Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Στατιστικά βίντεο στο Facebook

Μόλις πριν από λίγα χρόνια, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να είχαν συγχωρεθεί που πίστευαν ότι το Facebook ήταν για ενημερώσεις κατάστασης βάσει κειμένου, το Instagram για την κοινή χρήση εικόνων και το YouTube για την κοινή χρήση βίντεο. Όχι πια όμως. Όπως δείχνουν τα παρακάτω στατιστικά βίντεο του Facebook, το βίντεο είναι πλέον ο βασιλιάς του περιεχομένου σε όλες τις πλατφόρμες και το μεγαθήριο Facebook-Instagram δίνει στο YouTube έναν σκληρό ανταγωνισμό. Όσον αφορά την επιχείρηση βίντεο ή τη διαφήμιση, το Facebook έχει ήδη καταλάβει ένα μεγάλο μέρος της αγοράς. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πόσο μεγάλα είναι τώρα τα βίντεο στο Facebook Μόλις πριν από λίγα χρόνια, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να είχαν συγχωρεθεί που πίστευαν ότι το Facebook ήταν για ενημερώσεις κατάστασης βάσει κειμένου, φωτογραφίες Instagram και κοινή χρήση βίντεο YouTube. Όχι πια όμως. Όπως δείχνουν τα παρακάτω στατιστικά βίντεο του Facebook, το βίντεο είναι πλέον ο βασιλιάς του περιεχομένου σε όλες τις πλατφόρμες και το μεγαθήριο Facebook-Instagram δίνει στο YouTube έναν σκληρό ανταγωνισμό. Όσον αφορά την επιχείρηση βίντεο ή τη διαφήμιση, το Facebook έχει ήδη καταλάβει ένα μεγάλο μέρος της αγοράς. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε πόσο μεγάλα είναι τα βίντεο στο Facebook σήμερα.

Στατιστικά βίντεο Facebook (Επιλογή συντάκτη)

  • Περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια βίντεο παρακολουθούνται στο Facebook κάθε μέρα. (Yans Media)
  • 500 εκατομμύρια θεατές παρακολουθούν 100 εκατομμύρια ώρες περιεχομένου βίντεο στο Facebook κάθε μέρα. (Tubular Insights)
  • Το 65% όλων των προβολών βίντεο στο Facebook προέρχονται από χρήστες κινητών. (Adweek)
  • Το 85% των χρηστών του Facebook παρακολουθεί βίντεο με σβηστό ήχο. (Digiday)
  • Τα εγγενή βίντεο λαμβάνουν 478% περισσότερες κοινοποιήσεις στο Facebook από τα βίντεο από άλλες πηγές. (Forbes)
  • Το Facebook εξυπηρέτησε το 24,5% όλων των διαφημίσεων βίντεο στις ΗΠΑ το 2018. (eMarketer)
  • Το 47% της συνολικής αξίας μιας διαφημιστικής καμπάνιας βίντεο στο Facebook δημιουργείται σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα. (Facebook)
  • Η τιμή των διαφημίσεων βίντεο στο Facebook είναι 10% της τιμής των διαφημίσεων καρουζέλ ή μεμονωμένης εικόνας. (WordStream)

Γενικά στατιστικά βίντεο Facebook

1. Περισσότερες από 4 δισεκατομμύρια προβολές βίντεο συμβαίνουν στο Facebook κάθε μέρα.

Ενώ άλλες πηγές υποστηρίζουν περισσότερες από 8 δισεκατομμύρια κατά μέσο όρο ημερήσιες προβολές βίντεο στην πλατφόρμα, προτιμούμε να πιστεύουμε τον ελαφρώς πιο συντηρητικό αριθμό της εταιρείας. Επίσης, ένας ημερήσιος αριθμός 4 δισεκατομμυρίων είναι αρκετά εντυπωσιακός από μόνος του! Αυτό είναι μόλις 1 δισεκατομμύριο λιγότερο από τα 5 δισεκατομμύρια κατά μέσο όρο ημερήσιες προβολές στο YouTube και τα βίντεο δεν είναι καν η κύρια προσφορά του Facebook.

(Yans Media, FortuneLords)

2. 100 εκατομμύρια ώρες βίντεο παρακολουθούνται στο Facebook κάθε μέρα.

Όταν πρόκειται για πόσα βίντεο παρακολουθούνται καθημερινά στο Facebook. Δεδομένου ότι η διάρκεια του βίντεο ποικίλλει σημαντικά από λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα έως μερικές ώρες, ο ακριβής αριθμός των βίντεο πρέπει επίσης να ποικίλλει. Ωστόσο, ο αριθμός των ωρών βίντεο μπορεί να είναι μια καλύτερη μέτρηση για παρακολούθηση. Αυτός ο αριθμός για το Facebook είναι πολύ χαμηλότερος από τις 500 εκατομμύρια ώρες που παρακολουθούνται καθημερινά στο YouTube, αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται εν μέρει στο ότι η μέση διάρκεια των βίντεο στο Facebook τείνει να είναι μικρότερη.

