Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Στατιστικά στοιχεία Shopify

Οι διαδικτυακές αγορές είχαν ήδη γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας όταν η πανδημία COVID-19 χτύπησε και εκτόξευσε τη δημοτικότητά της στα ύψη. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για αυτό το θέμα χωρίς να αναφέρουμε το Shopify, μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου που επιτρέπει εύκολη πρόσβαση σε όποιον θέλει να δημιουργήσει το ηλεκτρονικό του κατάστημα. Συγκεντρώσαμε μια λίστα με τα πιο σημαντικά στατιστικά στοιχεία του Shopify για να κατανοήσουμε την ιστορία επιτυχίας της πλατφόρμας και γιατί τόσοι πολλοί επιχειρηματίες την επιλέγουν για να πουλήσουν τα προϊόντα τους στο διαδίκτυο.

Shopify Statistics (Επιλογή εκδότη)

  • Η ιδρυτική ομάδα του Shopify ξεκίνησε την πλατφόρμα το 2006.
  • Υπάρχουν τουλάχιστον 1,7 εκατομμύρια καταστήματα Shopify.
  • Οι άνθρωποι επισκέφτηκαν το Shopify 57,4 εκατομμύρια φορές τον Μάιο του 2021.
  • Το Shopify και το Shopify Plus έχουν προσελκύσει πάνω από 10.000 επιτυχημένες μάρκες.
  • Τα έσοδα του Shopify ήταν 2,93 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020.
  • Τα καταστήματα Shopify δημιούργησαν πωλήσεις 5,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Black Friday έως την Cyber ​​​​Monday το 2020.
  • Η τοπική παράδοση είναι η κύρια επιλογή για περισσότερο από το 50% των αγοραστών του Shopify.

Γεγονότα για το Shopify

1. Η πλατφόρμα Shopify κυκλοφόρησε το 2006.

Όλα ξεκίνησαν το 2004 με την ιδέα του καταστήματος snowboard Snowdevil. Ο ιδρυτής Tobi Lutke είχε μια άλλη ιδέα να δημιουργήσει μια νέα πλατφόρμα, η οποία αποδείχθηκε πολύ καλύτερη από την πώληση snowboard. Έτσι το 2006, η ιδρυτική ομάδα έφερε ζωή στην ιδέα. Γρήγορα στο σήμερα, το Shopify συγκαταλέγεται στις 5 κορυφαίες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο.

(Shopify)

2. Το Shopify έχει επεκταθεί σε περίπου 175 χώρες.

Το Shopify έχει γίνει μια από τις κορυφαίες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο. Ιδρύθηκε στην Οττάβα του Καναδά, αλλά η κοινότητά του αυξάνεται συνεχώς. Τα τρέχοντα στατιστικά στοιχεία του Shopify αποκαλύπτουν ότι ο πωλητής έχει εμπόρους σε περίπου 175 χώρες σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Shopify από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία μέχρι την Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη.

Πίνακας περιεχομένων

(Shopify)

3. Ο αριθμός των καταστημάτων Shopify ξεπερνά τα 1,7 εκατομμύρια.

Πρόσφατα lockdown και περιορισμοί μετακίνησης σε όλο τον κόσμο ανάγκασαν τις επιχειρήσεις να συνδεθούν στο διαδίκτυο. Η πλατφόρμα all-in-one έχει κάνει την αλλαγή πολύ εύκολη. Το Shopify προσφέρει ένα μέρος όπου μπορείτε να ξεκινήσετε και να διευθύνετε την επιχείρησή σας χωρίς πολλές τεχνικές γνώσεις. Επομένως, δεν είναι περίεργο που τα στατιστικά στοιχεία ηλεκτρονικού εμπορίου του Shopify δείχνουν ότι ο ελάχιστος αριθμός καταστημάτων που τροφοδοτούνται από το Shopify είναι 1,7 εκατομμύρια. Είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι ο αριθμός είναι ακόμη μεγαλύτερος, καθώς οι χρήστες του Προηγμένου Σχεδίου μπορούν να έχουν δύο ή περισσότερα καταστήματα. Μερικά από τα μεγαλύτερα καταστήματα Shopify περιλαμβάνουν Nestle, Pepsi, GE, The Economist κ.λπ.

