Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Στατιστικά εισερχόμενου μάρκετινγκ

Το εισερχόμενο μάρκετινγκ έχει ανατρέψει πλήρως το παραδοσιακό μάρκετινγκ, το οποίο επικεντρωνόταν στη συνεχή προώθηση του προϊόντος στον πελάτη. Τα στατιστικά στοιχεία εισερχόμενου μάρκετινγκ παρακάτω δείχνουν πώς οι ψηφιακές στρατηγικές όπως το SEO, το blogging και το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης ταιριάζουν καλύτερα στη νοοτροπία του σημερινού καταναλωτή. Αναδεικνύουν επίσης τη συνεχή αλλαγή στον ίδιο τον τομέα του inbound marketing. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με γενικά στατιστικά στοιχεία και γεγονότα σχετικά με το εισερχόμενο μάρκετινγκ και πώς συγκρίνεται με το εξερχόμενο μάρκετινγκ.

Στατιστικά εισερχόμενων μάρκετινγκ (επιλογή προμηθευτή)

  • Περίπου το ένα τρίτο των επαγγελματιών μάρκετινγκ αναφέρουν την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας ως τον πιο σημαντικό στόχο μάρκετινγκ.
  • Οι δυνητικοί πελάτες που δημιουργούνται μέσω εισερχόμενου μάρκετινγκ κοστίζουν 61% λιγότερο από τους εξερχόμενους πελάτες.
  • Το Facebook δημιουργεί το υψηλότερο ROI από οποιοδήποτε άλλο κανάλι κοινωνικής δικτύωσης.
  • Τουλάχιστον το 70% των καταναλωτών που χρησιμοποιούν μηχανές αναζήτησης κάνουν κλικ μόνο σε οργανικά αποτελέσματα.
  • Μόνο το 18% των επαγγελματιών μάρκετινγκ πιστεύει ότι οι εξερχόμενες πρακτικές δημιουργούν δυνητικούς πελάτες υψηλής ποιότητας.
  • Το ποσοστό κλεισίματος για εισερχόμενους πελάτες που δημιουργούνται από το SEO είναι 14,6%.

Γενικά στατιστικά εισερχόμενου μάρκετινγκ

1. Για πάνω από το 80% των επαγγελματιών μάρκετινγκ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η κύρια προσέγγιση στο εισερχόμενο μάρκετινγκ.

Η αλλαγή της στάσης των πελατών έχει ενθαρρύνει τους ειδικούς του ψηφιακού μάρκετινγκ να εφαρμόσουν δημιουργικές καμπάνιες για να αυξήσουν την αυθεντικότητα της επωνυμίας. Οι έμποροι ανέφεραν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως το κύριο κανάλι για τις καμπάνιες για την ανάπτυξη της ταυτότητας της επωνυμίας, ακολουθούμενο από το μάρκετινγκ ιστοτόπων και email.

(HubSpot)

2. Το 82% των marketers αναφέρει ότι χρησιμοποιεί ενεργά το μάρκετινγκ περιεχομένου.

Αφού αναγνωρίσουν την αποτελεσματικότητα του εισερχόμενου μάρκετινγκ, οι έμποροι επενδύουν στο μάρκετινγκ περιεχομένου περισσότερο από ποτέ. Η ετήσια έρευνα του HubSpot για την κατάσταση του εισερχόμενου μάρκετινγκ αποκάλυψε μια αύξηση 12 τοις εκατό στον αριθμό των επαγγελματιών μάρκετινγκ που αλλάζουν από τις παραδοσιακές διαφημίσεις ή τις καμπάνιες πωλήσεων στη χρήση τεχνικών εισερχόμενων.

Πίνακας περιεχομένων

(HubSpot)

3. Το μάρκετινγκ περιεχομένου είναι η πιο αποτελεσματική τακτική για σχεδόν το 20% των επαγγελματιών μάρκετινγκ παγκοσμίως.

