Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Στατιστικά στοιχεία τηλεδιάσκεψης

Η πανδημία προκάλεσε μια ταχεία επέκταση της απομακρυσμένης εργασίας και την ανάγκη επένδυσης σε λογισμικό τηλεδιάσκεψης. Η τηλεδιάσκεψη έχει κατακλύσει τον κόσμο και σήμερα ακόμη και απλές συναντήσεις με λίγους μόνο συμμετέχοντες διοργανώνονται ως τηλεδιάσκεψη. Αυτά τα στατιστικά στοιχεία τηλεδιάσκεψης συνεχίζουν να δείχνουν ότι αυτή η τάση δεν θα τελειώσει σύντομα. Διαβάστε λοιπόν για να μάθετε περισσότερα για αυτήν την καινοτόμο δύναμη που διαμορφώνει τον επιχειρηματικό κόσμο.

Στατιστικά τηλεδιάσκεψης (Επιλογή συντάκτη)

  • Περίπου ένας στους τρεις Αμερικανούς χρησιμοποιεί ζωντανή συνομιλία μέσω βίντεο για να επικοινωνήσει με επιχειρήσεις. (Μάρκετινγκ Pippirimaa)
  • Το 30% των παγκόσμιων εταιρειών άρχισαν να χρησιμοποιούν τηλεδιάσκεψη για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του COVID-19. (Χρηματοοικονομικά σε απευθείας σύνδεση)
  • Το 58% των εταιρειών χρησιμοποιούν τηλεδιάσκεψη στις καθημερινές τους δραστηριότητες. (Χρηματοοικονομικά σε απευθείας σύνδεση)
  • Η αγορά τηλεδιάσκεψης προβλέπεται να φτάσει τα 13,82 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2024. (Cicion PR Newswire)
  • Το 89% των οργανισμών χρησιμοποιεί πολλαπλές πλατφόρμες τηλεδιάσκεψης. (Owl Labs)
  • Η παραγωγικότητα είναι το πιο σημαντικό πλεονέκτημα της τηλεδιάσκεψης για το 94% των εταιρειών. (φυσικό μέγεθος)
  • Το 51% των εργαζομένων πριν από την πανδημία θεώρησε ότι οι εταιρείες που χρησιμοποιούν τηλεδιάσκεψη είναι καινοτόμες. (TrustRadius)
  • Το 56% των CFO επενδύουν σε τηλεδιάσκεψη για να μειώσουν τα περιττά ταξίδια. (SoGoSurvey)

Στατιστικά στοιχεία χρήσης βιντεοδιάσκεψης

1. Περίπου ένας στους τρεις Αμερικανούς χρησιμοποιεί ζωντανή συνομιλία μέσω βίντεο για να επικοινωνήσει με επιχειρήσεις.

Η τηλεδιάσκεψη χρησιμοποιείται σε όλους τους τομείς της ζωής. Χρησιμοποιούνταν ήδη πριν από την ξαφνική άνοδό του κατά τη διάρκεια του COVID-19. Στην πραγματικότητα, η πρόοδος της επικοινωνίας μέσω βίντεο στην αρένα από καταναλωτές με επιχειρήσεις συνεχίστηκε από το 2015. Το 2018, έως και το 25% των Αμερικανών που δεν είχαν χρησιμοποιήσει συνομιλία μέσω βίντεο στο παρελθόν δήλωσαν ότι σχεδίαζαν να τη χρησιμοποιήσουν στο μέλλον.

(Μάρκετινγκ Pippirimaa)

2. Περίπου το 30% των παγκόσμιων εταιρειών άρχισαν να χρησιμοποιούν τηλεδιάσκεψη για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του COVID-19.

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία τηλεδιάσκεψης, σχεδόν το ένα τρίτο των παγκόσμιων οργανισμών μεταπήδησαν σε διαδικτυακές διασκέψεις μετά από απομακρυσμένη πρόσβαση. Καθώς οι εταιρείες άρχισαν να εργάζονται από το σπίτι, η χρήση εφαρμογών διαδικτυακής διάσκεψης αυξήθηκε σε 47 πολιτείες των ΗΠΑ. Επιπλέον, η πλειονότητα των εκδηλώσεων έγινε εντελώς ψηφιακή, δείχνουν τα στατιστικά εικονικών συμβάντων.

Πίνακας περιεχομένων

(Χρηματοοικονομικά σε απευθείας σύνδεση)

3. Το 70% των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης στις ΗΠΑ εργάζονταν από το σπίτι κατά τη διάρκεια του COVID-19.

Όταν ξεκίνησαν οι διακοπές λειτουργίας, οι περισσότερες εταιρείες στράφηκαν στην εξ αποστάσεως εργασία. Έστειλαν τους υπαλλήλους τους στο σπίτι ρυθμίζοντας τους με κάποια εργαλεία τηλεδιάσκεψης. Ενώ οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονταν από το σπίτι λόγω του COVID-19, πολλοί είπαν ότι θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται εξ αποστάσεως μετά την πανδημία.

