Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Στατιστικά Business Intelligence

Οι καταναλωτές και οι εταιρείες παράγουν συνεχώς τόνους πληροφοριών. Σήμερα, ο όγκος των δεδομένων που αποθηκεύονται έχει ξεπεράσει τα 500 δισεκατομμύρια αποθηκευτικό χώρο iPhone. Η κατανόηση αυτού του αποθηκευτικού χώρου πληροφοριών είναι πολύ σημαντική για τις εταιρείες εάν θέλουν να κατανοήσουν τους πελάτες τους και να βελτιώσουν τις πωλήσεις τους. Εκεί μπαίνει στο προσκήνιο η επιχειρηματική ευφυΐα, κοινώς BI. Βοηθά στην οργάνωση, τη συλλογή και την παρουσίαση αυτού του τεράστιου όγκου δεδομένων με ουσιαστικό τρόπο. Χάρη στην αύξηση της τεχνολογίας, τα εργαλεία BI παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά των πελατών. Αυτά τα στατιστικά στοιχεία επιχειρηματικής ευφυΐας σας δείχνουν την πραγματική δύναμη του BI. Ας εμβαθύνουμε σε αυτά τα στατιστικά στοιχεία για να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Statistics Business Intelligence (Επιλογή συντάκτη)

  • Σε παγκόσμιο επίπεδο, το ποσοστό χρήσης BI είναι περίπου 26 τοις εκατό. (σοφία)
  • Το 54% των εταιρειών θεωρούν το cloud BI κρίσιμο για τις τρέχουσες ή μελλοντικές τους πρωτοβουλίες. (Forbes)
  • Το 95% των προμηθευτών εταιρικού λογισμικού θεωρούν απαραίτητο το cloud BI. (Χρηματοοικονομικά σε απευθείας σύνδεση)
  • Το 2020, οι ΗΠΑ είχαν έλλειψη 250.000 επαγγελματιών της επιστήμης δεδομένων. (Σανίδα εκπηδήσεως δύτου)
  • Η παγκόσμια αγορά BI προβλέπεται να φτάσει τα 43,03 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2028. (Globe Newswire)
  • Η αγορά mobile BI αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2024. (Dataversity)
  • Το 49% των μικρών επιχειρήσεων χρησιμοποιούν αναλυτικά δεδομένα περισσότερο από ό,τι πριν από τον COVID-19. (TechRepublic)
  • Οι οργανισμοί που έχουν εφαρμόσει λύσεις BI κατέγραψαν απόδοση επένδυσης 127% σε μόλις τρία χρόνια. (Ζώσα σκηνική εικών)

Στατιστικά Business Intelligence

1. Ο συνολικός όγκος των εταιρικών δεδομένων αναμενόταν να αυξηθεί στα 2,02 petabyte έως το 2022.

Για σύγκριση, το 2020, ο παγκόσμιος όγκος επιχειρηματικών δεδομένων ήταν ένα petabyte. Έτσι, η αύξηση αυτή αντιπροσωπεύει μέση ετήσια αύξηση 42,2% στη διάρκεια της διετίας. Οι εταιρείες αποθηκεύουν τα περισσότερα από αυτά τα δεδομένα σε εσωτερικά διαχειριζόμενα κέντρα δεδομένων.

(Στατιστική)

2. Το 35,37% των εταιρειών θεωρεί πολύ σημαντική την προετοιμασία δεδομένων.

Σύμφωνα με τις περισσότερες εταιρείες που συμμετείχαν στην έρευνα, ο κλάδος των επιχειρηματικών αναλυτικών στοιχείων είναι σημαντικός. Εκτός από το γεγονός ότι περισσότερο από το ένα τρίτο ισχυρίζονται ότι η προετοιμασία δεδομένων είναι πολύ σημαντική, το 27,89% το θεωρεί κρίσιμο για τις δραστηριότητές του. Επιπλέον, το 24,15% πιστεύει ότι είναι σημαντικό και το 11,22% το θεωρεί κάπως σημαντικό. Μόνο το 1,37% των εταιρειών το θεώρησε ασήμαντο, δείχνουν στατιστικά στοιχεία επιχειρηματικής ευφυΐας.

Πίνακας περιεχομένων

(Χρηματοοικονομικά σε απευθείας σύνδεση)

3. Το 55% των μικρών επιχειρήσεων χρησιμοποιούν δεδομένα για να βελτιώσουν τις δραστηριότητές τους.

