Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Στατιστικά στοιχεία αυτοματισμού μάρκετινγκ

Η αυτοματοποίηση μάρκετινγκ ξεχωρίζει ανάμεσα στις πιο πρόσφατες τάσεις και στρατηγικές μάρκετινγκ, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να εκφορτώνουν χρονοβόρες εργασίες και να βελτιώνουν την παραγωγικότητα. Αυτό δεν είναι μόνο – αυξάνει επίσης τις παραπομπές και τις μετατροπές, μειώνει τα γενικά έξοδα και αναπτύσσει την επιχείρησή σας με λιγότερους πόρους. Θέλετε περισσότερες αποδείξεις; Συγκεντρώσαμε βασικά στατιστικά στοιχεία αυτοματισμού μάρκετινγκ για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνολογία για να ενισχύσετε την επιχείρησή σας και να αυξήσετε την απόδοση επένδυσης (ROI).

Στατιστικά στοιχεία αυτοματισμού μάρκετινγκ (επιλογή προμηθευτή)

 • Το 56% των εταιρειών χρησιμοποιεί πλέον αυτοματοποίηση μάρκετινγκ. (Email Δευτέρα)
 • Η αυτοματοποίηση μάρκετινγκ είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες βιομηχανίες λογισμικού. (Marketo)
 • Το 40% των εμπόρων πιστεύει ότι η αυτοματοποίηση έχει θετικό αντίκτυπο στην απόδοση της επιχείρησης. (Πύλη έρευνας)
 • Το 80% των εταιρειών αύξησε τις παραπομπές χάρη στον αυτοματισμό μάρκετινγκ. (επένδυση)
 • Το 48,6% των εταιρειών θεωρεί ότι η έλλειψη δεξιοτήτων είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του αυτοματισμού μάρκετινγκ. (Liana Technologies)
 • Το 77% των επαγγελματιών μάρκετινγκ που χρησιμοποιούν εργαλεία αυτοματισμού μάρκετινγκ ανέφεραν αύξηση στις μετατροπές. (επένδυση)
 • Η αυτοματοποίηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ο πιο δημοφιλής τύπος αυτοματισμού μάρκετινγκ. (GetResponse)

Γενικά στατιστικά και γεγονότα αυτοματισμού μάρκετινγκ

1. Το 63% των επαγγελματιών μάρκετινγκ θέλουν να αυξήσουν τον προϋπολογισμό τους για την αυτοματοποίηση μάρκετινγκ.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των εταιρειών σχεδιάζουν να αυξήσουν τους προϋπολογισμούς μάρκετινγκ για να δημιουργήσουν χώρο για εργαλεία και λογισμικό αυτοματοποίησης μάρκετινγκ στις στρατηγικές τους το 2022.

(επένδυση)

2. Το 56% των εταιρειών χρησιμοποιεί πλέον αυτοματοποίηση μάρκετινγκ.

Κατά μέσο όρο, λίγο περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν πλέον αυτοματοποίηση μάρκετινγκ, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη δημοτικότητα τέτοιων εργαλείων μέσα σε λίγα μόλις χρόνια. Επιπλέον, τα στατιστικά στοιχεία αυτοματισμού δείχνουν ότι το 40% των εταιρειών B2B σχεδιάζει να εφαρμόσει αυτήν ακριβώς την τεχνολογία στο μέλλον.

Πίνακας περιεχομένων

(Email Δευτέρα)

3. Το 86,1% των επαγγελματιών είναι εξοικειωμένοι με την αυτοματοποίηση μάρκετινγκ.

Οι τακτικές έρευνες της Liana Technologies διαπίστωσαν αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με την αυτοματοποίηση της αγοράς: το 13,9% των ερωτηθέντων δεν γνωρίζει την έννοια του αυτοματισμού μάρκετινγκ. Ωστόσο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της εταιρείας, το 29,7% των marketers σχεδιάζει να επενδύσει στον αυτοματισμό.

(Liana Technologies)

4. Η αυτοματοποίηση μάρκετινγκ είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες βιομηχανίες λογισμικού.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία λογισμικού αυτοματισμού μάρκετινγκ, η αγορά έφτασε τα 15,6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019. Επιπλέον, προβλέπεται να φτάσει σε αξία 25,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το τέλος του 2024, υπογραμμίζοντας περαιτέρω το ποσοστό υιοθέτησης τέτοιων εργαλείων.

(Marketo, Statista)

Στατιστικά στοιχεία για τα οφέλη του αυτοματισμού μάρκετινγκ

6. Οι έμποροι βλέπουν τη δημιουργία μολύβδου ως τον κύριο στόχο της αυτοματοποίησης μάρκετινγκ.

