Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Στατιστικά διαχείρισης ακινήτων

Η διαχείριση ακινήτων, η οποία συνήθως αντέχει σε οικονομικές πτώσεις και πτώσεις, έχει αντιμετωπίσει προκλήσεις που προκαλούνται από την πανδημία. Ωστόσο, το συνεχώς επιθετικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον έχει κάνει αυτόν τον κλάδο πιο ανθεκτικό ακόμη και έναντι του COVID-19. Ωστόσο, οι ειδικοί του χώρου πρέπει να ακολουθούν τις νέες τάσεις που τον διαμορφώνουν, ιδιαίτερα την τεχνολογία. Σε αυτά τα στατιστικά στοιχεία φιλοξενίας, θα βρείτε απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με αυτόν τον κλάδο, τις νέες τάσεις του και βασικές πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε.

Στατιστικά στοιχεία διαχείρισης ακινήτων (επιλογή προμηθευτή)

  • Το 51% των ιδιοκτητών ακινήτων που απάντησαν στην έρευνα προσλαμβάνουν διαχειριστές ακινήτων. (Business Wire)
  • Περισσότερο από το 80% των ενοικιαστών σχεδίαζε να νοικιάσει αντί να αποκτήσει ένα διαμέρισμα το 2021. (LetHub)
  • Το 86% των διαχειριστών ακινήτων διαχειρίζονται την περιουσία άλλων ανθρώπων. (NARPM)
  • Το 2021, η αγορά διαχείρισης ακινήτων των ΗΠΑ θα φτάσει τα 101,3 δισεκατομμύρια δολάρια. (Στατιστική)
  • Μόνο το 13% των εταιρειών διαχείρισης ακινήτων καταφέρνουν να κερδίσουν περισσότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια σε ετήσια έσοδα. (2η κουζίνα)
  • Το 86% των Millennials θα ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για ένα «έξυπνο» διαμέρισμα ή σπίτι. (Asmag)
  • Η αγορά λογισμικού διαχείρισης ακινήτων αποτιμάται στα 3,04 δισεκατομμύρια δολάρια. (Μελέτη Grand View)

Γενικά στατιστικά στοιχεία διαχείρισης ακινήτων

1. Το 51% των ιδιοκτητών ακινήτων που απάντησαν στην έρευνα προσλαμβάνουν διαχειριστές ακινήτων.

Ο αριθμός των ιδιοκτητών ακινήτων που θεωρούν την περιουσία τους ως οικονομική επένδυση αυξάνεται συνεχώς. Ως αποτέλεσμα, πολλοί ιδιοκτήτες απευθύνονται σε διαχειριστές ακινήτων για να χειριστούν τη διαδικασία ενοικίασης και τις εργασίες για αυτούς. Η ανάλυση του κλάδου διαχείρισης ακινήτων αποκαλύπτει ότι περισσότεροι από τους μισούς ιδιοκτήτες που απάντησαν στην έρευνα χρησιμοποιούν ήδη τις υπηρεσίες ενός διαχειριστή ακινήτων και το 24 τοις εκατό αναζητούν έναν.

(Business Wire)

2. Η συντήρηση και οι επισκευές, κατά 80%, είναι τα νούμερο ένα καθήκοντα της διαχείρισης ακινήτων.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία διαχείρισης ακινήτων, άλλα καθήκοντα εκτός από τα τέλη συντήρησης, ενοικίασης και είσπραξης (80%) είναι εξίσου σημαντικά καθήκοντα στον κλάδο διαχείρισης ακινήτων. Εκτός από αυτά, χρηματοδοτική μίσθωση και διαφήμιση (77%), έλεγχος ακινήτων (74%), έξωση (68%), καθαριότητα (62%), λογιστική (57%) και οικονομική αναφορά (55%). Τέλος, πωλήσεις ακινήτων (53%) και υπαίθριες υπηρεσίες (52%).

Πίνακας περιεχομένων

(Διαχείριση iProperty)

3. Περισσότερα από ένα στα τρία μέλη της Generation Z θα ήταν άνετα να αγοράσουν ένα σπίτι στο διαδίκτυο.

