Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Στατιστικά στοιχεία φιλοξενίας ιστοσελίδων

Θυμάστε την εποχή που δεν χρησιμοποιούσαμε το διαδίκτυο για τα πάντα; Σπάνια το κάνει κανείς πια. Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ τι κρύβεται πίσω από όλους τους ιστότοπους και τις σελίδες που περιηγούμαστε ασταμάτητα; Αυτό θα ήταν η φιλοξενία – η ραχοκοκαλιά οποιουδήποτε ιστότοπου. Είτε είστε ειδικός είτε δεν γνωρίζετε πολλά για αυτό, έχουμε συγκεντρώσει μια συναρπαστική λίστα με στατιστικά στοιχεία φιλοξενίας ιστοτόπων για να σας δώσουμε μια επισκόπηση του κλάδου και του πού κατευθύνεται. Καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε.

Στατιστικά φιλοξενίας ιστοτόπων (Επιλογή προμηθευτή)

  • Υπάρχουν πάνω από 1,8 δισεκατομμύρια ιστοσελίδες στον κόσμο.
  • Το WordPress αντιπροσωπεύει το 65 τοις εκατό όλων των φιλοξενούμενων συστημάτων CMS.
  • Το 2020, η παγκόσμια αγορά φιλοξενίας ιστοσελίδων είχε αξία 75,03 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
  • Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο παρόχων φιλοξενίας.
  • Τα ηλεκτρονικά καταστήματα Squarespace κυριαρχούν στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου με μερίδιο 23,51%.
  • Οι υπηρεσίες πληροφορικής ξοδεύουν το 32 τοις εκατό των δαπανών τους για τεχνολογία στο cloud.

Σημαντικά στατιστικά για το Διαδίκτυο και τη φιλοξενία Ιστού

1. Η πρώτη ιστοσελίδα, info.cern.ch, είναι online εδώ και 30 χρόνια.

Και είναι ακόμα ενεργό. Το 1989, ο Βρετανός επιστήμονας Tim Berners-Lee εφηύρε τον Παγκόσμιο Ιστό ενώ εργαζόταν στο CERN. Αρχικά, ο σκοπός του ιστότοπου ήταν να επιτρέψει την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ ερευνητών και ερευνητικών αναρτήσεων παγκοσμίως. Ο Berners-Lee φιλοξενεί αυτόν τον ιστότοπο στον υπολογιστή του NeXT, όπως δείχνουν τα στατιστικά και τα γεγονότα φιλοξενίας ιστοτόπων. Το 2013, το CERN ξεκίνησε μια πρωτοβουλία για την αποκατάσταση της ιστοσελίδας.

(CERN)

2. Χρειάστηκαν 7 χρόνια για να φτάσει το Διαδίκτυο τους 50 εκατομμύρια χρήστες.

Αυτό συγκρίνεται με το γεγονός ότι χρειάστηκαν 50 χρόνια για να φτάσουν τα τηλέφωνα στον ίδιο αριθμό χρηστών. Πριν από το Διαδίκτυο και τα ψηφιακά κανάλια, οι επιχειρήσεις είχαν φυσικούς περιορισμούς όπως η κατασκευή, η εργασία, η αποθήκευση και η διανομή, για να μην αναφέρουμε τη χρονοβόρα διαφήμιση. Τα αυτοκίνητα χρειάστηκαν 62 χρόνια για να φτάσουν τους 50 εκατομμύρια χρήστες, ενώ οι υπολογιστές χρειάστηκαν 14 χρόνια. Χρειάστηκαν 3 χρόνια στο Facebook.

Πίνακας περιεχομένων

(Visual Capitalist)

3. Το 2021, οι διακομιστές φιλοξενίας Nginx έλαβαν τον μεγαλύτερο αριθμό ιστότοπων, αυξάνοντας σε σχεδόν 441 εκατομμύρια.

Τον Μάιο, με 6,28 εκατομμύρια ιστότοπους, το μερίδιο αγοράς της Ngnix αυξήθηκε στο 36,19%. Στατιστικά στοιχεία από παρόχους φιλοξενίας δείχνουν ότι πρόκειται για αύξηση 0,54 ποσοστιαίες μονάδες. Την ίδια ώρα, η Microsoft έχασε τη θέση της από το OpenResty και υποχώρησε κατά 0,60 π.μ. Το τρέχον μερίδιο αγοράς της είναι 4,95%. Το OpenResty έχασε 8,1 εκατομμύρια ιστότοπους, σημειώνοντας πτώση 0,7 ποσοστιαίες μονάδες. Ο πρώην ηγέτης της αγοράς Apache κέρδισε 825.751 ιστότοπους και έχασε 0,07 π.μ. Αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 314,7 εκατομμύρια ιστότοπους και κατέχει μερίδιο αγοράς 25,83%.

