Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Στατιστικά δοκιμών λογισμικού

Ανεξάρτητα από τον χρόνο και την προσπάθεια που αφιερώνουν οι προγραμματιστές σε οποιοδήποτε κομμάτι λογισμικού, το πιθανότερο είναι ότι κάτι έχασαν. Ωστόσο, χάρη στις ταχέως αναπτυσσόμενες τάσεις στη δημιουργία λογισμικού, οι δοκιμές δεν αποτελούν πλέον δραστηριότητα μετά την ανάπτυξη. Παρά αυτή την αλλαγή στον κλάδο, οι βασικές αρχές παραμένουν οι ίδιες – εντοπισμός και επιδιόρθωση ελαττωμάτων πριν το ειδοποιήσει ο πελάτης. Συγκεντρώσαμε αυτά τα σημαντικά στατιστικά στοιχεία δοκιμών λογισμικού για να σας κρατάμε ενήμερους για την κατάσταση του κλάδου και τις τάσεις, οπότε διαβάστε.

Στατιστικά στοιχεία δοκιμών λογισμικού (επιλογή προμηθευτή)

  • Μόνο το 18% των ερωτηθέντων ελεγκτών λογισμικού μελέτησε για την εργασία. (Διαχειριστής QA)
  • Ο μη δοκιμασμένος και κατεστραμμένος κώδικας που αναπτύσσεται στο 60% είναι το πιο συνηθισμένο σφάλμα παραγωγής. (Επένδυση χάκερ)
  • Η αγορά δοκιμών λογισμικού ξεπέρασε τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020. (Global Market Insights)
  • Το τραπεζικό, χρηματοοικονομικό και ασφαλιστικό τμήμα αντιπροσώπευε το 28,5% της ευρωπαϊκής αγοράς δοκιμών λογισμικού το 2020. (Global Market Insights)
  • Η αγορά δοκιμών αυτοματισμού αναμένεται να φτάσει τα 68 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025. (RWS)
  • Το 44% των εταιρειών πληροφορικής θα αυτοματοποιήσουν το 50% των δοκιμών τους το 2019-2020. (RWS)

Βασικά στατιστικά δοκιμών λογισμικού

1. Μόνο το 29% των προγραμματιστών κινητής τηλεφωνίας συμμετέχει σε διερευνητικές δοκιμές.

Μια πρόσφατη αναφορά της Forrester δείχνει ότι πολύ λίγοι προγραμματιστές εφαρμογών για κινητά χρησιμοποιούν μεθόδους δοκιμής λογισμικού, όπως η διερευνητική δοκιμή. Αυτή η μεθοδολογία καλύπτει συγκεκριμένες περιπτώσεις χρήσης χωρίς αυστηρά καθορισμένα σενάρια. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους πολλές εφαρμογές για κινητά αποτυγχάνουν επειδή η έλλειψη δοκιμών επηρεάζει την ποιότητα.

(Testlio)

2. Η μέση εφαρμογή χάνει το 80% των καθημερινών ενεργών χρηστών τις πρώτες 30 ημέρες μετά την κυκλοφορία.

Οι εφαρμογές χάνουν το 90% του DAU τους σε 30 ημέρες και το 77% τις πρώτες 3 ημέρες. Σε 90 ημέρες, αυτό το ποσοστό είναι 95%. Περισσότερες από 1,5 εκατομμύρια εφαρμογές μόνο στο Google Play χάνουν τους περισσότερους χρήστες τους μέσα σε λίγους μήνες.

Πίνακας περιεχομένων

(AndewChen)

3. Οι στατιστικές δοκιμών λογισμικού δείχνουν ότι οι αποτελεσματικοί οργανισμοί ξοδεύουν 22% λιγότερο χρόνο για την επιδιόρθωση σφαλμάτων.

Οι οργανισμοί που αφιερώνουν χρόνο σε σωστές δοκιμές ξοδεύουν 22% λιγότερο χρόνο σε απρογραμμάτιστη εργασία, επιτρέποντάς τους να αφιερώνουν 29% περισσότερο χρόνο στην ανάπτυξη νέων λειτουργιών. Εκτός από το ότι αναπτύσσονται 200 ​​φορές πιο συχνά, οι χρόνοι ανάκαμψής τους είναι 2.555 φορές ταχύτεροι και ανακάμπτουν 24 φορές πιο γρήγορα.