Άλλες γενιές ακολουθούν στενά τους Millennials – τώρα η μεγαλύτερη ομάδα αγοραστών κατοικιών που θέλουν να το κάνουν online. Έτσι, το 36% των zoomers είναι πρόθυμοι να αγοράσουν ένα σπίτι και στο διαδίκτυο. Αλλά με τη σειρά του, μόνο το 7% των baby boomers και το 19% του Gen X είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους σύμφωνα με τις τάσεις στη βιομηχανία διαχείρισης ακινήτων.

(Cicion PR Newswire)

4. Το ποσοστό ανανέωσης μίσθωσης στις ΗΠΑ 53,3% έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών το 2020.

Παρά τις αρνητικές επιπτώσεις του COVID-19, η διατήρηση κατοικιών στις ΗΠΑ συνεχίζει να αυξάνεται, σπάζοντας ρεκόρ ακόμη και το 2020. Τα δεδομένα της RealPage για εκατομμύρια σπίτια δείχνουν ότι το 53,3% των νέων μισθώσεων. Η διατήρηση κορυφώθηκε τον Απρίλιο, την εποχή του αρχικού τερματισμού λειτουργίας, στο 58,5%.

(Δεξιά σελίδα)

5. Στη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο, τα ποσοστά διατήρησης μειώθηκαν σημαντικά, σε 11,1% και 7,2%, αντίστοιχα.

Παρά τα απότομα αυξημένα ποσοστά διατήρησης σε εθνικό επίπεδο, η κατάσταση διέφερε γεωγραφικά. Οι στατιστικές διαχείρισης ακινήτων δείχνουν ότι ορισμένες περιοχές υποφέρουν περισσότερο, όπως οι παράκτιες πόλεις (Σαν Φρανσίσκο, Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Σαν Χοσέ, Σιάτλ). Υπέστησαν μέση μείωση 5% στα ποσοστά διατήρησης τον Ιούλιο του 2020. Εναλλακτικά, στην Κεντρική Αμερική, τα ποσοστά διατήρησης ήταν τουλάχιστον 3% (Σεντ Λούις, Κάνσας Σίτι, Φοίνιξ, Κλίβελαντ).

(Δεξιά σελίδα)

6. Η Χαβάη έχει τριπλάσιο αριθμό διαχειριστών ακινήτων από τον εθνικό μέσο όρο.

Η Χαβάη είναι μια από τις πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών με τον υψηλότερο αριθμό διαχειριστών ακινήτων κατά κεφαλήν. Η Ουάσιγκτον DC και οι Παρθένοι Νήσοι ακολουθούν το διπλάσιο κατά κεφαλήν από τον εθνικό μέσο όρο. Το Wisconsin έχει τους επόμενους επαγγελματίες κατά κεφαλήν, ή περίπου το 30 τοις εκατό του εθνικού μέσου όρου.

(Διαχείριση iProperty)

7. Πάνω από το 80% των ενοικιαστών αποφάσισαν να νοικιάσουν αντί να κατέχουν σπίτι το 2021.

Παρά την αύξηση του ενοικίου σε ολόκληρη τη χώρα το 2021 (3%), οι στατιστικές του κλάδου των κατοικιών δείχνουν ότι οι περισσότεροι ενοικιαστές συνέχισαν να νοικιάζουν αντί να αγοράζουν σπίτι. Αυτό είναι σημαντικό για τους διαχειριστές ακινήτων και ολόκληρο τον κλάδο διαχείρισης ακινήτων. Αν και αυτό συνέβη καθώς οι Millennials άρχισαν να μετακινούνται στην πραγματική κατηγορία αγορών σπιτιού, ο COVID-19 χειροτέρεψε την κατάστασή τους και η πλειοψηφία συνέχισε να νοικιάζει. Η γενιά Ζ, που αποτελείται κυρίως από πρόσφατους αποφοίτους, φοιτητές ή εργαζόμενους κατώτερου επιπέδου, άρχισε επίσης να αναζητά οικονομικά προσιτές κατοικίες για ενοικίαση.

(LetHub)

8. Το 24% των ενοικιαστών της Gen Z σχεδιάζει να συνεχίσει την τρέχουσα μίσθωση.

