Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Στατιστικά μάρκετινγκ παραπομπής

Από στόμα σε στόμα έχει δώσει καλά αποτελέσματα πωλήσεων εδώ και αιώνες. Οι άνθρωποι εμπιστεύονταν πάντα ένα προϊόν λογισμικού που συνιστούσαν οι δοκιμαστές και οι πιθανότητες αγοράς ήταν πάντα πολύ μεγαλύτερες. Αυτή η ιδέα δεν είναι μόνο νέα σήμερα. Έχουμε σύγχρονα προγράμματα παραπομπής που είναι πιο σημαντικά από ό,τι αντιλαμβάνονται οι επιχειρήσεις. Επιπλέον, το μάρκετινγκ επηρεασμού έχει δώσει ιδιαίτερη ώθηση στα προγράμματα μάρκετινγκ παραπομπής. Εάν σε κάποιον που θαυμάζετε και ακολουθείτε στο Instagram αρέσει ένα προϊόν, το πιθανότερο είναι ότι θα το αναζητήσετε στο Google και θα το αγοράσετε. Αυτά τα στατιστικά μάρκετινγκ παραπομπής θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα αυτήν την έννοια. Συνέχισε να διαβάζεις.

Στατιστικά μάρκετινγκ παραπομπής (επιλογή προμηθευτή)

  • Οι άνθρωποι είναι τέσσερις φορές πιο πιθανό να αγοράσουν ένα προϊόν που προτείνει ένας φίλος. (Στρατηγικές DCR)
  • Οι πελάτες που αναφέρονται έχουν 37% υψηλότερο ποσοστό διατήρησης. (επένδυση)
  • Το 83% των πελατών είναι πρόθυμοι να προτείνουν κάτι μετά από μια θετική εμπειρία. (SaaSquatch)
  • Το 31% της συνολικής επισκεψιμότητας του ιστότοπου προέρχεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. (SaaSquatch)
  • Η αγορά λογισμικού μάρκετινγκ παραπομπής θα φτάσει τα 713,3 εκατομμύρια δολάρια έως το 2027. (Globe Newswire)
  • Το 84% των υπευθύνων λήψης αποφάσεων B2B ξεκινούν τη διαδικασία αγοράς με μια σύσταση. (Ενεργός)
  • Το 91% των B2B αγοραστών παίρνουν αποφάσεις με βάση από στόμα σε στόμα. (Referral Rock)
  • Το μέσο ποσοστό μετατροπής για παραπομπές B2B είναι 11%. (Zuberance)

Γενικά στατιστικά μάρκετινγκ παραπομπής

1. Το 85% των millennials εμπιστεύονται περισσότερο τις παραπομπές.

Σε μια πρόσφατη μελέτη για το μάρκετινγκ παραπομπής, σημείωσε υψηλή βαθμολογία σε δημογραφικά στοιχεία ως μια από τις πιο αξιόπιστες μορφές διαφήμισης. Εκτός από τους περισσότερους millennials, το 83% των γενεών Z και X εμπιστεύονται περισσότερο αυτήν τη διαφήμιση. Μετά από αυτό, το 80% των Boomers και το 79% των Silent Relatives εμπιστεύονται τις παραπομπές.

(υπερβαίνω)

2. Το 28% των millennials δεν θα δοκιμάσουν καν ένα προϊόν αν δεν το έχουν προτείνει οι φίλοι τους.

Προτείνετε σε έναν φίλο το μάρκετινγκ αυξάνει την αξιοπιστία της επωνυμίας. Για παράδειγμα, σχεδόν το ένα τρίτο των millennials δεν θα δοκιμάσει καν ένα προϊόν εάν οι φίλοι τους δεν το εγκρίνουν. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ παραπομπής, όταν οι πελάτες παραπέμπουν τις επωνυμίες στο δίκτυο φίλων και της οικογένειάς τους, είναι δύο φορές πιο αποτελεσματικό. Το μάρκετινγκ από στόμα σε στόμα επηρεάζει το 20-50% όλων των αποφάσεων αγοράς.

Πίνακας περιεχομένων

(σύννεφο συνημμένων)

3. Οι αναφερόμενοι πελάτες αναφέρονται πέντε φορές περισσότερο από τους πελάτες που δεν παραπέμπονται.

