Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Στατιστικά μάρκετινγκ SMS

Στον σημερινό κόσμο με γρήγορο ρυθμό, οι άνθρωποι είναι συνεχώς απασχολημένοι και η σύνδεση μαζί τους είναι συχνά δύσκολη. Ωστόσο, τα κινητά τηλέφωνα σπάνια βρίσκονται μακριά, γι’ αυτό και το μάρκετινγκ γραπτών μηνυμάτων έχει γίνει τόσο δημοφιλές σε επιχειρήσεις και πελάτες. Ρίξτε μια ματιά στη λίστα μας με στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ SMS για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτήν τη μορφή μάρκετινγκ, γιατί έχει γίνει ο καλύτερος τρόπος προσέγγισης των καταναλωτών και πώς μπορείτε να την ενσωματώσετε στην επιχειρηματική στρατηγική σας.

Στατιστικά μάρκετινγκ SMS (Επιλογή συντάκτη)

  • Το 55% των ανθρώπων χρησιμοποιούν μια εγγενή υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων σε κινητές συσκευές για να στείλουν μηνύματα κειμένου. (Μηνύματα κειμένου EZ)
  • Το 91% των καταναλωτών θα επέλεγε μηνύματα κειμένου από επωνυμίες. (Προσεκτική αναφορά καταναλωτή για κινητά)
  • Το 34% των ανθρώπων διάβασαν τα μηνύματά τους μέσα σε πέντε λεπτά από τη λήψη τους. (Μηνύματα κειμένου EZ)
  • Η αύξηση του όγκου των παραγγελιών είναι η νούμερο ένα τακτική πρόκληση για τους εμπόρους. (Προσοχή κινητό τηλέφωνο)
  • Το 58% των καταναλωτών πιστεύει ότι τα γραπτά μηνύματα είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος επικοινωνίας της επωνυμίας. (Αναφορά κατάστασης SMS Zipwhip)
  • Το 96% των επαγγελματιών μάρκετινγκ που χρησιμοποιούν μηνύματα κειμένου είπαν ότι τους βοήθησαν να αυξήσουν τα έσοδα. (Προσοχή κινητό τηλέφωνο)

Στατιστικά μάρκετινγκ SMS

1. Το 55% των ανθρώπων χρησιμοποιεί μια εγγενή υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων σε κινητές συσκευές για την αποστολή μηνυμάτων κειμένου.

Παρά την αυξανόμενη δημοτικότητα των εφαρμογών επικοινωνίας, οι αρχικές πλατφόρμες των συσκευών εξακολουθούν να είναι τα αγαπημένα μέσα επικοινωνίας των χρηστών. Εκτός από την απλότητα του σχεδιασμού, οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι ανησυχίες για το απόρρητο είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι προτιμούν τις εγγενείς πλατφόρμες έναντι των εφαρμογών ιστού. Η απλότητα του σχεδιασμού και οι ειδικοί πιστεύουν επίσης ότι οι ανησυχίες για το απόρρητο είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι προτιμούν τις εγγενείς πλατφόρμες έναντι των εφαρμογών ιστού.

(Μηνύματα κειμένου EZ)

2. Οι Αμερικανοί ελέγχουν τα τηλέφωνά τους κατά μέσο όρο 47 φορές την ημέρα.

Οι Αμερικανοί χρήστες ελέγχουν τα smartphone τους κατά μέσο όρο 47 φορές την ημέρα. Εξαίρεση αποτελούν οι 18-24 ετών, οι οποίοι παραδέχθηκαν ότι έλεγχαν το τηλέφωνό τους 86 φορές την ημέρα.

Πίνακας περιεχομένων

(Journal of Accountancy)

3. Τα μηνύματα καλωσορίσματος είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη αυτόματη απάντηση SMS από τους εμπόρους.

Τα γεγονότα μάρκετινγκ μηνυμάτων κειμένου αποκαλύπτουν ότι οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ προτιμούν να χρησιμοποιούν ενεργοποιημένα μηνύματα για να καλλιεργήσουν μελλοντικές επικοινωνίες και να δώσουν τον τόνο στέλνοντας μηνύματα χαιρετισμού. Άλλες δημοφιλείς χρήσεις περιλαμβάνουν την επανενεργοποίηση πελατών με αποστολή υπενθυμίσεων εγκατάλειψης καλαθιού ή υπενθυμίσεις εγκατάλειψης περιήγησης.