Σύμφωνα με τις τάσεις στον κλάδο της διαχείρισης ακινήτων, πολλοί ενοικιαστές της Generation Z σχεδιάζουν να ανανεώσουν τις μισθώσεις τους. Ωστόσο, περίπου το 19% ορισμένων τμημάτων ανησυχεί για την τρέχουσα οικονομική ύφεση και αστάθεια. Επιπλέον, περίπου το 23% των Millennials σχεδιάζει να ανανεώσει τις τρέχουσες μισθώσεις τους, ενώ το 17% σκέφτεται να αγοράσει ένα σπίτι.

(LetHub)

9. Η πλειοψηφία των διευθυντών, το 35%, διαχειρίζεται περίπου 101-500 κτηματομεσιτικές μονάδες.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Buildium, η πλειονότητα των διαχειριστών ακινήτων έχει ένα χαρτοφυλάκιο από μερικές εκατοντάδες διαμερίσματα. Επιπλέον, το 30% έχει 26-100 μονάδες, ενώ το 20% χειρίζεται έως και 25 ακίνητα. Όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία των ακινήτων, μόνο το 15% έχει χαρτοφυλάκιο άνω των 500 διαμερισμάτων.

(Buildium)

10. Το 86% των διαχειριστών ακινήτων διαχειρίζονται την περιουσία άλλων.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση του κλάδου διαχείρισης ακινήτων, οι περισσότεροι διαχειριστές ακινήτων διαχειρίζονται τα ενοίκια άλλων ανθρώπων. Επιπλέον, ένας στους τρεις διαχειριστές διαχειρίζεται την ιδιοκτησία HOA (σύλλογος ιδιοκτητών σπιτιού). Τρεις στους τέσσερις διαχειρίζονται ενοικιαζόμενα διαμερίσματα για μία οικογένεια και δύο από τις τρεις ενοικιάσεις για πολλές οικογένειες.

Ανάγνωση:  Κριτική PrivateVPN: ανακαλύψτε τα nologs VPN με προώθηση θυρών

(NARPM)

11. Οι πιο κοινές ανέσεις στο 19,5% όλων των κοινοτήτων πολλών οικογενειών είναι προϊόντα γυμναστικής και ευεξίας.

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία διαχείρισης ακινήτων, μία από τις πιο ακριβείς ανέσεις σε πολυκατοικίες είναι η αποθήκευση ποδηλάτων. Αυτά αναφέρονται στο 60 τοις εκατό όλων των ενώσεων μονάδων. Εκτός από τις υπηρεσίες γυμναστικής, οι υπηρεσίες που ζητήθηκαν περισσότερο πέρυσι ήταν οι υπαίθριες εγκαταστάσεις και οι υπηρεσίες εστίασης. Αντίθετα, μερικές από τις λιγότερο απαιτούμενες ανέσεις ήταν εγκαταστάσεις τέχνης, υπηρεσίες φύλαξης παιδιών και παιχνίδια.

(2η κουζίνα)

12. Οι ιδιοκτήτες λαμβάνουν κατά μέσο όρο δύο αιτήσεις ανά διαμέρισμα ενοικίασης.

Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε έναν σταθερό ενοικιαστή σε εύλογο χρονικό διάστημα είναι να διαδώσετε τη λέξη. Όλα τα στατιστικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα της διαχείρισης ακινήτων δείχνουν αποτελεσματικές ανακοινώσεις ενοικίασης ως την καλύτερη λύση. Μόνο τότε οι ιδιοκτήτες θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά να είναι επιλεκτικοί με τους ενοικιαστές τους.

(My Smart Move)

13. Η πλειοψηφία των ενοικιαστών, δηλαδή το 61%, υπογράφει 12μηνη μίσθωση.

Εκτός από αυτό, είναι δυνατό να γίνει μια συντομότερη μίσθωση, αν και δεν είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των διαχειριστών ακινήτων. Τέλος, υπάρχει δυνατότητα υπογραφής μίσθωσης για περισσότερο από 12 μήνες. Ωστόσο, μόνο το 9% το επιλέγει.

(2η κουζίνα)

14. Τον Δεκέμβριο του 2021, το 92% των ενοικιαστών πλήρωσε ολόκληρο ή μέρος του ενοικίου.

