Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Στατιστικά ανεπιθύμητης αλληλογραφίας

Η έννοια του spam είναι γνωστή σε όλους μας. Και δυστυχώς, δεν μιλάμε για ένα σκετς Monty Python, μιλάμε για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Τα ανεπιθύμητα μηνύματα δεν είναι μόνο ενοχλητικά, αλλά αποτελούν πραγματική απειλή, ειδικά όταν είναι εξαιρετικά μη ρυθμισμένα. Οποιαδήποτε συσκευή συνδεδεμένη στο δίκτυο είναι ένας εύκολος στόχος για κακόβουλο λογισμικό που μεταδίδεται από ανεπιθύμητα μηνύματα και δεν σταματά εκεί. Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε αυτά τα σημαντικά στατιστικά ανεπιθύμητων μηνυμάτων που ελπίζουμε ότι θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη ζωή σας χωρίς ανεπιθύμητα μηνύματα φέτος και μετά.

Στατιστικά ανεπιθύμητων μηνυμάτων (Επιλογή εκδότη)

  • Το 94% του κακόβουλου λογισμικού παραδίδεται μέσω email.
  • Η υπηρεσία ασφαλείας του Gmail μπλοκάρει περισσότερα από 100 εκατομμύρια μηνύματα ηλεκτρονικού ψαρέματος κάθε μέρα.
  • Η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη πηγή ανεπιθύμητων μηνυμάτων.
  • Μια ακραία ομάδα περίπου 100 ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δημιουργεί έως και το 80% όλων των ανεπιθύμητων μηνυμάτων στο Διαδίκτυο.
  • Η Αργεντινή ήταν η πρώτη χώρα που εισήγαγε νόμο κατά του spam το 2000.
  • Τον Μάρτιο του 1999, ο ιός Melissa ήταν ο πρώτος που εξαπλώθηκε μέσω e-mail.
  • Το 98,3% του ανεπιθύμητου περιεχομένου στο LinkedIn αφαιρέθηκε από την αυτόματη προστασία του.

Γενικά στατιστικά στοιχεία για ανεπιθύμητα μηνύματα

1. Το spam ονομάζεται από το κονσερβοποιημένο μεσημεριανό κρέας (Spiced/Shoulder Pork Ham).

Δημιουργήθηκε από την Hormel Foods το 1937, το Spam έχει γίνει από τότε μια μεταφορά. Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους το όνομα κόλλησε για να περιγράψει ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Πρώτον είναι το μέγεθος των κουτιών ανεπιθύμητης αλληλογραφίας επειδή καταλαμβάνουν πολύ χώρο στο κατάστημα. Στη συνέχεια, υπάρχει ένα σκετς Monty Python όπου ένα ζευγάρι παραγγέλνει πρωινό. Δεν χρειάζεται να μαντέψετε δύο φορές ποιο υλικό περιέχει κάθε πιάτο. Η γυναίκα δεν θέλει spam, αλλά δεν έχει άλλη επιλογή.

(το έμαθα σήμερα)

2. Το spam έχει 5 κύριες κατηγορίες.

Οι τάσεις ανεπιθύμητης αλληλογραφίας δείχνουν ότι αυτές οι κατηγορίες εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό. Ο διαχωρισμός σχετίζεται με τον τρόπο με τον οποίο σας φτάνουν τα ανεπιθύμητα μηνύματα. Οι κατηγορίες που αναφέρονται είναι:

Πίνακας περιεχομένων

– Ανεπιθύμητο περιεχόμενο

– Σύνδεσμος προς ανεπιθύμητη αλληλογραφία

  • Ανεπιθύμητα κοινωνικά δίκτυα
  • Ανεπιθύμητα μηνύματα για κινητά
  • Ανεπιθύμητο μήνυμα.

Οι ανεπιθύμητοι προσπαθούν να φτάσουν στα εισερχόμενά σας χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα επικοινωνίας. Ορισμένοι τύποι είναι αβλαβείς και χρησιμοποιούνται συχνά σε διαφημίσεις ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Ωστόσο, άλλα μπορεί να είναι επικίνδυνα, ειδικά αυτά με συνδέσμους σε επικίνδυνους ιστότοπους. Μπορούν να διεισδύσουν στη συσκευή σας και είτε να κλέψουν σχετικές πληροφορίες είτε να προσθέσουν κακόβουλο λογισμικό.

