Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Στατιστικά μάρκετινγκ περιεχομένου

Για τους μη μυημένους, το μάρκετινγκ περιεχομένου έχει να κάνει με την παροχή αξίας στους πιθανούς πελάτες σας αντί να προσπαθείτε να πουλήσετε σε αυτούς. Αντί να προωθεί άμεσα τη μάρκα, δημιουργεί μια ουσιαστική σχέση με το κοινό που θα πρέπει τελικά να οδηγήσει σε περισσότερες πωλήσεις. Σε αυτό το άρθρο, καλύπτουμε όλα τα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ περιεχομένου που χρειάζεστε, από τις τρέχουσες τάσεις μέχρι το σχετικό κόστος.

Στατιστικά μάρκετινγκ περιεχομένου (επιλογή προμηθευτή)

  • Το 82% των επαγγελματιών μάρκετινγκ επενδύουν ενεργά στο μάρκετινγκ περιεχομένου.
  • Το μάρκετινγκ περιεχομένου κοστίζει 62% λιγότερο από το παραδοσιακό μάρκετινγκ.
  • Το μάρκετινγκ περιεχομένου κοστίζει έως και 41% λιγότερο από την πληρωμένη αναζήτηση.
  • Το 92% των εμπόρων περιεχομένου παράγουν ιστολόγια.
  • Το 79% των εταιρειών στοχεύουν να λάβουν περισσότερες ποιοτικές παραπομπές με τη βοήθεια του μάρκετινγκ περιεχομένου.
  • Σχεδόν το 60% των εμπόρων επαναχρησιμοποιούν περιεχόμενο 2-5 φορές.
  • Ο κορωνοϊός επηρέασε το 40 τοις εκατό των σχεδίων μάρκετινγκ βίντεο των μάρκετινγκ.
  • Το 87% των B2B marketers χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μοιράζονται περιεχόμενο.

Γενικά στατιστικά μάρκετινγκ περιεχομένου

1. Το μάρκετινγκ περιεχομένου θα γίνει βιομηχανία 412,88 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το μάρκετινγκ περιεχομένου είναι πιο προσιτό από την παραδοσιακή διαφήμιση και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χτίσετε εμπιστοσύνη εστιάζοντας στο κοινό αντί στο εμπορικό σήμα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο κλάδος θα φτάσει τα 412,88 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2021 με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 16%.

(Τύμπανο)

2. Πάνω από το 80% των επαγγελματιών μάρκετινγκ επενδύουν ενεργά στο μάρκετινγκ περιεχομένου.

Το γεγονός ότι το 82% των marketers επενδύουν ενεργά στην παραγωγή περιεχομένου λέει πολλά για την αποτελεσματικότητα του μάρκετινγκ περιεχομένου. Πολλές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το ψηφιακό μάρκετινγκ περιεχομένου όχι μόνο για να αυξήσουν την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας και να συνδεθούν με το κοινό τους, αλλά και για να το προσελκύσουν και να δημιουργήσουν περισσότερους δυνητικούς πελάτες.

Πίνακας περιεχομένων

(Hubspot)

3. Οι εταιρείες δημιουργούν κυρίως αναρτήσεις ιστολογίου και περιεχόμενο μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τους πελάτες τους στο μάρκετινγκ περιεχομένου.

Το 93% των ειδικών μάρκετινγκ περιεχομένου που προσφέρουν ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών μάρκετινγκ περιεχομένου και το 89% των επαγγελματιών μάρκετινγκ που προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες μάρκετινγκ περιεχομένου δημιουργούν άρθρα ή αναρτήσεις ιστολογίου για τους πελάτες τους. Τα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ περιεχομένου δείχνουν ότι το περιεχόμενο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι το δεύτερο πιο επιθυμητό, ​​με το 90% και το 89% των αντίστοιχων εταιρειών να το έχουν δημιουργήσει.

(Ινστιτούτο μάρκετινγκ περιεχομένου)

4. Το 62% των γραφείων μάρκετινγκ βλέπει αυξημένη ζήτηση για υπηρεσίες μάρκετινγκ περιεχομένου.

Σχεδόν τα μισά από τα γραφεία ψηφιακού μάρκετινγκ προσφέρουν υπηρεσίες μάρκετινγκ περιεχομένου για περισσότερα από 7 χρόνια και πρόσφατα η ζήτησή τους έχει αυξηθεί κατά 62%.

(Ινστιτούτο μάρκετινγκ περιεχομένου)

5. Πάνω από το 70% των εμπόρων περιεχομένου ανέφεραν ότι οι προσπάθειες μάρκετινγκ περιεχομένου της εταιρείας τους είχαν μεγαλύτερη/πολύ μεγαλύτερη επιτυχία.

Κατά τη σύγκριση των αποτελεσμάτων των προσπαθειών μάρκετινγκ περιεχομένου το 2020 και το 2019, το 71% των επαγγελματιών μάρκετινγκ πιστεύει ότι έχει επιτύχει περισσότερη ή πολύ μεγαλύτερη επιτυχία. Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ περιεχομένου δείχνουν ότι άλλο 21% είχε το ίδιο επίπεδο επιτυχίας και μόνο το 8% ανέφερε λιγότερη ή πολύ λιγότερη επιτυχία.

(SEMrush)

6. Το 28% των marketers έχουν μειώσει τον προϋπολογισμό τους για την ψηφιακή διαφήμιση για να ξοδέψουν περισσότερα για τη δημιουργία περιεχομένου.