(Προσοχή κινητό τηλέφωνο)

4. Το 91% των πελατών ενδιαφέρεται να εγγραφεί σε μηνύματα κειμένου.

Ενώ σχεδόν όλοι οι πελάτες που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι θα εγγραφούν για να λαμβάνουν μηνύματα κειμένου από επωνυμίες, περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς είπαν ότι το είχαν κάνει ήδη. Ωστόσο, η προσφορά δεν ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση για εταιρικά μηνύματα κειμένου. Με τόσο υψηλή ζήτηση, πολλές εταιρείες αναμένεται να επενδύσουν περισσότερα

λογισμικό και υπηρεσίες μάρκετινγκ μηνυμάτων κειμένου.

(Προσεκτική αναφορά καταναλωτή για κινητά)

5. Το 97% των Αμερικανών κατέχουν κάποια μορφή κινητού τηλεφώνου.

Μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτούς τους αριθμούς θα το αποκαλύψει Το 92% των συνταξιούχων κατέχει κινητό τηλέφωνο, όπως και το 97% των ατόμων ηλικίας 50-64 ετών. Όλοι όσοι είναι κάτω των 49 ετών έχουν κινητό τηλέφωνο ή smartphone.

Τα πιο πρόσφατα στατιστικά μάρκετινγκ μηνυμάτων κειμένου δείχνουν ότι τα μηνύματα κειμένου δεν απευθύνονται μόνο στις νεότερες γενιές. μπορείτε να επικοινωνήσετε με οποιονδήποτε με ένα μήνυμα κειμένου, ανεξαρτήτως ηλικίας.

(Pew Research)

6. Το 90% των χρηστών τηλεφώνου ελέγχουν το τηλέφωνό τους μέσα σε 30 λεπτά από το ξύπνημα.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (32%) επέλεξε «αμέσως». Η χρήση κινητού τηλεφώνου έχει ήδη αυξηθεί, αλλά το ξέσπασμα της πανδημίας ανάγκασε τους ανθρώπους να κάνουν check-in με φίλους και συγγενείς ή να διαβάζουν τις ειδήσεις πρώτο πράγμα το πρωί.

Αν και φαίνεται ότι αυτές είναι οι καλύτερες στιγμές για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ να επενδύσουν περισσότερο στο μάρκετινγκ SMS, καθιστά τη συχνότητα και τη συνάφεια πιο σημαντικά από ό,τι συνήθως για να αποφευχθεί η αναβολή των πελατών.

(Μηνύματα κειμένου EZ)

7. Οι περισσότεροι άνθρωποι (34%) διαβάζουν κείμενα μέσα σε πέντε λεπτά από τη λήψη τους.

Οι στατιστικές μάρκετινγκ μηνυμάτων κειμένου αποκαλύπτουν περαιτέρω ότι το 89% των χρηστών τηλεφώνου διάβαζε ένα μήνυμα μέσα σε 30 λεπτά από τη λήψη του, το 10% σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα, το 26% μέσα σε ένα λεπτό και το 34% μέσα σε πέντε λεπτά. Παρά τη σημαντική αύξηση του αριθμού των μηνυμάτων κειμένου, οι χρήστες εξακολουθούν να χρειάζονται χρόνο για να ρίξουν μια ματιά στα μηνύματα, με το 90% από αυτούς να διαβάζουν και να απαντούν σε ένα μήνυμα μέσα σε 30 λεπτά από τη λήψη του. Σε σύγκριση με το 17,92% ανοιχτό ποσοστό του email, τα μηνύματα κειμένου έχουν 134% περισσότερες πιθανότητες να διαβαστούν.

(Μηνύματα κειμένου EZ)

8. Το 56% των λιανοπωλητών στις ΗΠΑ σχεδιάζει να αυξήσει τις επενδύσεις μάρκετινγκ μέσω SMS για κινητά.