Ο καταναλωτικός κόσμος είναι γεμάτος διαφημίσεις και τοποθετήσεις επωνυμίας. Ως εκ τούτου, η από στόμα σε στόμα είναι ένας πιο προσωπικός τρόπος για να περιηγηθείτε σε αυτά ως πελάτης. Επιπλέον, οι αναφερόμενοι πελάτες είναι πιο πιθανό να παραπέμπουν σε μια επωνυμία από αυτούς που λαμβάνονται μέσω διαφημίσεων επωνυμίας ή τοποθετήσεων προϊόντων, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία παραπομπής.

(υπερβαίνω)

4. Οι άνθρωποι είναι τέσσερις φορές πιο πιθανό να αγοράσουν ένα προϊόν που προτείνει ένας φίλος.

Όταν οι φίλοι προτείνουν μια επωνυμία στους καταναλωτές, πολλοί παραπομπές αγοράζουν το προϊόν. Συγκεκριμένα, το 92% των ανθρώπων εμπιστεύεται τις συστάσεις από φίλους και συγγενείς περισσότερο από όλες τις άλλες μορφές μάρκετινγκ. Στις ΗΠΑ, το 49% των καταναλωτών αναγνώρισε τους φίλους και την οικογένεια ως τη σημαντικότερη πηγή αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας.

(Στρατηγικές DCR)

5. Η αξία διάρκειας ζωής των πελατών που παραπέμπουν είναι 16% υψηλότερη από αυτή των πελατών χωρίς παραπομπή.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ παραπομπής, το LTV των νέων παραπομπών είναι συνήθως πολύ υψηλότερο από αυτό των μη παραπομπών. Η άνοδος του μάρκετινγκ παραπομπής έχει να κάνει πολύ με την επέκταση των ψηφιακών καναλιών τιμών με τα οποία αλληλεπιδρούν οι πελάτες. Στο παρελθόν, οι πελάτες μοιράζονταν τις σκέψεις τους για την αγορά με τους συναδέλφους τους. Τώρα το κοινό είναι πολύ ευρύτερο χάρη στα ψηφιακά κανάλια.

(SaaSquatch)

6. Οι παραπομπές έχουν 37% υψηλότερο ποσοστό διατήρησης.

Η διατήρηση των πελατών είναι μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες κάθε επιχείρησης. Ωστόσο, πολλοί οργανισμοί αποτυγχάνουν να αξιοποιήσουν τη δύναμη ενός προγράμματος παραπομπής για αυτόν τον σκοπό. Συγκεκριμένα, το μέσο ποσοστό παραπομπής συσχετίζεται άμεσα με τα ποσοστά διατήρησης πελατών. Τα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ παραπομπής δείχνουν ότι οι πελάτες που αναφέρονται από άλλους πελάτες είναι πιο πιθανό να είναι πιστοί στην επωνυμία σας και να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα.

(επένδυση)

7. Το 81% των καταναλωτών είναι πιο πιθανό να εμπλακεί με επωνυμίες που έχουν πρόγραμμα αφοσίωσης.

Τα προγράμματα αφοσίωσης διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη διατήρηση των πελατών. Για το 75% των καταναλωτών, τα προγράμματα αφοσίωσης αποτελούν μέρος της σχέσης τους με το εμπορικό σήμα. Περίπου το 44% των μελών είναι ικανοποιημένο από τη λειτουργία των προγραμμάτων επιβράβευσης. Μπορούν ακόμη και να αυξήσουν τα ποσοστά παραπομπής.

(Πρόσβαση)

8. Οι αναφερόμενοι πελάτες καταγράφουν 18% χαμηλότερο κύκλο εργασιών από άλλους.

Τα στατιστικά στοιχεία παραπομπής δείχνουν ότι οι πελάτες που έρχονται μέσω προγραμμάτων παραπομπής είναι πιο πιστοί στην επωνυμία. Σε πολλές περιπτώσεις, η διαφορά μεταξύ παραπεμπόμενων και μη παραπεμπόμενων πελατών είναι πολύ μεγαλύτερη όσον αφορά τα οφέλη για την επιχείρηση, όπως η διατήρηση πελατών.

(Wharton)

9. Οι πελάτες που αναφέρονται είναι 4,5 σεντ την ημέρα πιο κερδοφόροι από άλλους.

