Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Στατιστικά μάρκετινγκ Instagram

Το Instagram, η πλατφόρμα που σας επιτρέπει να προσεγγίσετε περισσότερους από 1,2 δισεκατομμύρια ανθρώπους και πρωτοπόρες αγορές εντός εφαρμογής, επανεφευρίσκεται συνεχώς. Με τα υψηλότερα ποσοστά αφοσίωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Instagram είναι απαραίτητο για όλους τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ. Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε τα πιο πρόσφατα στατιστικά μάρκετινγκ του Instagram για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε τον καλύτερο τρόπο διαφήμισης σε μια πλατφόρμα που αποτελεί βασικό στοιχείο της δημοφιλής κουλτούρας εδώ και αρκετό καιρό. Συνέχισε να διαβάζεις!

Στατιστικά μάρκετινγκ Instagram (Επιλογή συντάκτη)

 • Υπάρχουν περισσότεροι από 1,47 δισεκατομμύρια χρήστες Instagram. (Hootsuite)
 • Ο μέσος ημερήσιος χρόνος που αφιερώνεται στο Instagram είναι 53 λεπτά. (Ρενολόνη)
 • Το 90% των χρηστών του Instagram ακολουθούν ένα επαγγελματικό προφίλ. (Ινσταγκραμ)
 • Πάνω από το 80% των B2C marketers και πάνω από το 70% των B2B marketers είναι στο Instagram. (Στατιστική)
 • Το Instagram έχει τα υψηλότερα ποσοστά αφοσίωσης στα social media. (IQ ανταγωνιστών)
 • Οι αναρτήσεις αγορών μπορούν να αυξήσουν την επισκεψιμότητα μιας επωνυμίας πάνω από 2.600%. (Μεγάλη υπόθεση)

Γενικές πληροφορίες χρήσης Instagram

1. Υπάρχουν πάνω από 1,47 δισεκατομμύρια χρήστες Instagram.

Όταν το Facebook αγόρασε το Instagram το 2012, υπήρχαν μόνο περίπου 15 εκατομμύρια άνθρωποι στην πλατφόρμα. Ο αριθμός των χρηστών άρχισε να εκτοξεύεται μερικά χρόνια αργότερα, με ετήσιες αυξήσεις τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων. Τα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ του Instagram δείχνουν ότι το πιο σημαντικό ορόσημο σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2018, όταν η εταιρεία ανέφερε ότι έφτασε το ένα δισεκατομμύριο χρήστες στην πλατφόρμα, καθιστώντας την ένα βασικό εργαλείο μάρκετινγκ. Η τελευταία αναφορά από τον Δεκέμβριο του 2021 δείχνει ότι το Instagram έφτασε τα 2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως.

(Hootsuite, Statista, ZDNet)

2. Περισσότεροι από μισό δισεκατομμύριο λογαριασμοί Instagram παγκοσμίως είναι ενεργοί καθημερινά.

Είναι ενδιαφέρον ότι περισσότεροι από 500 εκατομμύρια χρήστες του Instagram βλέπουν ιστορίες καθημερινά. Η λειτουργία ιστορίας σάς επιτρέπει να απαθανατίζετε και να μοιράζεστε στιγμές για μόλις 24 ώρες, μετά τις οποίες εξαφανίζονται. Κείμενο, φωτογραφίες και βίντεο μπορούν να κοινοποιηθούν ως ιστορίες και πολλές λεπτομέρειες μπορούν να προστεθούν σε αυτά, όπως μουσική, αυτοκόλλητα, GIF κ.λπ.

Πίνακας περιεχομένων

(Rewind)

3. Περισσότεροι από τους μισούς χρήστες του Instagram είναι νεαροί ενήλικες.

