Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Στατιστικά αφοσίωσης πελατών

Σε έναν κόσμο γεμάτο από εταιρείες που προσφέρουν ανταγωνιστικά προϊόντα και ξεπερνούν η μία την άλλη, το να επιστρέφουν οι πελάτες δεν είναι πλέον προαιρετικό – είναι κρίσιμο για την επιβίωση της επιχείρησής σας. Γι’ αυτό, συγκεντρώσαμε μια λίστα με τα πιο σημαντικά στατιστικά στοιχεία αφοσίωσης για να σας δώσουμε μια ιδέα για τα προγράμματα αφοσίωσης, τι μπορούν να κάνουν για την επωνυμία σας εάν χρησιμοποιηθούν σωστά και πώς μπορείτε να τα ενσωματώσετε στη συνολική επιχειρηματική στρατηγική σας. Μείνετε λοιπόν μαζί μας καθώς εξερευνούμε τι κάνει τους πελάτες πιστούς.

Στατιστικά πίστης πελατών (επιλογή προμηθευτή)

  • Περίπου το 61% των πελατών κάνει πολλές εξαιρέσεις μόνο και μόνο για να αγοράσει από πιστές μάρκες.
  • Σχεδόν το 75% των πελατών θα άλλαζε επωνυμία με καλύτερο πρόγραμμα αφοσίωσης.
  • Κάθε πελάτης είναι μέλος κατά μέσο όρο 14,8 προγραμμάτων επιβράβευσης.
  • Περίπου το 52,3% των πιστών πελατών στις ΗΠΑ θα συμμετείχαν σε προγράμματα επιβράβευσης.
  • Για το 96% των καταναλωτών, η εξυπηρέτηση πελατών διαδραματίζει βασικό ρόλο στην αφοσίωση της επωνυμίας.
  • Περίπου το 57% των Βορειοαμερικανών χρησιμοποιούν προγράμματα αφοσίωσης και τα χρησιμοποιούν στις κινητές συσκευές τους.
  • Περίπου το 78% των πελατών αναμένει επέκταση των προγραμμάτων επιβράβευσης πιστότητας λόγω του COVID-19.

Μερικά βασικά στατιστικά στοιχεία αφοσίωσης πελατών

1. Η ανάπτυξη της αγοράς του προγράμματος πίστης προβλέπεται να είναι 5-6% το 2017-2022.

Η αγορά προγραμμάτων πίστης εκτιμήθηκε ότι θα φτάσει τα 215-216 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 και θα αυξηθεί με CAGR 5-6%. Επιπλέον, μέχρι το 2020, η αγορά διαχείρισης πίστης παγκοσμίως επρόκειτο να φτάσει τα 184-186 δισεκατομμύρια δολάρια.

(Μπέρε)

2. Περίπου το 50% των πελατών λιανικής έχουν εγκαταλείψει μια επωνυμία στην οποία ήταν πιστή επειδή δεν ανταποκρίνονταν στις ανάγκες τους.

Αν και οι πελάτες λιανικής τείνουν να είναι πιο πιστοί στις επωνυμίες από τον μέσο καταναλωτή, αυτή η εμπιστοσύνη εξακολουθεί να συνοδεύεται από πολλούς περιορισμούς. Κατά συνέπεια, εάν μια επωνυμία δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών, περίπου οι μισοί από αυτούς δεν διστάζουν να πάνε σε έναν ανταγωνιστή, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία για την αφοσίωση των καταναλωτών.

Πίνακας περιεχομένων

(Αμέσως)

3. Το 55% των ανθρώπων δεν εμπιστεύονται τις εταιρείες από τις οποίες ψωνίζουν όσο παλιά.

Οι διαφημίσεις που προέρχονται απευθείας από την εταιρεία απολαμβάνουν πολύ λιγότερη εμπιστοσύνη από πριν. Σήμερα, οι πελάτες είναι πιο δεκτικοί σε συστάσεις από φίλους και μέλη της οικογένειας που είναι πιστά σε ορισμένες μάρκες. Για παράδειγμα, το 81% των καταναλωτών εμπιστεύεται αυτή την ομάδα περισσότερο από τις συμβουλές από εταιρείες. Από την άλλη πλευρά, το 65% δεν εμπιστεύεται τα δελτία τύπου, το 69% δεν εμπιστεύεται τις διαφημίσεις και το 71% δεν εμπιστεύεται τις διαφημίσεις που χορηγούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

(HubSpot)

4. Περίπου το 61% των πελατών θα ξεφύγουν από το δρόμο τους μόνο και μόνο για να αγοράσουν από μάρκες στις οποίες είναι πιστοί.