Ανάγνωση:  Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό Gmail

(Shopify)

4. Ο αριθμός των γλωσσών που είναι διαθέσιμες στο Shopify είναι περισσότερες από 20.

Στον αγώνα για την προσέλκυση περισσότερων επιχειρήσεων με το Shopify, η πλατφόρμα προσπάθησε να δώσει τη δυνατότητα σε μεγαλύτερο αριθμό εμπόρων επεκτείνοντας τις δυνατότητές της. Προσθέτοντας 13 γλώσσες στις υπάρχουσες το 2019, το Shopify είναι πλέον διαθέσιμο σε περισσότερες από 20 διαφορετικές γλώσσες, από παραδοσιακά κινέζικα και βιετναμέζικα έως ολλανδικά και πορτογαλικά.

(Shopify)

5. Τα 72 $ ήταν τα μέσα έσοδα ανά πελάτη για ένα κατάστημα Shopify το 2020.

Το να κερδίζετε 226 $ σε έσοδα ανά πελάτη σας τοποθετεί στο 10% των κορυφαίων καταστημάτων στην πλατφόρμα, ενώ λιγότερα από 33 $ βρίσκονται στο χαμηλότερο 10%. Τα στατιστικά στοιχεία του Shopify δείχνουν ότι τα μέσα έσοδα για ένα κατάστημα Shopify το 2020 ήταν 72 $ ανά πελάτη.

(Λίγα δεδομένα)

6. Το Shopify είναι η 5η κορυφαία πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου τον Ιούνιο του 2021.

Το Shopify έχει επί του παρόντος μερίδιο αγοράς 7,63%, καθιστώντας το την πέμπτη καλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου για φέτος. Με 23,07%, το WooCommerce είναι η #1 πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, με το Squarespace Online Store να βρίσκεται ακριβώς πίσω με το 22,36% της παγκόσμιας αγοράς.

(Datanyze)

7. Το Shopify ανακοινώθηκε τον Μάιο του 2015.

Η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο τον Μάιο του 2015 και τιμολόγησε την IPO στα 17 $ ανά μετοχή. Μεταξύ 2014 και 2019, τα έσοδα του Shopify αυξήθηκαν από 67 εκατομμύρια δολάρια σε 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Πέντε χρόνια μετά την IPO του Shopify, η μετοχή της εταιρείας διαπραγματευόταν στα 797 $, που αντιπροσωπεύει μια αύξηση 4.600 τοις εκατό μεταξύ 2015 και 2020, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Shopify.

(Business Insider)

8. Το Shopify υποστηρίζει 3,6 εκατομμύρια θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι η διάσημη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου υποστήριξε 2,1 εκατομμύρια θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης το 2019. Το 2020, οι εταιρείες Shopify είχαν περίπου 3,6 εκατομμύρια θέσεις εργασίας παγκοσμίως.

(Shopify)

Στατιστικά στοιχεία χρήσης Shopify

9. Πάνω από το 80% των εμπόρων του Shopify χρησιμοποιούν ενσωματώσεις τρίτων.

Εάν βρίσκεστε στο Shopify, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο τις ενσωματωμένες δυνατότητες της πλατφόρμας. Το Shopify App Store προσφέρει μια σειρά από ενσωματώσεις τρίτων, όπως εργαλεία εξυπηρέτησης πελατών και ανάλυσης μάρκετινγκ. Τα στατιστικά των χρηστών του Shopify αποκαλύπτουν ότι πάνω από το 80% των εμπόρων χρησιμοποιούν ενσωματώσεις για να βελτιώσουν τους αριθμούς πωλήσεών τους.

(Shopify)

10. Περίπου 10.000 μεγάλες μάρκες χρησιμοποιούν το Shopify και το Shopify Plus.

Το Shopify έχει ένα εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο πελατών. Οι εταιρείες με υψηλή επισκεψιμότητα επιλέγουν την επιχειρηματική έκδοση του Shopify, Shopify Plus. Μερικές από τις μεγάλες εταιρείες που χρησιμοποιούν το Shopify είναι η Nestle, η Pepsi, η Rebecca Minkoff κ.λπ. και πολλοί διάσημοι επιχειρηματίες όπως η Kylie Jenner, ο Kanye West και ο Eminem.

(Shopify Plus)

11. Υπάρχουν 2.297.962 ιστότοποι που χρησιμοποιούν το Shopify.