Η διαφορά στο εισόδημα μεταξύ των πελατών που έρχονται μέσω παραπομπών και άλλων πελατών είναι πολύ μεγαλύτερη σε διαφορετικές δημογραφικές ομάδες και χρόνους απόκτησης. Επίσης, οι πελάτες χωρίς παραπομπή έχουν μέσο περιθώριο πληρωμής 30 σεντς την ημέρα, ενώ όσοι προέρχονται από προγράμματα παραπομπής έχουν υψηλότερο περιθώριο 7,6 σεντ την ημέρα (αύξηση 25%). Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ παραπομπής, αυτή η διαφορά είναι μεγαλύτερη τον πρώτο χρόνο μετά την απόκτηση.

(Wharton)

10. Το 83% των πελατών είναι πρόθυμοι να προτείνουν κάτι μετά από μια θετική εμπειρία.

Παρά την προθυμία των περισσότερων καταναλωτών να προωθήσουν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία μετά από μια θετική εμπειρία, μόνο το 29% το κάνει. Ωστόσο, εκεί μπαίνει το πρόγραμμα παραπομπής της εταιρείας. Η επιλογή του σωστού προγράμματος παραπομπής είναι πραγματικά σημαντική. Μόνο αφού το προσαρμόσει στις ανάγκες της εταιρείας μπορεί μια επωνυμία να ξεκινήσει επιτυχημένο μάρκετινγκ παραπομπής, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία.

(SaaSquatch)

11. Οι καταναλωτές είναι τέσσερις φορές πιο πιθανό να μοιράζονται περιεχόμενο όταν μια παρότρυνση για δράση ενσωματώνεται στο ταξίδι τους.

Ένα καλά μελετημένο ταξίδι παραπομπής δεν πρέπει να βασίζεται σε μια κρυφή σελίδα προορισμού στα βάθη του ιστότοπου μιας εταιρείας. Αντίθετα, θα πρέπει να έχει μια παρότρυνση για δράση ενσωματωμένη στο ταξίδι του πελάτη. Με αυτόν τον τρόπο, οι πελάτες θα μοιράζονται το προϊόν πιο συχνά. Επιπλέον, όταν μια παρότρυνση για δράση εμφανίζεται σε μια σελίδα μετά την αγορά, οι πελάτες είναι 16 φορές πιο πιθανό να κάνουν κλικ και να την μοιραστούν.

Ανάγνωση:  Τρόπος διαχείρισης μετα-σχολίων και μηνυμάτων

(υπερβαίνω)

12. Το 31% της συνολικής επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας προέρχεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι καταναλωτές βασίζονται πολύ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναζητούν καθοδήγηση στη διαδικασία αγοράς τους. Το ποσοστό παραπομπής από αυτό το κανάλι δημιουργεί σημαντική επισκεψιμότητα στους ιστότοπους της εταιρείας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, όπως αποκαλύπτουν τα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ παραπομπής, είναι σημαντικό να ενσωματώσετε το πρόγραμμα παραπομπής σας με επιλογές για κοινή χρήση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, οι εταιρείες πρέπει να εκπαιδεύουν τους καταναλωτές σχετικά με τα προγράμματα παραπομπής και να παρουσιάζουν σωστά την αξία της κοινής χρήσης ενός προϊόντος σε φίλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

(SaaSquatch)

13. Τα προγράμματα παραπομπής διαχειρίζονται ομάδες μάρκετινγκ μόνο στο 10% των εταιρειών.

Οι παραπομπές λειτουργούν καλύτερα όταν τοποθετούνται στον τομέα των ομάδων μάρκετινγκ. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι συνεργάζονται απευθείας με όλα τα σημεία επαφής της επωνυμίας και μπορούν να σχεδιάσουν καμπάνιες για να προσελκύσουν περισσότερους νέους πελάτες από άλλες ενότητες. Διαφορετικά, όταν το μάρκετινγκ κυριαρχεί σε αυτά τα προγράμματα, οι εταιρείες έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να επιτύχουν τους στόχους εσόδων τους, επιβεβαιώνουν οι στατιστικές μάρκετινγκ παραπομπής.

(SaaSquatch)

14. Μόνο το 14% των καταναλωτών που επισκέπτονται μια επιχείρηση μέσω παραπομπής προβαίνουν σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Το ποσοστό μετατροπής παραπομπών των χρηστών που επισκέπτονται επιχειρήσεις μέσω προγραμμάτων παραπομπής δεν είναι τόσο υψηλό όσο θα έπρεπε. Ωστόσο, ο μέσος αριθμός προσκλήσεων που δημιουργήθηκαν μέσω παραπομπών πελατών είναι 2,68.