Οι στατιστικές αυτοματοποίησης μάρκετινγκ δείχνουν ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των επαγγελματιών μάρκετινγκ (61%) πιστεύουν ότι ο πιο σημαντικός στόχος της τεχνολογίας είναι η δημιουργία μολύβδου. Επιπρόσθετα, το 57% ανέφερε την καλλιέργεια μολύβδου ως τους κορυφαίους στόχους για την αυτοματοποίηση μάρκετινγκ, ενώ άλλοι ανέφεραν τη βελτίωση των εσόδων από τις πωλήσεις (47%), τη δέσμευση πελατών (36%), την παραγωγικότητα μάρκετινγκ (29%) και τη δυνατότητα μέτρησης της καμπάνιας (28%).

Ανάγνωση:  Αύξηση πωλήσεων με γραφικά στοιχεία συνομιλίας κοινωνικής δικτύωσης

(avada)

7. Σχεδόν το 60% των επαγγελματιών μάρκετινγκ βλέπουν το upselling ως έναν από τους πιο σημαντικούς στόχους της αυτοματοποίησης μάρκετινγκ.

Με την αυτοματοποίηση μάρκετινγκ, οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ απολαμβάνουν αυξημένες ευκαιρίες πώλησης μέσω αυτοματοποιημένων καμπανιών μάρκετινγκ. Το upselling είναι μια κοινή τακτική μάρκετινγκ που χρησιμοποιείται για να κάνει τους πελάτες να κάνουν πρόσθετες αγορές με βάση το ιστορικό αγορών και τα ενδιαφέροντά τους. Το 58% των επαγγελματιών του μάρκετινγκ πιστεύει πλέον ότι η αύξηση των πωλήσεων είναι ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη του αυτοματισμού μάρκετινγκ.

(Moosend)

8. Ο συγχρονισμός των αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θεωρείται η καταλληλότερη χρήση του αυτοματισμού μάρκετινγκ.

Τα στατιστικά στοιχεία αυτοματισμού μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης υποδεικνύουν ότι οι περισσότεροι έμποροι βρίσκουν την πιο κατάλληλη τεχνολογία για μετά το μάρκετινγκ. Τα στατιστικά στοιχεία SMM επιβεβαίωσαν ότι το 83% των επαγγελματιών μάρκετινγκ αισθάνθηκε έτσι, ενώ άλλα στοιχεία του ψηφιακού μάρκετινγκ που θεωρούνται κατάλληλα για αυτοματοποίηση μάρκετινγκ περιλαμβάνουν:

 • Email Marketing – 75%
 • Διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – 58%
 • Μηνύματα/chatbots – 53%
 • Αναζήτηση/Ειδοποιήσεις πωλήσεων – 39%
 • Δέσμευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – 36%
 • Δημιουργία αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – 29%
 • Δημόσιες Σχέσεις/Προώθηση επωνυμίας – 23%.

(AdvertisingReports)

9. Η αυτοματοποίηση email θεωρείται ο πιο δημοφιλής τύπος αυτοματισμού μάρκετινγκ.

Το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι η πιο πρακτική χρήση του αυτοματισμού μάρκετινγκ, αλλά το αυτοματοποιημένο μάρκετινγκ μέσω email είναι το πιο δημοφιλές με το 64% των επαγγελματιών του μάρκετινγκ. Διαπιστώθηκε επίσης ότι το προφίλ και η στόχευση (26%) και η εξατομίκευση μέσω περιεχομένου (23%) είναι κορυφαίες υποψηφιότητες.

(GetResponse)

Στατιστικά ROI αυτοματισμού μάρκετινγκ

10. Το 77% των επαγγελματιών μάρκετινγκ που χρησιμοποιούν αυτοματισμό ανέφεραν αυξημένη ψηφιακή δέσμευση.

Κάθε πέμπτη εταιρεία παράγει το 30–40% των πωλήσεών της ψηφιακά. Τα στατιστικά στοιχεία ψηφιακού μάρκετινγκ συνεχίζουν να δείχνουν μια σημαντική στροφή προς τα ψηφιακά μέσα ως την κύρια πηγή πωλήσεων με τη μεταβαλλόμενη δυναμική της αγοράς και τη συμπεριφορά των πελατών να ευνοεί τις ψηφιακές εμπειρίες.

(Business Insider)

11. Το 80% των επιχειρήσεων αύξησε τις παραπομπές χάρη στον αυτοματισμό μάρκετινγκ.