Το 17,4% των επαγγελματιών μάρκετινγκ πιστεύουν ότι το μάρκετινγκ περιεχομένου είναι αποτελεσματικό, όπως και εκείνοι που πιστεύουν το ίδιο για την αυτοματοποίηση μάρκετινγκ. Αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει αλάνθαστη τακτική για την επιτυχία στο εισερχόμενο μάρκετινγκ και οποιαδήποτε μέθοδος απαιτεί προσεκτική εξέταση. Άλλες βασικές τακτικές, όπως φαίνεται από αυτά τα στατιστικά επιτυχίας εισερχόμενου μάρκετινγκ, περιλαμβάνουν μεγάλα δεδομένα (15,3%), τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική μάθηση (12,9%), μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης (7,8%) κ.λπ.

(Στατιστική)

4. Το 34% των επαγγελματιών μάρκετινγκ αναφέρουν την επιτυχημένη κυκλοφορία προϊόντος/υπηρεσίας ως πρωταρχικό στόχο μάρκετινγκ.

Άλλοι στόχοι που αναφέρονται είναι η οικοδόμηση της φήμης της μάρκας / η βελτίωση των ιδιοτήτων-στόχων (31%) και η αύξηση της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας (31%). Οι περισσότεροι ερωτηθέντες προτίμησαν τις τακτικές εισερχόμενου μάρκετινγκ για την επίτευξη αυτών των στόχων, συμπεριλαμβανομένου του εξατομικευμένου περιεχομένου (52%) και της προτεραιότητας της αποτελεσματικής τμηματοποίησης για πιθανή δέσμευση πελατών (37%).

(Ρεκόρ τάσης)

5. Τα εργαλεία Analytics είναι η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη τεχνική εισερχόμενου μάρκετινγκ από εταιρείες B2B.

Το 88% των ερωτηθέντων ανέφερε τα αναλυτικά εργαλεία όπως τα αναλυτικά στοιχεία ιστού ή τους πίνακες ελέγχου ως την κορυφαία τεχνολογία που χρησιμοποιούν για να υποστηρίξουν τις προσπάθειές τους στο μάρκετινγκ. Ακολουθούν οι δημοσιεύσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το λογισμικό μάρκετινγκ μέσω email, η δημιουργία περιεχομένου, η συνεργασία και οι τεχνολογίες ροής εργασιών. Τα στατιστικά στοιχεία εισερχόμενου μάρκετινγκ B2B βλέπουν σημαντική ανάπτυξη στη δημιουργία περιεχομένου, τη ροή εργασιών και τα εργαλεία συνεργασίας, που εκτινάσσονται στο 58 τοις εκατό από 45 τοις εκατό.

Η έκθεση Inbound Marketing του Ινστιτούτου Content Marketing δείχνει επίσης ότι, ενώ η υιοθέτηση εργαλείων αυξάνεται, το 24% των επαγγελματιών μάρκετινγκ αναφέρει την έλλειψη ενοποίησης με εργαλεία ως εμπόδιο στην εκτέλεση της καμπάνιας.

(Ινστιτούτο μάρκετινγκ περιεχομένου)

6. Η διαχείριση δυνητικών πελατών βοηθά τις εταιρείες να δημιουργήσουν 50% περισσότερους δυνητικούς πελάτες έτοιμους για πωλήσεις με 33% χαμηλότερο κόστος.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του εισερχόμενου μάρκετινγκ είναι ότι βοηθά στην καλλιέργεια δυνητικών πελατών σε πολλά κανάλια. Τα στατιστικά στοιχεία εισερχόμενου μάρκετινγκ δείχνουν ότι οι υποψήφιοι πελάτες συνήθως δεν είναι άμεσα έτοιμοι να δεσμευτούν σε μια αγορά όταν δημιουργηθούν. Οι έμποροι μπορούν να χρησιμοποιήσουν διαφορετικά κανάλια για να παρέχουν στους δυνητικούς πελάτες τις πληροφορίες που χρειάζονται και να τους ωθήσουν σταδιακά προς τις πωλήσεις. Η καλλιέργεια μολύβδου έχει πολλά άλλα πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 50% υψηλότερης αξίας παραγγελίας σε σχέση με τους μη γαλουχούμενους δυνητικούς πελάτες.

