Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Στατιστικά στοιχεία πωλήσεων

Υπάρχουν σημάδια αλλαγής στον κλάδο των πωλήσεων εδώ και αρκετό καιρό. Αν και δεν είναι αμέσως σαφές εάν πρόκειται απλώς για μια αισθητική αλλαγή ή για κάτι πιο θεμελιώδες, τα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία πωλήσεων θα σας βοηθήσουν να το καταλάβετε. Ασχολούμαστε με κρίσιμες πτυχές για την πώληση προϊόντων και υπηρεσιών σε διαφορετικούς κλάδους και σε διαφορετικά κανάλια και μελετάμε τις τελευταίες τάσεις στις ηλεκτρονικές αγορές. Ο στόχος είναι να δοθεί η ευκαιρία στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και στους διευθυντές πωλήσεων να εξετάσουν πόσο καλά παρακολουθούν τις συνεχείς αλλαγές.

Στατιστικά στοιχεία πωλήσεων (επιλογή προμηθευτή)

  • Το 77% των ηγετών πωλήσεων λέει ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός τους έχει επιταχυνθεί από το 2019.
  • Το 41% ​​των ερευνητών δεν στοχεύει στο σωστό κοινό.
  • Το 88% των αντιπροσώπων πωλήσεων τονίζουν τη σημασία της πρόβλεψης των αναγκών των πελατών.
  • Η έλλειψη κινήτρων αναζήτησης είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για το 66% των πωλητών.
  • Το 40% των επαγγελματιών πωλήσεων δεν πέτυχαν τους εισοδηματικούς στόχους τους το 2020.
  • Οι τιμές κλεισίματος θα μειωθούν εάν χρησιμοποιούνται οι λέξεις “έκπτωση” ή “συμφωνία” στην κλήση πώλησης.
  • Το 63% των διευθυντών πωλήσεων πιστεύει ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο επιτρέπει στις ομάδες τους να επικεντρωθούν στις πιο σημαντικές πτυχές της δουλειάς τους.
  • Το 70% των διευθυντών πωλήσεων πιστεύει ότι η αύξηση των εσόδων προέρχεται από υπάρχοντες πελάτες.

Γενικά στατιστικά στοιχεία πωλήσεων

1. Οι μεγαλύτερες αλλαγές πωλήσεων το 2020 ήταν ο σχεδιασμός στρατηγικής, η ανάλυση αποτελεσμάτων και ο συντονισμός στρατηγικής.

Το 2020 ήταν μια από τις πιο απαιτητικές περιόδους στη σύγχρονη ιστορία και έδειξε πόσο σημαντική μπορεί να είναι μια στρατηγική προσέγγιση στις πωλήσεις. Ο σχεδιασμός στρατηγικής ήταν στην κορυφή της λίστας αλλαγών για το 56% των αντιπροσώπων πωλήσεων, ακολουθούμενος από την ανάλυση απόδοσης και τον συντονισμό στρατηγικής για το 55%.

(Αναφορά κατάστασης πωλήσεων)

2. Σχεδόν το 80% των ηγετών πωλήσεων λένε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός τους έχει επιταχυνθεί από το 2019.

Η τεχνολογική ανάπτυξη επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές βλέπουν τις μάρκες και τις μεθόδους λειτουργίας τους. Οι εταιρείες πρέπει να προσαρμοστούν και να ακολουθήσουν τις τελευταίες τάσεις για να συμβαδίζουν με τις προσδοκίες τους. Τα γεγονότα σχετικά με τις πωλήσεις δείχνουν ότι το 77% των επαγγελματιών πωλήσεων συμφωνεί ότι η ψηφιακή επιρροή ήταν πολύ μεγαλύτερη από το 2019.

Πίνακας περιεχομένων

(Αναφορά κατάστασης πωλήσεων)

3. Οι πιο επιτυχημένοι πωλητές επιτυγχάνουν τουλάχιστον το 125% των εσόδων τους.

Οι ηγέτες πωλήσεων που ξεπερνούν τους συνομηλίκους τους προσαρμόζονται στις γρήγορες αλλαγές και ανταποκρίνονται γρήγορα στις ανάγκες των πελατών τους. Το αποτέλεσμα είναι να επιτυγχάνετε τουλάχιστον το 125% των καθορισμένων στόχων εσόδων κάνοντας κάποια πράγματα διαφορετικά. Ανέφεραν ότι χρησιμοποιούν περισσότερο την τεχνολογία, είναι πολύ ενεργοί στο LinkedIn, χρησιμοποιούν πληροφορίες CRM, ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στην εξάσκηση και βασίζονται συχνότερα σε πληροφορίες.

(Έκθεση LinkedIn 2020)

4. Το μέγεθος της αγοράς του κλάδου άμεσων πωλήσεων των ΗΠΑ το 2020 ήταν 67,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ένα από τα πιο σημαντικά τμήματα εξωτερικών πωλήσεων, οι πωλήσεις από πόρτα σε πόρτα, διαγράφηκε το 2011 και συμπεριλήφθηκε ως μία από τις 10 κορυφαίες καριέρες νεκρών ή ετοιμοθάνατων. Παραδόξως, οι στατιστικές πωλήσεων από πόρτα σε πόρτα δείχνουν ότι ο κλάδος έχει αναπτυχθεί από τότε, αυξάνοντας σε αξία κατά 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ 2009 και 2017. Ο κλάδος των άμεσων πωλήσεων εκτιμήθηκε σε 67,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020.