Η ηλικιακή κατανομή των χρηστών της πλατφόρμας δείχνει ότι είναι πιο δημοφιλής στις ηλικίες 18-34 ετών. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ του Instagram, το μερίδιο της ομάδας σε ολόκληρη τη βάση χρηστών είναι 61,9 τοις εκατό. Ενώ το νεότερο πλήθος προτιμά άλλες εφαρμογές, δηλαδή το Snapchat και το TikTok. Το Snapchat είναι πιο δημοφιλές μεταξύ των νεαρών ενηλίκων (ηλικίας 18-24 ετών), αποτελώντας το 39 τοις εκατό της συνολικής βάσης χρηστών του Snapchat στις ΗΠΑ. Το TikTok είναι πιο δημοφιλές μεταξύ των εφήβων (ηλικίας 10-19 ετών), αποτελώντας το 25% της συνολικής βάσης χρηστών TikTok των ΗΠΑ.

(Στατιστική)

4. Λίγο περισσότεροι από τους μισούς χρήστες του Instagram είναι άνδρες.

Πρόσφατα δεδομένα υποδηλώνουν μια σχετική ισορροπία μεταξύ γυναικών και ανδρών χρηστών. Τον Ιανουάριο του 2022, τα δημογραφικά στοιχεία του Instagram ανά φύλο δείχνουν ότι οι άνδρες χρήστες αποτελούσαν ελαφρώς μεγαλύτερο μερίδιο του κοινού της πλατφόρμας (50,7%). Οι υπόλοιποι, 49,3%, ήταν γυναίκες.

(Στατιστική)

5. Περισσότεροι από 133 εκατομμύρια χρήστες του Instagram βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από τον Φεβρουάριο του 2021, οι χρήστες του Instagram στις ΗΠΑ θα είναι 133.800.000. Είναι ένα σημαντικό κανάλι για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης στις πολιτείες, καθώς σχεδόν το 40% του πληθυσμού των ΗΠΑ χρησιμοποιεί την πλατφόρμα. Τα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ του Instagram δείχνουν ότι οι γυναίκες χρήστες στις ΗΠΑ είναι υψηλότερες από ό,τι παγκοσμίως, αντιπροσωπεύοντας το 57,3% του κοινού του Instagram στις ΗΠΑ.

(NapoleonCat)

Στατιστικά στοιχεία και γεγονότα συμπεριφοράς χρηστών Instagram

6. Ο μέσος ημερήσιος χρόνος που αφιερώνεται στο Instagram είναι 53 λεπτά.

Η καθημερινή ανάπτυξη των social media είναι πολύ σημαντικά δεδομένα για τους marketers. Ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 2 ώρες 27 λεπτά, πράγμα που σημαίνει ότι περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού μπορεί να προσεγγιστεί καθημερινά μέσω των διαφημίσεων κοινωνικής δικτύωσης. Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία διαφημίσεων Instagram δείχνουν κατά μέσο όρο 53 λεπτά την ημέρα όπου περισσότεροι από 1,4 δισεκατομμύρια χρήστες ανακαλύπτουν την επωνυμία σας.

(Renolon, Hootsuite, Statista)

7. Ο μέσος αριθμός hashtag ανά ανάρτηση είναι πάνω από 10.

Αν και το Twitter γέννησε hashtags, έχουν αποδειχθεί απαραίτητα και στο Instagram. Τα hashtags σχετίζονται με κοινότητες και άτομα με παρόμοια ενδιαφέροντα, ώστε να μπορούν να βοηθήσουν τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ να επεκτείνουν σημαντικά την απήχησή τους. Η τελευταία ανάλυση άνω των 81 εκατομμυρίων αναρτήσεων δείχνει ότι ο μέσος αριθμός των hashtag ανά ανάρτηση είναι 10,74. Ωστόσο, οι μισές από τις αναρτήσεις που αναλύθηκαν περιείχαν λιγότερα από 6 hashtags.

(HubSpot)

8. Περισσότερες από 1.100 φωτογραφίες ανεβαίνουν στο Instagram κάθε δευτερόλεπτο.

Οι χρήστες της πλατφόρμας είναι παραγωγικοί και τα δεδομένα από τον Μάιο του 2022 δείχνουν έναν εκπληκτικό αριθμό άνω των 1.100 φωτογραφιών που ανεβαίνουν κάθε δευτερόλεπτο.