Ανάγνωση:  Αρχείο Facebook: κατεβάστε και μάθετε ποια δεδομένα παρακολουθούνται

(επένδυση)

7. Οι δυνητικοί πελάτες εισερχόμενου μάρκετινγκ κοστίζουν 61% λιγότερο από τους εξερχόμενους πελάτες.

Τα στατιστικά στοιχεία εισερχόμενου έναντι εξερχόμενου μάρκετινγκ δείχνουν ότι το πρώτο είναι σαφώς πιο αποτελεσματικό σε σύγκριση. Το 41% ​​των επαγγελματιών μάρκετινγκ πιστεύει ότι το ROI του εισερχόμενου μάρκετινγκ είναι μετρήσιμο και οι εταιρείες που βασίζονται σε τέτοια έργα εξοικονομούν 14 $ για κάθε νέο πελάτη.

(επένδυση)

8. Το 89% των marketers θεωρεί ότι η απόδοση επένδυσης (ROI) του μάρκετινγκ επηρεασμού είναι συγκρίσιμη ή καλύτερη από άλλα κανάλια μάρκετινγκ.

Το μάρκετινγκ Influencer δεν ισχύει για όλους τους κλάδους, επομένως πολλοί ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων εξακολουθούν να είναι καχύποπτοι. Ωστόσο, η πρακτική έχει αποδειχθεί ότι είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές τάσεις εισερχόμενου μάρκετινγκ – οι έμποροι που βρήκαν κορυφαίους συνεργάτες μάρκετινγκ με επιρροές στον κλάδο αναφέρουν υψηλούς αριθμούς απόδοσης επένδυσης (ROI).

(BigCommerce)

9. Το 70-80% των χρηστών αγνοεί τα αποτελέσματα αναζήτησης με χορηγία.

Αν και είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για υψηλή ορατότητα, η συντριπτική πλειοψηφία των πελατών αγνοεί τα αποτελέσματα αναζήτησης επί πληρωμή. Αυτό το στατιστικό υπογραμμίζει περαιτέρω τη σημασία της επένδυσης σε τεχνικές οργανικής προσέγγισης.

(σιδερένιο χαρτί)

Στατιστικά επιτυχίας εισερχόμενου μάρκετινγκ

10. Κάθε δολάριο που δαπανάται για το εισερχόμενο μάρκετινγκ δημιουργεί 3 φορές περισσότερους δυνητικούς πελάτες από το εξερχόμενο μάρκετινγκ.

Το εισερχόμενο μάρκετινγκ αποδείχθηκε ότι συμβαδίζει με τις μεταβαλλόμενες στάσεις των πελατών. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν τις διαφημίσεις από κανάλια που παρεμβαίνουν στο περιεχόμενο που καταναλώνουν, ενώ ενδιαφέρονται για καμπάνιες μάρκετινγκ βασισμένες σε περιεχόμενο, διαδραστικές και χρήσιμες και είναι πιο πρόθυμοι να μοιραστούν στοιχεία επικοινωνίας.

(Πρωτόκολλο 80)

11. Το Facebook δημιουργεί το υψηλότερο ROI από οποιοδήποτε άλλο κανάλι κοινωνικής δικτύωσης.

Το Instagram είναι η κορυφαία επιλογή μεταξύ των εμπόρων μάρκετινγκ, αλλά οι ομάδες αναφέρουν καλύτερη απόδοση επένδυσης (ROI) από το Facebook, όπως φαίνεται από τα στατιστικά εισερχόμενου μάρκετινγκ. Ενώ το Facebook και το Instagram είναι σχετικά κοντά σε ό,τι αφορά την απόδοση απόδοσης επένδυσης (ROI), πάνω από 40% και 30% αντίστοιχα, υπάρχει σημαντικό κενό όσον αφορά το LinkedIn. Μόνο το 10% περίπου των επαγγελματιών μάρκετινγκ βλέπουν ότι μια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων προσανατολισμένη στις επιχειρήσεις παρέχει επεκτάσιμη απόδοση επένδυσης (ROI).

