Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πώς να χρησιμοποιήσετε την παρακολούθηση επωνυμίας για να δημιουργήσετε την επιχείρησή σας

Κάθε επιτυχημένη επιχείρηση πρέπει να εργαστεί σκληρά για να κρατήσει τους πελάτες της ευχαριστημένους. Πρέπει συνεχώς να σχεδιάζουν και να αναπτύσσουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες για να καλύπτουν τις ανάγκες των αγοραστών τους, να συνδέονται μαζί τους και να καλύπτουν τις επιθυμίες τους όποτε είναι απαραίτητο. Αλλά ακόμη και με την καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών, μια εταιρεία είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσει πλήγμα στη φήμη της επωνυμίας της ξανά και ξανά.

Όταν ένας θυμωμένος πελάτης δημοσιεύει μια αρνητική κριτική στο διαδίκτυο για να τη δουν όλοι οι άλλοι πιθανοί αγοραστές, θέλετε έναν καλά εφαρμοσμένο μηχανισμό για να το αντιμετωπίσετε. Εδώ παίζει ρόλο η παρακολούθηση της επωνυμίας. Με το να είστε προληπτικοί όσον αφορά τη διαχείριση της φήμης σας στο διαδίκτυο, όχι μόνο ελαχιστοποιείτε τις αρνητικές επιπτώσεις των κακών σχολίων των πελατών, αλλά βοηθάτε και στη δημιουργία θετικής.

Για να το θέσουμε απλά, η παρακολούθηση επωνυμίας (ακρόαση ιστού) είναι η διαδικασία παρακολούθησης διαφορετικών καναλιών όπως ειδήσεις, ιστολόγια, βίντεο, φόρουμ, κριτικές και άλλα, προσδιορίζοντας πού αναφέρθηκε η επωνυμία σας. Σε αντίθεση με την παρακολούθηση μέσων κοινωνικής δικτύωσης (κοινωνική ακρόαση), όπου εστιάζετε μόνο στην κάλυψη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η παρακολούθηση επωνυμίας περιλαμβάνει ολόκληρο τον ιστό.

Τι είναι η παρακολούθηση επωνυμίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Η παρακολούθηση επωνυμίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στην πρακτική παρακολούθησης και παρατήρησης διαδικτυακών συνομιλιών, αναφορών και αλληλεπιδράσεων που σχετίζονται με μια συγκεκριμένη επωνυμία ή εταιρεία. Περιλαμβάνει τη χρήση εργαλείων όπως το Google Alerts για την ενεργή παρακολούθηση των πλατφορμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την απόκτηση γνώσεων σχετικά με το πώς γίνεται αντιληπτή η επωνυμία, τι λένε οι πελάτες γι’ αυτήν και πώς αποδίδει στον ψηφιακό χώρο.

Παρακολουθώντας στενά τα κανάλια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η παρακολούθηση επωνυμίας επιτρέπει στις επιχειρήσεις να κατανοούν τα συναισθήματα του κοινού τους, να εντοπίζουν τις αναδυόμενες τάσεις, να αντιμετωπίζουν τις ανησυχίες των πελατών και να λαμβάνουν αποφάσεις βάσει δεδομένων για να βελτιώσουν τη φήμη της επωνυμίας τους και τη συνολική παρουσία τους στο διαδίκτυο.

Γιατί χρειάζεστε παρακολούθηση επωνυμίας;

Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι τα 2/3 των ανθρώπων θεωρούν τον Ιστό ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για ένα άτομο ή/και μια επιχείρηση. Επιπλέον, όταν ψάχνετε για μια τοπική εταιρεία που επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά, πάνω από το 97% των ανθρώπων θα συμβουλεύονται διαδικτυακές κριτικές. Εάν υπάρχουν πάρα πολλές αρνητικές κριτικές, οι περισσότεροι από αυτούς τους πιθανούς αγοραστές θα απορριφθούν.