(Netcraft)

4. Υπάρχουν πάνω κάτω 312 διαφορετικά ccTLD.

Αυτό είναι συντομογραφία για τομείς ανώτατου επιπέδου που αντιπροσωπεύουν συγκεκριμένες χώρες. Συνήθως, ισχύουν συγκεκριμένα κριτήρια για την αγορά του. Ωστόσο, άλλα είναι δημόσια και μπορούν να έχουν πρόσβαση από άτομα ανεξάρτητα από την τοποθεσία. Γι’ αυτό έχουμε τον τομέα .io, ο οποίος χρησιμοποιείται συχνά από startups και εταιρείες τεχνολογίας. Αλλά στην πραγματικότητα είναι μια χερσαία περιοχή της βρετανικής επικράτειας του Ινδικού Ωκεανού. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία φιλοξενίας ιστοσελίδων, τα πιο δημοφιλή είναι τα .us, .uk. .eu, .de, .the .cn, .ru κ.λπ.

(Κίνστα)

5. Το 2021, περισσότεροι από 4,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα χρησιμοποιούν ενεργά το Διαδίκτυο.

Αυτό μεταφράζεται σε ένα συναρπαστικό 60 τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού του πλανήτη. Ο αριθμός επίσης αυξάνεται συνεχώς: 900.000 νέοι χρήστες έρχονται καθημερινά, ή 7,6% ετησίως. Το 92,8% των χρηστών του Διαδικτύου έχουν πρόσβαση στον Ιστό από τις κινητές συσκευές τους για ορισμένες από τις διαδικτυακές τους δραστηριότητες. Φανταστείτε τι σημαίνει αυτός ο αριθμός χρηστών για το μέγεθος της αγοράς ιστοτόπων και της αγοράς φιλοξενίας ιστοσελίδων.

(Αναφορά δεδομένων)

6. Υπάρχουν πάνω από 1,8 δισεκατομμύρια ιστοσελίδες στον κόσμο.

Ωστόσο, αυτός ο αριθμός δεν έχει διορθωθεί καθώς πολλοί ιστότοποι μειώνονται ή ανοίγουν. Τα στατιστικά στοιχεία φιλοξενίας ιστοσελίδων δείχνουν ότι 576.000 νέες ιστοσελίδες ξεκινούν καθημερινά, ενώ η ετήσια παγκόσμια επισκεψιμότητα IP στον Ιστό προβλέπεται να φτάσει τα 4.800 zettabyte ετησίως μέχρι το 2022.

(Στατιστικά ζωντανά στο Διαδίκτυο, Ρυθμίσεις ιστότοπου, GlobeNewswire)

7. Λιγότεροι από 200 εκατομμύρια ιστότοποι είναι πραγματικά ενεργοί.

Αυτό είναι λιγότερο από 15 τοις εκατό. Ορισμένα παραμένουν ανενεργά λόγω τεχνικών προκλήσεων, προβλημάτων διακομιστή ή έλλειψης κεφαλαίων συντήρησης. Με βάση δεδομένα από τον κλάδο φιλοξενίας ιστοσελίδων, 362,5 εκατομμύρια ονόματα τομέα καταχωρήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2021. Ένα από τα πιο δημοφιλή domain ήταν σίγουρα το .com. Επιπλέον, το GreenGeeks αναφέρει ότι χρησιμοποιούνται 1.500 επεκτάσεις τομέα.

(Internet Live Stats, Verisign, GreenGeeks)

8. Περίπου το 49,74% των ονομάτων τομέα είναι κατοχυρωμένα σε άγνωστες χώρες.

Αυτό σημαίνει περισσότερα από 252 εκατομμύρια καταχωρημένα ονόματα τομέα χωρίς πληροφορίες χώρας. Από αυτόν τον αριθμό, 4 εκατομμύρια τομείς έχουν υπογραφή DNSSEC, η οποία σημαίνει Επεκτάσεις ασφαλείας συστήματος ονομάτων τομέα. Ο σκοπός αυτού του πρωτοκόλλου είναι να αποτρέψει τους χάκερ από το να εισβάλουν σε συστήματα και να κλέψουν πολύτιμες πληροφορίες. Τα στατιστικά στοιχεία των υπηρεσιών Ιστού δείχνουν επίσης ότι υπάρχουν 1.280 τομείς ανώτατου επιπέδου σε αυτήν την ομάδα.