Οι επωνυμίες που επιτυγχάνουν ισχυρή πίστη με τους πελάτες τους ευδοκιμούν σε πιο συχνές και υψηλότερης αξίας αγορές. Για παράδειγμα, όταν εξετάζουμε στατιστικά στοιχεία αφοσίωσης πελατών, περίπου το 60% των καταναλωτών αγοράζουν πιο συχνά από μια εταιρεία στην οποία αισθάνονται πιστοί. Αυτός ο αριθμός αυξάνεται στο 70 τοις εκατό αν κοιτάξετε τους millennials. Το 50% των πιστών πελατών αγοράζει περισσότερα προϊόντα από ό,τι άλλο.

(Αμέσως)

5. Οι πελάτες που έχουν αναπτύξει μια συναισθηματική σχέση με μια επωνυμία έχουν 306% υψηλότερη αξία ζωής.

Αυτοί οι άνθρωποι που συνδέονται συναισθηματικά με την επωνυμία προσθέτουν τη μεγαλύτερη αξία στα συνολικά έσοδα. Συγκεκριμένα, αυτοί οι πελάτες ξοδεύουν 699 $ ετησίως με την εταιρεία, ενώ μόνο οι ικανοποιημένοι πελάτες ξοδεύουν 275 $. Οι πελάτες που επενδύουν συναισθηματικά έχουν 71% περισσότερες πιθανότητες να προτείνουν μια επωνυμία, σε σύγκριση με ένα μέσο όρο 45%, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία αφοσίωσης.

(HubSpot)

6. Οι απροσδόκητες ανταμοιβές είναι ο λόγος για τον οποίο το 60% των πελατών που ερωτήθηκαν από τη SAP είναι πιστοί στην επωνυμία.

Στους ανθρώπους αρέσουν οι εκπλήξεις, ειδικά αν είναι μια δωροκάρτα για ένα προϊόν που τους αρέσει ή μια έκπτωση σε μια υπηρεσία που σκέφτονται. Τα στατιστικά στοιχεία αφοσίωσης πελατών δείχνουν ότι αυτές οι μικρές εκπλήξεις αυξάνουν την πίστη των καταναλωτών για μια συγκεκριμένη μάρκα. Για αναφορά, η Porsche Design είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς να το κάνετε – για την 40η επέτειό της, η εταιρεία έδωσε κάρτες Touchcode που ξεκλείδωσαν ένα βίντεο που οδήγησε περαιτέρω σε εξατομικευμένα κουπόνια με έκπτωση 10%.

(κωδικός αφής)

7. Το 75% των πελατών θα άλλαζε επωνυμία για ένα καλύτερο πρόγραμμα αφοσίωσης.

Οι εταιρείες που θέλουν να βάλουν τους πελάτες τους πρώτους πρέπει να εργαστούν για την ανάπτυξη καλύτερων προγραμμάτων αφοσίωσης. Διαφορετικά, τα στατιστικά του προγράμματος αφοσίωσης σε μια μελέτη της KPMG δείχνουν ότι οι πελάτες έχουν αρχίσει να εξατμίζονται. Ωστόσο, δεν αρκεί μόνο η ύπαρξη ενός προγράμματος αφοσίωσης, καθώς η ίδια μελέτη δείχνει ότι το 60% των καταναλωτών συμφωνεί ότι τα προγράμματα αφοσίωσης είναι πολύ δύσκολο να συμμετάσχουν, καθώς και να κερδίζουν ανταμοιβές.

Ανάγνωση:  EMULE SERVER ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 Ενημερωμένη λίστα

(Cicion PR Newswire)

8. Το 58,7% των χρηστών του Διαδικτύου παγκοσμίως θεωρούν τους πόντους αφοσίωσης/ανταμοιβής ως το πιο πολύτιμο μέρος της εμπειρίας αγορών τους.