Οι αριθμοί είναι εδώ για να αποδείξουν ότι το Shopify έχει γίνει μια υπολογίσιμη δύναμη στον κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ιστότοπου Shopify, ο αριθμός των πελατών του Shopify είναι σχεδόν 2,3 εκατομμύρια τον Ιούνιο του 2021. Ο αριθμός των ζωντανών τοποθεσιών που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένων των ανακατευθύνσεων, είναι 3,25 εκατομμύρια, και η προσθήκη ιστορικών τοποθεσιών μας οδηγεί σε συνολικά 4,1 εκατομμύρια ιστότοπους που έχουν χρησιμοποίησε ποτέ την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου.

(χτισμένο)

12. Ο αριθμός των πελατών του Shopify στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι περίπου 1,6 εκατομμύρια.

Εάν συγκρίνουμε τον αριθμό των χρηστών του Shopify στις ΗΠΑ με τους χρήστες σε άλλες χώρες, μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα ότι η πλειοψηφία οφείλεται σε ιστότοπους των ΗΠΑ που χρησιμοποιούν το Shopify. Η ίδια τάση παρατηρείται και τα προηγούμενα χρόνια, αλλά με μικρότερους αριθμούς. Από τον Ιούνιο του 2021, ο αριθμός των ιστότοπων των ΗΠΑ που χρησιμοποιούν το Shopify είναι 1.639.518.

(χτισμένο)

13. Πάνω από το 71% όλων των ζωντανών τοποθεσιών Shopify βρίσκονται στις ΗΠΑ.

Το Shopify έχει τραβήξει δραματικά την προσοχή των αμερικανικών εμπορικών σημάτων που πωλούν στο διαδίκτυο, επομένως δεν είναι περίεργο που τα στατιστικά στοιχεία χώρας του Shopify δείχνουν ότι οι ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν το 71,6% όλων των σημερινών πελατών του Shopify. Με 4,08% τον Ιούνιο του 2021, το Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνει το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο ιστότοπων Shopify μετά τις ΗΠΑ.

(χτισμένο)

14. 47.258 ιστότοποι της Καλιφόρνια χρησιμοποιούν το Shopify.

Οι ΗΠΑ φαίνεται να είναι η χώρα που χρησιμοποιεί περισσότερο την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου. Πρόσφατα στατιστικά στοιχεία του Shopify δείχνουν ότι από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, οι Καλιφορνέζοι ξεχωρίζουν ως οι πιο ένθερμοι χρήστες του Shopify. Από τις 21 Ιουνίου 2021, η Καλιφόρνια είχε 47.258 πελάτες Shopify και η Νέα Υόρκη είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος χρήστης του Shopify με 21.062 πελάτες.

Ανάγνωση:  Οι διαφορετικοί τύποι πινακίδων βιτρίνας και πώς να επιλέξετε

(χτισμένο)

15. Το 42,92% της επισκεψιμότητας του Shopify είναι άμεση.

Αναλύοντας τα δεδομένα επισκεψιμότητας, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι σχεδόν οι μισές πηγές του Shopify είναι άμεσες, κάτι που είναι και ο στόχος της στρατηγικής μάρκετινγκ. Το 26,75% της επισκεψιμότητας προέρχεται από αναζητήσεις, ενώ οι παραπομπές αντιπροσωπεύουν το 25,27%. Η υπόλοιπη επισκεψιμότητα προέρχεται από την κοινωνική διαφήμιση, τη διαφήμιση μέσω email και τη διαφήμιση προβολής, 2,68%, 2,06% και 0,31% αντίστοιχα.

(Παρόμοιος Ιστός)

16. Ο αριθμός των επισκέψεων στο Shopify τον Μάιο του 2021 ήταν 57,4 εκατομμύρια.

Τα στατιστικά επισκεψιμότητας του Shopify δείχνουν ότι η μέση διάρκεια μιας επίσκεψης είναι 3 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα. Αν κοιτάξουμε την κίνηση ανά χώρα, βλέπουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τον υψηλότερο όγκο κίνησης με 37,12%. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι δεύτερο με 6,36% και τρίτος ο Καναδάς με 5,49%. Τα δεδομένα επισκεψιμότητας για τον Μάιο του 2021 αποκαλύπτουν ότι οι ιστότοποι Shopify επισκέφθηκαν 57,4 εκατομμύρια φορές.