Οι μικρότερες εταιρείες χρησιμοποιούν το BI για διαφορετικούς σκοπούς. Για παράδειγμα, το 47% το χρησιμοποιεί για να βελτιώσει την αλληλεπίδραση με τους πελάτες. Το 45% στη συνέχεια το χρησιμοποιεί για να προβλέψει το αποτέλεσμα των επιχειρηματικών του αποφάσεων. Επιπλέον, περίπου το ένα τρίτο των εταιρειών που χρησιμοποιούν αναλυτικά στοιχεία εξετάζουν το ενδεχόμενο να το μεταφέρουν στο cloud.

(TechRepublic)

4. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το ποσοστό χρήσης BI είναι περίπου 26%.

Ωστόσο, αυτός είναι ο μέσος όρος για όλους τους οργανισμούς. Από την άλλη πλευρά, αν εμβαθύνουμε και συγκρίνουμε με βάση το μέγεθος της εταιρείας, τα αποτελέσματα δείχνουν κάτι ενδιαφέρον. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία Business Intelligence, τα ποσοστά υιοθεσίας άνω του 80% είναι πολύ υψηλότερα σε οργανισμούς με 5.000 υπαλλήλους. Προφανώς, όσο μεγαλύτερη είναι η εταιρεία, τόσο υψηλότερα είναι τα ποσοστά υιοθέτησης BI. Για παράδειγμα, οι οργανισμοί με περισσότερους από 5.000 υπαλλήλους έχουν ποσοστό υιοθέτησης BI μόνο 2%. Εναλλακτικά, το ποσοστό υιοθεσίας για χρήστες με λιγότερους από 250 υπαλλήλους είναι 20 τοις εκατό.

(σοφία)

5. Το 55% των ερωτηθέντων ισχυρίζεται ότι οι λύσεις BI τους συνδέονται με τις ίδιες πηγές δεδομένων.

Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν πολλαπλές λύσεις BI για να καλύψουν καλύτερα όλες τις περιπτώσεις χρήσης. Στην πραγματικότητα, η μέση εταιρεία χρησιμοποιεί λύσεις 3,8 BI, υποδηλώνουν τα στατιστικά στοιχεία επιχειρηματικής ευφυΐας. Επιπλέον, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες σε πρόσφατες έρευνες αναφέρουν ότι τα εργαλεία BI τους ζητούν όλες τις ίδιες λύσεις αποθήκης δεδομένων. Περίπου το 30 τοις εκατό είπε ότι έχει ξεχωριστή πηγή. Τέλος, το 15% δεν ήταν σίγουρο πώς να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση.

(σοφία)

6. Το 54% των εταιρειών θεωρούν το cloud BI ως κρίσιμο για τις τρέχουσες ή μελλοντικές τους πρωτοβουλίες.

Οι τάσεις των επιχειρηματικών αναλυτικών στοιχείων δείχνουν ότι το 2019-2020, σε σύγκριση με το 2018, ο αριθμός των εταιρειών που πειραματίζονται με το cloud BI αυξήθηκε. Επιπλέον, βρίσκεται σε καλό δρόμο για τη συνέχιση της σταθερής ανάπτυξης, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία επιχειρηματικής ευφυΐας.

(Forbes)

7. Η βιομηχανία κατέγραψε την υψηλότερη υιοθέτηση λύσεων cloud BI στο 58%.

Μεταξύ των βιομηχανιών, η βιομηχανία βρίσκεται στην κορυφή και περισσότερες από τις μισές εταιρείες υιοθετούν το cloud BI. Μετά από αυτό, οι χρηματοοικονομικές και επιχειρηματικές υπηρεσίες, το καθένα από 40%, είναι οι επόμενοι στη λίστα. Η εκπαίδευση έχει επί του παρόντος τους λιγότερους ενεργούς χρήστες, αλλά έχει τα πιο φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης cloud. Τέλος, η τεχνολογία, η υγειονομική περίθαλψη και οι καταναλωτικές υπηρεσίες είναι οι πιο συνηθισμένοι χρήστες του cloud BI.

(Forbes)

8. Το 77% των χρηστών του Microsoft Azure το θεωρούν σημαντικό για τις λειτουργίες τους.

Από το 2020, βάσει στατιστικών στοιχείων Business Intelligence, ο πιο σημαντικός και πιο δημοφιλής πάροχος λύσεων BI για εταιρείες είναι το Microsoft Azure. Δηλαδή, η πλειονότητα των χρηστών του το χαρακτήρισαν κρίσιμο για τις επιχειρήσεις τους. Οι επόμενοι πιο σημαντικοί πάροχοι υπηρεσιών cloud BI είναι οι Amazon Web Services με 66% και το Google cloud, των οποίων το 41% ​​των χρηστών τους θεωρεί ζωτικής σημασίας για τις λειτουργίες τους.

