Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Στατιστικά CRM

Η υιοθέτηση του ψηφιακού μετασχηματισμού και των τελευταίων τάσεων λογισμικού είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Σήμερα μιλάμε για τη διαχείριση σχέσεων με τους πελάτες – ίσως τη μεγαλύτερη αγορά λογισμικού παγκοσμίως. Οι ολοκληρωμένες λύσεις λογισμικού απλοποιούν τις διοικητικές διαδικασίες σας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να εστιάσετε στις στρατηγικές πτυχές της λειτουργίας της επιχείρησής σας. Συνεχίστε να διαβάζετε αυτά τα στατιστικά στοιχεία CRM για να μάθετε πώς μπορείτε να εφαρμόσετε την τεχνολογία για να βελτιώσετε την αποτελεσματικότητα και την κερδοφορία σας.

Στατιστικά CRM (επιλογή προμηθευτή)

 • Η εκτιμώμενη αγοραία αξία του CRM είναι επί του παρόντος περίπου 66,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
 • Μια επισκόπηση του κλάδου CRM αποκαλύπτει ότι η αγορά CRM τετραπλασιάστηκε μεταξύ 2010 και 2019.
 • Ένα τεράστιο 91% των εταιρειών με περισσότερους από 10 υπαλλήλους χρησιμοποιεί CRM.
 • Το CRM έγινε η μεγαλύτερη βιομηχανία λογισμικού το 2017.
 • Το 87% του CRM βασίζεται σε σύννεφο.
 • Το 92% των εταιρειών βλέπει το CRM ως καθοριστικό παράγοντα για την επίτευξη των στόχων εσόδων.
 • Η διαχείριση επαφών είναι η πιο δημοφιλής δυνατότητα CRM με ποσοστό 94%.

Γενικά στατιστικά και γεγονότα CRM

1. Μια επισκόπηση του κλάδου CRM δείχνει ότι το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς εκτιμάται ότι είναι κοντά στα 66,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το ακριβές ποσό το 2021 είναι 66,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι ειδικοί προβλέπουν ότι η αγορά CRM θα παραμείνει η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά στο μέλλον.

(Στατιστική)

2. Η αγοραία αξία του CRM τετραπλασιάστηκε μεταξύ 2010 και 2019.

Καθώς η χρήση του CRM αυξάνεται με την ταχύτητα του φωτισμού, αυξάνεται και η αξία της αγοράς. Το 2010, η αγορά CRM είχε αξία 13,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά αυξήθηκε σε 56,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019.

Πίνακας περιεχομένων

(Στατιστική)

3. Το CAGR για το 2021-2025 για το λογισμικό CRM είναι 13,1%.

Οι στατιστικές της αγοράς CRM προβλέπουν ότι η ετήσια ανάπτυξη του κλάδου θα είναι 13,1%. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το 2025, το μέγεθος της αγοράς CRM θα αυξηθεί στα 108,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

(Στατιστική)

4. Το CRM έγινε η μεγαλύτερη βιομηχανία λογισμικού το 2017.

Μέχρι το τέλος του 2017, τα συστήματα διαχείρισης βάσεων δεδομένων είχαν τον μεγαλύτερο τζίρο στην αγορά λογισμικού. Όταν το CRM ξεπέρασε το DBMS, είχε φτάσει τα 39,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η ανάπτυξη της CMR συνεχίστηκε από τότε. Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι τα έσοδα CMR απολαμβάνουν τόσο υγιή ανάπτυξη λόγω των τριών ξεχωριστών τμημάτων του, συγκεκριμένα:

 • Διαχείριση της διαχείρισης
 • Η φωνή του πελάτη
 • Διαχείριση υπηρεσιών πεδίου.

Καθένα από αυτά εκτιμάται ότι αυξάνεται κατά περισσότερο από 20% ετησίως, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της αγοράς CRM.

(Gartner)

5. Οι εφαρμογές δημιουργίας δυνητικών πελατών και διατήρησης πελατών αντιπροσώπευαν σχεδόν το ένα τρίτο της παγκόσμιας αγοράς CRM.

Το 2019, η αγορά λογισμικού CRM ταξινομήθηκε ανά τύπο εφαρμογής. Το μεγαλύτερο ποσοστό των εταιρειών CRM στοχεύει σε εφαρμογές δημιουργίας μολύβδου και διατήρησης πελατών στο 32%. Στη δεύτερη και τρίτη θέση ακολούθησαν οι εφαρμογές διαχείρισης πελατών και υποστήριξης πελατών με το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς διαχείρισης πελατειακών σχέσεων.