Η τεχνολογία εξελίσσεται με άνευ προηγουμένου ρυθμό και οι θέσεις εργασίας των εμπόρων εξαρτώνται από το να συνεχίσουν. Θα μπορούσαν μόνο να αισθάνονται ότι πιάνουν την ψηφιακή διαφήμιση (τον υποτιθέμενο διάδοχο της παραδοσιακής διαφήμισης) καθώς εμφανίστηκαν νέες τάσεις στο μάρκετινγκ περιεχομένου. Το 28% μπορεί να μην φαίνεται πολύ, αλλά δεδομένου του πόσο σημαντική ήταν η ψηφιακή διαφήμιση τις τελευταίες δύο δεκαετίες, θα υποστηρίξαμε ότι πρόκειται για μια αρκετά σεισμική αλλαγή.

(Gartner)

7. Το 78% των διευθυντών μάρκετινγκ βλέπει το μάρκετινγκ περιεχομένου ως το μέλλον του κλάδου.

Οι παλιοί τρόποι πεθαίνουν σκληρά, και σίγουρα χρειάστηκε χρόνος για τους μάρκετινγκ της παλιάς σχολής να κατανοήσουν τη σημασία του μάρκετινγκ περιεχομένου. Αν και μπορεί να μην είναι η «προτεραιότητά» τους, οι σημερινοί ηγέτες της αγοράς αναγνωρίζουν ότι το μάρκετινγκ δημιουργικού περιεχομένου είναι το μέλλον. Και όπως δείχνουν τα γεγονότα του μάρκετινγκ περιεχομένου, έχουν ήδη λάβει αρκετά δραστικά βήματα για να βεβαιωθούν ότι είναι έτοιμοι για αυτό.

(Μετρητής ζήτησης)

8. Οι «ηγέτες» του μάρκετινγκ περιεχομένου παράγουν 7,8 φορές περισσότερη επισκεψιμότητα στον ιστό από τους «ακόλουθους».

Ενώ η ποσότητα είναι σίγουρα σημαντική, η ποιότητα εξακολουθεί να είναι το κλειδί. Οι έμποροι που κατανοούν τον κλάδο του μάρκετινγκ περιεχομένου και αφιερώνουν χρόνο και προσπάθεια για να δημιουργήσουν ποιοτικό περιεχόμενο θα αποκομίσουν σημαντικά καλύτερες ανταμοιβές από εκείνους που δεν το γνωρίζουν.

(Λογισμικό Highland)

Τα οφέλη του μάρκετινγκ περιεχομένου

9. Το μάρκετινγκ περιεχομένου κοστίζει 62% λιγότερο από το παραδοσιακό μάρκετινγκ και δημιουργεί 3 φορές περισσότερες παραπομπές, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ περιεχομένου.

Πράγματα όπως η «οικοδόμηση εμπιστοσύνης» ακούγονται υπέροχα, αλλά στο τέλος της ημέρας, ο στόχος του μάρκετινγκ περιεχομένου είναι ο ίδιος με οποιοδήποτε άλλο μάρκετινγκ: να βγάλετε χρήματα, κατά προτίμηση ξοδεύοντας όσο το δυνατόν λιγότερα. Όπως δείχνουν τα κορυφαία στατιστικά στοιχεία για τη φροντίδα, η στόχευση περιεχομένου στο στάδιο του ταξιδιού του υποψήφιου πελάτη μπορεί επίσης να αυξήσει το CRO κατά 72%.

(Μετρητής ζήτησης)

10. Το χρήσιμο περιεχόμενο επωνυμίας κάνει το 70% των καταναλωτών να δηλώνουν ότι αισθάνονται πιο κοντά στην επωνυμία.

Τα γεγονότα του μάρκετινγκ περιεχομένου συνδέουν το περιεχόμενο απευθείας με την επιτυχία της επωνυμίας. Τα δύο τρίτα των καταναλωτών αισθάνονται περισσότερο συνδεδεμένοι με μια επωνυμία αφού διαβάζουν χρήσιμο επώνυμο περιεχόμενο και το 82 τοις εκατό λέει ότι το επώνυμο περιεχόμενο τους βοηθά να σχηματίσουν μια πιο ευνοϊκή γνώμη. Μετά την ανάγνωση εκπαιδευτικού περιεχομένου, οι καταναλωτές έχουν 131% περισσότερες πιθανότητες να κάνουν μια αγορά.

(The Keen Folks)

11. Το μάρκετινγκ περιεχομένου κοστίζει έως και 41% λιγότερο από την πληρωμένη αναζήτηση.

Η πληρωμένη αναζήτηση, η οποία κάνει τους ιστότοπους πιο ορατούς στις μηχανές αναζήτησης, είναι δημοφιλής στους εμπόρους για πολλά χρόνια. Ωστόσο, οι στατιστικές ψηφιακών μέσων δείχνουν ότι το διαδικτυακό μάρκετινγκ περιεχομένου κοστίζει σημαντικά λιγότερο από την πληρωμένη αναζήτηση. Και εξακολουθεί να παράγει συγκρίσιμα, αν όχι ανώτερα, αποτελέσματα.

(Πλαίσιο πληροφοριών)

12. Το 70% των καταναλωτών θέλει να μάθει για ένα προϊόν από ένα άρθρο και όχι από μια διαφήμιση.

Οι καταναλωτές θα προτιμούσαν να διαβάζουν επώνυμο περιεχόμενο αντί για διαφημίσεις. Φαίνεται σαν μια πιο ήπια προσέγγιση να διαβάζετε απλά για το προϊόν χωρίς να τους αναγκάζετε να το αγοράσουν, αντί να τους αφήνετε να αποφασίσουν μόνοι τους αν θέλουν να το δοκιμάσουν. Όσον αφορά το περιεχόμενο, οι καταναλωτές έχουν 4 φορές περισσότερες πιθανότητες να παρακολουθήσουν ένα βίντεο παρά να διαβάσουν κείμενο, επομένως η προσθήκη βίντεο στο περιεχόμενο της επωνυμίας σας μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε την αφοσίωση.