Μια μελέτη του 2019 από την πλατφόρμα iVend Retail δείχνει ότι οι πελάτες λατρεύουν τις ανταμοιβές τους και τη συμμετοχή στο πρόγραμμα επιβράβευσης λιανικής. Κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην έκθεση, μόνο μετά το γρήγορο και εύκολο checkout (83%), δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία αφοσίωσης πελατών. Η τρίτη θέση με 56,7% πηγαίνει σε δωρεάν και εύκολες επιστροφές. Η παραλαβή/κλικ και η παραλαβή από το κατάστημα ήταν τέταρτη με 44,3%. Οι προσωπικές προσφορές, η εμπειρία και η επικοινωνία κατέλαβαν την πέμπτη θέση με 37,1% των πελατών. Τέλος, το 17,7% των πελατών εκτίμησε περισσότερο τις τεχνολογίες AR (εικονικά καμαρίνια και αγορές με φωνητική υποστήριξη).

(eMarketer)

9. Ο μέσος πελάτης είναι μέλος σχεδόν 15 προγραμμάτων επιβράβευσης.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι συνδρομές είναι ενεργές. Ο μέσος πελάτης είναι ενεργός μόνο σε 6,7 προγράμματα επιβράβευσης, παρόλο που είναι μέλη σε περίπου 14,8, επιβεβαιώνουν τα στατιστικά του προγράμματος αφοσίωσης.

(δεσμός)

10. Το τμήμα ταινιών έχει τα πιο ικανοποιημένα μέλη του προγράμματος επιβράβευσης στο 50%.

Αρκετοί τομείς έχουν ένα δίκαιο μερίδιο πολύ ικανοποιημένων πελατών αφοσίωσης – το 46% των πελατών είναι ευχαριστημένοι με το πρόγραμμα επιβράβευσης πιστωτικών καρτών τους, το 45% λατρεύουν τις ανταμοιβές τους όταν λαμβάνουν βενζίνη και ο ίδιος αριθμός είναι ευχαριστημένος με την αφοσίωση στη γραμμή κρουαζιέρας. Τα προγράμματα επιβράβευσης για ψώνια παντοπωλείου και φαγητό παρέχουν το 44 τοις εκατό των ικανοποιημένων καταναλωτών.

(δεσμός)

11. Περίπου το 40% των πελατών στις ΗΠΑ συμμετέχουν και χρησιμοποιούν ενεργά προγράμματα επιβράβευσης για τοπικά καταστήματα.

Τα στατιστικά στοιχεία επιβράβευσης σούπερ μάρκετ δείχνουν επίσης ότι περίπου το 27% θα εγγραφόταν εάν το c-κατάστημα της επιλογής του διέθετε πρόγραμμα επιβράβευσης. Ένα άλλο 16% επιβεβαίωσε ότι το c-store του έχει πρόγραμμα επιβράβευσης, αλλά δεν ήταν μέλη. Περίπου το 10% θα αρνούνταν να εγγραφούν ακόμα κι αν το είχε το κατάστημά τους. Τέλος, το 7% ανέφερε ότι εγγράφηκε αλλά δεν το χρησιμοποίησε.

(Στατιστική)

12. Περίπου το 52,3% των πιστών πελατών στις ΗΠΑ θα συμμετείχαν σε προγράμματα επιβράβευσης.

Σύμφωνα με έρευνα, οι πελάτες είναι περισσότερο από πρόθυμοι να καταβάλουν προσπάθεια για τις μάρκες στις οποίες είναι πιστοί. Το 60% θα συνιστούσε τη μάρκα σε φίλους και συγγενείς, ενώ το 39,4% θα ξόδευε περισσότερα χρήματα για το προϊόν παρά τις φθηνότερες επιλογές αλλού.

(Yotpo)

Στατιστικά επιβράβευσης επωνυμίας

13. Σχεδόν 9 στους 10 Αμερικανούς καταναλωτές προτιμούν την Amazon έναντι ενός ανταγωνιστή.

