Δεν θα μπερδεύατε ποτέ το διάσημο λογότυπο για ένα μήλο με οτιδήποτε άλλο εκτός από τον αμερικανικό τεχνολογικό γίγαντα. Ομοίως, όλο το κλασικό κείμενο της Coca-Cola σίγουρα θα δημιουργήσει εικόνες του παγκοσμίου φήμης ποτού. Αυτό μπορεί να κάνει το αποτελεσματικό branding – χρησιμοποιεί αξέχαστες εικόνες για να δημιουργήσει ιδεολογική αξία και να εμπνεύσει την πίστη των πελατών. Επειδή δεν μπορούμε να τονίσουμε αρκετά τη σημασία της επωνυμίας, αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε μερικά σημαντικά στατιστικά στοιχεία επωνυμίας για να σας δώσουμε κάποια προοπτική. Συνέχισε να διαβάζεις!
Στατιστικά στοιχεία επωνυμίας (επιλογή προμηθευτή)
- Έξι στις δέκα μάρκες που συνδέονται περισσότερο με τους καταναλωτές προέρχονται από τον τομέα της τεχνολογίας.
- Το χρώμα αυξάνει την αναγνώριση της μάρκας κατά 80%.
- Πάνω από το 59% των ανθρώπων προτιμούν προϊόντα από μάρκες που γνωρίζουν.
- Η συνέπεια της επωνυμίας μπορεί να αυξήσει τα έσοδα έως και 33%.
- Το 94% του παγκόσμιου πληθυσμού αναγνωρίζει το λογότυπο της Coca-Cola.
- Η αξία της επωνυμίας της Apple είναι 263,4 δισεκατομμύρια δολάρια.
- Η BP έχει το πιο ακριβό λογότυπο ποτέ.
- Πάνω από το 60% των ανθρώπων μποϊκόταραν μια επωνυμία που τους προσέβαλε πολιτικά.
Γενικά στατιστικά στοιχεία για το branding
1. Έχετε επτά δευτερόλεπτα για να κάνετε εντύπωση.
Αυτό ισχύει και για τις μάρκες. Εάν θέλετε οι πελάτες σας να σας αρέσουν από την αρχή, πρέπει να αφήσετε μια σταθερή εντύπωση. Τις περισσότερες φορές το καθήκον είναι η ψηφιακή σας παρουσία και κυρίως ο ιστότοπός σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι επισκέπτες μπορούν να βαθμολογήσουν τον ιστότοπό σας σε 50 χιλιοστά του δευτερολέπτου και σε λίγα δευτερόλεπτα το πολύ. Αυτό σημαίνει ότι το tagline, οι τίτλοι και τα γραφικά σας πρέπει να μεταφέρουν το υποκείμενο συναίσθημα της επωνυμίας σας.
(Forbes)
2. Από τα 1000 άτομα, το 65% αισθάνεται συνδεδεμένο με μια επωνυμία.
Από αυτά το 65%, περισσότερο από το 90% επιβεβαιώνει ότι οι συνδέσεις είναι θετικές. Μόνο το 10% βίωσε αρνητικά συναισθήματα για μια συγκεκριμένη μάρκα. Τα στατιστικά στοιχεία της μάρκας έδειξαν περαιτέρω ότι οι άνδρες συνδέονταν με μάρκες ηλεκτρονικών ειδών, ενώ οι γυναίκες με τη μόδα. Για τις εταιρείες, οι πελάτες που είναι «δεμένοι» με το εμπορικό σήμα τους είναι περισσότερο από 50% πιο πολύτιμοι επειδή θα επέλεγαν να αγοράσουν τα προϊόντα τους ανεξάρτητα από την τιμή.
(Θερμόμετρο πελάτη)
3. Έξι στις δέκα μάρκες που συνδέονται περισσότερο με τους καταναλωτές προέρχονται από τον κλάδο της τεχνολογίας.
