Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Στατιστικά μάρκετινγκ συνεργατών

Μετά την τρομερή ανάπτυξή του τη δεκαετία του 2000, το μάρκετινγκ συνεργατών έχει καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους τρόπους για την προώθηση των διαδικασιών πωλήσεων ή την απόκτηση πρόσθετου εισοδήματος. Δεδομένου ότι αυτή η στρατηγική είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή παθητικού εισοδήματος, φαίνεται ότι αυτή η στρατηγική είναι win-win. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με τα πιο σημαντικά στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ θυγατρικών για να σας φέρουμε σε λειτουργία. Ας βουτήξουμε σε αυτά τα στοιχεία και τα στοιχεία σχετικά με αυτόν τον επικερδή τρόπο για να αυξήσουμε τις πωλήσεις και, εναλλακτικά, να κερδίσουμε επιπλέον χρήματα από την πλευρά.

Στατιστικά μάρκετινγκ συνεργατών (Επιλογή προμηθευτή)

  • Η παγκόσμια αξία του μάρκετινγκ θυγατρικών εκτιμάται ότι είναι περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια. (SaaS Scout)
  • Τα κινητά είναι η πηγή άνω του 50% της επισκεψιμότητας συνεργατών. (SaaS Scout)
  • Η Amazon Associates είναι το μεγαλύτερο δίκτυο μάρκετινγκ θυγατρικών με πάνω από 900.000 ενεργές θυγατρικές. (Υπερμετρικά)
  • Περίπου στο 76% των εκδοτών αρέσει το μάρκετινγκ συνεργατών επειδή δημιουργεί έσοδα από το περιεχόμενό τους. (Awin)
  • Τα έξοδα συνεργατικού μάρκετινγκ αποτελούν το 16% όλων των διαδικτυακών παραγγελιών. (Διευθύνων Σύμβουλος ηλεκτρονικού καταστήματος)
  • Στο 69,22 τοις εκατό, το SEO είναι η μεγαλύτερη πηγή επισκεψιμότητας στον κόσμο για συνεργάτες μάρκετινγκ. (Μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα)
  • Το 2020, η απάτη μάρκετινγκ θυγατρικών κόστισε 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια. (CHEQ)

Γενικά στατιστικά μάρκετινγκ θυγατρικών

1. Η αναζήτηση για συνεργατικό μάρκετινγκ αυξήθηκε κατά περισσότερο από 200% μεταξύ 2015 και 2020.

Από το 2015 έως το 2020, ο αριθμός των φορών που οι άνθρωποι που αναζητούσαν το μάρκετινγκ θυγατρικών αυξήθηκε εκθετικά, γεγονός που ανέδειξε την ανάπτυξη του μάρκετινγκ θυγατρικών. Τον Ιούνιο του 2021, ο αριθμός των αιτήσεων έφτασε στο υψηλότερο σημείο αυτής της περιόδου. Η άνοδος οφείλεται στη γενική άνοδο των ηλεκτρονικών καταστημάτων και στην αντίστοιχη μείωση των παραδοσιακών πρακτικών λιανικής, η οποία επιδεινώνεται από τον COVID-19.

(Supermetrics, Google Trends)

2. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 85% των καταναλωτών απευθύνεται στην Google για πληροφορίες σχετικά με ένα προϊόν που θέλουν να αγοράσουν.

Παρακολουθούμε στενά, έχουμε την Amazon στο 72%. Αυτές οι δύο είναι οι πηγές πληροφόρησης με τη μεγαλύτερη επιρροή για τους πελάτες. Το eBay είναι τρίτο με 38 τοις εκατό. Οι παγκόσμιες στατιστικές μάρκετινγκ θυγατρικών δείχνουν ότι αυτό είναι παρόμοιο μεταξύ διαφορετικών χωρών που περιλαμβάνονται στην ίδια μελέτη. Για παράδειγμα, στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία, το ποσοστό όσων εμπιστεύτηκαν τις πληροφορίες της Google πριν κάνουν μια αγορά κυμαίνεται από 80 έως 88 τοις εκατό. Αυτό δίνει στους συνεργάτες του μάρκετινγκ μεγάλες ευκαιρίες να προσεγγίσουν επαρκείς ομάδες-στόχους και να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Πίνακας περιεχομένων

(kenshoo)

3. Οι προμήθειες της Amazon κυμαίνονται από 1 έως 10 τοις εκατό.