Φαίνεται ότι υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο η δημιουργία δυνητικών πελατών θεωρείται ο πιο σημαντικός στόχος μιας στρατηγικής αυτοματισμού μάρκετινγκ. Το 80% των εταιρειών απολάμβανε αύξηση στις παραπομπές με τη βοήθεια λογισμικού αυτοματισμού μάρκετινγκ.

(επένδυση)

12. Το 80% των marketers αποδίδει την επιτυχία του στον αυτοματισμό μάρκετινγκ.

Οι στατιστικές αυτοματοποίησης μάρκετινγκ δείχνουν ότι το 80% των επαγγελματιών μάρκετινγκ πιστεύει ότι το εργαλείο είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συμβάλλουν στην επιτυχία τους. Με βάση τα στατιστικά και μόνο, είναι σαφές ότι η αυτοματοποίηση μάρκετινγκ είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και την επιτυχία της επιχείρησης.

Ανάγνωση:  Στεγαστικό CRM και μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Ένας συνδυασμός

(Startup Bonsai)

13. Το 45% των επαγγελματιών του μάρκετινγκ ανέφεραν τα προσόντα και τη βαθμολόγηση ως βασικές λειτουργίες της αυτοματοποίησης μάρκετινγκ.

Η βαθμολογία και τα προσόντα είναι βασικά για μια βιώσιμη και κερδοφόρα διαδικασία δημιουργίας μολύβδου και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των στοχευμένων πωλήσεων. Αυτό γίνεται με τη μόχλευση μιας ποικιλίας συνόλων δεδομένων ψηφιακής παρουσίας και σχεδόν οι μισοί επαγγελματίες του μάρκετινγκ βασίζονται στον αυτοματισμό μάρκετινγκ για τον εξορθολογισμό της πολύπλοκης διαδικασίας.

(Ψηφιακή Συλλογή ZHAW)

14. Το 40% των εμπόρων πιστεύουν ότι η αυτοματοποίηση έχει θετικό αντίκτυπο στην απόδοση της επιχείρησης.

Εκτός από τον άμεσο αντίκτυπο στη δημιουργία δυνητικών πελατών και στα ποσοστά μετατροπής, τα γεγονότα της αυτοματοποίησης μάρκετινγκ δείχνουν πολλά άλλα οφέλη που αυξάνουν έμμεσα την απόδοση επένδυσης (ROI). Οι ερωτηθέντες τόνισαν ότι η αυτοματοποίηση οδηγεί σε μεγαλύτερους κύκλους ζωής καμπάνιας, υψηλότερα ποσοστά διατήρησης πελατών και ευρύτερο εύρος καμπάνιας, διαφοροποιώντας το κοινό και τη βάση πελατών.

(Πύλη έρευνας)

15. Σχεδόν το 80% των εμπόρων ανέφεραν αυξημένα αποτελέσματα ως αποτέλεσμα της αυτοματοποίησης.

Η αυτοματοποίηση μάρκετινγκ δεν βελτιώνει απλώς τους δυνητικούς πελάτες. Το 77% των εταιρειών σημείωσε αυξημένες μετατροπές χάρη στην αυτοματοποιημένη διαχείριση δυνητικών πελατών.

(επένδυση)

Τάσεις και προκλήσεις αυτοματισμού μάρκετινγκ

16. Η βελτίωση της αποτελεσματικότητας της καμπάνιας είναι ο πιο σημαντικός στόχος των marketers.

Πιο αποτελεσματικές καμπάνιες και καλύτερος συντονισμός μάρκετινγκ και πωλήσεων είναι οι πρωταρχικοί στόχοι των επαγγελματιών που εφαρμόζουν την αυτοματοποίηση στο μάρκετινγκ τους, αντίστοιχα 57% και 53%. Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (49%) έθεσαν ως κορυφαία προτεραιότητά τους τη βελτίωση της ποιότητας.

(Αύξηση 2)

17. Το 15% των επαγγελματιών θεωρεί ότι η παραγωγή περιεχομένου υψηλής ποιότητας αποτελεί εμπόδιο.

Σε μια μελέτη του 2017, έως και το 40% των ερωτηθέντων αντιμετώπισαν δυσκολίες στην παραγωγή περιεχομένου κορυφαίας ποιότητας – τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι οι δεξιότητες παραγωγής περιεχομένου έχουν αυξηθεί στον αυτοματισμό μάρκετινγκ. Είτε βασίζονται στις δικές τους ομάδες μάρκετινγκ περιεχομένου είτε συνεργάζονται με κορυφαίες εταιρείες μάρκετινγκ περιεχομένου, οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν βρει έναν τρόπο να παράγουν ποιοτικό περιεχόμενο.