Φαίνεται ότι αυτές οι εταιρείες ξέρουν πώς να συνδέονται συναισθηματικά με τους πελάτες τους. Τα στατιστικά στοιχεία της επωνυμίας δείχνουν ότι η Apple είναι ο φυσικός ηγέτης σε αυτόν τον τομέα με 33 τοις εκατό έγκριση της επωνυμίας. Η Nike βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 17 τοις εκατό, ακολουθούμενη από τη Nintendo με 10 τοις εκατό δημοτικότητα επωνυμίας για καταναλωτές. Η Samsung, η Amazon και η Sony ακολουθούν από κοντά με 7%, 6% και η Sony με 6%. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε μια από τις πιο δημοφιλείς μάρκες στον κόσμο – την Coca-Cola (5%). Τέλος, έξι επωνυμίες μοιράζονται τις τελευταίες θέσεις με τρία τοις εκατό: Google, Microsoft, Disney, Patagonia, TOMS και Wal-Mart.
(Θερμόμετρο πελάτη)
4. Το χρώμα αυξάνει την αναγνώριση της επωνυμίας κατά 80%.
Σε έναν κόσμο γεμάτο διαφημίσεις, προϊόντα, υπηρεσίες και καμπάνιες, τα χρώματα είναι ένα από τα πράγματα που κάνουν μια μάρκα να ξεχωρίζει. Τα στατιστικά στοιχεία για την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας δείχνουν ότι το καλό branding αποτελείται από χρώματα, σχήματα και σύμβολα. Πάρτε για παράδειγμα την Google, της οποίας το λογότυπο έχει όλα τα βασικά χρώματα. Ωστόσο, διακόπτονται από το γράμμα L, το οποίο είναι βαμμένο με δευτερεύον πράσινο. Η σχεδιάστρια Ruth Kedar λέει ότι αυτό σημαίνει ότι ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας δεν παίζει με τους κανόνες.
(Design Wizard, Curatti)
5. Μέσα σε 90 δευτερόλεπτα από την προβολή ενός προϊόντος, οι πιθανοί πελάτες κάνουν το 62-90% της κρίσης τους με βάση μόνο το χρώμα.
Έρευνα αξιόπιστης επωνυμίας δείχνει ότι το χρώμα παίζει σημαντικό ρόλο στην αξιολόγηση της επωνυμίας. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που πολλές εταιρείες έχουν υποβάλει αίτηση για να προστατεύσουν το όνομα και το χρώμα τους ως εμπορικό σήμα προκειμένου να ξεχωρίσουν τα προϊόντα τους από τον ανταγωνισμό.
(Νόμος Touro)
6. Περίπου το 42% των καταναλωτών διαβάζει έγχρωμες διαφημίσεις περισσότερο από τις ίδιες ασπρόμαυρες διαφημίσεις.
Μάλιστα, μελέτες έχουν δείξει ότι η πλειοψηφία των καταναλωτών (84,7%) επέλεξε το χρώμα ως κύριο λόγο αγοράς. Ένα από τα κοινά γεγονότα επωνυμίας είναι ότι τα χρώματα έχουν ισχυρό ψυχολογικό αντίκτυπο στον ψηφιακό κόσμο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να σχεδιάσετε τη διαφημιστική σας στρατηγική ανάλογα, εάν θέλετε να επηρεάσετε τους πελάτες σας και τους επισκέπτες του ιστότοπού σας. Με βάση την αλλαγή χρώματος, μπορείτε να βελτιώσετε ολόκληρη τη διαδικασία μετατροπής πελατών.
(Έμπορος Αϊνστάιν)
7. Περίπου το 73% των ανθρώπων προτιμούν επωνυμίες που εξατομικεύουν την εμπειρία αγορών.
Ο μέσος άνθρωπος λαμβάνει 97 e-mail την ημέρα, επομένως οι εταιρείες δεν μπορούν να προσεγγίσουν πελάτες μόνο με την αποστολή γενικών μηνυμάτων. Ωστόσο, εάν μια επωνυμία χρησιμοποιεί προσωπικά δεδομένα για να προσαρμόσει μια προσφορά που της ταιριάζει καλύτερα, το 60% των ανθρώπων θα τη δεχόταν, σύμφωνα με τα γεγονότα σχετικά με το branding και την εξατομίκευση.
(SmarterHQ)
8. Πάνω από το 59% των ανθρώπων προτιμούν προϊόντα από γνωστές μάρκες.
Επιπλέον, το 21% επιβεβαιώνει ότι αγόρασε ένα νέο προϊόν από το εμπορικό σήμα που προτιμούσε, γεγονός που υπογραμμίζει τη σημασία της δημοτικότητας της μάρκας. Έτσι, για παράδειγμα, το 38% των μαμάδων αγοράζει κάτι που έχει αρέσει σε άλλες γυναίκες στο Facebook. Για να επιβεβαιωθεί αυτό, το 77% των συνομιλιών με επωνυμία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντιπροσωπεύουν αναζήτηση συμβουλών, αναζήτηση πληροφοριών ή παρόμοια.