Ανάγνωση:  Το τι, γιατί και πώς των βιβλίων μάρκετινγκ |

Είναι επίσης σημαντικό να έχετε κατά νου ότι το 94% των καταναλωτών είπε ότι μια κακή κριτική τους έπεισε να αποφύγουν μια επιχείρηση. Επίσης, περίπου το 53% των πελατών αναμένει επωνυμίες για να ανταποκρίνονται σε αρνητικές κριτικές μέσα σε μία εβδομάδα. Ωστόσο, το 63% είπε επίσης ότι οι επιχειρήσεις δεν απάντησαν ποτέ στις αρνητικές κριτικές τους. Τέλος, το 45% των καταναλωτών δηλώνει ότι θα είναι πιο διατεθειμένο να επισκεφτεί μια επιχείρηση εάν ανταποκριθεί σε αρνητικές κριτικές.

Το εργαλείο παρακολούθησης ιστού του Google Alerts θα σας επιτρέψει να παρακολουθείτε αναφορές και κριτικές, να βλέπετε τι μιλούν οι άνθρωποι για την επωνυμία σας, να αποκαλύπτετε τάσεις και περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες, μεταξύ άλλων. Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά στο πώς να απαντήσετε τόσο σε αρνητικές όσο και θετικές κριτικές στο διαδίκτυο, καθώς και να σας παρέχουμε πολλά πρότυπα που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε.

Απάντηση σε αρνητικές κριτικές

Κάθε φορά που οι εταιρείες λαμβάνουν αρνητικά σχόλια, πρέπει να επικοινωνούν απευθείας με τους πελάτες τους. Με αυτόν τον τρόπο, δείχνουν προθυμία να συμπονέσουν και να κατανοήσουν την εμπειρία τους. Ομοίως, οι εταιρείες τους παρέχουν επίσης έναν άμεσο τρόπο πρόσβασης στην επιχείρηση, όπως τα στοιχεία άμεσης επικοινωνίας της. Υπάρχουν πολλά βήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη όταν γράφετε μια απάντηση σε ένα αρνητικό σχόλιο.

 • Απευθυνθείτε στον κριτικό με το όνομα – Με πάνω Το 76% των κριτικών είναι στο Google ή στο Facebook, συνήθως θα έχετε πρόσβαση στο μικρό τους όνομα. Αποφύγετε το γενικό «Αγαπητέ επισκέπτη» ή «Αγαπητέ πελάτη».
 • Ευχαριστώ τους – Ένα «Ευχαριστώ» θα πάει πολύ μακριά, ακόμη και κάτω από αυτές τις συνθήκες. Δείχνει ότι η επιχείρησή σας εκτιμά τα ειλικρινή σχόλιά τους.
 • Απολογούμαι – Το να ζητάτε συγγνώμη για την κατάσταση, ακόμα κι αν δεν ήταν δικό σας λάθος, θα δείξετε στους πελάτες σας ότι δεν είστε πολύ περήφανοι για να αναλάβετε τα λάθη σας.
 • Παίρνω την ευθύνη – Εξίσου σημαντικό είναι να μην κάνετε δικαιολογίες, ακόμα κι αν αυτό ήταν ένα μεμονωμένο ή ατυχές περιστατικό. Ταυτόχρονα, φροντίστε να παρέχετε τη διαβεβαίωση ότι τηρείτε τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα.
 • Προσφέρετε για να διορθώσετε τα πράγματα – Να είστε όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένοι σχετικά με την εμπειρία του πελάτη και να επικοινωνείτε ποιες αλλαγές ή βελτιώσεις θα κάνετε για να επιλύσετε την κατάσταση.
 • Μετακίνηση της συζήτησης εκτός σύνδεσης – Ο καλύτερος τρόπος για να επιλύσετε την κατάσταση είναι να μιλήσετε απευθείας με τον δυσαρεστημένο πελάτη. Για αυτόν τον λόγο, πρέπει να δώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, όπως τον αριθμό τηλεφώνου ή τη διεύθυνση email σας.
 • Ζητήστε μια δεύτερη ευκαιρία – Μην απομακρύνεστε από τις αρνητικές κριτικές και προσκαλέστε τους να επιστρέψουν. Αυτό θα δημιουργήσει μια ευκαιρία να αλλάξετε το θέμα της συζήτησης και θα δείξει ότι έχετε εμπιστοσύνη στην ικανότητά σας να διορθώσετε τα πράγματα.
Ανάγνωση:  Τα καλύτερα παιχνίδια για το Oculus Quest (Meta Quest)