(Μετρητής ζήτησης)

Τάσεις μάρκετινγκ περιεχομένου

13. Κάτι λιγότερο από το 80% των εταιρειών στοχεύουν στη δημιουργία περισσότερων ποιοτικών παραπομπών με τη βοήθεια του μάρκετινγκ περιεχομένου.

Η πλειοψηφία (79%) των εταιρειών θέλει να προσελκύσει περισσότερες ποιοτικές παραπομπές με τη βοήθεια του μάρκετινγκ περιεχομένου και το 75% θέλει περισσότερη επισκεψιμότητα. Για το 57%, ο κύριος στόχος είναι να βελτιώσει τη φήμη της μάρκας, το 47% θέλει να βελτιώσει την αφοσίωση και την αφοσίωση των πελατών. Ένας ελαφρώς μικρότερος αριθμός χρησιμοποιεί το μάρκετινγκ περιεχομένου για την προώθηση της τοποθέτησης νέων προϊόντων.

(SEMrush)

14. Οι περισσότεροι διαχειριστές μάρκετινγκ περιεχομένου εστιάζουν περισσότερο στην αφοσίωση και στα αποτελέσματα παρά στην επισκεψιμότητα.

Όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ περιεχομένου, η διαδικτυακή κίνηση δεν είναι το παν! Αν και ήταν ο νούμερο ένα στόχος κατά την ανάπτυξη του διαδικτυακού μάρκετινγκ, υστερεί σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της διαφήμισης. Η κίνηση δικτύου από μόνη της είναι πολύ γενική, πολύ ασαφής. Οι έμποροι προτιμούν να στοχεύουν πιο συγκεκριμένες μετρήσεις μάρκετινγκ περιεχομένου, όπως η αφοσίωση και η μετατροπή, που είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν σε πραγματικές πωλήσεις.

(SpeedProd)

15. Σχεδόν το 60% των marketers επαναχρησιμοποιούν περιεχόμενο 2-5 φορές.

Η δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου απαιτεί χρόνο. Αλλά άρθρα όπως οι οδηγοί με οδηγίες και άλλο αειθαλές περιεχόμενο δεν χάνουν την ελκυστικότητά τους αφού έχουν δημοσιευθεί μία φορά. Θα συνεχίσουν να είναι συναφείς για μήνες, αν όχι για χρόνια, και οι έξυπνοι έμποροι το εκμεταλλεύονται αυτό επανατοποθετώντας περιεχόμενο. Τα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ περιεχομένου δείχνουν ότι για το 51% των οργανισμών, η ενημέρωση παλιού περιεχομένου είναι η πιο αποτελεσματική τακτική.

Ανάγνωση:  Πώς να αναπτύξετε μια κερδοφόρα στρατηγική περιεχομένου για την επιτυχία του SEO

(Neil Patel)

16. Για το 75% των οργανισμών, το SEO είναι η πιο αποτελεσματική τακτική μάρκετινγκ περιεχομένου.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις πιστεύουν ότι το SEO είναι η πιο αποτελεσματική τακτική μάρκετινγκ περιεχομένου. Είναι οικονομικά αποδοτικό και παράγει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Για ένα άλλο 61%, η ενημέρωση και η επαναχρησιμοποίηση περιεχομένου είναι πολύ πιθανό να φέρουν επιτυχία. Η προσθήκη εκπαιδευτικού περιεχομένου (45%), η προσθήκη οπτικού περιεχομένου (41%) και η βελτιστοποίηση της διαδρομής του πελάτη (41%) αναφέρονται επίσης ως οι πιο αποτελεσματικές τακτικές μάρκετινγκ περιεχομένου.

(SEMrush)

17. Το 37% των επιχειρήσεων επενδύει 10.000 $ ή λιγότερο στο μάρκετινγκ περιεχομένου.

Ο αυξημένος ανταγωνισμός αύξησε τους προϋπολογισμούς μάρκετινγκ περιεχομένου. Σύμφωνα με στατιστικές επενδύσεων μάρκετινγκ περιεχομένου, το 37 τοις εκατό των εταιρειών ξοδεύουν έως και 10.000 $ για το μάρκετινγκ περιεχομένου, το 19 τοις εκατό μεταξύ 10.000 και 25.000 $ και το 16 τοις εκατό μεταξύ 25.000 και 100.000 $. Αυτή η τάση αναμένεται να αυξηθεί καθώς το 68 τοις εκατό των ερωτηθέντων αναμένει να αυξήσει τον προϋπολογισμό μάρκετινγκ περιεχομένου το 2021.

(SEMrush)

18. Πάνω από το 35% των εμπόρων περιεχομένου δημιουργούν περιεχόμενο για τρία τμήματα κοινού.

Οι περισσότεροι έμποροι δημιουργούν περιεχόμενο προσαρμοσμένο σε πολλά τμήματα κοινού. Συνήθως, δημιουργούν περιεχόμενο για τρία, δύο ή πέντε τμήματα κοινού. Λίγο πάνω από το 10% των επαγγελματιών μάρκετινγκ δημιουργούν περιεχόμενο για ένα μόνο τμήμα κοινού. Τα γεγονότα του μάρκετινγκ περιεχομένου δείχνουν ότι το περιεχόμενο για τέσσερα τμήματα κοινού είναι το πιο απίθανο.

(Hubspot)

Στατιστικά στοιχεία στρατηγικής μάρκετινγκ περιεχομένου

19. Το 96% των διαχειριστών μάρκετινγκ περιεχομένου χρησιμοποιούν περιεχόμενο ή ημερολόγια σύνταξης.