(IBIS World)

5. Ο μέσος μισθός για τους αντιπροσώπους πωλήσεων στις ΗΠΑ είναι πάνω από 55.000 $.

Ο ετήσιος μισθός για τους αντιπροσώπους πωλήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εκπαίδευση, την εμπειρία και άλλες σχετικές δεξιότητες. Ο χαμηλότερος μέσος βασικός μισθός για επαγγελματίες πωλήσεων είναι περίπου $40.000 και μπορεί να είναι πάνω από $70.000 για θέσεις εργασίας υψηλότερου επιπέδου.

(Πληρωμή)

6. Τα ενοίκια εσωτερικών πωλήσεων αυξάνονται με ετήσιο ρυθμό 15 τοις εκατό.

Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να επηρεάζει τις πωλήσεις, ο αριθμός των πρακτόρων πεδίου έχει μειωθεί την τελευταία δεκαετία. Από την άλλη πλευρά, οι εσωτερικές στατιστικές πωλήσεων δείχνουν ετήσια αύξηση 15% στις νέες προσλήψεις. Οι εσωτερικές πωλήσεις είναι ένας αποδεδειγμένα οικονομικά αποδοτικός πόρος, και σήμερα ακόμη και οι αντιπρόσωποι πεδίου χρησιμοποιούν μέρος του χρόνου πωλήσεών τους εξ αποστάσεως.

(Business2Community)

7. Πάνω από το 40% των ερευνητών δεν στοχεύουν στο σωστό κοινό.

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη στις πωλήσεις είναι να προσεγγίσεις το λάθος κοινό-στόχο. Η απώλεια χρόνου με άτομα που δεν αγοράζουν είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για το 41% ​​των υποψήφιων ηγετών. Ενώ η εφαρμογή 100% είναι σχεδόν αδύνατη για οποιαδήποτε σειρά προϊόντων, η εκτέλεση εργασιών στο παρασκήνιο πριν από την αναζήτηση μπορεί να βελτιώσει τις πωλήσεις.

(RainSalesTraining)

8. Σχεδόν το 90% των αντιπροσώπων πωλήσεων τονίζουν τη σημασία της πρόβλεψης των αναγκών των πελατών.

Οι ασταθείς οικονομικές συνθήκες της παγκόσμιας πανδημίας έχουν επίσης αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε τις ανάγκες των πελατών. Η προληπτική δράση φαίνεται να αποτελεί προτεραιότητα σε αυτό το κλίμα. Τα στατιστικά στοιχεία αντιπροσώπων πωλήσεων δείχνουν ότι το 88% των αντιπροσώπων χρησιμοποιούν πρόσθετες πληροφορίες για να καλύψουν τις ανάγκες των μεμονωμένων πελατών. Ορισμένες από αυτές τις πτυχές περιλαμβάνουν την καταγραφή του ιστορικού επικοινωνίας και αγορών, ακόμη και πληροφορίες ανταγωνιστών.

(Αναφορά κατάστασης πωλήσεων)

9. Χρειάζονται κατά μέσο όρο 8 αλληλεπιδράσεις για να εξασφαλίσετε μια συνάντηση με έναν υποψήφιο.

Οι έμπειροι πωλητές γνωρίζουν ότι χρειάζονται περισσότερες από μία αλληλεπιδράσεις για να διασφαλιστεί το πρώτο ραντεβού. Πρέπει να χρησιμοποιείτε διαφορετικά κανάλια και να είστε επίμονοι επειδή οι ανταγωνιστές σας στοχεύουν πιθανούς πελάτες. Τα στατιστικά στοιχεία πωλήσεων δείχνουν κατά μέσο όρο 8 αλληλεπιδράσεις για να τραβήξουν την προσοχή και να εξασφαλίσουν ένα ραντεβού. Μια επιτυχημένη καμπάνια θα πρέπει να περιλαμβάνει έναν συνδυασμό καναλιών email, social media, τηλεφώνου, άμεσης αλληλογραφίας κ.λπ.

(RainSalesTraining)

10. Η ικανοποίηση του πελάτη είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος μέτρησης της απόδοσης των πωλήσεων.

Μια έρευνα στις ΗΠΑ που μετρά την απόδοση των πωλητών δείχνει ότι η πιο δημοφιλής μέτρηση, με το 43% των ερωτηθέντων, είναι η ικανοποίηση των πελατών. Μια άλλη επιλογή υποστηρίζει επίσης τη σημασία μιας προσέγγισης με επίκεντρο τον χρήστη για τους περισσότερους πωλητές, με το 40% της διατήρησης πελατών. Τα στατιστικά στοιχεία πωλήσεων αποκαλύπτουν επίσης ότι οι ποσοστώσεις συναντήσεων είναι ακόμα κρίσιμες, με τις ποσοστώσεις τόσο των ομάδων όσο και των ατομικών να πληρούνται στο 37%.

(Έκθεση LinkedIn 2020)

11. Η εύρεση ποιοτικών δυνητικών πελατών είναι πιο σημαντική από την αύξηση του συνολικού αριθμού δυνητικών πελατών.