(Fortune Business Insights)

6. Οι στατιστικές χρήσης CRM των ΗΠΑ αποκαλύπτουν ότι το 91% των εταιρειών με περισσότερους από 10 υπαλλήλους χρησιμοποιεί CRM.

Από το 2017, σχεδόν κάθε εταιρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιεί ήδη μια λύση CRM. Η εξήγηση είναι απλή – οι χειροκίνητες διαδικασίες είναι αναποτελεσματικές, ενώ οι επαναλαμβανόμενες εργασίες μειώνουν την παραγωγικότητα και μειώνουν το ηθικό. Τα χαρακτηριστικά CRM βελτιώνουν επίσης τη διαχείριση διοχέτευσης πωλήσεων, τις πληροφορίες πελατών, τη δημιουργία δυνητικών πελατών, τη διατήρηση πελατών κ.λπ., και αναπτύσσονται σύμφωνα με τις επιθυμίες των πελατών.

(CRM προορισμού)

7. Τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία χρήσης CRM δείχνουν ότι το HubSpot είναι το πιο δημοφιλές λογισμικό υπηρεσιών για μικρές επιχειρήσεις.

Οι έρευνες CRM δείχνουν ότι το HubSpot βρίσκεται σταθερά στην κορυφή της λίστας με το καλύτερο και πιο αξιόπιστο λογισμικό CRM. Η πλατφόρμα απευθύνεται σε μικρές επιχειρήσεις και έχει μια για πάντα δωρεάν έκδοση. Η βαθμολογία ικανοποίησης G2 δείχνει 4,5/5. Αυτή η κατάταξη σήμαινε ότι ήταν και πάλι πρώτη. Η Finances Online της απένειμε το Βραβείο Καλύτερου Λογισμικού Πωλήσεων το 2018. Η έρευνα της Alignable δείχνει ότι το HubSpot ήταν το πιο αξιόπιστο λογισμικό στην κατηγορία Marketing Automation & CRM εκείνη τη χρονιά.

(HubSpot)

8. Το λογισμικό Salesforce CRM κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς με 19,8%.

Τα στατιστικά στοιχεία CRM επιβεβαιώνουν τη θέση της Salesforce ως παγκόσμιου ηγέτη στον κλάδο του CRM με 19,8% της συνολικής αγοράς. Το 2020, η International Data Corporation την ανακήρυξε ως τον καλύτερο προμηθευτή CRM για έβδομη συνεχή χρονιά. Η Oracle έρχεται μετά με μερίδιο αγοράς λογισμικού CRM 5,3%, ενώ η SAP είναι τρίτη με μερίδιο αγοράς 4,8%. Η Adobe και η Microsoft συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα με 3,9% και 3,8% αντίστοιχα.

(Δύναμη πωλήσεων)

9. Οι στατιστικές Cloud CRM δείχνουν ότι το 87% του CRM βασίζεται σε cloud.

Καθώς οι εφαρμογές CRM για κινητές συσκευές αυξάνονται σημαντικά, το παραδοσιακό on-premise CRM χάνει την αξία του. Η δυνατότητα χρήσης του λογισμικού CRM από διαφορετικές συσκευές προσελκύει όλο και περισσότερους χρήστες. Το μερίδιο των χρηστών που βασίζονται στο cloud ήταν μόλις 12% το 2008, στη συνέχεια αυξήθηκε στο 62% το 2018. Σήμερα, έχει αυξηθεί δραστικά στο 87%.

(SuperOffice)

10. Τα στατιστικά στοιχεία Cloud CRM από το 2018 δείχνουν ότι το 72,9% των δαπανών CRM αφορούσε το SaaS.

Η διαθεσιμότητα μιας σύνδεσης δικτύου από πολλές συσκευές αυξάνει την ικανοποίηση των πελατών. Καθώς το CX αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του CRM, ο αυξανόμενος αριθμός χρηστών smartphone οδήγησε στην κυριαρχία του SaaS στην αγορά. Καθώς προσθέτουμε πελάτες που χρησιμοποιούν φορητούς υπολογιστές και tablet, όλα αθροίζονται.

