Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Στατιστικά σχεδιασμού δικτύου

Είτε θέλετε να δημιουργήσετε είτε να βελτιώσετε τον σχεδιασμό του ιστότοπού σας, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Η λίστα με τα στατιστικά στοιχεία σχεδιασμού ιστοσελίδων που έχουμε συγκεντρώσει θα σας υποδείξει προς τη σωστή κατεύθυνση. Η διαδικτυακή παρουσία της εταιρείας σας θα πρέπει να παρέχει την καλύτερη εμπειρία και να εμπνέει τους χρήστες να κάνουν το παραπάνω μίλι. Ξεκαθαρίζουμε μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη στο σχεδιασμό ιστοσελίδων και αποκαλύπτουμε τις τελευταίες τάσεις στον κλάδο.

Στατιστικά στοιχεία σχεδίασης ιστοσελίδων (επιλογή προμηθευτή)

 • Οι χρήστες χρειάζονται περίπου 0,05 δευτερόλεπτα για να σχηματίσουν τη γνώμη τους για έναν ιστότοπο.
 • Το 94% των πρώτων εντυπώσεων των ιστοσελίδων σχετίζονται με το σχεδιασμό.
 • Το 75% της αξιοπιστίας μιας ιστοσελίδας κρίνεται από τον σχεδιασμό της.
 • Η επένδυση στον σχεδιασμό UX μπορεί να αποφέρει έως και 9.900% απόδοση επένδυσης (ROI).
 • Το 38% των χρηστών θα εγκαταλείψει έναν ιστότοπο εάν δεν είναι οπτικά ελκυστικός.
 • Το 76% των χρηστών αναφέρει την ευκολία ως ουσιαστικό μέρος του σχεδιασμού της ιστοσελίδας.
 • Εάν ο ιστότοπός σας δεν είναι βελτιστοποιημένος για κινητές συσκευές, οι χρήστες είναι πέντε φορές πιο πιθανό να τον εγκαταλείψουν.

Γενικά στατιστικά στοιχεία για το σχεδιασμό και τη χρήση ιστοσελίδων

1. Υπάρχουν σχεδόν 2 δισεκατομμύρια ιστοσελίδες στον κόσμο.

Ο αριθμός των ενεργών και ανενεργών ιστοσελίδων αλλάζει κάθε δευτερόλεπτο, με τα τελευταία στοιχεία να δείχνουν 1,87 δισεκατομμύρια. Έως και το 85% από αυτά είναι ανενεργά. Ο συνολικός αριθμός των ιστοσελίδων ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο για πρώτη φορά το 2014.

(Στατιστικά στοιχεία για το Διαδίκτυο)

2. Το WordPress αντιπροσωπεύει το 42,2% όλων των ιστοσελίδων.

Τα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου χρησιμοποιούνται για τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών δημιουργίας και διαχείρισης περιεχομένου ιστότοπου. Ενδιαφέροντα στοιχεία για το σχεδιασμό ιστοσελίδων αποκαλύπτουν ότι το WordPress είναι το πιο δημοφιλές σύστημα διαχείρισης περιεχομένου. Βασίζεται σε PHP και MySQL και χρησιμοποιείται από το 42,2% όλων των ιστοσελίδων. Μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα παραδείγματα περιλαμβάνουν τα Zoom, Etsy, Microsoft, Grammarly, Craigslist και TripAdvisor.

Πίνακας περιεχομένων

(W3Techs)

3. Το 61,8% των ιστοσελίδων είναι στα αγγλικά.

Ενώ το μέλλον του σχεδιασμού και της ανάπτυξης ιστοσελίδων μπορεί να μην είναι βέβαιο, ένα πράγμα είναι ότι τα αγγλικά είναι η γλώσσα του Διαδικτύου, με περισσότερους από τους μισούς ιστότοπους να τα επιλέγουν ως κύρια γλώσσα τους. Άλλες δημοφιλείς επιλογές περιλαμβάνουν τα ρωσικά (7,7%), τα τουρκικά (3,8%), τα ισπανικά (3,8%) και τα περσικά (3,4%).

(W3Techs)

4. Περισσότερες από 380 νέες ιστοσελίδες δημιουργούνται κάθε λεπτό.