Η πανδημία επιτάχυνε σημαντικά την προσαρμογή. Τον Ιανουάριο του 2020, το 51% των εμπόρων λιανικής δήλωσε ότι σχεδιάζει να αυξήσει τις επενδύσεις στο μάρκετινγκ κειμένου. το ποσοστό αυξήθηκε στο 56 τοις εκατό τον Ιούνιο. Μια άλλη ανάλυση έδειξε αύξηση στον αριθμό των μηνυμάτων μάρκετινγκ επιχειρήσεων SMS τον Μάρτιο κατά 8,5% και τον Απρίλιο κατά 20% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο.

Ανάγνωση:  Ορισμοί του μάρκετινγκ έναντι του Διαδικτύου έναντι του ψηφιακού μάρκετινγκ

(eMarketer)

9. Η αύξηση των συνδρομητών είναι η νούμερο ένα τακτική τους πρόκληση μεταξύ των εμπόρων.

Οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ δίνουν προτεραιότητα στη δημιουργία μιας υγιούς βάσης συνδρομητών για να βασίσουν τις καμπάνιες τους. Οι στατιστικές μάρκετινγκ SMS αποκαλύπτουν επίσης ότι η παράδοση εξατομικευμένου περιεχομένου και η επέκταση των μηνυμάτων SMS των πελατών καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους είναι οι πιο σημαντικές προκλήσεις τακτικής.

(Προσοχή κινητό τηλέφωνο)

10. Οι εκπτώσεις σε δολάρια είναι το κύριο κίνητρο για εγγραφή σε πρόγραμμα SMS.

Οι καταναλωτές είναι στην ευχάριστη θέση να ασχοληθούν με το μάρκετινγκ μηνυμάτων κειμένου και θέλουν να επωφεληθούν από αυτό. Εκτός από την εύρεση των καλύτερων προσφορών, η έρευνα δείχνει ότι οι πελάτες θα ήθελαν επίσης να γνωρίζουν για αποκλειστικές προσφορές, όπως δωρεάν δώρα με την επόμενη αγορά τους, πρόσβαση σε πόρους και πόντους επιβράβευσης.

Τελικά, οι πραγματικότητες του μάρκετινγκ SMS υπογραμμίζουν ότι το SMS δεν είναι μόνο ένα σταθερό εργαλείο απόκτησης, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για διατήρηση και πώληση με μια προσωπική πινελιά.

(Προσεκτική αναφορά καταναλωτή για κινητά)

11. Το 51% των καταναλωτών είναι πιο πιθανό να κάνει μια αγορά εάν λάβει ένα μήνυμα κειμένου με εικόνες και μέσα.

Η οπτικοακουστική κυριαρχία της ψηφιακής βιομηχανίας αντικατοπτρίζεται και στην υπηρεσία SMS των εταιρειών – και το κανάλι έχει ήδη αναπτύξει επιλογές πολυμέσων. Τα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ SMS δείχνουν ότι σήμερα, τα μηνύματα με GIF, εικόνα ή βίντεο προσελκύουν περισσότερους από τους μισούς πελάτες, ενώ τα απλά μηνύματα δεν έχουν τόσο ισχυρό αντίκτυπο. Ωστόσο, η συνάφεια του περιεχομένου είναι σχεδόν εξίσου σημαντική – το 33% των πελατών λέει ότι δεν τους ενδιαφέρει αν είναι μήνυμα κειμένου ή μήνυμα πολυμέσων, εφόσον η διαφήμιση μηνυμάτων κειμένου είναι σχετική με αυτούς.

(Προσεκτική αναφορά καταναλωτή για κινητά)

12. Οι πελάτες θεωρούν ότι οι υπενθυμίσεις ραντεβού είναι τα πιο πολύτιμα κείμενα που λαμβάνουν από εταιρείες.

Ενώ οι πελάτες επωφελούνται από τις αγορές, οι περισσότεροι βλέπουν τις υπενθυμίσεις ραντεβού (64%) και τις ενημερώσεις αποστολής/παράδοσης (48%) ως τις πιο πολύτιμες μορφές επαγγελματικών SMS. Η χρήση μηνυμάτων SMS για υπενθυμίσεις και ενημερώσεις φαίνεται πιο λογική για τους πελάτες, καθώς αποφεύγει τον κίνδυνο να παραβλεφθούν στα εισερχόμενα email.