Η επιτυχία στο μάρκετινγκ περιεχομένου δεν συμβαίνει απλώς τυχαία. Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες με διαφορά είναι η οργάνωση. Οι καλύτεροι έμποροι, που ονομάζονται επίσης «διαχειριστές», έχουν ένα καθορισμένο χρονοδιάγραμμα τόσο για τη δημιουργία περιεχομένου όσο και για τη δημοσίευση. Αυτό διασφαλίζει μια ορισμένη συνέπεια τόσο στη συχνότητα του περιεχομένου όσο και στη διανομή, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία.

(SpeedProd)

20. Το 84% των εταιρειών έχει τεκμηριωμένη στρατηγική περιεχομένου.

Δεδομένου ότι μια τεκμηριωμένη στρατηγική αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του επιτυχημένου μάρκετινγκ περιεχομένου, όλο και περισσότεροι έμποροι άρχισαν να την εφαρμόζουν. Από το 2020, η πλειονότητα των εταιρειών έχει μια καθορισμένη, δική της στρατηγική. Όπως φαίνεται από τα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ περιεχομένου, το 51% των εφαρμογών στρατηγικής περιεχομένου αξιολογεί την απόδοσή του ως καλή, το 11% ως εξαιρετική και το 30% ως μέσο όρο.

(SEMrush)

21. Το 46% των επαγγελματιών μάρκετινγκ βλέπουν τη στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου τους ως πολλά υποσχόμενη.

Όσον αφορά την ωριμότητα και την πολυπλοκότητα της στρατηγικής μάρκετινγκ περιεχομένου, σχεδόν οι μισοί επαγγελματίες του μάρκετινγκ τη θεωρούν πολλά υποσχόμενη και το 20% τη θεωρούν προηγμένη. Ένα άλλο 22% των marketers θεωρεί τη στρατηγική τους νέα και μόνο το 6% τη θεωρεί ώριμη.

(SEMrush)

22. Το 83% των οργανισμών έκανε γρήγορες αλλαγές στη στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου τους ως απάντηση στην πανδημία.

Οι περισσότεροι έμποροι περιεχομένου προσαρμόστηκαν γρήγορα στις αλλαγές και προσαρμόστηκαν γρήγορα στη στρατηγική. Η έρευνα μάρκετινγκ περιεχομένου της CMI δείχνει ότι το 80% από αυτούς πιστεύουν ότι οι αλλαγές είναι αποτελεσματικές. Το 86% πιστεύει ότι ορισμένες από τις αλλαγές θα τεθούν επίσης σε ισχύ στο μέλλον.

(Ινστιτούτο μάρκετινγκ περιεχομένου)

Στατιστικά μάρκετινγκ περιεχομένου B2B

23. Εννέα στους 10 αγοραστές B2B λένε ότι το διαδικτυακό περιεχόμενο είχε μέτρια έως μεγάλη επίδραση στις αγορές τους.

Το μάρκετινγκ περιεχομένου δεν χρησιμοποιείται μόνο για σκοπούς B2C, αλλά και για σκοπούς B2B. Μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολο έργο επειδή κάνετε μάρκετινγκ σε πολύ μικρότερο κοινό με B2B, αλλά αναμφισβήτητα λειτουργεί.

(The Marketing Blender)

24. Το 86% των επαγγελματιών μάρκετινγκ κατατάσσουν την «επίγνωση της επωνυμίας» μεταξύ των στόχων μάρκετινγκ περιεχομένου B2B.

Λίγοι άνθρωποι αγοράζουν από μια επωνυμία για την οποία δεν έχουν ακούσει ποτέ, γι’ αυτό και η οικοδόμηση της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας ήταν καίριας σημασίας από την αρχή του μάρκετινγκ. Ο λόγος που οι έμποροι ξοδεύουν τόσο πολύ χρόνο στις προαναφερθείσες διαφημιστικές πινακίδες είναι για να βρεθούν μπροστά σε όσο το δυνατόν περισσότερα μάτια. Οι έμποροι προσπαθούν γενικά να επιτύχουν τον ίδιο στόχο: να κάνουν τους ανθρώπους να ακούσουν για την επωνυμία τους. Απλώς το σκέφτονται εντελώς διαφορετικά τώρα.

(Ινστιτούτο μάρκετινγκ περιεχομένου)

25. Κατά μέσο όρο, οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ B2B χρησιμοποιούν 12 τακτικές μάρκετινγκ περιεχομένου.

Ένα πράγμα που διαχωρίζει το σύγχρονο μάρκετινγκ από το παρελθόν είναι ο αριθμός των μέσων που διαθέτει ο έμπορος. Ενώ ορισμένοι μπορεί να το βλέπουν αυτό ως συντριπτικό, τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ περιεχομένου B2B δείχνουν ότι οι επαγγελματίες έμποροι αγκαλιάζουν με χαρά τις ευκαιρίες που αυτό παρουσιάζει. Τώρα έχουν πολλούς τρόπους για να προσεγγίσουν όλα τα είδη δημογραφικών στοιχείων και οι έμπειροι έμποροι μπορούν να τους συνδυάσουν σε μια αποτελεσματική στρατηγική.

(Μετρητής ζήτησης)

26. Οι επιτυχημένοι B2B marketers ξοδεύουν κατά μέσο όρο το 39% του προϋπολογισμού τους στο μάρκετινγκ περιεχομένου.

Οι έμποροι που έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα από το μάρκετινγκ περιεχομένου είναι αυτοί που επενδύουν ένα σημαντικό μέρος του πολύτιμου προϋπολογισμού τους σε αυτό. Αυτό το κομμάτι πλησιάζει ήδη το όριο του 50% και όπως πάνε τα πράγματα, θα μπορούσε κάλλιστα να το φτάσει τα επόμενα δύο χρόνια.

