Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Στατιστικά απομακρυσμένης εργασίας

Πριν από την πανδημία, η εξ αποστάσεως εργασία ήταν ένα όφελος που πρόσφεραν στους υπαλλήλους τους μερικές από τις πιο καινοτόμες εταιρείες. Από την πανδημία, έχει γίνει παγκόσμια πραγματικότητα. Το έτος 2020 ανάγκασε τους εργοδότες σε αυτήν την επαναστατική αλλαγή και οι «συνέπειες» θα αντηχούν πολύ στο μέλλον. Είναι αλήθεια ότι πολλοί χρειάστηκε να κάνουν σοβαρές αλλαγές τεχνολογικά για να καταστεί δυνατή αυτή η μετάβαση. Τα στατιστικά στοιχεία τηλεργασίας δείχνουν ότι οι εργοδότες υιοθετούν μόνιμα μια ευέλικτη και εξ αποστάσεως προσέγγιση εργασίας σε όλο τον κόσμο. Διαβάστε περισσότερα για αυτό το θέμα.

Στατιστικά απομακρυσμένης εργασίας (επιλογή προμηθευτή)

  • Το 61% των εργαζομένων είναι πρόθυμοι να δεχτούν μείωση μισθού για να διατηρήσουν μια θέση εργασίας εξ αποστάσεως. (Επιστάτης)
  • Το 90% των απομακρυσμένων εργαζομένων ισχυρίζεται ότι το επίπεδο παραγωγικότητάς τους είναι το ίδιο με το να εργάζονται σε γραφείο. (Owl Labs)
  • Το 75% των ανθρώπων προτιμούν την εξ αποστάσεως εργασία επειδή υπάρχουν λιγότεροι περισπασμοί. (Εύρεση στοίβας)
  • Οι εργαζόμενοι που εργάζονται από το σπίτι είναι 22% πιο ευτυχισμένοι από τους εργαζόμενους γραφείου. (Apollo Technical)
  • Το 48% των εργαζομένων με ευέλικτο ωράριο εργασίας δηλώνουν ότι έχουν εξαιρετική ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. (FlexJobs)
  • Το 16 τοις εκατό των παγκόσμιων εταιρειών είναι πλήρως απομακρυσμένες. (Εύρεση στοίβας)
  • Μέχρι το 2025, το 70% του εργατικού δυναμικού θα εργάζεται εξ αποστάσεως, τουλάχιστον πέντε ημέρες το μήνα. (Forbes)
  • Το 73% των εργαζομένων που δούλευαν από το σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας τώρα εργάζονται στο γραφείο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. (Owl Labs)

Γενικά στατιστικά στοιχεία τηλεργασίας

1. Από το 2009, ο αριθμός των απομακρυσμένων εργαζομένων αυξήθηκε κατά 159%.

Η εξ αποστάσεως εργασία αυξάνεται συνεχώς από τις αρχές της τελευταίας δεκαετίας. Ωστόσο, αυτό που πραγματικά τροφοδότησε την ταχεία ανάπτυξη αυτού του μοντέλου είναι η τεχνολογία που επιτρέπει στους ανθρώπους να εργάζονται από οπουδήποτε χρησιμοποιώντας διάφορα εργαλεία, όπως λογισμικό απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας. Ένας άλλος μοχλός αυτής της επέκτασης είναι ο αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων που εκτιμούν την ευελιξία και την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

(Εύρεση στοίβας)

2. Το 61% των εργαζομένων είναι πρόθυμοι να κάνουν περικοπή μισθών για να διατηρήσουν τη θέση εργασίας τους από απόσταση.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι εργαζόμενοι είναι πρόθυμοι ακόμη και να δεχτούν μείωση μισθού για να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι. Επιπλέον, οι στατιστικές τηλεργασίας δείχνουν ότι περίπου το 70% των εργαζομένων που ερωτήθηκαν θα παραιτηθούν από παροχές όπως ασφάλιση υγείας ή άδεια μετ’ αποδοχών μόνο και μόνο για να συνεχίσουν να εργάζονται εξ αποστάσεως.

Πίνακας περιεχομένων

(Επιστάτης)

3. Το 72% των εργαζομένων προτιμά το υβριδικό μοντέλο.

Μόνο το 12% των εργαζομένων που ερωτήθηκαν από το Slack σε έξι χώρες επιβεβαίωσαν ότι θέλουν να εργαστούν σε περιβάλλον γραφείου. Οι περισσότεροι άλλοι προτιμούν ένα υβριδικό μοντέλο και μόνο το 13% θα δούλευε πάντα από το σπίτι αν του δοθεί η επιλογή. Με βάση παρόμοια έρευνα που πραγματοποιήθηκε μόνο μεταξύ των διευθυντών, το 73% επιβεβαίωσε ότι η εξ αποστάσεως εργασία ήταν επιτυχής.