(Χρηματοοικονομικά σε απευθείας σύνδεση)

9. Από το 2020, το 50% των οργανισμών θεωρούν τη διαχείριση πληροφοριών ως πλεονέκτημα.

Αυτό το ποσοστό αντιπροσωπεύει αύξηση σε σύγκριση με το 46,9% των εταιρειών που αισθάνθηκαν το ίδιο το 2019. Οι λειτουργίες, τα οικονομικά τμήματα και η διαχείριση ήταν οι τρεις κορυφαίες λειτουργίες που αύξησαν τα ποσοστά υιοθέτησης. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία επιχειρηματικής ευφυΐας, η υποβολή εκθέσεων, η ενοποίηση δεδομένων, το λογισμικό ταμπλό, η προετοιμασία δεδομένων και η αποθήκη δεδομένων είναι επίσης οι πιο σημαντικές τεχνολογίες που σχετίζονται με το BI.

(Χρηματοοικονομικά σε απευθείας σύνδεση)

10. Το 94% των οργανισμών θεωρεί τις λύσεις ανάλυσης δεδομένων απαραίτητες για την ανάπτυξή τους.

Σχεδόν όλες οι εταιρείες που συμμετείχαν στη μελέτη βλέπουν κάποια οφέλη από την ανάλυση δεδομένων. Συγκεκριμένα, το 64% πιστεύει ότι αυξάνει την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα και το 56% υποστηρίζει ότι προωθεί την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη λήψη αποφάσεων. Για το 51 τοις εκατό, φέρνει οικονομικά κέρδη, ενώ για το 46 τοις εκατό, προσφέρει την ευκαιρία να εντοπίσει νέες πηγές εισοδήματος. Τέλος, το 45% εκτιμά ότι θα τους δώσει τη δυνατότητα να αλλάξουν το τρέχον επιχειρηματικό τους μοντέλο και να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους σε νέα.

Ανάγνωση:  MyKohlscard – Πρόσβαση στο λογαριασμό σας σε απευθείας σύνδεση Πλήρης οδηγός

(3 Pillar Global)

11. Μόνο το ένα πέμπτο των οργανισμών που συμμετείχαν στην έρευνα έχει θέση Chief Data Officer.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Business Intelligence, πολλές εταιρείες δεν έχουν ρόλο CDO στις τάξεις των ανώτερων στελεχών. Ενώ η Βόρεια Αμερική πρωτοπορεί στον αριθμό εκείνων που αναγνώρισαν τη σημασία της διαχείρισης δεδομένων και πληροφοριών στον οργανισμό, οι εταιρείες στη Μέση Ανατολή ήταν επίσης ελαφρώς πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

(συμβούλευσέ με)

12. Το 73,4% των οργανισμών βρίσκει την εφαρμογή του BI προκλητική.

Αν και υπάρχουν πολλά οφέλη από την υιοθέτηση της επιχειρηματικής ευφυΐας, είναι αρκετά προκλητική. Για παράδειγμα, οι στατιστικές επιχειρηματικής ευφυΐας δείχνουν ότι μόνο το 37,8% των εταιρειών κατάφεραν να αναπτύξουν έναν οργανισμό βασισμένο στη γνώση. Επιπλέον, μόνο το 26,8% πιστεύει ότι έχει δημιουργήσει με επιτυχία μια κουλτούρα δεδομένων.

(Χρηματοοικονομικά σε απευθείας σύνδεση)

13. Το 47% των IT managers ισχυρίζονται ότι έχουν την αποθήκη δεδομένων τους στο δημόσιο cloud.

Οι λύσεις αποθήκευσης cloud που χρησιμοποιούνται σε αποθήκες δεδομένων έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Η δημοτικότητά τους οφείλεται κυρίως στην ευελιξία του cloud. Επιπλέον, το 53% των διευθυντών IT ισχυρίζεται ότι οι αποθήκες δεδομένων πολλαπλού νέφους και υβριδικών δεδομένων αυξάνονται πρόσφατα. Μόνο το 18% των διευθυντών πληροφορικής δήλωσε ότι οι αποθήκες δεδομένων τους βρίσκονταν σε εγκαταστάσεις, επιβεβαιώνουν τα στατιστικά στοιχεία της αποθήκης δεδομένων.