Έρευνες πιστότητας πελατών δείχνουν ότι ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου με έδρα το Σιάτλ εμπνέει σημαντική αφοσίωση στην επωνυμία, με το 89% των καταναλωτών των ΗΠΑ να λένε ότι είναι πιο πιθανό να αγοράσουν από την Amazon παρά από τους ανταγωνιστές. Το ποσοστό των Prime μελών της εταιρείας είναι ακόμη υψηλότερο (96%). Και δεν τελειώνει εδώ – τα δύο τρίτα των καταναλωτών θα ξεκινούσαν την αναζήτησή τους για προϊόντα σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα αγορών, ενώ το 95% είναι ικανοποιημένο με τα αποτελέσματα αναζήτησης, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία αφοσίωσης πελατών της Amazon.

(CSA)

14. Η αφοσίωση στην επωνυμία της Apple έφτασε στο ιστορικό υψηλό του 92 τοις εκατό το 2021.

Το iPhone 12, που κυκλοφόρησε το 2020, πιστώνεται με αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα, το οποίο φάνηκε στην τελευταία έρευνα πιστότητας επωνυμίας της SellCell, η οποία επικεντρώνεται σε μεγάλους προμηθευτές τηλεφώνων. Στην πραγματικότητα, η θέση της Apple είναι τόσο καλή που μπορεί να χρησιμεύσει ως απόδειξη της αφοσίωσης των πελατών. Το 2019, η αφοσίωση των κατασκευαστών iPhone ήταν 90,5%, η οποία εξακολουθεί να είναι αρκετά υψηλή σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία αφοσίωσης πελατών της Apple. Η αφοσίωση του πλησιέστερου ανταγωνιστή της Samsung, εν τω μεταξύ, μειώθηκε από 85,7% το 2019 σε 74% το 2021.

Ανάγνωση:  Πώς να δημιουργήσετε ένα διαμέρισμα στα Windows 11

(Περισσότερο)

15. Το πρόγραμμα επιβράβευσης Chick-fil-A έχει πάνω από 13 εκατομμύρια ενεργά μέλη.

Η Chick-fil-A είναι μια αμερικανική αλυσίδα γρήγορου φαγητού που πουλάει περισσότερο κατά μέσο όρο από τα KFC και McDonalds. Το πρόγραμμα επιβράβευσης Chick-fil-A One είναι τόσο δημοφιλές που αποφάσισαν να προσφέρουν σε έναν πιστό πελάτη δωρεάν γεύματα για όλη τους τη ζωή. Αν και ο εν λόγω πελάτης ήταν στην πραγματικότητα 100 ετών, αυτό αύξησε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας της εταιρείας. Στην πραγματικότητα, λέει πολλά για τη χρήση της αφοσίωσης των πελατών στις στρατηγικές μάρκετινγκ.

(καραμέλα)

16. Μέχρι το 2020, το πρόγραμμα Starbucks Rewards είχε 19,3 εκατομμύρια μέλη.

Η εταιρεία καφέ κυριαρχεί στην αγορά όσον αφορά την εμπειρία των πελατών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν είναι περίεργο που πολλές εταιρείες προσπάθησαν να μιμηθούν το σύστημα ανταμοιβής του, το οποίο έχει γίνει ένα από τα πιο ορατά παραδείγματα προγραμμάτων επιβράβευσης. Σύμφωνα με τα στατιστικά επιβράβευσης των Starbucks, το πρόγραμμα επιβράβευσης της αλυσίδας καφέ αντιπροσωπεύει το 50% του τζίρου της. Ακόμη και κατά τη διάρκεια του κλεισίματος που προκλήθηκε από την πανδημία, η Starbucks αντέδρασε γρήγορα και προσάρμοσε τις δραστηριότητές της, βελτιώνοντας την προσφορά της για κινητά.

(Σχηματισμός)

17. Τα μέλη του προγράμματος επιβράβευσης Beauty Insider της Sephora αντιπροσωπεύουν το 80% των ετήσιων εσόδων της εταιρείας.

Η Sephora διαθέτει ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα αφοσίωσης, με 25 εκατομμύρια πιστά μέλη που δημιουργούν το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων της εταιρείας κάθε χρόνο. Ο τρόπος που λειτουργεί είναι ότι οι πελάτες κερδίζουν πόντους ανταμοιβής για κάθε αγορά που κάνουν. Δεδομένου ότι τα προϊόντα Sephora δεν είναι φθηνά, αυτό το πρόγραμμα βοηθά στην εξισορρόπηση αυτού με εκπτώσεις και δωροκάρτες.