(Owl Labs)

4. Το 80% των εργαζομένων χρησιμοποιεί τηλεδιάσκεψη για κατ’ ιδίαν συναντήσεις.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία χρήσης τηλεδιάσκεψης, αυτός ο τύπος επικοινωνίας είναι κοινός τόσο σε συναντήσεις ένας προς έναν (80%) όσο και σε ομαδικές συναντήσεις (78%). Έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής δουλειάς. Περίπου το 77% των χρηστών χρησιμοποιεί κλήσεις συνδιάσκεψης για μεγάλες ομαδικές συναντήσεις, ενώ το 62% χρησιμοποιεί το ίδιο για να επικοινωνήσει με συνεργάτες και πελάτες.

(TMCnet)

5. Περίπου το 96% των ερωτηθέντων στην έρευνα επιβεβαίωσε ότι η τηλεδιάσκεψη αυξάνει αποτελεσματικά την επικοινωνία μεταξύ απομακρυσμένων ομάδων.

Για τους περισσότερους υπαλλήλους, η χρήση τηλεδιάσκεψης διατηρεί τις ομάδες συνδεδεμένες, ειδικά κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας. Ακόμη και πριν από αυτό, οι περισσότεροι ερωτηθέντες συμφώνησαν ότι η τηλεδιάσκεψη ενώ εργάζονταν εξ αποστάσεως τους βοήθησε να παραμείνουν συνδεδεμένοι με ομάδες που δεν θα έβλεπαν στο γραφείο κάθε μέρα.

(Owl Labs)

6. Πάνω από το 54% των εργαζομένων συχνά συμμετέχουν σε εικονικές συναντήσεις που σχετίζονται με την εργασία, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία.

Η τηλεδιάσκεψη είναι μια καθημερινή ρουτίνα εργασίας για περισσότερους από τους μισούς συμμετέχοντες στην έρευνα. Ωστόσο, δεν αισθάνονται όλοι άνετα να συμμετέχουν σε αυτό. Περίπου το 23% των ερωτηθέντων στην έρευνα της West Unified Communication δήλωσαν ότι αισθάνονται άβολα και τα τρία τέταρτα είπαν ότι προτιμούν τον ήχο από τη βιντεοδιάσκεψη.

(CIO)

7. Το 58% των εταιρειών χρησιμοποιεί τηλεδιάσκεψη στις καθημερινές του εργασίες.

Πολλές εταιρείες έχουν επιλέξει να χρησιμοποιούν τηλεδιάσκεψη αντί για παραδοσιακές συναντήσεις για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του COVID-19. Σήμερα, τα στατιστικά στοιχεία τηλεδιάσκεψης δείχνουν ότι το 83% των μεγαλύτερων επιχειρήσεων και το 27,6% των μικρών επιχειρήσεων σχεδιάζουν να αγοράσουν ορισμένα εργαλεία συνεργασίας για την καθημερινή τους επιχείρηση.

(Χρηματοοικονομικά σε απευθείας σύνδεση)

8. Το 16% των εταιρειών του κόσμου είναι 100% απομακρυσμένες.

Δεν είναι σημαντικός αριθμός, αλλά το γεγονός ότι ορισμένες εταιρείες δεν έχουν γραφεία και εργάζονται εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως χρησιμοποιώντας εργαλεία τηλεδιάσκεψης είναι εντυπωσιακό. Επιπλέον, αυτό το κεφάλαιο μιλάει για την ανάπτυξη της απομακρυσμένης εργασίας και την πρόοδο της τηλεδιάσκεψης.

(Owl Labs)

9. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, το 77%, πραγματοποιεί βιντεοκλήσεις από επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή.

Σήμερα, η επικοινωνία μέσω βίντεο δεν συνδέεται αυστηρά με συγκεκριμένες συσκευές. Για παράδειγμα, το 34% των ανθρώπων χρησιμοποιεί ειδικό εξοπλισμό αίθουσας συνεδριάσεων για να συμμετάσχει σε μια εικονική συνάντηση, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία. Περίπου το 31% συμμετέχει σε αυτές τις κλήσεις από κινητό τηλέφωνο και το 13% χρησιμοποιεί tablet για να συνδεθεί.

(TMCnet)

10. Το 98% των ανθρώπων πιστεύει ότι η τηλεδιάσκεψη βελτιώνει την επικοινωνία και τη συνεργασία.

Για το 99% των ανθρώπων, η βελτιωμένη επικοινωνία και η συνεργασία μπορεί να έχει θετική επίδραση στην παραγωγικότητα. Επιπλέον, το 98% όσων απάντησαν στην έρευνα ανέφεραν τη τηλεδιάσκεψη ως απαραίτητο εργαλείο για τη δημιουργία σχέσεων εντός και εκτός των εταιρειών.

(φυσικό μέγεθος)

11. Οι αμερικανικές εταιρείες καταγράφουν περίπου 11 εκατομμύρια συναντήσεις τηλεδιάσκεψης την ημέρα.