(Κούκλα)

4. Μια κακή εμπειρία είναι ο λόγος που το 67% των πελατών εγκαταλείπει μια εφαρμογή.

Η ανατροπή συμβαίνει συχνά όταν ο χρήστης δεν χρειάζεται το προϊόν ή είναι πολύ απασχολημένος και οι εταιρείες δεν μπορούν να κάνουν πολλά για αυτό. Ωστόσο, οι στατιστικές δοκιμών διασφάλισης ποιότητας δείχνουν ότι οι οργανισμοί μπορούν να μειώσουν την εκτροπή των πελατών που προκαλείται από μια κακή εμπειρία με επαρκείς δοκιμές πριν από την κυκλοφορία του προϊόντος.

(Testlio)

5. Το 35% των οργανισμών εμπλέκουν μη δοκιμαστές σε εργασίες δοκιμών λογισμικού.

Αν και περισσότερες από τις μισές εταιρείες που συμμετείχαν στη μελέτη (55%) έχουν διαφοροποιημένο ρόλο στις δοκιμές, ορισμένες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν μη δοκιμαστές. Ωστόσο, υπάρχει ένα σαφές πλεονέκτημα στον διαχωρισμό του ρόλου του προγραμματιστή και του μηχανικού QA ή του ελεγκτή λογισμικού. Η χρήση της τελευταίας προσέγγισης δίνει στους προγραμματιστές περισσότερο χρόνο για να κωδικοποιήσουν, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία δοκιμών λογισμικού.

(Invozone)

6. Η αγορά δοκιμών αυτοματισμού θα φτάσει τα 68 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025.

Μηχανικοί Αυτοματισμού Δοκιμών βοηθώντας τις ομάδες ανάπτυξης να ολοκληρώσουν επαναλαμβανόμενες εργασίες και να εντοπίσουν περισσότερα σφάλματα προς διόρθωση. Επιπλέον, η αυτοματοποίηση τους επιτρέπει να λαμβάνουν συνεχή ανατροφοδότηση και να εκτελούν δοκιμαστική κάλυψη. Ως αποτέλεσμα, εξοικονομεί χρήματα, χρόνο και οργανωτικούς πόρους, υποδεικνύουν οι στατιστικές ποιότητας αυτοματοποιημένων δοκιμών λογισμικού.

(RWS)

7. Μόνο το 18% όλων των ελεγκτών λογισμικού που συμμετείχαν στην έρευνα μελέτησαν για να γίνουν δοκιμαστές.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ελεγκτές λογισμικού δεν έχουν πραγματικά μελετήσει για την εργασία. Μάλιστα, το 24% από αυτούς έγιναν δοκιμαστές κατά λάθος. Σύμφωνα με μια έρευνα, το 65% των ελεγκτών λογισμικού έμαθαν τα σχοινιά απλά κάνοντας το. Για το σκοπό αυτό, το 56% χρησιμοποίησε βιβλία σχετικά με αυτό το θέμα, ενώ το 44% ολοκλήρωσε μαθήματα και έλαβε πιστοποιήσεις, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του κλάδου δοκιμών λογισμικού.

Ανάγνωση:  Εταιρική παραγωγή βίντεο: Είναι προσιτή;

(Διαχειριστής QA)

8. Στο 60%, το πιο κοινό σφάλμα στη βιομηχανία δοκιμών λογισμικού είναι ο μη ελεγμένος ή κατεστραμμένος κώδικας.

Εκτός από τον κατεστραμμένο κώδικα με περισσότερο ή λιγότερο 10%, η σβησμένη βάση δεδομένων είναι το επόμενο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δοκιμαστές. Ομοίως, ο διακομιστής παραγωγής τερματισμού λειτουργίας είναι ο επόμενος στη σειρά (περίπου 9%). Άλλα αξιοσημείωτα σφάλματα περιλαμβάνουν την ενεργοποίηση του τείχους προστασίας χωρίς σύνδεση SSH (5%) ή το να ξεχάσετε να ενεργοποιήσετε ξανά τις υπηρεσίες IIS (4%).