(Αναφορά κατάστασης SMS Zipwhip)

13. Η πλειοψηφία των καταναλωτών (42,04%) προτιμά να λαμβάνει τέσσερα έως έξι μηνύματα το μήνα από εταιρείες.

Οι στατιστικές μάρκετινγκ SMS αποκαλύπτουν περαιτέρω ότι σχεδόν το 40% των πελατών θα ήθελε να ακούει από τις επωνυμίες δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ σχεδόν το 19% δέχεται διαφημιστικά μηνύματα κειμένου μία φορά την ημέρα. Αν και τα ίδια τα στατιστικά είναι χρήσιμα για τη λήψη μιας συνολικής εικόνας, είναι σημαντικό για τις επιχειρήσεις να προσδιορίσουν τι λειτουργεί καλύτερα για το συγκεκριμένο κοινό τους και να δοκιμάσουν είτε τις ίδιες είτε με τη βοήθεια ειδικών στο ψηφιακό μάρκετινγκ. Οι πελάτες εκτιμούν την έγκαιρη και κατάλληλη διαφήμιση μηνυμάτων κειμένου με λογική συχνότητα, η οποία λαμβάνει επίσης υπόψη τον κύκλο πωλήσεων και τις προσωπικές προτιμήσεις.

(Προσεκτική αναφορά καταναλωτή για κινητά)

Στατιστικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του μάρκετινγκ SMS

14. Η μέση αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων για το μάρκετινγκ μηνυμάτων κειμένου είναι 19,3%.

Αυτό είναι το 4,2% όλων των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που οδηγούν σε κλικ. Το μαζικό SMS, από την άλλη πλευρά, προσφέρει πολύ καλύτερη αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων, καθιστώντας το έναν από τους πιο δημοφιλείς τρόπους δημιουργίας δυνητικών πελατών στο διαδίκτυο.

(Κείμενο Δημοκρατίας)

15. Οι καμπάνιες μάρκετινγκ μέσω γραπτών μηνυμάτων έχουν μέσο ποσοστό ανοιχτού ανοίγματος 98% σε σύγκριση με 20% για τις καμπάνιες μάρκετινγκ μέσω email.

Σε σύγκριση με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τα μηνύματα κειμένου έχουν πολύ υψηλότερο ρυθμό ανοίγματος. Αυτό δείχνει ότι οι περισσότεροι πελάτες βρίσκουν την αποστολή γραπτών μηνυμάτων έναν πιο αξιόπιστο και προσωπικό τρόπο επικοινωνίας και λήψης προσφορών μάρκετινγκ. Οι διαφημιστικές καμπάνιες με γραπτά μηνύματα είναι επίσης φθηνότερες από πολλές καμπάνιες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και έχουν υψηλότερη απόδοση επένδυσης.

Ανάγνωση:  Top 20 ChatPig Alternatives 2024, Chat With Strangers Apps

(ManyChat, MarketerHire)

16. Ένα μήνυμα κειμένου έχει έξι φορές περισσότερη αφοσίωση από ένα email.

Τα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ μηνυμάτων κειμένου υποδεικνύουν σταθερά υψηλά ποσοστά ανάγνωσης και ανοίγματος για διαφημιστικά μηνύματα, ενώ τα email ποικίλλουν κατά περίπου 20% μεταξύ των βιομηχανιών. Αν και το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου έχει πλέον smartphone και είναι συνδεδεμένο τις περισσότερες φορές, τα email εξακολουθούν να απαιτούν εύρος ζώνης και ταχύτητα σύνδεσης για λήψη και ανάγνωση πολλών συνημμένων. Τα κείμενα, από την άλλη, δεν απαιτούν επαφή και προσφέρουν μια αμεσότητα που οδηγεί σε εύκολη πρόσβαση και αποτελεσματικότητα.

(Μηνύματα κειμένου EZ)

17. Το 96% των επαγγελματιών μάρκετινγκ που χρησιμοποιούν μηνύματα κειμένου είπαν ότι τους βοήθησαν να αυξήσουν τα έσοδα.