(Apollo Technical)

4. Το 90% των απομακρυσμένων εργαζομένων ισχυρίζονται ότι έχουν την ίδια ή υψηλότερη παραγωγικότητα από τους εργαζόμενους στο γραφείο.

Υπό το πρίσμα των στατιστικών της τηλεργασίας, οι περισσότεροι εργαζόμενοι πιστεύουν ότι θα εργαστούν εξ αποστάσεως για το ίδιο ή και περισσότερο. Μάλιστα, το 56% ανέφερε ότι εργάζεται από το σπίτι περισσότερο από ό,τι σε ένα πραγματικό γραφείο. Εναλλακτικά, το 33% πιστεύει ότι εργάζεται τις ίδιες ώρες με ένα γραφείο, ενώ το 12% πιστεύει ότι εργάζεται λιγότερες ώρες από ό,τι σε ένα γραφείο.

(Owl Labs)

5. Το 30% των εργαζομένων στις ΗΠΑ που ερωτήθηκαν ισχυρίστηκαν ότι ήταν πιο παραγωγικοί και αφοσιωμένοι όταν εργάζονταν εξ αποστάσεως.

Το Ινστιτούτο Οικονομικών Επιστημών Becker Friedman εξέτασε 10.000 εργαζόμενους για να ανακαλύψει εάν υπάρχει σχέση μεταξύ της τηλεργασίας και της παραγωγικότητας. Οι στατιστικές επιβεβαίωσαν ότι σχεδόν το ένα τρίτο των εργαζομένων ένιωθαν πιο αφοσιωμένοι και παραγωγικοί όταν εργάζονταν από το σπίτι.

(Apollo Technical)

6. Το 22,5% των διευθυντών ισχυρίζεται ότι η παραγωγικότητα των εργαζομένων τους μειώθηκε.

Αν και ο αριθμός των εργαζομένων που ισχυρίζονται ότι η παραγωγικότητά τους παρέμεινε ίδια ή αυξήθηκε είναι υψηλός, ορισμένοι διευθυντές διαφωνούν. Περίπου το 22,5% δήλωσε ότι οι εργαζόμενοί τους ήταν λιγότερο παραγωγικοί, ενώ το 32,2% συμφώνησε με τους υπαλλήλους τους.

(Apollo Technical)

7. Το 75% των ανθρώπων προτιμούν την εξ αποστάσεως εργασία επειδή υπάρχουν λιγότεροι περισπασμοί.

Οι θορυβώδεις συνάδελφοι και τα ανοιχτά γραφεία συχνά δεν παρέχουν ένα ιδανικό περιβάλλον για πλήρως παραγωγικούς υπαλλήλους. Γι’ αυτό στους περισσότερους υπαλλήλους αρέσει η εξ αποστάσεως εργασία επειδή δεν χρειάζεται να ασχοληθούν με αυτό. Εξάλλου, κάθε εργοδότης βασίζεται στην παραγωγικότητα της εξ αποστάσεως εργασίας, επιβεβαιώνουν τα στατιστικά στοιχεία.

(Εύρεση στοίβας)

8. Το 69% των millennials ανταλλάσσουν οφέλη για έναν καλύτερο και πιο ευέλικτο χώρο εργασίας.

Πολλές μελέτες καλύπτουν συγκεκριμένα τμήματα του γενικού εργατικού δυναμικού, όπως οι Millennials. Ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα καλύπτει όλες τις παρατηρήσεις. Οι Millennials είναι πρόθυμοι να ανταλλάξουν κάποια προνόμια εργασίας με κάποια ευελιξία σε αντάλλαγμα.

(CBRE)

9. Η τηλεργασία εξοικονομεί στον μέσο εργαζόμενο στις ΗΠΑ 4.500 $ σε φυσικό αέριο ετησίως.

Ο μέσος Αμερικανός ξοδεύει 30 λεπτά μετακίνησης εκτός από τα έξοδα μεταφοράς. Τα στατιστικά στοιχεία τηλεργασίας υποδηλώνουν ότι οι εργαζόμενοι εξοικονομούν χρήματα για καύσιμα, κόστος επισκευής και συντήρηση μέσω τηλεργασίας. Για παράδειγμα, οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι ξοδεύουν 55 $ το μήνα για έξοδα συντήρησης σε σύγκριση με 59 $ για τους εργαζόμενους γραφείου. Εξίσου σημαντικός είναι ο άμεσος θετικός αντίκτυπος στο περιβάλλον, καθώς λιγότεροι άνθρωποι ταξιδεύουν με λεωφορείο, αυτοκίνητο και τρένο για τη δουλειά.

(Business News Daily)

10. Η Google απειλεί τους υπαλλήλους της με μείωση μισθών έως και 25 τοις εκατό εάν αποφασίσουν να εργαστούν από το σπίτι.