Εκτός από γίγαντας τεχνολογίας και ηλεκτρονικού εμπορίου, η Amazon είναι επίσης ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα θυγατρικών. Και επεκτείνεται πάντα σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία ανάπτυξης του μάρκετινγκ θυγατρικών. Ο τρόπος που λειτουργεί είναι ότι οι άνθρωποι εισπράττουν προμήθειες για προϊόντα που αγοράζουν άλλοι αφού χρησιμοποιήσουν τους συνδέσμους συνεργατών σας που δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο blog ή στον ιστότοπό σας. Συνήθως, αυτές οι χρεώσεις διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο του προϊόντος. Μερικά από τα οφέλη του να γίνετε μέλος περιλαμβάνουν μια εύκολη διαδικασία εγγραφής, πρόσβαση σε πολλά διαφημιζόμενα προϊόντα και διάφορες επιλογές πληρωμής.

(Εύρεση στοίβας)

4. Οι στατιστικές επιτυχίας του μάρκετινγκ συνεργατών δείχνουν ότι το κόστος μάρκετινγκ αποτελεί το 16% όλων των διαδικτυακών παραγγελιών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ορισμένων μελετών, οι καταναλωτές είναι πιο πιθανό να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα χάρη σε προγράμματα συνεργατών και παραπομπές παρά σε προϊόντα που επιλέγουν οι ίδιοι. Τα δεδομένα από μια αναφορά της CJ Affiliate δείχνουν ότι οι καταναλωτές μάρκετινγκ θυγατρικών ξοδεύουν πολύ περισσότερα από τον μέσο αγοραστή, με μια τυπική ηλεκτρονική παραγγελία 31% υψηλότερη για αυτόν τον τύπο πελάτη. Ομοίως, η μέση αξία παραγγελίας είναι 21% υψηλότερη για τους καταναλωτές μάρκετινγκ θυγατρικών. Τέλος, αυτοί οι αγοραστές προσφέρουν 58% υψηλότερα μέσα έσοδα πελατών.

(Διευθύνων Σύμβουλος ηλεκτρονικού καταστήματος)

5. Lawrence Systems Κερδίστε περίπου 2.500 $ το μήνα με το μάρκετινγκ συνεργατών του YouTube.

Αυτό το κανάλι αφιερώνει το περιεχόμενό του σε υπολογιστές, ανοιχτού κώδικα, πληροφορική και σχετικά θέματα και έχει 187.000 συνδρομητές. Και αυτό δεν είναι ούτε το πιο ακραίο παράδειγμα – σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ θυγατρικών του YouTube, ο Τζέιμς Τσαρλς, διάσημος βιντεολόγος μακιγιάζ, κερδίζει περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Μετατροπή σε χρήματα ανά βίντεο, είναι περίπου 80.000 $. Ο αριθμός των ακολούθων του είναι πολύ μεγαλύτερος, 25,5 εκατομμύρια συνδρομητές.

(Ενταση ΗΧΟΥ)

6. Περίπου στο 76% των εκδοτών αρέσει το affiliate marketing επειδή δημιουργεί έσοδα από το περιεχόμενό τους.

Λίγο λιγότερο από τα δύο τρίτα (65%) πιστεύουν ότι ένα από τα οφέλη αυτού του τύπου μάρκετινγκ είναι ότι δημιουργεί μια νέα ροή εσόδων. Στη συνέχεια, άρεσε στο 45% επειδή δεν παρεμβαίνει στο UX σε σύγκριση με τις διαφημίσεις.

Ανάγνωση:  Στατιστικά αφοσίωσης πελατών

(Awin)

7. Οι προμήθειες πωλήσεων σε εφαρμογές γνωριμιών όπως το Match.com και το CougarLife στις ΗΠΑ είναι έως και 80%.

Αυτό είναι αρκετά μεγάλο σε σύγκριση με τις κοινές αμοιβές του κλάδου, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία κερδών μάρκετινγκ θυγατρικών. Για να μην αναφέρουμε τις τεράστιες δυνατότητες. Για αναφορά, υπάρχουν πολλοί ιστότοποι γνωριμιών στις ΗΠΑ και περισσότεροι από 40 εκατομμύρια Αμερικανοί χρησιμοποιούν τέτοιες υπηρεσίες για να γνωρίσουν κάποιον. Στην πραγματικότητα, το 27% των νεαρών ενηλίκων χρησιμοποιεί διαδικτυακούς ιστότοπους γνωριμιών, ενώ ακόμη και τα άτομα άνω των 55 ετών αυξάνονται.