Η παρακολούθηση ενοικίων NMHC υποδηλώνει ότι η πλειονότητα των νοικοκυριών πλήρωσε το ενοίκιό τους τον Δεκέμβριο του 2021. Αυτά τα δεδομένα βασίζονται σε ανάλυση του κλάδου διαχείρισης ακινήτων 11,8 εκατομμυρίων ενοικιαστών διαμερισμάτων με επαγγελματική διαχείριση σε όλη τη χώρα.

(NMHC)

15. Η πλειοψηφία των διαχειριστών ακινήτων, δηλαδή το 39%, έχει εργαστεί στον τομέα για τρία έως δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του κλάδου διαχείρισης ακινήτων, οι περισσότεροι επόπτες έχουν εργαστεί στον τομέα το πολύ για δέκα χρόνια (14% για δύο χρόνια το πολύ, 39% για δέκα χρόνια το πολύ). Επιπλέον, το 24% έχει 11-20 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση ακινήτων. Εξάλλου, το ποσοστό όσων έχουν εργαστεί για περισσότερα από 20 χρόνια είναι περίπου 22 τοις εκατό.

(Buildium)

16. Το 66% των διαχειριστών ακινήτων δεν είναι μέλη του NARPM.

Το NARPM σημαίνει National Association of Residential Property Managers. Αυτός ο οργανισμός προωθεί τις σχέσεις και την ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ των διαχειριστών ακινήτων και τους βοηθά να συμβαδίζουν με τις τελευταίες τάσεις. Ωστόσο, μόνο το 34% των διευθυντών ισχυρίστηκε ότι ανήκει σε αυτήν.

(Buildium)

Στατιστικά στοιχεία του κλάδου διαχείρισης ακινήτων

17. Το 2021, η αγορά διαχείρισης ακινήτων των ΗΠΑ θα φτάσει τα 101,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό το τμήμα συνεχίζει να αυξάνεται στις ΗΠΑ, σημειώνοντας σταθερή άνοδο από το 2009. Το μέγεθος της αγοράς διαχείρισης ακινήτων το 2009 ήταν 61,32 δισεκατομμύρια δολάρια. Έκτοτε, ο αριθμός αυτός εκτοξεύτηκε στα ύψη, φτάνοντας σε μια σταθερή καμπύλη ανάπτυξης το 2019 (99,39 δισεκατομμύρια δολάρια) και το 2020 (99,53 δισεκατομμύρια δολάρια).

(Στατιστική)

18. Υπάρχουν πάνω από 300.000 εταιρείες διαχείρισης ακινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του κλάδου διαχείρισης ακινήτων, περισσότερες από 300.000 εταιρείες χειρίζονται εργασίες που σχετίζονται με ακίνητα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επιπλέον, ο κλάδος απασχολεί περισσότερους από 367.000 υπαλλήλους (εξαιρουμένων των ανεξάρτητων διευθυντών). Επιπλέον, περίπου 220.000 διαχειριστές ακινήτων εργάζονται σε εταιρείες σε αυτόν τον τομέα, που είναι σχεδόν το 60% όλων των διαχειριστών ακινήτων.

(Διαχείριση iProperty)

19. Η Greystar Real Estate ήταν #1 στις ΗΠΑ το 2020, με 730.000 σπίτια στο χαρτοφυλάκιό της.

Όπως αναφέρεται στα στατιστικά στοιχεία του κλάδου διαχείρισης ακινήτων, το 2020 η Greystar είχε περίπου 730.000 μονάδες ακινήτων υπό διαχείριση, δηλαδή 36% περισσότερες από ό,τι πριν από ένα χρόνο. Ακολουθώντας τους στη λίστα είναι η Lincoln Property Co. με περίπου 210.000 διαμερίσματα, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Cushman & Wakefield με χαρτοφυλάκιο 172.000 διαμερισμάτων. Εκτός από αυτές, υπάρχουν άλλες 37 εταιρείες με συνδυασμένο χαρτοφυλάκιο περίπου 2,4 εκατομμυρίων τεμαχίων, το οποίο αυξήθηκε κατά 25% το 2019-2020.