(Παρόμοιος Ιστός)

Στατιστικά στοιχεία πωλήσεων Shopify

17. Τα έσοδα της Shopify το 2020 ήταν κάτι λιγότερο από 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αν συγκρίνουμε τα τελευταία τρίμηνα του 2019 και του 2020, βλέπουμε αύξηση εσόδων κατά 93,66% υπέρ του 2020. Συγκεκριμένα, τα έσοδα αυξήθηκαν από 505 εκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο του 2019 σε 978 εκατομμύρια δολάρια το 2020 την ίδια περίοδο. Το 2019, τα ετήσια έσοδα του Shopify ήταν σχεδόν 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια, παρουσιάζοντας δραματική ανάπτυξη το 2020 με συνολικά έσοδα 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

(Μακρο τάσεις)

18. Οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το Shopify έχουν αναφέρει πωλήσεις άνω των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Shopify έχει μια ακμάζουσα επιχειρηματική κοινότητα που επωφελείται από την ανάπτυξη του Shopify. Ακολουθεί ένα παράδειγμα αυτού: Οι πωλήσεις του Shopify για εμπόρους ανήλθαν συνολικά στα 41 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018, φτάνοντας τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια μόλις μερικά χρόνια αργότερα.

(Shopify, Shopify και εσύ)

19. Τα καταστήματα Shopify πούλησαν πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια από τη Black Friday έως την Cyber ​​​​Monday.

Τα επιτεύγματα του Shopify για το 4ο τρίμηνο του 2020 περιλαμβάνουν τεράστιες πωλήσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου των Ευχαριστιών. Τα στατιστικά στοιχεία ηλεκτρονικού εμπορίου του Shopify αποκαλύπτουν ότι η πλατφόρμα σημείωσε πωλήσεις αξίας 5,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ της Black Friday και της Cyber ​​​​Monday. Κατά την ίδια περίοδο του 2019, το ποσό για τους εμπόρους του Shopify ήταν 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

(Shopify)

20. Τα έσοδα του Shopify αυξήθηκαν σχεδόν κατά 90% το 2020.

Λόγω της πανδημίας, ορισμένοι από τους αριθμούς έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Οι προβλέψεις εσόδων για το τέταρτο τρίμηνο του 2020 ήταν 910 εκατομμύρια δολάρια, αλλά στην πραγματικότητα έφτασαν τα 978 εκατομμύρια δολάρια. Τα έσοδα των πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου αναμένεται να αυξηθούν το 2021, αν και με βραδύτερο ρυθμό. Η αύξηση των εσόδων του Shopify το 2020 ήταν 86% σε σύγκριση με την περίοδο του προηγούμενου έτους.

(Macrotrends, Bloomberg)

21. 679 έμποροι Shopify έχουν έσοδα από πωλήσεις άνω του 1 εκατομμυρίου $.

Η παγκόσμια πανδημία δημιούργησε ένα άνευ προηγουμένου περιβάλλον για τους εμπόρους σε όλο τον κόσμο με τεράστια έμφαση στις διαδικτυακές πωλήσεις. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία πωλήσεων του Shopify, από τον Ιούνιο του 2021, υπάρχουν 42.566 ιστότοποι με έσοδα από πωλήσεις άνω των 100.000 $. Εν τω μεταξύ, το 707 έφτασε στη λίστα των καταστημάτων Shopify με τις μεγαλύτερες εισπράξεις (πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια σε έσοδα από πωλήσεις).

(χτισμένο)

22. Τα έσοδα από τις πωλήσεις της Fashion Nova ξεπερνούν τα 2,4 εκατομμύρια δολάρια.

Οι ιστότοποι μόδας και ένδυσης είναι τα πιο δημοφιλή καταστήματα Shopify. Η αμερικανική εταιρεία ένδυσης και εξοπλισμού εξωτερικού χώρου Patagonia ανήκει στη λίστα με τα πιο κερδοφόρα καταστήματα Shopify με έσοδα από πωλήσεις που ξεπερνούν τα 24 εκατομμύρια δολάρια. Άλλες δημοφιλείς επωνυμίες Shopify περιλαμβάνουν το Fashion Nova (εκτιμώμενες πωλήσεις άνω των 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων), την Kylie Cosmetics, το Gymshark, το Allbirds κ.λπ., σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Shopify.