Ορισμένες μεγάλες εταιρείες, ειδικά στον τομέα της τεχνολογίας, έχουν αρχίσει να ρυθμίζουν τη μόνιμη τηλεργασία των εργαζομένων τους. Τους απειλούν με σημαντικές μειώσεις μισθών για να τους εμποδίσουν να επιλέξουν μόνιμα αυτή την επιλογή. Αλλά οι εργαζόμενοι είναι πρόθυμοι να λάβουν μείωση μισθών έως και 50%, σε ορισμένες περιπτώσεις, μόνο και μόνο για να διατηρήσουν αυτή τη θέση, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία τηλεργασίας.

(Επιστάτης)

11. Το 20-25% των εταιρειών πληρώνουν ή συμμετέχουν στο κόστος εξοπλισμού οικιακού γραφείου.

Πολλοί εργοδότες δεν θέλουν να βοηθήσουν τους υπαλλήλους τους να πληρώσουν το κόστος δημιουργίας ενός γραφείου στο σπίτι. Αυτό συχνά περιλαμβάνει έπιπλα, internet και παρόμοια έξοδα. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι πιστεύουν ότι θα πρέπει να λάβουν περισσότερη υποστήριξη μετά την εργασία από το σπίτι.

(Apollo Technical)

12. Το 86% των επιβατών οδηγεί όχημα στη δουλειά.

Σύμφωνα με την EPA, αυτό σημαίνει περισσότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου (28% στις ΗΠΑ). Για παράδειγμα, τα επιβατικά αυτοκίνητα αντιπροσωπεύουν το 59% και τα φορτηγά το 23% των εκπομπών. Από την άλλη πλευρά, η αύξηση της εξ αποστάσεως εργασίας σημαίνει λιγότερα αυτοκίνητα και καθαρότερο αέρα, όλα χάρη στην εργασία στο σπίτι, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία.

(Apollo Technical)

13. Το Facebook αναμένει ότι το 50% του εργατικού δυναμικού του θα εργάζεται εξ αποστάσεως τα επόμενα δέκα χρόνια.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, επιβεβαίωσε ότι 50.000 από το εργατικό δυναμικό του γίγαντα θα αρχίσουν να εργάζονται μόνιμα από το σπίτι. Αναμένεται ότι τα μισά από αυτά θα γίνουν απομακρυσμένα μέχρι το 2030. Το Facebook δεν είναι μόνο σε αυτή την προσπάθεια. Αυτή η ριζική αλλαγή θα μπορούσε να επηρεάσει άλλες εταιρείες, ειδικά την περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, η οποία φιλοξενεί επί του παρόντος πολλούς από αυτούς τους λάτρεις της τεχνολογίας.

Ανάγνωση:  Ολιστικές συμβουλές ασφάλειας για την επιχείρησή σας

(NBC News)

14. Η υγειονομική περίθαλψη έχει τους περισσότερους υπαλλήλους που εργάζονται στο διαδίκτυο, 15%.

Αν και οι εταιρείες ψηφιακής και τεχνολογίας σχετίζονται κυρίως με την εργασία στο διαδίκτυο (ανάπτυξη ιστού, παραγωγή περιεχομένου και παρόμοια), η υγειονομική περίθαλψη έχει τον μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων εξ αποστάσεως. Μετά την υγειονομική περίθαλψη, η τεχνολογία είναι η επόμενη βιομηχανία με το 10 τοις εκατό των απομακρυσμένων εργαζομένων. Οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες βρίσκονται στην τρίτη θέση με 9%, αποκαλύπτουν τα στατιστικά στοιχεία τηλεργασίας.

(Εύρεση στοίβας)

15. Οι εταιρείες που προωθούν την τηλεργασία αυξάνουν τα κέρδη κατά μέσο όρο 2.000 $ ανά εργαζόμενο.

Οι εργαζόμενοι δεν είναι οι μόνοι που επωφελούνται από τις πρακτικές τηλεργασίας. Οι εταιρείες λαμβάνουν το μέγιστο για τους υπαλλήλους τους και τα κέρδη τους αυξάνονται. Εκτός από την αύξηση της παραγωγικότητας, η έλλειψη υπαλλήλων στο γραφείο σημαίνει λιγότερους λογαριασμούς ενοικίων ή προμήθειες προς πληρωμή και περισσότερες οικονομίες.

(Χώρος εργασίας Victory)

16. Οι μικρότερες εταιρείες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να προσλάβουν άτομα με πλήρη απασχόληση εξ αποστάσεως.

Οι μικρές επιχειρήσεις επωφελούνται περισσότερο από την πρόσληψη τηλεργαζομένων πλήρους απασχόλησης σύμφωνα με τις τάσεις τηλεργασίας. Εν τω μεταξύ, οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης έχουν διπλάσιες ευκαιρίες να είναι μεμονωμένοι συνεισφέροντες από τη διοίκηση.

(Owl Labs)

17. Το 85% των διευθυντών αναμένει ότι οι μικτές ομάδες με απομακρυσμένους υπαλλήλους και υπαλλήλους γραφείου θα γίνουν ο κανόνας.

