Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Σάρωση εγγράφων σε e-mail

Σήμερα, φαίνεται ότι όλα τα έγγραφα γίνονται ψηφιακά – τιμολόγια, φορολογικά έντυπα, ακόμη και χειρόγραφες σημειώσεις. Στην πραγματικότητα, το paperless είναι το νέο μαύρο και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το πραγματοποιήσετε. Ένα από αυτά είναι η σάρωση εγγράφων σε e-mail. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα από τη σάρωση εγγράφων σε email – είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χώρο και να παρακολουθείτε τα έγγραφά σας, επειδή βρίσκονται όλα σε ένα ψηφιακό μέρος. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, μπορείτε εύκολα να τα μοιραστείτε με άλλους ως συνημμένα email. Λοιπόν, πώς σαρώνετε ένα έγγραφο και, το πιο σημαντικό, πώς σαρώνετε ένα έγγραφο σε email; Στην πραγματικότητα είναι πολύ απλό. Ας το δούμε, έτσι;

Σάρωση και αποστολή με email ενός εγγράφου στα Windows

 1. Ανοίξτε το μενού Έναρξη και αναζητήστε “Σάρωση εγγράφου ή εικόνας”. Εάν δεν μπορείτε να το βρείτε, χρησιμοποιήστε το εργαλείο αναζήτησης στην κάτω αριστερή γωνία.
 2. Αφού ανοίξετε την εφαρμογή Σάρωση, ελέγξτε εάν ο σαρωτής είναι συνδεδεμένος. Εάν όχι, ελέγξτε ξανά ότι είναι ενεργοποιημένο και συνδεδεμένο σωστά.
 3. Επιλέξτε ποιον από τους διαθέσιμους σαρωτές (εάν υπάρχουν) θα χρησιμοποιήσετε και τη μορφή αρχείου στην οποία θα αποθηκευτούν οι σαρώσεις. Εάν θέλετε απλώς μια εικόνα, τα JPEG και PNG είναι και τα δύο δημοφιλή φορμά.
 4. Τοποθετήστε το έγγραφο με την όψη προς τα κάτω στη γυάλινη επιφάνεια του σαρωτή και επιλέξτε Εμφάνιση περισσότερων > Προεπισκόπηση για να δείτε αν είστε ικανοποιημένοι με το τελικό αποτέλεσμα.
 5. Πριν ξεκινήσετε τη σάρωση, μεταβείτε στο View More και επιλέξτε τις ρυθμίσεις εικόνας που θέλετε, όπως ανάλυση, χρώμα κ.λπ.
 6. Αφήστε το σαρωτή να ολοκληρώσει τη σάρωση του εγγράφου σας ως προεπισκόπηση. Εάν το έγγραφο δεν είναι ευθυγραμμισμένο ή δεν έχει τοποθετηθεί σωστά, διορθώστε τη θέση του στο σαρωτή και κάντε ξανά προεπισκόπηση.
 7. Επιλέξτε την περιοχή που θα σαρωθεί κάνοντας κλικ και σύροντας πάνω της. Αφού αποφασίσετε τι θέλετε να σαρώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί “Σάρωση” και περιμένετε να ολοκληρωθεί.
 8. Επαναλάβετε για κάθε σελίδα που θέλετε να σαρώσετε.
 9. Δημιουργήστε ένα email στο πρόγραμμα email σας. Συμπληρώστε τη γραμμή θέματος, στείλτε μήνυμα και επισυνάψτε τα αρχεία σας από τον αντίστοιχο φάκελο.
 10. Στείλτε το email σας.
Ανάγνωση:  Πώς να διορθώσετε μόνιμα το πρόβλημα που δεν λειτουργεί το Better Discord

Και voila! Το έγγραφό σας είναι καθ’ οδόν!

