Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Στατιστικά στοιχεία διαχείρισης φορητών συσκευών

Γινόμαστε μάρτυρες της ευρείας χρήσης κινητών συσκευών όπως tablet και smartphone παγκοσμίως. Ο μέσος άνθρωπος βρίσκει αυτές τις προσωπικές συσκευές ανεκτίμητες. Ακόμη περισσότερο, με την άνοδο της απομακρυσμένης εργασίας, οι φορητές συσκευές έχουν ανέβει στην κορυφή της λίστας με τα πιο κρίσιμα περιουσιακά στοιχεία που χρειάζεται μια επιχείρηση για να διατηρήσει την παραγωγικότητα.

Ωστόσο, με την επέκταση των φορητών συσκευών, αυξάνεται η ανάγκη διαχείρισης αυτού του τεράστιου οικοσυστήματος και προστασίας των επιχειρηματικών δεδομένων. Συνήθως περνά μέσα από πλατφόρμες MDM.

Ακολουθεί μια λίστα με βασικά στατιστικά στοιχεία διαχείρισης κινητών συσκευών που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε με αυτό το θέμα.

Στατιστικά στοιχεία διαχείρισης φορητών συσκευών (Επιλογή εκδότη)

  • Το 2019, υπήρχαν 5,2 δισεκατομμύρια μεμονωμένοι χρήστες κινητών. (Αγορές και αγορές)
  • Οι άνθρωποι χάνουν 70 εκατομμύρια smartphone κάθε χρόνο. (Channel Pro Network)
  • Το 80% όλων των εταιρικών BYOD δεν διαχειρίζεται. (Cass Information Systems)
  • Μέχρι το 2026, η αγορά διαχείρισης κινητών συσκευών αναμένεται να φτάσει τα 20,4 δισεκατομμύρια δολάρια. (Αγορές και αγορές)
  • Το 42% των εταιρειών θεωρούν τους εαυτούς τους πρώτα από τα κινητά. (Παγκόσμια Επιθεώρηση Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών)
  • Το 90% των εταιρειών ισχυρίζονται ότι το MDM διευκολύνει την υιοθέτηση του BYOD. (Χρηματοοικονομικά σε απευθείας σύνδεση)
  • Το 74% των παγκόσμιων ηγετών πληροφορικής ισχυρίζονται ότι η εταιρεία τους υπέστη παραβίαση δεδομένων λόγω ζητημάτων ασφάλειας κινητών τηλεφώνων. (Αγορές και αγορές)

Γενικά στατιστικά MDM

1. Το 2019, υπήρχαν 5,2 δισεκατομμύρια μεμονωμένοι χρήστες κινητών.

Με τόσους πολλούς ανθρώπους που χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα σήμερα και τα smartphone που αντιπροσωπεύουν το 65 τοις εκατό των συνδέσεων, οι πλατφόρμες MDM έχουν αυξηθεί σε σημασία. Επιπλέον, τα οφέλη από τη διαχείριση κινητών συσκευών θα γίνουν ακόμη πιο εμφανή καθώς ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μέχρι το 2025 θα υπάρχουν περίπου 5,8 δισεκατομμύρια μοναδικές συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, εκ των οποίων περίπου το 80% θα είναι smartphone. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε τη διαχείριση φορητών συσκευών για να διασφαλίζετε ότι οι διαδικασίες ασφάλειας κινητών είναι συνεπείς με τα εταιρικά πρωτόκολλα κινητής τηλεφωνίας, υποδηλώνουν τα στατιστικά στοιχεία διαχείρισης συσκευών.

Πίνακας περιεχομένων

(Αγορές και αγορές)

2. Ένας φορητός υπολογιστής κλέβεται κάθε 53 δευτερόλεπτα.

Μια πρόσφατη μελέτη της Gartner δείχνει ότι οι φορητοί υπολογιστές κλέβονται συνεχώς. Κάνει το έργο των χάκερ πολύ πιο εύκολο. Σε σύγκριση με ασφαλή δίκτυα, οι μη κρυπτογραφημένοι φορητοί υπολογιστές είναι πολύ πιο εύκολο να χακάρονται. Δυστυχώς, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και επαγγελματίες πληροφορικής δεν το καταλαβαίνουν αυτό. Κάνουν ό,τι μπορούν για να ασφαλίσουν το δίκτυο του γραφείου, αλλά κανείς δεν ελέγχει τον τρόπο με τον οποίο οι εργαζόμενοι προστατεύουν τα δεδομένα στους φορητούς υπολογιστές τους.