Πίνακας περιεχομένων

(Facebook, Statista)

3. 500 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθούν βίντεο στο Facebook κάθε μέρα.

Τα παραπάνω στατιστικά βίντεο στο Facebook είναι ένας ακόμη πραγματικά απίστευτος αριθμός που ξεπερνά κατά πολύ την καθημερινή βάση χρηστών του YouTube, παραδοσιακά γνωστό ως η πιο δημοφιλής παγκόσμια πλατφόρμα περιεχομένου βίντεο. Αυτό καθιστά το Facebook τον καλύτερο υποψήφιο για επαγγελματίες του μάρκετινγκ για να στοχεύουν βίντεο σε παγκόσμιο κοινό, είτε αντιπροσωπεύουν μια επιχείρηση, είτε έναν παράγοντα επιρροής ή οποιονδήποτε άλλο δημιουργό περιεχομένου.

(Tubular Insights)

4. Το 2016, ο Mark Zuckerberg ισχυρίστηκε ότι το Facebook θα μπορούσε να είναι κυρίως βίντεο μέχρι το 2021.

Ο διευθυντής επιχειρήσεων EMEA του Facebook έκανε παρόμοια δήλωση περίπου την ίδια περίοδο. Αν και το βίντεο μπορεί να μην αντικαταστήσει πλήρως το γραπτό περιεχόμενο τα επόμενα δύο χρόνια, αυτή η δήλωση ενός στελέχους του Facebook είναι μια σαφής ένδειξη της κατεύθυνσης των περισσότερων πρωτοβουλιών και επενδύσεων της εταιρείας.

(BuzzFeed, Quartz)

5. Οι αναρτήσεις βίντεο στο Facebook έχουν μέσο ποσοστό αφοσίωσης 6,01%.

Το μέσο ποσοστό αφοσίωσης των αναρτήσεων στο Facebook μειώθηκε στο 3,91 τοις εκατό κατά τη διάρκεια του 2018. Από αυτά, τα στατιστικά στοιχεία αφοσίωσης βίντεο στο Facebook δείχνουν ότι στο 6,01%, οι αναρτήσεις βίντεο υπερτερούν άλλων κατηγοριών, όπως οι αναρτήσεις φωτογραφιών (4,81%), οι αναρτήσεις συνδέσμων (3,36%) και οι αναρτήσεις κατάστασης (2,21%).

(Συντεχνία FB)

6. Μέχρι τα μέσα του 2018, 150 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούσαν το Facebook Stories.

Το Facebook Stories, σύντομο περιεχόμενο φωτογραφιών ή βίντεο που δημιουργείται από χρήστες που μπορεί να κοινοποιηθεί δημόσια για μόλις 24 ώρες, παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2017. Μια παρόμοια μορφή έχει διαδοθεί μέσω των Instagram Stories, το οποίο χρησιμοποιείται από 400 εκατομμύρια από τα δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες του Instagram. , καθιστώντας το ένα οικείο κανάλι με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης στο Facebook. Το ένα τρίτο των ιστοριών Instagram με τις περισσότερες προβολές προέρχεται από επιχειρήσεις και οι ιστορίες του Facebook μπορούν να είναι εξίσου καρποφόρες για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ.

(Facebook)

7. 1 στα 5 βίντεο είναι ζωντανή μετάδοση.

Το Facebook Live φέρνει τον ενθουσιασμό της κοινής χρήσης γεγονότων όπως συμβαίνουν σε ένα ευρύτερο κοινό οποιουδήποτε έχει τηλέφωνο τώρα. Οι θεατές φαίνεται επίσης να απολαμβάνουν αυτά τα ζωντανά βίντεο, με τα στατιστικά ζωντανών βίντεο του Facebook να δείχνουν ότι τέτοιο περιεχόμενο αντιπροσωπεύει ήδη περίπου το 20% του περιεχομένου βίντεο στην πλατφόρμα.

(Facebook)

8. Το 65% όλων των προβολών βίντεο στο Facebook προέρχονται από χρήστες κινητών.

Με το 98,5% των χρηστών του Facebook να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα σε κινητές συσκευές, η προβολή βίντεο από κινητές συσκευές ήταν αναπόφευκτη. Αυτή είναι μια αναδυόμενη τάση και ένα σαφές μήνυμα προς τους διαφημιστές βίντεο και τους δημιουργούς περιεχομένου στο Facebook ότι τα βίντεο για κινητά πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα.

(Adweek, στατιστικά)

9. Οι άνθρωποι έχουν 1,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να παρακολουθήσουν βίντεο σε smartphone παρά σε υπολογιστή.