(Στατιστικά στοιχεία για το Διαδίκτυο)

9. Η εφαρμογή Instagram είχε πάνω από μισό δισεκατομμύριο λήψεις το 2020.

Τα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ του Instagram δείχνουν ότι η πλατφόρμα είναι η τέταρτη πιο δημοφιλής στον κόσμο με 503 εκατομμύρια μοναδικές λήψεις. Τα δεδομένα των ΗΠΑ το τοποθετούν μόλις ένα σημείο ψηλότερα ως το τρίτο πιο δημοφιλές με 62 εκατομμύρια λήψεις. Το TikTok είναι το νούμερο ένα τόσο παγκοσμίως όσο και στις ΗΠΑ. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς το TikTok είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο κοινωνικό δίκτυο, το μόνο προς το παρόν καλύτερο από το Instagram σε αυτήν την κατηγορία.

(Apptopia)

10. Το Instagram είναι η τρίτη πιο δημοφιλής πλατφόρμα μεταξύ των εφήβων των ΗΠΑ.

Η πλατφόρμα κοινής χρήσης φωτογραφιών και βίντεο έφτασε στο αποκορύφωμά της το 2014-2015, όταν ήταν η πιο δημοφιλής μεταξύ των εφήβων των ΗΠΑ. Αμέσως μετά, το Snapchat πήρε το προβάδισμα και παραμένει στην κορυφή της λίστας με 35 τοις εκατό, ενώ το 22 τοις εκατό είπε ότι το Instagram εξακολουθεί να είναι το αγαπημένο τους. Το TikTok βρίσκεται στο ενδιάμεσο, έρχεται δεύτερο (30%), αλλά αναμένεται να ξεπεράσει το Snapchat σύντομα.

(Στατιστική)

11. Περισσότεροι από τους μισούς millennials ανακαλύπτουν τις τάσεις της μόδας μέσω του περιεχομένου των social media.

Τα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ της χιλιετίας στο Instagram δείχνουν ότι το 57% αυτής της γενιάς ανακαλύπτει τις τάσεις της μόδας στην πλατφόρμα κοινής χρήσης φωτογραφιών. Η λήψη αποφάσεων με βάση το περιεχόμενο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης οδηγεί στις λεγόμενες παρορμητικές αγορές. Τα δημογραφικά στατιστικά στοιχεία του Instagram δείχνουν ότι το 82% των χιλιάδων χρηστών θα αγόραζαν ένα προϊόν την πρώτη φορά που θα το δουν αν τους αρέσει αρκετά.

Ανάγνωση:  Πώς να κάνετε Pixel Art

(Forbes)

12. Πάνω από το 80% των millennials θέλουν να αγοράζουν από επωνυμίες που μοιράζονται τις αξίες τους.

Καθώς οι millennials γίνονται ολοένα και πιο κυρίαρχοι στην αγοραστική τους δύναμη, οι έμποροι είναι φρόνιμο να δώσουν προτεραιότητα στις ανάγκες και τις προσδοκίες τους. Εάν η επωνυμία σας στοχεύει τους millennials μέσω της διαφήμισης στο Instagram, οι στατιστικές δείχνουν ότι το 83% αυτής της γενιάς θέλει να αγοράσει από επωνυμίες που μοιράζονται τις αξίες τους. Χρησιμοποιήστε λοιπόν την πλατφόρμα για να μεταδώσετε τις αξίες σας και να μοιραστείτε απόψεις αντί απλώς να προωθείτε τα προϊόντα/υπηρεσίες σας.

(Small Business Trends, McKinsey)

Σημαντικά στατιστικά στοιχεία διαφήμισης στο Instagram

13. Το 2020, το μέσο CPC για μια διαφήμιση ροής στο Instagram ήταν 3,35 $.