(MHN)

20. Ο μέσος ετήσιος μισθός για τους διαχειριστές ακινήτων είναι 73.210 $.

Εάν εργάζεστε στη φιλοξενία, το εισόδημα δεν είναι πρόβλημα. Σε γενικές γραμμές, ο μέσος ωρομίσθιος για αυτούς τους επαγγελματίες είναι 35,20 $ ανά ώρα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Διοίκησης Ακινήτων. Ο μέσος μισθός είναι 26,68 $ την ώρα ή 59.660 $ σε ετήσιες αποδοχές. Ωστόσο, το χαμηλότερο 10% του γραφήματος κερδίζει ετήσιο μισθό 31.330 $, ενώ το κορυφαίο 10% κερδίζει 134.570 $, το οποίο είναι ένα αρκετά μεγάλο ποσό. Τέλος, για να βρεις δουλειά ως διαχειριστής ακινήτου εισαγωγικού επιπέδου, χρειάζεσαι απολυτήριο γυμνασίου.

(iPropertyManagement)

21. Μόνο το 13% των εταιρειών διαχείρισης ακινήτων καταφέρνουν να κερδίσουν περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια σε ετήσια έσοδα.

Στην πραγματικότητα, το 52% των εταιρειών του κλάδου κερδίζουν περίπου λιγότερα από 250.000 $ ετησίως.

(2η κουζίνα)

Τάσεις της αγοράς διαχείρισης ακινήτων

22. 34 από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ απαγόρευσαν τις εξώσεις κατά τη διάρκεια του COVID-19, επηρεάζοντας αρνητικά τη βιομηχανία διαχείρισης ακινήτων.

Η ανάπτυξη του κλάδου διαχείρισης ακινήτων περιορίστηκε ελαφρώς από τα μέτρα της κυβέρνησης για την προστασία των ενοικιαστών και της υγείας τους κατά τη σκληρή χρονιά της πανδημίας. Αυτά τα μορατόριουμ και οι περιορισμοί μεταφέρθηκαν στο 2021. Ως αποτέλεσμα, η ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου και οι αποδόσεις των διαχειριστών ακινήτων κινδυνεύουν. Αυτό οδήγησε σε αύξηση του κόστους ορισμένων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου του συνολικού κόστους συντήρησης.

Ανάγνωση:  Dumpor Instagram Story Viewer ανώνυμα – Ένας πλήρης οδηγός

(LetHub)

23. Τρεις στους πέντε διαχειριστές ακινήτων πιστεύουν ότι οι πελάτες τους βλέπουν μεγαλύτερη αξία σε αυτούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η πανδημία έριξε νέο φως στην αξία που προσφέρουν οι διαχειριστές ακινήτων στους πελάτες τους. Είναι απαραίτητο σήμερα καθώς η αγορά και οι κανόνες αυτού του κλάδου αλλάζουν συνεχώς. Έτσι, τα στατιστικά στοιχεία του κλάδου των ακινήτων δείχνουν ότι οι υπηρεσίες ενός διαχειριστή ακινήτων έχουν μεγάλη ζήτηση.

(Buildium)

24. Το 40% των Millennials είναι έτοιμοι να αγοράσουν ένα σπίτι online μετά από μια εικονική περιήγηση.

Millennials και ψηφιακές αγορές πάνε χέρι-χέρι. Αλλά κανείς δεν θα περίμενε ότι αυτό θα ισχύει και για τα ψώνια στο σπίτι. Μάλιστα, περίπου το 40% επιβεβαίωσε ότι αγοράζει σπίτι μέσω διαδικτύου. Ένα μεγαλύτερο ποσοστό, το 59 τοις εκατό, δήλωσε ότι ήταν αρκετά σίγουρο ότι θα αγόραζε ένα σπίτι αφού το περιηγηθεί εικονικά. Η πλειοψηφία, δηλαδή περισσότερο από το 80%, θα προτιμούσε να παρακολουθεί τρισδιάστατες εικονικές περιηγήσεις όταν ψωνίζει από το σπίτι, επιβεβαιώνουν στατιστικά στοιχεία από τη βιομηχανία διαχείρισης ακινήτων. Εκεί έρχονται οι ειδικοί AR και VR. Δεδομένου ότι αυτή είναι η γενιά που αγοράζει κυρίως σπίτια τώρα, καθορίζουν τις τάσεις και τις απαιτήσεις της αγοράς.

