Ο μέσος ημερήσιος χρόνος στην πλατφόρμα είναι περίπου 30 λεπτά.

(The Business Journals)

Γιατί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook;

Σύμφωνα με το Statista, η πλειοψηφία (88%) των χρηστών χρησιμοποιεί την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για να συνδεθεί με τους φίλους και την οικογένειά του, το 33% είναι στο Facebook για ψυχαγωγία, το 23% για ειδήσεις και το 17% για να ακολουθήσουν επωνυμίες ή επιχειρήσεις. . Το 11% των ενεργών χρηστών του Facebook χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να ενισχύσουν το επαγγελματικό τους δίκτυο.

(Στατιστική)

Πόσοι λογαριασμοί στο Facebook υπάρχουν;

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Facebook, υπάρχουν περισσότεροι από 2,9 δισεκατομμύρια χρήστες στην πλατφόρμα. Από τους μηνιαίους ενεργούς χρήστες, το 11% ή περίπου 275 εκατομμύρια προφίλ είναι διπλότυπα, ενώ το 5% (137 εκατομμύρια) των προφίλ χρηστών είναι ψεύτικοι λογαριασμοί.

(DataReportal, Statista)