(Ωκεανός)

15. Το 2020, τα δώρα και οι εκδηλώσεις ήταν ο κλάδος με την υψηλότερη αύξηση σε ποσοστό σύστασης, 229%.

Μεταξύ των τριών κορυφαίων βιομηχανιών που κατέγραψαν αύξηση στις παραπομπές το 2020, το σπίτι και ο κήπος ήρθαν στη δεύτερη θέση με 83%. Το τμήμα Beaty είναι τρίτο με 64 τοις εκατό.

(Χρηματοοικονομικά σε απευθείας σύνδεση)

16. Το 50% των προγραμμάτων παραπομπής χρησιμοποιούν πίστωση σε δολάρια ως ανταμοιβή.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ παραπομπής, τα περισσότερα προγράμματα παραπομπής χρησιμοποιούν ανταμοιβές σε δολάρια για να δώσουν κίνητρα στους πελάτες. Επιπλέον, το 17,6% χρησιμοποιεί δωροκάρτες και το 9,8% προσφέρει στους πελάτες του εκπτώσεις 1%.

(Χρηματοοικονομικά σε απευθείας σύνδεση)

17. Η αγορά λογισμικού παραπομπής θα φτάσει τα 713,3 εκατομμύρια δολάρια έως το 2027.

Με CAGR 15,5% έως το 2027, η αγορά λογισμικού παραπομπής αναμένεται να δει ισχυρή ανάπτυξη. Ο κύριος μοχλός πίσω από αυτήν την ανάπτυξη είναι η αυξημένη χρήση στρατηγικών μάρκετινγκ παραπομπής από μεγάλες μάρκες. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ παραπομπής, πολλές εξέχουσες μάρκες και επιχειρήσεις χρησιμοποιούν παραπομπές για να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες.

(Globe Newswire)

18. Το πρώτο τρίμηνο του 2020, το 42,6% των παραπομπών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγιναν στο Facebook.

Το Facebook είναι το νούμερο ένα όσον αφορά το μερίδιο παραπομπής. Το 2020, κυριάρχησε σε άλλα κοινωνικά δίκτυα, με το 85% των οπαδών μιας μάρκας να είναι πιο πιθανό να παραπέμπουν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία σε άλλους. Επιπλέον, το 33% των χρηστών του επιβεβαίωσαν ότι πείστηκαν να αγοράσουν κάτι λόγω της ανάρτησης ενός φίλου.

(Χρηματοοικονομικά σε απευθείας σύνδεση)

Στατιστικά στοιχεία παραπομπής B2B

19. Το 84% των υπευθύνων λήψης αποφάσεων B2B ξεκινούν τη διαδικασία αγοράς με μια σύσταση.

Το μάρκετινγκ παραπομπής B2B είναι ζωτικής σημασίας για τις εταιρείες που βελτιώνουν τις δραστηριότητές τους. Οι παραπομπές μετατρέπονται γρηγορότερα, αλλά έχουν επίσης υψηλότερη αξία διάρκειας ζωής πελάτη. Αυτό που λείπει από τους περισσότερους οργανισμούς από αυτή την άποψη είναι μια επίσημη διαδικασία παραπομπής.

(Ενεργός)

20. Οι παραπομπές αυξήθηκαν 425% κατά τα πρώτα κλεισίματα το 2020.

Κατά το αρχικό κύμα κλειδώματος το 2020, οι εταιρείες βασίστηκαν σε ψηφιακά μοντέλα αυτοεξυπηρέτησης για να επεκτείνουν τη βάση των πελατών τους. Με τις προσωπικές συναντήσεις εκτός συζήτησης και τη βιντεοδιάσκεψη σε άνοδο, ήταν αναπόφευκτο ότι η μετάβαση στην εργασία θα ωφελούσε τους παραπέμποντες. Στην πραγματικότητα, τα στατιστικά στοιχεία παραπομπής B2B δείχνουν ότι το 91% των αγοραστών χρησιμοποιούσε αυτό το μοντέλο αυτοεξυπηρέτησης ακόμη και ένα χρόνο μετά την πανδημία.

(Growsurf)

21. Το 87% των εργαζομένων πρώτης γραμμής συμφωνεί ότι οι παραπομπές είναι απαραίτητες για επιτυχημένες πωλήσεις B2B.