(Ινστιτούτο μάρκετινγκ περιεχομένου)

27. Το 71% των B2B marketers χρησιμοποιούν μεθόδους επί πληρωμή για να μοιράζονται περιεχόμενο.

Το μάρκετινγκ περιεχομένου (και γενικά το μάρκετινγκ εισερχόμενου περιεχομένου) είναι σημαντικά φθηνότερο από τις παραδοσιακές μεθόδους και έχουμε τα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ περιεχομένου για να το υποστηρίξουμε. Εκτός από το να πληρώνουν για τη δημιουργία περιεχομένου, είτε γίνεται εντός είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες, οι περισσότεροι επαγγελματίες του μάρκετινγκ B2B ξοδεύουν επίσης χρήματα για τη διανομή περιεχομένου. Είτε πρόκειται για backlinks με χορηγία είτε για διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η πληρωμένη διανομή βοηθά το περιεχόμενό σας να βρει ένα πολύ ευρύτερο κοινό από ό,τι διαφορετικά.

(Business2Community)

28. Το 94% των εμπόρων περιεχομένου B2B άλλαξαν τη στρατηγική τους ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα πιο πρόσφατα στατιστικά μάρκετινγκ B2B δείχνουν ότι το 94% των εμπόρων περιεχομένου έχουν αλλάξει τη στρατηγική μάρκετινγκ ψηφιακού περιεχομένου ως αποτέλεσμα της πανδημίας COVID-19. Το 70% άλλαξε τη στρατηγική στόχευσης και επικοινωνίας, το 64% προσάρμοσε τα ημερολόγια σύνταξης και το 53% προσάρμοσε τη στρατηγική διανομής περιεχομένου και διαφήμισης.

(Ινστιτούτο μάρκετινγκ περιεχομένου)

Στατιστικά μάρκετινγκ περιεχομένου B2C

29. Το 73% των οργανισμών B2C χρησιμοποιούν μάρκετινγκ περιεχομένου.

Σύμφωνα με την έρευνα μάρκετινγκ περιεχομένου της CMI, το 42 τοις εκατό έχει μια τεκμηριωμένη στρατηγική, η οποία είναι 33 τοις εκατό καλύτερη από πέρυσι. Σχεδόν το 30% των εμπόρων B2C περιγράφουν τη στρατηγική περιεχομένου τους ως ενήλικες, το 28% ως νέοι και το 24% ως νέοι.

Ανάγνωση:  7 καλύτερα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) για SEO

(Ινστιτούτο μάρκετινγκ περιεχομένου)

30. Το 52% των επαγγελματιών μάρκετινγκ B2C έχουν μικρές ή μονοπρόσωπες ομάδες μάρκετινγκ περιεχομένου.

Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι οι ομάδες μάρκετινγκ περιεχομένου για μικρές ή ένα άτομο είναι κοινές σε μικρούς οργανισμούς με έως και 99 υπαλλήλους. Το 23% έχει μια κεντρική ομάδα που συνεργάζεται με πολλά τμήματα σε όλη την εταιρεία, ενώ το 20% έχει μια κεντρική ομάδα και μεμονωμένες ομάδες.

(Ινστιτούτο μάρκετινγκ περιεχομένου)

31. Το 49% των οργανισμών B2C αναθέτουν δραστηριότητες μάρκετινγκ περιεχομένου.

Τα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ περιεχομένου δείχνουν ότι ο αριθμός των οργανισμών που αναθέτουν σε τρίτους οποιαδήποτε ή όλες τις λειτουργίες μάρκετινγκ περιεχομένου είναι σχεδόν 50/50. Οι μεγαλύτερες εταιρείες με περισσότερους από 100 υπαλλήλους είναι πιο πιθανό να αναθέσουν σε εξωτερικούς συνεργάτες (56%). Η πιο κοινή δραστηριότητα που ανατίθεται σε εξωτερικούς συνεργάτες είναι η δημιουργία περιεχομένου (75%), ακολουθούμενη από τη διανομή περιεχομένου (40%) και τη μέτρηση (27%).

(Ινστιτούτο μάρκετινγκ περιεχομένου)

32. Το 83% των B2C marketers γράφουν αναρτήσεις ιστολογίου ή σύντομα άρθρα.

Οι αναρτήσεις ιστολογίου ή τα σύντομα άρθρα είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποι μάρκετινγκ περιεχομένου B2C. Τα ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι δεύτερα με 74%, ακολουθούμενα από τα βίντεο (62%) και τα γραφήματα ή άλλα γραφικά (55%). Οι πληροφορίες μάρκετινγκ περιεχομένου από την έκθεση CMI για το 2021 δείχνουν ότι από το ξέσπασμα του κορωνοϊού, ο αριθμός των προσωπικών εκδηλώσεων μειώθηκε σημαντικά από 50% σε 37%, ενώ το περιεχόμενο ροής αυξήθηκε από 13% σε 35%.

(Ινστιτούτο μάρκετινγκ περιεχομένου)

Στατιστικά blogging

33. Οι στατιστικές μάρκετινγκ περιεχομένου δείχνουν ότι το 59% των B2B marketers θεωρούν τα ιστολόγια το πιο πολύτιμο κανάλι.

Εάν μπορούσατε να σχεδιάσετε έναν τέλειο τρόπο για να κάνετε το εισερχόμενο μάρκετινγκ, πιθανότατα θα έμοιαζε με ένα blog. Σε τελική ανάλυση, αυτό το είδος περιεχομένου μπορεί να είναι τόσο μακρύ ή σύντομο όσο θέλετε, να χρησιμοποιεί οποιοδήποτε τόνο και να ταιριάζει σε οποιοδήποτε θέμα κάτω από τον ήλιο.

(Μετρητής ζήτησης)

34. Το 92% των εμπόρων περιεχομένου παράγουν blog.