(HubSpot)

12. Το εισερχόμενο μάρκετινγκ που εφαρμόζεται σωστά είναι 10 φορές πιο αποτελεσματικό στη μετατροπή δυνητικών πελατών από το εξερχόμενο μάρκετινγκ.

Μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων, το εισερχόμενο μάρκετινγκ σάς επιτρέπει να προσεγγίσετε καλύτερα το κοινό-στόχο σας. Επιπλέον, η συμπεριφορά του εισερχόμενου κοινού μπορεί να αναλυθεί καλύτερα, επιτρέποντάς σας να προσαρμόσετε τις στρατηγικές σας. Επιπλέον, πολλά εργαλεία που χρησιμοποιούνται στο εισερχόμενο μάρκετινγκ μπορούν να παραμείνουν σχετικά για μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που εξακολουθεί να επιτρέπει υψηλό ποσοστό μετατροπών εισερχόμενου μάρκετινγκ.

Ανάγνωση:  Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αποκτήσετε την ανάπτυξη προσαρμοσμένης επέκτασης Magento

(ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ)

13. Μόνο το 18% των επαγγελματιών μάρκετινγκ πιστεύει ότι οι εξερχόμενες πρακτικές δημιουργούν δυνητικούς πελάτες υψηλής ποιότητας.

Εν τω μεταξύ, οι στατιστικές εισερχόμενου μάρκετινγκ δείχνουν ότι ένα τεράστιο 60% των επαγγελματιών μάρκετινγκ πιστεύει ότι οι εισερχόμενες πρακτικές δημιουργούν δυνητικούς πελάτες υψηλής ποιότητας. Το εισερχόμενο μάρκετινγκ όχι μόνο σας φέρνει περισσότερες παραπομπές με χαμηλό κόστος. Αυτοί οι υποψήφιοι πελάτες είναι επίσης πιο πιθανό να ξοδέψουν περισσότερα αφού λάβουν ένα αποτέλεσμα, επειδή έρχονται σε εσάς με βάση τη δική τους απόφαση και θέλουν να καλύψουν μια ανάγκη μέσω του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας.

(HubSpot)

14. Το ποσοστό κλεισίματος των εισερχόμενων δυνητικών πελατών που δημιουργούνται από το SEO είναι 14,6%.

Αυτό είναι περίπου 1,7% στα ποσοστά εξερχόμενων μετατροπών. Οι επαγγελματίες πωλήσεων και μάρκετινγκ γνωρίζουν τον αντίκτυπο που μπορούν να έχουν αυτοί οι αριθμοί σε μια καμπάνια. Ο κύριος λόγος για τον οποίο το εισερχόμενο μάρκετινγκ λειτουργεί τόσο καλύτερα είναι ότι οι ίδιοι οι πιθανοί πελάτες αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία όταν επισκέπτονται έναν ιστότοπο ή πραγματοποιούν μια τηλεφωνική κλήση.

(Smarketers)

15. Στις καμπάνιες πολλαπλών καναλιών, το ποσοστό διατήρησης πελατών είναι 90% υψηλότερο από ό,τι στις καμπάνιες ενός καναλιού.

Μια στρατηγική εισερχόμενου μάρκετινγκ μπορεί να αποτελείται από μια μεγάλη ποικιλία καναλιών, από τα οποία οι έμποροι χρησιμοποιούν συχνά περισσότερα από ένα. Οι στατιστικές επιτυχίας του εισερχόμενου μάρκετινγκ δείχνουν ότι οι πελάτες θέλουν οι εταιρείες να είναι συνεπείς σε όλα τα κανάλια που χρησιμοποιούν. Οι καμπάνιες πολλαπλών καναλιών οδηγούν σε σχεδόν 20% υψηλότερα ποσοστά αφοσίωσης και 250% υψηλότερη συχνότητα αγορών από τις καμπάνιες ενός καναλιού.