(Avast)

3. Τα στατιστικά στοιχεία ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποκαλύπτουν ότι το 47,3% όλων των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το 2020 ήταν ανεπιθύμητα.

Ο αριθμός των ανεπιθύμητων μηνυμάτων έχει αυξηθεί σημαντικά, πάνω από 47%, το 2020. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν τα μισά από όλα τα ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ανεπιθύμητα. Από τις εφάπαξ συμφωνίες και το περιεχόμενο για ενήλικες μέχρι τα ιατρικά θαύματα και τις απάτες κληρονομικότητας, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου εκμεταλλεύονται τις τελευταίες τάσεις και τις χρησιμοποιούν ως δόλωμα. Τα ποσοστά είναι πολύ χαμηλότερα σε σύγκριση με το 2012, όταν η ετήσια αιχμή των ανεπιθύμητων μηνυμάτων ήταν 69%.

(Στατιστική)

4. Το 94% του κακόβουλου λογισμικού παραδίδεται μέσω email.

Μια έρευνα για κακόβουλο λογισμικό διαπίστωσε ότι ένα τεράστιο 94% χρησιμοποίησε το email ως μέθοδο παράδοσης. Αυτά τα στατιστικά ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δείχνουν πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι η συμμετοχή σε τέτοια περιστατικά. Τα πιο συνηθισμένα ανεπιθύμητα μηνύματα περιέχουν ένα συνημμένο και το 45% των αρχείων κακόβουλου λογισμικού είναι αρχεία εγγράφων του Office. Στο 26 τοις εκατό, οι εφαρμογές των Windows κατέλαβαν τη δεύτερη θέση ως το δεύτερο είδος διανομής κακόβουλου λογισμικού μέσω ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

(Verizon)

5. Η εκτιμώμενη αξία της αγοράς λογισμικού προστασίας από ιούς είναι 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εκτός από κακόβουλο λογισμικό, η αύξηση των ανεπιθύμητων μηνυμάτων μπορεί να προκαλέσει κλοπή ταυτότητας, οικονομική ζημιά, phishing και άλλες απάτες. Για τα άτομα, η κοινή λογική και το antivirus είναι υπεραρκετά. Αλλά οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε ένα μεγαλύτερο παιχνίδι και το κόστος των παραβιάσεων της ασφάλειας είναι πολύ υψηλότερο, γι’ αυτό πολλοί στρέφονται σε εταιρείες φιλτραρίσματος ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

(360 ερευνητικές εκθέσεις)

6. Τα στατιστικά στοιχεία ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δείχνουν ότι οι διαφημίσεις και τα αλυσιδωτά γράμματα είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποι ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

Η ταξινόμηση των καμπανιών που αποστέλλονται μέσω e-mail δείχνει επτά διαφορετικές κατηγορίες. Εκτός από τους ανεπιθύμητους λογαριασμούς που στέλνουν διαφημίσεις και αλυσιδωτές επιστολές, άλλες κατηγορίες περιλαμβάνουν:

  • Phishing
  • Απάτες
  • Απάτες με χρήματα
  • Προειδοποιήσεις για κακόβουλο λογισμικό
  • Περιεχόμενο για ενήλικες.

(Gatefy)

7. Η υπηρεσία ασφαλείας του Gmail μπλοκάρει περισσότερα από 100 εκατομμύρια μηνύματα ηλεκτρονικού ψαρέματος κάθε μέρα.

Τον Απρίλιο του 2020, τα στατιστικά ανεπιθύμητης αλληλογραφίας της Google αποκάλυψαν τεράστια αύξηση στα ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η εταιρεία εξήγησε ότι ο όγκος των ανεπιθύμητων μηνυμάτων αυξάνεται επειδή οι εισβολείς χρησιμοποίησαν την πανδημία ως την τέλεια ευκαιρία. Το ηλεκτρονικό ψάρεμα (phishing) είναι μια από τις παλαιότερες μορφές κυβερνοεπίθεσης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπου ο αποστολέας ξεγελάει τον παραλήπτη ώστε να πιστέψει ότι είναι αξιόπιστη οντότητα. Η Google έχει αποκλείσει επιτυχώς το 99,9% των ανεπιθύμητων μηνυμάτων, συμπεριλαμβανομένου του phishing. Σε μια κρίσιμη εβδομάδα, εστάλησαν 18 εκατομμύρια καθημερινά κακόβουλα προγράμματα και μηνύματα ηλεκτρονικού ψαρέματος και 240 εκατομμύρια άλλα ανεπιθύμητα μηνύματα που σχετίζονται με τον COVID-19.