(G2)

14. Το 95% των προμηθευτών εταιρικού λογισμικού θεωρούν απαραίτητο το cloud BI.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία Business Intelligence, το cloud BI είναι απαραίτητο για όλους σχεδόν τους οργανισμούς. Στην πραγματικότητα, το cloud, τα data&analytics και το IoT προβλέπεται να έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στις επιχειρήσεις τα επόμενα δύο χρόνια. Οι τρεις μεγαλύτερες τάσεις στο τμήμα Business Intelligence ήταν η διαχείριση ποιότητας πληροφοριών, τα βασικά δεδομένα, η ανάκτηση πληροφοριών και η αυτοεξυπηρέτηση BI.

(Χρηματοοικονομικά σε απευθείας σύνδεση)

15. Ένα σύστημα ERP με επιχειρηματικά αναλυτικά στοιχεία έχει μέση απόδοση επένδυσης 112% για πέντε χρόνια μετά την εφαρμογή του.

Τα συστήματα ERP με προηγμένα επιχειρηματικά αναλυτικά στοιχεία έχουν μέση περίοδο απόσβεσης 1,6 ετών για κάθε 4,5 εκατομμύρια δολάρια που δαπανώνται. Λαμβάνοντας υπόψη πόσο σημαντικά είναι τα δεδομένα για την ανάπτυξη ενός οργανισμού, θεωρείται καλή επένδυση.

(Michell Consulting Group)

16. Το 88% των εργαζομένων δεδομένων εξακολουθεί να χρησιμοποιεί υπολογιστικά φύλλα για τη διαχείριση λειτουργιών δεδομένων.

Οι στατιστικές επιχειρηματικής ευφυΐας αποκαλύπτουν την ποικιλομορφία των δεδομένων, την πολυπλοκότητα και τον όγκο τους είναι μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους εργαζόμενους στα δεδομένα. Γι’ αυτό οι περισσότεροι από αυτούς αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στην ανάλυση παρά στην ανάπτυξη. Επιπλέον, οι χειροκίνητες διαδικασίες καταναλώνουν περίπου το 60% του χρόνου εργασίας τους. Μια πρόσφατη έκθεση διαπίστωσε επίσης ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι δεν διαθέτουν τις δεξιότητες πληροφόρησης για να λάβουν αποφάσεις. Το 44% ζητά βοήθεια από το IT, το 35% αναζητά επιχειρηματικούς αναλυτές και το 11% ακολουθεί το ένστικτό του. Μόνο το 4% κάνει τη δική του έρευνα.

(3 Pillar Global)

17. Το 2020, οι ΗΠΑ είχαν έλλειψη 250.000 επαγγελματιών της επιστήμης δεδομένων.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στον κλάδο είναι η έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων. Δεν λείπουν οι επιστήμονες δεδομένων, αλλά οι έμπειροι εργαζόμενοι. Οι στατιστικές δείχνουν ότι το 35% των οργανισμών επιβεβαίωσαν ότι αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη δυσκολία να βρουν τις σωστές δεξιότητες για ρόλους επιστήμης δεδομένων, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία της επιχειρηματικής ευφυΐας.

(Σανίδα εκπηδήσεως δύτου)

18. Μέχρι το 2026, τα τμήματα επιστήμης δεδομένων θα έχουν περίπου 11,5 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι η αυξανόμενη ζήτηση για ειδικούς της επιστήμης δεδομένων οδηγεί σε νέα ανοίγματα. Στην πραγματικότητα, το WEF προέβλεψε ότι μέχρι το 2022, οι αναλυτές και οι επιστήμονες δεδομένων θα είναι οι κορυφαίες αναδυόμενες θέσεις εργασίας παγκοσμίως. Επιπλέον, τα στατιστικά του BLS δείχνουν ότι αυτοί οι ρόλοι είναι σε ζήτηση σε όλους τους κλάδους. Για παράδειγμα, η Google, το Facebook, η Microsoft, η Apple και η Amazon, που αντιπροσωπεύουν το 52% της αγοραίας αξίας, απασχολούν τους περισσότερους ειδικούς σε αυτόν τον τομέα.

(Economic Times)

19. Το 59% όλων των εργασιών επιστήμης δεδομένων και ανάλυσης προέρχονται από τομείς χρηματοοικονομικών και ασφαλιστικών, πληροφορικής και επαγγελματικών υπηρεσιών.