(Eharmony, Taboola)

8. Σε περίπου 55% των περιπτώσεων, η κατανομή εσόδων είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο συνεργατών διαφημίσεων στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών.

Οι εταιρείες που χρησιμοποιούν μάρκετινγκ θυγατρικών στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών βασίζονται κυρίως σε αυτό το μοντέλο, καθώς και στο μικτό μοντέλο. Έτσι, για παράδειγμα, σε περισσότερες από το 30% των περιπτώσεων, η βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών συνδυάζει το κόστος και το μερίδιο εσόδων για συγκεκριμένες δραστηριότητες ως μοντέλα συνεργατών. Μόνο το 19% των συναλλαγών συνεργατών καλύπτεται από το μοντέλο CPA. Μερικές από τις κορυφαίες αγορές για θυγατρικές τυχερών παιχνιδιών περιλαμβάνουν το Ηνωμένο Βασίλειο (43%), τις ΗΠΑ (33%) και την Ασία (23%).

(Μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα)

9. Για το 18,15% των επαγγελματιών του μάρκετινγκ, το προϊόν και η συνάφειά του είναι καθοριστικά κατά την επιλογή ενός προγράμματος συνεργατών.

Για περίπου 15,97 τοις εκατό, η φήμη του ειδικού προγράμματος είναι ένα σημαντικό κριτήριο. Με βάση τα στατιστικά μάρκετινγκ συνεργατών, το 10,14% εξετάζει επίσης τη φήμη του εμπόρου, ενώ για το 11,58%, η πλατφόρμα παρακολούθησης είναι εξαιρετικά σημαντική. Επιπλέον, το 10,11% εξετάζει τις δυνατότητες αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας και γενικότερα. Τέλος, το 6,49% τείνει να εξετάζει σχετικούς όρους μάρκετινγκ.

(Μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα)

10. Το SEO είναι η μεγαλύτερη πηγή επισκεψιμότητας στον κόσμο για affiliate marketers με μερίδιο 69,22%.

Το SEO φαίνεται να είναι η πιο σχετική πηγή, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία εσόδων από μάρκετινγκ θυγατρικών. Στην πραγματικότητα, η επισκεψιμότητα SEO δημιουργεί επτά φορές περισσότερη επισκεψιμότητα από άλλους τύπους μάρκετινγκ συνεργατών. Επιπλέον, δύο από τις τρεις μεγαλύτερες πηγές επισκεψιμότητας συνεργατών είναι τα κοινωνικά δίκτυα (67,32%) και τα ιστολόγια (64,48%). Υπάρχουν όμως δύο άλλες πηγές που δεν είναι τόσο σημαντικές όσο αυτές οι τρεις, αλλά εξακολουθούν να είναι σημαντικές και έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο μάρκετινγκ θυγατρικών. Πρώτα έχουμε email marketing με 41,47% και τέλος Pay per click με 34,28%.

(Μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα)

11. Το 37% των διαδικτυακών αγοραστών που πραγματοποίησαν την πρώτη τους αγορά μετά τον Απρίλιο του 2020 την έκαναν μέσω ενός συνεργαζόμενου καναλιού.

Τα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ θυγατρικών δείχνουν επίσης αύξηση 150% στον αριθμό των εκδοτών που υποβάλλουν αίτηση για τα προγράμματα θυγατρικών της Amazon τον Ιούλιο του 2020. Για ολόκληρο το έτος 2020, τα ετήσια έξοδα για το μάρκετινγκ θυγατρικών υπολογίστηκαν σε 12 δισεκατομμύρια δολάρια. Φαίνεται λοιπόν ότι η πανδημία ήταν επωφελής για αυτόν τον κλάδο.

(Χρηματοοικονομικά σε απευθείας σύνδεση)

12. Ο Τζέισον Στόουν, δημοφιλής ως Μέντορας εκατομμυριούχων, κέρδισε 7 εκατομμύρια δολάρια σε ένα χρόνο από το μάρκετινγκ θυγατρικών.