Ο επιπλέον κανόνας της ποιότητας ισχύει για τους περισσότερους πωλητές σήμερα. Όταν ρωτήθηκαν για τις κορυφαίες προτεραιότητές τους, το 77% απάντησε ότι αποκτά δυνητικούς πελάτες υψηλής ποιότητας. Συγκριτικά, μόνο το 41% ​​πιστεύει έτσι στην αύξηση του συνολικού αριθμού δυνητικών πελατών. Τα σχετικά στοιχεία πωλήσεων δείχνουν ότι ο λόγος για αυτό είναι ότι πολλοί υποψήφιοι πελάτες καταλήγουν να είναι χάσιμο χρόνου επειδή δεν μετατρέπονται σε πελάτες.

(Μεσαίας κατηγορίας)

12. Τα στατιστικά στοιχεία αναζήτησης αποκαλύπτουν την έλλειψη κινήτρων ως τη μεγαλύτερη πρόκληση για τα δύο τρίτα των πωλητών.

Η εύρεση κινήτρων είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη των εισοδηματικών σας στόχων και ταυτόχρονα μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις. Είναι το πρώτο βήμα στη διαδικασία πωλήσεων και, ενώ δεν είναι τόσο συναρπαστικό όσο το κλείσιμο μιας συμφωνίας, κάθε νέα ευκαιρία είναι μια ευκαιρία για τους πωλητές. Τα δύο τρίτα των οργανισμών παραδέχονται ότι η παροχή κινήτρων στους πωλητές είναι η μεγαλύτερη πρόκληση. Όταν οι πωλητές ρωτήθηκαν για την αναζήτηση, το 66% είπε ότι δεν ξοδεύει αρκετό χρόνο ή ενέργεια για την αναζήτηση.

(RainSalesTraining)

13. Το 71% των πωλητών χρησιμοποιεί εργαλεία κοινωνικής πώλησης.

Καθώς περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού χρησιμοποιεί πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι έμποροι και οι πωλητές μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν με σύνεση. Τα στατιστικά στοιχεία πωλήσεων δείχνουν ότι το 90% των κορυφαίων πωλητών τα χρησιμοποιεί ήδη. Το συνολικό ποσοστό είναι 71% όλων των πωλητών που χρησιμοποιούν εργαλεία κοινωνικής πώλησης. Ορισμένες ομάδες αναφέρουν ένα ακόμη υψηλότερο συνολικό ποσοστό – για τους millennials είναι 78%.

Ανάγνωση:  Βασικά στοιχεία διαφήμισης καταστήματος: Προσέλκυση πελατών στην επιχείρησή σας

(Optinmonster)

14. Το 40% των επαγγελματιών πωλήσεων δεν πέτυχαν τους εισοδηματικούς στόχους τους το 2020.

Το γεγονός ότι οι στόχοι εσόδων δημιουργήθηκαν πριν από την έναρξη της πανδημίας βοηθά να κατανοήσουμε ότι πολλές εταιρείες δεν πέτυχαν τους στόχους τους. Ορισμένοι κλάδοι υπέφεραν περισσότερο από άλλους, αλλά συνολικά, το 40% έχασε τους στόχους εσόδων του το 2020. Το 16,5% ανέφερε σημαντικά χαμηλότερες επιδόσεις.

(Hubspot)

15. Το ROI της επένδυσης στην εκπαίδευση πωλήσεων είναι 353%.

Καθώς οι αλλαγές στην τεχνολογία διαμορφώνουν το έργο των πωλητών, η εκπαίδευση είναι απαραίτητη. Ο πρωταρχικός λόγος για τον οποίο οι εταιρείες επενδύουν στην εκπαίδευση του προσωπικού πωλήσεων είναι η βελτίωση των αποτελεσμάτων των πωλήσεων. Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία εκπαίδευσης πωλήσεων δείχνουν ότι για κάθε δολάριο που επενδύεται, οι εταιρείες κέρδισαν 4,53 δολάρια. Αυτό είναι ένα απίστευτο ROI 353% χωρίς αμφιβολία.

(Forbes)

Σημαντικά στατιστικά στοιχεία συμπεριφοράς πελατών

16. Το 86% των χρηστών ανέπαφων πληρωμών για πρώτη φορά θα συνεχίσει πιθανώς να το κάνει και στο μέλλον.

Για πολλούς χρήστες, πτυχές των διαδικτυακών συναλλαγών ήταν άγνωστες και ίσως ακόμη και τρομακτικές. Αλλά κάποια στιγμή πέρυσι, υπήρξαν ακόμη περισσότερες ανησυχίες σχετικά με την ανθρώπινη επαφή, έτσι πολλοί επέλεξαν τρόπους πληρωμής με μετρητά και ανέπαφες. Επειδή η εμπειρία της υγιεινής δεν είναι ποτέ πιο σημαντική από πέρυσι, οι στατιστικές πωλήσεων δείχνουν ότι το 86% των ατόμων που πρωτοεμφανίζονται είναι πιθανό να συνεχίσουν.

(Forbes)

17. Οι πελάτες ξοδεύουν 20-40% περισσότερο σε επωνυμίες με τις οποίες έχουν αλληλεπιδράσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα στοιχεία των πωλήσεων και το συνολικό ποσό των πωλήσεων δεν είναι ψέματα. Οι καταναλωτές αισθάνονται πιο θετικά για τις επιχειρήσεις που μπορούν να προσεγγίσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ξοδεύουν 20-40% περισσότερα χρήματα εάν αλληλεπιδρούν μαζί τους. Επιπλέον, το 49% των πελατών ηλικίας 18–29 ετών αναφέρει ότι πραγματοποιεί αγορές αφού δουν διαφημίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

(Optinmaster)

18. Οι τιμές κλεισίματος θα μειωθούν εάν χρησιμοποιούνται οι λέξεις “έκπτωση” ή “συμφωνία” στην κλήση πώλησης.