Όσο για το πόσοι ιστότοποι δημιουργούνται κάθε μέρα, μια χονδρική εκτίμηση είναι 547.200. Τα στατιστικά στοιχεία ανάπτυξης ιστού δείχνουν ότι ο αριθμός είναι 380 ιστότοποι ανά λεπτό. Αν και ο αριθμός ποικίλλει, περίπου μισό εκατομμύριο ιστότοποι δημιουργούνται κάθε μέρα. Ας πάμε πίσω και ας το βάλουμε σε μια προοπτική – ο αριθμός των ιστοσελίδων το 1991 ήταν 1!

(Siteefy)

5. Οι χρήστες χρειάζονται περίπου 0,05 δευτερόλεπτα για να σχηματίσουν τη γνώμη τους για έναν ιστότοπο.

Οι άνθρωποι κρίνουν τα βιβλία από τα εξώφυλλά τους, και η ίδια αρχή ισχύει και για τους ιστότοπους. Τα στατιστικά στοιχεία πρώτης εντύπωσης ιστότοπου δείχνουν ότι ο μέσος επισκέπτης του ιστότοπου σχηματίζει γνώμη σε 50 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Αυτή η άποψη δεν έχει καμία σχέση με το περιεχόμενο, αλλά βασίζεται καθαρά στην αισθητική. Τόσο χρόνο έχεις για να κάνεις μια εξαιρετική πρώτη εντύπωση.

(CXL, Gate39media)

6. Το κινητό αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ήμισυ της επισκεψιμότητας του ιστότοπου.

Σύμφωνα με την έκθεση του 2020, το 66 τοις εκατό του πληθυσμού, ή 5,22 δισεκατομμύρια μεμονωμένοι χρήστες, έχουν κινητό τηλέφωνο. Οι αλλαγές στη συμπεριφορά των χρηστών συμβαίνουν ανάλογα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι επιτακτική ανάγκη ένας ιστότοπος να διαθέτει ιστότοπο φιλικό προς κινητά, καθώς οι στατιστικές δείχνουν ότι η επισκεψιμότητα από κινητές συσκευές αντιπροσωπεύει πλέον το 53% του χρόνου που ξοδεύει ο κόσμος στο διαδίκτυο. Τα δεδομένα δείχνουν επίσης ότι οι χρήστες Android περνούν περισσότερες από 4 ώρες στα τηλέφωνά τους κάθε μέρα.

(Κατάσταση Ψηφιακής Έκθεσης)

7. Η μέση διάρκεια περιόδου σύνδεσης ιστότοπου είναι 2 λεπτά, 17 δευτερόλεπτα.

Οι πληροφορίες διαφέρουν ανά κλάδο και τύπο ιστότοπου. Ωστόσο, ο μέσος χρόνος συνεδρίας υπολογίζεται ότι είναι περισσότερο από 2 λεπτά, αλλά αυτό δεν φαίνεται πάντα σωστό. Ως εκ τούτου, οι ειδικοί στην εμπειρία χρήστη αναφέρονται στον χρυσό κανόνα των 15 δευτερολέπτων. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τραβήξετε την προσοχή των επισκεπτών σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, εάν θέλετε να παραμείνουν και να περιηγηθούν περαιτέρω.

(Το Καθημερινό Αυγό)

Σημαντικά στατιστικά στοιχεία σχεδίασης ιστοσελίδων

8. Η αγορά λογισμικού κατασκευής ιστοσελίδων εκτιμάται ότι θα αυξηθεί με CAGR σχεδόν 10% κατά την περίοδο 2020-2026.

Η παγκόσμια αγορά λογισμικού κατασκευής ιστοσελίδων είχε αξία άνω των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2019. Εν τω μεταξύ, οι προβλέψεις για την περίοδο 2020-2026 υποδηλώνουν CAGR 9,4%. Μια τέτοια ανάπτυξη σημαίνει ότι το 2026 η αγορά θα φτάσει τα 13,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Με την άνοδο των διαδικτυακών αγορών, τα στατιστικά στοιχεία του κλάδου του σχεδιασμού ιστοσελίδων υποδηλώνουν ότι αυτές οι πλατφόρμες διαδραματίζουν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των προσδοκιών για το σχεδιασμό ιστοσελίδων.

(Globe Newswire)

9. Πάνω από το 40% των B2B αγοραστών εγκαταλείπουν έναν ιστότοπο χωρίς στοιχεία επικοινωνίας ή αριθμό τηλεφώνου.