Οι διαφημίσεις Instagram έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν τα έσοδα. Οι διαφημίσεις επί πληρωμή στην πλατφόρμα υπολογίζονται με βάση το κόστος ανά κλικ με βάση τις εμφανίσεις διαφημίσεων και οι διάμεσες διαφημίσεις ροής Instagram το 1ο τρίμηνο του 2020 ήταν 3,35 $. Το CPC ήταν κατά 118% υψηλότερο από το τελευταίο τρίμηνο του 2019, αντικατοπτρίζοντας την αυξανόμενη δημοτικότητα της πλατφόρμας.

(HubSpot)

14. Το 2020, το διάμεσο CPM για μια διαφήμιση ροής στο Instagram ήταν 7,68 $.

Μια άλλη σημαντική μέτρηση για τις διαφημίσεις κοινωνικής δικτύωσης είναι το κόστος ανά μίλι, γνωστό και ως κόστος ανά χίλια. Αντιπροσωπεύει το συνολικό κόστος που πληρώνουν οι διαφημιστές για 1.000 εμφανίσεις της διαφήμισής τους. Σύμφωνα με τα Instagram Business Statistics, η διάμεση διαφήμιση Instagram News Feed ήταν 7,68 $ το 1ο τρίμηνο του 2020, σημειώνοντας αύξηση 12% σε σχέση με το 4ο τρίμηνο του 2019.

(HubSpot)

15. Το 2020, η διάμεση αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων για μια διαφήμιση ροής στο Instagram ήταν 0,22%.

Η αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων αναφέρεται στον αριθμό των φορών που οι χρήστες κάνουν πραγματικά κλικ στη διαφήμισή σας για να επισκεφτούν τη σελίδα προορισμού, σε σύγκριση με τον αριθμό των εμφανίσεων ή των ατόμων που είδαν τη διαφήμιση. Ο διάμεσος CTR μειώνεται από το δεύτερο τρίμηνο του 2019, όταν ήταν 0,88%. Το τρίτο τρίμηνο, η πτώση ήταν σχεδόν ασήμαντη, μόλις 0,04%, ακολουθούμενη από πτώση 0,44% το τελευταίο τρίμηνο του 2019.

(HubSpot)

16. Το μέσο CPC για τις ιστορίες Instagram ήταν 1,83 $ το 2020.

Η ίδια μελέτη επισημαίνει σχετικά στατιστικά στοιχεία του Instagram για επιχειρήσεις, αναλύοντας περισσότερες από 30 εκατομμύρια εμφανίσεις διαφημίσεων σε ιστορίες Instagram. Το διάμεσο CPC παρέμεινε σχεδόν σταθερό το 1ο τρίμηνο του 2020 στα 1,83 $, μειωμένο μόλις 0,01 $ από το 4ο τρίμηνο του 2019. Η ανάπτυξη σε ετήσιο επίπεδο (1ο τρίμηνο 2019 έναντι 2020) ήταν 23%.

(HubSpot)

17. Το μέσο CPM για τις ιστορίες Instagram ήταν 6,25 $ το 2020.

Τα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2020 δείχνουν αύξηση 53% από έτος σε έτος, όταν η διάμεση τιμή CPM ήταν 4,08 $ κατά την ίδια περίοδο το 2019. Το δεύτερο τρίμηνο, υποχώρησε ελαφρά στα 3,91 $ και στη συνέχεια αυξήθηκε στα 6,85 $ το τρίτο τρίμηνο του 2019 για να συνεχίσει την ανάπτυξή του το επόμενο τρίμηνο. Έτσι έχουμε υψηλό διάμεσο 7,95 $ το 4ο τρίμηνο του 2019, με πτώση 21% στα 6,25 $ το 1ο τρίμηνο του 2020.

(HubSpot)

18. Το διάμεσο CTR για τις ιστορίες Instagram ήταν 0,33% το 2020.

Οι διαφορές μεταξύ των ειδήσεων και των αναρτήσεων τροφοδοσίας ειδήσεων μπορεί να διαφέρουν πολύ, και όσον αφορά την αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων, οι ιστορίες βρίσκονται στην κορυφή. Τα στατιστικά των ιστοριών του Instagram δείχνουν αύξηση 27% από έτος σε έτος, αλλά η πιο πρόσφατη πτώση ήταν 20% σε σχέση με το τρίμηνο.