Ορισμένοι διευθυντές μπορεί να εξακολουθούν να αμφιβάλλουν για τα οφέλη της τηλεργασίας και να σκέφτονται μια υβριδική συμφωνία στο μέλλον. Επιπλέον, πιστεύουν ότι οι μικτές ομάδες εργασίας των εργαζομένων στο γραφείο και πλήρως εξ αποστάσεως θα είναι ο κανόνας στο μέλλον. Ωστόσο, αυτό φέρνει μαζί του προκλήσεις και την ανάγκη αλλαγής ηγεσίας.

(Φωτεινός κόσμος)

18. Χάρη στα εργαλεία παρακολούθησης, έως και το 93% των Αμερικανών εργαζομένων πληρώνονται στην ώρα τους.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, η απομακρυσμένη εργασία έχει γίνει ευκολότερη χάρη σε πολλά εργαλεία που προωθούν τις επιχειρήσεις όπως πριν. Για παράδειγμα, η προετοιμασία της μισθοδοσίας είναι αρκετά δύσκολη και μπορεί να είναι διπλάσια χωρίς χρεώσιμες ώρες. Ωστόσο, οι εταιρείες έχουν βελτιώσει αυτή τη διαδικασία με εργαλεία παρακολούθησης χρόνου. Ωστόσο, παρά το λογισμικό παρακολούθησης χρόνου, μόνο το 60% των εργαζομένων είναι πολύ σίγουροι ότι οι κρατήσεις και η καθαρή αμοιβή είναι σωστές.

(FinanceOnline)

19. Το 64% χρησιμοποιεί την εργασία από το σπίτι ως πρακτική για την πρόσληψη νέων πιθανών ταλέντων.

Πολλοί υπεύθυνοι προσλήψεων χρησιμοποιούν πολιτικές εργασίας από το σπίτι για να προσελκύσουν νέα ταλέντα για να υποβάλουν αίτηση στην εταιρεία τους. Οι περισσότεροι από αυτούς τους υποψηφίους, ειδικά οι υψηλής ποιότητας, θα ήθελαν να είναι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι εταιρείες με διαφημίσεις που εστιάζουν σε αυτό καταφέρνουν να προσελκύσουν αξιοσέβαστους υποψηφίους.

(Εύρεση στοίβας)

20. Το 74% των εργαζομένων είπε ότι η εξ αποστάσεως εργασία είναι πιο πιθανό να τους κρατήσει στην εταιρεία.

Είναι δύσκολο να οικοδομήσουμε μια ισχυρή εταιρική κουλτούρα που να υποστηρίζει την εξ αποστάσεως εργασία. Χωρίς αυτήν, ωστόσο, πολλοί εργαζόμενοι είναι πιο πιθανό να φύγουν. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία διατήρησης, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα το κάνουν εάν οι προϊστάμενοί τους υποστηρίζουν την τηλεργασία.

(Εύρεση στοίβας)

21. Περίπου το 87% των τηλεργαζομένων λαμβάνουν τακτική εκπαίδευση.

Πολλές εταιρείες επενδύουν ακόμη περισσότερο στην εκπαίδευση των εργαζομένων. Έτσι, για παράδειγμα, η Siemens επενδύει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια στην εκπαίδευση εργαζομένων κάθε χρόνο. Τα στατιστικά στοιχεία τηλεργασίας υποδηλώνουν ότι το 70% των τηλεργαζομένων λαμβάνουν εκπαίδευση απευθείας από εταιρείες, ενώ άλλοι τη βρίσκουν διαδικτυακά και την πληρώνουν. Ωστόσο, το 67% των απομακρυσμένων εργαζομένων πιστεύουν ότι χρειάζονται πιο συγκεκριμένη και ειδική εκπαίδευση για κάθε εργασία. Περίπου το 50% συμμετέχει σε διαδικτυακά μαθήματα. Το 22% χρησιμοποιεί κινητά τηλέφωνα για μάθηση και το 13% συμμετέχει σε διαδικτυακά σεμινάρια. Οι υπόλοιποι, το 15%, μαθαίνουν από σεμινάρια.

(TalentLMS)

22. Οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι είναι 16% λιγότερο πιθανό να συμφωνήσουν ότι οι διευθυντές τους συμπεριλαμβάνουν στη διαδικασία καθορισμού στόχων.

Οι στατιστικές για την απομακρυσμένη εργασία υποδηλώνουν ότι ένα από τα κεντρικά προβλήματα της εξ αποστάσεως εργασίας είναι η έλλειψη άμεσης επικοινωνίας. Εξαιτίας αυτού, οι προϊστάμενοι συχνά δεν εμπλέκουν τους υπαλλήλους στη διαδικασία καθορισμού στόχων και οι εργαζόμενοι δεν αισθάνονται ότι συμμετέχουν αρκετά. Αυτό επηρεάζει τη δέσμευση των εργαζομένων και, εξ ορισμού, την παραγωγικότητα και το συνολικό ηθικό.