(επένδυση)
9. Περίπου το 94% των πελατών παραμένουν πιστοί σε μια διαφανή επωνυμία.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα μελέτης που διεξήγαγε η Label Insight, στην οποία συμμετείχαν 2.000 καταναλωτές στην έρευνα. Προφανώς, η διαφάνεια φαίνεται να αυξάνει την πίστη σε μια συγκεκριμένη μάρκα. Τα γεγονότα σχετικά με την επωνυμία δείχνουν ότι το 39% των ανθρώπων θα άλλαζαν επωνυμίες σε μια της οποίας τα προϊόντα είναι διαφανή. Και δεν σταματά εκεί – μετά την αλλαγή, το 81% των καταναλωτών εξετάζει την πλήρη γκάμα προϊόντων της διαφανούς μάρκας.
(Label Insight)
10. Περίπου το 93% των επαγγελματιών μάρκετινγκ χρησιμοποιούν βίντεο ως μέρος της στρατηγικής μάρκετινγκ.
Ταυτόχρονα, είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την αύξηση της αναγνώρισης της επωνυμίας και τη δημιουργία μιας ισχυρής ταυτότητας επωνυμίας, επιβεβαιώνουν τα στατιστικά στοιχεία. Η χρήση του σε διαφημιστικές στρατηγικές αυξάνεται σταθερά από το 2015. Επιπλέον, το 87% των επαγγελματιών μάρκετινγκ που χρησιμοποιούν βίντεο ως εργαλείο αναφέρουν θετική απόδοση επένδυσης (ROI) φέτος. Στην πραγματικότητα, οκτώ στους δέκα επαγγελματίες του μάρκετινγκ λένε ότι είχε άμεσο αντίκτυπο στις πωλήσεις τους.
(Wyzowl)
11. Το 57% των καταναλωτών στις ΗΠΑ είναι πιο πιθανό να ξοδέψουν περισσότερα σε μάρκες στις οποίες είναι πιστοί.
Επομένως, εάν θέλετε να κάνετε τους πελάτες σας να ξοδεύουν περισσότερα, βεβαιωθείτε ότι έχετε επενδύσει στη δημοτικότητα της επωνυμίας σας. Τα μέλη του προγράμματος επιβράβευσης ξοδεύουν 12-18% περισσότερα ετησίως από άλλους πελάτες. Τότε το 80% των πελατών πληρώνουν περισσότερα για μια καλύτερη εμπειρία πελάτη.
(Accenture)
12. Το 87% των εμπόρων περιεχομένου B2B έχουν δημιουργήσει αναγνωρισιμότητα επωνυμίας τους τελευταίους 12 μήνες μέσω του μάρκετινγκ περιεχομένου.
Τα στατιστικά στοιχεία επωνυμίας B2B δείχνουν περαιτέρω ότι το 17% των B2B marketers σχεδιάζει να σχεδιάσει στρατηγικές μάρκετινγκ περιεχομένου τους επόμενους 12 μήνες. Ο κύριος στόχος, μαζί με την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας, είναι η εκπαίδευση του κοινού. Οι ειδικοί στη διαφήμιση το χρησιμοποιούν για να οικοδομήσουν αξιοπιστία και να οικοδομήσουν εμπιστοσύνη. Επιπλέον, επιτρέπει στους επαγγελματίες του μάρκετινγκ να κατατάσσονται ψηλά μεταξύ των επαγγελματιών B2B.
(CMI)
13. Για το 90% των πελατών, η αυθεντικότητα είναι ο αποφασιστικός παράγοντας όταν αποφασίζουν σε ποια μάρκα θα απευθυνθούν.
Οι επωνυμίες έναντι των γενικών στατιστικών δείχνουν ότι οι πρώτες προσελκύουν πάντα μεγαλύτερο κοινό. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι περισσότεροι καταναλωτές περιμένουν από τις αγαπημένες τους μάρκες να είναι ειλικρινείς και αυθεντικές στην παρουσίασή τους. Αυτό το συναίσθημα είναι ευρέως διαδεδομένο μεταξύ των Millennials, που εκτιμούν ιδιαίτερα την αυθεντικότητα της μάρκας.
