Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Influencer Marketing σε μια κρίση δημοσίων σχέσεων

Πηγή

Λοιπόν, πώς επιλέγετε αυτούς τους influencers;

Θα πρέπει να βρείτε παράγοντες επιρροής που βρίσκονται στη θέση σας και να μοιραστείτε την άποψή σας. Δείτε τους οπαδούς τους. Τεχνικά, όσο περισσότερους ακόλουθους έχουν, τόσο το καλύτερο για εσάς (απλώς βεβαιωθείτε ότι αυτοί δεν είναι ψεύτικοι ακόλουθοι). Αυτό σημαίνει απλώς ότι όταν δημοσιεύουν τη δήλωση της επωνυμίας σας, για παράδειγμα, μπορεί να φτάσει σε πολλούς ανθρώπους. Δεν είναι όμως μόνο οι αριθμοί. Η συνάφεια του κοινού είναι επίσης σημαντική. Λάβετε λοιπόν influencers που ακολουθούνται από το κοινό-στόχο σας.

Βεβαιωθείτε πάντα ότι έχετε ένα σχέδιο αντιμετώπισης κρίσεων ακόμη και πριν προκύψει μια κρίση. Η στρατηγική μάρκετινγκ δημοσίων σχέσεων και επιρροής θα πρέπει να βασίζεται σε αυτό το σχέδιο. Το σχέδιο πρέπει να προσδιορίζει τι πρέπει να κάνουν οι επιρροές σας σε περίπτωση που προκύψει κρίση. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να διευκρινίσετε ότι τα ερωτήματα ή τα κακά σχόλια δεν πρέπει ποτέ να μένουν αναπάντητα σε αναρτήσεις επιρροών. Ή μπορεί να θέλετε να είστε ξεκάθαροι σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους οι επηρεαστές πρέπει να απαντούν σε ερωτήσεις κοινού σχετικά με την επωνυμία σας.

Όταν έχετε καταρτίσει ένα σχέδιο δημοσίων σχέσεων, δεν θα χρειάζεται να ενημερώσετε τον υπεύθυνο επιρροής σας σχετικά με το τι πρέπει να πείτε και τι να μην πείτε όταν μια κρίση απειλεί την επωνυμία σας. Ο επηρεαστής σας θα ξέρει ακριβώς πώς να σας υπερασπιστεί.

5 τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Influencer Marketing σε μια κρίση

Λοιπόν, ας πούμε ότι ξαφνικά βρίσκεστε σε κρίση. Όταν συμβεί αυτό, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μάρκετινγκ επιρροής για να βοηθήσετε την επωνυμία σας. Θα εξετάσουμε πέντε τρόπους σε αυτήν την ενότητα.

1. Ανοικοδομήστε την εμπιστοσύνη στην επωνυμία σας

Ελάχιστη σημασία έχει τι λες αν οι άνθρωποι δεν σε πιστεύουν. Εξάλλου, το κοινό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζεται από τα άτομα που εμπιστεύονται, ακούνε και ακολουθούν. Το εφέ του θαλάμου ηχούς μπορεί να επηρεάσει και να ενισχύσει θετικά ή αρνητικά συναισθήματα για την επωνυμία σας.

Αλλά τα καλά νέα είναι ότι οι δημόσιες σχέσεις και το μάρκετινγκ επιρροής μπορεί να συνεργαστούν για να σας βοηθήσουν διαχειριστείτε μια κρίση και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη.

Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τη δύναμη του μάρκετινγκ επιρροής για να λάβετε ένα μήνυμα στο βασικό σας κοινό. Μια ελκυστική καμπάνια πρέπει να μιλήσει στο εξειδικευμένο κοινό σας, καθώς εδώ θέλετε η φωνή σας να είναι πιο δυνατή. Αυτό σημαίνει ότι χτίζετε μια στρατηγική που επιτρέπει ευελιξία, μένοντας ταυτόχρονα στα κύρια σημεία συζήτησης.

Ανάγνωση:  6 λόγοι για τους οποίους θα έπρεπε να έχετε ήδη δημιουργήσει έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου για την επιχείρησή σας

Επιτρέψτε μου να σας δώσω ένα παράδειγμα. Παρά το γεγονός ότι η Tesla είναι η πιο πολύτιμη μάρκα αυτοκινήτων στον κόσμο, η άνοδος του κατασκευαστή EV στην κορυφή δεν ήταν ρόδινη. Η εταιρεία υπέστη αρκετές σημαντικές αποτυχίες δημοσίων σχέσεων μεταξύ 2013 και 2021, όταν διάφορα μοντέλα EV που εκτελούσαν το Full Self Driving Software υπέστησαν ατυχήματα, μερικά πραγματικά θλιβερά και τραγικά.

Τα περισσότερα από τα δυστυχήματα συνέβησαν στις ΗΠΑ.