Πρότυπα αρνητικών κριτικών

 • αγαπητός [name],
  Ζητώ συγγνώμη εκ μέρους όλων των μελών του προσωπικού μας. Να γνωρίζετε ότι η κατάστασή σας ήταν εξαίρεση. Όπως μπορείτε να δείτε σε άλλες κριτικές εδώ, είμαστε γνωστοί για την ανάληψη ευθύνης και τη βαθιά φροντίδα για τους πελάτες μας. Δεν μπορούμε να διορθώσουμε αυτό που έχει ήδη συμβεί, αλλά έχετε τον προσωπικό μου λόγο και δέσμευση ότι θα βελτιώσουμε τον τρόπο με τον οποίο το προσωπικό μας εξυπηρετεί κάθε πελάτη. Μέχρι τότε, παρακαλώ δεχθείτε την πιο ειλικρινή μου συγγνώμη εκ μέρους όλων στην ομάδα.
 • αγαπητός [name],
  Θέλουμε να ζητήσουμε ειλικρινά συγγνώμη για την αρνητική εμπειρία σας στο/με το δικό μας [store/office/product/service]. Ωστόσο, θα θέλαμε να μάθουμε περισσότερα για την κατάστασή σας και τι ακριβώς συνέβη. Θέλουμε να κάνουμε τα πράγματα σωστά για εσάς. Παρακαλώ καλέστε μας [phone number] ή στείλτε μας email στο [email], και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας αμέσως. Ανυπομονούμε να ακούσουμε νέα σας και να σας κερδίσουμε πίσω την επιχείρησή σας. Με εκτίμηση, [name], [position]
 • αγαπητός [name],
  Θέλουμε να ζητήσουμε την ειλικρινή μας συγγνώμη για όλα τα ζητήματα που αντιμετωπίσατε. Είμαστε περήφανοι που διατηρούμε τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας για τους πελάτες μας. Ελπίζουμε λοιπόν να μας επιτρέψετε να το συζητήσουμε περαιτέρω μαζί σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας [phone number] ή μπορείτε να μας στείλετε email στο [email id]. [name]μας [position] θα σας φροντίσει προσωπικά, η παράτασή του δεν είναι [extension number]. Θα πρέπει να επικοινωνήσει μαζί σας σύντομα και ελπίζουμε να βρούμε μια λύση που θα σας κάνει να χαμογελάτε.

Απάντηση σε θετικές κριτικές

Η απάντηση σε αρνητικές κριτικές δεν είναι μόνο η διαχείριση της φήμης στο διαδίκτυο. Η απάντηση σε θετικές κριτικές μπορεί επίσης να αποφέρει πολλά οφέλη για την οικοδόμηση της αφοσίωσης των πελατών, τη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας των πελατών, ακόμη και την προσπάθεια για την επίτευξη περισσότερων πωλήσεων. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με την απάντηση σε αρνητικές κριτικές, υπάρχουν αρκετές οδηγίες που πρέπει να περιέχουν όλες οι απαντήσεις σε θετικές κριτικές.