(Στάκλα)
14. Η συνέπεια της επωνυμίας μπορεί να αυξήσει τα έσοδα έως και 33%.
Η συνέπεια της επωνυμίας διασφαλίζει ότι η εικόνα και οι αξίες της επωνυμίας είναι ίδιες σε όλα τα κανάλια. Αυτό στέλνει ένα μήνυμα στους πελάτες σας ότι είστε αξιόπιστοι και τους διευκολύνει να σας θυμούνται. Τα στατιστικά στοιχεία συνέπειας της επωνυμίας δείχνουν ότι αυτό αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της σχέσης σας με τον πελάτη. Με αυτόν τον τρόπο, οι πελάτες βλέπουν το λογότυπο του οργανισμού και γνωρίζουν το branding, γνωρίζοντας τι να περιμένουν.
(Διαυγής Τύπος)
15. Οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε εταιρείες που επενδύουν στην προσωπική τους επωνυμία είναι πιο αισιόδοξοι για το μέλλον της εταιρείας τους.
Το personal branding γίνεται ο κανόνας για όλους όσους θέλουν να αναπτύξουν την επιχείρησή τους ή να προωθήσουν την καριέρα τους. Έως και το 85% των υπαλλήλων προσλήψεων θεωρούν τη διαδικτυακή φήμη ενός υπαλλήλου ως αποφασιστικό παράγοντα για την πρόσληψή τους, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία προσωπικής επωνυμίας. Ομοίως, οι εργαζόμενοι έχουν 20% περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν στην ίδια εταιρεία εάν επενδύσει σε μια προσωπική επωνυμία. Επιπλέον, αυτοί οι εργαζόμενοι έχουν 40% περισσότερες πιθανότητες να δουν την εταιρεία τους ως πιο ανταγωνιστική.
(Επιχειρηματίας)
16. Η μουσική μπορεί να αυξήσει τη δημοτικότητα της μάρκας κατά 46%.
Προφανώς χρειάζεται ένας άνθρωπος 0,146 δευτερόλεπτα για να ακούσει και να ερμηνεύσει ήχους. Αυτό κάνει τη φωνή ένα απαραίτητο εργαλείο όταν προσπαθείτε να αυξήσετε την προβολή της επωνυμίας σας και να προσεγγίσετε νέους πελάτες. Το είδος της μουσικής που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε στο μεταξύ εξαρτάται από την επωνυμία σας και το κοινό σας.
(Business News Daily)
17. Η Apple είναι η πιο πολύτιμη μάρκα στον κόσμο, αξίας 263,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Τα στατιστικά στοιχεία της μάρκας δείχνουν ότι η Apple είναι η πιο πολύτιμη μάρκα στον κόσμο. Ακολουθεί στενά η Amazon με 254,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Τρίτη στη λίστα είναι η Google, με εκτιμώμενη αξία επωνυμίας 191,22 δισεκατομμύρια δολάρια. Για να διευκρινίσουμε, το brand equity σημαίνει ότι ένα γνωστό όνομα και επωνυμία μπορεί να αποφέρει περισσότερα χρήματα.
(Στατιστική)
18. Τα στατιστικά στοιχεία για την αναγνώριση επωνυμίας δείχνουν ότι πάνω από το 72% των κορυφαίων επωνυμιών είναι ακρωνύμια ή φτιαγμένες λέξεις.
Οι συντομογραφίες αντιπροσωπεύουν ένα όνομα με νόημα από τα αρχικά του πλήρους ονόματος. Η χρήση αυτής της τεχνικής για τη δημιουργία ενός ονόματος μπορεί να αυξήσει την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας. Για αναφορά, ένα από τα καλύτερα παραδείγματα ακρωνύμιου είναι το MADD, το οποίο σημαίνει Mothers Against Drunk Drivers. Κάποιοι άλλοι διάσημοι οργανισμοί που επιβεβαιώνονται μέσω των συντομογραφιών τους είναι το NATO (Οργανισμός Συνθήκης Βορείου Ατλαντικού), το SUNY (Κρατικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης) ή το MoMA (Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης).
(Crowdspring, Medium)
Συναρπαστικά στατιστικά λογότυπου
19. Η Coca-Cola έχει ένα λογότυπο που αναγνωρίζει το 94% του παγκόσμιου πληθυσμού.