(Ιστολόγιο Google Cloud)

8. Στις ΗΠΑ, μπορείτε να αναφέρετε ένα ανεπιθύμητο μήνυμα προωθώντας το σε έναν αριθμό που λέει ανεπιθύμητο (7726).

Οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να απαντήσουν σε ένα μήνυμα από μια κλήση από έναν άγνωστο αριθμό. Καθώς πολλές νόμιμες εταιρείες το εκμεταλλεύονται αυτό, οι απατεώνες έχουν επίσης βρει τον δρόμο τους. Τα πιο πρόσφατα στατιστικά ανεπιθύμητων μηνυμάτων SMS δείχνουν ότι ορισμένες πρόσφατες απάτες ονομάζονται smishing, μια παραλλαγή του phishing. Οι πιο δημοφιλείς αποστολείς ανεπιθύμητης αλληλογραφίας στις ΗΠΑ συχνά παρουσιάζονται ως Κοινωνική Ασφάλιση, IRS, Walmart, Wells Fargo και FedEx. Το έτος 2020 έφερε μαζί του πολλές απάτες που σχετίζονται με τον Covid, τις οποίες οι άνθρωποι μπορούν να αναφέρουν προωθώντας στον αριθμό 7726.

(AARP)

9. Το FBI έλαβε 5,6 αναφορές εγκλημάτων στο Διαδίκτυο μεταξύ 2000 και 2020.

Από την ίδρυση του Internet Crime Complaint Center IC3 το 2000, έχουν αναφερθεί κατά μέσο όρο 2.000 καταγγελίες την ημέρα. Τα στατιστικά στοιχεία ανεπιθύμητης αλληλογραφίας από την έκθεση του 2020 αποκαλύπτουν ότι τα θύματα άνω των 60 ετών έχουν υποφέρει περισσότερο οικονομικά, χάνοντας περισσότερα από 966 εκατομμύρια δολάρια.

Ανάγνωση:  Λίστα καναλιών Veezie για τον Ιανουάριο του 2024

(έκθεση IC3)

10. Οι οργανισμοί συγκέντρωσης κεφαλαίων χάνουν περίπου 15.000 $ ετησίως από φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.

Μια μελέτη του 2015 σχετικά με την παράδοση email δείχνει ότι το 14% των ηλεκτρονικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για συγκέντρωση χρημάτων πηγαίνουν κατευθείαν στους φακέλους ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Συνήθως συλλαμβάνονται από φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας ή δεν παραδίδονται καθόλου επειδή απευθύνονται σε πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα στατιστικά στοιχεία ανεπιθύμητων μηνυμάτων δείχνουν ότι κάθε 1% των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αντιμετωπίζονται ως ανεπιθύμητα έχει ως αποτέλεσμα 1.203,84 $ σε πιθανά χαμένα έσοδα, για ένα ετήσιο σύνολο 14.000-15.000 $.

(Φιλανθρωπία)

11. Το USPS έστειλε 75,7 δισεκατομμύρια τεμάχια αλληλογραφίας μάρκετινγκ το 2019 και 64,1 δισεκατομμύρια το 2020.

Η βιομηχανία άμεσης αλληλογραφίας βρίσκεται σε άνοδο την τελευταία δεκαετία, με το 43% του πληθυσμού των ΗΠΑ να τη βρίσκει λιγότερο ενοχλητική από το διαδίκτυο. Το ROI του μάρκετινγκ αλληλογραφίας είναι ένα επιβλητικό 1.300%. Οι πελάτες εμπιστεύονται το μάρκετινγκ έντυπης αλληλογραφίας περισσότερο από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, παρόλο που το ROI του μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι σχεδόν τρεις φορές υψηλότερο ή 3.800%. Ως αποτέλεσμα, οι στοχευμένες καμπάνιες αυξάνουν τις δωρεές κατά 40%.

(USPS, MSP)

Παγκόσμια στατιστικά ανεπιθύμητης αλληλογραφίας

12. Η Κίνα είναι η πιο προβληματική χώρα στον κόσμο όσον αφορά το spam.