(Cicion PR Newswire)

25. Μία εταιρεία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να διερευνήσει δεδομένα από περισσότερες από 30 εκατομμύρια μισθώσεις που καθορίζουν την οικονομική αξιοπιστία των ενοικιαστών.

Οι πιστωτικές βαθμολογίες και οι αναφορές είναι βασικοί παράγοντες για τον προσδιορισμό της ικανότητας ενός νέου ενοικιαστή να αντέξει οικονομικά ένα συγκεκριμένο διαμέρισμα. Για παράδειγμα, μια εταιρεία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να ελέγξει όλες τις μισθώσεις και να προβλέψει την αξιοπιστία των πιθανών ενοικιαστών. Αυτή η πρακτική εξοικονομεί $31 ανά μονάδα ετησίως, όπως επιβεβαιώνεται από επιτυχημένες μισθώσεις με εταιρείες φιλοξενίας.

(Βιντεοπαρακολούθηση Alpha)

26. Το μερίδιο της Cloud στο μερίδιο αγοράς της διαχείρισης ακινήτων ήταν το μεγαλύτερο, το 58% του συνόλου των εσόδων.

Το 2021, το τμήμα cloud της διαχείρισης ακινήτων απέφερε τα περισσότερα έσοδα και η ανάπτυξή του συνεχίστηκε. Η βασική αιτία αυτής της επέκτασης είναι η ταχεία υιοθέτηση του cloud computing από πολλούς τελικούς χρήστες του κλάδου. Επιπλέον, διάφορα πλεονεκτήματα όπως η επεκτασιμότητα και η σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας θα αυξήσουν αυτή την ανάπτυξη. Η δυνατότητα να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας στο cloud και έτσι να αποτρέπετε την απώλειά τους είναι ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό, δείχνουν οι τάσεις στην αγορά διαχείρισης ακινήτων.

(Μελέτη Grand View)

27. Το 86% των Millennials θα ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για ένα «έξυπνο» διαμέρισμα ή σπίτι.

Ένα από τα πράγματα που μπορεί να αυξήσει σημαντικά τα έσοδα από τη διαχείριση ακινήτων είναι η εφαρμογή της τεχνολογίας έξυπνων κατοικιών σε ακίνητα. Σχεδόν όλοι οι Millennials που ζουν σε μια μονοκατοικία που συμμετείχαν στη μελέτη είναι έτοιμοι να πληρώσουν κατά μέσο όρο το ένα πέμπτο περισσότερο ενοίκιο για τα έξυπνα χαρακτηριστικά του διαμερίσματος. Επιπλέον, οι σημερινοί ενοικιαστές γνωρίζουν όλο και περισσότερο την τεχνολογία και αναμένουν αυτές τις λειτουργίες από τα διαμερίσματα που νοικιάζουν.

(Asmag)

28. Το 46% των διαχειριστών ακινήτων σχεδιάζει να αποκτήσει νέα ακίνητα τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τις τάσεις στη διαχείριση ακινήτων, η ανάπτυξη της αγοράς κατοικίας αναγκάζει τους ιδιοκτήτες να πουλήσουν τα ακίνητά τους. Ωστόσο, πολλοί εξακολουθούν να το θεωρούν καλή επένδυση και σχεδόν οι μισοί σχεδιάζουν να αγοράσουν ένα νέο ακίνητο για να συνεχίσουν να νοικιάζουν. Είναι η πιο σημαντική αύξηση από το 2017.

(Buildium)

29. Σχεδόν το 80% των ενοικιαστών και των ιδιοκτητών χρησιμοποιεί κινητά τηλέφωνα για αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Μια καλή εταιρεία φιλοξενίας πρέπει να έχει διαδικτυακή παρουσία για να παραμείνει ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα στατιστικά στοιχεία, ο ιστότοπός τους θα πρέπει να είναι κινητός, φιλικός προς το χρήστη και να ανταποκρίνεται, αλλά χωρίς διακοπές. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προσαρμοστεί στον προσανατολισμό και το μέγεθος της οθόνης χωρίς να αλλάξει το όνομα τομέα.