Εκτός εάν ο ιστότοπός σας αποκαλύψει σχετικά στοιχεία επικοινωνίας και η επιχείρησή σας πουλά αγαθά ή υπηρεσίες σε άλλες επιχειρήσεις, το 44% όλων των πιθανών αγοραστών θα φύγει γρήγορα. Ο πρωταρχικός λόγος είναι ότι φαίνεται αναξιόπιστο και απρόσωπο. Τα στατιστικά στοιχεία σχεδίασης ιστοτόπων δείχνουν επίσης ότι οι κινούμενες διαφημίσεις ενοχλούν το 42 τοις εκατό των B2B αγοραστών, ενώ η κακή σχεδίαση ή η πλοήγηση είναι πρόβλημα για το 37 τοις εκατό.

Ανάγνωση:  Τι κάνει η ειδοποίηση μέσω email;

(κρυστάλλινη επικοινωνία)

10. Εάν το κείμενο του ιστότοπού σας μπορεί να σαρωθεί, η βαθμολογία ευχρηστίας σας είναι 47% υψηλότερη.

Τα ποσοστά αφοσίωσης αυξάνονται και τα ποσοστά εγκατάλειψης μειώνονται εάν ο ιστότοπός σας έχει κείμενο με δυνατότητα σάρωσης. Το Bold συνιστάται ιδιαίτερα για λειτουργικούς σκοπούς, καθώς κάνει τον ιστότοπό σας εύκολο στην αφομοίωση. Το Website Design Facts δείχνει επίσης ότι οι ιστότοποι που ακολουθούν αυτήν την αρχή έχουν 47% υψηλότερη βαθμολογία χρηστικότητας. Εάν οι σελίδες σας δεν μπορούν να σαρωθούν, σκεφτείτε ότι οι επισκέπτες διαβάζουν μόνο το 20% των λέξεων σε μια ιστοσελίδα.

(Μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα)

11. Πάνω από το 90% των πρώτων εντυπώσεων μιας ιστοσελίδας σχετίζονται με το σχεδιασμό.

Ο αντίκτυπος στην επιχείρησή σας αυτές τις μέρες εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας σας. Το περιεχόμενο έχει σημασία μόνο όταν δελεάζετε τους επισκέπτες να παραμείνουν και να περιηγηθούν περαιτέρω. Τα στατιστικά στοιχεία σχεδίασης ιστοσελίδων αποκαλύπτουν ότι όταν οι επισκέπτες εξετάζουν τον ιστότοπό σας, το 94% των πρώτων εντυπώσεων σχετίζονται με το σχεδιασμό.

(Μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα)

12. Το 40% των χρηστών εγκαταλείπει ιστοσελίδες που δεν ανταποκρίνονται.

Η δημιουργία ενός υπέροχου και αισθητικά ευχάριστου σχεδίου ιστοσελίδων δεν έχει σημασία αν το περιεχόμενο δεν εμφανίζεται καλά. Τα στατιστικά στοιχεία του Responsive web design δείχνουν ότι το 40% των χρηστών απορρίπτει το αποτέλεσμα ενός ιστότοπου που δεν ανταποκρίνεται. Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι ότι οκτώ στους δέκα χρήστες λένε ότι μπορεί να σταματήσουν να διαβάζουν περιεχόμενο εάν δεν εμφανίζεται σωστά στην κινητή συσκευή τους.

(BitRebels)

13. Οι περισσότεροι χρήστες κρίνουν την αξιοπιστία μιας ιστοσελίδας βάσει του σχεδιασμού της.

Για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε τη σημασία του σχεδιασμού ιστοσελίδων, δείτε το με αυτόν τον τρόπο: τα στατιστικά στοιχεία επωνυμίας επιβεβαιώνουν ότι οι καταναλωτές διαμορφώνουν τη γνώμη τους για την ταυτότητα της επωνυμίας σας κυρίως με βάση την ψηφιακή σας παρουσία. Μια ματιά στον ιστότοπό σας είναι αρκετή για να επιβεβαιώσουν οι χρήστες την κρίση τους. Όσον αφορά την αξιοπιστία της επωνυμίας, τα στατιστικά στοιχεία σχεδιασμού ιστοτόπων αποκαλύπτουν ότι το 75% των χρηστών παραδέχονται ότι το κρίνουν με βάση το σχεδιασμό.