Η δημιουργία βίντεο που φαίνονται εξίσου καλά σε οθόνες smartphone όπως και σε μεγαλύτερες οθόνες επιτραπέζιων υπολογιστών και φορητών υπολογιστών απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Όπως λέει το Facebook, παίξτε με το ζουμ, την περικοπή και τη γενική οπτική σύνθεση για να βεβαιωθείτε ότι η ιστορία σας λέγεται καλά σε μια μικρή οθόνη.

(Facebook)

10. Το 85% των χρηστών του Facebook παρακολουθεί βίντεο με σβηστό ήχο.

Τα στατιστικά βίντεο του Facebook δείχνουν ότι η προεπιλεγμένη λειτουργία για βίντεο στις ροές των περισσότερων χρηστών είναι αθόρυβη. Οι χρήστες κάνουν κλικ στο εικονίδιο για να ενεργοποιήσουν τον ήχο μόνο όταν το βίντεο ή η περιγραφή του τραβήξει την προσοχή τους. Εξαιτίας αυτού, οι έμποροι πρέπει να επικοινωνούν αποτελεσματικά το οπτικό τους μήνυμα χρησιμοποιώντας λεζάντες, λογότυπα και προϊόντα.

(Digiday)

11. Το 80% των χρηστών του Facebook έχουν αρνητική αντίδραση στις διαφημίσεις βίντεο για κινητά που βασίζονται σε ροή που παίζουν δυνατά.

Υπάρχει ένας λόγος που το Facebook κρατά σιωπηλά τα βίντεο ροής. Η έρευνά του έδειξε ότι τέσσερις στους πέντε χρήστες αντιδρούν αρνητικά τόσο στην πλατφόρμα όσο και στον διαφημιστή εάν οι διαφημίσεις στη ροή παίζουν δυνατά όταν οι άνθρωποι δεν το περιμένουν. Οι διαφημιστές θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη αυτά τα στατιστικά στοιχεία αφοσίωσης βίντεο του Facebook όταν δημιουργούν διαφημίσεις βίντεο, ώστε οι ιστορίες τους να μην απαιτούν ήχο για να μεταδώσουν το μήνυμά τους.

Ανάγνωση:  Πλατφόρμες ροής βίντεο: Τι πρέπει να γνωρίζετε

(Facebook)

12. Ο εκδότης βίντεο με τις περισσότερες προβολές στο Facebook για το 2019 ήταν το The LAD Bible.

Μπορεί να έχετε δει τα βίντεό τους, αλλά το πιθανότερο είναι ότι δεν έχετε ακούσει τα ονόματα ορισμένων από αυτούς τους εκδότες. Η LAD Bible με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο είχε 1,6 δισεκατομμύρια μηνιαίες προβολές από τον Μάρτιο του 2019, καθιστώντας την τον εκδότη βίντεο με τις περισσότερες προβολές στο Facebook. Άλλα αξιοσημείωτα ονόματα περιλαμβάνουν τα UNILAD και Viral TRND (1,5 δισεκατομμύρια), 5 Minute Crafts (1,4 δισεκατομμύρια), Tasty (0,96 δισεκατομμύρια), VT (0,91 δισεκατομμύρια), Beauty Studio και NTD Television (0,69 δισεκατομμύρια), Taste Life (0,64 δισεκατομμύρια). και Daily Mail Australia (0,62 δισ.).

(Στατιστική)

13. Τα πρωτότυπα βίντεο του Facebook έχουν 478% περισσότερα κοινοποιήματα από τα βίντεο από άλλες πηγές.

Τα στατιστικά στοιχεία του Facebook δείχνουν ότι εργάζεται για να αντικαταστήσει το YouTube ως την καλύτερη πλατφόρμα για βίντεο, ότι η πλατφόρμα δίνει προτεραιότητα στα βίντεο που ανεβαίνουν απευθείας από άλλη πηγή, όπως το YouTube, σε σχέση με τα κοινά βίντεο. Τα εγγενή βίντεο αρχίζουν να παίζονται αυτόματα και αναπαράγονται απευθείας στη διεπαφή του Facebook, με αποτέλεσμα μια ταχύτερη και απλούστερη εμπειρία χρήστη. Σε σύγκριση με τα βίντεο του YouTube στην πλατφόρμα, τα εγγενή βίντεο έχουν 1055,41% υψηλότερο μέσο ποσοστό κοινοποίησης και 300% καλύτερη αφοσίωση θεατών.

(Forbes)

14. Το 92% των σελίδων στο Facebook χρησιμοποιούν πλέον εγγενή βίντεο στο Facebook.

Με βάση τα στατιστικά βίντεο του Facebook στην προηγούμενη ενότητα και το γεγονός ότι το 89% των αναρτήσεων βίντεο στο Facebook χρησιμοποιούν πλέον εγγενές βίντεο, η στρατηγική εγγενούς διαφήμισης βίντεο φαίνεται να λειτουργεί. Οι σελίδες του Facebook με περισσότερους από 10 εκατομμύρια ακόλουθους τείνουν να χρησιμοποιούν περισσότερο εγγενές βίντεο και ως εκ τούτου, η μέση χρήση βίντεο αυξήθηκε κατά περισσότερο από 35% τους έξι μήνες της μελέτης.