(HackerRank)

9. Το 36% των ελεγκτών λογισμικού αναφέρονται σε έναν διαχειριστή έργου.

Το 2019, ο αριθμός των δοκιμαστών που αναφέρθηκαν στους διαχειριστές έργων μειώθηκε από 43 τοις εκατό το 2018. Επιπλέον, το 34 τοις εκατό αναφέρεται στον υπεύθυνο ανάπτυξης.

(Διαχειριστής QA)

Στατιστικά της βιομηχανίας δοκιμών λογισμικού

10. Η αγορά δοκιμών λογισμικού ξεπέρασε τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020.

Το μέγεθος της αγοράς δοκιμών λογισμικού αυξάνεται συνεχώς και προβλέπεται να αυξηθεί με CAGR 7% κατά την περίοδο 2021-2027. Η ανάπτυξη υποστηρίζεται από τις τεχνολογικές εξελίξεις, ιδιαίτερα την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία βελτιώνει τη συνολική απόδοση των δοκιμών μέσω οπτικής επικύρωσης, ακρίβειας και ευελιξίας.

(Global Market Insights)

11. Το τραπεζικό, χρηματοοικονομικό και ασφαλιστικό τμήμα αντιπροσώπευε το 28,5% της ευρωπαϊκής αγοράς δοκιμών λογισμικού το 2020.

Αυτός ο τομέας προβλέπεται να αναπτυχθεί με CAGR 5,5% έως το 2027, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία δοκιμών ανάπτυξης λογισμικού. Η υιοθέτηση ψηφιακού λογισμικού σε τραπεζικές εφαρμογές οδηγεί στην ανάπτυξη, ενώ η αύξηση των πολύπλοκων χρηματοοικονομικών συναλλαγών δημιουργεί εξαρτήσεις λογισμικού, καθιστώντας τις δοκιμές ακόμη πιο σημαντικές.

(Global Market Insights)

12. Η αγορά δοκιμών λογισμικού των ΗΠΑ εκτιμήθηκε ότι αξίζει 13,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020.

Η Κίνα αναμένεται να αναπτυχθεί με CAGR 12,9% από το 2020 έως το 2027 για να φτάσει τα 19,2 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2027. Άλλες εξέχουσες χώρες με εύλογο μερίδιο στην αγορά υπηρεσιών δοκιμής λογισμικού περιλαμβάνουν την Ιαπωνία και τον Καναδά. Το πρώτο προβλέπεται να αυξηθεί με CAGR 11,6% την ίδια περίοδο, ενώ το δεύτερο προβλέπεται να αυξηθεί με CAGR 11,5%. Στην Ευρώπη, το CAGR της Γερμανίας αναμένεται να είναι 9,8% την ίδια περίοδο.

(Globe Newswire)

13. Η αγορά δοκιμών αυτοματισμού θα φτάσει τα 68 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025.

Ο αυτοματισμός βοηθά τις ομάδες ανάπτυξης να εκτελούν επαναλαμβανόμενες εργασίες και να εντοπίζουν περισσότερα σφάλματα προς διόρθωση. Επιπλέον, τους επιτρέπει να λαμβάνουν συνεχή ανατροφοδότηση και να εκτελούν δοκιμαστική κάλυψη. Ως αποτέλεσμα, εξοικονομεί χρήματα, χρόνο και οργανωτικούς πόρους, υποδεικνύουν οι στατιστικές ποιότητας αυτοματοποιημένων δοκιμών λογισμικού.

(RWS)

14. Οι προϋπολογισμοί διασφάλισης ποιότητας αναμενόταν να φτάσουν το 40 τοις εκατό του κόστους ανάπτυξης έως το 2019.

Στις αρχές της δεκαετίας, ο προϋπολογισμός δοκιμών λογισμικού των μεγάλων εταιρειών ήταν το 18% του κόστους ανάπτυξης. Αυξήθηκε σε πάνω από 35% σε τέσσερα χρόνια, αλλά μειώθηκε στο 31% το 2016. Ενώ οι μεγάλες εταιρείες αυξάνουν τη χωρητικότητά τους για την Ποιότητα, οι νεοσύστατες επιχειρήσεις δεν ξοδεύουν ούτε το 25% του κόστους ανάπτυξης για QA, όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία QA.