Ανάγνωση:  Πώς να επισκευάσετε μια σπασμένη οθόνη φορητού υπολογιστή;–Οδηγός επισκευής οθόνης φορητού υπολογιστή

(Στατιστικά ονόματος τομέα)

9. Το πιο ακριβό domain όλων των εποχών ήταν το cars.com, το οποίο πουλήθηκε για 872 εκατομμύρια δολάρια.

Ο ιδιοκτήτης της USA Today Gannett Co. αγόρασε μερίδια ιδιοκτησίας σε άλλες εταιρείες, με αποτέλεσμα μια από τις πιο ακριβές συμφωνίες στον κλάδο του web και της φιλοξενίας ιστοσελίδων. Ολόκληρη η συμφωνία πίσω από το Cars.com αποτιμήθηκε στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια και αναφέρεται ως «άυλα». Ο προηγούμενος ηγέτης για το πιο ακριβό όνομα τομέα ήταν το 360.com, το οποίο αγοράστηκε για 17 εκατομμύρια δολάρια.

(Συμμορία τομέα)

10. Κατά μέσο όρο, το 40% των καταναλωτών δεν περιμένει πάνω από τρία δευτερόλεπτα για να φορτώσει ένας ιστότοπος.

Ένας κρίσιμος παράγοντας που κρατά τους πελάτες στον ιστότοπό σας είναι η ταχύτητα φόρτωσης. Οι στατιστικές δείχνουν ότι ο βασικός παράγοντας είναι η διαθεσιμότητα της διαδικτυακής υπηρεσίας. Μια ανάλυση επιβεβαιώνει ότι ο μέσος χρόνος φόρτωσης σελίδας σε κινητά είναι 27,3 δευτερόλεπτα σε σύγκριση με 10,3 δευτερόλεπτα σε επιτραπέζιους υπολογιστές. Για να σας δώσουμε προοπτική, το BBC χάνει περίπου το 10% των αναγνωστών για κάθε δευτερόλεπτο που χρειάζεται για να φορτώσει μια σελίδα. Εναλλακτικά, η επισκεψιμότητα του Yahoo αυξήθηκε κατά 9% λόγω αύξησης 0,4 δευτερολέπτων στη φόρτωση της σελίδας.

(Εμπειρογνώμονας Κατασκευής Ιστοσελίδων)

11. Περίπου 91 εταιρείες παγκοσμίως παράγουν τεχνολογίες κατασκευής ιστοσελίδων.

Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς είναι 2,5 εκατομμύρια ιστότοποι. Οι εταιρείες κατασκευής ιστοσελίδων βασίζονται επί του παρόντος σε 104 διαφορετικές τεχνολογίες. Μερικοί από αυτούς είναι επίσης οι μεγαλύτεροι οικοδεσπότες Ιστού όπως το Wix. Στην πραγματικότητα, η Wix έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς με 32%. Ο ανταγωνιστής της και κάποτε νούμερο ένα στη λίστα, Squarespace, έχει πέσει στο 21,51%. Άλλες αξιόλογες εταιρείες σε αυτήν την αγορά περιλαμβάνουν τις GoCentral (14%), Weebly (9,79%) και Duda (2,74%).

(Datanyze)

12. Η κοινόχρηστη φιλοξενία κυμαίνεται από 3 έως 7 $ ανά μήνα.

Τα στατιστικά στοιχεία φιλοξενίας ιστοτόπων δείχνουν ότι αυτός είναι ο φθηνότερος τρόπος φιλοξενίας του ιστότοπού σας. Οι τιμές φιλοξενίας VPS, εν τω μεταξύ, κυμαίνονται από $20 έως $30 το μήνα. Συνήθως, πολλοί άνθρωποι και επιχειρήσεις επιλέγουν την κοινόχρηστη φιλοξενία λόγω του κόστους της. Κυριολεκτικά σημαίνει ότι μοιράζεστε πόρους φιλοξενίας με άλλα άτομα που χρησιμοποιούν τον ίδιο διακομιστή.

(Τα μυστικά φιλοξενίας Ιστού αποκαλύφθηκαν)

13. Έως και 30.000 ιστότοποι παραβιάζονται κάθε μέρα.