Σχεδόν όλοι οι έμποροι που χρησιμοποιούν μηνύματα κειμένου για επιχειρήσεις είπαν ότι τους βοήθησε να αυξήσουν τα έσοδά τους, με σχεδόν το 60% να αναφέρει μια συντριπτική αύξηση στα έσοδα. Τα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ SMS για μικρές επιχειρήσεις ευνοούν τις επιχειρήσεις με μικρό προϋπολογισμό λόγω του χαμηλού κόστους και των υψηλών ποσοστών αφοσίωσης και προσέγγισης χρηστών. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν έως και 71 $ για κάθε δολάριο που ξοδεύουν στο μάρκετινγκ μηνυμάτων κειμένου.

(Προσοχή κινητό τηλέφωνο)

18. Οι μισοί καταναλωτές απαντούν σε ένα κείμενο μέσα σε τρία λεπτά.

Οι άνθρωποι απαντούν γρήγορα σε ένα μήνυμα κειμένου και το ποσοστό απόκρισης διαφέρει σημαντικά από τις κλήσεις πωλήσεων, οι οποίες μετατρέπονται σε 15%, στις ψυχρές κλήσεις, οι οποίες μετατρέπουν μόνο το 1% περίπου των δυνητικών πελατών. Αυτό καθιστά τις στρατηγικές διαφήμισης SMS απαραίτητες για προσφορές και εκδηλώσεις υψηλής αφοσίωσης που είναι ευαίσθητες στο χρόνο, όπως εκπτώσεις περιορισμένου χρόνου/προσφορών, διαγωνισμούς ή εγγραφές εκδηλώσεων.

(Μηνύματα κειμένου EZ)

19. Το 66% των εμπόρων είναι πιθανό να υιοθετήσουν το μάρκετινγκ κειμένου στο εγγύς μέλλον.

Οι στατιστικές μάρκετινγκ γραπτών μηνυμάτων αποκαλύπτουν ότι όλο και περισσότεροι έμποροι αρχίζουν να υιοθετούν μια στρατηγική που είναι προσιτή και πολλά υποσχόμενη. Από αυτά, το 66,2%, το 32,4% υλοποιεί «πολύ πιθανές» καμπάνιες και το 33,8% «πιθανό». Το 18,3% είναι «αβέβαιο» και μόνο το 15,5% είναι «απίθανο» να αναλάβει δράση.

(Προσοχή κινητό τηλέφωνο)

20. Πάνω από το 69% των καταναλωτών θα αλληλεπιδρούσαν με τις επιχειρήσεις μέσω μηνυμάτων κειμένου.

Τα μηνύματα κειμένου υπήρχαν στις συσκευές μας πολύ πριν αρχίσει να χρησιμοποιείται το Διαδίκτυο. Η αμφίδρομη επικοινωνία είναι συνηθισμένη σήμερα μέσω μηνυμάτων κειμένου — και οι καταναλωτές αναζητούν αυτό το είδος αλληλεπίδρασης με επωνυμίες, δείχνουν οι τάσεις μάρκετινγκ SMS. Σχεδόν το 70% των καταναλωτών δήλωσε ότι ήταν πολύ πιθανό ή πολύ πιθανό να επικοινωνήσει με μια επωνυμία για εξυπηρέτηση πελατών SMS και ένα επιπλέον 24% είπε ότι θα το σκεφτόταν – προτρέποντας τις εταιρείες να εφαρμόσουν λύσεις υποστήριξης στις προσπάθειες μάρκετινγκ τους.

(Προσεκτική αναφορά καταναλωτή για κινητά)

21. Το 44% των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν μάρκετινγκ μηνυμάτων κειμένου δεν είναι εξοικειωμένες με το TCPA.

Το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών ψήφισε τον Νόμο για την Προστασία των Καταναλωτών Τηλεφώνου το 1991 για να προστατεύσει το απόρρητο των καταναλωτών και να περιορίσει το τηλεμάρκετινγκ μέσω κλήσεων και μηνυμάτων κειμένου. Η μη συμμόρφωση με τους κανόνες TCPA για διαφημιστικές καμπάνιες SMS μπορεί να οδηγήσει σε δαπανηρές κυρώσεις για τις επιχειρήσεις – και ένας ανησυχητικός αριθμός επιχειρήσεων δεν γνωρίζει τους σχετικούς κανονισμούς.