(pkware)

3. Οι άνθρωποι χάνουν 70 εκατομμύρια smartphone κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία διαχείρισης φορητών συσκευών, μόνο το 7% των χαμένων smartphones ανακτάται. Ωστόσο, οι εταιρείες ανησυχούν για το γεγονός ότι το 4,3 τοις εκατό των smartphone που πωλούνται από εταιρείες χάνονται ή κλέβονται κάθε χρόνο. Επιπλέον, το 52% όλων των κλεμμένων συσκευών κλέβονται από το γραφείο και το 24% από συνέδρια. Επομένως, η διατήρηση των πολιτικών ασφάλειας πληροφοριών της εταιρείας απαιτεί ένα κατάλληλο σύστημα MDM. Άλλωστε, το 80% του κόστους ενός χαμένου φορητού υπολογιστή οφείλεται σε παραβίαση ασφαλείας.

(Channel Pro Network)

4. Το 43% των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο στοχεύουν μικρές επιχειρήσεις.

Μια κοινή παρανόηση είναι ότι οι μεγάλες εταιρείες είναι πάντα στόχος επιθέσεων χάκερ, αλλά αυτό δεν συμβαίνει, αποκαλύπτουν τα στατιστικά στοιχεία διαχείρισης φορητών συσκευών. Σχεδόν οι μισές από όλες τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο στοχεύουν μικρές επιχειρήσεις στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, του χρηματοοικονομικού κλάδου, της υγειονομικής περίθαλψης και των ασφαλειών. Από την έναρξη της πανδημίας, περισσότερο από το 40 τοις εκατό των μικρών επιχειρήσεων έχουν γίνει στόχος κυβερνοεγκληματιών. Αυτές οι εταιρείες συχνά δεν αισθάνονται την ανάγκη ή τα χρήματα να επενδύσουν σε μέτρα ασφαλείας ή πλατφόρμες όπως το MDM. Αλλά όταν γίνονται συμβιβασμοί, συχνά είναι πολύ αργά.

(OSIbeyond)

5. Το 69% των υπευθύνων λήψης αποφάσεων πληροφορικής των ΗΠΑ πιστεύουν ότι το BYOD είναι καλό για την επιχείρησή τους.

Η λειτουργία της συσκευής σας έχει αυξηθεί σταθερά τα τελευταία πέντε χρόνια. Τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία διαχείρισης φορητών συσκευών αποκαλύπτουν γιατί είναι τόσο δημοφιλής. Οι εταιρείες λαμβάνουν 240 επιπλέον ανθρωποώρες το χρόνο όταν το εφαρμόζουν. Μετατράπηκε σε εισόδημα, αυτό είναι 5.114 $ σε επιπλέον εργασία και έξι επιπλέον εβδομάδες εργασίας ανά εργαζόμενο.

(Ontech)

6. Λιγότερο από το 48% των ανθρώπων χρησιμοποιούν κωδικούς πρόσβασης για να προστατεύσουν τις φορητές συσκευές τους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αποθηκεύουν πολλές προσωπικές πληροφορίες στις κινητές συσκευές τους. Μερικές φορές αποθηκεύουν δεδομένα που σχετίζονται με την εργασία για πρόσβαση στα εταιρικά δίκτυα, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία διαχείρισης κινητών συσκευών. Ωστόσο, σχεδόν οι μισοί δεν μπαίνουν καν στον κόπο να προστατεύσουν τα τηλέφωνά τους με κωδικό πρόσβασης και να αποτρέψουν τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση. Στην πραγματικότητα, μόνο το 14% κρυπτογραφεί τα αρχεία και τους φακέλους του. Ως αποτέλεσμα, η απώλεια συσκευής μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες εκτός από την απώλεια δεδομένων.

Ανάγνωση:  Digital Harmony: Crafting Success με προηγμένες λύσεις διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων

(Kaspersky)

7. Το 53% των οργανισμών έχει τυποποιήσει τη χρήση προσωπικών συσκευών στο χώρο εργασίας.

Με την εισαγωγή της τεχνολογίας συσκευών, ο τρόπος που οι οργανισμοί αντιμετωπίζουν την τεχνολογία άλλαξε. Ωστόσο, πολλοί εξακολουθούν να μην έχουν μια μόνιμη πολιτική BYOD για να ανταποκρίνονται σε περίπτωση παραβίασης δεδομένων. Ομοίως, οι περισσότεροι δεν εφαρμόζουν τη διαχείριση σταθερών φορητών συσκευών, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία.

(Microsoft)

8. Το 80% όλων των εταιρικών BYOD είναι εκτός ελέγχου.