Ωστόσο, δεν ήταν πάντα έτσι. Στη δεκαετία του 1980, η Coke είχε προβλήματα με τη δημοτικότητα και την αναγνώριση της μάρκας. Το Diet και το Cherry Coke είχαν ασυνεπή χρώματα, γεγονός που τους έκανε να θεωρούνται ανταγωνιστές και όχι μέρος του χαρτοφυλακίου της ίδιας εταιρείας. Τέλος, λύνοντας το πρόβλημα με το χρώμα και συνδυάζοντάς το με το branding, η Coca-Cola ανέβηκε στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας στον κόσμο των αναψυκτικών.
(Στρατηγικό εργοστάσιο)
20. Το λογότυπο της FedEx έχει κερδίσει πάνω από 40 βραβεία.
Το περιοδικό Rolling Stone το ονόμασε ένα από τα οκτώ καλύτερα λογότυπα των τελευταίων 35 ετών. Η λαμπρότητά του έγκειται στην έξυπνη χρήση του χώρου. Τα γράμματα Ε και Χ συνδέονται με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίζουν ένα βέλος. Αντιπροσωπεύει την κατεύθυνση, την ταχύτητα και την ακρίβεια. Τα στατιστικά στοιχεία της επωνυμίας δείχνουν ότι τα λογότυπα είναι ζωτικής σημασίας για την ταυτότητα μιας μάρκας. Οι αξιόπιστες εταιρείες σχεδιασμού λογοτύπων γνωρίζουν ότι για να δημιουργήσουν ένα λογότυπο που θα ενισχύσει τη φήμη ενός πελάτη, πρέπει πρώτα να γνωρίζουν ποιοι είναι. Έτσι, μόλις καθορίσετε τις αξίες σας, το λογότυπο θα συνεχίσει να βασίζεται σε αυτές.
(Fedex)
21. Το λογότυπο της Google δημιουργήθηκε το 1998 και κόστισε συνολικά 0 $.
Αν και έχει υποστεί κάποιες αλλαγές με τα χρόνια, ο κύριος σχεδιασμός του παρέμεινε ως επί το πλείστον ο ίδιος. Ο συνιδρυτής της Google Sergey Brin σχεδίασε το διάσημο λογότυπο του ουράνιου τόξου στο δωρεάν πρόγραμμα γραφικών GIMP. Μετά από αυτό, η Ruth Kedar, σχεδιάστρια και φίλη του Bri και του Larry Page, συνέχισε να βελτιώνει το λογότυπο και τα πρωτότυπα. Ένας άλλος διάσημος τεχνολογικός γίγαντας – η Microsoft – έφτιαξε το λογότυπό της για 0 $. Η εταιρεία χρησιμοποίησε την εσωτερική της ομάδα σχεδιασμού για να επανασχεδιάσει το λογότυπό της το 2012.
(Business Insider)
22. Η BP έχει το πιο ακριβό λογότυπο ποτέ – πάνω από 211 εκατομμύρια δολάρια.
Η Landor Associates επανασχεδίασε το λογότυπο της BP το 2008. Τα στατιστικά στοιχεία και τα στοιχεία της επωνυμίας δείχνουν ότι υιοθέτησαν το σήμα helios για να συμβολίσει τη νέα εταιρεία που συγχωνεύτηκε. Ένα άλλο ακριβό rebrand ήταν με την Accenture. Το 2000, η Andersen Consulting αποχωρίστηκε από την Andersen Accounting Group και έτσι έπρεπε να αλλάξουν το όνομά τους. Επέλεξαν την Accenture με έμφαση στο μέλλον. Η Landor Associates το χρησιμοποίησε για να δημιουργήσει ένα απλό αλλά αποτελεσματικό λογότυπο.
(Think Marketing)
23. Περίπου το 43% των λογότυπων εταιρειών του Fortune 500 είναι μπλε.
Μια μελέτη επωνυμίας από την Canva βρήκε ότι το μπλε είναι ένα από τα πιο κυρίαρχα χρώματα λογότυπων. Δεν αποτελεί έκπληξη, οι άνθρωποι συχνά σκέφτονται το μπλε ως ήρεμο και ασφαλές, ένα συναίσθημα που οι εταιρείες θέλουν να αντανακλούν. Τα στατιστικά στοιχεία λογότυπου και επωνυμίας δείχνουν ότι είναι αρκετά κοινό μεταξύ των χρηματοοικονομικών και τεχνολογικών εταιρειών, αλλά και μεταξύ ιατρικών και ασφαλιστικών εταιρειών. Το δεύτερο πιο χρησιμοποιούμενο χρώμα είναι το κόκκινο και ακολουθεί το ροζ.