Εκτός από το προσωπικό πρώτης γραμμής, το 82% των διευθυντών πωλήσεων και το 78% των ειδικών μάρκετινγκ το επιβεβαίωσαν. Πρόσφατα δεδομένα υποδηλώνουν ότι όλοι οι σχετικοί μετόχοι πωλήσεων B2B συμφωνούν ότι τα ποσοστά μετατροπής παραπομπής είναι πάνω από το μέσο όρο. Ομοίως, το 71% του προσωπικού πωλήσεων πρώτης γραμμής, το 75% των διευθυντών πωλήσεων και το 70% των ειδικών μάρκετινγκ συμμερίζονται επίσης αυτήν την πεποίθηση.

(Ενεργός)

22. Το 91% των B2B αγοραστών λαμβάνουν αποφάσεις με βάση από στόμα σε στόμα.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία παραπομπής, η πλειοψηφία των B2B αγοραστών επηρεάζεται από στόμα σε στόμα και παραπομπές. Στην πραγματικότητα, το 88% των υπευθύνων λήψης αποφάσεων B2B βασίζονται μόνο σε αυτούς για πληροφορίες. Επιπλέον, οι συστάσεις από ομοτίμους είναι ο πιο πιθανός παράγοντας που επηρεάζει το 61 τοις εκατό των αποφάσεων αγοραστών πληροφορικής.

(Referral Rock)

23. Το 89% των B2B marketers θεωρούν ότι οι ιστορίες πελατών είναι η πιο αποτελεσματική στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου.

Το μάρκετινγκ περιεχομένου βρίσκεται σε άνοδο. Η ικανοποίηση των πελατών αυξάνει τα έσοδα και δημιουργεί παραπομπές που οδηγούν σε νέες πωλήσεις. Οι πελάτες παραπομπής είναι πολύτιμος πόρος για την εταιρεία. Οι θετικές λέξεις από τους πελάτες παρακινούν τους άλλους, επομένως οι περισσότεροι B2B marketers επιλέγουν μαρτυρίες και μελέτες περιπτώσεων (88%). Ωστόσο, τα στατιστικά στοιχεία παραπομπής B2B δείχνουν ότι δεν είναι εύκολο να πείσετε τους πελάτες να συμμετάσχουν σε μια μελέτη περίπτωσης ή να αφήσουν μια μαρτυρία.

Ανάγνωση:  Πώς να εκτελέσετε SEO για δυναμικό περιεχόμενο

(Ινστιτούτο μάρκετινγκ περιεχομένου)

24. Μόνο το 30 τοις εκατό των εταιρειών B2B χρησιμοποιούν πρόγραμμα παραπομπής.

Παρά την αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητά τους, οι περισσότερες εταιρείες του τομέα B2B δεν διαθέτουν επίσημο πρόγραμμα παραπομπής. Από την άλλη πλευρά, το 55% των εταιρειών B2B με πρόγραμμα αξιολογεί τις προσπάθειες πωλήσεών τους ως άκρως αποτελεσματικές, σε σύγκριση με το 35% χωρίς πρόγραμμα. Ομοίως, το 51% των εταιρειών B2B με πρόγραμμα παραπομπής λένε ότι οι αγωγοί πωλήσεών τους είναι υγιείς, σε σύγκριση με το 32% χωρίς ένα, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία παραπομπής B2B.

(ReferralRock)

25. Οι παραπομπές έχουν 36 φορές μεγαλύτερη αξία από ένα απλό τηλεφώνημα.

Όχι μόνο οι παραπομπές έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στην εναλλαγή πελατών από ό,τι οι κρύες κλήσεις, αλλά είναι επίσης τέσσερις φορές πιο πολύτιμες από τους δυνητικούς πελάτες στο διαδίκτυο. Επιπλέον, μια μετάδοση εκτός σύνδεσης αυξάνει τις πωλήσεις πέντε φορές περισσότερο από μια πληρωμένη διαφήμιση, με αποτέλεσμα υψηλότερα έσοδα από παραπομπές. Τέλος, το μάρκετινγκ παραπομπής παράγει έως και πέντε φορές υψηλότερα ποσοστά μετατροπών από άλλα κανάλια.

(Στρατηγικές DCR)

26. Το 61% των αγοραστών B2B ισχυρίζονται ότι οι ιστότοποι τρίτων και οι παραπομπές παίζουν πιο σημαντικό ρόλο στις πωλήσεις από τις συνομιλίες με τις ομάδες πωλήσεων της εταιρείας.