 • λέγοντας ευχαριστώ – Πρέπει να δείξετε εκτίμηση για τον χρόνο που έδωσαν οι ευχαριστημένοι πελάτες σας για να μοιραστούν τις θετικές τους εμπειρίες. Οι λαμπερές κριτικές και οι υψηλές αξιολογήσεις είναι εξαιρετικά παραδείγματα κοινωνικής απόδειξης που προσελκύουν περισσότερες επιχειρήσεις.
 • Ενίσχυση των θετικών – Τις περισσότερες φορές, οι θετικές κριτικές μιλούν για συγκεκριμένα πράγματα που απολάμβαναν οι χρήστες σχετικά με την εμπειρία τους. Προσδιορίστε τους και αναφέρετε τους στην απάντησή σας. Αυτό σας βοηθά να κάνετε λίγο λεπτό μάρκετινγκ χωρίς να φαίνεστε πιεστικοί.
 • Επιβεβαιώστε τη δέσμευσή σας ότι θέλετε να τους ξαναδείτε – Να κάνετε πάντα τους ευχαριστημένους πελάτες να νιώθουν ευπρόσδεκτοι και να τους απευθύνετε μια πρόσκληση να επιστρέψουν στην επιχείρησή σας. Όχι μόνο θα βοηθήσετε στη δημιουργία ενός επαναλαμβανόμενου πελάτη, αλλά και θα δείξετε στην διαδικτυακή κοινότητα ότι είστε το είδος της επιχείρησης όπου οι άνθρωποι επιθυμούν να επιστρέψουν.
 • Αναφέρετε τα άλλα προϊόντα ή/και υπηρεσίες σας – Εάν η κατάσταση το επιτρέπει, μπορείτε να αναφέρετε ένα άλλο προϊόν, υπηρεσία ή προώθηση που αξίζει να δοκιμάσετε. Αλλά προσέξτε να μην το παρακάνετε, διαφορετικά μπορεί να φανείτε πολύ πωλητικοί. Πηγαίνετε με κάτι που μοιάζει με το «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είχατε μια καλή εμπειρία [product/service]. Την επόμενη φορά που θα είστε εδώ, μπορείτε να δοκιμάσετε το δικό μας [other product]καθώς είναι μια από τις νεότερες προσφορές μας και πιστεύουμε ότι θα σας ταιριάζει καλύτερα.”
 • Χρησιμοποιήστε επώνυμες λέξεις-κλειδιά και λέξεις-κλειδιά του κλάδου – Με την εισαγωγή σχετικών επώνυμων λέξεων-κλειδιών με τη μορφή της επωνυμίας, του προϊόντος, της υπηρεσίας ή του κλάδου σας, θα αυξήσετε τις πιθανότητες αυτές οι θετικές κριτικές να φτάνουν στην κορυφή των σελίδων αναζήτησης. Τούτου λεχθέντος, δεν πρέπει να αναφέρετε καμία από αυτές τις λέξεις-κλειδιά περισσότερες από μία φορές, καθώς η απάντησή σας μπορεί να αρχίσει να ακούγεται σαν ανεπιθύμητη.
Ανάγνωση:  Σύνδεσμος Insta: Σύνδεσμοι Instagram στο βιογραφικό

Πρότυπα θετικής κριτικής

 • γεια [name],
  Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να μοιραστείτε την πολύτιμη γνώμη σας [company] με άλλους. Είμαστε υπερήφανοι που προσφέρουμε εξαιρετικές υπηρεσίες σε κάθε πελάτη και είμαστε πολύ χαρούμενοι που λαμβάνουμε τα κομπλιμέντα και την εκτίμησή σας. Ελπίζουμε να σας δούμε ξανά εδώ και παρακαλούμε να φέρετε όλους τους φίλους και την οικογένειά σας. Θα διασφαλίσουμε ότι όλοι απολαμβάνουν την ίδια ποιότητα υπηρεσιών με εσάς.
 • γεια [name],
  Σας ευχαριστούμε που μας δώσατε την ευκαιρία και ακόμη περισσότερο που μας κάνατε αυτή την κριτική. Όντας μια μικρή εταιρεία, οι περισσότεροι από τους πελάτες μας παραπέμπονται σε εμάς από υπάρχοντες πελάτες. Όπως εσείς, έτσι και σε όλους τους άλλους πελάτες μας άρεσε πολύ η χρήση [product/company name]. Βγάζουμε και εμείς [new product/feature] τις επόμενες εβδομάδες. Ελπίζουμε ότι θα παραμείνετε πιστός πελάτης – ένα κουπόνι έκπτωσης 15% έχει σταλεί στο email σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιεσδήποτε προτάσεις ή απορίες. Είμαστε διαθέσιμοι στο [phone number] και [email id].
 • Είμαστε απίστευτα ευγνώμονες που αφιερώσατε χρόνο για να μας αφήσετε αυτό το σημείωμα, [name]. [Company name] βάζει την ικανοποίηση των πελατών ως κορυφαία προτεραιότητα και είμαστε αφοσιωμένοι στους πελάτες μας. Είναι πελάτες σαν εσάς που κάνουν τη δουλειά μας υπέροχη. Ανυπομονούμε να σας εξυπηρετήσουμε ξανά.
Ανάγνωση:  Shadow Banned TikTok: Πώς να απαλλαγείτε από αυτήν την απαγόρευση του TikTok το 2024;

