Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Σας βρήκα μέσω του προφίλ LinkedIn

Αν ψάχνετε για μια νέα δουλειά ή θέλετε να δημιουργήσετε επαφές με πιθανούς εργοδότες, το LinkedIn είναι το κατάλληλο μέρος. Είναι το εργαλείο για δικτύωση, εύρεση θέσεων εργασίας και στρατολόγηση. Ωστόσο, η χρήση του LinkedIn απαιτεί αποτελεσματικά κάποια τεχνογνωσία, ειδικά αν θέλετε να βρείτε και να σας βρουν οι σωστές συνδέσεις. Αλλά, πώς μπορούν οι άνθρωποι να σας βρουν στο LinkedIn; Εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λειτουργίες όπως σας βρήκαν μέσω του προφίλ, της αναζήτησης ή της αρχικής σελίδας του LinkedIn. Και αν δεν γνωρίζετε τι είναι ή πώς να τις χρησιμοποιήσετε, μην ανησυχείτε — θα σας εξηγήσουμε τα πάντα σε αυτό το άρθρο. Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν!

Πώς μπορούν οι άνθρωποι να σας βρουν στο LinkedIn;

Η αναζήτηση και η εύρεση είναι το παν στις μέρες μας, ειδικά αν αναζητάτε επιχειρηματικές ευκαιρίες. Γι’ αυτό το LinkedIn έχει γίνει ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία για τη δικτύωση επιχειρήσεων. Είναι ένας ιστότοπος όπου οι άνθρωποι μπορούν να πάνε για να μάθουν περισσότερα για εσάς, την επαγγελματική σας εμπειρία και τι ψάχνετε στην καριέρα σας και μπορούν να το κάνουν με πέντε διαφορετικούς τρόπους:

  • Μέσω Linkedin Profile
  • Μέσω της αρχικής σελίδας
  • Μέσω εταιρικών σελίδων LinkedIn
  • Μέσω LinkedIn Search
  • Ή την παραδοσιακή αναζήτηση στο Google.

Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στο τι σημαίνει καθένα από αυτά, πώς λειτουργεί και τι μπορείτε να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι είστε εύκολο να βρεθείτε.

Τι σημαίνει ότι σας βρήκα μέσω του προφίλ LinkedIn;

Ο πιο προφανής τρόπος για να σας ανακαλύψουν οι άνθρωποι σε οποιοδήποτε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο στο LinkedIn, είναι μέσω του προφίλ σας. Εάν έχετε βρεθεί μέσω του προφίλ του LinkedIn, αυτό σημαίνει ότι το προφίλ σας εμφανίστηκε ως πρόταση σε ένα μέλος μετά την προβολή ή τη σύνδεση με κάποιον στο δίκτυό του. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα το άτομο που σας βρήκε μέσω του προφίλ του LinkedIn να είναι ήδη ένας από τους συνδέσμους σας και να έχει επισκεφτεί τη σελίδα σας ακολουθώντας έναν σύνδεσμο από ένα υπάρχον μέλος με το οποίο είστε συνδεδεμένοι οι δυο σας.

Λοιπόν, πώς λειτουργεί η εύρεση μέσω του προφίλ LinkedIn; Το κλειδί βρίσκεται στον αλγόριθμο του LinkedIn καθώς λειτουργεί για να δείχνει προφίλ μελών που πιστεύει ότι θα είναι τα πιο σχετικά με την αναζήτησή τους. Οι περισσότερες από αυτές τις αναζητήσεις προέρχονται συνήθως από το “Άτομα που είδαν επίσης [suggestion].” Επίσης, θα μπορούσατε να λάβετε τέτοιες προβολές εάν επιλέξετε “Οι θεατές αυτού του προφίλ είδαν επίσης”.

Πώς να βρεθείτε μέσω του προφίλ LinkedIn

Εάν θέλετε να βρεθείτε μέσω του προφίλ του LinkedIn, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το προφίλ σας είναι ενημερωμένο, δημόσιο και ότι είναι πλούσιο σε λέξεις-κλειδιά. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε τις σωστές λέξεις-κλειδιά στον τίτλο εργασίας, τη σύνοψη και το ιστορικό εργασίας σας, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να σας βρίσκουν εύκολα όταν αναζητούν κάποιον με τις δεξιότητες και την εμπειρία σας.

