Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πώς να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp Business για να ενισχύσετε τις προσπάθειες μάρκετινγκ της επωνυμίας σας;

Το WhatsApp Business είναι μια δωρεάν εφαρμογή που επιτρέπει σε επιχειρήσεις να επικοινωνούν με πελάτες και υποψήφιους πελάτες. Περιέχει αρκετές λειτουργίες και πλεονεκτήματα. Μάθετε πώς να το χρησιμοποιείτε για το ψηφιακό μάρκετινγκ και υποστήριξη πελατών. Είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τις επωνυμίες.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp Business για να ενισχύσετε τις προσπάθειες μάρκετινγκ της επωνυμίας σας;

WhatsApp Business είναι μια δωρεάν εφαρμογή που επιτρέπει στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να επικοινωνούν με τους πελάτες και τους υποψήφιους πελάτες τους. Όπως ένα κανάλι WhatsApp, επιτρέπει σε εταιρείες και επωνυμίες να το κάνουν γρήγορα, άνετα και προσωπικά. Επομένως, εάν μια επιχείρηση επιθυμεί να επεκτείνει την υποστήριξη πελατών της, αυτό μπορεί να είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία.

Διαβάστε αυτήν την ανάρτηση για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το WhatsApp Business για να επεκτείνετε τις προσπάθειές σας για το ψηφιακό μάρκετινγκ και την υποστήριξη πελατών.

Γιατί πρέπει οι επωνυμίες να χρησιμοποιούν το WhatsApp Business;

Γιατί πρέπει οι επωνυμίες να χρησιμοποιούν το WhatsApp Business_

Ένα επιχειρηματικό μοντέλο WhatsApp μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τις προσπάθειες μάρκετινγκ WhatsApp της επωνυμίας σας παρέχοντας διάφορες λειτουργίες και πλεονεκτήματα. Αυτό περιλαμβάνει:

 • Ένα επιχειρηματικό προφίλ που προβάλλει την ταυτότητα της επωνυμίας, τα στοιχεία επικοινωνίας και τον ιστότοπό σας είναι παρόμοιο με το προφίλ σας στο LinkedIn.
 • Ο κατάλογος προϊόντων σας εμφανίζει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας και επιτρέπει στους πελάτες να περιηγηθούν και να παραγγείλουν απευθείας από το WhatsApp.
 • Το chatbot μπορεί να αυτοματοποιήσει την εξυπηρέτηση πελατών απαντώντας σε συνήθεις ερωτήσεις και παρέχοντας πληροφορίες και ενημερώσεις.
 • Ένα σύστημα πληρωμών που επιτρέπει στους πελάτες να πληρώνουν για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας με ασφάλεια και εύκολα στο WhatsApp.
 • Σας επιτρέπει να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα κειμένου, φωνής, βίντεο και πολυμέσων και να δημιουργείτε ομάδες και λίστες εκπομπής.
 • Ένα εργαλείο στατιστικών που παρακολουθεί και μετρά τα ποσοστά παράδοσης μηνυμάτων WhatsApp, ανοίγματος και ανάγνωσης. Επιπλέον, θα σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε τις καμπάνιες μάρκετινγκ.
Ανάγνωση:  5 εφαρμογές για να έχετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να τον βελτιώσετε...

Πώς να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp Business;

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το WhatsApp Business για να ρυθμίσετε την επιχείρησή σας για επιτυχία!

Βήμα 1: Ρυθμίστε τον επαγγελματικό λογαριασμό και το προφίλ σας στο Whatsapp

Ρυθμίστε τον επαγγελματικό λογαριασμό και το προφίλ σας στο Whatsapp

Το πρώτο βήμα για τη χρήση του WhatsApp Business Web είναι να ρυθμίσετε τον λογαριασμό και το προφίλ σας στο WhatsApp Business. Θα χρειαστείτε έναν αριθμό τηλεφώνου που δεν είναι ήδη συνδεδεμένος με το WhatsApp και ένα smartphone που υποστηρίζει το WhatsApp Business.

Μπορείτε να κάνετε λήψη της εφαρμογής WhatsApp Business από το Google Play Store ή το Apple App Store και να ακολουθήσετε τις οδηγίες για να επαληθεύσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας και να δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας.