Πολλοί εκπρόσωποι πωλήσεων δεν αντιλαμβάνονται τον αρνητικό αντίκτυπο ορισμένων λέξεων και φράσεων που χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια των πωλήσεων. Οι αναφορές για “έκπτωση” μόνο καλό μπορούν να είναι, σωστά; Τα στατιστικά στοιχεία κλεισίματος πωλήσεων δείχνουν ότι τα ποσοστά κλεισίματος μειώνονται κατά 17% εάν η λέξη χρησιμοποιείται στην κλήση. Για τη λέξη «συμφωνία», η μείωση είναι 7 τοις εκατό. Μια άλλη πρόταση που μπορεί να έχει αρνητικό αποτέλεσμα αν επαναληφθεί τουλάχιστον 4 φορές είναι το «προσφέρουμε».

(LinkedIn)

19. Τα εξατομικευμένα email βελτιώνουν τα ποσοστά μετατροπών κατά 10%.

Το one-to-one marketing βοηθά στην αποτελεσματική στόχευση συγκεκριμένων χρηστών και στη δημιουργία καλύτερων σχέσεων με δυνητικούς πελάτες και πελάτες. Το 31% των πελατών λέει ότι η λήψη ενός προσωπικού email τους ενθαρρύνει να κάνουν αγορές. Προβάλλοντας την ανθρώπινη πλευρά της επιχείρησής σας, μπορείτε να βελτιώσετε τα ποσοστά μετατροπών κατά 10%. Το CTR είναι 14% υψηλότερο εάν εφαρμοστεί μια στρατηγική εξατομίκευσης.

(Μεσαίας κατηγορίας)

20. Πάνω από το 80% των αγοραστών συναντούν πωλητές που επικοινωνούν μέσω τηλεφώνου.

Η τεχνική της παλιάς σχολής ψυχρής κλήσης εξακολουθεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος προσέγγισης πιθανών πελατών. Το επιβλητικό 82% των αγοραστών δεν θα αρνηθεί ένα ραντεβού εάν ένας αντιπρόσωπος τους επικοινωνήσει τηλεφωνικά, όπως αποκαλύπτουν τα στατιστικά στοιχεία κλήσεων πωλήσεων. Η έλλειψη υπομονής με τους αντιπροσώπους πωλήσεων είναι ο νούμερο ένα λόγος για την αποτυχία, με το 44% των αντιπροσώπων πωλήσεων να εγκαταλείπει μετά από μία επόμενη κλήση.

(LinkedIn)

21. Σχεδόν το 90% των παραληπτών δώρων είναι πιθανό να αγοράζουν διαδικτυακά πιο συχνά.

Σε όλους αρέσουν τα δώρα και η χρήση τους στις πωλήσεις μπορεί να είναι αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής. Έως και το 90% των καταναλωτών παραδέχονται ότι είναι πιθανό να αγοράσουν περισσότερα από το ίδιο ηλεκτρονικό κατάστημα εάν λάβουν ένα δώρο. Χάρη στη στρατηγική, η αφοσίωση των πελατών αυξάνεται, γεγονός που μπορεί να αυξήσει το ποσό των πωλήσεων στο μέλλον.

(Με βάση το Shoptimized)

22. Σχεδόν οι μισοί αγοραστές πιστεύουν ότι βασικό χαρακτηριστικό ενός πωλητή είναι η «αξιοπιστία».

Μία από τις τάσεις που καθοδηγούνται από τους πελάτες είναι ότι “η εμπιστοσύνη ολοκληρώνει τις συμφωνίες”. Τα στοιχεία πωλήσεων δείχνουν ότι το 47% των αγοραστών τόνισε τη σημασία της «αξιοπιστίας» των πωλητών ως κορυφαίας ποιότητας. Ακολούθησε η «ίση» ποιότητα για το 44 τοις εκατό των αγοραστών. Το 40% ανέφερε επίσης την «εμπειρογνωμοσύνη του κλάδου» ως σημαντικό χαρακτηριστικό που εκτιμούν. Η ενεργητική ακρόαση ήταν το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό των πωλητών για το 42% των αγοραστών.

(Έκθεση LinkedIn 2020)

23. Οι καταναλωτές έχουν 4 φορές περισσότερες πιθανότητες να κάνουν μια αγορά εάν λάβουν σύσταση από έναν φίλο.

Το μάρκετινγκ παραπομπής βασίζεται στην εμπιστοσύνη και σε έναν κόσμο γεμάτο ψευδείς διαφημίσεις, οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να εμπιστευτούν εάν κάποιος φίλος ή μέλος της οικογένειας προτείνει ένα προϊόν. Τα στατιστικά στοιχεία πωλήσεων με παραπομπή δείχνουν ότι οι καταναλωτές είναι 4 φορές πιο πιθανό να κάνουν μια αγορά εάν λάβουν σύσταση από έναν φίλο. Το 92% των ανθρώπων λένε ότι εμπιστεύονται τις προτάσεις περισσότερο από τις διαφημίσεις.

(BigCommerce)

24. Περισσότεροι από τους μισούς καταναλωτές πιστεύουν ότι η διαδικτυακή τους έρευνα είναι καλύτερη από την αλληλεπίδραση με έναν πωλητή.