Η ασφάλεια δεδομένων είναι ένα από τα πιο σημαντικά εμπόδια για την υιοθέτηση του BYOD σε μεγαλύτερη κλίμακα. Εν τω μεταξύ, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων δεν κάνουν αρκετά για να υιοθετήσουν τη διαχείριση φορητών συσκευών ως βιώσιμη λύση. Επιπλέον, το 77% των εργαζομένων δεν έχει λάβει οδηγίες σχετικά με τους κινδύνους από τη χρήση των συσκευών τους στην εργασία.

(Cass Information Systems)

Αγορά διαχείρισης φορητών συσκευών

9. Μέχρι το 2026, η αγορά διαχείρισης κινητών συσκευών αναμένεται να φτάσει τα 20,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με πρόσφατες στατιστικές MDM, η αγορά βρίσκεται σε ισχυρή αναπτυξιακή πορεία με CAGR 29,8% από το 2021 έως το 2026. Τα τμήματα πληροφορικής που παρακολουθούν και διανέμουν την πολιτική ασφάλειας πληροφοριών των οργανισμών οδηγούν επίσης αυτή την ανάπτυξη. Επιπλέον, η εισαγωγή λύσεων αποθήκευσης cloud αυξάνει επίσης τη χρήση του MDM. Ταυτόχρονα, η παρουσία πολλών βασικών παραγόντων κάνει την αγορά ακόμη πιο ανταγωνιστική και ευέλικτη. Το 2021, η αγορά είχε αξία 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

(Αγορές και αγορές)

10. Το 42% των εταιρειών πιστεύουν ότι είναι πρώτα κινητές.

Καθώς οι δυνατότητες των κινητών συσκευών επεκτείνονταν σε τακτά χρονικά διαστήματα, η χρήση δεδομένων σε αυτές άρχισε να αποτελεί σοβαρή απειλή. Η πανδημία έχει πυροδοτήσει την εξάρτηση από την εξ αποστάσεως εργασία, πράγμα που σημαίνει την ανάγκη για αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας. Ως εκ τούτου, το μερίδιο αγοράς της MDM άρχισε επίσης να αυξάνεται. Οι ομάδες ασφαλείας χρειάζονται πλέον ένα πολύ πιο περίπλοκο σύστημα διαχείρισης φορητών συσκευών για να παρακολουθούν κάθε συσκευή στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας και να διασφαλίζουν την ασφάλεια, επιβεβαιώνουν τα στατιστικά στοιχεία διαχείρισης φορητών συσκευών.

(Παγκόσμια Επιθεώρηση Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών)

11. Η αγορά της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Ασίας-Ειρηνικού προβλέπεται να φθάσει τα 1.536,3 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ τα επόμενα χρόνια.

Η αγορά διαχείρισης κινητών συσκευών σε όλη την Ασία-Ειρηνικό και τη Νοτιοανατολική Ασία έχει σημειώσει σημαντική ανάπτυξη πρόσφατα. Στην πραγματικότητα, μέχρι το 2028, οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι η Νοτιοανατολική Ασία, η APAC, η Κίνα και η Βόρεια Αμερική θα κατέχουν το 40 τοις εκατό της συνολικής αγοράς διαχείρισης κινητών συσκευών.

(Ιστολόγιο Scalefusion)

12. Το τμήμα cloud της αγοράς διαχείρισης κινητών συσκευών αντιπροσώπευε 1.390,7 εκατομμύρια δολάρια το 2019.

Το τμήμα cloud της αγοράς MDM αναμένεται να αυξηθεί στο υψηλότερο CAGR 29,9% από το 2019 έως το 2027, προτείνει η MDM Statistics. Η χρήση του cloud σε αυτό το πεδίο επιτρέπει στους οργανισμούς να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα, όταν οι περισσότεροι εργαζόμενοι τείνουν να εργάζονται εξ αποστάσεως και πρέπει να έχουν πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες οποτεδήποτε, οπουδήποτε.

Ανάγνωση:  Στατιστικά podcast

(Ερευνητική κατάδυση)

Περισσότερες πληροφορίες: Στατιστικά Cloud Computing

13. Το λιανικό εμπόριο είναι ένα από τα πιο κερδοφόρα τμήματα της αγοράς με 394,3 εκατομμύρια δολάρια το 2019.

Αυτός ο υποτμήμα αναμένεται να αναπτυχθεί ταχύτερα μεταξύ 2019 και 2027. Αυτό συμβαίνει επειδή οι έμποροι λιανικής χρησιμοποιούν κινητές συσκευές για διαφορετικές λειτουργίες. Για παράδειγμα, η εγγραφή μονάδων που πωλούνται απαιτεί τη διαχείριση κινητών συσκευών για την ασφάλεια αυτών των πληροφοριών σε καθημερινή βάση. Αυτός είναι ένας από τους κύριους μοχλούς αυτού του τμήματος της αγοράς, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία MDM.