(Shopify)

Στατιστικά στρατηγικής μάρκετινγκ αφοσίωσης

18. Οι τάσεις του προγράμματος επιβράβευσης δείχνουν ότι το 95% των εμπόρων λιανικής που χρησιμοποιούν παραδοσιακά προγράμματα αφοσίωσης σκέφτονταν να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα premium το 2021.

Τα προγράμματα ανταμοιβής Premium που απευθύνονται σε καταναλωτές συνήθως χρεώνουν τα μέλη με ένα τέλος συμμετοχής. Αυτοί οι πελάτες αντιμετωπίζονται ως αποκλειστικοί και λαμβάνουν άμεσα οφέλη που αυξάνουν τη δέσμευσή τους προς την εταιρεία. Μια μελέτη B2B του 2021 δείχνει ότι το 88% των πελατών είναι ικανοποιημένοι με τα πρόσθετα οφέλη ενός προγράμματος πιστότητας premium.

(Clarus Commerce)

19. Για το 96% των ερωτηθέντων καταναλωτών, η εξυπηρέτηση πελατών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή της αφοσίωσης στην επωνυμία.

Τα στατιστικά στοιχεία πιστότητας επωνυμίας δείχνουν μια άμεση σχέση μεταξύ της εξυπηρέτησης πελατών και της αφοσίωσης. Έτσι, για να αυξηθεί η αφοσίωση των πελατών, οι έμποροι πρέπει να επικεντρωθούν περισσότερο στην εξυπηρέτηση πελατών ως βασικό ενδιαφερόμενο μέρος στη στρατηγική διατήρησης πελατών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό ατόμων που θεωρούν σημαντική την εξυπηρέτηση πελατών στην απόφασή τους να είναι πιστοί σε μια επωνυμία (69%).

(Microsoft)

20. Η CAC των εταιρειών B2B και B2C αυξήθηκε κατά 50% την τελευταία πενταετία.

Το CAC είναι σύντομο για το κόστος απόκτησης πελατών και μπορούμε να το δούμε με βάση το κανάλι που χρησιμοποιήθηκε στην απόκτηση. Για παράδειγμα, το πληρωμένο CAC είναι υψηλότερο από το μάρκετινγκ περιεχομένου, αλλά το τελευταίο μειώνει γρήγορα το χάσμα. Είναι μία από τις τάσεις αφοσίωσης πελατών που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την ανάπτυξη στρατηγικών μάρκετινγκ. Ειδικά όταν είναι ένας τρόπος να αποκτήσεις νέους πελάτες και να σώσεις παλιούς, διατηρώντας παράλληλα σταθερό το κόστος μάρκετινγκ.

Ανάγνωση:  8 τρόποι για να αυξήσετε το ποσοστό αφοσίωσης στο LinkedIn

(Κέρδος καλά)

Στατιστικά στοιχεία και τάσεις The Future of Loyalty Programs

21. Περίπου το 57% των Βορειοαμερικανών χρησιμοποιούν προγράμματα αφοσίωσης και τα χρησιμοποιούν στις φορητές συσκευές τους.

Εν τω μεταξύ, το 58% των πελατών είναι λιγότερο πρόθυμοι να κατεβάσουν μια εφαρμογή για να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα επιβράβευσης. Στη συνέχεια, το 79% προτιμά προγράμματα που δεν απαιτούν τη χρήση πραγματικής κάρτας. Και τα δύο έχουν μεγάλη αντίθεση, αλλά τα προγράμματα για κινητά και τα προγράμματα επιβράβευσης είναι μία από τις πιο σημαντικές τάσεις στα προγράμματα αφοσίωσης.

(PYMNTS)

22. Περίπου το 78% των πελατών αναμένει επέκταση των προγραμμάτων επιβράβευσης πιστότητας λόγω του COVID-19.