Η εμφάνιση νέων δυνατοτήτων και αγοραστών δεν εξαρτάται τόσο πολύ από τις προσπάθειες των πωλητών και μόνο. Οι αποφάσεις των πελατών εξαρτώνται όλο και περισσότερο από την εικονική παρουσία των εμπορικών σημάτων. Τα στοιχεία πωλήσεων δείχνουν ότι το 53% των αγοραστών πιστεύει ότι η έρευνά τους είναι καλύτερη από την αλληλεπίδραση με τους πωλητές.

(SuperOffice)

Ο αντίκτυπος του ψηφιακού μετασχηματισμού στις πωλήσεις

25. Πάνω από το 60% των διευθυντών πωλήσεων πιστεύουν ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο επιτρέπει στις ομάδες τους να επικεντρωθούν στις πιο σημαντικές πτυχές της δουλειάς τους.

Η πολυπλοκότητα της δουλειάς των επαγγελματιών πωλήσεων διευρύνεται, καθώς το πρωταρχικό τους καθήκον δεν είναι πλέον απλώς η λήψη παραγγελιών. Οι ψηφιακοί μετασχηματισμοί στον κλάδο θεωρούνται πλεονέκτημα από το 63% των διευθυντών πωλήσεων. Ο ρόλος των πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου που επεξεργάζονται παραγγελίες γίνεται όλο και πιο στρατηγικός. Οι πωλητές έχουν πλέον περισσότερο χρόνο για να μάθουν για τα προϊόντα και τους πελάτες τους.

(Δύναμη πωλήσεων)

26. Τα καθαρά κέρδη της Amazon αυξήθηκαν κατά 84% το 2020.

Η εκπληκτική οικονομική απόδοση της Amazon έφτασε σε καθαρά κέρδη 386 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020. Τα στατιστικά στοιχεία πωλήσεων στο Διαδίκτυο δείχνουν ότι η ανάπτυξη των ψηφιακών πλατφορμών στις βιομηχανίες που επηρεάστηκαν από την πανδημία οδήγησε σε αύξηση 84% στα συνολικά καθαρά κέρδη της εταιρείας. Αυτό είναι περισσότερο από 100 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερο από το 2019.

Ανάγνωση:  Ασφαλίστε την ψηφιακή σας αυτοκρατορία: Οι καλύτερες εφαρμογές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για ιδιοκτήτες επιχειρήσεων

(Forbes)

27. Η συνολική αύξηση των εσόδων των κυρίαρχων εταιρειών ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο το 2021 προβλέπεται να αυξηθεί κατά 50% σε σύγκριση με το 2019.

Πολλές εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου, συμπεριλαμβανομένων των Amazon, eBay και Alibaba, θεωρείται ότι κυριαρχούν παγκοσμίως. Η εκτίμηση για την κατακόρυφη ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου παγκοσμίως είναι 29%, ενώ οι αγορές εντός καταστημάτων σε πολλούς κλάδους μειώθηκαν το 2020. Οι διαδικτυακές ταξιδιωτικές υπηρεσίες όπως η Booking.com, η Expedia και η Lastminute.com θα μειωθούν κατά 14% το 2019- σεζόν 2021.

(Στατιστική)

28. Η τηλεδιάσκεψη είναι ένα εργαλείο πωλήσεων του οποίου η αξία έχει αυξηθεί περισσότερο από το 2019.

Η εισαγωγή κατάλληλων εργαλείων αποτελεί σημαντικό μέρος της εφαρμογής μιας αποτελεσματικής στρατηγικής πωλήσεων. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία πωλήσεων, η αξία των εργαλείων τηλεδιάσκεψης έχει αυξηθεί περισσότερο από το 2019, ειδικά από την έναρξη της πανδημίας. Η τεχνητή νοημοσύνη, οι εφαρμογές για κινητά, τα συστήματα CRM και τα εργαλεία αναζήτησης πωλήσεων έχουν γίνει επίσης βασικά σύνολα εργαλείων πωλήσεων.

(Αναφορά κατάστασης πωλήσεων)

29. Το LinkedIn Sales Navigator είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία λογισμικού απομακρυσμένων πωλήσεων.

Το LinkedIn είναι μια ευρέως γνωστή πλατφόρμα για τις περισσότερες παραγωγές δυνητικών πελατών, ειδικά για εταιρείες B2B. Το LinkedIn δημιουργεί 266% περισσότερους πελάτες σε σύγκριση με το Facebook και το Instagram. Είναι λογικό ότι το Sales Navigator του ήταν μεταξύ των 10 κορυφαίων εργαλείων λογισμικού του 2020. Άλλα περιλαμβάνουν τα Clodura, CrunchBase, Owler και Calendly.

(Μεσαίας κατηγορίας)

30. Οι περισσότερες μάρκες B2B αναμένουν ότι οι ψηφιακές πωλήσεις θα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 50% της επιχείρησής τους εντός δύο ετών.