(Liana Technologies)

18. Το 48,6% των επαγγελματιών μάρκετινγκ και επικοινωνίας ανέφερε την έλλειψη δεξιοτήτων ως τη μεγαλύτερη πρόκληση.

Ενώ πολλές εταιρείες ψηφιακού μάρκετινγκ έχουν υιοθετήσει τεχνικές αυτοματοποίησης μάρκετινγκ, άλλες όχι για διάφορους λόγους. Τα στοιχεία και τα στοιχεία για την αυτοματοποίηση μάρκετινγκ που ελήφθησαν από τη Liana Technologies συνεχίζουν να δείχνουν ότι η έλλειψη τεχνογνωσίας συγκρατείται από σχεδόν τους μισούς ερωτηθέντες. Το 43,2% ανέφερε την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και το 19% την έλλειψη χρηματοδότησης ως αιτία.

Ανάγνωση:  Στατιστικά μηχανικής μάθησης

(Liana Technologies)

19. Η δημιουργία αυτοματισμών υψηλής ποιότητας είναι η πιο κοινή πρόκληση για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ.

Τα στατιστικά στοιχεία του κλάδου αυτοματισμών μάρκετινγκ από μια άλλη μελέτη δείχνουν ότι η πιο κοινή πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι είναι η δημιουργία αυτοματισμών υψηλής ποιότητας. Στην πραγματικότητα, το 16% των πρακτορείων μάρκετινγκ λέει ότι αυτό είναι το #1 εμπόδιο στην επιτυχία τους. Οι ενσωματώσεις είναι η επόμενη πιο κοινή πρόκληση στον αυτοματισμό μάρκετινγκ, με το 14% των ερωτηθέντων να παλεύουν μαζί τους. Αυτή η διαδικασία απαιτεί πολλή δημιουργία περιεχομένου, κάτι που είναι προβληματικό για το 10% των ερωτηθέντων. Μια άλλη πρόκληση περιεχομένου είναι η αφοσίωση, με το 8% των ερωτηθέντων να δυσκολεύονται να δημιουργήσουν περιεχόμενο υψηλής ποιότητας με το οποίο αλληλεπιδρούν οι άνθρωποι. Η τμηματοποίηση, η διαχείριση δεδομένων και η βελτιστοποίηση είναι ένα κοινό πρόβλημα για το 6% των ερωτηθέντων, ενώ η εύρεση εργαλείων αυτοματοποίησης μάρκετινγκ, εξατομίκευσης και βαθμολογίας υποψήφιων πελατών αποτελεί πρόκληση για το 5% των ερωτηθέντων. Τα πιο δύσκολα ζητήματα του αυτοματισμού μάρκετινγκ είναι τα αναλυτικά στοιχεία για το 4%, η αναφορά για το 3% και η δυνατότητα παράδοσης για το 1% των ερωτηθέντων.

(Αυτόματο)

20. Το ένα τρίτο των επαγγελματιών μάρκετινγκ χρησιμοποιεί αυτοματισμό στα chatbots.

Ενώ λειτουργίες όπως η διαχείριση εργασιών ή ο επαναπρογραμματισμός είναι οι πιο δημοφιλείς χρήσεις των εργαλείων αυτοματισμού, τα στατιστικά στοιχεία αυτοματισμού πωλήσεων δείχνουν ότι τα chatbots γίνονται πιο κοινά. Όταν αναπτυχθούν αρκετά καλά, τα chatbots μπορούν να απλοποιήσουν τις διαδικασίες εξυπηρέτησης πελατών κατηγοριοποιώντας τα ερωτήματα και κατευθύνοντας το κατάλληλο προσωπικό ή βοηθώντας νέους πελάτες να πλοηγηθούν στον ιστότοπο.

(HubSpot)

συμπέρασμα

Η άνοδος της αυτοματοποίησης μάρκετινγκ δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης. Επιπλέον, αν και ορισμένες προκλήσεις εμποδίζουν ορισμένες εταιρείες και επαγγελματίες του μάρκετινγκ να υιοθετήσουν τέτοια εργαλεία στη στρατηγική τους, φαίνεται ότι το μέλλον της αυτοματοποίησης μάρκετινγκ πρόκειται να ανέβει. Αυτά τα στατιστικά στοιχεία αυτοματισμού μάρκετινγκ είναι άλλη μια απόδειξη γι’ αυτό και συνεχίζουν να δείχνουν ότι, ενώ οι πρώτοι χρήστες επωφελούνται ήδη από αυτές τις συναρπαστικές εξελίξεις, δεν είναι πολύ αργά για να συμμετάσχετε στην επανάσταση της MarTech.