Αν αναρωτιέστε πώς, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δείτε τους 1,1 εκατομμύρια followers του στο Instagram. Μάλιστα, όταν αυτός ο άνθρωπος άνοιξε τον λογαριασμό του για πρώτη φορά μέσα σε μόλις ένα χρόνο, απέκτησε εκατοντάδες χιλιάδες followers. Με προσφορές συνεργατών στο προφίλ του, τα εκατομμύρια άρχισαν να κυκλοφορούν.

(Επιχειρηματίας, Instagram)

Στατιστικά του κλάδου μάρκετινγκ θυγατρικών

13. Η παγκόσμια αξία της βιομηχανίας μάρκετινγκ θυγατρικών εκτιμάται ότι είναι περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι ΗΠΑ ηγούνται αυτής της αγοράς με μερίδιο 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό σημαίνει το 39% της συνολικής αγοράς μάρκετινγκ θυγατρικών. Ακολουθεί η Μεγάλη Βρετανία με 15% και η Γερμανία με 11%. Μαζί, αυτά τα τρία αποτελούν το 65 τοις εκατό του κλάδου. Μεγάλο μέρος της συνολικής αξίας του κλάδου προέρχεται από λογισμικό συνεργατών, το οποίο χρησιμοποιούν οι επωνυμίες για τη διαχείριση των προγραμμάτων τους, σε αντίθεση με τη διαφήμιση σε μια αγορά συνεργατών.

Ανάγνωση:  Οι 12 κορυφαίες εταιρείες κατασκευής υπολογιστών

(SaaS Scout)

14. Το λιανικό εμπόριο αντιπροσωπεύει το 43% των εσόδων του θυγατρικού κλάδου.

Αυτό είναι σχεδόν διπλάσιο από αυτό των τηλεπικοινωνιών και των μέσων ενημέρωσης που βρίσκονται στη δεύτερη θέση, που αντιπροσωπεύουν το 24% των εσόδων των θυγατρικών, ενώ τα ταξίδια και η αναψυχή αντιστοιχούν στο 16%. Η βιομηχανία υγείας και ευεξίας, εν τω μεταξύ, θεωρείται μία από τις κορυφαίες βιομηχανίες μάρκετινγκ θυγατρικών και προβλέπεται να φτάσει τα 6 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025.

(EasyAffiliate, SaaS Scout)

15. Το κινητό είναι η πηγή για περισσότερο από το 50% της κίνησης συνεργατών.

Τα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ θυγατρικών για κινητά δείχνουν ότι η επισκεψιμότητα από κινητά ήταν ήδη μια από τις πιο κερδοφόρες πηγές μάρκετινγκ θυγατρικών το 2017, όταν η κατανάλωση smartphone στην αγορά αυξήθηκε κατά 49%. Μέχρι το 2021, περισσότερες από τις μισές πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου και μόνο αναμένεται να πραγματοποιούνται σε κινητές συσκευές, τροφοδοτώντας περαιτέρω την ανάπτυξη του μάρκετινγκ θυγατρικών δεδομένης της σημασίας του κλάδου στο μάρκετινγκ θυγατρικών.

(Post Affiliate Pro, SaaS Scout)

16. Υπάρχουν 55 θυγατρικές εταιρείες κατασκευής τεχνολογίας δικτύων στον κόσμο.

Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς των δικτύων συνεργασίας περιλαμβάνει περίπου 107.160 εταιρείες που συμμετέχουν στον τομέα αυτό. Με βάση τα στατιστικά στοιχεία του κλάδου του συνεταιριστικού μάρκετινγκ, οι εταιρείες αυτές απασχολούν συνολικά 6.671.140 άτομα. Μερικά από τα πιο δημοφιλή και πολυάριθμα δίκτυα συνεργατών είναι τα Amazon Associates, CJ Affiliate, Rakuten Affiliate Network και ShareASale. Το πρώτο είναι μακράν το μεγαλύτερο, με μερίδιο αγοράς 46,1%. Η επόμενη στη σειρά, η CJ Affiliate, έχει μερίδιο αγοράς μόλις 8,12 τοις εκατό.

(Datanayze, FirstSiteGuide)

17. Το δίκτυο μάρκετινγκ θυγατρικών της Amazon Associates έχει πάνω από 900.000 ενεργές συνεργάτες.