(χτισμένο)

23. Η GMV το 2020 ήταν 119,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Είναι αυτονόητο ότι η κατάσταση του COVID-19 είχε θετική επίδραση στις διαδικτυακές πωλήσεις. Αυτή η δήλωση υποστηρίζεται από τα στοιχεία που δείχνουν την αναλογία των προϊόντων που πωλούνται μέσω του Shopify, δηλαδή την ακαθάριστη αξία του προϊόντος. Το 2020 GMV ήταν 119,6 δισεκατομμύρια δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση 96 τοις εκατό από έτος σε έτος. Το τέταρτο τρίμηνο του 2020, η GMV ήταν 41,1 δισεκατομμύρια δολάρια, που αντιπροσωπεύει αύξηση 99 τοις εκατό σε σχέση με το 2019.

(Shopify)

24. Το Shopify Plus συνεισέφερε 21 εκατομμύρια δολάρια στο MRR το τελευταίο τρίμηνο του 2020.

Τα στατιστικά στοιχεία του Shopify δείχνουν ότι περισσότερα από 5.700 καταστήματα χρησιμοποιούν το Plus – την έκδοση υψηλότερου επιπέδου της πλατφόρμας με περισσότερες και βελτιωμένες δυνατότητες και μεγαλύτερη ευελιξία για προσαρμογή. Το μερίδιο αυτών των καταστημάτων στον μηνιαίο επαναλαμβανόμενο τζίρο ήταν 27% το τέταρτο τρίμηνο του 2019, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2020 ήταν 25%. Ο λόγος είναι ότι το 2020 ένας σημαντικά μεγαλύτερος αριθμός καταστημάτων θα επιλέξει το standard πακέτο αντί για το premium.

Ανάγνωση:  Στατιστικά τεχνητής νοημοσύνης

(Shopify, BuiltWith)

Άλλα στατιστικά στοιχεία του Shopify

25. Το Shopify App Store έχει πάνω από 6.600 εφαρμογές.

Οι εφαρμογές Shopify φαίνεται να παίζουν μεγάλο ρόλο στα επιτεύγματα της πλατφόρμας. Τα δεδομένα δείχνουν ότι το 87% των εμπόρων του Shopify θεωρούν τις εφαρμογές απαραίτητες για την επιχείρησή τους. Μέχρι τον Μάιο του 2018 είχαν πληρωθεί 100 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη εφαρμογών. Το 2019, ο αριθμός των εγκατεστημένων εφαρμογών ήταν 25,8 εκατομμύρια. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 6.600 εφαρμογές στο κατάστημα εφαρμογών σε σύγκριση με τον Μάιο του 2020 όταν το Shopify ανέφερε 4.200 εφαρμογές.

(Shopify, Shopify και εσύ)

26. 17 δημοφιλείς τύποι προϊόντων καλύπτουν το 40% όλων των προϊόντων Shopify.

Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες για ιστότοπους που χρησιμοποιούν Shopify είναι μόδα, ρούχα, κοσμήματα, τσάντες, παπούτσια κ.λπ. Σύμφωνα με τα στατιστικά προϊόντα του Shopify, οι 17 πιο δημοφιλείς τύποι προϊόντων που πωλούνται μέσω της πλατφόρμας είναι μπλουζάκια, τοπ, αξεσουάρ, φορέματα κ.λπ. , και αντιπροσωπεύουν το 40 τοις εκατό όλων των προϊόντων που πωλούνται στο Shopify.

(Προς τις Επιστήμες της Πληροφορίας)

27. Η Shopify είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου και ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε αξία αγοράς.

Η εντυπωσιακή κεφαλαιοποίηση αγοράς του Shopify το τοποθετεί μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών Διαδικτύου και διαδικτυακών υπηρεσιών. Ενώ η Amazon κατατάσσεται στην πρώτη θέση με κεφαλαιοποίηση 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, το Shopify είναι τέταρτο με κεφαλαιοποίηση 120,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Σεπτέμβριο του 2020, σύμφωνα με το Shopify Business Statistics, ακολουθώντας μόνο τον γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba της Κίνας με έδρα το Σιάτλ και το Παγκόσμιο Διαδίκτυο. ομάδα Prosus.