Οι χάκερ αναπτύσσουν 300.000 νέα κακόβουλα προγράμματα κάθε μέρα. Και αυτή η πρακτική δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης. Αντί για τυχαία στόχευση, οι χάκερ χρησιμοποιούν λογισμικό για τον εντοπισμό ευάλωτων τοποθεσιών. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να επιλέξετε τη φιλοξενία σας με σύνεση για να προστατεύσετε καλύτερα τον εαυτό σας. Διαφορετικά, ορισμένες απλές τεχνικές μπορούν να προστατεύσουν τον ιστότοπό σας, όπως ένα πιστοποιητικό SSL, καλή διαχείριση κωδικών πρόσβασης, χρήση προσθηκών ασφαλείας, διατήρηση του λογισμικού σας ενημερωμένο κ.λπ.

(Yell Business)

Στατιστικά στοιχεία του κλάδου φιλοξενίας ιστοσελίδων

14. Το WordPress αντιπροσωπεύει το 65% όλων των φιλοξενούμενων συστημάτων CMS.

Το CMS είναι ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο χωρίς κωδικοποίηση. Μεταξύ των πολλών επιλογών, το WordPress.org είναι η νούμερο ένα επιλογή παγκοσμίως. Μπορείτε να ζωγραφίσετε μια εικόνα επειδή λειτουργεί στο 42% περίπου των ιστοσελίδων στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γίνει διάκριση μεταξύ WordPress.org και WordPress.com. Το πρώτο είναι ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ανοιχτού κώδικα και για να αξιοποιήσουν στο έπακρο την πλατφόρμα, οι μη τεχνολογικοί χρήστες μπορεί να χρειαστεί να προσλάβουν έναν έμπειρο προγραμματιστή WordPress. Ο άλλος είναι ένας από τους μεγαλύτερους οικοδεσπότες Ιστού για ιστολόγια.

(W3Techs)

15. Το GoDaddy έχει το μεγαλύτερο μερίδιο χρηστών παγκοσμίως με 10,49%.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία φιλοξενίας ιστοσελίδων, η GoDaddy είναι η μεγαλύτερη εταιρεία φιλοξενίας στον κόσμο. Η λίστα με τις μεγαλύτερες εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων συνεχίζεται με το Google Cloud Platform με 6,10% των χρηστών. Τρίτον, έχουμε το 1&1, το οποίο έχει το 4,38% των χρηστών. Χαμηλότερα στη λίστα βρίσκεται το AWS (4,11%), ακολουθούμενο από το OVH.com με 2,77% και το Wix Hosting με 2,55%.

Ανάγνωση:  Πώς να ξεκλειδώσετε το iPhone χωρίς κωδικό

(HostAdvice)

16. Το 2020, η παγκόσμια αγορά φιλοξενίας ιστοσελίδων ήταν 75,03 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, η πανδημία COVID-19 έχει χτυπήσει πολλές βιομηχανίες και η διαδικτυακή υπηρεσία δεν αποτελεί εξαίρεση. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ζήτησης φιλοξενίας για διαδικτυακές υπηρεσίες, η βραδύτερη ανάπτυξη της τάξης του 11% το 2021 είναι άμεσο αποτέλεσμα της στασιμότητας το 2020. Ωστόσο, η αγορά θα ανακάμψει εάν γίνουν πιστευτές οι εκτιμήσεις. Για παράδειγμα, το 2021, προβλέπεται να αποφέρει 83,99 δισεκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, μέχρι το 2028, θα αυξηθεί στα 267,10 δισεκατομμύρια δολάρια με CAGR 18%.

(Fortune Business Insights)

17. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο παρόχων υπηρεσιών φιλοξενίας, περίπου 51,14%.

Τα στατιστικά στοιχεία φιλοξενίας ιστοσελίδων δείχνουν ότι η Γερμανία είναι η επόμενη με 11,65 τοις εκατό του μεριδίου αγοράς φιλοξενίας ιστοσελίδων και το Ηνωμένο Βασίλειο με 4,19 τοις εκατό του μεριδίου αγοράς. Η Ιαπωνία είναι τέταρτη στη λίστα με 3,33 τοις εκατό. Ακολουθούν η Γαλλία και η Ολλανδία με 3,31% και 3,07% αντίστοιχα.

(Χρηματοοικονομικά σε απευθείας σύνδεση)

18. Τα ηλεκτρονικά καταστήματα Squarespace κυριαρχούν στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου με μερίδιο 23,51%.