Οι στατιστικές Business Intelligence δείχνουν ότι οι θέσεις εργασίας DSA είναι πιο δημοφιλείς στον χρηματοοικονομικό και ασφαλιστικό κλάδο, αντιπροσωπεύοντας το 19% όλων των κενών θέσεων εργασίας. Στις επαγγελματικές υπηρεσίες αντιπροσωπεύουν το 18% του συνόλου των ανοιχτών θέσεων εργασίας, ενώ στον τομέα της πληροφορικής το 17% των θέσεων εργασίας. Συνήθως, οι θέσεις εργασίας DSA είναι ανοιχτές κατά μέσο όρο για 45 ημέρες όταν διαφημίζονται. Αυτό είναι πέντε ημέρες περισσότερο από τον μέσο όρο για άλλες αποστολές.

(Forbes)

20. Ο μέσος μισθός για έναν αναλυτή Business Intelligence στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι 71.156 $.

Οι μισθοί για τους αναλυτές δεδομένων ποικίλλουν ανάλογα με την εμπειρία τους, την τοποθεσία τους ή πολλούς άλλους παράγοντες. Έτσι, το χαμηλότερο 10 τοις εκατό έχει περίπου 52.000 δολάρια το χρόνο, ενώ το 10 τοις εκατό κερδίζει περισσότερα από 97.000 δολάρια, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία της επιχειρηματικής ευφυΐας.

(Μισθολογικη κλιμακα)

Βιομηχανία Business Intelligence

21. Η παγκόσμια αγορά BI προβλέπεται να φτάσει τα 43,03 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2028.

Η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και της ψηφιοποίησης οδηγεί στην επέκταση της τμηματοποίησης δεδομένων και των εξατομικευμένων προσφορών. Αυτό, με τη σειρά του, προωθεί την ανάπτυξη της αγοράς BI. Για παράδειγμα, η αγορά αναμένεται να αναπτυχθεί με CAGR 8,7% από το 2021 έως το 2028. Το 2021, η αξία της αγοράς ήταν 24,05 δισεκατομμύρια δολάρια, περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια ισχυρότερη από το προηγούμενο έτος.

Ανάγνωση:  Στατιστικά μάρκετινγκ συνεργατών

(Globe Newswire)

22. Η αγορά ενσωματωμένων αναλυτικών στοιχείων προβλεπόταν να φτάσει τα 60.281 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2024.

Η ενσωματωμένη αγορά επιχειρηματικών αναλυτικών στοιχείων αντιπροσωπεύει την ενοποίηση των λειτουργιών ανάλυσης δεδομένων σε εταιρικές εφαρμογές. Αυτές οι επιχειρηματικές εφαρμογές περιλαμβάνουν τον προγραμματισμό πόρων της επιχείρησης (ERP), τα χρηματοοικονομικά συστήματα, την αυτοματοποίηση μάρκετινγκ και τη διαχείριση σχέσεων με τους πελάτες, όπως φαίνεται από τα στατιστικά στοιχεία επιχειρηματικής ευφυΐας. Με αυτόν τον τρόπο, τα αναλυτικά στοιχεία λειτουργούν ως μέρος της εφαρμογής, όχι ξεχωριστά. Το 2016, αυτή η αγορά αποτιμήθηκε στα 25.133 εκατομμύρια δολάρια, με προβλεπόμενη ανάπτυξη 13,6% CAGR.

(Allied Market Research)

23. Η αγορά mobile BI αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2024.

Η πανδημία ενίσχυσε την ανάπτυξη αναλυτικών στοιχείων και πλατφορμών φιλικών προς κινητά. Καθώς πολλοί εργαζόμενοι μετακινούνται σε ένα μοντέλο πλήρως απομακρυσμένης εργασίας, οι εταιρείες χρειάζονται αυτούς και τους πελάτες τους να έχουν πρόσβαση στις πλατφόρμες τους από οπουδήποτε. Στην πραγματικότητα, μέχρι το 2024, οι κινητές συσκευές αναμένεται να αντιπροσωπεύουν το 72 τοις εκατό της συνολικής κίνησης στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία επιχειρηματικής ευφυΐας.

(Daversity)

24. Το 95% των προμηθευτών λογισμικού υποστηρίζει το cloud ως έννοια BI.

Μία από τις πιο πρόσφατες τάσεις επιχειρηματικής ανάλυσης είναι το cloud BI. Το 2021, πολλές εταιρείες μετακόμισαν στο δημόσιο ή υβριδικό cloud. Επιπλέον, ορισμένοι έχουν αρχίσει να παραγγέλνουν προγράμματα SaaS που τους επιτρέπουν να αναθέτουν σε τρίτους το BI. Το Cloud BI έχει γίνει τόσο δημοφιλές που σχεδόν όλοι οι πωλητές το ψήφισαν, ενώ το 54% των εταιρειών το αξιολόγησαν ως πολύ σημαντικό.