(Testlio)

15. Το 52% των ομάδων πληροφορικής πιστεύει ότι ο μεγαλύτερος όγκος εκδόσεων είναι ο λόγος για τους αυξημένους προϋπολογισμούς ποιότητας.

Η διατήρηση των πελατών απαιτεί συνεχή βελτίωση και ανάπτυξη. Με την αυξανόμενη ψηφιακή επανάσταση, οι νέοι κύκλοι δοκιμών είναι αναγκαιότητα. Όλο και περισσότερες ομάδες υιοθετούν DevOps και παρόμοιες καινοτομίες, επομένως υπάρχουν περισσότερες εκδόσεις. Αυτό απαιτεί συνεχή δοκιμή διασφάλισης ποιότητας.

Ανάγνωση:  Στατιστικά μάρκετινγκ εκδηλώσεων

(Testlio)

16. Σε παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχουν 5,2 δοκιμαστές λογισμικού ανά 100.000 άτομα.

Η Ιρλανδία έχει τον υψηλότερο αριθμό δοκιμαστών κατά κεφαλήν (61,2 άτομα ανά 100.000 άτομα). Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς μοιράζονται τη δεύτερη θέση με 37,1 δοκιμαστές λογισμικού ανά 100.000 άτομα. Ακολουθεί το Ισραήλ, με 36,5 δοκιμαστές ανά 100.000 άτομα.

(Businessdocbox)

17. Οι στατιστικές δοκιμών λογισμικού δείχνουν ότι οι ελεγκτές λογισμικού και διασφάλισης ποιότητας αποτελούν το 7,8% των ρόλων προγραμματιστών παγκοσμίως.

Από όλους τους ρόλους προγραμματιστή, αυτός έχει τη μικρότερη αντιπροσώπευση. Αντίθετα, το 51,9% όλων των ερωτηθέντων είναι προγραμματιστές full-stack, ακολουθούμενο από το 50% που εργάζεται επίσης ως προγραμματιστές back-end ή το 32,8% των προγραμματιστών front-end.

(Υπερχείλιση στοίβας)

Στατιστικά στοιχεία για τα πιο δημοφιλή εργαλεία δοκιμής λογισμικού

18. Το 47% των ελεγκτών χρησιμοποιεί εργαλεία δοκιμών ή διασφάλισης ποιότητας, όπως HP ALM, PractiTest, Xray και Team Foundation Server.

Οι δοκιμαστές έχουν στη διάθεσή τους ένα ευρύ φάσμα τεχνικών για σκοπούς δοκιμής. Εάν δεν διαθέτετε εσωτερική διασφάλιση ποιότητας και δεν είστε σίγουροι πώς να τα χρησιμοποιήσετε, υπάρχουν επίσης πολλές εταιρείες που πραγματοποιούν δοκιμές QA και λογισμικού.

(Διαχειριστής QA)

19. Το 44% των προγραμματιστών χρησιμοποιούν λύσεις παρακολούθησης προβλημάτων τακτικά.

Τα στατιστικά δείχνουν ότι οι ανιχνευτές προβλημάτων είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα εργαλεία για αυτοματοποιημένες δοκιμές λογισμικού. Ωστόσο, μόνο το 10% χρησιμοποιεί πραγματικά ένα εργαλείο ελέγχου κώδικα. Μερικά από τα πιο δημοφιλή είναι τα Phabricator, Collaborator, CodeScene, GitHub, Veracode και Rhodecode.

(JetBrains, Kinsta)

20. Το Jira είναι το πιο δημοφιλές εργαλείο παρακολούθησης προβλημάτων, που προτιμάται από το 68% των προγραμματιστών.

Σύμφωνα με την έρευνα της JetBrains, η πλειοψηφία των προγραμματιστών που συμμετείχαν σε συνέντευξη χρησιμοποίησαν το Jira για να παρακολουθήσουν τις διαδικασίες ανάπτυξης λογισμικού και δοκιμών. Το GitHub είναι πολύ πίσω με 26 τοις εκατό. Ο τρίτος τύπος κατέχει η Trello με 19 τοις εκατό. Μεταξύ άλλων δημοφιλών εργαλείων, οι προγραμματιστές ανέφεραν ότι χρησιμοποιούν το GitLab Issue Board (14%), το Redmine (10%), το Microsoft TFS (9%), το YouTrack (7%) και το Asana (4%).