Σάρωση και αποστολή εγγράφου σε Mac

Η σάρωση εγγράφων σε email σε Mac είναι επίσης αρκετά απλή. Εδώ είναι τα βήματα:

 1. Τοποθετήστε τα έγγραφα στο σαρωτή.
 2. Από το μενού Apple, μεταβείτε στις Προτιμήσεις συστήματος και επιλέξτε Εκτυπωτές και σαρωτές.
 3. Επιλέξτε το σαρωτή σας και, στη συνέχεια, ανοίξτε το σαρωτή. Εάν δεν το βλέπετε στη λίστα, βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένο και συνδεδεμένο.
 4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Χρήση τροφοδότη εγγράφων”.
 5. Στη συνέχεια, θα εμφανιστούν πολλές επιλογές σάρωσης και σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα, τον τύπο, το μέγεθος, τον προσανατολισμό και άλλες λεπτομέρειες του εγγράφου.
 6. Σαρώστε το έγγραφο κάνοντας κλικ στο “Σάρωση” για να ξεκινήσει η σάρωση. Το πρόγραμμα θα σας ειδοποιήσει μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση.
 7. Επαναλάβετε αυτό εάν θέλετε να σαρώσετε περισσότερα έγγραφα σε email.

Τώρα έχετε ένα ψηφιακό αντίγραφο του εγγράφου σας. Θυμηθείτε πού το αποθηκεύσατε ή αποθηκεύστε το στην επιφάνεια εργασίας σας για να μπορείτε να το στείλετε μέσω email.

Πίνακας περιεχομένων

Αυτό ήταν, εξηγείται πώς να σαρώσετε ένα έγγραφο σε email σε Mac!

Και δεδομένου ότι τα στατιστικά στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για κινητά δείχνουν ότι περισσότερο από το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού χρησιμοποιεί τα κινητά του τηλέφωνα κάθε μέρα για να πραγματοποιεί κάθε είδους συναλλαγές, ακολουθούν μερικές συμβουλές για τον τρόπο σάρωσης και αποστολής email εγγράφων σε συσκευές Android και iOS.

Σαρώστε ένα έγγραφο και στείλτε ένα email με το iPhone ή το iPad σας

Ευτυχώς, οι προγραμματιστές iOS έχουν σκεφτεί τα πάντα, ακόμα και πώς να σαρώνουν και να στέλνουν έγγραφα χωρίς εκτυπωτή ή σαρωτή. Εδώ είναι τα βήματα:

 1. Αρχικά, τοποθετήστε το έγγραφο που πρόκειται να σαρωθεί σε μια επίπεδη επιφάνεια.
 2. Ανοίξτε την εφαρμογή Notes στο iPad ή το iPhone σας.
 3. Δημιουργήστε μια νέα σημείωση ή επιλέξτε μια υπάρχουσα σημείωση στην οποία θα προσθέσετε το σαρωμένο έγγραφο.
 4. Επιλέξτε το εικονίδιο της κάμερας στο κάτω μέρος της οθόνης και πατήστε “Σάρωση εγγράφων”.
 5. Στρέψτε την κάμερα στο έγγραφο που θέλετε να σαρώσετε (εάν η συσκευή δεν ξεκινήσει αυτόματα τη σάρωση, πατήστε το κουμπί κλείστρου για να ξεκινήσει).
 6. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για κάθε σελίδα.
 7. Το έγγραφό σας έχει πλέον σαρωθεί και αποθηκευτεί στην εφαρμογή Σημειώσεις.

Το σαρωμένο έγγραφο είναι έτοιμο για επισύναψη και αποστολή μέσω email.

Ανάγνωση:  20 πιο διάσημα εστιατόρια στο κέντρο του Σικάγο - Techchink

Σάρωση εγγράφου και αποστολή email στο Android

Οι συσκευές Android έχουν παρόμοια διαδικασία για τη σάρωση εγγράφων σε email. Εδώ είναι τα βήματα:

 1. Τοποθετήστε το έγγραφο που πρόκειται να σαρωθεί σε μια επίπεδη επιφάνεια.
 2. Ανοίξτε την εφαρμογή Google Drive και πατήστε το σύμβολο “+” στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή “Σάρωση”.
 3. Στρέψτε την κάμερά σας στο έγγραφο που θέλετε να σαρώσετε (πατήστε το κουμπί κλείστρου για να ξεκινήσει η σάρωση εάν δεν ξεκινά αυτόματα).
 4. Μπορείτε να προσαρμόσετε την περικοπή πατώντας στην εικόνα.
 5. Επαναλάβετε τη σάρωση για κάθε σελίδα.
 6. Αφού σαρώσετε όλες τις σελίδες, πατήστε το κουμπί “Κοινή χρήση” και επιλέξτε την εφαρμογή Gmail.
 7. Επικολλήστε το σαρωμένο έγγραφο στο παράθυρο σύνταξης email και στείλτε το στον επιθυμητό παραλήπτη.