Η διαδικασία πωλήσεων των επιχειρήσεων αρχίζει να μοιάζει περισσότερο με αγορά καταναλωτή, επιβεβαιώνουν τα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ παραπομπής. Επομένως, οι περισσότεροι αγοραστές κάνουν περισσότερη έρευνα για το προϊόν από επιχειρηματικούς συνεργάτες, ιστότοπους τρίτων, ομότιμους ή άλλα κανάλια.

(άνοιγμα)

27. Το μέσο ποσοστό μετατροπής για παραπομπές B2B είναι 11%.

Η έρευνα του Marketo έδειξε ότι οι παραπομπές έχουν το υψηλότερο ποσοστό μετατροπών σε σύγκριση με άλλα κανάλια μάρκετινγκ. Οι δυνητικοί πελάτες που δημιουργούνται από τους συνεργάτες ακολουθούν στο 4,5%, οι εισερχόμενοι πελάτες στο 3,8% και το μάρκετινγκ επί πληρωμή στο 3%. Στο άλλο άκρο βρίσκεται το κανάλι με τις λιγότερες μετατροπές – email με στατιστικά μάρκετινγκ παραπομπής 0,55%.

(Zuberance)

28. Το 73% των διευθυντών B2B θα προτιμούσε να συνεργαστεί με ειδικούς πωλήσεων που τους παραπέμπει κάποιος που γνωρίζει.

Όπως οι αγοραστές, οι ηγέτες B2B είναι πιο πιθανό να εμπιστεύονται τις συστάσεις και τις παραπομπές. Εκτός από το 73 τοις εκατό που προτιμά να συνεργάζεται με επαγγελματίες πωλήσεων που τους προτείνει κάποιος που γνωρίζει, το 76 τοις εκατό προτιμά πωλητές που τους συστήνουν με τον ίδιο τρόπο.

(ReferralRock)

29. Το 91% των πελατών είναι πρόθυμο να δώσει συστάσεις.

Παρά την προθυμία των πελατών να μοιραστούν συστάσεις προϊόντων, πολύ λίγοι πωλητές τις ζητούν. Συγκεκριμένα, μόνο το 11% το κάνει, αποκαλύπτουν τα στατιστικά στοιχεία παραπομπής. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη δύναμη του μάρκετινγκ παραπομπής, θα πρέπει να γίνει πιο συνηθισμένο.

(The Marketing Blender)

30. Περισσότερο από το 45% των αγοραστών τεχνολογίας B2B είναι μεταξύ 25 και 34 ετών.

Περίπου το 73% των millennials αγοράζουν τεχνολογία B2B για τις επιχειρήσεις τους, ενώ το 33% είναι οι μόνοι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων στη διαδικασία. Έχοντας αυτό κατά νου, οι περισσότεροι millennials χρησιμοποιούν smartphone για έρευνα και λήψη αποφάσεων. Επιπλέον, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι περισσότεροι millennials βασίζονται σε στόμα σε στόμα πριν λάβουν μια απόφαση.

(ReferralRock)

31. Το 60% των B2B αγοραστών ισχυρίζεται ότι το κινητό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πιο πρόσφατη αγορά τους.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία συστάσεων, το 70% των αγοραστών B2B έχουν αυξήσει σημαντικά τη χρήση κινητών τηλεφώνων τα τελευταία δύο χρόνια. Επιπλέον, το 60% αναμένει να συνεχιστεί καθώς αυξάνεται η χρήση κινητών. Συγκεκριμένα, το mobile marketing μπορεί να επιταχύνει τον χρόνο αγοράς B2B κατά 20%.

(Μπλε κορώνα)

32. Το 55% των B2B αγοραστών αναζητούν πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το διαδικτυακό μάρκετινγκ παραπομπής είναι σημαντικό για τους αγοραστές B2B. Για παράδειγμα, επιβεβαιώστε ότι το 72% των B2B αγοραστών χρησιμοποιούν SM για να αναζητήσουν τις επιθυμητές υπηρεσίες και προϊόντα. Ως εκ τούτου, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αύξηση της προβολής και της δέσμευσης της εταιρείας με πιθανούς πελάτες, επιβεβαιώνουν τα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ παραπομπής.

(VividFish)

33. Για το 92% των B2B marketers, το influencer marketing είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος προσέγγισης κοινού.