(WebFX)

14. Λίγοι λιγότεροι από τους μισούς χρήστες αναμένουν ότι ένας ιστότοπος θα φορτώσει σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα.

Η υπομονή των χρηστών μειώνεται. όπως θα έλεγε και ο Φρέντι Μέρκιουρι, τα θέλουν όλα, και τα θέλουν τώρα. Το 47% των επισκεπτών αναμένει χρόνο φόρτωσης λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα. Καθώς αυτά τα δευτερόλεπτα αυξάνονται, αυξάνονται και τα ποσοστά εγκατάλειψης. Τα στατιστικά στοιχεία ταχύτητας ιστότοπου δείχνουν ότι οι σελίδες που φορτώνονται σε 2 δευτερόλεπτα έχουν μέσο ποσοστό εγκατάλειψης 9%. Στα 5 και 6 δευτερόλεπτα, τα ποσοστά είναι 38% και 46%.

(κατασκευαστής ιστότοπου, Neil Patel)

15. Το φόντο βίντεο ενός ιστότοπου μπορεί να αυξήσει το ποσοστό μετατροπής σχεδόν κατά 140%.

Το βίντεο είναι η πιο ελκυστική μορφή για τους καταναλωτές και οι λειτουργίες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Live και το Story το έχουν κάνει ακόμα πιο δημοφιλές. Οι καταναλωτές συνηθίζουν να μοιράζονται και να λαμβάνουν περιεχόμενο βίντεο σε καθημερινή βάση, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις περιγραφές προϊόντων. Ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τη σχεδίαση ιστότοπου δείχνουν ότι το ποσοστό μετατροπών σας μπορεί να είναι έως και 138% υψηλότερο με την ενσωμάτωση ενός βίντεο ως φόντο.

(Εμπειρογνώμονας Κατασκευής Ιστοσελίδων)

Στατιστικά UX Design

16. Η επένδυση σε σχεδιασμό UX μπορεί να έχει έως και 9.900% απόδοση επένδυσης.

Οι επισκέπτες σας σχηματίζουν μια εικόνα ολόκληρης της επωνυμίας σας με βάση την εμφάνιση και την αίσθηση του ιστότοπού σας. Η επένδυση στη βελτιστοποίηση και μια φιλική προς τον χρήστη διεπαφή μπορεί να οδηγήσει σε επιβλητική απόδοση επένδυσης 9.900%. Έτσι, για κάθε δολάριο που επενδύετε, μπορείτε να κερδίσετε έως και 100 $.

(UX Planet)

17. Τα δύο τρίτα των επισκεπτών προτιμούν έναν όμορφα σχεδιασμένο ιστότοπο από έναν απλό.

Η σημασία του σχεδιασμού ιστοσελίδων πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Το να διατηρείτε τη διάταξή σας απλή είναι ένας σημαντικός κανόνας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είναι ευχάριστο στο μάτι. Τα στατιστικά στοιχεία σχεδίασης ιστοσελίδων δείχνουν ότι αν τους δοθούν 15 λεπτά χρόνου οθόνης, έως και το 66% των επισκεπτών θα προτιμούσε ιστοσελίδες με όμορφο σχεδιασμό από απλούς.

Ανάγνωση:  15 Best & Οι πιο αστείοι ιστότοποι για να ξεγελάσουν τους φίλους σας & Κανω πλακα

(Εμπειρογνώμονας Κατασκευής Ιστοσελίδων)

18. Σχεδόν το 40% των χρηστών εγκαταλείπουν έναν ιστότοπο εάν δεν είναι οπτικά ελκυστικός.

Υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι για το υψηλό σας ποσοστό εγκατάλειψης, αλλά η αισθητική φαίνεται να είναι ο πιο σημαντικός. Το 38% των χρηστών θα εγκαταλείψει έναν ιστότοπο εάν δεν είναι οπτικά ελκυστικός. Αυτό είναι περισσότερο από το ένα τρίτο όλων των χρηστών του Διαδικτύου που σταματούν να ασχολούνται επειδή είτε το περιεχόμενο είτε η διάταξη δεν ήταν αισθητικά ευχάριστα.

(Hubspot)

19. Πάνω από το 90% των χρηστών αναφέρουν την κακή σχεδίαση ως τον κύριο λόγο για να μην εμπιστεύονται έναν ιστότοπο.