Η αγορά λογισμικού ηλεκτρονικού εμπορίου στις ΗΠΑ θα φτάσει τα 6,3 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2024, με τους καταναλωτές των ΗΠΑ να δαπανούν 861,12 δισεκατομμύρια δολάρια στο διαδίκτυο. Οι στατιστικές δείχνουν ότι ταυτόχρονα οδηγεί τον κλάδο του web hosting. Δεύτερο στη λίστα είναι το WooCommerce με μερίδιο αγοράς 23,43%, ακολουθούμενο από το 100sklepow με μερίδιο αγοράς 15,13%. Οι χώρες με τις περισσότερες διαδικτυακές αγορές είναι η Νότια Κορέα και η Κίνα, με 83 τοις εκατό των καταναλωτών η καθεμία.

(Στατιστική)

19. Το 2020, το μέσο ωριαίο κόστος διακοπής λειτουργίας διακομιστή παγκοσμίως ήταν μεταξύ 301.000 και 400.000 $.

Περίπου το 25% των ερωτηθέντων στην έρευνα είπε ότι αυτή ήταν η τιμή. Σε πολλές περιπτώσεις, ωστόσο, το κόστος αυτό αυξήθηκε πολύ περισσότερο — περίπου το 17 τοις εκατό των ερωτηθέντων είπε ότι κόστισε περισσότερα από 5 εκατομμύρια δολάρια. Μόνο το 1% ανέφερε ένα ελάχιστο κόστος από 10.000 $ έως 50.000 $ (αν μπορούμε να το πούμε αυτό).

(Στατιστική)

Μέλλον: Τάσεις φιλοξενίας

20. Δέκα στις δέκα κορυφαίες εταιρείες φιλοξενίας στην αγορά της Τσεχικής Δημοκρατίας είναι τοπικές.

Αυτό υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη στροφή στη βιομηχανία φιλοξενίας προς εγχώριους παίκτες. Σε πολλές χώρες, οι μεγαλύτεροι πάροχοι υπηρεσιών είναι συνήθως από αυτήν τη χώρα. Ομοίως, στην Ιταλία, οκτώ στους δέκα παρόχους υπηρεσιών με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι εγχώριοι. Ομοίως, στη Γαλλία και τη Γερμανία, επτά από τις κορυφαίες εταιρείες φιλοξενίας είναι τοπικές, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία του κλάδου φιλοξενίας ιστοσελίδων.

(Χρηματοοικονομικά σε απευθείας σύνδεση)

21. Μέχρι το 2025, η παγκόσμια σφαίρα δεδομένων θα φτάσει τα 175 zettabyte.

Για σύγκριση, ένα ZB ισούται με ένα τρισεκατομμύριο gigabyte. Σύμφωνα με άλλη εκτίμηση, η κίνηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας είναι 77,49 exabyte ανά μήνα. Για προοπτική, ένα EB ισούται με ένα δισεκατομμύριο gigabyte. Αυτό σημαίνει ότι οι ανάγκες για υποδομές θα αυξηθούν στο μέλλον, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι μέχρι το 2030, 7,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα είναι online.

(Forbes)

22. Οι υπηρεσίες πληροφορικής κατανέμουν το 32 τοις εκατό των τεχνολογικών τους δαπανών στο cloud.

Αυτό είναι υψηλότερο από το μέσο όρο του 24% για άλλους κλάδους. Αντίστοιχα, ο τομέας πληροφορικής διαθέτει το 11% του προϋπολογισμού του cloud στο IaaS. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία φιλοξενίας ιστοτόπων, τα έξοδα φιλοξενίας, αποθήκευσης και υλικού αποτελούν επίσης το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών του 2021.

Ανάγνωση:  7 βασικά στοιχεία SEO για συγγραφείς περιεχομένου

(SWZD)

23. Ο μέσος ιστότοπος είναι εκτός λειτουργίας τρεις ώρες το μήνα λόγω διακοπής λειτουργίας του διακομιστή ιστού.

Παρά τον τυπικό χρόνο λειτουργίας 99,9%, ακόμη και αυτός ο χρόνος διακοπής λειτουργίας 0,1% μπορεί να κοστίσει σε μια επιχείρηση τόνους επισκεψιμότητας. Αν μετατραπεί σε χρήμα, πρόκειται για απώλεια περίπου 10,6 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως. Είναι επίσης ανάλογο με το μέγεθος της εταιρείας, που σημαίνει ότι τα μικρότερα ρούχα δεν χάνουν τόσο πολύ όσο τα μεγαλύτερα αντίστοιχα. Από την άλλη πλευρά, οι μεγάλες εταιρείες έχουν τους πόρους για να ανακάμψουν πιο γρήγορα. Ωστόσο, η επένδυση σε έναν αξιόπιστο πάροχο υπηρεσιών φιλοξενίας ιστοσελίδων αξίζει τον κόπο.