Οι Αμερικανοί συμμετέχουν σε περισσότερες από 11 εκατομμύρια βιντεοδιασκέψεις κάθε μέρα. Αυτό σημαίνει 55 εκατομμύρια συναντήσεις την εβδομάδα και 220 εκατομμύρια ετησίως. Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία τηλεδιάσκεψης, ο χρόνος που αφιερώνουν οι εργαζόμενοι σε συναντήσεις έχει αυξηθεί κατά 15% κάθε χρόνο από το 2008. Σήμερα, μια συνάντηση διαρκεί κατά μέσο όρο 30-60 λεπτά.

(Otter.ai)

12. Το 25% των νέων 18-29 ετών χρησιμοποιούν τηλεδιάσκεψη στη δουλειά καθημερινά.

Μια έρευνα σε 1.300 εργαζομένους στις ΗΠΑ αποκάλυψε τη χρήση τηλεδιάσκεψης σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Οι Millennials και η Generation Z φαίνεται να είναι η μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα που ενδιαφέρεται για ευέλικτη και εξ αποστάσεως εργασία χρησιμοποιώντας εργαλεία επικοινωνίας τηλεδιάσκεψης. Μόνο το 15% των ατόμων ηλικίας 45-60 ετών το χρησιμοποιεί καθημερινά σε σύγκριση με τα δύο.

(Globe Newswire)

13. Το 82% των ανθρώπων είχε ομαλή μετάβαση στην εξ αποστάσεως εργασία.

Όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία ικανοποίησης για εικονικές συναντήσεις, η πλειονότητα των εργαζομένων που απάντησαν στην έρευνα ισχυρίστηκε ότι η μετάβαση στην απομακρυσμένη εργασία με χρήση τηλεδιάσκεψης ήταν εύκολη. Δείχνει ότι οι περισσότερες εταιρείες είχαν ήδη σε απόθεμα εργαλεία διαδικτυακής επικοινωνίας.

Ανάγνωση:  Στατιστικά VPN

(Προφυλακτήρας)

14. Κατά τη διάρκεια του COVID-19, το 86% των οργανισμών χρησιμοποιούσαν εικονική τεχνολογία για να συνεντεύξουν πιθανούς υποψηφίους.

Ως αποτέλεσμα της πανδημίας, πολλές βιομηχανίες υιοθέτησαν βιντεοκλήσεις στη διαδικασία πρόσληψής τους. Παρά τα ζοφερά στατιστικά στοιχεία για τις προσλήψεις (82% των οργανισμών ανέμενε μείωση της εξωτερικής απασχόλησης), οι εταιρείες πρόσληψης χρησιμοποίησαν τηλεδιάσκεψη.

(Gartner)

15. Το 63% των εργαζομένων περίμεναν ότι το βίντεο θα είχε τον ίδιο ή μεγαλύτερο αντίκτυπο στην εργασία του από το AR και το VR.

Οι εργαζόμενοι περίμεναν ότι η τηλεδιάσκεψη θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το AR και το VR στο χώρο εργασίας. Όπως αναφέρθηκε από τα στατιστικά στοιχεία χρήσης τηλεδιάσκεψης, το 51% των εργαζομένων θεώρησε ότι η επικοινωνία μέσω βίντεο ήταν εξίσου σημαντική ή πιο σημαντική από ορισμένες πλατφόρμες συνεργασίας όπως το Microsoft Teams. Τέλος, το 51% προέβλεψε ότι θα μπορούσε να είναι το ίδιο ή πιο αποτελεσματικό από τη μηχανική μάθηση και την τεχνητή νοημοσύνη.

(Ακτίνα εμπιστοσύνης)

16. Το 87% των εκπαιδευτικών σχεδιάζει να επενδύσει σε εργαλεία διαδικτυακής συνεργασίας τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η χρήση της τηλεδιάσκεψης έχει εξαπλωθεί στις περισσότερες βιομηχανίες. Για παράδειγμα, πολλά εργαλεία βίντεο χρησιμοποιούνται στην προπόνηση σήμερα. Όταν ξεκίνησε η πανδημία, οι περισσότεροι δάσκαλοι άλλαξαν σε Zoom ή παρόμοιες πλατφόρμες. Επί του παρόντος, το 88% των εκπαιδευτικών θεωρεί ότι αυτά τα εργαλεία είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για μεταπτυχιακούς φοιτητές. Επιπλέον, το 73 τοις εκατό των εκπαιδευτικών λέει ότι η τηλεδιάσκεψη μειώνει τις διακοπές των μαθητών.

(Ανίπταμαι διαγωνίως)

Στατιστικά της αγοράς τηλεδιάσκεψης

17. Μέχρι το 2024, οι ετήσιες μονάδες τηλεδιάσκεψης και οι παραδόσεις αδειών θέσεων θα είναι 86,7 εκατομμύρια.

Το 2018, το μερίδιο αγοράς της τηλεδιάσκεψης σε εξοπλισμό, υποδομές και άδειες υπηρεσιών cloud ήταν 7,80 δισεκατομμύρια δολάρια, με περίπου 32,8 εκατομμύρια μονάδες να αποστέλλονται. Οι προβλέψεις για το 2024 δείχνουν πολλά υποσχόμενη ανάπτυξη με CAGR 21,5% από το 2018 έως το 2024.