(Forbes, Quintly)

15. Οι άνθρωποι παρακολουθούν βίντεο πέντε φορές περισσότερο από τις στατικές αναρτήσεις στο Facebook.

Οι μελέτες συμπεριφοράς χρηστών του Facebook έχουν δείξει ότι οι χρήστες βρίσκουν τα βίντεο πολύ πιο ελκυστικά από άλλες αναρτήσεις, κάτι που είναι ένας από τους λόγους για την αυξανόμενη δημοτικότητα λειτουργιών όπως τα βίντεο Facebook Live. Οι έμποροι, αλλά και οι απλοί χρήστες, μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το γεγονός για να βελτιώσουν το ποσοστό αφοσίωσης των μηνυμάτων τους.

(Tubular Insights)

16. Το 65% των ανθρώπων που παρακολουθούν τα πρώτα 3 δευτερόλεπτα ενός βίντεο παρακολουθούν τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα.

Το 45% συνεχίζει να παρακολουθεί έως και 30 δευτερόλεπτα. Εξαιτίας αυτού, είναι πολύ σημαντικό για τους marketers να συνδεθούν με το κοινό τους και να τραβήξουν την προσοχή του αμέσως. Μέτρα όπως εντυπωσιακές εικόνες και τίτλοι, εξέχουσες εικόνες τρόπου ζωής/προϊόντων και αναγνωρίσιμοι εκπρόσωποι είναι όλοι τρόποι για να κεντρίσετε το ενδιαφέρον των θεατών από την αρχή.

(Facebook)

17. Ο μέσος χρόνος προβολής ενός βίντεο στο Facebook είναι 10 δευτερόλεπτα.

Εάν ένας θεατής παρακολουθήσει ένα βίντεο στο Facebook για τουλάχιστον 3 δευτερόλεπτα, μετράει ως προβολή. Σε μια τέτοια περίπτωση, εάν οι θεατές παρακολουθήσουν τα βίντεό σας για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα, θα καταναλώσουν το περιεχόμενό σας και το αποτέλεσμα θα είναι μια θετική ατμόσφαιρα. Εάν λάβετε αυτόν τον μέσο όρο στο εύρος των 15 δευτερολέπτων, σημαίνει ότι τα βίντεό σας στο Facebook έχουν ένα εντυπωσιακό επίπεδο αφοσίωσης.

(Χώρα μάρκετινγκ)

18. Τα βίντεο στο Facebook με αριθμούς στους τίτλους τους έχουν περισσότερες προβολές κατά μέσο όρο.

Λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο κοινό μέρος της μανίας της καταχώρισης, αυτό είναι ένα από τα πιο αναμενόμενα γεγονότα βίντεο στο Facebook. Οι τίτλοι με φράσεις όπως “5 πράγματα”, “10 καλύτερα” και “20 τα περισσότερα” τείνουν να έχουν τρεις ή τέσσερις φορές περισσότερες εντυπώσεις. Ωστόσο, η μελέτη διαπίστωσε ότι για τις διαφημίσεις βίντεο στο Facebook, οι τίτλοι που ξεκινούν με “7 πράγματα” είχαν ακόμη καλύτερη απόδοση από αυτούς με “5” και “10”.

(Wochs)

19. Όλα τα πιο δημοφιλή βίντεο στο Facebook το 2017 ήταν τετράγωνα.

Αυτό είναι ένα έμμεσο σημάδι ότι η παρακολούθηση βίντεο σε κινητές συσκευές είναι πιο συχνή από ό,τι σε επιτραπέζιους ή φορητούς υπολογιστές. Τα τετράγωνα βίντεο (1:1) καταλαμβάνουν 78% περισσότερο χώρο στη ροή ειδήσεων για κινητά ενός χρήστη σε σχέση με τα οριζόντια βίντεο (16:9) και επομένως προβάλλονται πιο συχνά.

(Δυνατότητα κοινής χρήσης)

Facebook Video Business Statistics

20. Το Facebook χρησιμοποίησε το 24,5% όλων των διαφημίσεων βίντεο στις ΗΠΑ το 2018.

Αυτό το τεράστιο μερίδιο σχεδόν του ενός τετάρτου περιλαμβάνει το Instagram και αποτιμάται στα 6,81 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό καθιστά επίσης το Facebook την κορυφαία πλατφόρμα κοινωνικής διαφήμισης βίντεο στις ΗΠΑ. Οι τάσεις βίντεο του Facebook δείχνουν ότι αυτή η κυριαρχία θα συνεχιστεί στο ορατό μέλλον, με διψήφια πρόβλεψη ανάπτυξης μέχρι το 2020.

(eMarketer)

21. Τα παγκόσμια έσοδα από διαφημίσεις βίντεο του Facebook αναμένεται να φτάσουν τα 9,6 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2021.