Οι αναρτήσεις ιστολογίου είναι το είδος περιεχομένου που παράγουν περισσότερο οι έμποροι. Ακολουθούν email (66%), μελέτη περίπτωσης (47%), infographics (45%) και e-book/white paper (37%). Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ περιεχομένου, η οργανική αναζήτηση (89%) είναι το πιο σημαντικό κανάλι για τη διανομή περιεχομένου, ακολουθούμενη από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (87%) και το μάρκετινγκ μέσω email (72%).

(SEMrush)

35. Το 61% των καταναλωτών έχουν αγοράσει αφού διάβασαν μια σύσταση ιστολογίου.

Ενώ τα blogs μπορεί να είχαν αρχικά απορριφθεί ως μόδα ή κάτι που κάνουν μόνο οι geeks που ζουν στα υπόγεια των γονιών τους, αποτελούν πλέον αναπόσπαστο μέρος των αγοραστικών αποφάσεων των ανθρώπων. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πλέον αγοράσει κάτι αφού το είδαν να προτείνεται σε ένα ιστολόγιο και, κατά συνέπεια, τα ιστολόγια έχουν γίνει ο ακρογωνιαίος λίθος της βιομηχανίας μάρκετινγκ περιεχομένου.

(Ινστιτούτο μάρκετινγκ περιεχομένου)

36. Οι επιχειρήσεις με ιστολόγια δημιουργούν 67% περισσότερες παραπομπές ανά μήνα από τις επιχειρήσεις χωρίς ιστολόγια.

Έχουμε ήδη αγγίξει εν συντομία τα ιστολόγια, αλλά αυτό δείχνει πόσο σημαντικά έχουν γίνει. Τα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ περιεχομένου δείχνουν ξεκάθαρα ότι τα ιστολόγια όχι μόνο αυξάνουν την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας, αλλά μπορούν επίσης να αποφέρουν απτές αποδόσεις. Για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ B2B που ευδοκιμούν στη δημιουργία δυνητικών πελατών για τις επιχειρήσεις τους, αυτό είναι ένα απόλυτο χάρισμα. Οι εταιρείες χωρίς blog, από την άλλη, θα μείνουν στη σκόνη.

(Μετρητής ζήτησης)

37. Οι επιχειρήσεις που δημοσιεύουν 16 φορές το μήνα ή περισσότερες έχουν σχεδόν 3,5 φορές περισσότερη επισκεψιμότητα από εκείνες που δημοσιεύουν 4 ή λιγότερες αναρτήσεις ιστολογίου.

Το έχουμε ξαναπεί και σίγουρα θα το ξαναπούμε: όσο περισσότερο μάρκετινγκ περιεχομένου, τόσο το καλύτερο. Η διαδικτυακή επισκεψιμότητα δεν θεωρείται το καλύτερο και το τέλος, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα σημαντικό μέρος του τρόπου με τον οποίο οι επιχειρήσεις δημιουργούν δυνητικούς πελάτες. Τα στατιστικά στοιχεία ιστολογίου υποδεικνύουν ότι οι επιχειρήσεις που αφιερώνουν χρόνο και προσπάθεια για να δημοσιεύουν σχεδόν κάθε μέρα της εβδομάδας αποκομίζουν τα οφέλη των επισκεπτών του ιστότοπου.

(Hubspot)

38. Οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ που κάνουν blog έχουν 13 φορές περισσότερες πιθανότητες να επιτύχουν θετική απόδοση επένδυσης (ROI).

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία απόδοσης επένδυσης μάρκετινγκ περιεχομένου, το blogging είναι 13 φορές πιο πιθανό να έχει θετική απόδοση επένδυσης. Οι έμποροι που κάνουν blog λαμβάνουν επίσης κατά μέσο όρο 434% ευρετηριασμένες σελίδες, κάτι που μπορεί να βελτιώσει τα ποσοστά μετατροπής δυνητικών πελατών και πωλήσεων. Οι ιστότοποι με ιστολόγια προσελκύουν 97% περισσότερους εισερχόμενους συνδέσμους, γεγονός που βελτιώνει την εξουσία του τομέα και βελτιώνει την κατάταξη του ιστότοπου στα SERP.

(Fundera)

Στατιστικά στοιχεία περιεχομένου μέσων κοινωνικής δικτύωσης

39. Το Facebook είναι το πιο δημοφιλές κανάλι για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ για τη δημιουργία περιεχομένου.

Σχεδόν το 30% των εμπόρους περιεχομένου που συμμετείχαν σε έρευνα από το Hubspot ανέφεραν το Facebook ως το κανάλι για το οποίο δημιουργούν περιεχόμενο. Ο ιστότοπος της εταιρείας και το Instagram είναι επίσης τα πιο δημοφιλή κανάλια, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ περιεχομένου.

(Hubspot)

40. Το 87% των B2B marketers χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μοιράζονται περιεχόμενο.

Η εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την κοινή χρήση φωτογραφιών και βίντεο με χαριτωμένες γάτες τελείωσε εδώ και πολύ καιρό. Σήμερα, οι ειδικοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να αποτελούν μέρος κάθε ομάδας μάρκετινγκ. Εξάλλου, η παραγωγή περιεχομένου είναι μόνο η μισή μάχη. Τότε πρέπει να το στείλεις στον κόσμο και να κάνεις τον κόσμο να το διαβάσει.

(Μετρητής ζήτησης)

41. Το 69% των ενηλίκων είναι τακτικοί χρήστες του Facebook.