Τα ευρήματα της έκθεσης Spamhaus του 2021 περιλαμβάνουν τις 10 πιο προβληματικές χώρες του κόσμου. Η παραγγελία εξαρτάται από τον αριθμό των προβλημάτων ζωντανών ανεπιθύμητων μηνυμάτων κατά τη στιγμή της ειδοποίησης:

  • Κίνα (3.332)
  • Ηνωμένες Πολιτείες (3.130)
  • Ρωσία (786)
  • Ιαπωνία (389)
  • Δημοκρατία της Κορέας (386)
  • Ινδία (357)
  • Τουρκία (342)
  • Χονγκ Κονγκ (317)
  • Βιετνάμ (284)
  • Δομινικανή Δημοκρατία (249).

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εδώ είναι όταν μια συγκεκριμένη χώρα δεν αναλαμβάνει δράση για την επίλυση προβλημάτων ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Ως εκ τούτου, υπονομεύουν τις παγκόσμιες προσπάθειες να σταματήσουν τα ανεπιθύμητα μηνύματα. Σε αυτές τις χώρες, οι νόμοι κατά των ανεπιθύμητων μηνυμάτων δεν υπάρχουν ή είναι απλώς ανεπαρκείς.

(Spamhouse)

13. Η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη πηγή ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

Οι πέντε κορυφαίες χώρες που βασίζονται σε εξερχόμενες διευθύνσεις IP πηγής ανεπιθύμητης αλληλογραφίας είναι οι ίδιες εδώ και χρόνια. Οι αναλογίες τους ποικίλλουν ελαφρώς, αλλά δεν έχουν σημειωθεί σημαντικές αλλαγές. Τα στατιστικά στοιχεία ανεπιθύμητης αλληλογραφίας στο Διαδίκτυο κατηγοριοποιούν τις εγγραφές ανά μερίδιο του παγκόσμιου όγκου ανεπιθύμητων μηνυμάτων:

  • Ρωσία (23,5%)
  • Γερμανία (11%)
  • Ηνωμένες Πολιτείες (10,8%)
  • Γαλλία (6,7%)
  • Κίνα (6,3%).

(Προστατευμένη λίστα)

14. Μια ακραία ομάδα περίπου 100 spammer παράγει έως και το 80% όλων των ανεπιθύμητων μηνυμάτων στο Διαδίκτυο.

Η λίστα με τις πιο επίμονες ομάδες ανεπιθύμητης αλληλογραφίας έχει ενημερωθεί στο μητρώο γνωστών ανεπιθύμητων δραστηριοτήτων του Spamhaus. Βασικά κριτήρια είναι:

  • Ποιος αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή;
  • Ποιος είναι ο πιο επίμονος;
  • Ποιος μετανιώνει λιγότερο;
  • Ποιος προκαλεί τη μεγαλύτερη ζημιά;

(Spamhouse)

15. Από τον Ιούνιο του 2021, η Canadian Pharmacy παραμένει ο μεγαλύτερος πάροχος ανεπιθύμητων μηνυμάτων στον κόσμο.

Τα στατιστικά στοιχεία ανεπιθύμητων μηνυμάτων στο Διαδίκτυο δείχνουν ότι αυτή η λειτουργία εκτελείται σε αδιαπέραστο web hosting στην Κίνα και τη Ρωσία, αλλά πιθανότατα βρίσκεται στην Ουκρανία. Η λίστα με τους 10 οργανισμούς που δημιουργούν τα περισσότερα ανεπιθύμητα μηνύματα είναι η εξής:

  • Καναδικό Φαρμακείο (Ουκρανία/Ρωσία)
  • PredictLabs/ Sphere Digital (ΗΠΑ και Μαρόκο)
  • Blaze Media Solutions (ΗΠΑ)
  • Mint Global Marketing/ Adgenics/ Cabo Networks (ΗΠΑ)
  • RetroCubes (ΗΠΑ)
  • Υπηρεσίες διαδικτύου/ηλεκτρονικοί ιστότοποι Cyber ​​​​World (Ηνωμένες Πολιτείες)
  • Guangzhou-Seoul Information Technology Co., Ltd. (Κίνα)
  • RR Media (ΗΠΑ)
  • Kobeni Solutions (ΗΠΑ)
  • Richpro Trade Inc. / Richvestor GmbH (Γερμανία).

(Spamhouse)

16. Οι στατιστικές ανεπιθύμητων μηνυμάτων δείχνουν ότι η Ισπανία ήταν η χώρα με τις περισσότερες επιθέσεις το 2020 με 7,76% των εγγεγραμμένων ενεργοποιήσεων προστασίας από ιούς.