(HubSpot)

19. Το 90% των χρηστών του Instagram ακολουθούν ένα επαγγελματικό προφίλ.

Εννέα στα δέκα άτομα που χρησιμοποιούν το Instagram ακολουθούν τουλάχιστον ένα επαγγελματικό προφίλ στην πλατφόρμα. Επειδή χρησιμοποιείται ως κανάλι ανακάλυψης και οι χρήστες δεν ντρέπονται να ψωνίσουν μέσω της εφαρμογής, δεν έχετε την πολυτέλεια να αφήσετε το Instagram εκτός κοινωνικής στρατηγικής.

(Ινσταγκραμ)

Απαραίτητα στατιστικά Instagram για επιχειρήσεις

20. Πάνω από το 80% των B2C marketers είναι στο Instagram.

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι το Instagram είναι μια από τις πιο σημαντικές πλατφόρμες για οποιαδήποτε στρατηγική B2C, ειδικά από τη στιγμή που εισήχθη η επιλογή αγοράς εντός εφαρμογής. Τα δεδομένα μάρκετινγκ του Instagram δείχνουν ότι το 83% των B2C marketers χρησιμοποιούν την πλατφόρμα μετά από τη μητρική της εταιρεία Facebook, η οποία παραμένει η κορυφαία επιλογή για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ με ποσοστό 96%.

Ανάγνωση:  Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό Instagram το 2024

(Στατιστική)

21. Πάνω από το 70% των B2B marketers βρίσκονται στην πλατφόρμα.

Η δημοτικότητα του Instagram βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών για τις εταιρείες ψηφιακού μάρκετινγκ και περιεχομένου, καθώς η βάση χρηστών του Instagram συνεχίζει να αυξάνεται και οι δυνατότητες προστίθενται στην πλατφόρμα. Ήταν ήδη ευρέως γνωστό για τις σχέσεις μεταξύ επιχείρησης και καταναλωτή, αλλά έχει αγκαλιαστεί από τους B2B marketers εδώ και αρκετά χρόνια. Τα στατιστικά στοιχεία των επιχειρήσεων του Instagram δείχνουν ότι το 72% των B2B marketers αναφέρουν ότι αξιοποιούν τη δύναμη της πλατφόρμας κοινής χρήσης φωτογραφιών.

(Στατιστική)

22. Το Influencer Marketing παράγει τα καλύτερα αποτελέσματα στο Instagram.

Όπως αποκαλύπτει το όνομα αυτής της στρατηγικής μάρκετινγκ, οι παράγοντες επιρροής υπάρχουν για να επηρεάζουν τις απόψεις των χρηστών, ειδικά όταν πρόκειται για την επιλογή προϊόντων και υπηρεσιών. Τα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ Influencer του Instagram αποκαλύπτουν ότι αυτή είναι η καλύτερη εφαρμογή από αυτή την άποψη, με ποσοστό αφοσίωσης πάνω από 90% υψηλότερο από τις αναρτήσεις influencer στο Facebook. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το μέσο ποσοστό αφοσίωσης στο Instagram είναι 0,67 τοις εκατό, έναντι 0,064 τοις εκατό στο Facebook. Το Twitter είναι πολύ πίσω και από τα δύο, με μόλις 0,037%.

(IQ ανταγωνιστών)

23. Σχεδόν το 70% των marketers που εφαρμόζουν μια στρατηγική influencer είναι στο Instagram.

Όσον αφορά τα πιο δημοφιλή κανάλια για influencers, τα στατιστικά δείχνουν ότι το Instagram είναι το νούμερο ένα, με το 68% των Influencer Marketers να βασίζουν τη στρατηγική τους στην πλατφόρμα. Το TikTok φαίνεται να πιάνει και τώρα βρίσκεται στη δεύτερη θέση με το 45 τοις εκατό των influencer marketers στην πλατφόρμα. Ως αποτέλεσμα, το Facebook έπεσε στην τρίτη θέση με 43 τοις εκατό δημοτικότητα μεταξύ των Influencer Marketers.