Πώς να ρυθμίσετε το εταιρικό προφίλ WhatsApp;

Αφού δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας, μπορείτε να ρυθμίσετε το προφίλ της επιχείρησής σας μεταβαίνοντας στο Ρυθμίσεις > Ρυθμίσεις επιχείρησης > Προφίλ. Εδώ, μπορείτε να προσθέσετε και να επεξεργαστείτε τις ακόλουθες πληροφορίες:

 • Επωνυμία Επιχείρησης: Αυτό είναι το όνομα που θα εμφανίζεται στο εταιρικό προφίλ και στα μηνύματά σας στο WhatsApp. Επιλέξτε ένα όνομα που αντικατοπτρίζει την ταυτότητα της επωνυμίας σας και είναι εύκολο να το θυμάστε και να το αναγνωρίσετε.
 • Κατηγορία Επιχειρήσεων: Αυτή η κατηγορία περιγράφει καλύτερα τον τύπο και τον κλάδο της επιχείρησής σας. Επιλέξτε μια κατηγορία που ταιριάζει με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας και βοηθά τους πελάτες να σας βρίσκουν στο WhatsApp.
 • Περιγραφή δουλειάς: Αυτή η σύντομη και συναρπαστική περιγραφή συνοψίζει τι κάνει η επιχείρησή σας και τι αξία προσφέρει στους πελάτες. Χρησιμοποιήστε σχετικές λέξεις-κλειδιά για την επιχείρησή σας και το κοινό-στόχο σας και τονίστε τη μοναδική σας πρόταση πώλησης και το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα.
 • Εργάσιμες ώρες: Αυτή είναι η στιγμή που η επιχείρησή σας είναι ανοιχτή και διαθέσιμη στους πελάτες. Επιλέξτε τις ημέρες και ώρες που αντικατοπτρίζουν την πραγματική λειτουργία της επιχείρησής σας και την εξυπηρέτηση πελατών. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε ένα μήνυμα εκτός σύνδεσης που θα απαντά αυτόματα στους πελάτες όταν είστε εκτός σύνδεσης ή εκτός του ωραρίου λειτουργίας σας.
 • Τοποθεσία επιχείρησης: Αυτή είναι η φυσική διεύθυνση της επιχείρησής σας ή η περιοχή όπου δραστηριοποιείτε και παρέχετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν χάρτη για να εντοπίσετε την ακριβή τοποθεσία σας ή να εισαγάγετε μια ακριβή και πλήρη διεύθυνση κειμένου.
 • Ιστοσελίδα επιχείρησης: Αυτή είναι η διεύθυνση URL του ιστότοπου της επιχείρησής σας ή της σελίδας προορισμού όπου θέλετε να κατευθύνετε τους πελάτες από το WhatsApp. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σύντομη και απλή διεύθυνση URL που είναι εύκολο να πληκτρολογήσετε και να θυμάστε ή να χρησιμοποιήσετε έναν κωδικό QR που οι πελάτες μπορούν να σαρώσουν για να αποκτήσουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας.
Ανάγνωση:  9 τελευταίες τάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που πρέπει να γνωρίζετε και να ακολουθείτε το 2024

Βήμα 2: Δημιουργήστε και μοιραστείτε τον κατάλογο προϊόντων σας

Δημιουργήστε και μοιραστείτε τον κατάλογο προϊόντων σας

Το δεύτερο βήμα για τη χρήση του WhatsApp Business είναι να δημιουργήσετε και να μοιραστείτε τον κατάλογό σας.

Ο κατάλογός σας είναι μια ψηφιακή βιτρίνα που εμφανίζει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας και επιτρέπει στους πελάτες να περιηγηθούν και να παραγγείλουν απευθείας από το WhatsApp. Μπορείτε να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε τον κατάλογό σας μεταβαίνοντας στο Ρυθμίσεις > Εργαλεία επιχειρήσεων > Κατάλογος.

Επομένως, προσθέστε τις ακόλουθες πληροφορίες για κάθε προϊόν ή υπηρεσία:

 • Ονομα: Αυτό το όνομα θα εμφανίζεται στον κατάλογο και τα μηνύματά σας. Επιλέξτε ένα όνομα που είναι σαφές και περιγραφικό και ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας.
 • Εικόνα: Αυτή η εικόνα θα εμφανιστεί στον κατάλογό σας και στα μηνύματά σας. Επιλέξτε μια εικόνα που είναι υψηλής ποιότητας και ελκυστική και προβάλλει το προϊόν ή την υπηρεσία σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
 • Τιμή: Αυτή είναι η τιμή που χρεώνετε για το προϊόν ή την υπηρεσία σας. Μπορείτε να εισαγάγετε μια σταθερή ή μια μεταβλητή τιμή και να επιλέξετε το νόμισμα που αποδέχεστε. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε εκπτώσεις ή ειδικές προσφορές για να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες.
 • Περιγραφή: Αυτή η σύντομη και ενημερωτική περιγραφή εξηγεί ποιο είναι το προϊόν ή η υπηρεσία σας και τι αξία προσφέρει στους πελάτες. Χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά σχετικές με το προϊόν ή την υπηρεσία σας και στοχευμένο κοινόαναδεικνύοντας τη μοναδική σας πρόταση πώλησης και το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα.
 • Σύνδεσμος υπηρεσίας: Αυτή είναι η διεύθυνση URL της σελίδας του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας ή της σελίδας προορισμού όπου θέλετε να κατευθύνετε τους πελάτες από το WhatsApp. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σύντομη και απλή διεύθυνση URL που είναι εύκολο να πληκτρολογήσετε και να θυμάστε ή να χρησιμοποιήσετε έναν κωδικό QR που οι πελάτες μπορούν να σαρώσουν για να αποκτήσουν πρόσβαση στη σελίδα του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας.
Ανάγνωση:  Special Ops: Lioness Season 2: Renewal Hopes Rise, αλλά η ημερομηνία κυκλοφορίας εξακολουθεί να είναι αβέβαιη

Βήμα 3: Δημιουργήστε και μοιραστείτε το Chatbot σας

Δημιουργήστε και μοιραστείτε το Chatbot σας

Το chatbot του εικονικού βοηθού σας αυτοματοποιεί την εξυπηρέτηση πελατών, απαντά σε συνήθεις ερωτήσεις και παρέχει πληροφορίες και ενημερώσεις. Μπορείτε να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε το chatbot σας χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο ή πλατφόρμα τρίτου μέρους, όπως π.χ Qontak, HubSpotή Hootsuiteπου ενσωματώνεται με το WhatsApp Business Desktop.

Εδώ, μπορείτε να σχεδιάσετε και να αναπτύξετε το WhatsApp Business Bot σας χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Όνομα Chatbot: Αυτό το όνομα θα εμφανίζεται στο προφίλ και στα μηνύματά σας στο chatbot. Επιλέξτε ένα όνομα που αντικατοπτρίζει το δικό σας ταυτότητα της μάρκας και προσωπικότητα και είναι εύκολο να θυμόμαστε και να αναγνωρίζουμε.
 • Χαιρετισμός Chatbot: Αυτό το μήνυμα θα χαιρετίσει τους πελάτες όταν ξεκινήσουν μια συνομιλία με το chatbot σας. Επιλέξτε ένα φιλικό, φιλόξενο μήνυμα που παρουσιάζει το chatbot σας και τον σκοπό του.
 • Μενού Chatbot: Αυτό το μενού θα προσφέρει στους πελάτες διαφορετικές επιλογές και ενέργειες που μπορούν να κάνουν με το chatbot σας. Επιλέξτε ένα μενού που είναι απλό και σαφές και που καλύπτει τα πιο κοινά και σημαντικά θέματα. Επιπλέον, θα πρέπει να κάνει εργασίες που χρειάζονται ή θέλουν να κάνουν οι πελάτες με το chatbot σας.
 • Απαντήσεις Chatbot: Αυτά τα μηνύματα θα απαντούν στους πελάτες με βάση τα στοιχεία και τα αιτήματά τους. Επιλέξτε ακριβείς και χρήσιμες απαντήσεις, παρέχοντας στους πελάτες τις πληροφορίες και τις λύσεις που χρειάζονται ή θέλουν. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πολυμέσα, όπως εικόνες, βίντεο ή έγγραφα, για να βελτιώσετε τις απαντήσεις σας και να τις κάνετε πιο ελκυστικές.
 • Chatbot Fallback: Αυτό το μήνυμα θα χειρίζεται τις εισροές και τα αιτήματα των πελατών που δεν καλύπτονται από το μενού και τις απαντήσεις του chatbot. Επιλέξτε ένα ευγενικό, απολογητικό μήνυμα που προσφέρει στους πελάτες εναλλακτικούς τρόπους να επικοινωνήσουν μαζί σας ή να λάβουν υποστήριξη.
Ανάγνωση:  Πώς να διορθώσετε γρήγορα το "Υπήρξε σφάλμα" στο Microsoft Store;

συμπέρασμα

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp Business για να αλληλεπιδράσετε και να αλληλεπιδράσετε με τους πελάτες και τους υποψήφιους πελάτες σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp Business ως πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων για την αποστολή και λήψη μηνυμάτων κειμένου, φωνής, βίντεο και πολυμέσων. Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε ομάδες και λίστες εκπομπής.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες σχετικά με τη χρήση του WhatsApp Business, σχολιάστε παρακάτω!