(Τάσεις για τις μικρές επιχειρήσεις)

Τελική σκέψη

Τα επόμενα χρόνια, πολλές εταιρείες θα επενδύσουν περισσότερα χρήματα για να καλύψουν την ανάγκη για φιλοξενία ιστοσελίδων, επιβεβαιώνουν τα στατιστικά στοιχεία. Στις περισσότερες περιπτώσεις το πετυχαίνουν με τη βοήθεια κάποιων σύγχρονων τάσεων όπως το cloud computing. Έχει ήδη τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης και προσφέρει στις εταιρείες πολλά πρακτικά οφέλη και είναι οικονομικά αποδοτικό. Ας ελπίσουμε ότι τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία σας έδειξαν τη σημασία της βιομηχανίας φιλοξενίας στο σύνολό της.

FAQ

Τι είναι μια εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων;

Μια εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι ένας τύπος υπηρεσίας που επιτρέπει σε άτομα και οργανισμούς να κάνουν τους ιστότοπούς τους διαθέσιμους στο Διαδίκτυο. Όταν κάποιος χρειάζεται χώρο σε διακομιστή και σύνδεση στο Διαδίκτυο, αναζητά παρόχους φιλοξενίας. Από την κοινόχρηστη και τη φιλοξενία VPS έως τη διαχειριζόμενη φιλοξενία και τις τελευταίες τάσεις όπως το cloud computing, τα στατιστικά στοιχεία παρόχων φιλοξενίας δείχνουν ότι αυτές οι εταιρείες είναι ένα απαραίτητο βήμα εάν θέλετε η επιχείρησή σας στο Διαδίκτυο.

Πώς λειτουργεί το web hosting;

Οι οικοδεσπότες Ιστού προσφέρουν την τεχνολογία τους για τη φιλοξενία ιστοσελίδων στο Διαδίκτυο. Οι χρήστες εισάγουν τη δική σας διεύθυνση ιστού, γνωστή και ως όνομα τομέα. Στη συνέχεια, ο υπολογιστής επικοινωνεί με τον διακομιστή που φιλοξενεί τον ιστότοπό σας. Στη συνέχεια, ο διακομιστής στέλνει τα αποθηκευμένα αρχεία που θα εμφανιστούν.

Πού να αγοράσω web hosting;

Υπάρχουν πολλοί πάροχοι φιλοξενίας, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία φιλοξενίας ιστοσελίδων. Ωστόσο, η επιλογή του καλύτερου παρόχου φιλοξενίας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες – πρώτα και κύρια, τις απαιτήσεις της επιχείρησής σας. Σε πολλές χώρες, η τάση για πρόσληψη εγχώριων παρόχων φιλοξενίας κερδίζει δυναμική λόγω της αποδοτικότητας κόστους και των προτύπων ποιότητας. Αλλά μερικές από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες εταιρείες όπου οι περισσότερες εταιρείες αγοράζουν υπηρεσίες φιλοξενίας είναι η GoDaddy, η Google Cloud Platform, η 1&1 και η AWS.

Μπορώ να μεταφέρω το web hosting;

Εάν διαπιστώσετε ότι ο οικοδεσπότης Ιστού σας δεν είναι αρκετά καλός, υπάρχει πάντα η επιλογή να μεταβείτε σε άλλο. Τα στατιστικά στοιχεία φιλοξενίας ιστοσελίδων δείχνουν ότι είναι αρκετά απλό. Πρώτα πρέπει να αγοράσετε και να ενεργοποιήσετε έναν νέο λογαριασμό (από άλλο κεντρικό υπολογιστή). Στη συνέχεια, μεταφέρετε τα αρχεία και τον λογαριασμό email σας. Μετά από αυτό, εγκαταστήστε την εφαρμογή στον νέο κεντρικό υπολογιστή και επαληθεύστε τυχόν προβλήματα εκτελώντας έναν προσωρινό έλεγχο URL. Τέλος, τοποθετήστε τις πληροφορίες DNS του τομέα σας στον νέο κεντρικό υπολογιστή.