(Ερευνητική κατάδυση)

Οφέλη του MDM

14. Το 88% όλων των χρηστών MDM ισχυρίζονται ότι παρακολουθεί ενεργά για απειλές όπως κακόβουλο λογισμικό.

Το κακόβουλο λογισμικό και οι διάφοροι ιοί που χρησιμοποιούνται από χάκερ είναι η μεγαλύτερη απειλή για πολλές επιχειρήσεις. Όταν οι εργαζόμενοι έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες στο διαδίκτυο, οι χάκερ μπορούν να διεισδύσουν στην ασφάλεια των πληροφοριών πιο εύκολα. Ωστόσο, οι περισσότεροι οργανισμοί επιβεβαιώνουν ότι οι κίνδυνοι είναι πολύ χαμηλότεροι όταν υπάρχει μια πλατφόρμα MDM.

(Χρηματοοικονομικά σε απευθείας σύνδεση)

15. Το 90% των εταιρειών ισχυρίζονται ότι το MDM διευκολύνει την υιοθέτηση του BYOD.

Τα στατιστικά στοιχεία διαχείρισης φορητών συσκευών υποδηλώνουν ότι οι περισσότεροι οργανισμοί πιστεύουν ότι αυτές οι λύσεις μπορούν να τους βοηθήσουν να υιοθετήσουν το BYOD πιο γρήγορα. Ως αποτέλεσμα, οι εταιρείες θα μπορούσαν να επεκτείνουν περαιτέρω τις δραστηριότητές τους. Επιπλέον, το 86% των εταιρειών ισχυρίζεται ότι τις βοηθά να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τις συσκευές των εργαζομένων τους. Ένα άλλο 86 τοις εκατό λέει ότι τους βοηθά να διατηρήσουν τα δεδομένα ασφαλή, ενώ το 89 τοις εκατό υποστηρίζει ότι υποστηρίζει την αυτόματη εγγραφή συσκευής.

(Χρηματοοικονομικά σε απευθείας σύνδεση)

16. Το 78% των εργαζομένων πιστεύει ότι η χρήση μιας κινητής συσκευής εξισορροπεί την προσωπική και την επαγγελματική τους ζωή.

Η κατοχή όλων των προσωπικών και επαγγελματικών πληροφοριών σε ένα τηλέφωνο ωφελεί σημαντικά τον μέσο εργαζόμενο, λένε οι στατιστικές MDM. Με αυτόν τον τρόπο, διευκολύνει τη ζωή τους και οδηγεί σε καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Αυτό, με τη σειρά του, εξασφαλίζει υψηλότερη παραγωγικότητα.

(Προσωπικό)

Μειονεκτήματα της διαχείρισης φορητών συσκευών

17. Το 74% των παγκόσμιων ηγετών πληροφορικής ισχυρίζονται ότι η εταιρεία τους αντιμετώπισε παραβίαση δεδομένων λόγω ζητημάτων ασφάλειας κινητών τηλεφώνων.

Σήμερα, κάθε οργανισμός χρειάζεται μια σταθερή στρατηγική ασφάλειας για κινητά. Για παράδειγμα, η εισαγωγή νέων συσκευών σε μια επιχείρηση από προεπιλογή αυξάνει την έκθεση της εταιρείας σε χάκερ που μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτές τις αδυναμίες. Οι στατιστικές διαχείρισης φορητών συσκευών δείχνουν ότι το 95% των παγκόσμιων ηγετών πληροφορικής πιστεύουν ότι η αύξηση της πρόσβασης δεδομένων μέσω κινητών τηλεφώνων αυξάνει τον κίνδυνο παραβίασης δεδομένων. Ωστόσο, η χρήση λογισμικού διαχείρισης φορητών συσκευών μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή αυτής της έκθεσης.

(Αγορές και αγορές)

18. Οι οργανισμοί με πλατφόρμες διαχείρισης φορητών συσκευών ξοδεύουν μεταξύ 3,25 και 9 $ ανά συσκευή ανά μήνα.

Συνήθως, οι λύσεις MDM συνοδεύονται από άδεια μηνιαίας ή ετήσιας συνδρομής, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία διαχείρισης φορητών συσκευών. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η πληρωμή πραγματοποιείται ανά χρήστη ή συσκευή. Επομένως, η τιμή εξαρτάται από τον αριθμό των αδειών. Μπορεί να είναι ακριβό μερικές φορές, αλλά είναι μια μακροπρόθεσμη επένδυση που μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να επεκταθούν χωρίς κινδύνους ασφάλειας και ακόμη και να εξοικονομήσουν κόστος.