Συχνές Ερωτήσεις

Γιατί είναι σημαντική η παρακολούθηση της επωνυμίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Η παρακολούθηση επωνυμίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι σημαντική επειδή επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις αντιλήψεις των πελατών, να εντοπίζουν πιθανά ζητήματα ή κρίσεις, να παρακολουθούν αναφορές σε επωνυμίες και να αξιοποιούν ευκαιρίες για αλληλεπίδραση με το κοινό τους, ενισχύοντας τελικά τη φήμη της επωνυμίας τους και την ικανοποίηση των πελατών.

Ποιες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να παρακολουθώ για αναφορές επωνυμίας;

Οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που πρέπει να παρακολουθείτε για αναφορές επωνυμίας εξαρτώνται από το κοινό-στόχο και τον κλάδο σας. Ωστόσο, δημοφιλείς πλατφόρμες όπως το Twitter, το Facebook, το Instagram, το LinkedIn και το YouTube είναι συχνά βασικά σημεία εκκίνησης για την παρακολούθηση της επωνυμίας.

Πώς μπορεί η παρακολούθηση επωνυμίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να βοηθήσει στην ανάλυση ανταγωνιστών;

Η παρακολούθηση της επωνυμίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να βοηθήσει στην ανάλυση ανταγωνιστών παρακολουθώντας και αναλύοντας τις διαδικτυακές δραστηριότητες των ανταγωνιστών σας, τις αλληλεπιδράσεις με τους πελάτες, το συναίσθημα για την επωνυμία τους και τις στρατηγικές μάρκετινγκ.

συμπέρασμα

Η μακροπρόθεσμη επιτυχία οποιασδήποτε επιχείρησης, ιδιαίτερα στη σημερινή ψηφιακή εποχή, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο να παρακολουθεί προσεκτικά την online δημόσια αντίληψη της επωνυμίας της. Αν και δεν υπήρξαν ποτέ τόσοι πολλοί τρόποι για να μιλήσει το κοινό για την επωνυμία σας, υπάρχουν επίσης ευκολότεροι τρόποι από ποτέ για να παρακολουθείτε και να παρακολουθείτε τις αναφορές της επωνυμίας σας στον ιστό.

Με το πρόσθετο διαχείρισης φήμης του Google Alerts, μπορείτε να αποκτήσετε άμεση πρόσβαση σε οποιαδήποτε αναφορά επωνυμίας σε κοινωνικά δίκτυα, ειδήσεις, ιστολόγια, βίντεο, φόρουμ, κριτικές και πολλά άλλα. Θα μπορείτε να ανακαλύψετε πώς νιώθουν πραγματικά οι άνθρωποι για την επωνυμία σας μέσω της ανάλυσης συναισθημάτων (θετικό, αρνητικό και ουδέτερο). Θα μπορείτε επίσης να αποκαλύψετε τις τάσεις και τις συζητήσεις οποιωνδήποτε λέξεων-κλειδιών, hashtags και φράσεων στον ιστό, καθώς και να κατανοήσετε σε βάθος πώς γίνεται αντιληπτή η επωνυμία σας στο διαδίκτυο. Με το εργαλείο διαχείρισης φήμης της Google Alerts, θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε κρίση και να την αντιμετωπίσετε πριν αρχίσει να επηρεάζει αρνητικά την επιχείρησή σας. Μη διστάσετε να ξεκινήσετε τη δοκιμή 14 ημερών τώρα δωρεάν!