(Καμβάς)
Παραδείγματα και στατιστικά κακής επωνυμίας
24. Πάνω από το 60% των ανθρώπων μποϊκόταραν μια μάρκα που τους προσέβαλε πολιτικά.
Ενώ το 70% των ερωτηθέντων δεν έχουν μποϊκοτάρει ποτέ μια μάρκα, πολλοί θα το έκαναν αν ένιωθαν προσβεβλημένοι πολιτικά. Ωστόσο, περισσότερο από το 65% των ανθρώπων είναι απογοητευμένοι με την πολιτική στάση της μάρκας. Για παράδειγμα, όταν ο διευθύνων σύμβουλος της Uber Travis Kalanick ήταν στο συμβουλευτικό συμβούλιο του Προέδρου Τραμπ, οι πελάτες ξετρελάθηκαν, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία εικόνας και επωνυμίας. Ένα viral hashtag #DeleteUber ξεκίνησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναγκάζοντας τον Kalanick να παραιτηθεί από το συμβούλιο.
(Θερμόμετρο πελάτη)
25. Ακόμη και μια αύξηση μισθού δεν θα παρακινούσε περίπου το 50% των αιτούντων να εργαστεί σε μια εταιρεία με αρνητική φήμη.
Επιπλέον, το 55% των ατόμων που αναζητούν εργασία εγκαταλείπουν μια αίτηση εργασίας αφού διαβάσουν αρνητικές κριτικές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το 80% των διευθυντών απόκτησης ταλέντων και των επαγγελματιών ανθρώπινου δυναμικού πιστεύουν ότι το branding του εργοδότη παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόσληψη κορυφαίων ταλέντων. Ως αποτέλεσμα, ο κύκλος εργασιών των εργαζομένων μπορεί να μειωθεί κατά 28 τοις εκατό εάν η εταιρεία επενδύσει στο εμπορικό σήμα του εργοδότη, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία.
(Περιγραφή στα δεξιά)
26. Οι άνθρωποι κάνουν 2,1 εκατομμύρια αρνητικές αναφορές σε επωνυμίες στα social media κάθε μέρα.
Οι κριτικές και οι αναφορές πελατών είναι ορατές στους ακόλουθους της επωνυμίας, ανεξάρτητα από το αν περιλαμβάνουν μια σελίδα επωνυμίας ή όχι. Τέτοιες αναφορές οδηγούν σε έκθεση, ακόμα κι αν υποδεικνύουν προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πελάτης με την επωνυμία σας. Εάν πιστεύετε ότι η στρατηγική επωνυμίας σας δεν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ίσως είναι καλή ιδέα να προσλάβετε μια επαγγελματική εταιρεία επωνυμίας.
(Freshdesk)
Τύλιξέ το
Ενώ πολλοί έμποροι πετούν γύρω από τη λέξη “μαρκάρισμα”, πολλοί δεν καταλαβαίνουν, πόσο μάλλον να εφαρμόζουν, τα πολλά επίπεδα της έννοιας. Ενώ αυτά τα στατιστικά στοιχεία επωνυμίας δείχνουν πειστικά ότι η οικοδόμηση μιας αποτελεσματικής επωνυμίας απαιτεί πολλή δουλειά, η προσπάθεια αποδίδει στο τέλος, οδηγώντας σε μια θετική εικόνα, μια πιστή βάση πελατών και ένα σταθερό τελικό αποτέλεσμα.
FAQ
Πόσες εμφανίσεις χρειάζεστε για την αναγνώριση της επωνυμίας;
Οι εντυπώσεις έχουν σημασία για τις επωνυμίες και έχουν μεγάλη σημασία. Δείχνουν πόσοι άνθρωποι βλέπουν την επιχείρησή σας. Απαιτούνται περίπου πέντε έως επτά εντυπώσεις πριν το άτομο αρχίσει να σας θυμάται. Ένα χαμηλό επίπεδο εμφανίσεων παράγει κακά αποτελέσματα επωνυμίας. Το ίδιο ισχύει αν η στρατηγική σας για το ψηφιακό μάρκετινγκ δεν λειτουργεί και πρέπει να την ξανασκεφτείτε για να προσεγγίσετε το branding από διαφορετική οπτική γωνία.