Επίσης, το να αφήνετε σχόλια και να κάνετε like σε αναρτήσεις στο LinkedIn θα σας βοηθήσει επίσης να αυξήσετε την προβολή σας. Όταν το κάνετε αυτό, η εικόνα του προφίλ σας και το όνομά σας θα εμφανίζονται δίπλα στο σχόλιό σας, κάτι που σας κάνει πιο ανιχνεύσιμο.

Ανάγνωση:  Πώς να καταλάβετε αν κάποιος σας απέσυρε στο Snapchat; Βήμα βήμα

Τι σημαίνει ότι σας βρήκα μέσω της αρχικής σελίδας;

Όπως μπορείτε να μαντέψετε, σημαίνει ότι έχετε εμφανιστεί στην αρχική σελίδα κάποιου στο LinkedIn. Αυτό μπορεί να συμβεί με μερικούς διαφορετικούς τρόπους. Το πρώτο είναι εάν εγγραφήκατε πρόσφατα στο LinkedIn ή αν ήσασταν ενεργοί στον ιστότοπο και το LinkedIn πιστεύει ότι είστε μια καλή σύνδεση για κάποιον.

Η δεύτερη επιλογή για να σας έχει βρει κάποιος μέσω της αρχικής σελίδας είναι εάν κάποιος στο δίκτυό σας έχει δει το προφίλ σας ή έχει ασχοληθεί με το περιεχόμενό σας. Όταν συμβεί αυτό, το προφίλ σας θα μπορούσε να εμφανιστεί στην αρχική τους σελίδα ως προτεινόμενη σύνδεση.

Ο τρίτος τρόπος είναι αν έχετε δραστηριοποιηθεί σε ομάδες ή συμμετέχετε σε συζητήσεις. Όταν το κάνετε αυτό, η εικόνα του προφίλ σας και το όνομά σας θα εμφανίζονται δίπλα στο σχόλιό σας, κάτι που σας κάνει πιο ανιχνεύσιμο σε άτομα που ενδιαφέρονται για τα ίδια θέματα.

Πώς να βρεθείτε μέσω της αρχικής σελίδας στο LinkedIn

Για να εμφανιστείτε στην αρχική σελίδα κάποιου LinkedIn, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να είστε ενεργοί στον ιστότοπο. Αυτό σημαίνει να δημοσιεύετε ενημερώσεις και άρθρα και να αφήνετε σχόλια σε αναρτήσεις άλλων ανθρώπων. Όσο πιο ενεργός είστε, τόσο πιο πιθανό είναι να εμφανιστείτε στην αρχική σελίδα κάποιου ως προτεινόμενη σύνδεση.

Μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε σε ομάδες και να συμμετάσχετε σε συζητήσεις. Όταν το κάνετε αυτό, η εικόνα του προφίλ σας στο LinkedIn και το όνομά σας θα εμφανίζονται δίπλα στο σχόλιό σας, κάτι που σας κάνει πιο ανιχνεύσιμο σε άτομα που ενδιαφέρονται για τα ίδια θέματα.

Τι σημαίνει ότι σας βρήκαμε μέσω των εταιρικών σελίδων του LinkedIn;

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να σας ανακαλύψουν οι χρήστες του LinkedIn είναι μέσω των εταιρικών σελίδων που ακολουθήσατε. Η φράση “σας βρήκαμε μέσω της εταιρικής σελίδας του LinkedIn” υπονοεί ότι το μέλος του LinkedIn ανακάλυψε το προφίλ σας στη σελίδα μιας εταιρείας/οργανισμού που έχετε κάνει like ή σχολιασμό. Ή αν προσθέσατε πρόσφατα προώθηση στο προφίλ σας στο LinkedIn και αναφέρατε μια συγκεκριμένη εταιρεία ή οργανισμό ως χώρο εργασίας σας.

Ανάγνωση:  Πώς να μετατρέψετε το MOV σε MP4 δωρεάν

Τρόπος εύρεσης μέσω εταιρικών σελίδων LinkedIn

Για να κερδίσετε περισσότερη έκθεση και να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να βρεθείτε μέσω των εταιρικών σελίδων του LinkedIn, είναι σημαντικό να αλληλεπιδράσετε με τις εταιρείες με τις οποίες θέλετε να συσχετιστείτε. Αυτό σημαίνει ότι τους αρέσουν οι αναρτήσεις τους, αφήνουν σχόλια και μοιράζονται το περιεχόμενό τους. Όταν το κάνετε αυτό, η εικόνα του προφίλ σας και το όνομά σας θα εμφανίζονται δίπλα στο σχόλιό σας και έτσι θα σας κάνουν πιο ανιχνεύσιμους.