Τα έσοδα από διαφημίσεις βίντεο του Facebook (χωρίς το Instagram) ήταν μόλις περίπου 674 εκατομμύρια ευρώ το 2015. Αυξήθηκαν σχεδόν 7 φορές στα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018. Αυτός ο εντυπωσιακός ρυθμός ανάπτυξης θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το 2021, όταν θα είναι πολύ κοντά στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

(Στατιστική)

22. Το Facebook ελέγχει σχεδόν το 87% των διαφημίσεων βίντεο κοινωνικών δικτύων στις ΗΠΑ.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το μάρκετινγκ βίντεο στο Facebook (μαζί με το Instagram) αντιπροσωπεύει τη μερίδα του λέοντος στη διαφήμιση του κοινωνικού δικτύου και στις ΗΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα του Facebook από βίντεο είναι μόνο περίπου το 30 τοις εκατό των συνολικών εσόδων του, ενώ τα έσοδα από διαφημίσεις βίντεο του Twitter και του Snapchat αντιπροσωπεύουν ήδη το 55-60 τοις εκατό των συνολικών εσόδων.

(eMarketer)

23. Το Facebook αύξησε τις μετρήσεις βίντεο κατά 150% σε 900% μεταξύ 2015 και 2016.

Το Facebook αύξησε τον μέσο χρόνο παρακολούθησης βίντεο, μια βασική μέτρηση για την προσέλκυση διαφημιζόμενων. Αντί να υπολογιστεί ο συνολικός χρόνος παρακολούθησης του βίντεο διαιρεμένος με τον συνολικό αριθμό των ατόμων που παρακολούθησαν το βίντεο, υπολογίστηκε ως ο συνολικός χρόνος παρακολούθησης του βίντεο διαιρεμένος με τον αριθμό των προβολών. Η αρχική εκτίμηση του Facebook ήταν ότι αυτό προκάλεσε μια διαφορά 60-80 τοις εκατό, αλλά νέα έγγραφα που δημοσιεύθηκαν το 2018 δείχνουν ότι αυτό θα μπορούσε να ήταν έως και 900 τοις εκατό. Αυτός ήταν ένας σημαντικός παράγοντας στο να επενδύσουν οι διαφημιστές περισσότερα χρήματα σε διαφημίσεις Facebook σε σύγκριση με το YouTube και άλλες πλατφόρμες. Ευτυχώς, τα στατιστικά στοιχεία προβολής βίντεο του Facebook είναι πλέον πιο αξιόπιστα καθώς η εταιρεία συνεργάζεται με τρίτες εταιρείες μετρήσεων και έχει συμφωνήσει σε ελέγχους από το Συμβούλιο Αξιολόγησης Μέσων.

Ανάγνωση:  Πώς να διορθώσετε γρήγορα το σφάλμα σύνδεσης με τον διακομιστή Apple ID;

(Wall Street Journal, The Verge)

24. Το 47% των καταναλωτών παρακολουθεί πιο συχνά διαφημίσεις βίντεο στο Facebook.

Φαίνεται επίσης ότι το υψηλότερο κόστος διαφήμισης στο Facebook δεν είναι αδικαιολόγητο. Για πρώτη φορά το 2018, το Facebook κέρδισε το YouTube, τον μακροχρόνιο ηγέτη της αγοράς, και έγινε η πλατφόρμα με τους περισσότερους ανθρώπους που παρακολουθούν διαφημίσεις βίντεο. Σε σύγκριση με το Facebook, μόνο το 41% ​​των καταναλωτών βλέπει διαφημίσεις βίντεο στο YouTube. Άλλες πλατφόρμες όπως το Instagram (8%), το Twitter (2%), το LinkedIn (2%) και το Snapchat (1%) έχουν πολύ χαμηλότερο μερίδιο.

(Προώθηση)

25. Το 71% των καταναλωτών βρίσκουν τις διαφημίσεις βίντεο στο Facebook σχετικές ή πολύ σχετικές.

Τα στατιστικά βίντεο του Facebook δείχνουν ότι η στόχευση διαφημίσεων στην πλατφόρμα έχει βελτιωθεί σημαντικά με τα χρόνια, παρέχοντας στους θεατές σχετικό περιεχόμενο πολύ πιο συχνά. Καθώς ο αριθμός των ατόμων που παρακολουθούν βίντεο στο Facebook αυξάνεται, οι διαφημίσεις τους προσεγγίζουν όλο και περισσότερο. Αυτό σημαίνει ότι η απόδοση επένδυσης (ROI) των διαφημίσεων βίντεο στο Facebook, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις μικρές επιχειρήσεις, θα συνεχίσει επίσης να βελτιώνεται.

(Προώθηση)

26. Πάνω από τα δύο τρίτα των εμπόρων στις ΗΠΑ προβάλλουν διαφημίσεις βίντεο στο Facebook.