(Εύρεση στοίβας)

23. Το 90% των επαγγελματιών πληροφορικής πιστεύουν ότι οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια.

Ενώ πολλοί επαγγελματίες ασφάλειας πιστεύουν ότι η τηλεργασία μπορεί να αποτελέσει σοβαρή απειλή για τους οργανισμούς τους στον κυβερνοχώρο, κατανοούν επίσης ότι είναι εδώ για να μείνει. Επιπλέον, το 92% συμφωνεί με τη δήλωση ότι τα οφέλη της εξ αποστάσεως εργασίας υπερτερούν των κινδύνων. Ωστόσο, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία τηλεργασίας, το 54% των επαγγελματιών πληροφορικής πιστεύει ότι οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι αποτελούν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο από εκείνους που εργάζονται επιτόπου. Επιπλέον, το 73 τοις εκατό των διευθυντών σε αυτόν τον κλάδο ανησυχούν για τους κινδύνους αυτού του εργατικού δυναμικού.

(OpenVPN)

24. Το 65% των ερωτηθέντων θα μετακινηθούν εάν καταφέρουν να αποκτήσουν καθεστώς μόνιμης απομακρυσμένης εργασίας.

Πολλοί εργαζόμενοι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο αλλαγής εάν βρουν μια εξ αποστάσεως εργασία πλήρους απασχόλησης. Επιπλέον, η ποιότητα ζωής (56%) είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που επηρεάζουν την απόφαση. Το χαμηλότερο κόστος διαβίωσης και στέγασης (45%) και το καλύτερο κλίμα (35%) διαδραματίζουν επίσης σημαντικό ρόλο, υποδηλώνουν τα στατιστικά στοιχεία τηλεργασίας.

(FlexJobs)

25. Το 4,5% των ενοικιαστών στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να αγοράσουν ένα σπίτι αλλού χάρη στην τηλεργασία τους, εάν τους είχαν τιμήσει έξω από το σπίτι τους.

Με τη συνεχή αύξηση του ενοικίου, το κόστος ζωής ορισμένων εργαζομένων γίνεται πολύ υψηλό. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία διαχείρισης ακινήτων, πολλοί εργαζόμενοι θέλουν να διασκορπιστούν σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις ή να αποφύγουν το υψηλό κόστος στέγασης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η τηλεργασία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο επειδή μπορούν να αγοράσουν σπίτια εκκίνησης αλλού στις ΗΠΑ όπου δεν είναι τόσο ακριβά.

Ανάγνωση:  Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των ακάλυπτων επιχειρηματικών δανείων;

(FlexJobs)

Στατιστικά στοιχεία για την απομακρυσμένη εργασία και την ψυχική υγεία

26. Το 77% των εργαζομένων είπε ότι η εργασία από το σπίτι μετά την πανδημία θα τους έκανε πιο ευτυχισμένους.

Αν και το τρέχον μοντέλο εργασίας από το σπίτι επιβλήθηκε στις εταιρείες λόγω της πανδημίας, οι εργαζόμενοι έλυσαν καλύτερα προβλήματα ισορροπίας μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής. Χάρη σε τεχνολογία όπως το λογισμικό τηλεδιάσκεψης, μπόρεσαν να συνεχίσουν να εργάζονται διατηρώντας παράλληλα την ισορροπία τους. Ως εκ τούτου, οι περισσότεροι από αυτούς πιστεύουν ότι ακόμη και μετά το πέρας του COVID-19, θα ήθελαν να μπορούν να εργάζονται εξ αποστάσεως και να διατηρούν την ευτυχία στο χώρο εργασίας.

(Owl Labs)

27. Οι εργαζόμενοι που εργάζονται από το σπίτι είναι 22% πιο ευτυχισμένοι από τους συναδέλφους τους στο γραφείο.

Τα στατιστικά στοιχεία τηλεργασίας υποδηλώνουν ότι η εργασία από το σπίτι φέρνει στους εργαζόμενους περισσότερη ευτυχία από το να είναι στο χώρο εργασίας. Για παράδειγμα, οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι καταγράφουν λιγότερο άγχος και καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, για να μην αναφέρουμε μεγαλύτερη εστίαση στις καθημερινές εργασίες. Επιπλέον, οι τηλεργαζόμενοι εργάζονταν περισσότερες από 40 ώρες την εβδομάδα, 43% περισσότερο από εκείνους που δεν έκαναν ποτέ τηλεργασία.

(Apollo Technical)

28. Ένας στους πέντε εργαζόμενους είπε ότι το μεγαλύτερο λάθος της εταιρείας τους ήταν ότι δεν προσφέρει υποστήριξη ψυχικής υγείας.