Είτε μας αρέσει είτε όχι, οι άνθρωποι είναι οπτικά πλάσματα και παίρνουν επιφανειακές αποφάσεις. Τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν τη σημασία του σχεδιασμού ιστοσελίδων δείχνουν ότι το 94% των χρηστών αναφέρουν την κακή σχεδίαση ως τον κύριο λόγο που δεν εμπιστεύονται έναν ιστότοπο.

(Mighty Fine Design Co.)

20. Το 40% των χρηστών δεν επιστρέφει σε έναν ιστότοπο μετά από μια δυσάρεστη εμπειρία.

Μια αρνητική εμπειρία μπορεί να βλάψει σοβαρά τη φήμη της επωνυμίας σας. Το 88% των χρηστών του Moze λένε ότι μια δυσάρεστη εμπειρία τους κάνει λιγότερο πιθανό να επιστρέψουν στον ιστότοπο. Για ένα εκπληκτικό 40% των χρηστών, μια τέτοια εμπειρία σίγουρα δεν θα οδηγήσει σε μελλοντικές επισκέψεις.

(Social Media Today, UXCam)

21. Εάν ο ιστότοπός σας δεν είναι βελτιστοποιημένος για κινητές συσκευές, οι χρήστες είναι πέντε φορές πιο πιθανό να τον εγκαταλείψουν.

Η βελτιστοποίηση για διαφορετικές συσκευές είναι αναπόσπαστο μέρος των προσδοκιών των επισκεπτών. Η βελτιστοποίηση για κινητά σάς βοηθά επίσης με την κατάταξη της Google. Τα στατιστικά στοιχεία αποκριτικής ιστοτόπου δείχνουν ότι οι χρήστες έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να εγκαταλείψουν αυτό που έκαναν εάν ο ιστότοπός σας δεν είναι φιλικός προς κινητά.

(Google)

22. Σχεδόν όλοι οι χρήστες θα συνέχιζαν να ψωνίζουν σε έναν ιστότοπο εάν είχαν μια ευχάριστη εμπειρία.

Η σημασία του σχεδιασμού ιστοσελίδων και της συνολικής εμπειρίας χρήστη μπορεί να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τα έσοδά σας. Όπως μια δυσάρεστη εμπειρία έχει συνέπειες, έτσι και μια ευχάριστη. Οι στατιστικές UX δείχνουν ότι ένα τεράστιο 90% των χρηστών που είχαν θετική εμπειρία ιστότοπου επιστρέφουν στον ιστότοπο. Αυτός είναι ένας αποδεδειγμένος τρόπος για να αυξήσετε τη διατήρηση των χρηστών και να δημιουργήσετε την αφοσίωση των πελατών.

(Γραφείο αγκίστρου)

23. Περισσότεροι από το ένα τρίτο των επισκεπτών του ιστότοπου αναμένουν να φτάσουν στην πρώτη σελίδα κάνοντας κλικ στο λογότυπο.

Οι προσδοκίες των χρηστών υπαγορεύουν πολλές, αν όχι όλες, σχεδιαστικές επιλογές. Αφού βεβαιωθείτε ότι το σχέδιό σας είναι αισθητικά ευχάριστο, το επόμενο πρόβλημα είναι να ικανοποιήσετε αυτές τις προσδοκίες. Τα στατιστικά στοιχεία σχεδίασης ιστοσελίδων δείχνουν ότι το 36% των επισκεπτών του ιστότοπου αναμένουν να προσγειωθούν στην αρχική σελίδα εάν κάνουν κλικ σε ένα λογότυπο.

(Εμπειρογνώμονας Κατασκευής Ιστοσελίδων)

24. Μια καλά σχεδιασμένη διεπαφή χρήστη μπορεί να βελτιώσει το ποσοστό μετατροπών του ιστότοπού σας έως και 400%.

Μια εύκολη στη χρήση διεπαφή μπορεί να κάνει ή να χαλάσει την παρουσία σας στο διαδίκτυο. Η δημιουργία μιας ευχάριστης εμπειρίας για τους επισκέπτες σας σημαίνει ότι κατανοείτε τις ανάγκες τους και νοιάζεστε για τις προσδοκίες τους. Μια εξαιρετική σχεδίαση διεπαφής χρήστη μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά μετατροπών σας έως και 400%, όπως φαίνεται από τα στατιστικά στοιχεία σχεδιασμού ιστοσελίδων που αποκρίνονται.