Ανάγνωση:  Στατιστικά διαχείρισης απόδοσης

(Gartner)

11. Τέσσερις τομείς αντιπροσώπευαν περισσότερο από το 50 τοις εκατό των χρηστών CRM το 2018 και το 2019.

Τα στοιχεία για τους αγοραστές λύσεων CRM δείχνουν ότι το 25% των χρηστών προέρχεται από τον κλάδο των ακινήτων. Ο δεύτερος κλάδος της λίστας είναι οι διαβουλεύσεις με μερίδιο 11 τοις εκατό και ακολουθούν η διανομή και οι ασφάλειες με 8 τοις εκατό. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς και οι τέσσερις βιομηχανίες εξαρτώνται από συχνές συναντήσεις. Το 2020, εν τω μεταξύ, έφερε περισσότερη ανάπτυξη του CRM στους κλάδους της υγειονομικής περίθαλψης, των χρηματοοικονομικών, των ασφαλιστικών και της μεταποιητικής βιομηχανίας.

(Σύμβουλος λογισμικού)

12. Τα στατιστικά στοιχεία χρήσης CRM δείχνουν ότι το 81% των πελατών CRM έχουν πρόσβαση στο λογισμικό από πολλές συσκευές.

Υπάρχει μια ισχυρή συσχέτιση μεταξύ αυτού του γεγονότος CRM και του σύγχρονου τρόπου ζωής. Το CRM είναι μια συνεχής επιχείρηση που απαιτεί συντήρηση καθώς εξελίσσονται οι προσδοκίες των πελατών. Το 81% των σημερινών πελατών χρησιμοποιεί λογισμικό σε πολλές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων φορητών υπολογιστών, smartphone και tablet.

(OnePage Express)

13. Τα στατιστικά στοιχεία CRM δείχνουν ότι η διαχείριση επαφών είναι η πιο απαιτούμενη δυνατότητα, 94%.

Καθώς η ανάπτυξη CRM συνεχίζει να βελτιώνει τη λειτουργικότητα, οι λειτουργίες που ζητούνται περισσότερο θα αλλάξουν ελαφρώς. Η παρακολούθηση των αλληλεπιδράσεων κατέχει τη δεύτερη θέση με 88% και ο προγραμματισμός και οι υπενθυμίσεις σχεδόν τρίτη με το 85% των χρηστών CRM. Ακολουθούν παρακολούθηση διοχέτευσης, αυτοματοποίηση πωλήσεων, κεντρική βάση δεδομένων και email marketing, με μέσο όρο 22%.

(Σύμβουλος λογισμικού)

Σημαντικά στατιστικά οφέλη CRM

14. Ένα τεράστιο 74% των εταιρειών που χρησιμοποιούν CRM αναφέρουν βελτιωμένη εξυπηρέτηση πελατών.

Η προβολή 360 μοιρών κάθε πελάτη βοηθά την εταιρεία σας να αναπτύξει μια προσωπική σύνδεση μαζί του. Το 74% των εταιρειών που χρησιμοποιούν λύσεις CRM αναφέρουν ότι κάθε βήμα της εξυπηρέτησης πελατών τους έχει βελτιωθεί σημαντικά. Μερικά από τα πλεονεκτήματα που επισημαίνουν είναι η υψηλότερη δημιουργία δυνητικών πελατών, τα ποσοστά μετατροπών και η διατήρηση πελατών.

(SuperOffice)

15. Οι στατιστικές CRM δείχνουν ότι το 50% των εταιρειών που χρησιμοποιούν CRM απολαμβάνουν βελτιωμένη παραγωγικότητα.

Το επίπεδο παραγωγικότητας αυξάνεται συνεχώς με τις λύσεις CRM, όπως ισχυρίζεται το 50% των εταιρειών που τις χρησιμοποιούν. Η αυτοματοποίηση επαναλαμβανόμενων εργασιών αυξάνει την αποτελεσματικότητα στις καθημερινές λειτουργίες. Καθώς οι εργαζόμενοι συνηθίζουν στις νέες δυνατότητες, η ευκολία της ροής εργασίας τους καθιστά πιο παραγωγικούς.

(SuperOffice)

16. Το 92% των εταιρειών αναφέρει ότι η χρήση του CRM είναι κρίσιμη για την επίτευξη των εσόδων τους.

Τα στατιστικά στοιχεία υιοθέτησης CRM δείχνουν ότι οι εταιρείες που χρησιμοποιούν CRM πιστεύουν με επιτυχία ότι τέτοιες λύσεις είναι απαραίτητες για την επίτευξη των εσόδων τους. Ένα εκπληκτικό 92% πιστεύει ότι αυτό είναι αλήθεια.