Σύμφωνα με έρευνα του Απριλίου 2017, το 67% των εμπόρων στις ΗΠΑ χρησιμοποίησε διαφημίσεις βίντεο στο Facebook, σε σύγκριση με το 51% στο YouTube. Το 25% επενδύει σε διαφημίσεις βίντεο στο Twitter και το ίδιο ποσοστό στο Instagram. Το Facebook έχει νικήσει το YouTube στο δικό του παιχνίδι με όλες τις μετρήσεις και αν δεν είναι το νούμερο ένα παγκοσμίως, φαίνεται ότι θα είναι σύντομα.

(eMarketer)

27. Το 63% των επαγγελματιών του μάρκετινγκ στις ΗΠΑ σχεδίαζαν να αυξήσουν τις δαπάνες τους για διαφημίσεις βίντεο στο Facebook το 2018.

Το προηγούμενο απόσπασμα από στατιστικά βίντεο δεν σημαίνει ότι το Twitter και το Instagram αγνοούνται πλέον εντελώς. Αν και οι έμποροι είναι πιο σίγουροι για τις δαπάνες για περιεχόμενο βίντεο στο Facebook και στο YouTube (το 62% σχεδιάζει να αυξήσει τις δαπάνες στο YouTube), υπάρχουν αρκετοί (50-52%) που σχεδιάζουν να διαθέσουν περισσότερα χρήματα και σε αυτές τις πλατφόρμες. Είναι σαφές ότι οι διαφημίσεις βίντεο ξεπερνούν γενικά άλλες μορφές διαφήμισης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γεγονός που συμβάλλει σημαντικά στην άνοδο του λογισμικού ανάλυσης μάρκετινγκ που εστιάζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

(eMarketer)

28. Το 83% των εμπόρων στις ΗΠΑ εμπιστεύονται τις διαφημίσεις βίντεο στο Facebook για να αυξήσουν τις αγορές.

Με βάση τις προηγούμενες επιδόσεις, το Facebook κερδίζει επίσης την εμπιστοσύνη των περισσότερων εμπόρων στις ΗΠΑ για προβολές (87%), αφοσίωση (86%) και αγορές (83%). Συγκριτικά, τα αντίστοιχα στοιχεία για το YouTube είναι ελαφρώς χαμηλότερα στο 84%, 81% και 79%.

(eMarketer)

29. Οι έμποροι ξοδεύουν 20 φορές περισσότερα σε τηλεοπτικές διαφημίσεις από τα βίντεο του Facebook για να προσεγγίσουν μόνο το διπλάσιο κοινό.

Η απόδοση επένδυσης (ROI) των βίντεο του Facebook λαμβάνεται από μια μελέτη που συγκρίνει την κατανάλωση και την εμβέλεια των διαφημιστικών καμπανιών μεταξύ τηλεοπτικών βίντεο και βίντεο Facebook. Οι τηλεοπτικές διαφημίσεις εξακολουθούν να είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους για πολλούς επαγγελματίες του μάρκετινγκ για να προβάλουν τις καμπάνιες τους, αλλά η έρευνα δείχνει ότι ακόμη και με 20 φορές επένδυση, η εμβέλεια των εμπόρους του μάρκετινγκ στην τηλεόραση είναι λίγο υπερδιπλάσια από αυτή των διαφημίσεων βίντεο στο Facebook. Η μέση τιμή ανά αποκτημένο χρήστη είναι σημαντικά χαμηλότερη στο Facebook.

(Μάθετε το μάρκετινγκ περιεχομένου με τον Tomislav Horvat)

30. Οι προβολές επώνυμου περιεχομένου βίντεο στο Facebook αυξήθηκαν κατά 258% μεταξύ 2016 και 2017.

Το περιεχόμενο που χορηγείται είναι ένας έξυπνος τρόπος για να προσελκύσετε θεατές, καθώς αυτού του είδους τα βίντεο είναι συνήθως πιο ελκυστικά από τις διαφημίσεις μόνο. Χάρη στις προσπάθειες των επωνυμιών να κάνουν το περιεχόμενό τους άξιο παρακολούθησης για το κοινό-στόχο τους, τα στατιστικά στοιχεία των επιχειρήσεων του Facebook δείχνουν μια τεράστια αύξηση της τηλεθέασης των χορηγούμενων ή επώνυμων βίντεο στην πλατφόρμα. Η αντίστοιχη αύξηση στο YouTube ήταν 99%.

(Tubular Insights)

31. Για επώνυμα βίντεο, οι εταιρείες πολυμέσων συγκεντρώνουν 2,5Χ προβολές σε σύγκριση με τους influencers, με την ψυχαγωγία να είναι το πιο δημοφιλές είδος.