Η επιρροή είναι μια από τις πιο κοινές μορφές μάρκετινγκ που βασίζεται σε παραπομπές. Η έρευνα έχει επιβεβαιώσει ότι το περιεχόμενο που δημιουργείται και μοιράζεται άτομα επιρροής έχει 11 φορές υψηλότερο ROI από τη μέση διαφήμιση προβολής σε ένα χρόνο. Ωστόσο, είναι μια μακροπρόθεσμη επένδυση και οι εταιρείες δεν πρέπει να περιμένουν αποτελέσματα το πρώτο εξάμηνο. Στην πραγματικότητα, 60 ημέρες είναι ο ελάχιστος χρόνος παράδοσης για την έρευνα των influencers και την έναρξη καμπανιών.

(ReferralRock)

Στατιστικά μάρκετινγκ παραπομπής υγείας

34. Το 66% των χρηστών του Διαδικτύου αναζητούν στο διαδίκτυο πληροφορίες σχετικά με ιατρικά προβλήματα και ασθένειες.

Ενώ η οργανική αναζήτηση είναι ζωτικής σημασίας για την προβολή στο διαδίκτυο και την αφοσίωση των πελατών, το ίδιο ισχύει και για το περιεχόμενο παραπομπής. Ένα από τα πιο σημαντικά παραδείγματα μάρκετινγκ παραπομπής είναι η υγειονομική περίθαλψη. Οι ασθενείς χρησιμοποιούν το Google για να λάβουν απαντήσεις πριν επικοινωνήσουν με τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης. Επομένως, είναι σημαντικό να αξιοποιήσετε αυτό το δυναμικό με καλές διαδικτυακές παραπομπές.

Ανάγνωση:  Πώς να ξεκινήσετε μια εταιρεία ψηφιακού μάρκετινγκ: 7 βήματα

(Γραμμική ανάλυση)

35. Το μέσο ποσοστό επιτυχίας των παραπομπών υγειονομικής περίθαλψης είναι 7,2%.

Οι παραπομπές μετατροπών είναι οι υψηλότερες στην υγειονομική περίθαλψη σε σύγκριση με όλα τα άλλα κανάλια μάρκετινγκ. Περίπου το 39,2% των αποτελεσμάτων σε αυτόν τον τομέα είναι τηλεφωνικά, καθώς οι ασθενείς τα χρησιμοποιούν για να αναζητήσουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με ιατρικές θεραπείες, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ παραπομπής.

(Γραμμική ανάλυση)

36. Το 68% των ασθενών από στόμα σε στόμα λένε ότι οι διαδικτυακές κριτικές είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την επιλογή γιατρού.

Οι διαδικτυακές κριτικές έχουν γίνει ζωτικής σημασίας για τις ιατρικές πρακτικές. Για το λόγο αυτό, αυτό το πεδίο έγινε πιο ενδιαφέρον. Οι θετικές και οι αρνητικές κριτικές παίζουν καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του ασθενούς να επιλέξει γιατρό.

(PracticeBeat)

37. Το 68% των καταναλωτών σχηματίζει γνώμη διαβάζοντας μία έως έξι κριτικές.

Οι ασθενείς εμπιστεύονται τις διαδικτυακές κριτικές σχεδόν όσο και τις προσωπικές συστάσεις (84%). Επιπλέον, το 74% των καταναλωτών ανέφερε ότι οι θετικές κριτικές τους έκαναν να εμπιστεύονται ακόμη περισσότερο την πρακτική.

(Patient Pop)

Συμπέρασμα

Το από στόμα σε στόμα είναι ένα απλό και πολύ ισχυρό εργαλείο για να πεταχτεί εύκολα. Σήμερα, πολλές βιομηχανίες αγωνίζονται να ανακάμψουν από τις επιπτώσεις του COVID-19, επομένως όλες οι αγορές είναι σημαντικές, επιβεβαιώνουν τα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ παραπομπής. Με τα προγράμματα μάρκετινγκ παραπομπής, επιχειρήσεις όπως η ομορφιά, η γυμναστική, τα τρόφιμα και τα ποτά και τα δώρα είναι πιο πιθανό να προσελκύσουν νέους πελάτες. Επομένως, πρέπει να το λάβετε υπόψη εάν θέλετε η επιχείρησή σας να πετύχει και να αυξήσει τα έσοδά της.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με το μάρκετινγκ παραπομπής

Λειτουργούν τα προγράμματα παραπομπής;

Οι παραπομπές πελατών είναι πράγματι ένα σταθερό και αποτελεσματικό εργαλείο μάρκετινγκ. Στην πραγματικότητα, το 83% των ερωτηθέντων στο διαδίκτυο εμπιστεύονται τις παραπομπές από την οικογένεια ή τους φίλους. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το ποσοστό μετατροπής παραπομπής πελάτη είναι 3% υψηλότερο από τον μέσο όρο του κλάδου 3,64%.