(SuperOffice)

17. Οι χρήστες CRM αναφέρουν ότι η χρήση του λογισμικού μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις κατά 29%, ενώ τα ποσοστά μετατροπής μπορεί να αυξηθούν έως και 300%.

Η εφαρμογή του λογισμικού CRM αυξάνει την ικανοποίηση των πελατών και αυτό αντανακλάται στο επίπεδο των πωλήσεων. Η αυτοματοποίηση εισιτηρίων, οι αυξημένοι πελάτες και η καλύτερη διατήρηση πελατών αυξάνουν τις πωλήσεις κατά 29%. Η ταξινόμηση της τεχνητής νοημοσύνης στη διοχέτευση δυνητικού πελάτη παρακολουθεί τη συμπεριφορά των πελατών πιο προσεκτικά, οδηγώντας σε έως και 300% υψηλότερα ποσοστά μετατροπών σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία CRM.

(ευκίνητο CRM)

18. Σχεδόν τα δύο τρίτα των εταιρειών που χρησιμοποιούν CRM για κινητά επιτυγχάνουν την ποσόστωση πωλήσεών τους.

Στατιστικά στοιχεία του 2020 δείχνουν ότι μόνο το 22% των εταιρειών που δεν χρησιμοποιούν CRM πέτυχαν την ποσόστωση πωλήσεών τους. Αυτό συγκρίνεται με το 65% των εταιρειών που χρησιμοποιούν CRM για κινητά.

(SuperOffice)

19. Τα στατιστικά στοιχεία απόδοσης επένδυσης CRM δείχνουν ότι η απόδοση επένδυσης (ROI) μπορεί να υπερβεί το 245% όταν χρησιμοποιείται λογισμικό CRM.

Το σωστά εφαρμοσμένο λογισμικό CRM θα βελτιώσει την επιχείρησή σας μακροπρόθεσμα. Μπορεί να δημιουργήσει πάνω από 245% ROI. Η έρευνα CRM δείχνει ότι οι εταιρείες με υψηλά ποσοστά υιοθέτησης έχουν επιτύχει απόδοση επένδυσης (ROI) σε μόλις τέσσερις μήνες μετά την υιοθέτηση. Ωστόσο, οι περισσότεροι πρέπει να περιμένουν έως και ένα χρόνο.

(Ζώνη Martech)

20. Το 99% των B2B κορυφαίων επιδόσεων χρησιμοποιούν CRM για τη διατήρηση πελατών.

Όταν κατανοήσετε τις προτιμήσεις των πελατών σας, οι εταιρείες μπορούν να λύσουν προβλήματα γρήγορα. Τα στατιστικά στοιχεία CRM από έρευνα σε 750 μεσαίου μεγέθους εταιρείες B2B δείχνουν ότι σχεδόν κάθε συμμετέχων πιστεύει ότι το CRM είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναλύσουν τη συμπεριφορά των πελατών τους και να ανταποκριθούν κατάλληλα. Ακολούθησε το email marketing στο 68%, ακολουθούμενο από το μάρκετινγκ αυτοματισμού στο 50%.

Ανάγνωση:  Πώς να αποκτήσετε το Paramount+ δωρεάν

(Αναφορά δραστηριότητας)

21. Οι εταιρείες μπορούν να μειώσουν το κόστος εργασίας κατά 40% με επενδύσεις CRM.

Ο πρώτος παράγοντας για το μειωμένο κόστος εργασίας είναι ότι η αυτοματοποίηση καθιστά παρωχημένη τη χειροκίνητη εισαγωγή δεδομένων. Συνολικά, το μειούμενο κόστος υπολογίστηκε στο 40%. Οι ομάδες μάρκετινγκ και πωλήσεων επωφελούνται περισσότερο από το CRM. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι δεν χρειάζεται πλέον να ξοδεύουν χρόνο για τη συλλογή, την εισαγωγή ή τη σύνδεση δεδομένων μεταξύ συστημάτων.

(Χρηματοοικονομικά σε απευθείας σύνδεση)

22. Τα στατιστικά CRM δείχνουν ακρίβεια πρόβλεψης έως και 95%.