Κάποια στιγμή το 2020, η επιλογή ήταν εξ αποστάσεως πωλήσεις ή μη πωλήσεις. Ακόμη και εταιρείες που προηγουμένως ήταν απρόθυμες να αγκαλιάσουν τις ψηφιακές τάσεις ενέδωσαν και πολλά οφέλη έχουν γίνει εμφανή. Οι στατιστικές πωλήσεων B2B αποκαλύπτουν ότι το 38% των εταιρειών ισχυρίζεται ότι έχει χειριστεί εξαιρετικά καλά τις πωλήσεις εξ αποστάσεως. Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι περισσότερες επωνυμίες αναμένουν ότι οι ψηφιακές πωλήσεις θα αυξηθούν περισσότερο από 50% σε μόλις 2 χρόνια.

(Δύναμη πωλήσεων)

31. Η παγκόσμια αγορά λογισμικού CRM εκτιμάται ότι θα αυξηθεί με CAGR 12,1% έως το 2024.

Η σημασία του λογισμικού διαχείρισης πελατειακών σχέσεων μπορεί να φανεί στη συσχέτιση μεταξύ της απόδοσης των πωλήσεων και των ποσοστών υιοθέτησης του CRM. Οι εταιρείες με ποσοστό υιοθέτησης 75% ή λιγότερο έχουν χαμηλότερες πωλήσεις και διατήρηση πελατών. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που σύμφωνα με την πρόβλεψη για τα έτη 2019-2024, το ετήσιο επιτόκιο είναι 12,1%. Μετά από αυτό, η αγορά αναμένεται να φτάσει τα 85,8 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

(Ειδήσεις IPS)

32. Η βιομηχανία λογισμικού αυτοματισμού μάρκετινγκ CAGR εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 19,2% (2020-2025).

Το 2020, η αγορά αποτιμήθηκε στα 6,89 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα στατιστικά στοιχεία παραγωγικότητας πωλήσεων εκτιμούν μια απότομη ανάπτυξη σε CAGR 19,2% μέχρι το 2025, όταν το συνολικό ποσό θα είναι περίπου 18 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι εταιρείες B2B και B2C χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο λύσεις αυτοματισμού μάρκετινγκ, όπως chatbot, αυτοματοποιημένα ενημερωτικά δελτία κ.λπ., για να τις βοηθήσουν να επιτύχουν την καλύτερη εμπειρία πελατών, να αυξήσουν τη δημιουργία δυνητικών πελατών και τα στοιχεία πωλήσεων.

(Στατιστική)

33. Οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθούν περισσότερο από το ένα τρίτο το 2021.

Με βάση τις προσδοκίες των αγοραστών και τον χρόνο που αφιερώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το κοινωνικό εμπόριο στις ΗΠΑ θα αντιπροσωπεύει το 4,3% του συνόλου το 2021. Το Instagram και το Pinterest παραμένουν οι κορυφαίες πλατφόρμες λιανικής, αλλά το Facebook, το Snapchat και το TikTok επεκτείνουν όλες τις προσφορές τους στην περιοχή. Τα συνολικά έσοδα εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 36,09 δισεκατομμύρια δολάρια, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 34,8% σε σχέση με το 2020.

(eMarketer)

34. Η αύξηση της φωνητικής και οπτικής αναζήτησης μπορεί να αυξήσει τα έσοδά σας από το ψηφιακό εμπόριο κατά 30%.

Η παρακολούθηση των τελευταίων τάσεων είναι ιδιαίτερα σημαντική για το ψηφιακό εμπόριο. Η κατανόηση του τρόπου περιήγησης των επισκεπτών σας και η ενεργοποίηση μιας εξαιρετικής εμπειρίας χρήστη μπορεί να αυξήσει σημαντικά τα έσοδά σας. Τα στατιστικά στοιχεία πωλήσεων δείχνουν ότι ο επανασχεδιασμός του ιστότοπού σας αυξάνει τα αποτελέσματα οπτικής και φωνητικής αναζήτησης, αυξάνοντας τα έσοδα κατά 30%.

(Μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα)

35. Οι διαδικτυακές λιανικές πωλήσεις προβλέπεται να φτάσουν τα 6,54 δισεκατομμύρια το 2022.

Οι διαδικτυακές αγορές γίνονται σιγά-σιγά μια από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες, ειδικά μεταξύ των millennials και η Gen Z. Οι κυρίαρχες πλατφόρμες όπως το Instagram έχουν παρατηρήσει την τάση και έχουν ενσωματώσει κουμπιά γρήγορης αγοράς που επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν απευθείας αγορές χωρίς να εγκαταλείπουν την εφαρμογή. Οι στατιστικές πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου δείχνουν ότι το σύνολο ήταν 4 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2020 και αναμένεται να φτάσει τα 6,54 τρισεκατομμύρια δολάρια το επόμενο έτος.

(Στατιστική)

36. Το μάρκετινγκ μέσω email έχει ως αποτέλεσμα απόδοση επένδυσης (ROI) έως και 4.400%.

Το email είναι ένα απίστευτα ισχυρό κανάλι για τη δημιουργία εσόδων, με μέσο ποσοστό ανοίγματος ενημερωτικών δελτίων 21,33% σε όλους τους κλάδους. Η χρήση του είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους για να αυξήσετε τις πωλήσεις και την απόδοση επένδυσης (ROI). Τα στατιστικά στοιχεία πωλήσεων δείχνουν ότι η αυτοματοποίηση ηλεκτρονικού μάρκετινγκ αυξάνει την απόδοση επένδυσης (ROI) έως και 4.400%.

(Μεσαίας κατηγορίας)

37. Τα ποσοστά μετατροπών μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ήταν 15,11% το 2020.