Πώς το branding επηρεάζει τις πωλήσεις;
Εάν οι πελάτες συσχετίζουν μια συγκεκριμένη ποιότητα με την επωνυμία σας, σημαίνει ότι τα προϊόντα σας έχουν μεγαλύτερη αξία για αυτούς. Ως αποτέλεσμα, είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν περισσότερα. Σε αυτή την εξίσωση, οι μάρκες υψηλότερης αξίας παράγουν καλύτερες πωλήσεις ακόμη και σε υψηλότερες τιμές από τους ανταγωνιστές. Απλά κοιτάξτε τα στατιστικά της επωνυμίας της Lacoste. Για παράδειγμα, το κόστος κατασκευής των πουκάμισών τους δεν είναι υψηλότερο από τις λιγότερο γνωστές μάρκες. Ωστόσο, οι πελάτες της πληρώνουν περισσότερα για αυτό, οπότε η Lacoste μπορεί να τους χρεώσει περισσότερο.
Ποια είναι τα 4 στάδια του branding;
Κάθε μάρκα στηρίζεται σε τέσσερις βασικούς πυλώνες.
Καθορίστε την εικόνα που θέλετε να προκαλέσετε στους πελάτες σας.
Ενώ το κάνετε αυτό, πρέπει να σκεφτείτε τι προσφέρετε στους πελάτες σας για να τους διαφοροποιήσετε από εσάς στο μέλλον. Είτε πρόκειται για την καλύτερη ποιότητα προϊόντων είτε για μόνιμη εγγύηση εξαρτάται από τη στρατηγική σας. Αλλά βεβαιωθείτε ότι αυτό σας ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.
Οργανώστε όλες τις επιχειρηματικές σας διαδικασίες γύρω από αυτό το ίδρυμα.
Αυτό σημαίνει ανάπτυξη της εταιρικής κουλτούρας και οικοδόμηση της επωνυμίας από μέσα προς τα έξω.
Κοινοποιήστε το σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.
Τα στατιστικά στοιχεία για την αναγνώριση της επωνυμίας δείχνουν ότι όλες οι επικοινωνίες από την εταιρεία σας, είτε προφορικές είτε οπτικές, πρέπει να ανταποκρίνονται σε αυτήν την υπόσχεση.
Μεινε πιστος στον εαυτο σου.
Εάν υποσχεθήκατε ότι το προϊόν σας θα είναι πάντα καινοτόμο, να είστε πάντα συνεπείς. Διαφορετικά, θα παραβιάσετε τον άρρητο κανόνα και θα σπάσετε τη σύνδεση του πελάτη με την επωνυμία σας.
Οι εταιρείες επωνυμίας εξακολουθούν να είναι σχετικές;
Το πολύ branding ήταν ο τομέας των πρακτορείων επωνυμίας όχι πολύ καιρό πριν. Ενώ ορισμένοι από αυτούς αρχίζουν να νιώθουν ότι έχουν βγει ραντεβού, οι καλύτεροι στην επιχείρηση έχουν προσαρμοστεί στην ψηφιακή τεχνολογία για να παραμείνουν σχετικοί.
Πόσο αποτελεσματικό είναι το branding;
Για κάθε είδους εταιρείες, το branding είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του μάρκετινγκ. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να επενδύεις στο branding, γιατί αποδίδει με πολλούς τρόπους. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία επωνυμίας, δημιουργεί αφοσίωση, η οποία οδηγεί σε πρόσθετες πωλήσεις. Στη συνέχεια, δημιουργεί αξία όταν έρχεται στο μυαλό των πελατών κάθε φορά που σκέφτονται ένα συγκεκριμένο προϊόν, για να μην αναφέρουμε τα οφέλη των παραπομπών. Τέλος, το εξαιρετικό branding προσθέτει αξία στο προϊόν που προσφέρετε. Οι καλές επωνυμίες κάνουν τους πελάτες να θέλουν να πληρώσουν περισσότερα για το προϊόν, επειδή η επωνυμία σημαίνει προστιθέμενη αξία.