Το εργασιακό περιβάλλον έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ψυχική και συναισθηματική υγεία και ανάπτυξη ενός εργαζομένου. Επομένως, όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία τηλεργασίας, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το 18 τοις εκατό των εργαζομένων πιστεύει ότι οι εταιρείες τους απέτυχαν να παράσχουν τέτοια υποστήριξη κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Επιπλέον, οι ευέλικτες επιλογές εργασίας βελτιώνουν την ψυχική υγεία. Οι εργαζόμενοι που δεν έχουν ευέλικτο ωράριο έχουν διπλάσιες πιθανότητες να έχουν κακή ψυχική υγεία.

(FlexJobs)

29. Από όσους έχουν ευέλικτο ωράριο εργασίας, το 48% δηλώνει ότι η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι εξαιρετική.

Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι είναι πιο ικανοποιημένοι με την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής όταν εργάζονται από το σπίτι. Εκτός από την πολύ καλή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, το 54% ισχυρίζεται ότι λαμβάνει συναισθηματική υποστήριξη στη δουλειά. Εναλλακτικά, το 36% όσων δεν έχουν ευέλικτες επιλογές εργασίας θα έλεγαν το ίδιο για την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και το 45% θα έλεγαν το ίδιο για τη συναισθηματική υποστήριξη. Ομοίως, τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι το στρες στην εργασία επηρεάζει την ψυχική τους υγεία και αυξάνει το άγχος. Στην πραγματικότητα, το 17 τοις εκατό συμφωνεί απόλυτα με αυτό.

(FlexJobs)

30. Το 91,5% των απομακρυσμένων εργαζομένων καταφέρνουν να συμμετέχουν σε κοινωνικές δραστηριότητες.

Σε σύγκριση με τους απομακρυσμένους εργαζόμενους, το 81,5% των υπαλλήλων γραφείου βρίσκουν χρόνο για ευεξία. Η συμμετοχή σε κοινωνικές δραστηριότητες προάγει την παραγωγικότητα της εξ αποστάσεως εργασίας, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία. Μιλάμε για αύξηση της παραγωγικότητας κατά 24 τοις εκατό σε ορισμένες περιπτώσεις. Επιπλέον, το 91% των απομακρυσμένων εργαζομένων που έχουν δείξει αύξηση στην παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα τους τελευταίους δύο μήνες συμμετέχουν όλοι σε δραστηριότητες ευεξίας.

(Διαίσθηση)

31. Το 22% των εργαζομένων είπε ότι η αποσύνδεση μετά τη δουλειά είναι το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όταν εργάζονται εξ αποστάσεως.

Η διακοπή της εργασίας και η αποσύνδεση μετά τις ώρες εργασίας είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην εργασιακή ζωή των απομακρυσμένων εργαζομένων. Αυτό συμβαίνει επειδή οι εργαζόμενοι συχνά αισθάνονται ένοχοι που αποσπώνται και θέλουν να το αναπληρώσουν, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία τηλεργασίας. Επιπλέον, είναι πιο εύκολο να σταματήσετε να εργάζεστε στο γραφείο και να φεύγετε παρά στο σπίτι. Η αυτοαξιολόγηση είναι μια άλλη πρόκληση, ακολουθούμενη από χαμηλή επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο. Εξάλλου, η προσωπική επικοινωνία είναι 34 φορές πιο αποτελεσματική από τα email. Τέλος, η εμπιστοσύνη είναι ένα άλλο κρίσιμο ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι.

(Βίδρα)

Παγκόσμια στατιστικά στοιχεία για την εξ αποστάσεως εργασία

32. Το 16% των παγκόσμιων εταιρειών είναι 100% απομακρυσμένες.

Αυτός είναι ένας αρκετά χαμηλός αριθμός, αλλά εξακολουθεί να είναι ένας από τους καλύτερους δείκτες της επανάστασης της τηλεργασίας. Αυτές οι εταιρείες δεν έχουν καν γραφεία σήμερα, κάτι που ήταν αδιανόητο πριν από μερικές δεκαετίες. Αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί μόνο καθώς η πανδημία επιταχύνει αυτήν την προσέγγιση.

(Εύρεση στοίβας)

33. Το 40% των καναδικών εργασιών θα μπορούσε να γίνει από το σπίτι.

Σύμφωνα με ορισμένες πρόσφατες έρευνες και στατιστικά στοιχεία τηλεργασίας, υπάρχει το 40% των θέσεων εργασίας στον Καναδά που θα μπορούσαν να στραφούν πλήρως στην τηλεργασία. Περίπου έξι στους δέκα εργαζόμενους με πτυχίο πανεπιστημίου (59%) μπορούσαν να εργαστούν από το σπίτι, σε σύγκριση με μόνο το 10 τοις εκατό των εργαζομένων χωρίς πτυχίο κολεγίου. Όπως οι διαφορές με βάση το μορφωτικό επίπεδο, το ποσοστό ποικίλλει επίσης σε διαφορετικούς κλάδους. Έτσι, το 85% των εργαζομένων στις ασφαλιστικές, οικονομικές, επιστημονικές, τεχνικές και επαγγελματικές υπηρεσίες θα μπορούσε να εργαστεί από το σπίτι. Αντίθετα, μόνο ένας στους δέκα (6%) μπορεί να πει το ίδιο για τις υπηρεσίες διαμονής και εστίασης.