(Cicion PR Newswire)

18. Η αγορά τηλεδιάσκεψης αναμένεται να φτάσει τα 13,82 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2024.

Λόγω της αύξησης της ζήτησης των χρηστών της επικοινωνίας βίντεο και των νέων χαρακτηριστικών προϊόντων που αλλάζουν αυτόν τον κλάδο, η αγορά βρίσκεται σε εκπληκτική ανάπτυξη. Σύμφωνα με την τρέχουσα τάση, είναι βέβαιο ότι θα έχει αυξανόμενο CAGR 12,1% κατά την περίοδο 2018-2024.

(Cicion PR Newswire)

19. Η αγορά Ασίας-Ειρηνικού θα καταγράψει 14% CAGR έως το τέλος του 2024.

Η αγορά Ασίας-Ειρηνικού είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές. Με βάση τα στατιστικά στοιχεία της αγοράς τηλεδιάσκεψης, η αγορά αναμένεται να αναπτυχθεί γρήγορα χάρη στην υποστηρικτική πολιτική της κυβέρνησης. Επιπλέον, η ταχεία υιοθέτηση από τους καταναλωτές εργαλείων τηλεδιάσκεψης που βασίζονται σε λογισμικό και cloud που έχουν αναπτυχθεί από αναπτυσσόμενες εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού είναι ένας επιπλέον οδηγός, ειδικά μεταξύ των μικρών επιχειρήσεων.

(Globe Newswire)

20. Τον Μάρτιο του 2020, οι εφαρμογές τηλεδιάσκεψης Android και iOS έφτασαν σε ρεκόρ 62 εκατομμύρια λήψεις την εβδομάδα.

Τα lockdown λόγω πανδημίας, η εργασία από το σπίτι και η κοινωνική απόσταση προκάλεσαν την άνοδο του τμήματος των εφαρμογών τηλεδιάσκεψης, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία της τηλεδιάσκεψης. Ειδικότερα, οι εφαρμογές επιχειρηματικών διασκέψεων σημείωσαν τεράστια ανάπτυξη. Το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης οφείλεται σε εφαρμογές όπως το Microsoft Teams, το Google Hangouts και το Zoom.

(TechCrunch)

21. Η αγορά CPAS προβλέπεται να φτάσει τα 17,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024.

Το CPAS σημαίνει «Πλατφόρμα επικοινωνίας ως υπηρεσία» και καλύπτει τις τηλεδιασκέψεις. Επιπλέον, η αγορά της πλατφόρμας φωνής και SMS ως υπηρεσίας (CPaaS), η οποία αποτελεί επίσης μέρος του τομέα ευρυζωνικών τηλεδιασκέψεων και τηλεδιάσκεψης, θα σημειώσει κάποια ανάπτυξη. Βάσει στατιστικών και προβλέψεων διαδικτυακών διασκέψεων, η αγορά CPaaS αναμένεται να φτάσει τα 10,9 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2022.

(Χρηματοοικονομικά σε απευθείας σύνδεση)

22. Μέχρι το τέλος του 2022, το βίντεο θα αντιπροσωπεύει το 82% της συνολικής επισκεψιμότητας IP.

Η Cisco προβλέπει ότι το 2022, η κίνηση IP που διασχίζει παγκόσμια δίκτυα θα ξεπεράσει την αρχή του Διαδικτύου το 2016. Οι μεγαλύτεροι οδηγοί είναι όλα τα μηχανήματα που χρησιμοποιούμε αυτήν τη στιγμή, καθώς τα περισσότερα από αυτά κάνουν χρήση του Διαδικτύου με κάποιο τρόπο.

(Cisco)

23. Σύμφωνα με προβλέψεις, οι αίθουσες συγκέντρωσης θα αντικαταστήσουν σχεδόν το 70% όλων των αιθουσών συσκέψεων μέχρι το τέλος του 2022.

Το huddle room είναι μια μικρή αίθουσα ήχου και βίντεο που χρησιμοποιείται για μια γρήγορη συνάντηση της ομάδας. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία εικονικών συσκέψεων, επί του παρόντος χρησιμοποιούνται στο 8,1% των συσκέψεων βιντεοδιάσκεψης. Ωστόσο, καθώς πολλές εταιρείες επιλέγουν κοινόχρηστο χώρο εργασίας, οι αίθουσες συγκέντρωσης θα αντικαταστήσουν το 69,8% όλων των χώρων συσκέψεων μέχρι το τέλος του 2022.

(Logitech)

24. Το 89% των οργανισμών χρησιμοποιεί πολλαπλές πλατφόρμες τηλεδιάσκεψης.

Η αγορά τηλεδιάσκεψης είναι αρκετά ευέλικτη. Συγκριτικά, η μέση εταιρεία αλλάζει μεταξύ δύο ή τριών διαφορετικών λύσεων. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες περιλαμβάνουν Zoom, GoToMeeting, Slack, Skype, Hangouts, Cisco, Webex και πολλές άλλες.