Το 71% των επώνυμων προβολών βίντεο που δημιουργήθηκαν στο Facebook μεταξύ 2016 και 2017 ήταν από εταιρείες πολυμέσων, σε σύγκριση με το 29% για τα βίντεο με επηρεαστές. Οι εταιρείες πολυμέσων διατήρησαν σταθερό προβάδισμα έναντι των influencers κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Όσον αφορά τα είδη επώνυμου περιεχομένου, η ψυχαγωγία είναι μακράν η πιο δημοφιλής, ακολουθούμενη από αθλήματα, φαγητό και ποτό, άνθρωποι και blogs, μουσική και χορός κ.λπ.

(Facebook, Tubular Insights)

32. Οι διαφημίσεις βίντεο στο Facebook κοστίζουν κατά μέσο όρο το 10% της τιμής των διαφημίσεων καρουζέλ ή μεμονωμένης εικόνας.

Οι καμπάνιες βίντεο στο Facebook κατά μέσο όρο κοστίζουν μεταξύ 0,15 και 0,50 $ ανά κλικ, ενώ οι μεμονωμένες διαφημίσεις με εικόνα κοστίζουν συνήθως 2,00 $ ή περισσότερο για το ίδιο κοινό. Τα βίντεο έχουν χαμηλότερο CPC επειδή έχουν υψηλότερο μερίδιο προβολών. Εάν είστε μια μικρή επιχείρηση που δεν διαθέτει τον προϋπολογισμό για να δημιουργήσει τη δική σας διαφήμιση βίντεο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία ενσωματωμένα στην πλατφόρμα του Facebook για να δημιουργήσετε προβολές διαφανειών προϊόντων και υπηρεσιών και να τα χρησιμοποιήσετε ως περιεχόμενο βίντεο.

Ανάγνωση:  Διασφάλιση ασφάλειας δεδομένων με την υποστήριξη NetSuite για επιχειρήσεις

(WordStream)

33. Το 47% της συνολικής αξίας μιας διαφημιστικής καμπάνιας βίντεο στο Facebook δημιουργείται σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα.

Αυτό το σημείο δεδομένων στατιστικών βίντεο στο Facebook σημαίνει ότι ακόμα κι αν οι θεατές παρακολουθήσουν μόνο ένα κλάσμα της συνολικής διαφήμισης, η ανάκληση διαφήμισης, η αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας και η πρόθεση αγοράς θα αυξηθούν. Η αξία της καμπάνιας αυξάνεται συνεχώς όσο περισσότερο προβάλλεται η διαφήμιση, αλλά ακόμα κι αν οι θεατές δεν βλέπουν καθόλου τη διαφήμιση, αλλά βλέπουν μόνο μια εμφάνιση, η οποία υπολογίζεται ως στατική διαφήμιση, εξακολουθεί να τους επηρεάζει. Αυτό σημαίνει επίσης ότι οι έμποροι πρέπει να κοιτάξουν πέρα ​​από τις εμφανίσεις για να μετρήσουν τη συνολική αξία μιας καμπάνιας.

(Facebook)

34. Οι διαφημίσεις βίντεο Facebook με πρώτο το κινητό παρουσιάζουν την επωνυμία σας με τον σωστό τρόπο στο 59% των περιπτώσεων.

Τα στατιστικά βίντεο του Facebook δείχνουν ότι μια εξαιρετική εισαγωγή είναι σύντομη και γλυκιά. Λόγω της μικρής διάρκειάς τους και της ικανότητάς τους να κάνουν τα μαγικά τους σιωπηλά, αυτές οι διαφημίσεις είναι η καλύτερη επιλογή για να προσελκύσουν την επωνυμία σας. Οι διαφημίσεις που είναι προσαρμοσμένες για χρήση σε κινητά έχουν ισχυρά υποβοηθούμενη απόδοση επιστροφής, αλλά συνήθως έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, έχουν καλά αποτελέσματα στο 44% των περιπτώσεων, αλλά λόγω της μεγαλύτερης διάρκειας, ο χρόνος προβολής τους είναι μικρότερος. Οι παραδοσιακές αφηγήσεις δεν λειτουργούν το ίδιο καλά (38%) επειδή δεν παρουσιάζουν την επωνυμία τους στα πρώτα δευτερόλεπτα.

(Facebook)

35. Οι διαφημίσεις βίντεο διάρκειας άνω των 15 δευτερολέπτων έχουν πολύ υψηλότερο ποσοστό εγκατάλειψης από τις μικρότερες διαφημίσεις βίντεο.

Η έρευνα του Facebook για τις διαφημίσεις σε ροή έδειξε ότι οι άνθρωποι έχουν πολύ μικρή ανοχή στις μεγάλες διαφημίσεις. Επίσης, η παύση περιεχομένου για την εμφάνιση διαφημίσεων είναι πιο αποδεκτή από τους θεατές, εάν το βίντεο είναι αρκετά μεγάλο. Αυτές οι πληροφορίες οδήγησαν το Facebook να περιορίσει τη διάρκεια της διαφήμισης σε ροή στα 15 δευτερόλεπτα και να τοποθετήσει διαφημίσεις σε βίντεο διάρκειας τουλάχιστον 3 λεπτών.