Ένας άλλος τρόπος για να προσδιορίσετε την ποσότητα των ανεπιθύμητων μηνυμάτων είναι να παρακολουθείτε την ενεργοποίηση του anti-virus. Από όλες τις παρατηρήσεις που μετρήθηκαν το τρίτο τρίμηνο του 2020, η Ισπανία ήταν στην κορυφή της λίστας. Η Γερμανία ήταν η επόμενη πιο στοχευμένη με μερίδιο 7,05%, ακολουθούμενη από τη Ρωσία (5,87%), την Ιταλία (5,52%), το Βιετνάμ (4,93%), τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (4,39%) και το Μεξικό (4,2%). φθίνουσα σειρά.

(Στατιστική)

17. Η Αργεντινή ήταν η πρώτη χώρα που εισήγαγε νόμο κατά του spam το 2000.

Εφάρμοσαν τον νόμο στις 30 Οκτωβρίου 2000 με την επωνυμία «Νόμος για τα προσωπικά στοιχεία». Οι στατιστικές ανεπιθύμητων μηνυμάτων δείχνουν ότι στις ΗΠΑ το ρυθμίζουν αυτό βάσει του νόμου CAN-SPAM, ο οποίος υπεγράφη σε νόμο στις 16 Δεκεμβρίου 2003. Εισήγαγαν περιορισμούς και κυρώσεις με τα πρώτα εθνικά πρότυπα. Πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο δεν έχουν ακόμη σαφείς κανόνες σχετικά με τα ανεπιθύμητα μηνύματα.

(Privacy International, FTC)

Ιστορικό ανεπιθύμητης αλληλογραφίας

18. Τον Μάρτιο του 1999, ο ιός Melissa ήταν ο πρώτος που εξαπλώθηκε μέσω e-mail.

Το Διαδίκτυο ήταν ακόμα μια νέα ιδέα εκείνη την εποχή, αλλά ο ιός κατέληξε να εξαπλωθεί σαν πυρκαγιά. Ο spammer δημοσίευσε ένα έγγραφο που ονομάζεται “alt.sex”. στο διαδίκτυο και οι άνθρωποι άρχισαν να το κατεβάζουν. Αφού επιτέθηκε στο Microsoft Word τους, συνέχισε να στέλνει email μέσω των λογαριασμών τους στο Outlook, υποσχόμενοι μόνο περιεχόμενο για ενήλικες. Οι στατιστικές για τα ανεπιθύμητα μηνύματα στο Διαδίκτυο υπολογίζουν την οικονομική ζημιά που προκλήθηκε από αυτά τα ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε 80 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό το συμβάν είναι το πρώτο παράδειγμα της σκοτεινής πλευράς του Ιστού για τους περισσότερους Αμερικανούς. Ακολούθησε η δημιουργία της Εθνικής Διεύθυνσης Κυβερνοχώρου του FBI λίγους μήνες αργότερα.

Ανάγνωση:  Πώς να τοποθετήσετε την επιχείρησή σας για μια νέα εποχή του παγκόσμιου εμπορίου

(F.B.I.)

19. Η ομάδα RAT (Recovery Asset Team) δημιουργήθηκε για να βοηθήσει το FBI το 2018.

Τον Φεβρουάριο του 2018 σχημάτισαν την RAT λόγω της αύξησης των ανεπιθύμητων μηνυμάτων, προκαλώντας σοβαρές οικονομικές απώλειες. Η υπηρεσία λειτουργεί ως ενδιάμεσος μεταξύ του FBI και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων για την ανάκτηση κεφαλαίων που χάθηκαν από θύματα απάτης. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, το ποσοστό επιστροφής το 2020 ήταν ένα επιβλητικό 82%, το οποίο είναι μια ελαφρά αύξηση από το 79% του 2019.

(έκθεση IC3)

20. Το σκουλήκι ILOVEYOU μόλυνε το 10% των υπολογιστών που ήταν συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο σε μόλις 10 ημέρες.