(Αναφορά κατάστασης SMS Zipwhip)

22. Περισσότεροι από τους μισούς επαγγελματίες του μάρκετινγκ δεν έχουν στείλει μήνυμα σε πελάτες που δεν συμμετείχαν πρώτοι.

Ενώ οι περισσότεροι αποφεύγουν τα ανεπιθύμητα μηνύματα, τα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ SMS δείχνουν ότι το 27% των επιχειρήσεων έχουν στείλει διαφημιστικά μηνύματα σε πελάτες που δεν έχουν επιλέξει. Το μάρκετινγκ μηνυμάτων κειμένου είναι επικερδές και αποτελεσματικό μόνο με αμοιβαία συναίνεση, ενώ ο νόμος απαγορεύει επίσης την αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

(Αναφορά κατάστασης SMS Zipwhip)

23. Οι ειδικές προσφορές είναι ο πιο συχνά χρησιμοποιούμενος τύπος μηνυμάτων καμπάνιας.

Οι έμποροι χρησιμοποιούν μια ποικιλία τεχνικών για να δημιουργήσουν buzz γύρω από τις επωνυμίες τους μέσω του μάρκετινγκ μηνυμάτων κειμένου, αλλά η πιο κοινή και προτιμώμενη τακτική είναι να δημιουργήσουν buzz μεταξύ των συνδρομητών. Τα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ γραπτών μηνυμάτων αναφέρουν ειδικές προσφορές, όπως δωρεάν αποστολή ή πωλήσεις περιορισμένου χρόνου, ως τον πιο δημοφιλή τύπο προώθησης που χρησιμοποιούν οι έμποροι κειμένου, ακολουθούμενες από ανακοινώσεις νέων προϊόντων και αποκλειστικές προσφορές.

Ανάγνωση:  Πώς να φτιάξεις [pii_email_57bde08c1ab8c5c265e8] Κωδικός σφάλματος στην αλληλογραφία;

(Προσοχή κινητό τηλέφωνο)

24. Το 58% των καταναλωτών πιστεύει ότι τα γραπτά μηνύματα είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος επικοινωνίας των επωνυμιών.

Οι περισσότεροι καταναλωτές πιστεύουν ότι τα μηνύματα κειμένου είναι ο πιο βολικός και αποτελεσματικός τρόπος για τις επιχειρήσεις να τους προσεγγίσουν γρήγορα. Αυτό έχει γίνει ιδιαίτερα σημαντικό από το ξέσπασμα του COVID-19 και την επακόλουθη αύξηση του όγκου των επιχειρηματικών επικοινωνιών, γεγονός που εξηγεί τους μεταβαλλόμενους κανονισμούς και κανονισμούς ασφαλείας.

Το SMS Marketing Trends σημειώνει ότι η προσέγγιση πελατών έχει γίνει πιο δύσκολη λόγω της πλημμύρας τέτοιων ειδοποιήσεων, καθώς οι εταιρείες χρησιμοποίησαν υπερβολικά το email και τις τηλεφωνικές κλήσεις και ανέβασαν τα εταιρικά μηνύματα κειμένου σε ένα πιο άμεσο μέσο επικοινωνίας.

(Αναφορά κατάστασης SMS Zipwhip)

25. Το 51% των επαγγελματιών μάρκετινγκ που εκτελούν αυτήν τη στιγμή μια καμπάνια κειμένου λένε ότι δεν χρησιμοποιούν πλήρως τα μηνύματα κειμένου σε όλους τους τομείς.

Οι υπεύθυνοι του μάρκετινγκ έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την ανάπτυξη μιας στρατηγικής μάρκετινγκ SMS και την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων με λιγότερες δαπάνες. Ωστόσο, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες αξιολογούν την τεχνογνωσία τους στη διαφήμιση SMS ως μέτρια, αλλά πιστεύουν ότι μπορούν και πρέπει να κάνουν περισσότερα για να χρησιμοποιούν καλύτερα το κανάλι. Οι στατιστικές μάρκετινγκ SMS δείχνουν ότι μόνο το 22,5% των ερωτηθέντων εμπόρων μάρκετινγκ είναι σίγουροι για τις προσπάθειές τους.