Παρά τα αρνητικά νέα και την ηλικία του, το Facebook εξακολουθεί να είναι ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα δεν είναι μόνο για παιδιά και εφήβους – το χρησιμοποιεί και το 69% των ενηλίκων (δηλαδή των ανθρώπων που έχουν χρήματα να ξοδέψουν). Το γεγονός ότι έχει μια πολύ ενεργή βάση χρηστών, με το 74% των χρηστών του Facebook να επισκέπτονται καθημερινά, το καθιστά απαραίτητο εργαλείο για όλους τους εμπόρους περιεχομένου, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ περιεχομένου.

(Pew Research Center)

42. Το 66% των ανθρώπων έχουν βρει μια νέα επιχείρηση στο Twitter.

Δεν πρέπει να προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη το γεγονός ότι οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να κάνουν αγορές με βάση τις προτάσεις ιστολογίου. Ωστόσο, όπως βλέπουμε εδώ, ένας έμπορος περιεχομένου που αποτυγχάνει να εξερευνήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία – συμπεριλαμβανομένων των λιγότερο δημοσιοποιημένων εργαλείων όπως το Twitter – χάνει πραγματικά μια μεγάλη ευκαιρία. Οι στατιστικές μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν επίσης ότι το 94% των καταναλωτών σκοπεύουν να αγοράσουν κάτι από μια επωνυμία που ακολουθούν στο Twitter, ενώ σχεδόν το 70% έχει ήδη αγοράσει κάτι αφού εμπνεύστηκε από ένα tweet.

Ανάγνωση:  Telegram Premium: τι προσφέρει η συνδρομητική έκδοση του Telegram

(Κελάδημα)

Στατιστικά μάρκετινγκ περιεχομένου βίντεο

43. Οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ περιεχομένου που χρησιμοποιούν βίντεο επιτυγχάνουν 66% υψηλότερο μέσο ποσοστό μετατροπών ιστοτόπου από εκείνους που δεν το κάνουν.

Το μάρκετινγκ έχει να κάνει με την κατανόηση του κοινού-στόχου σας. Με πολλούς τρόπους, το μάρκετινγκ περιεχομένου αντανακλά ήδη τις μεταβαλλόμενες συνήθειες των καταναλωτών (όπως είδαμε νωρίτερα σε αυτό το άρθρο), με την αυξανόμενη χρήση των ιστολογίων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Εδώ είναι ένα άλλο πολύ χρήσιμο παράδειγμα για το πώς αυτό οδηγεί σε εξαιρετικά αποτελέσματα. Οι υπεύθυνοι μάρκετινγκ περιεχομένου που έχουν ήδη εκμεταλλευτεί αυτή την τάση έχουν επιτύχει απίστευτα εντυπωσιακά ποσοστά μετατροπών, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ οπτικού περιεχομένου.

(Είδος σκωτσέζικου τερριέ)

44. Το 57% των marketers πιστεύει ότι το βίντεο είναι το πιο δύσκολο περιεχόμενο για παραγωγή.

Φυσικά, το μειονέκτημα του περιεχομένου βίντεο είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να παραχθεί! Οι περισσότεροι έμποροι το θεωρούν το πιο δύσκολο κομμάτι δημιουργίας περιεχομένου. Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς γιατί – η δημιουργία ενός ποιοτικού βίντεο απαιτεί τον κατάλληλο εξοπλισμό, άφθονο σχεδιασμό, επιδέξια σκηνοθεσία, σωστή επεξεργασία και μερικές φορές μια μακρά διαδικασία μεταφόρτωσης. Λέμε ότι οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ μπορούν να αποκομίσουν καλύτερα τα οφέλη του περιεχομένου βίντεο εάν προσλάβουν μια επαγγελματική ομάδα παραγωγής βίντεο αντί να το κάνουν μόνοι τους.

(G2)

45. Τα επεξηγηματικά βίντεο είναι ο πιο κοινός τύπος περιεχομένου βίντεο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ περιεχομένου βίντεο, το 73% των επαγγελματιών μάρκετινγκ δημιουργούν επεξηγηματικά βίντεο. Τα βίντεο μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι ο δεύτερος πιο κοινός τύπος (67%), ακολουθούμενοι από τα εισαγωγικά βίντεο (51%), τα βίντεο πωλήσεων (41%) και τις διαφημίσεις βίντεο (41%).

(Wyzowl)

46. ​​Το 87% των επαγγελματιών μάρκετινγκ που χρησιμοποίησαν διαδικτυακά σεμινάρια τα βρήκαν αποτελεσματικά.

Δεν υπάρχει τίποτα σύγχρονο σε συνέδρια ή σεμινάρια που γίνονται εδώ και δεκαετίες. Ωστόσο, τα διαδικτυακά σεμινάρια χρησιμοποιούν ροή βίντεο για να παρέχουν το ίδιο επίπεδο επαγγελματικής κατάρτισης σε ένα δυνητικά ευρύτερο κοινό. Με αυτόν τον τρόπο, ενσωματώνουν πλήρως το πνεύμα του μάρκετινγκ περιεχομένου παρέχοντας μεγάλη αξία στους θεατές τους και προωθώντας την επωνυμία τους με πολύ θετικό τρόπο.

(G2)

47. Ο κορωνοϊός επηρέασε το 40% των σχεδίων μάρκετινγκ βίντεο των μάρκετινγκ.

Το 60% των επαγγελματιών μάρκετινγκ αναμένει επίσης ότι οι προϋπολογισμοί μάρκετινγκ περιεχομένου βίντεο θα αλλάξουν κατά το 2021. Περίπου το 70% από αυτούς πιστεύουν ότι ο προϋπολογισμός τους θα αυξηθεί και το υπόλοιπο 30% λέει ότι πιθανότατα θα μειωθεί ο προϋπολογισμός τους.

(Wyzowl)

48. Το 91% των επαγγελματιών μάρκετινγκ πιστεύει ότι τα επώνυμα βίντεο έχουν γίνει πιο σημαντικά από ποτέ.

