Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πώς να φτιάξετε τη δική σας εφαρμογή για κινητά

Πώς να φτιάξετε τη δική σας εφαρμογή για κινητά

Τα κινητά τηλέφωνα έχουν κατακλύσει τον κόσμο. Σήμερα, υπάρχουν περισσότερα από 2,7 δισεκατομμύρια smartphone και 1,35 δις χρήστες tablet σε όλο τον κόσμο. Ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει περισσότερες από τρεις ώρες στο τηλέφωνό του κάθε μέρα.

Τι κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι στα τηλέφωνά τους; Η πλειοψηφία – 90% – είναι σε εφαρμογές. Με τέτοια εκπληκτικά στατιστικά στοιχεία, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις θέλουν να εκμεταλλευτούν τη δύναμη της ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά. Αλλά η δημιουργία της δικής σας εφαρμογής για κινητά μπορεί να είναι μια πολύπλοκη διαδικασία.

Ξεκινήστε με μια ιδέα και έναν στόχο

Το πρώτο – και πιο προφανές – βήμα στη διαδικασία είναι να ορίσετε την ιδέα και τον στόχο σας. Γιατί θέλετε να δημιουργήσετε μια εφαρμογή; Πώς θα ωφελήσει η εφαρμογή τον χρήστη; Τι θα πετύχει η εφαρμογή για την επωνυμία σας; Αφού προσδιορίσετε με σαφήνεια τους στόχους της εφαρμογής σας, μπορείτε να αρχίσετε να εμπλουτίζετε την ιδέα σας.

Περιγράψτε τη λειτουργικότητα και τα χαρακτηριστικά

Τώρα που έχετε ορίσει τους στόχους της εφαρμογής σας, μπορείτε να αρχίσετε να υπολογίζετε πώς θα επιτύχετε αυτούς τους στόχους. Ξεκινήστε να διαμορφώνετε μια λίστα με χαρακτηριστικά και λειτουργίες που θα επιτύχουν τους στόχους σας.

Ανάγνωση:  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα τηλεφωνικά συστήματα για τηλεφωνικά κέντρα

Τα χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Push ειδοποιήσεις
  • Κοινωνική κοινή χρήση
  • Ενσωμάτωση συνομιλίας
  • Ενσωμάτωση βίντεο
  • Φόρμες και επικοινωνήστε μαζί μας μέσω μηνυμάτων
  • ενσωμάτωση ηλεκτρονικού εμπορίου
  • Ημερολόγιο εκδηλώσεων
  • Χαρακτηριστικά κράτησης
  • Χάρτες

Ο στόχος είναι να εφαρμόσετε μόνο τις δυνατότητες και τις λειτουργίες που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους της εφαρμογής σας. Δεν θέλετε μια φουσκωμένη εφαρμογή που είναι βαλτωμένη από επιπλέον λειτουργίες που δεν θα χρειαστούν ποτέ οι χρήστες σας. Σε αυτό το στάδιο, μπορεί επίσης να θέλετε να ερευνήσετε τον ανταγωνισμό για να δείτε τι κάνουν. Ρίξτε μια ματιά στον σχεδιασμό, τις δυνατότητες και τις λειτουργίες των εφαρμογών τους. Σημειώστε τυχόν περιοχές όπου βλέπετε περιθώρια βελτίωσης και δείτε εάν μπορείτε να εντάξετε αυτές τις βελτιώσεις στη δική σας εφαρμογή.

Δημιουργία και δοκιμή εφαρμογών Wireframes

Σε αυτό το στάδιο, θα πρέπει να έχετε μια αρκετά καλή ιδέα για τις δυνατότητες και τις λειτουργίες που θέλετε να συμπεριλάβετε στην εφαρμογή σας. Πώς θα παρουσιάσετε όμως αυτά τα χαρακτηριστικά; Η δημιουργία και η δοκιμή πλαισίων καλωδίων μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την ιδανική διάταξη και σχεδιασμό για την εφαρμογή σας. Το wireframe είναι ένας απλός οπτικός οδηγός που αντιπροσωπεύει τη διάταξη και τη ροή των εφαρμογών σας.