(Daversity)

25. Για το 86% των αμερικανικών εταιρειών, η τεχνητή νοημοσύνη αναμενόταν να είναι μια κύρια τεχνολογία το 2021.

Βάσει στατιστικών στοιχείων Business Intelligence, οι αμερικανικές εταιρείες αυξάνουν τις επενδύσεις τους σε τεχνητή νοημοσύνη. Το 52% των ερωτηθέντων έχει ωθήσει την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης μπροστά από το χρονοδιάγραμμα λόγω του COVID-19. Αυτές οι εταιρείες ανέφεραν νέες περιπτώσεις χρήσης τεχνητής νοημοσύνης (40%) και υψηλότερες επενδύσεις τεχνητής νοημοσύνης (40%) ως μεγάλες αλλαγές. Με τη σειρά του, πληρώνει για τον εαυτό του με πολλούς τρόπους. Χάρη στις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης της BI, οι εταιρείες έχουν βελτιώσει τη λήψη αποφάσεων και την εμπειρία των πελατών τους.

(PwC)

26. Το 2020, το 64% των μεγάλων εταιρειών θα αυτοματοποιήσει την ανάλυση δεδομένων με τεχνητή νοημοσύνη.

Τα στατιστικά στοιχεία Business Intelligence δείχνουν ότι πρόκειται για σημαντική αύξηση σε σύγκριση με το 2019. Για σύγκριση: το 2019, περίπου το 55% χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για την ανάλυση δεδομένων. Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του αυτοματισμού για τις περισσότερες εταιρείες είναι η ταχύτητα επεξεργασίας. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να παραμείνουν σε καλό δρόμο ή να ξεπεράσουν τους ανταγωνιστές τους. Επιπλέον, είναι σημαντικό για μεγάλα έργα ανάλυσης να αποφεύγουν λάθη και αναποτελεσματικότητα.

(Daversity)

27. Η παγκόσμια αγορά λογισμικού BI προβλέπεται να αυξηθεί με CAGR 10% κατά την περίοδο 2019-2025.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Business Intelligence, το 2018 η αγορά λογισμικού BI αποτιμήθηκε στα 24,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα στατιστικά στοιχεία Business analytics δείχνουν ότι ως επί το πλείστον, η αγορά συνεχίζει να αναπτύσσεται χάρη στην προσέγγιση “Big Data” που υιοθετείται από πολλές μεγάλες εταιρείες. Οι εταιρείες μεγάλων δεδομένων χρησιμοποιούν αυτό το μοντέλο για να οργανώσουν εξωτερικά και εσωτερικά δεδομένα και να παρακολουθήσουν δεδομένα συμπεριφοράς με σαφή σκοπό.

(Μελέτη Grand View)

28. Το 49% των μικρών επιχειρήσεων χρησιμοποιούν αναλυτικά δεδομένα περισσότερο από ό,τι πριν από τον COVID-19.

Όπως συμβαίνει με όλες τις βιομηχανίες και εταιρείες παγκοσμίως, η πανδημία έχει πλήξει και μικρότερες εταιρείες. Πολλοί δεν έχουν επιβιώσει. άλλοι προσάρμοσαν και χρησιμοποίησαν αναλύσεις δεδομένων για να ξεπεράσουν την κρίση. Τα στατιστικά στοιχεία Business Intelligence δείχνουν ότι σχεδόν οι μισές από τις ερωτηθείσες μικρές επιχειρήσεις με 51 έως 200 υπαλλήλους βρήκαν νέους τρόπους προσαρμογής. Συγκεκριμένα, το 68% από αυτούς χρησιμοποιεί αναλυτικά στοιχεία στις λειτουργίες, το 56% σε οικονομικά τμήματα, το 50% στις πωλήσεις και το 45% σε προϊόντα.

(TechRepublic)

29. Η συνδυασμένη αγορά μεγάλων δεδομένων και επιχειρηματικών αναλυτικών στοιχείων ήταν 198,08 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020.

Τα μεγάλα δεδομένα ως μέθοδος επιτρέπουν στους οργανισμούς να εξετάζουν πολύπλοκες και τεράστιες ποσότητες δεδομένων, να εξάγουν πολύτιμες γνώσεις και να βελτιώνουν τη λήψη αποφάσεων. Ως αποτέλεσμα, το μέγεθος της συνδυασμένης αγοράς μεγάλων δεδομένων και επιχειρηματικής ευφυΐας αναμένεται να αυξηθεί με CAGR 13,5 τοις εκατό από το 2021 έως το 2030 για να φθάσει τα 684,12 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία επιχειρηματικής ευφυΐας.