Το σαρωμένο έγγραφό σας είναι τώρα στο δρόμο του!

Σάρωση σε email: Σάρωση εγγράφου από εκτυπωτή σε υπολογιστή

Αυτή η δυνατότητα είναι σχετικά νέα και διαθέσιμη σε ορισμένες νεότερες γενιές εκτυπωτών και φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων. Επιτρέπει στους χρήστες να σαρώσουν απευθείας ένα έγγραφο και να το μετατρέψουν σε αρχείο PDF. Το υπέροχο με αυτή τη δυνατότητα είναι ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε κανένα λογισμικό για να στείλετε ένα σαρωμένο έγγραφο μέσω email. Ωστόσο, δεν προσφέρει όλες τις λειτουργίες που σχετίζονται με την αποστολή ενός email, όπως την προσθήκη κειμένου σε ένα μήνυμα, τη λήψη ειδοποίησης κατά την άφιξή του ή την πραγματοποίηση των απαραίτητων αλλαγών πριν από την αποστολή του.

Ένα άλλο πρόβλημα με την επιλογή εκτυπωτή “σάρωση σε email” είναι ότι οι πολυλειτουργικοί εκτυπωτές αποστέλλουν από προεπιλογή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως απλό κείμενο. Τα τρίτα μέρη που βρίσκονται επίσης στο ίδιο δίκτυο WiFi με τον εκτυπωτή σας είναι πιο πιθανό να υποκλέψουν αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Με άλλα λόγια, αυτή η επιλογή δεν είναι πολύ ασφαλής και χρησιμοποιείται καλύτερα για έγγραφα που δεν είναι εμπιστευτικά και τα οποία μπορείτε να επαληθεύσετε προσωπικά ότι έχουν παραδοθεί σωστά.

Ανάγνωση:  Βέλτιστες πρακτικές για αποτελεσματική διαδικτυακή διαχείριση φήμης

Ετσι δουλεύει:

 1. Προετοιμάστε και τοποθετήστε ένα έντυπο αντίγραφο στον τροφοδότη του εκτυπωτή σας ή στη γυάλινη επιφάνεια.
 2. Επιλέξτε “σάρωση σε email” στον εκτυπωτή σας και πατήστε Σάρωση.
 3. Επιλέξτε Μέγεθος φωτογραφίας για να επεξεργαστείτε το σαρωμένο έγγραφο.
 4. Πατήστε Αποθήκευση και θυμηθείτε τον φάκελο στον οποίο τον αποθηκεύσατε.
 5. Εκκινήστε την εφαρμογή email και κάντε κλικ στο “+” ή στο “Νέο μήνυμα”.
 6. Πατήστε το εικονίδιο συνδετήρα για να επισυνάψετε το σαρωμένο έγγραφο.
 7. Προσθέστε τις διευθύνσεις email των παραληπτών, πληκτρολογήστε μια γραμμή θέματος και ένα μήνυμα και κάντε κλικ στο “Αποστολή”.

Τώρα έχετε σαρώσει και στείλετε email στο έγγραφό σας με τον εκτυπωτή σας!

συμπέρασμα

Τώρα που εξετάσαμε τους διαφορετικούς τρόπους για να σαρώσετε ένα έγγραφο σε email, μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή που σας ταιριάζει καλύτερα. Να θυμάστε ότι εξοικονομείτε χώρο, παρακολουθείτε τα έγγραφά σας και τα μοιράζεστε εύκολα εν κινήσει.