Τα ποσοστά μετατροπών μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν μειωθεί περισσότερο από 3% σε σύγκριση με την κορύφωση του 2018. Τότε σημειώθηκε ρεκόρ όλων των εποχών, όταν η μετατροπή μέσω email marketing ήταν 18,49%. Η πτώση ήταν ουσιαστικά σε ετήσια βάση, καθώς το 2019 ήταν 15,91%.

(Barilliant)

Πληροφορίες πωλήσεων που σχετίζονται με την πανδημία

38. Τα στοιχεία των παγκόσμιων λιανικών πωλήσεων για το 2020 υπολογίστηκαν σε 23,36 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Η πώληση και η διανομή αγαθών και υπηρεσιών διαταράχθηκε ελαφρά στην αρχή της πανδημίας, καθώς επηρεάστηκαν όλοι οι κλάδοι. Ωστόσο, έκτοτε έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση στο ηλεκτρονικό εμπόριο και πολλοί έχουν μετακινήσει τις πωλήσεις τους μέσω αυτού του καναλιού. Το 2020, οι λιανικές πωλήσεις ανήλθαν σε 23,36 τρισεκατομμύρια δολάρια, με τη φυσική λιανική να εξακολουθεί να είναι η κυρίαρχη αγορά στα 18,5 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ανάγνωση:  Απλοί τρόποι για να εξασφαλίσετε ότι τα παιδιά σας πηγαίνουν στο διαδίκτυο με ασφάλεια

(Στατιστική)

39. Το 57% των διευθυντών πωλήσεων ήταν μερικώς προετοιμασμένοι ή απροετοίμαστοι για τις εικονικές συνθήκες των πωλήσεων.

Όταν η πανδημία έπληξε τον κόσμο, τα lockdown και τα μέτρα κοινωνικής απόστασης είχαν ισχυρό αντίκτυπο στις αγορές στα καταστήματα. Η παραγωγή της ίδιας αξίας με τις προσδοκίες των πελατών ήταν ένας σημαντικός παράγοντας όσον αφορά την αφοσίωση των πελατών. Οι στατιστικές πωλήσεων επιχειρήσεων δείχνουν ότι το 43% των ηγετών πωλήσεων αποκαλύπτουν ότι είναι πλήρως προετοιμασμένοι για εικονικές πωλήσεις και αφοσίωση. Πάνω από το μισό, το 57%, ήταν είτε μόνο μερικώς προετοιμασμένο είτε εντελώς απροετοίμαστο.

(Gartner)

40. Το 70% των διευθυντών πωλήσεων πιστεύει ότι η αύξηση των εσόδων προέρχεται από υπάρχοντες πελάτες.

Εξετάζοντας τις προσδοκίες των διευθυντών για αύξηση εσόδων, υπάρχει μικρή διαφορά μεταξύ πριν και τώρα με τον COVID-19. Επί του παρόντος, το 70% των ηγετών πωλήσεων πιστεύει ότι οι υπάρχοντες πελάτες είναι το κλειδί για την αύξηση των εσόδων, ενώ μόνο το 30% ισχυρίζεται ότι η απόκτηση νέων πελατών έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στα έσοδα. Αυτό είναι 4% περισσότερο από εκείνους που έδωσαν προτεραιότητα σε υπάρχοντες πελάτες μετά τον COVID-19.

(Gartner)

41. Οι πωλήσεις παράδοσης και παραλαβής στις Ηνωμένες Πολιτείες πενταπλασιάστηκαν σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2020.

Μια άλλη συνέπεια της κοινωνικής απόστασης και του κλεισίματος ήταν η ανοδική τάση στις παραδόσεις. Οι τοπικές πληρωμές, οι τοπικές παραδόσεις ήταν το νέο κανονικό. Τα δεδομένα Αυγούστου 2019 δείχνουν σε 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία αυξήθηκαν γρήγορα στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια τον Μάρτιο του 2020. Οι στατιστικές πωλήσεων του Ιουνίου 2020 δείχνουν υψηλό όλων των εποχών – 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν για παραλαβή και παράδοση ειδών παντοπωλείου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από τότε έχει σημειωθεί μια ελαφρά πτώση και η σύγκριση από το έτος μέχρι την ημερομηνία με τον Αύγουστο του 2020 είναι 5,7 $. Το ποσό ήταν το ίδιο τον Νοέμβριο του 2020, 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Η τάση φαίνεται να είναι εδώ για να μείνει.

(Στατιστική)

42. Περισσότερο από το 70% των επαγγελματιών μάρκετινγκ θεωρούν την απόκτηση νέων πελατών την κορυφαία προτεραιότητα της κοινωνικής στρατηγικής τους.

Μια έρευνα σε περισσότερους από 11.000 επαγγελματίες του μάρκετινγκ αποκαλύπτει τις κορυφαίες προτεραιότητες για την αύξηση της απόδοσης επένδυσης τους με το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης μετά τον αρχικό αντίκτυπο της πανδημίας. Τα δεδομένα πωλήσεων για το 2021 δείχνουν ότι περισσότερο από το 70% εστιάζουν τις καμπάνιες κοινωνικής δικτύωσης στην προσέλκυση νέων πελατών. Αυτό είναι μια σημαντική ετήσια αύξηση 58 τοις εκατό.

(Εβδομάδα Μάρκετινγκ)

43. Ο κλάδος ένδυσης και αξεσουάρ μειώθηκε κατά 28,5% το 2020.