Τον Μάιο του 2000, όλοι οι χρήστες υπολογιστών Windows άρχισαν να λαμβάνουν email με το ILOVEYOU στη γραμμή θέματος. Οι άνθρωποι νόμιζαν ότι η προσκόλληση ήταν ένα γράμμα αγάπης, αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν ιός. Σε μια μέρα, ο ιός έφτασε σε περίπου 45 εκατομμύρια χρήστες και σε 10 υπήρχαν 50 εκατομμύρια μολυσμένοι υπολογιστές. Ως απάντηση στα ανεπιθύμητα μηνύματα, η CIA, το Πεντάγωνο και το βρετανικό κοινοβούλιο έκλεισαν τα συστήματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους. Το περιστατικό είχε μεγάλο οικονομικό αντίκτυπο, καθώς τα στατιστικά στοιχεία ανεπιθύμητης αλληλογραφίας ανέβασαν το κόστος ανάκτησης αρχείων και αφαίρεσης ιών σε περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

(Forbes, Ασφάλεια Αναζήτησης)

21. Ο Άντονι Γκρέκο ήταν το πρώτο άτομο στις Ηνωμένες Πολιτείες που συνελήφθη και κατηγορήθηκε για παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου κατά των ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

Αυτό συνέβη το 2005 και ο Άντονι ήταν μόλις 18 ετών τότε. Στόχος του ήταν η κοινότητα του MySpace, όπου η πλατφόρμα παρουσίασε μια ενημέρωση ασφαλείας λίγο μετά τα γεγονότα. Το FBI τον υποπτεύτηκε ότι έστειλε περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια πορνογραφικά και ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σχετίζονται με υποθήκες. Βρήκαν τον Άντονι ένοχο για μία από τις τρεις κατηγορίες. Παραδέχθηκε την ενοχή του και πήρε συμφωνία για σημαντικά μειωμένη ποινή.

(LA Times)

Στατιστικά και τάσεις ανεπιθύμητων μέσων κοινωνικής δικτύωσης

22. Το περιεχόμενο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που αφαιρέθηκε από το Facebook κορυφώθηκε στα 2,9 δισεκατομμύρια περιπτώσεις το τελευταίο τρίμηνο του 2019.

Μπορούμε να δούμε αυτό το στατιστικό ανεπιθύμητο περιεχόμενο μέσα από το πρίσμα των παγκόσμιων πανδημικών γεγονότων. Υπάρχουν δύο τύποι αναφερόμενου περιεχομένου ανεπιθύμητης αλληλογραφίας: αυτόματο και συντονισμένο. Τα στατιστικά στοιχεία κατάργησης ανεπιθύμητου περιεχομένου από το προηγούμενο τρίμηνο δείχνουν ένα εκατομμύριο λιγότερες περιπτώσεις. Τα τελευταία τριμηνιαία στοιχεία για το 2020 δείχνουν ένα δισεκατομμύριο.

(Στατιστική)

23. Το 98,3% των ανεπιθύμητων μηνυμάτων στο LinkedIn καταργήθηκε χάρη στην αυτοματοποιημένη προστασία του.

Αυτό το στατιστικό spam δείχνει ότι τα αμυντικά συστήματα της πλατφόρμας είναι αρκετά εξελιγμένα. Καταργούν τόσο τους ψεύτικους λογαριασμούς όσο και το περιεχόμενο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας ή απάτης πριν το δουν τα άλλα μέλη στο 98,3% των περιπτώσεων. Οι στατιστικές ανεπιθύμητων μηνυμάτων δείχνουν ότι 11,6 εκατομμύρια λογαριασμοί τέθηκαν σε αναστολή κατά την εγγραφή. Μεταξύ Ιουνίου και Δεκεμβρίου 2020, σημειώθηκαν 157.108 περιπτώσεις παρενόχλησης, 110.742 ψευδείς πληροφορίες και 22.348 βίαιο και παραστατικό περιεχόμενο. Μερικές από τις λιγότερο εμφανείς κατηγορίες περιελάμβαναν ομιλία μίσους ή υποτιμητική (13.815), μετά περιεχόμενο για ενηλίκους (9.552) και κακοποίηση παιδιών (50).

(Αναφορά διαφάνειας LinkedIn)

24. Τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2018, το Twitter ανέστειλε περισσότερους από 70 εκατομμύρια λογαριασμούς spam.

Ο ρυθμός της ύποπτης διαγραφής λογαριασμού συνεχίστηκε και τους επόμενους μήνες. Η πλατφόρμα υποστήριξε τη συνεχιζόμενη τάση ανεπιθύμητης αλληλογραφίας στον αγώνα κατά της παραπληροφόρησης, των bots και των trolls. Η πίεση αυξήθηκε όταν η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε ψεύτικους λογαριασμούς για να παρέμβει στις αμερικανικές εκλογές.