(Στατιστική)

28. Το δεύτερο τρίμηνο του 2020, ο αριθμός των νέων καταστημάτων Shopify αυξήθηκε κατά 71%.

Η άνευ προηγουμένου κατάσταση που δημιουργήθηκε από την πανδημία έχει αλλάξει τις αγοραστικές συνήθειες των ανθρώπων. Αυτό έδωσε στις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, ειδικά στο Shopify, απαράμιλλη μόχλευση. Εξαιτίας αυτού, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα νέα καταστήματα στο Shopify το δεύτερο τρίμηνο του 2020 αυξήθηκαν κατά 71% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2020.

(Shopify)

29. Το 84% των πελατών στις ΗΠΑ εμπιστεύονται τις διαδικτυακές αγορές.

Από την αρχή της κρίσης του COVID-19, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποφάσισαν να χρησιμοποιούν διαδικτυακές πλατφόρμες για αγορές. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Shopify, το 84% των αγοραστών στις ΗΠΑ έχουν επιλέξει να ψωνίζουν διαδικτυακά από τον Μάρτιο του 2020, ενώ μόνο το 65% έχει ψωνίσει από το κατάστημα.

(Shopify)

30. Πάνω από το 50% των καταναλωτών του Shopify χρησιμοποιούν τοπική παράδοση.

Η αποφυγή της φυσικής επαφής κατά την πληρωμή και την παράδοση έχει γίνει προτεραιότητα κατά τη διάρκεια του ιού που εξαπλώνεται γρήγορα. Το 2020, ο αριθμός των καταστημάτων Shopify που προσφέρουν αυτές τις δυνατότητες είχε αυξηθεί κατά 122% σε σύγκριση με το 2019. Όσον αφορά την παράδοση, το 64% των αγοραστών του Shopify επιλέγουν BOPIS (αγορά online, παραλαβή από το κατάστημα) ή παραλαβή από πόρτα και πολλά άλλα. Το 50% πηγαίνει σε τοπική παράδοση.

(Shopify)

31. 26.400 συνεργάτες του Shopify έχουν προτείνει την πλατφόρμα για διαδικτυακούς πωλητές.

Η Shopify ανέπτυξε το Πρόγραμμα Συνεργατών Shopify, μια ομάδα επαγγελματιών τρίτων για να παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη για τη λειτουργία μιας διαδικτυακής επιχείρησης. Τα στατιστικά στοιχεία συνεργατών Shopify αποκαλύπτουν ότι τους 12 μήνες έως τον Μάιο του 2020, 26.400 συνεργάτες συνέστησαν το Shopify σε έναν έμπορο. Πέρυσι, οι έμποροι που προτείνουν οι συνεργάτες πούλησαν 73 εκατομμύρια προϊόντα.

(Shopify και εσύ)

32. Πρόσφατα, το 49% των καταναλωτών θέλει να συνδεθεί με μάρκες μέσω μηνυμάτων κειμένου.

Το 2019, η ανάπτυξη του Shopify οφειλόταν σε πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των ενημερωμένων διαφημιστικών ευκαιριών στην πλατφόρμα. Καθώς σχεδόν οι μισοί αγοραστές προτιμούν να ασχολούνται με καταστήματα μέσω SMS, οι πελάτες του Shopify καλό θα ήταν να ενσωματώσουν λύσεις μάρκετινγκ SMS στις στρατηγικές τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, μαζί με κανάλια κοινωνικής δικτύωσης και εργαλεία email, όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία διαφημίσεων του Shopify.

(Shopify Plus)

FAQ

Πόσα άτομα χρησιμοποιούν το Shopify;

Ο αριθμός των καταναλωτών του Shopify το 2020 αυξήθηκε σε εκπληκτικά 457 εκατομμύρια, αύξηση 52 τοις εκατό από το προηγούμενο έτος. Η αξία των παραγγελιών που υποβλήθηκαν από χρήστες του Shopify μέσω της πλατφόρμας το τελευταίο τρίμηνο του 2020 ήταν πάνω από 41 δισεκατομμύρια δολάρια ή 120 δισεκατομμύρια δολάρια για ολόκληρο το έτος. Τον Μάιο του 2021, το Shopify είχε 57,4 εκατομμύρια επισκέψεις.