Τα στατιστικά στοιχεία πωλήσεων ανά κλάδο δείχνουν ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα καταστήματα ένδυσης και αξεσουάρ μειώθηκαν κατά 28,5% σε σύγκριση με το 2019. Άλλοι κλάδοι που έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία είναι τα καταστήματα τροφίμων και ποτών, των οποίων ο τζίρος μειώθηκε κατά 19,4% και τα πρατήρια καυσίμων κατά 16,4%. μείωση σε ετήσια βάση.

(Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ)

44. Οι πωλήσεις καλλυντικών και αντηλιακών προϊόντων μειώθηκαν διψήφια το 2020.

Μερικές κατηγορίες προϊόντων απλώς δεν ήταν στο επίκεντρο κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το 2020, οι αναφορές αναφέρουν προϊόντα ομορφιάς, μακιγιάζ και αρώματα, ενώ οι πωλήσεις μειώθηκαν επίσης απότομα, περίπου 25%. Τα στατιστικά στοιχεία πωλήσεων δείχνουν ότι μια άλλη κατηγορία που διαμορφώθηκε από την έλλειψη ευκαιριών ταξιδιού ήταν τα αντηλιακά, τα οποία επίσης σημείωσαν διψήφια πτώση.

(JPMorgan)

FAQ

Πόσοι υποψήφιοι πελάτες πραγματοποιούν την πώληση;

Δεν υπάρχει σταθερό ποσοστό υποψηφίων που μετατρέπονται σε αγοραστές, καθώς τα ποσοστά ποικίλλουν ανάλογα με τον αριθμό των επακόλουθων. Περισσότερο από το 80% των δυνητικών πελατών γίνονται αγοραστές εάν τους προσεγγίσετε 5-12 φορές. Οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες όταν μειώνεται ο αριθμός των χρόνων παρακολούθησης, όπως επιβεβαιώνεται από τα στατιστικά στοιχεία παρακολούθησης πωλήσεων.

Πόσα σημεία επαφής χρειάζονται για τις πωλήσεις;

Η εξασφάλιση μιας συνάντησης με έναν πιθανό πελάτη απαιτεί κατά μέσο όρο 8 αλληλεπιδράσεις. Θα πρέπει να εμπλέκονται διαφορετικά κανάλια, όπως email, direct mail, μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ. Το μέσο ποσοστό πώλησης αναφέρεται ότι είναι υψηλότερο στους εφήβους, γύρω στα 18.

Πόσα όχι πριν από τα ναι στις πωλήσεις;

Τα δεδομένα πωλήσεων αποκαλύπτουν ότι το 60% των δυνητικών πελατών λέει όχι τουλάχιστον 5 φορές πριν συμφωνήσει να κάνει μια αγορά. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι υποψήφιοι ανταποκρίνονται με αυτόν τον τρόπο και οι πωλητές θα πρέπει να συνεχίσουν να τους κατευθύνουν προς το ναι. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και πρέπει να πείσεις την προοπτική ότι είσαι ο κατάλληλος.

Τι ποσοστό των αντιπροσώπων πωλήσεων έφτασε στο όριο του;

Τα στοιχεία για το 2020 φαίνονται λίγο καταθλιπτικά για τους αντιπροσώπους πωλήσεων. Επειδή οι στόχοι εσόδων είχαν τεθεί πριν χτυπήσει η πανδημία στον κόσμο, το 40% των πωλητών δεν πέτυχαν τους στόχους εσόδων τους. Το 22% ισχυρίζεται ότι πέτυχε τους επιθυμητούς στόχους του, ενώ ένα άλλο 38% αναφέρει ότι πέτυχε καλύτερα τους στόχους του.

Τι είναι ένα καλό ποσοστό κλεισίματος πωλήσεων;

Η απάντηση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον κλάδο στον οποίο βρίσκεστε, με ορισμένες πηγές να αναφέρουν κατά μέσο όρο 19 τοις εκατό. Σε ορισμένους κλάδους, όπως το λογισμικό ηλεκτρονικών υπολογιστών και τους υπολογιστές και τα ηλεκτρονικά, το μέσο ποσοστό «καλού» είναι υψηλότερο, στο 22% και 23%. Άλλοι, όπως η βιοτεχνολογία, θεωρούν ότι το ποσοστό κλεισίματος 15 τοις εκατό είναι επιτυχές.

Πόσες κλήσεις προτού πραγματοποιήσετε μια πώληση;

Τα στατιστικά στοιχεία πωλήσεων ψυχρής κλήσης δείχνουν 8 αλληλεπιδράσεις μόνο για να εξασφαλίσετε μια συνάντηση με έναν υποψήφιο πελάτη. Οι κορυφαίες επιδόσεις αποκαλύπτουν ότι το κάνουν σε πέντε ή λιγότερες κλήσεις, αλλά η μέση συμφωνία διαρκεί πάνω από δώδεκα.

Πόσα τηλεφωνήματα πρέπει να κάνει ένας πωλητής την ημέρα;

Πάρα πολλές κλήσεις την ημέρα σημαίνει ότι οι εκπρόσωποι πωλήσεων δεν έχουν ουσιαστικές συζητήσεις. Η φόρμουλα που κερδίζει φαίνεται να είναι 60 κλήσεις πωλήσεων ή 3 ώρες ομιλίας, αλλά αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι η ποιότητα της συνομιλίας.