(UX Planet)

25. Το 76% των χρηστών αναφέρει την ευκολία ως ουσιαστικό μέρος του σχεδιασμού της ιστοσελίδας.

Όταν οι χρήστες προσγειώνονται στον ιστότοπό σας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν είναι να είναι σαφείς και εύκολοι στην πλοήγηση. Η πλειοψηφία των χρηστών θεωρεί τη σαφήνεια των στοιχείων και τη γενική ευκολία χρήσης ως τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του ιστότοπου. Τέτοιοι ιστότοποι έχουν σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά εγκατάλειψης σε σύγκριση με πολύπλοκους και μπερδεμένους ιστότοπους.

(Mighty Fine Design Co.)

Στατιστικά στοιχεία του κλάδου σχεδιασμού ιστοσελίδων

26. Η απασχόληση προγραμματιστών ιστού στις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να υπερβεί τον εθνικό μέσο όρο μεταξύ 2019 και 2029.

Η ανάπτυξη ιστοσελίδων είναι μια άκρως ανταγωνιστική βιομηχανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μεγαλύτερη αγορά σε αυτόν τον κλάδο. Τα στοιχεία για το εργατικό δυναμικό των ΗΠΑ δείχνουν ότι η απασχόληση για ψηφιακούς σχεδιαστές και προγραμματιστές ιστού θα αυξηθεί κατά 8 τοις εκατό από το 2019 έως το 2020, που είναι πάνω από τον εθνικό μέσο όρο.

Ανάγνωση:  Σύγκριση Slack vs ClickUp – Ποιο είναι το καλύτερο για το 2024

(Γραφείο Στατιστικής Εργασίας)

27. Το μέγεθος της αγοράς υπηρεσιών σχεδιασμού ιστοσελίδων στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι 40,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία για τις υπηρεσίες σχεδιασμού ιστοσελίδων στις ΗΠΑ είναι 40,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από την αγορά. Τα δεδομένα του web design δείχνουν ότι η ετήσια ανάπτυξη την περίοδο 2016-2021 ήταν κατά μέσο όρο 4,4%. Ο κλάδος απασχολεί περισσότερες από 77.000 εταιρείες και 207.000 άτομα σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Καλιφόρνια, το Τέξας και η Βιρτζίνια έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό εταιρειών υπηρεσιών σχεδιασμού ιστοσελίδων.

(IBIS World)

28. Ο μέσος ετήσιος μισθός για τους σχεδιαστές ιστοσελίδων είναι 66.000 $.

Ο εκτιμώμενος ετήσιος μισθός για έναν σχεδιαστή ιστοσελίδων στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι τόσο υψηλός όσο τείνουμε να υποθέσουμε. Το ποσό μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την εμπειρία, την εκπαίδευση, τις πρόσθετες δεξιότητες κ.λπ., και ο μέσος όρος είναι κοντά στα $66.000. Οι στατιστικές σταδιοδρομίας σχεδιαστών ιστοσελίδων δείχνουν ότι ο βασικός μισθός για μια εργασία ανώτερου επιπέδου σε αυτόν τον τομέα είναι πιο κοντά στα 80.000 $.

(Πληρωμή)

29. Κάτι λιγότερο από το ένα τρίτο των σχεδιαστών ιστοσελίδων χρειάζονται 11-20 ώρες για να σχεδιάσουν έναν ιστότοπο.

Το 31% των ερωτηθέντων σχεδιαστών ιστοσελίδων αποκαλύπτει ότι ο μέσος χρόνος για τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας από την αρχή είναι 11-20 ώρες. Το 29% των συναδέλφων τους εκτιμά ότι ο χρόνος είναι μεταξύ 21 και 40 ωρών, ενώ το 18% απαιτεί όχι περισσότερες από 10 ώρες. Κάποιοι θέλουν να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο, επομένως το 13% χρειάζεται 41-60 ώρες, ενώ το 9% χρειάζεται περισσότερες από 61 ώρες, λέει διασκεδαστικά γεγονότα για το σχεδιασμό ιστοσελίδων.

(HubSpot)

30. Σχεδόν τα δύο τρίτα των σχεδιαστών ιστοσελίδων απολαμβάνουν περισσότερο τη δημιουργική διαδικασία.