Υπάρχουν αρκετές διαδικτυακά εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν εσείς με τη διαδικασία wireframing, όπως το Gliffy, το Fluid UI και το Mockflow. Το επόμενο βήμα είναι να δοκιμάσετε τα καλώδια σας και υπάρχουν εργαλεία και για αυτό το βήμα. Αυτά τα εργαλεία ζωντανεύουν το wireframe σας και περιλαμβάνουν διαδραστικά στοιχεία για την προσομοίωση της πραγματικής εμπειρίας χρήσης της εφαρμογής σας.

Ανάγνωση:  Πώς να επαναφέρετε το SMC στο MacBook Pro

Δημιουργήστε την εφαρμογή σας

Σε αυτό το στάδιο, η εφαρμογή σας αρχίζει πραγματικά να συγκεντρώνεται, αλλά πρέπει ακόμα να τη δημιουργήσετε. Εάν έχετε τις δεξιότητες και τα εργαλεία, μπορείτε να δημιουργήσετε την εφαρμογή μόνοι σας. Τι γίνεται όμως αν δεν έχετε ιδέα από πού να ξεκινήσετε και έχετε μηδενική εμπειρία προγραμματισμού; Έχετε ακόμα μερικές επιλογές.

Χρησιμοποιήστε ένα App Builder

Τα προγράμματα δημιουργίας εφαρμογών μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε την εφαρμογή σας μέσω μιας φιλικής προς τον χρήστη πλατφόρμας με στοιχεία στυλ μεταφοράς και απόθεσης. Δεν απαιτείται εμπειρία προγραμματισμού για τη χρήση αυτών των πλατφορμών, αλλά υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα. Τα προγράμματα δημιουργίας εφαρμογών έχουν περιορισμένες δυνατότητες και λειτουργίες. Είναι πιο δύσκολο να δημιουργήσετε μια πραγματικά προσαρμοσμένη εφαρμογή επειδή βασίζεστε πλήρως στη βιβλιοθήκη επιλογών της πλατφόρμας.

Ορισμένες πλατφόρμες είναι πιο προσαρμόσιμες από άλλες, αλλά συνήθως, αυτές οι προσαρμοσμένες λειτουργίες απαιτούν να έχετε κάποιες γνώσεις προγραμματισμού. Αν και μπορεί να είναι χρήσιμες για απλές εφαρμογές, οι πλατφόρμες δημιουργίας δεν είναι ιδανικές για επωνυμίες που θέλουν να ενσωματώσουν το ηλεκτρονικό εμπόριο, τη συνομιλία, τις κρατήσεις και άλλες πιο σύνθετες λειτουργίες στις εφαρμογές τους.

Προσλάβετε έναν επαγγελματία

Η απλούστερη και πιο οικονομική λύση για τη δημιουργία εφαρμογών (στις περισσότερες περιπτώσεις) είναι να προσλάβετε έναν επαγγελματία. Οι έμπειροι προγραμματιστές μπορούν να εντοπίσουν τυχόν πιθανά ζητήματα (τεχνικά ή βασισμένα σε χρήστες) που μπορεί να επηρεάσουν την επιτυχία της εφαρμογής σας και να παρέχουν συστάσεις για το πώς να βελτιώσετε το σχέδιο ή την ιδέα σας.

Ανάγνωση:  Πώς να πουλήσετε τις τέχνες και τις χειροτεχνίες σας στο Διαδίκτυο

Θα χειριστούν ολόκληρη τη διαδικασία ανάπτυξης από την αρχή μέχρι το τέλος, ώστε να μπορείτε να παραμένετε συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνετε καλύτερα – τη λειτουργία της επιχείρησής σας. Εταιρείες όπως η Redwerk (μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες τους εδώ) παρέχει επαγγελματική ανάπτυξη πλήρους κύκλου για εφαρμογές iOS. Θα χειριστούν ακόμη και τη δημιουργία πρωτοτύπων, τη σχεδίαση διεπαφής χρήστη και τη συντήρηση της εφαρμογής σας.

Εάν έχετε μια ιδέα για μια εφαρμογή και σκέφτεστε σοβαρά να πετύχετε με την εφαρμογή σας, ένας επαγγελματίας, έμπειρος προγραμματιστής είναι η πιο πρακτική λύση. Οι προγραμματιστές μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την ιδέα σας και να ζωντανέψετε την εφαρμογή σας.