(Κάντε κλικ στο Z)

16. Μια ολοκληρωμένη στρατηγική εισερχόμενων μπορεί να δημιουργήσει έως και 1270% ROI.

Η μελέτη περίπτωσης δείχνει ότι μια καλά σχεδιασμένη ολοκληρωμένη στρατηγική εισερχόμενων που περιλαμβάνει τμηματοποίηση πελατών, δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου, μεταφορά υπάρχοντος περιεχομένου για δημιουργία δυνητικών πελατών και εφαρμοστέα ανάλυση δεδομένων μπορεί να βελτιώσει όλα τα στάδια της διοχέτευσης πωλήσεων. Μια εταιρεία που ενσωμάτωσε μια τέτοια στρατηγική σημείωσε αύξηση 51,64% στις αναλογίες κλικ προς αριθμό εμφανίσεων email, αύξηση 1.408% στις προβολές ιστολογίου και αύξηση 168% στις συνολικές παραπομπές, μαζί με σημαντική απόδοση επένδυσης (ROI).

(Prism Global Marketing Solutions)

Εισερχόμενα κανάλια μάρκετινγκ

17. Το 53% των διαδικτυακών εμπειριών αγορών ξεκινούν με μια οργανική αναζήτηση.

Τα στατιστικά στοιχεία εισερχόμενου μάρκετινγκ δείχνουν ότι το SEO προσφέρει 20 φορές περισσότερη επισκεψιμότητα από τη PPC τόσο σε κινητά όσο και σε επιτραπέζιους υπολογιστές. Η επισκεψιμότητα δεν περιορίζεται σε ιστότοπους, καθώς το 76% των πελατών είπε ότι συνήθως αναζητούν κάτι κοντά και επισκέπτονται μια επιχείρηση την ημέρα, με το 28% αυτών των αναζητήσεων να καταλήγουν σε αγορά.

(Ημερολόγιο μηχανής αναζήτησης)

18. Τουλάχιστον το 70% των καταναλωτών που χρησιμοποιούν μηχανές αναζήτησης κάνουν κλικ μόνο σε οργανικά αποτελέσματα.

Οι καταναλωτές φαίνεται να είναι επιφυλακτικοί με τις πληρωμένες διαφημίσεις στις μηχανές αναζήτησης και εμπιστεύονται τα αποτελέσματα που κατατάσσονται σε υψηλά επίπεδα οργανικά. Ένα άλλο ενδιαφέρον στατιστικό είναι ότι τα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης μπορούν να δημιουργήσουν 5,66 φορές καλύτερους δυνητικούς πελάτες από τις πληρωμένες διαφημίσεις αναζήτησης. Φυσικά, τα μεγαλύτερα οφέλη της οργανικής αναζήτησης προορίζονται για εκείνους που κατατάσσονται κοντά στην κορυφή των αποτελεσμάτων.

Ανάγνωση:  Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το ChatGPT για μάρκετινγκ; |

(Gordo Web Design)

19. Οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ιστολόγια βλέπουν 97% περισσότερους συνδέσμους προς τους ιστοτόπους τους κοινόχρηστους από εκείνες που δεν το κάνουν.

Τα στατιστικά στοιχεία εισερχόμενου μάρκετινγκ δείχνουν ότι αυτή η τακτική εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους συμμετοχής, ενημέρωσης και προσέλκυσης δυνητικών πελατών. Οι στατιστικές δείχνουν επίσης ότι το 55% των υπευθύνων λήψης αποφάσεων θεωρεί ότι τα ιστολόγια είναι η κορυφαία προτεραιότητα για το μάρκετινγκ περιεχομένου του οργανισμού τους. Ο λόγος για αυτό είναι οι καλές αποδόσεις που μπορεί να κερδίσει ένα καλά συντηρημένο, ενημερωτικό ιστολόγιο, όταν οι εταιρείες δίνουν προτεραιότητα στις προσπάθειές τους στο blogging και λαμβάνουν 13 φορές υψηλότερο ROI από το μάρκετινγκ περιεχομένου.