(LetHub)

Στατιστικά λογισμικού διαχείρισης ακινήτων

30. Η παγκόσμια αγορά λογισμικού διαχείρισης ακινήτων αξίζει 3,04 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το μέγεθος της αγοράς λογισμικού διαχείρισης ακινήτων αναμένεται να αυξηθεί με CAGR 45,6% κατά την περίοδο 2022-2030. Ως αποτέλεσμα, η ζήτηση για λογισμικό διαχείρισης ακινήτων θα επιταχύνει περαιτέρω την ανάπτυξη της αγοράς. Η μεγαλύτερη ζήτηση είναι για λύσεις διαχείρισης ακινήτων SaaS που θα μπορούσαν να προωθήσουν τις καθημερινές λειτουργίες μαζί με πολλές άλλες λύσεις.

Ανάγνωση:  Στατιστικά βίντεο στο Facebook

(Μελέτη Grand View)

31. Το 2021 υπήρχαν 345 εταιρείες λογισμικού διαχείρισης ακινήτων.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν κάποιο είδος λογισμικού διαχείρισης ακινήτων, επιβεβαιώνουν οι στατιστικές. Μπορεί να είναι για επικοινωνία με την κοινότητα ή συλλογή ενοικίου. Μερικές φορές μπορεί να είναι χρήσιμο στον αυτοματισμό συντήρησης. Η τιμή εξαρτάται από τις λειτουργίες του λογισμικού και τις εταιρείες που το παράγουν. Ορισμένα ετήσια συμβόλαια λογισμικού διαχείρισης ακινήτων κυμαίνονται από 1.000 $ έως 5.000 $.

(2η κουζίνα)

32. Το μερίδιο του τμήματος κατασκευής κατοικιών στην αγορά λογισμικού διαχείρισης ακινήτων είναι 66 τοις εκατό.

Υπάρχουν δύο τομείς στην αγορά λογισμικού διαχείρισης ακινήτων – οικιστικές και εμπορικές. Η πρώτη κυριαρχεί στην αγορά με το μεγαλύτερο μερίδιο εσόδων και αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται. Η οικιστική περιοχή χωρίζεται περαιτέρω σε διάφορες υποπεριοχές, όπως μονοκατοικίες, μονοκατοικίες κ.λπ.

(Μελέτη Grand View)

33. Η Βόρεια Αμερική κυριαρχεί στην αγορά λογισμικού διαχείρισης ακινήτων με μερίδιο εσόδων 62,5%.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία διαχείρισης ακινήτων, η κυρίαρχη θέση της έγκειται στο γεγονός ότι οι σημαντικότεροι παράγοντες του κλάδου δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα. Μερικές από αυτές είναι οι AppFolio, Inc., MRI Software LLC, Entrata και Yardi Systems Inc. Μετά τη Βόρεια Αμερική, η Ευρώπη κατατάσσεται δεύτερη ως προς το μερίδιο αγοράς όσον αφορά τα έσοδα. Τέλος, η Ασία-Ειρηνικός αναδεικνύεται σε μια περιοχή υψηλής ανάπτυξης με το ταχύτερο CAGR κατά την περίοδο 2022-2030. Μεγάλο μέρος της επιτυχίας της έγκειται στην ταχέως εξελισσόμενη υποδομή και την αυξημένη ζήτηση για βελτιωμένη διαχείριση δεδομένων.

(Μελέτη Grand View)

Συμπέρασμα

Όπως μπορείτε να δείτε, οι νέες τάσεις στη διαχείριση ακινήτων, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, οι υπηρεσίες cloud και άλλες τεχνολογικές λύσεις, αλλάζουν γρήγορα τον κλάδο. Οι ειδικοί του κλάδου πιέζουν σκληρά για να παραμείνουν μπροστά από την καμπύλη και να υιοθετήσουν αυτές τις τάσεις πιο γρήγορα για να ξεπεράσουν τους ανταγωνιστές τους. Ωστόσο, ο χειρισμός των περιουσιακών στοιχείων γίνεται όλο και πιο δύσκολος λόγω της αλλαγής των κανονισμών. Έτσι, οι διαχειριστές ακινήτων πρέπει να παρακολουθούν συνεχώς τις εξελίξεις σε αυτόν τον κλάδο.