(Owl Labs)

25. Οι βιντεοσυναντήσεις μπορούν να μειώσουν το κόστος ταξιδιού κατά 30%.

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία τηλεδιάσκεψης, μια τέτοια συγκέντρωση θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά το κόστος μιας εταιρείας. Στην πραγματικότητα, το 92% των B2B marketers το χρησιμοποιούν για τις βασικές τους εργασίες μάρκετινγκ. Εκτός από την εξοικονόμηση στα έξοδα ταξιδιού, μπορεί επίσης να περιορίσει άλλα έξοδα. Για παράδειγμα, οι εταιρείες που χρησιμοποιούν λογισμικό βίντεο μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 11.000 $ ανά εργαζόμενο ετησίως.

(UC Today)

26. Οι κακώς οργανωμένες συναντήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες κόστισαν στις εταιρείες περίπου 399 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η διαδικτυακή υπηρεσία προγραμματισμού Doodle πραγματοποίησε μια μελέτη 19 εκατομμυρίων ραντεβού με περισσότερους από 6.500 επαγγελματίες στις ΗΠΑ, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως και στις ΗΠΑ, το κόστος των κακώς οργανωμένων συναντήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν 58 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία εικονικών συναντήσεων, οι δαπάνες μόνο από αυτές τις δύο χώρες ήταν μισό τρισεκατομμύριο δολάρια. Έτσι, αυτά τα έξοδα επηρέασαν την επιτυχία της επιχείρησης.

Ανάγνωση:  Στατιστικά Viber

(συμπ.)

27. Ο κύκλος εργασιών της Zoom το τελευταίο τρίμηνο του 2020 ήταν 78% υψηλότερος από ό,τι πέρυσι.

Ο κλάδος της τηλεδιάσκεψης έχει ωφεληθεί σημαντικά από την αρχή της πανδημίας. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά του Zoom, το τέταρτο τρίμηνο έκλεισε με θετικό τζίρο 188,3 εκατ. δολαρίων. Επιπλέον, τα συνολικά έσοδά της για το 2020 αυξήθηκαν κατά 88% σε ετήσια βάση στα 622,7 εκατομμύρια δολάρια.

(Ανίπταμαι διαγωνίως)

Στατιστικά στοιχεία για λογισμικό και πλατφόρμες τηλεδιάσκεψης

28. Τους πρώτους μήνες της πανδημίας, οι αναζητήσεις για διαδικτυακό λογισμικό και λογισμικό τηλεδιάσκεψης αυξήθηκαν κατά 500%.

Χάρη στην πανδημία, η αναζήτηση για λογισμικό τηλεδιάσκεψης εκτοξεύτηκε στα ύψη. Οι περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν τρόπους να ξεπεράσουν τα εμπόδια που βάζουν οι κλειδαριές. Ως αποτέλεσμα, ο ρυθμός ανάπτυξης της τηλεδιάσκεψης αυξήθηκε καθώς οι εφαρμογές συνομιλίας μέσω βίντεο χρησιμοποιήθηκαν για προσωπικές και επιχειρηματικές ανάγκες.

(Softermi)

29. Το 60% των ερωτηθέντων στην έρευνα ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποιεί εργαλεία βίντεο περισσότερο από ό,τι πριν από την πανδημία.

Εκτός από την έναρξη της πιο σημαντικής στροφής προς την απομακρυσμένη εργασία, η πανδημία προκάλεσε επίσης την εξέλιξη βασικών χαρακτηριστικών, όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία της τηλεδιάσκεψης. Η εξάπλωση της τεχνολογίας τηλεδιάσκεψης μετά την πανδημία ήταν άνευ προηγουμένου. Πάνω από το 50% των ερωτηθέντων ισχυρίστηκαν μάλιστα ότι χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο περισσότερο από πριν, υποδηλώνοντας ότι οι συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο τελειώνουν σιγά σιγά.

(Owl Labs)

30. Τον Μάιο του 2020, το Zoom κατέγραψε περισσότερους από 200 εκατομμύρια συμμετέχοντες σε καθημερινές συναντήσεις.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία τηλεδιάσκεψης, ο κορωνοϊός επηρέασε την ανάπτυξη αυτού του κλάδου, ειδικά για πολλαπλές πλατφόρμες. Ένα από τα πιο σημαντικά, το Zoom, είδε 200 εκατομμύρια συμμετέχοντες σε καθημερινές συναντήσεις τον Μάιο του 2020, από 10 εκατομμύρια τον Δεκέμβριο του 2019. Επιπλέον, ο αριθμός αυξήθηκε στα 300 εκατομμύρια τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Zoom.

(Επιχείρηση εφαρμογών)

31. Το 54% των ειδικών B2B παρακολουθούν διαδικτυακά σεμινάρια εβδομαδιαίως.