Πόσα καταστήματα Shopify υπάρχουν;

Η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου είναι η πρώτη επιλογή για μια φιλοξενούμενη λύση για 1,7 εκατομμύρια εταιρείες σε 175 χώρες. Υπάρχουν τουλάχιστον 1,7 εκατομμύρια καταστήματα Shopify, αν σκεφτεί κανείς ότι ορισμένες εταιρείες έχουν δύο ή περισσότερα καταστήματα. Από τα μέσα Μαρτίου έως τα τέλη Απριλίου 2020, τα νέα καταστήματα που δημιουργήθηκαν στο Shopify αυξήθηκαν κατά 62% σε σύγκριση με τις προηγούμενες 6 εβδομάδες, επιβεβαιώνεται από τα στατιστικά στοιχεία του Shopify.

Ποιος χρησιμοποιεί το Shopify;

Ο αριθμός των καταστημάτων Shopify αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθιστώντας το Shopify μία από τις κορυφαίες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου. Χρησιμοποιείται από νεοφυείς επιχειρήσεις, αλλά και από κάποιες γνωστές εταιρείες. Τα μεγαλύτερα καταστήματα Shopify που πωλούν εκατομμύρια είναι τα Fashion Nova, Gymshark, Allbirds και Rebeca Minkoff. Μερικές από τις πιο διάσημες μάρκες στον κόσμο στο Shopify είναι οι Pepsi, Nestle, The Economist, Tesla κ.λπ. Ακόμη και διασημότητες όπως ο Eminem, η Kylie Jenner και ο Justin Bieber είναι χρήστες του Shopify.

Ανάγνωση:  Γιατί η επιχείρησή σας χρειάζεται μηχανική μάθηση;

Πόσα καταστήματα Shopify μπορείτε να έχετε;

Αν και τα στατιστικά του καταστήματος Shopify δείχνουν ότι δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των καταστημάτων που μπορείτε να έχετε στην πλατφόρμα, θα χρειαστείτε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα συνδρομής Shopify για κάθε ένα από τα καταστήματά σας. Επομένως, εάν θέλετε πολλά καταστήματα Shopify, πρέπει να δημιουργήσετε έναν ξεχωριστό λογαριασμό για το καθένα. Αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο email για διαφορετικούς λογαριασμούς Shopify, μπορείτε να συνδεθείτε μόνο σε έναν λογαριασμό κάθε φορά.

Πόσο κοστίζει ένα κατάστημα Shopify;

Το Shopify προσφέρει τρία τυπικά πακέτα συνδρομής: Basic Shopify, Shopify, Advanced Shopify. και δύο άλλα σχέδια τιμολόγησης: Shopify Lite και Plus. Το φθηνότερο πρόγραμμα τιμολόγησης Shopify είναι το Lite στα 9 $/μήνα, το οποίο δεν προσφέρει ένα πλήρως λειτουργικό ηλεκτρονικό κατάστημα. Το Basic Shopify κοστίζει 29 $ το μήνα και προσφέρει όλα όσα χρειάζεστε για να ξεκινήσετε μια νέα επιχείρηση.

Εάν είστε ιδιοκτήτης μιας αναπτυσσόμενης επιχείρησης, χρειάζεστε το πακέτο Shopify για 79 $ το μήνα. Για 299 $ το μήνα, έχετε πρόσβαση στις λειτουργίες Advanced Shopify που είναι χρήσιμες για καταστήματα με πολλές διαδικτυακές πωλήσεις. Τέλος, τα στοιχεία για το Shopify δείχνουν ότι η καλύτερη επιλογή για μεγάλες εταιρείες είναι η έκδοση Enterprise Plus, η οποία κοστίζει 2.000 $ το μήνα.

Πού βρίσκεται το Shopify;

Η διάσημη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου βρίσκεται στην Οττάβα του Καναδά. Ωστόσο, διαθέτει επίσης 17 γραφεία σε 12 χώρες και περίπου 5.000 υπαλλήλους. Το 2020, η πλειονότητα των υπαλλήλων γραφείου άρχισε να εργάζεται εξ αποστάσεως. Τότε, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Tobias Lutke, ανακοίνωσε ότι δεν σχεδίαζαν να ανοίξουν γραφεία μέχρι το 2021 και ότι η «εστίαση στο γραφείο» είχε τελειώσει.