Η πρόβλεψη των αποτελεσμάτων των πιθανών πωλήσεων με δυνητικούς πελάτες και πελάτες είναι το κλειδί. Οι λύσεις CRM είναι ακριβείς σε έως και 95% των περιπτώσεων, επομένως οι αντιπρόσωποι πωλήσεών σας δεν χάνουν πλέον τον πολύτιμο χρόνο τους. Δεδομένου ότι το 79% των δυνητικών πελατών δεν μετατρέπονται ποτέ σε πελάτες, είναι σημαντικό να εστιάσετε στις σωστές προσφορές.

(SalesChoice)

23. Οι στατιστικές CRM δείχνουν ότι το 74% των εταιρειών που χρησιμοποιούν CRM βελτίωσαν με επιτυχία την πρόσβαση στα δεδομένα των πελατών τους.

Οι σωστές πληροφορίες πελατών βελτιώνουν την επικοινωνία με τους υπάρχοντες πελάτες. Ακολουθώντας την Αρχή Pareto, η οποία λέει ότι το 80% των κερδών σας προέρχεται από το 20% των πελατών σας, είναι πολύ σημαντικό όλες οι προηγούμενες αλληλεπιδράσεις να καταγράφονται και να είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή. Επομένως, η καλύτερη διατήρηση πελατών προέρχεται από τον εντοπισμό και την ιεράρχηση των καλύτερων πελατών.

(SuperOffice)

24. Το 28% των millennials πιστεύει ότι το λογισμικό CRM είναι κρίσιμο για την επιτυχία τους.

Οι νεότερες γενιές που είναι προσανατολισμένες στην τεχνολογία, όπως οι millennials και η Generation Z, απαιτούν τη χρήση εφαρμογών. Σε σύγκριση με το 28% των millennials, μόνο το 18% των Gen Xers και μόλις το 9% των baby boomers πιστεύουν ότι το έξυπνο λογισμικό CRM είναι απαραίτητο για την επιτυχία, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία CRM.

(PieSync)

25. Από το 2019, το σύστημα CRM ήταν τέταρτο στη λίστα με τα πιο αξιόλογα εργαλεία πωλήσεων.

Η έκθεση του 2020 δείχνει ότι οι παγκόσμιες τάσεις πωλήσεων έχουν αλλάξει σημαντικά σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Καθώς η κοινωνική απόσταση έγινε υποχρεωτική, η αξία αυτών των 5 κορυφαίων εργαλείων πωλήσεων έχει αυξηθεί δραματικά:

 • Τηλεδιάσκεψη
 • OH
 • Εφαρμογές πωλήσεων για κινητά για υπαλλήλους
 • Σύστημα CRM
 • Εργαλεία αναζήτησης πωλήσεων.

(ZDNet)

Στατιστικά στοιχεία σφαλμάτων CRM που πρέπει να γνωρίζετε

26. Κατά μέσο όρο, το 30% των έργων CRM αποτυγχάνει.

Αναλύοντας τις πιο συνηθισμένες παγίδες αυτών των έργων, μπορούμε να διακρίνουμε τέσσερις κύριους λόγους:

Έλλειψη συνεκτικής στρατηγικής

 • Έλλειψη προσοχής στη διαδικασία
 • Εστιάστε στην τεχνολογία αντί στους ανθρώπους
 • Αποτυχία αποδοχής μετά την υλοποίηση.

Διαφορετικές μελέτες περιπτώσεων δείχνουν ποσοστά αποτυχίας μεταξύ 18% και 69%, ή κατά μέσο όρο περίπου 30%. Αν και η τεχνολογία έχει τα ελαττώματα της, είναι απλώς ένα εργαλείο, επομένως η σωστή εκπαίδευση των ομάδων μάρκετινγκ και πωλήσεων είναι εξίσου σημαντική για την αύξηση των εσόδων και της ικανοποίησης των πελατών σας με το CRM.

(Harvard Business Review)

27. Λιγότερο από το 40% των εταιρειών έχουν επιτύχει ποσοστό υιοθέτησης άνω του 90%.

Τα στατιστικά στοιχεία υιοθέτησης CRM δείχνουν ότι από περισσότερες από 1.000 εταιρείες που αξιολογήθηκαν, μόνο το 40% επιτυγχάνει το επιθυμητό ποσοστό υιοθέτησης. Τα ίδια ή παρόμοια προβλήματα ευθύνονται για την υιοθεσία που σχετίζεται με τον άνθρωπο για να αραιώσει τη λύση. Το CRM είναι ένα εργαλείο που μπορεί να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα, αλλά μόνο εάν εφαρμοστεί επαρκώς εντός της ομάδας.