(The Washington Post)

25. Το 2019, υπήρχαν περίπου 150 εκατομμύρια λογαριασμοί spam στο Instagram.

Τα bots του Instagram αντιπροσωπεύουν το 15 τοις εκατό όλων των χρηστών. Ο αναφερόμενος συνολικός αριθμός ενεργών χρηστών Instagram είναι περίπου 1,22 δισεκατομμύρια. Σύμφωνα με έρευνες, ο κύριος λόγος είναι να πειστούν οι χρήστες να συνδεθούν σε ιστότοπους για ενήλικες. Η πιο συνηθισμένη τεχνική που χρησιμοποιούν είναι να σχολιάζουν τις αναρτήσεις των influencers και των διασημοτήτων, υποσχόμενοι το εν λόγω περιεχόμενο. Γι’ αυτό στην καθομιλουμένη ονομάζονται «πορνομποτ».

(Κόσμος ψηφιακής πληροφορίας)

Στατιστικά ανεπιθύμητης αλληλογραφίας για κινητά και SMS

26. Το 2020, 56 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες έπεσαν θύματα τηλεφωνικής απάτης και έχασαν χρήματα.

Οι κλήσεις απάτης αποτελούν πραγματική απειλή, με τον υψηλότερο καταγεγραμμένο αριθμό να σημειώνεται το 2020. Η χρονιά χαρακτηρίστηκε από τον COVID-19 και η αύξηση από το 2019 είναι ένα εκπληκτικό 30% (43 εκατομμύρια Αμερικανοί). Η αύξηση είναι ακόμη μεγαλύτερη σε σύγκριση με το 2018, όταν 24,9 εκατομμύρια Αμερικανοί έχασαν χρήματα από τηλεφωνικές απάτες. Η μέση μηνιαία απώλεια για τα θύματα που το ανέφεραν ήταν 351 $. Η εκτίμηση του συνολικού ποσού των χρημάτων που χάθηκαν από τηλεφωνικές απάτες, εν τω μεταξύ, είναι 19,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία κλήσεων ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Ωστόσο, τα στοιχεία για το 2018 και το 2019 ήταν σημαντικά χαμηλότερα, στα 8,9 δισεκατομμύρια και 10,5 δισεκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα.

Ανάγνωση:  Στατιστικά παιχνιδιού

(Truecaller)

27. Το 44% των πολιτών των ΗΠΑ έχει λάβει ψευδείς κλήσεις ή μηνύματα σχετικά με τον COVID-19.

Καθώς η πανδημία χειροτέρευε, οι spammers το χρησιμοποίησαν για να κάνουν ό,τι μπορούσαν. Σχεδόν ο μισός πληθυσμός των ΗΠΑ έχει λάβει ένα τηλεφώνημα ή ένα μήνυμα κειμένου που περιέχει ψευδείς πληροφορίες. Ορισμένες από τις αναρτήσεις περιλάμβαναν συνδέσμους προς τους χειρότερους ιστότοπους ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, οι οποίοι υποτίθεται ότι έχουν τα τελευταία νέα. Φυσικά, για να έχουν πρόσβαση σε αυτό, οι άνθρωποι έπρεπε να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό και να μοιραστούν προσωπικές πληροφορίες.

(Truecaller)

28. Το 2019, το ApexSMS υπέστη παραβίαση δεδομένων που οδήγησε σε μια μαζική λειτουργία ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.

Η ινδική εταιρεία χρησιμοποιεί το Mobile Drip, μια πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων και μάρκετινγκ μεγάλου όγκου. Η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα την έκθεση της βάσης δεδομένων τους με 80 εκατομμύρια αρχεία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, 38 εκατομμύρια μηνύματα στάλθηκαν στους ληφθέντες αριθμούς. Τα στατιστικά στοιχεία ανεπιθύμητης αλληλογραφίας SMS δείχνουν επίσης ότι 2,1 εκατομμύρια παραλήπτες έκαναν κλικ στον σύνδεσμο και έπεσαν θύματα ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Περισσότεροι από 115.000 από αυτούς απάντησαν σε ανεπιθύμητα μηνύματα.

(TechCrunch)

29. Οι Ηνωμένες Πολιτείες μεταπήδησαν από την 8η το 2019 στη 2η το 2020 στη λίστα των χωρών που επηρεάστηκαν από ανεπιθύμητες κλήσεις.