Συχνές ερωτήσεις διαχείρισης ακινήτων

Πόσες εταιρείες ακινήτων υπάρχουν στις Ηνωμένες Πολιτείες;

Σύμφωνα με ορισμένες επίσημες πηγές, υπάρχουν περισσότερες από 300.000 εταιρείες διαχείρισης ακινήτων που είναι εγγεγραμμένες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επιπλέον, οι στατιστικές διαχείρισης ακινήτων δείχνουν ότι πάνω από 367.000 επαγγελματίες εργάζονται σε αυτόν τον τομέα, εξαιρουμένων των αυτοαπασχολούμενων.

(Διαχείριση iProperty)

Πόσο μεγάλη είναι η αγορά διαχείρισης ακινήτων;

Σύμφωνα με τη Statista, η αγορά διαχείρισης ακινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες έφτασε τα 101,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021. Σε σύγκριση με το 2020, η ανάπτυξη είναι 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια (99,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020). Από το 2009, αυτή η αγορά αναπτύσσεται συνεχώς.

(Στατιστική)

Πόσο αξίζει ο κλάδος διαχείρισης ακινήτων;

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία του κλάδου διαχείρισης ακινήτων, αυτή η επιχείρηση κατέλαβε την πέμπτη θέση στον κλάδο ακινήτων και ενοικίασης και χρηματοδοτικής μίσθωσης και είναι η 120η μεγαλύτερη σε ολόκληρες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην πραγματικότητα, το μέγεθος της αγοράς διαχείρισης ακινήτων των ΗΠΑ έχει αυξηθεί ταχύτερα από τη συνολική οικονομία της χώρας. Για παράδειγμα, μόνο τα έτη 2017–2022, αυξήθηκε κατά 1,4% ετησίως.

(Ibis World)

Πόσα άτομα χρησιμοποιούν έναν κεντρικό υπολογιστή;

Ορισμένα πρόσφατα ευρήματα δείχνουν ότι η πλειοψηφία των ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων ακινήτων χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες ενός διαχειριστή ακινήτων. Όλοι θεωρούν την περιουσία τους ως οικονομική επένδυση, αλλά δεν είναι έτοιμοι να ασχοληθούν με τη διαχείριση και τη συντήρηση των ενοικιαστών, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία της διοίκησης ακινήτων. Ο αριθμός των ιδιοκτητών που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες ενός διαχειριστή ακινήτων αυξάνεται συνεχώς. Για αναφορά, το 51% των ιδιοκτητών που συμμετείχαν στην έρευνα προσέλαβε διαχειριστές ακινήτων και το 24% είπε ότι αναζητούσε έναν.

(Business Wire)

Ποια είναι η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης ακινήτων;

Το 2020, η Greystar Real Estate ήταν η κορυφαία εταιρεία διαχείρισης ακινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, με περίπου 730.000 ακίνητα υπό διαχείριση. Σε σύγκριση με το 2019, υπάρχει αύξηση 36 τοις εκατό. Επόμενη στη λίστα είναι η Lincoln Property Co., η οποία διαχειρίζεται 210.000 μονάδες ακινήτων, ακολουθούμενη από την Cushman & Wakefield με χαρτοφυλάκιο περίπου 172.000 (μετά την εξαγορά της Pinnacle Property Management Services το 2020).

(MHN)

Πόσοι διαχειριστές ακινήτων υπάρχουν στις ΗΠΑ;

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία φιλοξενίας, υπάρχουν περίπου 80.000 διαχειριστές φιλοξενίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Περίπου τα δύο τρίτα απασχολούν ένα έως τέσσερα άτομα και ο τζίρος τους είναι μικρότερος από ένα εκατομμύριο δολάρια το χρόνο. Επιπλέον, το 90% δραστηριοποιείται σε μία τοποθεσία, ενώ το 66% δεν μπορεί να αναζητηθεί στο διαδίκτυο.

(Διαχείριση ακινήτων)