(G2 Learn Hub)

28. Οι άνθρωποι προκαλούν το 22% των προβλημάτων εφαρμογής CRM.

Υπάρχει μια σειρά ζητημάτων με την επιτυχή εφαρμογή του CRM, το 22% των οποίων σχετίζονται με άτομα. Η σωστή εκπαίδευση των εργαζομένων είναι ζωτικής σημασίας, καθώς το CRM μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο μόνο εάν γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν τις δυνατότητες. Για τους πωλητές σας, το CRM σημαίνει αλλαγή στη δουλειά τους. Εάν θέλετε να μεγιστοποιήσετε το ποσοστό υιοθέτησης CRM, να είστε υπομονετικοί και να ζητάτε τακτικά σχόλια.

(Forrester)

29. Οι στατιστικές CRM δείχνουν ότι οι περισσότερες εταιρείες χρησιμοποιούν μόνο το 50% των δυνατοτήτων τους επί πληρωμή CRM.

Οι περισσότεροι χρήστες δεν εκμεταλλεύονται όλες τις δυνατότητες για τις οποίες πληρώνει η επιχείρησή τους. Η κατάλληλη εκπαίδευση των εργαζομένων θα αύξανε σημαντικά την ικανοποίηση και το κέρδος. Προφανώς, εάν χρησιμοποιείτε μόνο τις μισές δυνατότητες, δεν μπορείτε να περιμένετε από την εφαρμογή να προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα.

(Τεχνολογικές συμβουλές)

CRM Facts – Η οπτική των πελατών

30. Το 82% των πελατών εγκαταλείπουν μια εταιρεία λόγω κακής εξυπηρέτησης πελατών.

Ο πελάτης είναι βασιλιάς και πρέπει πάντα να είναι πρώτος. Πρέπει να πιστεύουν ότι η εταιρεία σας νοιάζεται για αυτούς ως άτομα, γεγονός που δίνει έμφαση στην εξατομίκευση κλειδί για τη διατήρηση των πελατών. Ενώ το 82% των πελατών εγκαταλείπει μια επιχείρηση επειδή πιστεύει ότι απλά δεν σας ενδιαφέρει, μόνο το 14% αποχωρεί επειδή δεν είναι ικανοποιημένοι με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες.

Ανάγνωση:  Tagir Sitdekov: Βιογραφία και καριέρα

(SuperOffice)

31. Η εξαιρετική εξυπηρέτηση 24/7 αντιπροσωπεύει το 33% των επιπέδων αφοσίωσης των πελατών.

Εδώ είναι ο απόλυτος συνδυασμός chatbot, IoT και AI στην ανάπτυξη του CRM σας. Τα στατιστικά στοιχεία CRM δείχνουν ότι η υπηρεσία express 24/7 βοηθά στην οικοδόμηση της αφοσίωσης των πελατών, κατά 33%. Επόμενοι στη λίστα είναι οι ανταμοιβές, οι παραπομπές και τα σχόλια, που είναι ο κύριος λόγος για το 20% των πελατών. Η λήψη αποκλειστικών προσφορών και η προσφορά εξατομικευμένων προϊόντων είναι επίσης σημαντικές για το 12% και το 11% της πίστης των πελατών σε μια συγκεκριμένη επωνυμία.

(SuperOffice)

32. Μια προσωπική εμπειρία πελάτη κάνει μια αγορά πιο πιθανή για το 80% των καταναλωτών.

Η εξατομίκευση είναι ένας από τους πολλούς παράγοντες που δημιουργούν μια εξαιρετική εμπειρία πελάτη. Το 80% των πελατών δήλωσε ότι είναι πιο πιθανό να κάνει μια αγορά εάν μια επωνυμία προσφέρει προσωπική εξυπηρέτηση. Η δημιουργία ενός μοναδικού ταξιδιού διατηρεί τους πελάτες πιστούς. Τα στοιχεία CRM δείχνουν επίσης ότι το 89% των εταιρειών ανταγωνίζονται κυρίως με βάση το CX.

(Epsilon, Gartner)

33. Ο μέσος πελάτης ξοδεύει 12% περισσότερα για να έχει εξαιρετική εξυπηρέτηση.