Το διαδικτυακό σεμινάριο είναι ένας τύπος τηλεδιάσκεψης που διοργανώνουν πολλές εταιρείες για τη συλλογή δυνητικών πελατών και τη διατήρηση της αφοσίωσης τόσο των πελατών όσο και των συνεργατών. Έτσι, οι επαγγελματίες του B2B μετακινήθηκαν σε διαδικτυακά σεμινάρια και η αύξηση της τηλεθέασης ακολούθησε την πανδημία. Για παράδειγμα, οι αμερικανικές επωνυμίες αύξησαν τον αριθμό των διαδικτυακών σεμιναρίων κατά 36% μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2020. Περίπου το 67% των επαγγελματιών μάρκετινγκ επενδύουν περισσότερο χρόνο σε διαδικτυακά σεμινάρια, σύμφωνα με τη στατιστική του Webinar.

(Ring Central)

32. Το 78% των οικοδεσποτών χρησιμοποιεί μια συγκεκριμένη πλατφόρμα για τα διαδικτυακά τους σεμινάρια.

Τα στατιστικά στοιχεία τηλεδιάσκεψης υποδηλώνουν ότι μόνο το 5% των κεντρικών υπολογιστών χρησιμοποιεί τυπικές πλατφόρμες βίντεο όπως το YouTube και το Vimeo. Οι περισσότεροι από αυτούς χρησιμοποιούν ειδικό λογισμικό διαδικτυακού σεμιναρίου. Αυτές οι πλατφόρμες είναι ως επί το πλείστον διαδικτυακές και οι συμμετέχοντες μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση σε αυτές ανεξάρτητα από τις συσκευές που χρησιμοποιούν. Ωστόσο, η πλειονότητα των ανθρώπων (93%) συμμετέχει σε διαδικτυακά σεμινάρια από επιτραπέζιους υπολογιστές.

(Λογισμικό διαδικτυακού σεμιναρίου)

33. Το Skype έφτασε τους 40 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινά τους πρώτους δύο μήνες του 2020.

Με βάση τα στατιστικά, πρόκειται για αύξηση 70% μέσα σε λίγους μήνες. Επιπλέον, τα λεπτά Skype-to-Skype αυξήθηκαν κατά 220% από μήνα σε μήνα. Ομοίως, τα στατιστικά στοιχεία τηλεδιάσκεψης αποκαλύπτουν ότι η χρήση του Microsoft Teams αυξήθηκε κατά 110% την ίδια περίοδο. Ως αποτέλεσμα, οι δύο κατέχουν ένα δίκαιο μερίδιο του μεριδίου αγοράς διαδικτυακών διασκέψεων.

(VentureBeat)

34. Η νέα πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης Gather συγκέντρωσε περισσότερους από 4 εκατομμύρια χρήστες το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Αυτή η πλατφόρμα έχει έναν ειδικό σκοπό να φέρει κοντά τους ανθρώπους ανεξάρτητα από τις ανάγκες τους. Μπορεί να είναι γάμοι, τακτική δουλειά, μαγικές συναντήσεις κ.λπ. Αυτή η ανάπτυξη δεν πέρασε απαρατήρητη όταν η Sequoia Capital επένδυσε 26 εκατομμύρια δολάρια στην startup. Για αναφορά, ο επενδυτικός κολοσσός έχει υποστηρίξει επίσης το Slack και το Zoom.

(TechCrunch)

35. Το 55,6% των χρηστών Houseparty των ΗΠΑ ανέφερε ότι έγινε μέλος της εφαρμογής αποκλειστικά λόγω της πανδημίας.

Το Houseparty είναι μια αμερικανική εφαρμογή τηλεδιάσκεψης που κέρδισε μεγάλη δημοτικότητα κατά τους πρώτους τερματισμούς λειτουργίας. Όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία της τηλεδιάσκεψης, μόνο το 4,5% των ερωτηθέντων που έχουν χρησιμοποιήσει αυτήν την εφαρμογή παιχνιδιών και ζωντανών βίντεο σχετικά με τη σύνδεση με την οικογένεια και τους φίλους.

(eMarketer)

36. Το FaceTime ήταν η πιο κοινή πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε από το 47,6% των Αμερικανών για συνομιλία με την οικογένεια και τους φίλους κατά το πρώτο lockdown.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες απαντήσεις της έρευνας των ερωτηθέντων, το FaceTime και το Facebook (44,1%) ήταν οι δύο πιο κοινές πλατφόρμες τηλεδιάσκεψης τον Μάρτιο του 2020. Στην τρίτη θέση ήταν το Zoom με 31,5%, ακολουθούμενο από το Skype με 22,5%. Περίπου το 18,4% επέλεξε το WhatsApp, ενώ το Google Duo και το Google Hangouts επέλεξαν το 14% και το 8,6% των ερωτηθέντων.

(eMarketer)

37. Το ζουμ καταναλώνει αυτήν τη στιγμή 7 εκατομμύρια byte δεδομένων την ημέρα.

Αυτός ο αριθμός σημαίνει επιπλέον 210.000 terabyte το μήνα, όλα χάρη στην πανδημία και τις επιπτώσεις της. Όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία τηλεδιάσκεψης, οι χρήστες κατέβασαν το Zoom στην Αμερική 14 φορές περισσότερο από ό,τι το τελευταίο τρίμηνο του 2019, 20 φορές περισσότερο στο Ηνωμένο Βασίλειο, 22 φορές περισσότερο στη Γαλλία και 55 φορές περισσότερο στην Ιταλία.