(Facebook)

36. Η ανάκληση επωνυμίας είναι 23% υψηλότερη για τις διαφημίσεις βίντεο στο Facebook, εάν η επωνυμία εμφανίζεται στα πρώτα τρία δευτερόλεπτα.

Αποδεικνύεται ότι όταν μια επωνυμία εκτίθεται σε μια διαφήμιση, έχει σημαντική επίδραση στην υποβοηθούμενη ανάκληση. Σε σύγκριση με διαφημίσεις που δεν παρουσιάζουν καθόλου την επωνυμία, η εισαγωγή της σε 4 δευτερόλεπτα ή αργότερα αυξάνει την ανάκληση της επωνυμίας κατά 13%. Αλλά αν η επωνυμία εμφανιζόταν στην ίδια διαφήμιση μέσα στα πρώτα τρία δευτερόλεπτα, η ανάκληση επωνυμίας αυξήθηκε κατά 23%.

(Facebook)

37. Οι χρήστες του Facebook παρακολουθούν διαφημίσεις 5 φορές περισσότερο όταν παρακολουθούν βίντεο επίτηδες.

Σύμφωνα με εσωτερική έρευνα του Facebook Πως Η ποσότητα περιεχομένου που καταναλώνουν οι άνθρωποι, τι σημαίνει αυτό για τη διαφήμιση, ποικίλλει ανάλογα με το περιβάλλον. Για παράδειγμα, στη ροή ειδήσεων, οι άνθρωποι βρίσκονται σε λειτουργία αναζήτησης και συντονίζονται πολλές φορές την ημέρα και δεν αφιερώνουν πολύ χρόνο σε περιεχόμενο (συμπεριλαμβανομένων των διαφημίσεων). Από την άλλη πλευρά, στο Facebook Watch, οι χρήστες σκοπεύουν να καταναλώσουν περιεχόμενο και είναι ανοιχτοί στην παρακολούθηση διαφημίσεων μεγαλύτερης διάρκειας. Αυτό το στατιστικό στοιχείο χρηστών του Facebook έχει ισχυρό αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο οι έμποροι χρησιμοποιούν τις διαφημίσεις σε διαφορετικά περιβάλλοντα.

(Facebook)

38. Τα άτομα ηλικίας 18-24 ετών αφιερώνουν το 75% της προσοχής τους σε διαφημίσεις βίντεο στο Facebook σε σύγκριση με χρήστες ηλικίας 65+.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, π.χ. ΠΟΥ η παρακολούθηση μιας διαφήμισης βίντεο αλλάζει επίσης τις καταναλωτικές συνήθειες. Οι νεότεροι χρήστες είναι γνωστοί για το χαμηλότερο εύρος προσοχής και την εκτέλεση πολλαπλών εργασιών. Αυτό μειώνει την προσοχή τους κατά την αναπαραγωγή διαφημίσεων βίντεο. Η ποσότητα της προσοχής φαίνεται να αυξάνεται με την ηλικία των χρηστών.

(Facebook)

39. Οι διαφημίσεις βίντεο στο Facebook με λεζάντες αυξάνουν τον χρόνο προβολής κατά 12% κατά μέσο όρο.

Οι χρήστες του Facebook δίνουν προσοχή στους υπότιτλους που χρησιμοποιούν οι διαφημιστές στις διαφημίσεις τους, ειδικά επειδή οι περισσότερες διαφημίσεις παίζονται χωρίς ήχο. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία διαφήμισης στο Facebook, οι διαφημιστές έχουν αναφέρει αύξηση έως και 25 τοις εκατό στον χρόνο παρακολούθησης. Εξαιτίας αυτού, είναι σημαντικό οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ να δίνουν τόση προσοχή σε αυτήν την πτυχή των διαφημίσεων βίντεο στο Facebook όσο και στην πραγματική διαφήμιση. Το εργαλείο αυτόματων υποτίτλων του Facebook είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε αποτελεσματικούς υπότιτλους.

(Facebook)

συμπέρασμα

Με βάση αυτά τα στατιστικά βίντεο του Facebook, η πλατφόρμα έχει αναδειχθεί ως σκληρός ανταγωνιστής του YouTube όσον αφορά τη συνεισφορά βίντεο και έχει ξεπεράσει ακόμη και την Google σε πολλές σημαντικές μετρήσεις. Η διαφήμιση βίντεο είναι ένας τομέας όπου το Facebook είναι ο ξεκάθαρος ηγέτης, με την απήχηση και την ακριβή στόχευση που εγγυάται υψηλή απόδοση επένδυσης (ROI) για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ. Ωστόσο, οι έμποροι πρέπει να είναι προσεκτικοί σχετικά με τη βελτιστοποίηση για κινητά και τη σωστή τοποθέτηση CTA, εάν θέλουν πραγματικά να έχουν βέλτιστες αποδόσεις από τη διαφήμιση βίντεο στο Facebook.