(Allied Market Research)

30. Η παγκόσμια αγορά ανάλυσης δεδομένων υψηλής απόδοσης προβλέπεται να φτάσει τα 48,6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020.

Η πανδημία έχει αυξήσει την ανάγκη για HPDA. Μια νέα πρόβλεψη δείχνει ότι μέχρι το 2027, η αγορά θα φτάσει τα 193 δισεκατομμύρια δολάρια και θα αναπτυχθεί με CAGR 21,8%. Επιπλέον, ένα από τα πιο σημαντικά τμήματα, το υλικό, προβλέπεται να φτάσει τα 80,7 δισεκατομμύρια δολάρια την ίδια στιγμή, ένα τεράστιο CAGR 22,5%. Από την άλλη πλευρά, η ανάπτυξη του τμήματος λογισμικού κατά την ίδια περίοδο είναι ελαφρώς χαμηλότερη (21,4% CAGR).

Ανάγνωση:  Στατιστικά στοιχεία αυτοματισμού μάρκετινγκ

(Έρευνα και αγορά)

31. Το 2020, η αγορά HPDA των ΗΠΑ είχε αξία 14,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία Business Intelligence, η αγορά HPDA κατέγραψε την υψηλότερη τάση ανάπτυξης στην Κίνα με CAGR 21,3%. Η Κίνα αναμένεται να φτάσει τα 33,7 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2027. Άλλες σημαντικές χώρες περιλαμβάνουν τον Καναδά και την Ιαπωνία, οι οποίες προβλέπεται να αναπτυχθούν σε αυτό το τμήμα κατά 18,6% και 19,3%, αντίστοιχα, από το 2020 έως το 2020. Στην Ευρώπη, η Γερμανία βρίσκεται στην πρώτη θέση με τις προβλέψεις CAGR. 15,3%.

(Έρευνα και αγορά)

32. Με μερίδιο αγοράς 16 τοις εκατό, η SAP είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής λύσεων BI.

Ορισμένες εταιρείες κυριαρχούν στον τομέα της επιχειρηματικής ευφυΐας. Μαζί με τη SAP, η Oracle κατέχει λογικό μερίδιο αγοράς (12%) και ακολουθεί η SAS (11%). Ένας άλλος σημαντικός παίκτης στον τομέα είναι η IBM με μερίδιο αγοράς 9%. Τα στατιστικά στοιχεία Business Intelligence δείχνουν ότι οι Tableau (5%), Qlik (4%), Mathworks (4%), Palantir (3%) και MicroStrategy (2%) είναι άλλοι μεγάλοι προμηθευτές λύσεων BI.

(Χρηματοοικονομικά σε απευθείας σύνδεση)

33. Οργανισμοί που εφαρμόζουν λύσεις BI καταγράφουν απόδοση επένδυσης 127% σε μόλις τρία χρόνια.

Οργανισμοί όλων των μεγεθών χρησιμοποιούν επιχειρηματικές αναλύσεις, αποκαλύπτουν δεδομένα του κλάδου. Οι εταιρείες έχουν επίσης την ευκαιρία να μετρήσουν τον αντίκτυπό του στην επιχείρησή τους. Συγκεκριμένα, με βάση την έρευνα της Forrester, οι εταιρείες που έχουν υιοθετήσει λύσεις BI επιτυγχάνουν σημαντική απόδοση του επενδυμένου κεφαλαίου σε σύντομο χρονικό διάστημα.

(Ζώσα σκηνική εικών)

34. Το 91,6% των εταιρειών του Fortune 1000 αυξάνουν τις επενδύσεις τους σε τεχνητή νοημοσύνη και μεγάλα δεδομένα.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες και στατιστικά στοιχεία επιχειρηματικής ευφυΐας, το 91,7% των εταιρειών επενδύουν σε αυτούς τους τομείς για να παραμείνουν ανταγωνιστικές. Αν και η κινητήρια δύναμη πίσω από τις επενδύσεις σε αναλυτικά, μεγάλα δεδομένα και τεχνητή νοημοσύνη είναι ο φόβος του ανταγωνισμού, η μέση επιχείρηση μπορεί να βελτιώσει την κερδοφορία της αξιοποιώντας δεδομένα. Είναι τόσο εύκολο όσο να μάθετε περισσότερα για τους πελάτες, τις αγοραστικές τους συνήθειες και τις τάσεις.