Ο αριθμός των ανεπιθύμητων μηνυμάτων αυξάνεται λόγω της πανδημίας. Το 2019, η μέση ανεπιθύμητη κλήση ανά χρήστη ήταν 18,2 κλήσεις ανά μήνα. Οι Αμερικανοί έλαβαν 28,4 κλήσεις ανεπιθύμητης αλληλογραφίας το μήνα, μια αύξηση κατά 56 τοις εκατό. Η Βραζιλία βρίσκεται στην κορυφή εδώ και χρόνια, με βαθμολογία 49,9 για το 2020 σύμφωνα με στατιστικά spam. Η Ουγγαρία έρχεται αμέσως μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και ακολουθεί η Πολωνία. Ισπανία και Ινδονησία μοιράζονται το αποτέλεσμα με 18,3 για την πέμπτη θέση.

(Truecaller)

30. Το 75% των καταναλωτών στην πραγματικότητα δεν τους πειράζει να λαμβάνουν διαφημιστικό περιεχόμενο από επωνυμίες μέσω SMS.

Η αποστολή γραπτών μηνυμάτων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσεγγίσετε άτομα, επειδή το βρίσκουν διακριτικό και δεν απαιτεί σύνδεση στο διαδίκτυο. Επειδή γενικά δεν θεωρείται είδος διαφήμισης ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, το λογισμικό και οι υπηρεσίες μάρκετινγκ SMS είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για την προσέλκυση καταναλωτών, με τις καμπάνιες να παράγουν ποσοστό μετατροπής 14%. Οι καταναλωτές εξαργυρώνουν τα κουπόνια που λαμβάνουν με αυτόν τον τρόπο έως και 10 φορές περισσότερο.

(με rebranding, γραπτό μήνυμα)

FAQ

Τι ποσοστό των email είναι ανεπιθύμητα;

Τα στατιστικά στοιχεία ανεπιθύμητων μηνυμάτων δείχνουν ότι περισσότερο από το 50% όλων των email τα τελευταία χρόνια είναι ανεπιθύμητα. Για το 2020, τα στοιχεία δείχνουν ένα μέσο ποσοστό 47,3%.

Πόσα ανεπιθύμητα μηνύματα αποστέλλονται την ημέρα;

Οι χρήστες στέλνουν 306,4 δισεκατομμύρια email κάθε μέρα. Πάνω από το 50% των περιπτώσεων είναι ανεπιθύμητα, επομένως περίπου 150 δισεκατομμύρια ανεπιθύμητα μηνύματα στέλνονται και λαμβάνονται καθημερινά.

Πότε στάλθηκε το πρώτο ανεπιθύμητο μήνυμα;

Το πρώτο spam email στάλθηκε στις 3 Μαΐου 1978 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ήταν το πρώτο εμπορικό μαζικό email που στάλθηκε από τον εκπρόσωπο μάρκετινγκ Gary Thuerk. Το Διαδίκτυο δεν υπήρχε, αλλά ο προκάτοχός του ARPANET υπήρχε. Το εν λόγω email στάλθηκε σε 393 παραλήπτες, διαφημίζοντας το πιο πρόσφατο μοντέλο υπολογιστή.

Πόσα χρήματα χάνονται κάθε χρόνο από απάτες μέσω email;

Οι παγκόσμιες στατιστικές ανεπιθύμητων μηνυμάτων δείχνουν εκπληκτικά δισεκατομμύρια δολάρια. Το κόστος ανεπιθύμητης αλληλογραφίας για εταιρείες το πρώτο τρίμηνο του 2019 ανήλθε σε 26,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων που αναφέρθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2020 ήταν πάνω από 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ποιες εταιρείες στέλνουν τα περισσότερα ανεπιθύμητα μηνύματα;

Οι εταιρείες ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που είναι υπεύθυνες για την πλειοψηφία των ανεπιθύμητων μηνυμάτων είναι η Canadian Pharmacy, η PredictLabs, η Sphere Digital, η Blaze Media Solutions, η Mint Global Marketing, η Adgenics, η Cabo Networks, κ.λπ. Λίστα λειτουργιών.

Πόσο spam είναι φυσιολογικό;

Τα στατιστικά ανεπιθύμητων μηνυμάτων δεν δίνουν ακριβή απάντηση σε αυτό. Είναι σχετικό και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από παράγοντες όπως τα φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, η τακτική επισκεψιμότητα μέσω email και η τοποθεσία σας. Ωστόσο, ορισμένοι λένε ότι 1-2 email την ημέρα είναι αποδεκτά.