(Influencer Marketing Hub)

24. Σύμφωνα με τα δεδομένα μάρκετινγκ του Instagram, πάνω από το 80% των influencers του Instagram είναι γυναίκες.

Στην τελευταία μελέτη των αναρτήσεων που χρηματοδοτούνται από το Instagram κατά τη διάρκεια ενός έτους, το φύλο είναι μια μεταβλητή σε περισσότερες από 3 εκατομμύρια δημοσιεύσεις που επισημαίνονται ως “διαφημίσεις”. Τα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ influencers του Instagram δείχνουν ότι το 84 τοις εκατό των influencers στην πλατφόρμα είναι γυναίκες.

(Στατιστική)

25. Οι αναρτήσεις με αναρτήσεις με ετικέτα έχουν 79% υψηλότερο ποσοστό αφοσίωσης.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αυξήσετε το ποσοστό αφοσίωσης σας και τα γεγονότα μάρκετινγκ στο Instagram δείχνουν ότι ένας από αυτούς είναι η προσθήκη γεωγραφικής τοποθεσίας στις αναρτήσεις σας. Με αυτόν τον τρόπο, η ορατότητά σας αυξάνεται, προσεγγίζετε μεγαλύτερο κοινό και τα ποσοστά αφοσίωσης αναφέρονται ότι είναι εκπληκτικά υψηλότερα κατά 79%. Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Λος Άντζελες είναι η πόλη για τις περισσότερες δημοσιεύσεις. Ακολουθούν το Λονδίνο, η Τεχεράνη, το Σάο Πάολο και το Ρίο ντε Τζανέιρο, συμπληρώνοντας την πρώτη πεντάδα. Το LA βρίσκεται επίσης στην πρώτη θέση στο ποσοστό αφοσίωσης των αναρτήσεων με γεωγραφική ετικέτα.

(Socialinsider, αναφορά)

26. Το Instagram έχει τα υψηλότερα ποσοστά αφοσίωσης στα social media.

Τα τελευταία στοιχεία για το 2022 δείχνουν αύξηση 25 τοις εκατό στις μέσες αποστολές σε όλους τους κλάδους. Τα στατιστικά στοιχεία αφοσίωσης στο Instagram ανά τύπο μέσων κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ότι τα ποσοστά αφοσίωσης εξακολουθούν να είναι τα υψηλότερα σε αυτήν την πλατφόρμα. Όταν αναλύθηκαν τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από όλους τους κλάδους, η διάμεση τιμή ανά μήνυμα ήταν 0,67%. Συγκριτικά, η διάμεσος ήταν 0,064% για το Facebook και 0,037% για το Twitter.

Οι 5 κορυφαίοι τομείς αφοσίωσης στο Instagram είναι:

 • Higher ed (2,99%);
 • Αθλητικές ομάδες (1,84%);
 • Influencers (1,18%);
 • Μη κερδοσκοπικές (1,04%);
 • Αλκοόλ (0,76%).

(IQ ανταγωνιστών)

27. Τα μηνύματα προσανατολισμένα στις αγορές μπορούν ενδεχομένως να αυξήσουν την επισκεψιμότητα της επωνυμίας κατά περισσότερο από 2.600%.

Το Instagram πρωτοστάτησε στη λειτουργία των αγορών εντός εφαρμογής, πράγμα που σημαίνει ότι οι σύνδεσμοι δεν τους κατευθύνουν σε άλλους ιστότοπους για αγορά. Οι επωνυμίες και οι χρήστες λατρεύουν αυτή την επιλογή και τα στατιστικά στοιχεία επισκεψιμότητας του Instagram αποκαλύπτουν ότι οι επωνυμίες μπορούν να δουν την επισκεψιμότητά τους να αυξάνεται κατά 2.666%. Ωστόσο, να θυμάστε ότι δεν μπορούν όλοι να επιτύχουν τέτοια αποτελέσματα, επομένως πρέπει να συμβουλευτείτε ειδικούς στο branding για να δημιουργήσετε ζήτηση και να είστε εξαιρετικοί στη στρατηγική σας.