Πότε ξεκίνησε το Shopify;

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2004 ως ηλεκτρονικό κατάστημα για snowboard. Ωστόσο, οι ιδρυτές της δεν έμειναν ικανοποιημένοι με τις υπάρχουσες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου και δημιούργησαν τις δικές τους. Η πλατφόρμα Shopify κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2006. Το 2009, η πλατφόρμα παρουσίασε το Shopify App Store και το Shopify API. Η Shopify πραγματοποίησε την IPO της τον Μάιο του 2015 στην τιμή των $17 ανά μετοχή.

Λαμβάνει το Shopify ένα ποσοστό των πωλήσεων;

Τα στατιστικά στοιχεία του Shopify δείχνουν ότι η πλατφόρμα χρεώνει χρεώσεις για υπηρεσίες όπως η αποδοχή μεγάλων πιστωτικών καρτών στο κατάστημά σας, χρεώσεις συναλλαγών για χρήση τρίτου παρόχου πληρωμών κ.λπ. Τα ποσοστά πιστωτικών καρτών ποικίλλουν μεταξύ 2,4% + 30¢ και 2,9% + 30¢ ανάλογα στο σχέδιο τιμολόγησης. Θα χρεωθείτε επίσης με χρέωση συναλλαγής έως και 2% εάν χρησιμοποιείτε παρόχους πληρωμών εκτός από το Shopify Payments.

Πόσοι πωλητές υπάρχουν στο Shopify;

Ο αριθμός των πωλητών Shopify συνέχισε να αυξάνεται. Η πανδημία COVID-19 έχει αναγκάσει πολλές εταιρείες να συνδεθούν στο διαδίκτυο. Ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς έχουν επιλέξει το Shopify, καθιστώντας το μια από τις πιο επιτυχημένες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου. Πάνω από 1,7 εκατομμύρια έμποροι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το Shopify και ο τελευταίος αναφερόμενος αριθμός καταστημάτων Shopify είναι πολύ πιθανό πολύ πάνω από 1,7 εκατομμύρια.

Πόσα καταστήματα Shopify είναι επιτυχημένα;

Οι χρήστες του Shopify κυμαίνονται από startups έως εταιρείες πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Ο αριθμός των επιτυχημένων καταστημάτων δεν είναι οριστικός, αλλά τα στατιστικά του Shopify δείχνουν πολλές επιτυχημένες και κερδοφόρες επιχειρήσεις. Ακολουθούν μερικά από τα πιο επιτυχημένα καταστήματα του Shopify: ταχέως αναπτυσσόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις όπως οι Gymshark και Hawkers, διάσημες μάρκες όπως η Rebecca Minkoff και η Fashion Nova και μεγάλες εταιρείες όπως η Tesla, η Budweiser και η Nestle με ετήσια έσοδα δισεκατομμυρίων.

Τι ποσοστό του ηλεκτρονικού καταστήματος είναι το Shopify;

Έχει αναφερθεί ότι το Shopify έχει ένα σταθερό σχέδιο να γίνει κυρίαρχη δύναμη στον κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Ενώ περιμένουμε να δούμε αν το σχέδιο υλοποιείται, μπορούμε να δούμε το προηγούμενο έτος. Τον Ιούνιο του 2021, το Shopify είναι η πέμπτη κορυφαία πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο με μερίδιο αγοράς 7,63 τοις εκατό. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Shopify είναι δεύτερο με μερίδιο αγοράς 19%.

Πόσα κερδίζει ο μέσος άνθρωπος στο Shopify;

Τα καταστήματα Shopify έχουν εκτιμώμενο μέσο όρο εσόδων ανά πελάτη 72 $. Εάν τα έσοδα του ηλεκτρονικού σας καταστήματος είναι περισσότερα από 149 $/πελάτη, ανήκετε στο κορυφαίο 20% των καταστημάτων Shopify. Από την άλλη πλευρά, το ηλεκτρονικό σας κατάστημα Shopify θα σκοράρει στο χαμηλότερο 20% εάν τα έσοδά σας ανά πελάτη είναι λιγότερα από 44 $. Τα στατιστικά στοιχεία του Shopify δείχνουν ότι οτιδήποτε ανάμεσα σε αυτούς τους αριθμούς θα σας οδηγήσει σε καταστήματα μέτριας απόδοσης.