(Στατιστική Υπηρεσία Καναδά)

34. Το 2020, το ποσοστό των εργαζομένων που μπορούσαν να εργαστούν από το σπίτι στη Γαλλία ήταν 29,4 τοις εκατό.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία τηλεργασίας, το ποσοστό των πιθανών τηλεργαζομένων αυξήθηκε μετά τη Γαλλία σε 22,8% στη Γερμανία, 15,1% στην Ισπανία και 13,6% στην Ιταλία. Δεδομένης της έναρξης της πανδημίας και του γεγονότος ότι είχαν μόλις εισαχθεί μέτρα περιορισμού και αποστασιοποίησης, αυτοί οι αριθμοί αυξήθηκαν περισσότερο τους επόμενους μήνες.

Ανάγνωση:  15 κορυφαία εργαλεία παραγωγικότητας AI το 2024

(Στατιστική)

35. Κατά μέσο όρο, το 37% των Βρετανών δούλευαν από το σπίτι το 2020.

Σε σύγκριση με το 2019, ο αριθμός αυξήθηκε κατά 10 τοις εκατό. Το 2019, το 27% εργαζόταν από το σπίτι κάποια στιγμή, δείχνουν οι στατιστικές τηλεργασίας του Ηνωμένου Βασιλείου. Όσοι εργάζονταν στο Λονδίνο ήταν πιο πιθανό να εργάζονται από το σπίτι και ήταν ηλικίας μεταξύ 30 και 49 ετών. Το 45 τοις εκατό από αυτούς ανέφεραν ότι εργάζονται από το σπίτι, όπως και το 34 τοις εκατό των ατόμων ηλικίας 16-29 ετών και το 32 τοις εκατό των ατόμων ηλικίας 50-69 ετών.

(IS S)

36. Τα τρία τέταρτα των Ινδών εργαζομένων θα ήθελαν ευέλικτες επιλογές τηλεργασίας.

Σύμφωνα με πρόσφατα ευρήματα, το ινδικό εργατικό δυναμικό είναι πολύ ενθουσιώδες με την εξ αποστάσεως εργασία (74%), επιβεβαιωμένο από τα στατιστικά στοιχεία για την εξ αποστάσεως εργασία. Παρόλα αυτά, το 73% των Ινδών θέλουν επίσης προσωπικό χρόνο εργασίας για να επιστρέψουν στους συναδέλφους τους. Περίπου το 73% των εταιρειών σχεδιάζει να επανασχεδιάσει τον χώρο του γραφείου τους για να ενσωματώσει υβριδικά μοντέλα εργασίας και να καλύψει καλύτερα τις ανάγκες τους.

(Μέντα)

37. Τέσσερις στις πέντε αυστραλιανές επιχειρήσεις αναμένουν ότι η τηλεργασία θα γίνει μόνιμη.

Ακόμα κι αν τα γραφεία ανοίξουν ξανά σε ολόκληρη τη χώρα, το 80% των αυστραλιανών επιχειρήσεων αναμένουν να διατηρήσουν επιλογές τηλεργασίας για τους υπαλλήλους τους. Ένας δείκτης που μιλάει περισσότερο για αυτό είναι η ευημερία τους. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία τηλεργασίας, η Αυστραλία κατέγραψε αύξηση στην ευημερία των εργαζομένων στο 45% των εταιρειών της.

(Πριονι)

38. 36,2 εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένεται να εργάζονται εξ αποστάσεως έως το 2025.

Σε πέντε χρόνια, ο αριθμός των Αμερικανών που εργάζονται από το σπίτι αναμένεται να διπλασιαστεί σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία. Για αναφορά: υπήρχαν 18,6 εκατομμύρια απομακρυσμένοι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ πριν από την πανδημία.

(Τάσεις για τις μικρές επιχειρήσεις)

Στατιστικά απομακρυσμένης εργασίας κατά τη διάρκεια του Covid-19

39. Μέχρι το 2025, το 70% του εργατικού δυναμικού θα εργάζεται εξ αποστάσεως, τουλάχιστον πέντε ημέρες το μήνα.

Παρά την επιβράδυνση της πανδημίας για μερικούς μήνες το 2021 και το 2022, το εργατικό δυναμικό αναμένεται να συνεχίσει να εργάζεται εξ αποστάσεως. Το 2021, ο αριθμός των απομακρυσμένων εργαζομένων έπρεπε να διπλασιαστεί σύμφωνα με ορισμένες προβλέψεις. Μια άλλη έκθεση επιβεβαίωσε ότι το 74 τοις εκατό των Οικονομικών Διευθυντών σχεδίαζαν να μετακινήσουν υπαλλήλους να εργαστούν εξ αποστάσεως μακροπρόθεσμα ακόμη και μετά τον COVID-19.