(Χρηματοοικονομικά σε απευθείας σύνδεση)

38. Το Microsoft Teams έφτασε τους 17 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως το 2020.

Όπως και άλλες εφαρμογές τηλεδιάσκεψης, το Microsoft Teams επωφελήθηκε από την απομακρυσμένη εργασία. Ως αποτέλεσμα, φιλοξενεί πλέον 4,1 δισεκατομμύρια λεπτά συνεδριάσεων την ημέρα.

(Χρηματοοικονομικά σε απευθείας σύνδεση)

39. Μόνο το 58% των αγοραστών τηλεδιάσκεψης πιστεύει ότι τα αγορασμένα προϊόντα ανταποκρίνονται στις υποσχέσεις πωλήσεων και μάρκετινγκ.

Πολλοί πιστεύουν ότι οι πλατφόρμες τηλεδιάσκεψης δεν ανταποκρίνονται στις υποσχέσεις μάρκετινγκ και πωλήσεων. Για παράδειγμα, το 80% των αγοραστών του Zoom πιστεύει ότι η πλατφόρμα εκπληρώνει τις υποσχέσεις της. Ωστόσο, το ποσοστό των Ομάδων της Microsoft είναι πολύ χαμηλότερο, 46%. Το Skype για επιχειρήσεις και το GoToMeeting είναι δύο άλλες πλατφόρμες που δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες.

Ανάγνωση:  3 Συμβουλές για να κρατήσετε περισσότερο την προσοχή του κοινού σας

(TrustRadius)

Άλλα αξιοσημείωτα στατιστικά στοιχεία τηλεδιάσκεψης

40. Περίπου το 75% των εργαζομένων που ερωτήθηκαν ισχυρίζονται ότι διατήρησαν την παραγωγικότητα τους πρώτους μήνες της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, η τεχνολογία ή η χρήση τηλεδιάσκεψης βοήθησε στη διατήρηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων κατά το αρχικό σοκ της πανδημίας. Ενώ το 75% των ανθρώπων παρέμεινε παραγωγικό σε μεμονωμένες εργασίες, το 51% επιβεβαίωσε ότι παρέμεινε παραγωγικό σε συλλογικές εργασίες.

(BCG)

41. Για το 94% των εταιρειών, η παραγωγικότητα είναι το σημαντικότερο πλεονέκτημα της τηλεδιάσκεψης.

Η τηλεδιάσκεψη έχει πολλά πλεονεκτήματα, αλλά το νούμερο ένα είναι η βελτίωση της παραγωγικότητας. Επιπλέον, το 90% των χρηστών λέει ότι η επικοινωνία μέσω βίντεο τους βοηθά να κατανοήσουν καλύτερα την άποψή τους. Επιπλέον, το 89% συμφωνεί ότι η τηλεδιάσκεψη μειώνει τον χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωση των εργασιών. Τέλος, το 89% των χρηστών λέει ότι το βίντεο τους κάνει να νιώθουν συνδεδεμένοι.

(φυσικό μέγεθος)

42. Το 41% ​​των χρηστών πιστεύει ότι οι εταιρείες που χρησιμοποιούν τηλεδιάσκεψη έχουν πιο αφοσιωμένους υπαλλήλους.

Όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία αφοσίωσης σε εικονικές συσκέψεις, οι εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν εργαλεία βίντεο είναι πιο αφοσιωμένοι από άλλους. Επιπλέον, το 38% των χρηστών πιστεύει ότι είναι πιο παραγωγικοί, ενώ το 31% ισχυρίζεται ότι η επικοινωνία μέσω βίντεο τους βοηθά να συνδεθούν εύκολα με τους σχετικούς μετόχους.

(Επικοινωνία με το Γραφείο)

43. Οι εργαζόμενοι εξοικονομούν $2.000 έως $7.000 ετησίως σε ταξίδια και έξοδα απλά χρησιμοποιώντας τηλεδιάσκεψη.

Η τηλεδιάσκεψη βοηθά τους εργαζόμενους, όχι μόνο τις εταιρείες. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, οι εργαζόμενοι μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 7.000 δολάρια ετησίως από το κόστος που θα είχαν από τις προσωπικές συναντήσεις.

(UC σήμερα)

44. Το 51% των ανθρώπων απαντά σε βιντεοκλήσεις που σχετίζονται με την εργασία από το σπίτι.

Με βάση τα δεδομένα της τηλεδιάσκεψης, το γραφείο και το σπίτι δεν είναι τα μόνα μέρη όπου οι άνθρωποι συζητούν για τη δουλειά. Στην πραγματικότητα, μόνο το 33% των ανθρώπων συμμετείχαν σε μια κλήση τηλεδιάσκεψης από έναν χώρο εργασίας. Το 24% δέχτηκε κλήσεις από εστιατόρια ή καφέ. περίπου το 21% απάντησε από την κρεβατοκάμαρά του, ενώ το 14% απάντησε από το αεροδρόμιο.