(Μεγάλη υπόθεση)

28. Το μέσο ποσοστό αφοσίωσης ανά τύπο ανάρτησης στο Instagram είναι 0,85%.

Διαφορετικοί τύποι μηνυμάτων οδηγούν σε διαφορετικά επίπεδα αφοσίωσης. Το ποσοστό αντιπροσωπεύει τη σχέση μεταξύ του αριθμού των ακολούθων σε έναν λογαριασμό και του αριθμού των “μου αρέσει” και των σχολίων. Τα στατιστικά στοιχεία αφοσίωσης στο Instagram δείχνουν ότι οι αναρτήσεις καρουζέλ κατά μέσο όρο είναι το υψηλότερο με 1,05%. Για τις αναρτήσεις φωτογραφιών είναι 0,88% και το χαμηλότερο για τις αναρτήσεις βίντεο στο 0,55%.

Ανάγνωση:  Στατιστικά μάρκετινγκ – Χρήση δεδομένων για ένα καλύτερο 2024

(Digital 2021: Global Overview Report)

29. Τα σύντομα βίντεο έχουν το υψηλότερο ποσοστό αφοσίωσης στο Instagram.

Αυτό αναφέρεται στη δημοσίευση προηχογραφημένων βίντεο, επομένως δεν συγκρίνουμε τα ποσοστά αφοσίωσης μεταξύ ζωντανών και άλλων τύπων βίντεο. Η μέγιστη διάρκεια είναι 60 δευτερόλεπτα, αλλά οι μελέτες δείχνουν ότι ακόμη και τα βίντεο 30 δευτερολέπτων έχουν υψηλότερα ποσοστά αφοσίωσης. Ένα “τέλειο” βίντεο εκτιμάται ότι διαρκεί 26 δευτερόλεπτα – αυτά βλέπουν τα περισσότερα σχόλια. Αυτά τα στατιστικά στοιχεία διαφήμισης στο Instagram πρέπει να κάνουν ένα πράγμα ξεκάθαρο – θα πρέπει να διατηρείτε τα διαφημιστικά σας βίντεο σύντομα και γλυκά.

(Μεγάλη υπόθεση)

Οι τελευταίες τάσεις στο Instagram

30. Το Instagram Reels θα είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 50 χώρες τον Αύγουστο του 2020.

Η λειτουργία εισήχθη το 2018 ως απάντηση στην αυξανόμενη δημοτικότητα του TikTok. Σύντομα βίντεο διάρκειας περίπου 15 δευτερολέπτων με πολλά εργαλεία επεξεργασίας βίντεο, συμπεριλαμβανομένου του AR, υιοθετήθηκαν γρήγορα τόσο από χρήστες όσο και από διαφημιστές. Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία του Instagram Reels δείχνουν ότι η δυνατότητα είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 50 χώρες και σύντομα θα επεκταθεί παγκοσμίως.

(TechCrunch)

31. Η φωτογραφία με τα περισσότερα like στο Instagram είναι ένα αυγό.

Βλέποντας τις φωτογραφίες με τα περισσότερα likes στο Instagram, εμφανίζεται ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα για τη φωτογραφία με τα περισσότερα likes. Πιθανότατα έχετε φανταστεί μια διασημότητα ή μια επιρροή, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα αυγό. Δεν κάνουμε καν πλάκα, η καμπάνια εξήγησε ότι ήθελαν να ξεπεράσουν το τότε ρεκόρ της Kylie Jenner των 18 εκατομμυρίων likes, και το έκαναν. Τα τελευταία στατιστικά για like στο Instagram αποκαλύπτουν ότι το αυγό με τα περισσότερα likes έχει σχεδόν 56 εκατομμύρια.