(ZDNet)

35. Τα φτωχά δεδομένα κοστίζουν στην οικονομία των ΗΠΑ περίπου 3,1 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Η έρευνα της IBM έδειξε ότι το ετήσιο κόστος των δεδομένων κακής ποιότητας είναι εκπληκτικό. Ο λόγος για αυτό είναι ότι οι διευθυντές, οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων, οι εργαζόμενοι στη γνώση, οι επιστήμονες δεδομένων και άλλοι πρέπει να προσαρμοστούν σε κακά δεδομένα στην καθημερινή τους εργασία, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία της επιχειρηματικής ευφυΐας. Επίσης, τα άτομα που δεν διορθώνουν σφάλματα εντός της προθεσμίας δεν θα εξαλείψουν μόνοι τους τη βασική αιτία αυτού του προβλήματος.

(HBR)

36. Το μερίδιο των τραπεζικών εργασιών στον κύκλο εργασιών της αγοράς BI είναι 13,9 τοις εκατό.

Ο τραπεζικός τομέας είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς κλάδους. Ο τζίρος της είναι περίπου 204 εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, περίπου το 40% των οργανισμών σε αυτόν τον τομέα ισχυρίζονται ότι το BI είναι ζωτικής σημασίας για τις δραστηριότητές τους. Οι παράγοντες που οδηγούν την ανάπτυξη αυτής της αγοράς είναι η συνεχής βελτίωση των πλεονεκτημάτων των χρηστών, η καινοτόμος τεχνολογία και η αυξανόμενη προσβασιμότητα.

(Ομάδα EPC)

37. Η φιλοξενία και η τηλεφωνική εξυπηρέτηση δίνουν έμφαση στην ανάλυση, αντίστοιχα 58% και 56%.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Business Intelligence και έρευνες σε εταιρείες με ετήσια έσοδα άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, ορισμένες βιομηχανίες εστιάζουν περισσότερο στην ανάλυση δεδομένων από άλλες. Για παράδειγμα, δύο κλάδοι που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε πλατφόρμες και εφαρμογές επιχειρηματικής ανάλυσης για κινητές συσκευές είναι οι τηλεπικοινωνίες και η φιλοξενία.

(ομάδα EPC)

BI με λίγα λόγια

Ας ελπίσουμε ότι αυτά τα στατιστικά στοιχεία σας έδωσαν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα. Η Business Intelligence παρέχει στις εταιρείες ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Με την ανάλυση των συλλεγόμενων δεδομένων, οι εταιρείες αυξάνουν την κατανόηση των πελατών τους. Μόνο τότε μπορούν να ξεπεράσουν τους ανταγωνιστές τους. Σήμερα, οι εταιρείες έχουν στη διάθεσή τους ένα ευρύ φάσμα εργαλείων που τους επιτρέπουν να αναλύουν και να ερμηνεύουν αποτελεσματικά τα δεδομένα.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την επιχειρηματική ευφυΐα

Πόσο μεγάλη είναι η αγορά επιχειρηματικών πληροφοριών;

Τα στατιστικά στοιχεία Business Intelligence δείχνουν την ταχεία επέκταση της ψηφιοποίησης και του ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς και την ανάπτυξη εξατομικευμένων προσφορών που βασίζονται στην τμηματοποίηση δεδομένων. Έχουν ωθήσει την αγορά BI προς τη σωστή κατεύθυνση. Η παγκόσμια αγορά αναμένεται να φτάσει τα 43,03 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ έως το 2028, αυξάνοντας με CAGR 8,7% κατά την περίοδο πρόβλεψης. Για σύγκριση, το 2020 η αγορά είχε αξία 22,26 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το 2021 ήταν 24,05 δισεκατομμύρια δολάρια.

(Globe Newswire)

Ποιοι κλάδοι χρειάζονται επιχειρηματικές πληροφορίες;

Η επιχειρηματική ευφυΐα χρησιμοποιείται σε διαφορετικούς κλάδους, ακόμη και σε εταιρικά τμήματα. Για παράδειγμα, οι βιομηχανίες που το βρίσκουν πιο χρήσιμο είναι το ανθρώπινο δυναμικό, τα οικονομικά, οι προμήθειες, οι πωλήσεις, η πληροφορική, το μάρκετινγκ, η εξυπηρέτηση πελατών και η διαχείριση, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία επιχειρηματικής ευφυΐας.

(DataPine)