Το κανάλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλήρως όταν συνδυάζεται με άλλες δραστηριότητες μάρκετινγκ και χρησιμοποιείται βάσει πληροφοριών. Το 26,4% πιστεύει ότι δεν εκμεταλλεύεται πλήρως τις δυνατότητες των γραπτών μηνυμάτων και παροτρύνει τις εταιρείες να επικοινωνήσουν με εταιρείες μάρκετινγκ κειμένου ή άλλες εξειδικευμένες διαφημιστικές εταιρείες για να επενδύσουν τις προσπάθειές τους στο σύνολο με παραγωγικό τρόπο.

(Προσοχή κινητό τηλέφωνο)

26. Ο συνδυασμός του μάρκετινγκ κειμένου με άλλα κανάλια μάρκετινγκ είναι η νούμερο ένα στρατηγική πρόκληση για τις εταιρείες, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ SMS.

Στρατηγικά, οι έμποροι αγωνίζονται περισσότερο για να ευθυγραμμίσουν τη στρατηγική τους για SMS με άλλες πρωτοβουλίες μάρκετινγκ. Οι υπηρεσίες μάρκετινγκ SMS θα πρέπει να συμπληρώνουν άλλες καμπάνιες που εκτελούνται ταυτόχρονα για να βελτιώσουν την παραγωγικότητά τους και να αποφύγουν τη δημιουργία ομαδοποιήσεων. Εκτός από τη στόχευση, οι εταιρείες αγωνίζονται επίσης να βρουν αρκετό χρόνο και ανθρώπους για να αναπτύξουν στρατηγικές.

(Προσοχή κινητό τηλέφωνο)

Συχνές ερωτήσεις μάρκετινγκ SMS

Είναι αποτελεσματικό το μάρκετινγκ γραπτών μηνυμάτων;

Τα μηνύματα κειμένου έχουν σταθερά υψηλά ποσοστά ανοίγματος και αφοσίωσης και αποφέρουν σημαντικά έσοδα. Ναι, λοιπόν, το μάρκετινγκ κειμένου είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς και σημαντικούς τρόπους προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων.

(OptinMonster)

Τι ποσοστό των γραπτών μηνυμάτων διαβάζονται;

Τα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ μηνυμάτων κειμένου αποκαλύπτουν ότι το κανάλι έχει ένα επιβλητικό ποσοστό ανοίγματος 98%, με τα περισσότερα μηνύματα να διαβάζονται μέσα στα πρώτα 30 λεπτά από την παράδοση. Αυτό είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό σε σύγκριση με το μέσο ποσοστό ανοίγματος email 20%.

(EZ SMS, ManyChat)

Πόσα μηνύματα SMS αποστέλλονται την ημέρα;

Συνολικά 2.200 τρισεκατομμύρια μηνύματα στέλνονται στις ΗΠΑ κάθε χρόνο, που ισοδυναμεί με κατά μέσο όρο περισσότερα από έξι δισεκατομμύρια μηνύματα κειμένου την ημέρα.

(Vermont.gov)

συμπέρασμα

Όπως δείχνει η λίστα μας με στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ SMS, η ενσωμάτωση ενός προγράμματος μάρκετινγκ SMS στη στρατηγική σας μπορεί να έχει πολλά οφέλη. Αν και πολλοί άνθρωποι σήμερα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μέσω των smartphone τους, δύσκολα ανοίγουν και διαβάζουν τα e-mail τους τόσο τακτικά και γρήγορα όσο λαμβάνουν μηνύματα κειμένου. Το γεγονός είναι ότι το μάρκετινγκ γραπτών μηνυμάτων διαδραματίζει βασικό ρόλο σε κάθε στρατηγική για κινητά. Όχι μόνο έχει ευρύτερη εμβέλεια από οποιαδήποτε άλλη μορφή μάρκετινγκ, αλλά έχει επίσης ένα άμεσο και οικείο κανάλι επικοινωνίας που αγαπούν οι πελάτες.