(Ρολόι επωνυμίας)

32. Το #love είναι το πιο δημοφιλές hashtag στο Instagram.

Τα τελευταία δεδομένα δείχνουν ότι το #love έχει χρησιμοποιηθεί 1,2 δισεκατομμύρια φορές. Άλλα δημοφιλή hashtags που ολοκληρώνουν τη λίστα των κορυφαίων δέκα περιλαμβάνουν: #instagood, #photooftheday, #fashion, #beautiful, #happy, #tbt, #like4like, #followme, #picoftheday. Όπως μπορείτε να δείτε, τα περισσότερα από αυτά είναι αρκετά κοινά. Λάβετε λοιπόν υπόψη ότι ενώ συνιστάται η χρήση δημοφιλών hashtag για να προσεγγίσετε περισσότερα άτομα, μπορεί να είναι δύσκολο για την ανάρτησή σας να ξεχωρίζει ανάμεσα σε τέτοια ευρεία θέματα.

(Influencer Marketing Hub)

33. Υπάρχουν τέσσερις τύποι βίντεο στο Instagram.

Από την εισαγωγή του IGTV και του Reels στην πλατφόρμα, τα στατιστικά βίντεο του Instagram δείχνουν ότι υπάρχουν τέσσερις τύποι βίντεο. Εκτός από τα δύο που αναφέραμε, μπορείτε να στείλετε προηχογραφημένα βίντεο και να στείλετε ζωντανά βίντεο. Οι ιστορίες περιορίζονται σε 15 δευτερόλεπτα, τα προηχογραφημένα βίντεο σε ένα λεπτό, το IGTV σε μία ώρα και η ζωντανή διάρκεια σε 4 ώρες.

(Αργότερα)

34. Το IGTV θα επιτρέπει διαφημίσεις από το 2020.

Το IGTV εισήχθη το 2018 και δεν επέτρεψε τη δημιουργία εσόδων μέσω εμπορικών διαφημίσεων για μερικά χρόνια. Αυτή η λειτουργία του Instagram είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προωθήσετε την επωνυμία σας, επειδή σας επιτρέπει να δημοσιεύετε μεγαλύτερο περιεχόμενο. Τα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ βίντεο Instagram δείχνουν ότι από το 2020, μπορούν να προστεθούν στο IGTV κάθετες διαφημίσεις βίντεο διάρκειας έως και 15 δευτερολέπτων. Οι επωνυμίες θα πρέπει να επωφεληθούν από αυτήν την επιλογή επειδή οι χρήστες είναι βαθιά βυθισμένοι στα βίντεο IGTV που επιλέγουν να παρακολουθήσουν.

(Το χείλος)

35. Το νεότερο χαρακτηριστικό του Instagram είναι το Remix on Reels.

Το κοινό σε όλο τον κόσμο φαινόταν να λατρεύει τη λειτουργία Duets του TikTok, οπότε το Instagram το παρέδωσε. Από τον Απρίλιο του 2021, το Remix θα είναι διαθέσιμο στο Reels. Η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να είναι πιο διαδραστικοί και συνδεδεμένοι δημιουργώντας βίντεο παράλληλα με τα προϋπάρχοντα βίντεο άλλων χρηστών. Για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ βίντεο, αυτή είναι η πιο πρόσφατη ευκαιρία να προσελκύσουν ένα κοινό κατά τη δημιουργία μιας διαφημιστικής καμπάνιας.

(TechCrunch)

Κάλυμμα

Το παιχνίδι του Instagram για την ικανοποίηση των προσδοκιών των χρηστών και των τελευταίων τάσεων είναι δυνατό. Η πλατφόρμα είναι μία από τις πιο επιρροές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ του Instagram δείχνουν ότι εξυπηρετεί επίσης απίστευτα καλά τις επιχειρήσεις και τους διαφημιστές. Αυτό το καθιστά απαραίτητο εάν θέλετε να έχετε την ευκαιρία να προωθήσετε την επιχείρησή σας στον ψηφιακό κόσμο.