Η προσθήκη αξίας στην εμπειρία του πελάτη αποδίδει καρπούς. Η έρευνα δείχνει ότι ο μέσος πελάτης είναι έτοιμος να ξοδέψει έως και 12% περισσότερο του χρηματικού ποσού, εάν αισθάνεται ότι η υπηρεσία είναι εξαιρετική. Ένα εκπληκτικό 13% των πελατών θα πλήρωνε 20% περισσότερο για αυτόν τον λόγο.

(SuperOffice)

Στατιστικά στοιχεία και τάσεις CRM τελευταίας τεχνολογίας

34. Το 81% των αντιπροσώπων πωλήσεων συμφωνεί ότι οι ανάγκες σε τεχνολογία πωλήσεων έχουν αλλάξει.

Το 81% των ηγετών πωλήσεων κατανοούν πώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός επιταχύνεται και χαρτογραφούν τις επιχειρηματικές τους προτεραιότητες ανάλογα. Μετά το 2019 και την παγκόσμια πανδημία, το 66% έχει επικεντρωθεί στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων των εργαζομένων του. Το 56% των κορυφαίων επαγγελματιών πωλήσεων είναι σίγουροι ότι μπορούν να προσαρμοστούν στις γρήγορες αλλαγές και τις τεχνολογικές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων των λύσεων CRM και της τεχνητής νοημοσύνης.

(Δύναμη πωλήσεων)

35. Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες τάσεις διαχείρισης πελατειακών σχέσεων, το 44% των εταιρειών θα επεκτείνουν τον προϋπολογισμό τους στον τομέα της πληροφορικής το 2021.

Η αύξηση των πωλήσεων και της απόδοσης επένδυσης με τη χρήση του CRM γίνεται αδύνατο να αγνοηθεί. Ως αποτέλεσμα, το μερίδιο των εταιρειών που επενδύουν σε λύσεις CRM SaaS συνεχίζει να εκρήγνυται. Η παγκόσμια πανδημία έχει επηρεάσει την υιοθέτηση ψηφιακών ροών εργασίας. Το 32% των εταιρειών δήλωσε ότι σκοπεύει να συνδέσει τους υπαλλήλους τους και με αυτόν τον τρόπο.

(SWZD)

36. Οι τάσεις του CRM δείχνουν μια πολύ αυξημένη χρήση του CRM σε κινητές συσκευές.

Το 61% των εταιρειών που χρησιμοποιούν CRM πιστεύουν ότι οι λύσεις για κινητές συσκευές είναι ο καλύτερος τρόπος για να αυξηθεί η προσέγγιση χρηστών του κοινού-στόχου.

(SuperOffice)

37. Το 94% των χρηστών βρίσκει χρήσιμη τη φωνητική αναζήτηση.

Η τεχνολογία φωνής γίνεται κρίσιμη για τη χρηστικότητα των εργαλείων SaaS. Είναι πρακτικό και συχνά πιο βολικό στη χρήση και πιο διαδραστικό για τους πελάτες. Το 94% των χρηστών είπε ότι βελτιώνει την ποιότητα ζωής τους.

(Πλίθα)

38. Οι τελευταίες τάσεις του CRM δείχνουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη και το IoT είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες που αλλάζουν τα παιχνίδια.

Ο αυτοματισμός με τεχνητή νοημοσύνη βελτιώνει την αποτελεσματικότητα και προβλέπει τη συμπεριφορά των πελατών. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι οι λειτουργίες που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη μπορούν να αυξήσουν τα έσοδα της εταιρείας κατά 1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια. Τα Chatbots και η ενσωμάτωση του IoT στο CRM είναι σημαντικοί παράγοντες για την αύξηση του επιπέδου εξατομίκευσης και της ικανοποίησης των πελατών.

(Επιχειρηματικός κόσμος)

Ας το ολοκληρώσουμε

Η διαχείριση πελατών είναι μια αναγκαιότητα για την εταιρεία. Διευκολύνει το να είσαι προνοητικός και να προηγηθείς από τον ανταγωνισμό. Μοιραστήκαμε αυτά τα στατιστικά στοιχεία CRM για να δείξουμε ότι ο τεχνικός γραμματισμός είναι εξίσου σημαντικός με την ποιότητα των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας. Ως συνδυασμός στρατηγικών, πρακτικών και τεχνολογιών που απαιτούνται από την ψηφιακή μας κοινωνία, η επένδυση στο CRM δημιουργεί νέες ευκαιρίες.