Υπό το φως της πανδημίας, οι έμποροι πιστεύουν ότι η δημιουργία ενός επώνυμου βίντεο είναι πολύ σημαντική. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ οπτικού περιεχομένου, το 93% από αυτούς πιστεύουν ότι το βίντεο είναι ένα σημαντικό εργαλείο μάρκετινγκ, έναντι 78% το 2015. Το 24% των επαγγελματιών μάρκετινγκ άρχισαν να χρησιμοποιούν βίντεο για πρώτη φορά το 2020. Το 47% από αυτούς άρχισαν να δημιουργούν περιεχόμενο βίντεο επειδή η πανδημία του κορωνοϊού έφερε νέες προκλήσεις και το 44% επειδή έγινε πιο προσιτή η δημιουργία βίντεο.

(Wyzowl)

49. Το 69% των ανθρώπων θέλει να μάθει για προϊόντα/υπηρεσίες βλέποντας ένα σύντομο βίντεο.

Σχεδόν το 70% των ανθρώπων θα προτιμούσαν να παρακολουθήσουν ένα σύντομο βίντεο για να μάθουν για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, σε σύγκριση με το 18% που θα προτιμούσε να διαβάσει ένα άρθρο κειμένου και το 4% που θα έβλεπε ένα infographic. Επιπλέον, οι άνθρωποι έχουν διπλάσιες πιθανότητες να μοιράζονται περιεχόμενο βίντεο με τους φίλους τους από οποιοδήποτε άλλο είδος περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία ψηφιακών μέσων.

(Wyzowl)

Συχνές ερωτήσεις μάρκετινγκ περιεχομένου

Γιατί είναι σημαντικό το μάρκετινγκ περιεχομένου;

Το μάρκετινγκ περιεχομένου είναι το πιο σημαντικό όπλο για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και την αύξηση της αφοσίωσης των πελατών. Για τους πελάτες, η αξία του μάρκετινγκ περιεχομένου είναι υψηλότερη από την παραδοσιακή διαφήμιση και μπορεί να αναπτύξει πιο ουσιαστικές σχέσεις με τις επωνυμίες.

Πόσο αποτελεσματικό είναι το μάρκετινγκ περιεχομένου;

Ο στόχος του μάρκετινγκ περιεχομένου είναι η προώθηση των πωλήσεων παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες και αξία στους καταναλωτές. Κοστίζει 62% λιγότερο από τις παραδοσιακές μεθόδους μάρκετινγκ και δημιουργεί 3 φορές περισσότερους δυνητικούς πελάτες ανά δολάριο που δαπανάται. Επιπλέον, το περιεχόμενο μετατρέπεται έξι φορές περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο μάρκετινγκ.

Πόσο μεγάλη είναι η βιομηχανία μάρκετινγκ περιεχομένου;

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ περιεχομένου, τα ετήσια έσοδα του κλάδου υπολογίστηκαν σε 42,15 δισεκατομμύρια ευρώ το 2019, δηλαδή 14,4% περισσότερα από 36,8 δισεκατομμύρια το 2018. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το μάρκετινγκ περιεχομένου θα συνεχίσει να αυξάνεται και υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 412 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2021 .

Ποιοι είναι οι τύποι μάρκετινγκ περιεχομένου;

Σκοπός του περιεχομένου είναι να παρέχει στους καταναλωτές χρήσιμες πληροφορίες ή ψυχαγωγία και ταυτόχρονα να υποστηρίζει τον στόχο της εταιρείας. Μπορεί να πάρει πολλές μορφές, αλλά το blog, το email, τα γραφήματα, τα βίντεο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα podcast είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποι μάρκετινγκ περιεχομένου.

Είναι το μάρκετινγκ περιεχομένου και η στρατηγική περιεχομένου το ίδιο πράγμα;

Η στρατηγική περιεχομένου είναι μέρος της διαχείρισης μάρκετινγκ περιεχομένου και αναφέρεται στην έρευνα και τον σχεδιασμό που καθοδηγεί την καμπάνια μάρκετινγκ περιεχομένου. Οι τάσεις μάρκετινγκ περιεχομένου δείχνουν ότι η στρατηγική είναι σημαντική για να διασφαλιστεί ότι θα παραμείνετε στην επωνυμία σας και θα προσεγγίσετε το σωστό κοινό. Το μάρκετινγκ περιεχομένου αναφέρεται στην ίδια την καμπάνια. Ζωντανεύει τα σημεία της στρατηγικής και δημιουργεί αποτελέσματα.

Ποιος είναι ο χρυσός κανόνας του μάρκετινγκ περιεχομένου;

Αυθεντικότητα. Η αυθεντικότητα είναι προϋπόθεση για μια επιτυχημένη στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου. Το κοινό δεν θέλει ψεύτικες υποσχέσεις. αναζητούν πραγματικές πληροφορίες και τεχνογνωσία που μπορούν να τους βοηθήσουν να λάβουν πιο ενημερωμένες αποφάσεις.

Πόσες εταιρείες χρησιμοποιούν μάρκετινγκ περιεχομένου;

Η χρήση του μάρκετινγκ περιεχομένου είναι συνηθισμένη, καθώς είναι ένας σίγουρος τρόπος για να προσεγγίσετε το κοινό σας εκεί που βρίσκεται. Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ περιεχομένου δείχνουν ότι το 91% των B2B και το 74% των B2C οργανισμών χρησιμοποιούν μάρκετινγκ περιεχομένου. Το 84 τοις εκατό των επιχειρήσεων B2B έχουν μια τεκμηριωμένη στρατηγική, σε σύγκριση με το 42 τοις εκατό των οργανισμών B2C.