Ο ρόλος ενός σχεδιαστή ιστοσελίδων περιλαμβάνει πολλές εργασίες και σύμφωνα με τα δεδομένα, το 64% των επιθεωρητών απολαμβάνει περισσότερο την πραγματική διαδικασία δημιουργίας. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς τα άλλα είναι περισσότερα καθήκοντα διαχείρισης και μάρκετινγκ, όπως η απόκτηση νέων πελατών, ακολουθούμενα από μια προτίμηση 14%. Είναι ενδιαφέρον ότι για το 34 τοις εκατό, είναι ακριβώς το λιγότερο ευχάριστο έργο.

(Hubspot)

FAQ

Πόσες ιστοσελίδες δημιουργούνται καθημερινά;

Πάνω από μισό εκατομμύριο ιστότοποι δημιουργούνται καθημερινά. Δεν μπορούμε να πούμε τον ακριβή αριθμό, αλλά μπορούμε να δώσουμε μια πρόχειρη εκτίμηση – 547.200.

Τι είναι ένας καλός σχεδιασμός ιστοσελίδας;

Εκτός από την υποκειμενική αισθητική, η πραγματικότητα του σχεδιασμού ιστοσελίδων υποδεικνύει τις ακόλουθες απαιτήσεις:

 • Εύκολη πλοήγηση.
 • Γρήγορος χρόνος φόρτωσης.
 • Απόκριση για διαφορετικές συσκευές.
 • Περιέχει όλα τα σχετικά στοιχεία επικοινωνίας.
 • Περιλαμβάνει μια ενότητα ιστολογίου.

Ποιες είναι οι τέσσερις βασικές αρχές του web design;

Αν θέλετε να ακολουθήσετε τις τέσσερις βασικές αρχές του web design, η ιστοσελίδα σας πρέπει να είναι CRAP. Ναι, καλά διαβάσατε. Θα πρέπει να περιλαμβάνει:

 • Αντίθεση (μερικά πράγματα πρέπει να ξεχωρίζουν – όπως παροτρύνσεις για δράση).
 • Επανάληψη (παρόμοια στυλ και στοιχεία για συνοχή και συνέπεια).
 • Στοίχιση (όλα τα στοιχεία σελίδας τοποθετούνται σε ένα αόρατο πλέγμα).
 • Εγγύτητα (παρόμοια στοιχεία ομαδοποιημένα, χωρισμένα).

Πόσο καιρό παραμένει ο χρήστης στον ιστότοπο;

Τα στοιχεία του σχεδιασμού ιστοσελίδων δείχνουν ότι ο μέσος χρήστης ξοδεύει 2 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα σε έναν ιστότοπο. Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν αυτό και συνιστούν να ακολουθήσετε τον κανόνα των 15 δευτερολέπτων. Αυτό σημαίνει ότι προσελκύετε επισκέπτες του ιστότοπού σας σε 15 δευτερόλεπτα με συναρπαστικό σχεδιασμό, βίντεο, παρότρυνση για δράση κ.λπ.

Ποια είναι η καλύτερη διάταξη για το σχεδιασμό ιστοσελίδων;

Δεν υπάρχει σταθερός κανόνας και η καλύτερη επιλογή εξαρτάται από το είδος του περιεχομένου στον ιστότοπό σας. Ωστόσο, τηρήστε τη διάταξη που είναι εξοικειωμένη με τους χρήστες. Μερικές αξιόπιστες και δημοφιλείς επιλογές περιλαμβάνουν:

 • Μία στήλη.
 • Χωρισμένη οθόνη;
 • Δίκτυο καρτών;
 • Σταθερή πλαϊνή μπάρα.
 • Σχήμα F;
 • Ζιγκ ζαγκ.

Πόσο κοστίζει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας;

Δεν υπάρχει σταθερή τιμή για το σχεδιασμό ιστοσελίδων. Ανάλογα με το περιεχόμενο, τις δυνατότητες, τα θέματα, τα πρόσθετα, την ασφάλεια και πολλά άλλα ζητήματα, η τιμή μπορεί να φτάσει τα 100$ και ακόμη και τα 100.000$. Τα στατιστικά στοιχεία σχεδίασης ιστοσελίδων αποκαλύπτουν ότι η αποκριτική σχεδίαση κοστίζει μεταξύ 3.000 και 25.000 $.