(JetBrains)

21. Περίπου το 37 τοις εκατό των χρηστών του YouTrack έχουν περισσότερα από 11 χρόνια εμπειρίας.

Σε σύγκριση με τους χρήστες του YouTrack, το 29% των προγραμματιστών που χρησιμοποιούν άλλα προγράμματα παρακολούθησης προβλημάτων έχουν παρόμοια εμπειρία. Τα στατιστικά στοιχεία του κλάδου δοκιμών λογισμικού δείχνουν ότι αυτό το εργαλείο είναι το νούμερο ένα μεταξύ των μηχανικών δεδομένων, των αναλυτών και των ερευνητών. Στην πραγματικότητα, αυτοί αποτελούν το 22% όλων των χρηστών του YouTrack. Αντίθετα, αποτελούν το 6% του συνόλου των ερωτηθέντων στην έρευνα.

(JetBrains)

22. Οι αναφορές σφαλμάτων είναι η πιο κοινή τεκμηρίωση δοκιμών.

Το 79% των χρηστών αναφέρει ότι τα χρησιμοποιεί μόνο το 2019. Εν τω μεταξύ, η πλειονότητα των ελεγκτών (76%) χρησιμοποιεί εργαλεία διαχείρισης δοκιμών όπως το Redmine ή το Jira Bugzilla για την παρακολούθηση τους. Μετά από αυτό, χρησιμοποιούνται ευέλικτα εργαλεία ροής εργασίας και το 59% των δοκιμαστών τα χρησιμοποιεί.

(Υπεύθυνος QA, QA Intelligence)

23. Το 44% των εταιρειών πληροφορικής θα αυτοματοποιήσουν το 50% των δοκιμών τους το 2019-2020.

Πολλοί οργανισμοί κινούνται προς την αυτοματοποίηση δοκιμών, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία. Αυτή η τάση κερδίζει έδαφος καθώς οι εταιρείες υιοθετούν DevOps και ευέλικτες μεθοδολογίες για να προσφέρουν ταχύτητα και ποιότητα.

(RWS)

24. Μόνο το 44% των σύγχρονων επιχειρήσεων χρησιμοποιεί λογισμικό δοκιμών A/B.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία A/B, δεν επωφελούνται σχεδόν από αρκετές εταιρείες από οποιοδήποτε είδος λογισμικού A/B. Ωστόσο, αυτό το είδος λογισμικού θα τους επέτρεπε να προσαρμοστούν στις ανάγκες των πελατών πιο γρήγορα.

Ανάγνωση:  Στατιστικά Ανθρώπινου Δυναμικού

(Χρηματοοικονομικά σε απευθείας σύνδεση)

Στατιστικά στοιχεία διασφάλισης ποιότητας

25. Το 44% των ομάδων QA ισχυρίζονται ότι η έγκαιρη συμμετοχή στα έργα της εταιρείας τους ήταν πολύ δύσκολη.

Για τις ομάδες δοκιμών, η συμμετοχή σε έργα από την αρχή του κύκλου ζωής τους μπορεί να είναι πολύ δύσκολη. Αντίστοιχα, το 43% των ελεγκτών λογισμικού διαπίστωσαν ότι ο χειρισμός των δοκιμαστικών περιβαλλόντων και των δεδομένων ήταν μάλλον δύσκολος.

(Ψηφιοποιώ)

26. Το 74% των ελεγκτών λογισμικού εκτελεί και άλλες λειτουργίες εκτός από τον πρωταρχικό τους ρόλο, όπως η δημιουργία σεναρίων και η αυτοματοποίηση.

Συνήθως, η διασφάλιση ποιότητας περιλαμβάνει στρατηγικό σχεδιασμό δοκιμών λογισμικού, επικοινωνία με προγραμματιστές και τεκμηρίωση σφαλμάτων και προβλημάτων. Η δοκιμή λογισμικού είναι μόνο μία από τις λειτουργίες. Έτσι, το 74% ασχολείται με scripts και αυτοματισμούς και το 57% ασχολείται με τεστ διαχείρισης δεδομένων, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία QA.