(Growsurf)

Γιατί είναι σημαντικές οι παραπομπές;

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ παραπομπής, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι παραπομπές είναι σημαντικές για τις επιχειρήσεις. Πρώτον, όταν κάποιος αγοράζει κάτι από μια εταιρεία με βάση μια παραπομπή πελάτη, είναι πιθανό να διαδώσει τη λέξη εάν η εμπειρία του είναι θετική. Σε πολλές περιπτώσεις, οι παραπομπές πελατών γίνονται viral. Επιπλέον, τα έξοδα που πραγματοποιεί η εταιρεία είναι ανύπαρκτα.

(δακτυλικός έλεγχος)

Τι ποσοστό της επιχείρησης προέρχεται από παραπομπές;

Το 92% των καταναλωτών εμπιστεύεται τις συστάσεις από άτομα που γνωρίζουν. Ως αποτέλεσμα, το 65% των νέων επιχειρηματικών ευκαιριών προέρχεται από παραπομπές και παραπομπές. Επιπλέον, το 82% των μικρών επιχειρήσεων δήλωσε ότι η πλειονότητα της νέας τους επιχείρησης προέρχεται από παραπομπές, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία παραπομπής. Αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικά για επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν σημαντικούς προϋπολογισμούς μάρκετινγκ.

(Πινακίδα)

Πόσο αποτελεσματικές είναι οι παραπομπές πελατών;

Εκτός από το υψηλότερο ποσοστό διατήρησης κατά 37%, το 81% των καταναλωτών προτιμά επωνυμίες με προγράμματα επιβράβευσης. Επιπλέον, οι πελάτες που αποκτώνται μέσω παραπομπών έχουν 18% χαμηλότερο τζίρο από άλλους. Τέλος, αυτοί οι πελάτες αποφέρουν 16% περισσότερα κέρδη στην εταιρεία.

(υπερβαίνω)

Ποιο είναι το ποσοστό μετατροπής παραπομπής;

Αυτό το κανάλι έχει τα υψηλότερα ποσοστά μετατροπών από όλες τις μεθόδους απόκτησης. Συγκεκριμένα, το ποσοστό μετατροπής των παραπομπών είναι 3,74%, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία παραπομπής.

(εμπορικό πρακτορείο)

Πόσο πιο πιθανό είναι να κλείσουν οι παραπομπές;

Τα προγράμματα παραπομπής είναι σημαντικά για το γρηγορότερο κλείσιμο των πωλήσεων. Έτσι οι εταιρείες B2B που χρησιμοποιούν παραπομπές έχουν 70% υψηλότερα ποσοστά μετατροπής. Επιπλέον, κατέγραψαν 69% ταχύτερο χρόνο κλεισίματος.

(υπερβαίνω)

Πώς υπολογίζεται η αξία παραπομπής;

Για να υπολογίσετε την αξία παραπομπής ενός πελάτη, πρέπει να πολλαπλασιάσετε την αξία διάρκειας ζωής του πελάτη με τον αριθμό των παραπομπών που δημιουργούνται. Μετά από αυτό, μοιραστείτε την επιχείρησή σας με χρεώσεις παραπομπής. Μία από αυτές τις τιμές δημιουργεί ένα CRV (αξία παραπομπής πελατών). Σε αντίθεση με το CLV, απαιτεί μια αυστηρή και περιεκτική μέθοδο υπολογισμού.

(CTRify)

Είναι πιο πιστοί οι πελάτες που αναφέρονται;

Μια πρόσφατη μελέτη επιβεβαίωσε ότι οι πελάτες που προέρχονται από παραπομπές είναι κατά μέσο όρο 16-24% πιο πιστοί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επωνυμία σας πρέπει να αλληλεπιδρά με τους πελάτες μέσω προγραμμάτων παραπομπής, επιβεβαιώνουν τα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ παραπομπής. Αυτό συμβαίνει επειδή ο συνολικός αριθμός των παραπομπών είναι ευθέως ανάλογος με το δυναμικό κέρδους, επιβεβαιώστε.

(σύννεφο συνημμένων)