(Forbes)

40. Οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι εργάζονταν κατά μέσο όρο 26 ώρες το μήνα κατά τη διάρκεια του COVID-19.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία τηλεργασίας, πριν και μετά τον COVID-19, οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι είχαν λιγότερες ώρες εργασίας πριν από την πανδημία. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του COVID-19, ένας στους πέντε ανθρώπους είπε ότι εργαζόταν περισσότερο. Εκτός από άλλες αλλαγές που σχετίζονται με την εργασία, η υπεραπασχόληση είναι ένα από τα μειονεκτήματα. Γι’ αυτό οι διευθυντές πρέπει να υποστηρίζουν τις ομάδες τους και να προωθούν μια υγιή ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής.

(Owl Labs)

41. Από τους υπαλλήλους που δούλευαν από το σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το 73% επέστρεφε στο γραφείο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Τα στατιστικά στοιχεία για την απομακρυσμένη εργασία δείχνουν ότι οι προσδοκίες των εργαζομένων έχουν αλλάξει σημαντικά από την πανδημία. Πολλοί θέλουν να επιλέξουν αν (ή όχι) θα έρθουν στο γραφείο. Πολλοί επέστρεφαν στο γραφείο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ενώ το 25% επέστρεφε μία φορά το μήνα. Συγκεκριμένα, το 78% αισθάνεται ότι περιλαμβάνεται όταν εργάζεται σε γραφείο και το 57% ισχυρίζεται ότι προτιμά να εργάζεται από το σπίτι.

(Owl Labs)

42. Ο χρόνος μετακίνησης μειώθηκε κατά 62,4 εκατομμύρια ώρες την ημέρα από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο του 2020.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία απομακρυσμένης εργασίας, η εργασία από το σπίτι μείωσε τις ώρες μετακίνησης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εξοικονομηθούν εννέα δισεκατομμύρια ώρες χρόνου την ίδια περίοδο. Επιπλέον, το 55% όσων απάντησαν στην έρευνα υποστηρίζουν ότι αφιερώνουν περισσότερες ώρες στις εργασίες του σπιτιού παρά στο γραφείο. Επιπλέον, μόνο το 36% των ανθρώπων πιστεύει ότι ένα γραφείο είναι καλύτερο για ατομική εργασία.

(Apollo Technical)

43. Το 29% των ηγετών επιχειρήσεων δεν έχει λάβει μέτρα για την παρακολούθηση της παραγωγικότητας των απομακρυσμένων εργαζομένων.

Αφού το μεγαλύτερο μέρος του εργατικού δυναμικού μπήκε στο διαδίκτυο λόγω της πανδημίας και της πρόσφατης στροφής σε ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας, η μέτρηση της παραγωγικότητας των απομακρυσμένων εργαζομένων ήρθε στο προσκήνιο. Μόνο το 13% των διευθυντών ανέφερε την ανησυχία του για τη διατήρηση των επιπέδων παραγωγικότητας. Τα στατιστικά στοιχεία της απομακρυσμένης εργασίας επιβεβαιώνουν ότι το 61% από αυτούς έκαναν συχνότερα check-in επόπτη-υπαλλήλου. Η διατήρηση της εταιρικής κουλτούρας είναι μια άλλη σημαντική πρόκληση, πιστεύει τουλάχιστον το 30% των ηγετών επιχειρήσεων.

(HROne)

Κάλυμμα

Καθώς η τεχνολογία γίνεται πιο κοινή, ειδικά μετά την πανδημία, όλο και περισσότεροι εργοδότες είναι ανοιχτοί στα οφέλη της τηλεργασίας. Ξαφνικά, η δεξαμενή των διαθέσιμων εργαζομένων και δεξιοτήτων έχει επεκταθεί πολύ και οι εργαζόμενοι μπορούν να προσληφθούν παγκοσμίως και να εργαστούν εξ αποστάσεως με ολόκληρο τον οργανισμό. Αν και θα υπάρχουν πάντα άνθρωποι που θέλουν να εργαστούν σε ένα γραφείο, η εργασία από το σπίτι είναι εδώ για να μείνει, και αυτά τα στατιστικά στοιχεία τηλεργασίας το επιβεβαιώνουν. Ωστόσο, οι εργοδότες μπορούν να επιλέξουν κάποιο είδος υβριδικού μοντέλου εργασίας που να ικανοποιεί τις ανάγκες ολόκληρου του εργατικού δυναμικού. Αλλά φυσικά, πρέπει να είναι κάτι που τους βοηθά να επιτύχουν τους επιχειρηματικούς τους στόχους χωρίς διακοπή.