Είναι επίσης σημαντικό να μοιράζεστε προσφορές και να προσθέτετε ένα βιογραφικό του LinkedIn στο προφίλ σας το οποίο θα ενημερώνετε τακτικά. Ο στόχος με αυτόν τον τρόπο είναι να βοηθήσετε να δείξετε ότι είστε ενεργό και αφοσιωμένο μέλος της επαγγελματικής κοινότητας του LinkedIn.

Επίσης, φροντίστε να ακολουθείτε μόνο σχετικές σελίδες στην ενότητα “Προσθήκη ενδιαφερόντων στο LinkedIn”. Εάν τα ενδιαφέροντά σας συμβαδίζουν με το επαγγελματικό σας υπόβαθρο, είναι πιο πιθανό να προσελκύσετε ένα κοινό που είναι σύμφωνα με τα πρότυπά σας.

Τι σημαίνει ότι σας βρήκα μέσω της Αναζήτησης LinkedIn;

Εάν έχετε ένα αίτημα σύνδεσης από κάποιον και λέει “σας βρήκαμε μέσω αναζήτησης LinkedIn”, σημαίνει φυσικά ότι έχει βρει το προφίλ σας μέσω της λειτουργίας αναζήτησης LinkedIn. Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος με τον οποίο οι χρήστες του LinkedIn βρίσκουν και συνδέονται με άλλους στον ιστότοπο. Για να βρείτε κάποιον στο LinkedIn, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πληκτρολογήσετε το όνομά του ή τις λέξεις-κλειδιά του στη γραμμή αναζήτησης. Σε αυτήν την περίπτωση, ο χρήστης που σας έχει βρει μέσω της αναζήτησης LinkedIn χρησιμοποίησε τη μηχανή αναζήτησης του ιστότοπου, η οποία λειτουργεί ως μια ολοκληρωμένη βάση δεδομένων των 830 εκατομμυρίων υπαρχόντων μελών του LinkedIn.

Ανάγνωση:  Συμπεριλάβετε αυτά τα κρίσιμα στοιχεία στη στρατηγική προμήθειας πωλήσεων για να διασφαλίσετε την επιτυχία.

Πώς να βρεθείτε μέσω της Αναζήτησης LinkedIn

Για να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας να εμφανιστείτε στις εμφανίσεις “βρέθηκε μέσω αναζήτησης LinkedIn”, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το πραγματικό σας όνομα ως όνομα προφίλ, να προσθέσετε μια φωτογραφία προφίλ και να συμπληρώσετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του προφίλ σας. Όσο περισσότερες πληροφορίες συμπεριλάβετε στον λογαριασμό σας, τόσο πιο εύκολο θα είναι για άλλους να σας βρουν όταν χρησιμοποιούν αυτήν τη λειτουργία αναζήτησης.

Επιπλέον, αν ψάχνετε για δουλειά ή θέλετε να σας βρουν οι υπεύθυνοι προσλήψεων, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία “Open to Work” του LinkedIn, η οποία από προεπιλογή ταιριάζει με την εικόνα του προφίλ σας και αυξάνει την ορατότητά σας. Η προσθήκη ορισμένων λέξεων-κλειδιών που σχετίζονται με τη θέση εργασίας που αναζητάτε είναι επίσης μια καλή ιδέα. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα εμφανίζεστε στο “found you via LinkedIn search”, αλλά το όνομά σας θα εμφανίζεται και σε άλλες εμφανίσεις αναζήτησης LinkedIn.

Μπόνους: Πώς να πείτε πώς σας βρήκε κάποιος στο LinkedIn

Το LinkedIn συνήθως σας ενημερώνει πώς σας βρήκε κάποιος στο LinkedIn στο μήνυμα αιτήματος σύνδεσης. Οι πιο συνηθισμένοι τρόποι εντοπίζονται μέσω αναζήτησης, προφίλ ή αρχικής σελίδας στο LinkedIn. Εμφανίζει πάντα κάποια μορφή πληροφοριών για να σας ειδοποιήσει. Είτε θα σας πει ποιες κοινές συνδέσεις έχετε με το άτομο που θα ήθελε να συνδεθεί μαζί σας είτε το όνομα θα εμφανιστεί στην ενότητα “Ποιος είδε το προφίλ σας”. Για παράδειγμα, αν λέει “σας βρήκαν μέσω του προφίλ LinkedIn”, αυτό σημαίνει ότι ανακάλυψαν το προφίλ σας μέσω αναζήτησης στο LinkedIn ή με απευθείας προβολή του προφίλ σας.