Τα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ θυγατρικών δείχνουν ότι η ShareASale παρακολουθεί πάνω από 700.000 ενεργές θυγατρικές. Άλλα αξιόλογα δίκτυα περιλαμβάνουν το Awin με περισσότερες από 205.000 θυγατρικές και το ClickBank με περισσότερες από 100.000 συνεργάτες.

(Υπερμετρικά)

18. Περίπου το 48% των επαγγελματιών μάρκετινγκ παγκοσμίως κέρδιζαν 20.000 $ ετησίως ή 1.660 $ το μήνα το 2020.

Μόνο το 3% των συνεργατών μάρκετινγκ κέρδιζε περισσότερα από 150.000 $ ετησίως. Από την άλλη, μόνο το 34% από αυτούς είναι έτοιμοι να επενδύσουν για να έχουν απόδοση στο επενδυμένο κεφάλαιό τους. Σύμφωνα με την αναφορά Affiliate Marketing Benchmark, το 9% του προϋπολογισμού μάρκετινγκ πηγαίνει στη ΔΕΗ. Συνήθως, οι εταιρείες διαθέτουν το ίδιο ποσό στο μάρκετινγκ θυγατρικών. Η επί πληρωμή προβολή, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το παραδοσιακό μάρκετινγκ είναι τα μεγαλύτερα (43% συνολικά).

(Κλίμακα)

Στατιστικά στοιχεία απάτης μάρκετινγκ συνεργατών

19. Το 2020, η απάτη μάρκετινγκ θυγατρικών κόστισε 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η απάτη είναι ένα σημαντικό πρόβλημα που μαστίζει τη βιομηχανία μάρκετινγκ θυγατρικών. Συνήθως, συμβαίνει όταν οι απατεώνες εκμεταλλεύονται ελαττώματα στα συστήματα παρακολούθησης και την απόδοση. Δηλαδή, κάνουν ψευδείς ή άδικες απαιτήσεις αποδοχών. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το μάρκετινγκ θυγατρικών αντιπροσωπεύει το 15% των συνολικών εσόδων από ψηφιακά μέσα, αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα.

(CHEQ)

20. Η CHEQ εκτιμά ότι το ποσοστό απάτης που σχετίζεται με το μάρκετινγκ θυγατρικών είναι 9%.

Αυτή η εκτίμηση προέρχεται από τα δεδομένα της CHEQ από περισσότερους από 39 τομείς και ένα τρισεκατομμύριο εμφανίσεις, καθώς και από πληροφορίες από ειδικούς του κλάδου. Ωστόσο, άλλες πηγές αναφέρουν πολύ υψηλότερα επίπεδα και τα στατιστικά τους σχετικά με την απάτη μάρκετινγκ θυγατρικών έρχονται σε αντίθεση με αυτό το επίπεδο. Για παράδειγμα, το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις δημοσίευσε εκτιμήσεις το 2016 που υποδηλώνουν ότι το 38,1% των συνεργατών του προγράμματος θυγατρικών της Amazon εμπλέκονται σε δόλια δραστηριότητα. Ορισμένα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι έως και το 25% των εγκαταστάσεων εφαρμογής θεωρούνται απάτη λόγω απάτης απόδοσης.

Ανάγνωση:  7 Τάσεις Ψηφιακού Μάρκετινγκ μετά τον Covid-19 που θα οδηγήσουν το μέλλον

(CHEQ)

21. Οι απώλειες για τους διαφημιστές λόγω απάτης εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2024.

Οι διαφημιστές συνεργατών αντιμετωπίζουν μια τεράστια πρόκληση όσον αφορά την απάτη σε διαφημίσεις, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Juniper Research. Προβλέπει ότι οι διαφημιστές θα δαπανήσουν 42 δισεκατομμύρια δολάρια για απάτη στο διαδίκτυο, εντός εφαρμογών και κινητής τηλεφωνίας μόνο το 2019. Σύμφωνα με αυτήν την έκθεση, ο κύριος λόγος για αυτήν την πιθανή αύξηση της απάτης έγκειται στις προηγμένες τεχνικές που χρησιμοποιούν σήμερα οι απατεώνες. Για παράδειγμα, ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους απάτης περιλαμβάνει ψεύτικα κλικ σε διαφημίσεις ή τις λεγόμενες “φάρμες εγκατάστασης εφαρμογής”.