(HubSpot)

20. Το LinkedIn προσφέρει τα καλύτερα συνολικά αποτελέσματα στη διανομή οργανικού περιεχομένου για εταιρείες B2B.

Τα στατιστικά στοιχεία εισερχόμενου μάρκετινγκ B2B δείχνουν ότι σχεδόν όλοι οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ B2B (96%) ανέφεραν το LinkedIn ως το κύριο κανάλι μέσω του οποίου μοιράστηκαν οργανικά το περιεχόμενό τους το περασμένο έτος, διασφαλίζοντας τα θετικά αποτελέσματα που προσφέρει. Το Twitter και το Facebook ακολούθησαν με 82 τοις εκατό έκαστο.

(Ινστιτούτο μάρκετινγκ περιεχομένου)

21. Τουλάχιστον το 80% των καταναλωτών έχουν αγοράσει ένα λογισμικό ή μια εφαρμογή αφού παρακολουθήσουν ένα βίντεο επωνυμίας.

Εάν το μάρκετινγκ περιεχομένου με χρήση κειμένου είναι αποτελεσματικό, η χρήση βίντεο είναι ακόμη πιο αποτελεσματική. Τα στατιστικά στοιχεία μάρκετινγκ περιεχομένου δείχνουν σταθερά ότι τα οπτικά μέσα βλέπουν μεγαλύτερη αφοσίωση κοινού, κάτι που αντικατοπτρίζεται στο 55% σχεδόν των καταναλωτών που επιθυμούν περισσότερο περιεχόμενο βίντεο από τις επωνυμίες που υποστηρίζουν. Είτε πρόκειται για ιστολόγια, ιστότοπους ή λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ένας σημαντικός αριθμός καταναλωτών παραδέχεται ότι επηρεάζεται από το περιεχόμενο βίντεο.

(Ομπερλο)

22. Τα στατιστικά στοιχεία εισερχόμενου μάρκετινγκ δείχνουν ότι το μάρκετινγκ μέσω email μπορεί να έχει μέση απόδοση 42 $ για κάθε δολάριο που δαπανάται.

Ένα εξερχόμενο κανάλι που βρίσκει επίσης αποτελεσματική χρήση στο εισερχόμενο μάρκετινγκ είναι το email, το οποίο εξακολουθεί να είναι σημαντικό στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της επικοινωνίας. Με αποτελεσματικές τακτικές όπως η τμηματοποίηση, οι υπεύθυνοι του μάρκετινγκ μπορούν να εξασφαλίσουν υψηλά ανοιχτά ποσοστά – έως και 50% – ενώ πολλά εργαλεία αυτοματισμού μάρκετινγκ καθιστούν εύκολη και φθηνή την έγκαιρη αποστολή email σε λίστες αλληλογραφίας.

(HubSpot)

συμπέρασμα

Είναι δύσκολο να υποστηρίξουμε ότι οποιαδήποτε επιχείρηση στην ψηφιακή εποχή μπορεί να κάνει χωρίς το εισερχόμενο μάρκετινγκ. Οι εξερχόμενες στρατηγικές δεν είναι εντελώς άσχετες. Ωστόσο, αυτά τα στατιστικά εισερχόμενου μάρκετινγκ δείχνουν ότι οι τακτικές όπως το SEO και το μάρκετινγκ περιεχομένου εξυπηρετούνται καλύτερα από τους καταναλωτές που πιστεύουν να κάνουν τη δική τους έρευνα πριν κάνουν μια αγορά. Ταυτόχρονα, οι ομάδες μάρκετινγκ πρέπει να είναι σε εγρήγορση γιατί οι στρατηγικές που μπορεί να έχουν λειτουργήσει για χρόνια μπορεί να αποδειχθούν περιττές.