(Διαχειριστής QA)

27. Οι περισσότερες ομάδες διασφάλισης ποιότητας αποτελούνται από έναν έως πέντε υπαλλήλους.

Με βάση ορισμένες έρευνες σε υπαλλήλους QA, οι στατιστικές δείχνουν ότι το 48% όλων των ομάδων QA που ερωτήθηκαν έχουν από έναν έως πέντε υπαλλήλους. Από το 2019, μόνο το 24% είναι μεταξύ έξι και 15 ελεγκτών λογισμικού.

(Διαχειριστής QA)

28. Από τις 400 διαφημίσεις δοκιμαστών στη μελέτη, οι 77 ζήτησαν ειδικά δοκιμαστές λογισμικού.

Επιπλέον, στο 41 διευκρινίστηκε ότι ο ρόλος είναι για δοκιμαστές QA. Σε εννέα διαφημίσεις τον ρόλο έπαιξαν οι ελεγκτές αυτοματισμού και σε επτά διαφημίσεις συγκεκριμένα οι μηχανικοί δοκιμών. Μετά από αυτό, υπήρξαν επτά ανακοινώσεις για αναλυτές δοκιμών, τέσσερις για χειροκίνητους ελεγκτές, τέσσερις για ελεγκτές διείσδυσης και τέσσερις για επιχειρηματικούς αναλυτές. Τα στατιστικά στοιχεία διασφάλισης ποιότητας δείχνουν ότι περισσότεροι από τους μισούς χρησιμοποίησαν κάποιο μοναδικό όνομα που αναφέρεται σε έναν ελεγκτή λογισμικού.

(Ερευνητικό Λιμάνι)

Το μέλλον των δοκιμών λογισμικού

29. Το 78% των οργανισμών εκτελεί αυτοματοποίηση δοκιμών για δοκιμές παλινδρόμησης ή λειτουργικές δοκιμές.

Αν και η δοκιμή παλινδρόμησης είναι συνήθως μια χειροκίνητη εργασία, απαιτεί χρόνο, γι’ αυτό οι περισσότεροι άνθρωποι μεταβαίνουν στην αυτοματοποιημένη έκδοση. Η δοκιμή παλινδρόμησης με μετρήσεις αυτοματισμού δοκιμών λειτουργεί απλά. Το εργαλείο ενημερώνει το περιβάλλον δοκιμών για όλες τις επερχόμενες δοκιμές παλινδρόμησης σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και τυχόν σφάλματα αναφέρονται μετά από μια ενημέρωση.

(Tarika Technologies)

30. Περίπου το 87% των εταιρειών χρησιμοποιούν ένα ευέλικτο μοντέλο για δοκιμές ανάπτυξης λογισμικού.

Ένας από τους τύπους δοκιμών λογισμικού περιλαμβάνει μια ευέλικτη προσέγγιση. Μετά το Agile, το DevOps αυξήθηκε στο 36% το 2019, το οποίο είναι 8% περισσότερο από ένα χρόνο νωρίτερα. Οι τάσεις δοκιμών λογισμικού συνεχίζουν να δείχνουν ότι η διερευνητική δοκιμή είναι μεγάλη υπόθεση. Συγκεκριμένα, το 82% των εταιρειών ανάπτυξης λογισμικού και άλλων οργανισμών το χρησιμοποιούν ως μέθοδο και το 61% εμμένει σε μια προσέγγιση που βασίζεται σε σενάρια.

(Διαχειριστής QA)

Δοκιμή λογισμικού με λίγα λόγια

Παρά τις απαιτήσεις του ψηφιοποιημένου κόσμου για ταχύτερη κυκλοφορία εφαρμογών και λογισμικού, η ανάγκη διατήρησης της ποιότητας όχι μόνο παραμένει, αλλά είναι μεγαλύτερη από ποτέ δεδομένου του ανταγωνισμού σχεδόν σε κάθε κλάδο. Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι στατιστικές δοκιμών λογισμικού είναι η αρχή μιας σταθερής βάσης γνώσεων που θα σας ενθαρρύνει να εξερευνήσετε αυτό το αναπτυσσόμενο πεδίο.