Ανάγνωση:  Οι αποτελεσματικές δεξιότητες διαχείρισης συγκρούσεων θα μπορούσαν να σώσουν την επιχείρησή σας

(Insights Samsung)

MDM με λίγα λόγια

Η έννοια της διαχείρισης φορητών συσκευών εξελίσσεται συνεχώς. Δεδομένου του πόσο σημαντικό είναι για τις εταιρείες να διαχειρίζονται τις κινητές συσκευές που χρησιμοποιούν οι ομάδες τους στο δίκτυό τους, θα παραμείνει ως έχει. Επιπλέον, συνεχίζει να αυξάνεται ακόμη περισσότερο. Τα στατιστικά στοιχεία MDM δείχνουν ότι η επιλογή των σωστών λύσεων που περιλαμβάνουν κρυπτογράφηση δεδομένων, επαλήθευση κωδικού πρόσβασης, παρακολούθηση συσκευών και απόθεμα είναι ένα κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια των εταιρικών δικτύων.

Συχνές ερωτήσεις για τη διαχείριση φορητών συσκευών

Πόσο μεγάλη είναι η αγορά διαχείρισης κινητών συσκευών;

Η αγορά διαχείρισης κινητών συσκευών αναμένεται να αυξηθεί με CAGR 29,8% από το 2021 έως το 2026 και να φτάσει τα 20,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Το 2021, η αγορά είχε αξία 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η διαφοροποίηση της αγοράς είναι το αποτέλεσμα της παρουσίας πολλών βασικών παραγόντων στο οικοσύστημα MDM. Αυτές οι λύσεις βοηθούν τις ομάδες IT να διαχειρίζονται την επιβολή της πολιτικής ασφαλείας όταν οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν κινητές συσκευές για πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα της εταιρείας, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία MDM.

(Globe Newswire)

Γιατί είναι σημαντική η διαχείριση φορητών συσκευών;

Οι πλατφόρμες MDM έχουν πολλά οφέλη για μια επιχείρηση. Το πιο σημαντικό είναι να βελτιωθεί η ασφάλεια. Αυτή η πλατφόρμα επιτρέπει στους επαγγελματίες πληροφορικής να διανέμουν πρωτόκολλα ασφαλείας σε ολόκληρο το εταιρικό δίκτυο. Στη συνέχεια, μια αξιοπρεπής λύση εξοικονομεί χρήματα της εταιρείας, καθώς οι λύσεις MDM για συσκευές BYOD είναι συνήθως πιο αποδοτικές. Τρίτον, αυτές οι πλατφόρμες επιτρέπουν ταχύτερη και αποτελεσματικότερη συνεργασία, ειδικά με την επέκταση της απομακρυσμένης εργασίας. Τέλος, οι λύσεις MDM επιτρέπουν στους επαγγελματίες πληροφορικής να διαχειρίζονται τον αυξανόμενο αριθμό φορητών συσκευών της εταιρείας μέσω ενός μόνο διαχειριστή συστήματος.

(Ασύρματοι φύλακες)

Ποιες είναι οι προκλήσεις της διαχείρισης κινητών συσκευών;

Παρά τα πολλά πλεονεκτήματα, υπάρχουν πολλές προκλήσεις που σχετίζονται με τη διαχείριση κινητών συσκευών, επιβεβαιώνουν τα στατιστικά στοιχεία. Πρώτον, η εισαγωγή πολλών συσκευών στην επιχείρηση σημαίνει ότι οι χάκερ έχουν περισσότερες επιλογές για εκμετάλλευση. Δεύτερον, καθώς ο αριθμός των φορητών συσκευών αυξάνεται, ενδέχεται να προκύψουν μεταβατικές πλατφόρμες, κάτι που είναι αρκετά δύσκολο. Απαιτείται χρόνος για τη δημιουργία ενός νέου συστήματος και προσθέτει χρόνο στη διαδικασία μάθησης. Τρίτον, η εμπειρία χρήστη είναι επίσης σημαντική. Επομένως, πρέπει να διασφαλίσετε ότι το λογισμικό MDM είναι συμβατό με όλους τους τύπους φορητών συσκευών. Άλλωστε, η αύξηση του αριθμού των BYOD είναι μια σημαντική πρόκληση από μόνη της. Η πολιτική BYOD είναι ο μόνος τρόπος να ακολουθηθεί σε αυτήν την κατάσταση.

(Vox Mobile)