(φυσικό μέγεθος)

45. Οι εταιρείες που υποστηρίζουν τις διαδικτυακές διασκέψεις καταγράφουν 25% λιγότερη εναλλαγή προσωπικού.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εργασίας, το κόστος αντικατάστασης ενός εργαζομένου είναι το 33% του ετήσιου μισθού. Για παράδειγμα, ένας υπάλληλος με μέσο μισθό 45.000 $ ετησίως θα έχει κόστος 15.000 $. Αυτό σημαίνει ότι η τηλεδιάσκεψη βοηθά τις εταιρείες να μειώσουν τέτοιο πιθανό κόστος.

(Cision PR Newswire, HR Drive)

46. ​​83% των εργαζομένων πιστεύουν ότι η εξ αποστάσεως εργασία θα τους έκανε πιο ικανοποιημένους.

Η απομακρυσμένη εργασία και η τηλεδιάσκεψη έχουν αυξήσει την ευτυχία του μέσου εργαζόμενου. Τα στατιστικά στοιχεία ικανοποίησης από εικονικές συναντήσεις δείχνουν ότι οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι έχουν 57% περισσότερες πιθανότητες να είναι ικανοποιημένοι. Επιπλέον, το 80% των ανθρώπων που εργάζονται εξ αποστάσεως περιέγραψαν το επίπεδο άγχους τους κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ως μέτριο ή ανύπαρκτο.

(Velocity Global)

47. Το 51% των εργαζομένων πριν από την πανδημία θεώρησε ότι οι εταιρείες που χρησιμοποιούν τηλεδιάσκεψη είναι καινοτόμες.

Σε αντίθεση με πριν από την πανδημία, η τηλεδιάσκεψη είναι αρκετά συνηθισμένη αυτές τις μέρες. Πριν από την πανδημία, πολλοί εργαζόμενοι θεωρούσαν ότι οι εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν τηλεδιάσκεψη ήταν πιο αφοσιωμένοι (41%), δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία εικονικών συναντήσεων. Ομοίως, το 31% πίστευε ότι ήταν πιο επιτυχημένες και τελικά, το 55% πίστευε ότι αυτές οι εταιρείες ήταν πιο συνεργατικές.

(TrustRadius)

48. Οι κακώς εξοπλισμένες αίθουσες συσκέψεων είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια (52%) για την ταχύτερη εισαγωγή της τηλεδιάσκεψης.

Τα στατιστικά στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η αίθουσα συσκέψεων με πάντα κρατήσεις (44%) εξοπλισμένη με βίντεο είναι ένα από τα πιο σημαντικά εμπόδια για την ταχεία υιοθέτηση της τηλεδιάσκεψης. Μερικές φορές είναι ακριβό να προσφέρουμε πρόσβαση σε βίντεο σε όλους (44%). Επιπλέον, η αποκλειστικότητα των δωματίων βίντεο (36%) είναι μια άλλη πρόκληση, ενώ οι περιορισμοί εύρους ζώνης είναι επόμενοι στο 32%.

(Χρηματοοικονομικά σε απευθείας σύνδεση)

49. Το 56% των CFO επενδύουν σε τηλεδιάσκεψη για να μειώσουν τα περιττά ταξίδια.

Όπως έχει ήδη επιβεβαιωθεί, η τηλεδιάσκεψη μειώνει το κόστος τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τις εταιρείες. Ως εκ τούτου, περισσότεροι από τους μισούς CFO που ανταποκρίθηκαν στην έρευνα σχεδιάζουν να επενδύσουν σε αυτή τη μορφή επικοινωνίας για να μειώσουν την ανάγκη για ταξίδια.

(SoGoSurvey)

50. Το 90% των εταιρειών της Βόρειας Αμερικής ξοδεύουν χρήματα σε τηλεδιάσκεψη.

Καθώς οι περισσότεροι εργαζόμενοι επιλέγουν ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας μετά την πανδημία, η τηλεδιάσκεψη παραμένει σημαντική. Με την επόμενη ανάπτυξη της αγοράς, εταιρείες ειδικά στη Βόρεια Αμερική και παγκοσμίως σχεδιάζουν να επενδύσουν περισσότερα χρήματα στις λειτουργίες βίντεο τους, όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία εικονικών συναντήσεων.

(Φωνή)

συμπέρασμα

Παρά την αναμενόμενη επιστροφή στα γραφεία μετά το χτύπημα της πανδημίας, πολλές εταιρείες και εργαζόμενοι έχουν βιώσει τα οφέλη της εξ αποστάσεως εργασίας. Επομένως, η επιστροφή στο γραφείο δεν σημαίνει απαραίτητα το τέλος της τηλεδιάσκεψης. Μέχρι στιγμής, η τηλεδιάσκεψη βρίσκεται σε άνοδο. Στο εξής, και σύμφωνα με αυτά τα στατιστικά στοιχεία τηλεδιάσκεψης, αυτή η μορφή θα διατηρήσει τη συνάφειά της για τα επόμενα χρόνια.