(Στατιστική, Μονάδα)

Τύλιγμα

Εξετάζοντας όλα αυτά τα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ θυγατρικών, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι αυτός ο κλάδος του μάρκετινγκ αναδεικνύεται ως αποτελεσματικό κανάλι. Εκτός από την προσθήκη αξίας στους εμπόρους, βοηθά τις μικρότερες επιχειρήσεις χωρίς προϋπολογισμό μάρκετινγκ να αυξήσουν την προβολή της επωνυμίας τους. Παρά τη γενική κυριαρχία ορισμένων από τις παλαιότερες ή πιο παραδοσιακές μορφές μάρκετινγκ στον κλάδο, αυτός ο κλάδος παράγει όλο και περισσότερα έσοδα κάθε χρόνο.

FAQ

Πόσοι συνεργάτες μάρκετινγκ υπάρχουν;

Είναι δύσκολο να υπολογιστεί ο ακριβής αριθμός των συνεργατών μάρκετινγκ επειδή πολλές εταιρείες δεν αναφέρουν τα στοιχεία τους. Ωστόσο, είναι μια γιγάντια βιομηχανία που αναπτύσσεται συνεχώς και πολλές μάρκες υιοθετούν αυτή τη στρατηγική κάθε χρόνο. Μόνο στις ΗΠΑ υπάρχουν 11.400 συνεργαζόμενα προγράμματα. Το ShareASale είναι ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα με περισσότερα από 4.500 προγράμματα. Εκτός από αυτό, έχουμε την Amazon Associates, αυτή τη στιγμή νούμερο ένα, την CJ Affiliate και τον ιαπωνικό γίγαντα Rakuten.

(BloggersIdeas, FirstSiteGuide)

Πόσο κερδίζουν οι συνεργάτες μάρκετινγκ;

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία απόδοσης μάρκετινγκ συνεργατών της PayScale, οι άνθρωποι σε αυτόν τον κλάδο βγάζουν 51.217 $ σε ετήσιο παθητικό εισόδημα. Ωστόσο, το χαμηλότερο 10% των επαγγελματιών μάρκετινγκ κέρδισε 37.000 $, ενώ το κορυφαίο 10% κέρδισε 71.000 $. Τα δεδομένα της Glassdoor υποστηρίζουν ελαφρώς περισσότερα έσοδα για τους συνεργάτες του μάρκετινγκ. Με βάση αυτά τα στατιστικά στοιχεία, ο ετήσιος μέσος όρος για τις θυγατρικές είναι 65.800 $. Τα μεσαία εισοδήματα για τα άτομα με τα υψηλότερα και τα χαμηλότερα εισοδήματα ήταν επίσης υψηλότερα, στα $83.000 και $42.000, αντίστοιχα.

(πίνακας)

Τι είναι ένα καλό ποσοστό μετατροπής στο μάρκετινγκ θυγατρικών;

Συνήθως, οι ακριβείς μέσες τιμές για το μάρκετινγκ θυγατρικών δεν υπάρχουν χωρίς ακριβείς πληροφορίες για τον αριθμό των συνεργατών μάρκετινγκ. Ωστόσο, τα ποσοστά μετατροπής 0,5–1% ανήκουν στην κατηγορία των μέσων τιμών.

(Awin)

Πόσο κοστίζει η συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα μάρκετινγκ συνεργατών;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μια εταιρεία απαιτεί κάποιο κόστος για να δημιουργήσει μια ταμειακή ροή εκτός από την αγορά ή την κατασκευή προϊόντων για τους πελάτες. Από την άλλη πλευρά, το μάρκετινγκ θυγατρικών είναι αρκετά προσιτό. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ θυγατρικών, εκτός από το ότι δεν χρειάζεται να αναπτύξουν ένα προϊόν, οι έμποροι δεν πρέπει να ανησυχούν για τις χρεώσεις του προγράμματος θυγατρικών. Ωστόσο, αν θέλετε να έχετε μεγάλη επιτυχία σε αυτή τη δουλειά, δεν χρειάζεται να επενδύσετε ένα συγκεκριμένο ποσό. Για παράδειγμα, τα περισσότερα προγράμματα θυγατρικών έχουν μια αρχική εφάπαξ χρέωση εγκατάστασης με ελάχιστο κόστος 500 $ και μέγιστο κόστος 2.000 $. .

(Μοχλός διαδραστικός)