Η παγκόσμια πανδημία έχει επηρεάσει τη συμπεριφορά των καταναλωτών, με αποτέλεσμα μια τεράστια αλλαγή στο διαδίκτυο. Υπήρξε επίσης ένας από τους κύριους δημιουργούς προγραμμάτων αφοσίωσης. Μια μελέτη της McKinsey δείχνει ότι το 35% των πελατών έχει δοκιμάσει μια νέα μάρκα από την αρχή της πανδημίας, ενώ το 77% έχει υιοθετήσει νέα αγοραστική συμπεριφορά. Ταυτόχρονα, τα προγράμματα premium δημιουργούν την κατάλληλη διαφοροποίηση και παρέχουν άμεσα οφέλη στους πελάτες που τους ενθαρρύνουν να ξοδεύουν περισσότερα και συνηγορούν υπέρ της εταιρείας.

(Clarus Commerce)

23. Πάνω από το 56% των προγραμμάτων αφοσίωσης περιλαμβάνουν μηχανικούς παιχνιδιών.

Η «παιχνιδιοποίηση» των προγραμμάτων πιστότητας προσφέρει στις επωνυμίες την ευκαιρία να δημιουργήσουν καλύτερες εμπειρίες για τους καταναλωτές. Το gamification αντιπροσωπεύει στην πραγματικότητα αντίστροφες μετρήσεις, καθορισμό στόχων και εικονικές ανταμοιβές. Τα στατιστικά στοιχεία αφοσίωσης πελατών δείχνουν ότι τέτοια προγράμματα επιβράβευσης διπλασιάζουν την απόλαυση των καταναλωτών. Στην πραγματικότητα, το 53% των μελών που ερωτήθηκαν για αυτό το θέμα λέει ότι η μηχανική των παιχνιδιών το κάνει πιο ευχάριστο και το 81% χρησιμοποιεί υπάρχοντες μηχανισμούς παιχνιδιών σε προγράμματα αφοσίωσης.

(δεσμός)

Συμπέρασμα

Σε αυτό το άρθρο, καλύψαμε ορισμένα βασικά στατιστικά στοιχεία σχετικά με τα προγράμματα αφοσίωσης και τη σημασία τους για τις επιχειρήσεις σήμερα, μαζί με μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία αφοσίωσης πελατών. Όπως μπορείτε να δείτε, η ποιότητα των προϊόντων είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό, αλλά η εμπειρία που προσφέρει η μάρκα δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Προσωπική εμπειρία, ανταμοιβές, δώρα – όλα θα πρέπει να εφαρμοστούν για να αυξηθεί η αφοσίωση, κρατώντας τους πελάτες να επιστρέφουν για περισσότερα.

Συχνές ερωτήσεις για την αφοσίωση πελατών

Γιατί είναι σημαντική η αφοσίωση των πελατών;

Η αφοσίωση των πελατών είναι ένας βασικός παράγοντας που βοηθά τις επωνυμίες να διατηρήσουν τη βάση των πελατών τους. Ένα καθιερωμένο πρόγραμμα πιστότητας βοηθά την εταιρεία να διατηρήσει τους πελάτες της, αλλά και να προσελκύσει νέους, να μειώσει το κόστος, να αυξήσει τα κέρδη και να μειώσει τον κύκλο εργασιών. Τα στατιστικά στοιχεία επιβράβευσης δείχνουν ότι οι επαναλαμβανόμενοι πελάτες ξοδεύουν κατά μέσο όρο 67% περισσότερο μεταξύ του 31ου και του 36ου μήνα συμμετοχής στο πρόγραμμα αφοσίωσης σε σύγκριση με τους πρώτους 0-6 μήνες.

Πόσα περισσότερα ξοδεύουν οι πιστοί πελάτες;

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία διατήρησης πελατών, κοστίζει πέντε φορές περισσότερο η προσέλκυση και η διατήρηση νέων πελατών παρά η διατήρηση υπαρχόντων πελατών. Ένας πιστός πελάτης ξοδεύει 31% περισσότερα ανά αγορά από έναν νέο πελάτη και είναι 50% πιο πιθανό να αγοράσει νέα προϊόντα από την ίδια επωνυμία.

Πόσο μεγάλη είναι η αγορά πίστης;

Η παγκόσμια αγορά προγραμμάτων επιβράβευσης εκτιμάται ότι είναι περίπου 215-216 δισεκατομμύρια δολάρια, με προβλεπόμενο CAGR 5-6% από το 2017 έως το 2022, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία πιστότητας.