Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πώς να φτιάξετε μια τηλεόραση χωρίς ήχο αλλά εικόνα;

Πώς να φτιάξετε μια τηλεόραση χωρίς ήχο αλλά εικόνα;

Μια τηλεόραση χωρίς ήχο αλλά εικόνα είναι σαν ένα τηλέφωνο χωρίς δίκτυο – μπορείτε να δείτε τα πάντα, αλλά η επικοινωνία είναι ελλιπής.

Πίνακας περιεχομένων

Ευτυχώς, αυτό το κοινό πρόβλημα μπορεί συχνά να επιλυθεί με μερικά απλά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε πώς να διορθώσετε μια τηλεόραση χωρίς πρόβλημα ήχου αλλά εικόνας.

Τηλεόραση χωρίς ήχο αλλά εικόνα: 12 διορθώσεις

Σε αυτήν την ενότητα, θα παρουσιάσουμε 12 επιδιορθώσεις με τις οποίες μπορείτε να επιλύσετε εύκολα την τηλεόρασή σας χωρίς ήχο αλλά πρόβλημα εικόνας.

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις έντασης και σίγασης

Ίσως τα κουμπιά έντασης ήχου και σίγασης της τηλεόρασης έχουν ρυθμιστεί από κάποιον χωρίς να το γνωρίζετε. Επομένως, είναι καλύτερο να ελέγξετε πρώτα αυτές τις ρυθμίσεις πριν προχωρήσετε στις τεχνικές επιδιορθώσεις.

Ανάγνωση:  Η Corsair ανακοινώνει φορητό υπολογιστή παιχνιδιών βασισμένο σε AMD με ενσωματωμένο Stream Deck

Έλεγχοι έντασης

Βεβαιωθείτε ότι η ένταση της τηλεόρασης είναι ανεβασμένη σε επίπεδο ήχου. Εντοπίστε τα κουμπιά έντασης ήχου στο τηλεχειριστήριο της τηλεόρασής σας ή στην ίδια την τηλεόραση και προσαρμόστε ανάλογα.

Σίγαση ρυθμίσεων

Ελέγξτε εάν η τηλεόραση είναι σε σίγαση. Πατήστε το κουμπί Σίγαση στο τηλεχειριστήριο ή μεταβείτε στο μενού ρυθμίσεων της τηλεόρασης για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία σίγασης.

Εξετάστε τις ρυθμίσεις εξόδου ήχου

Θα σας συμβουλεύσουμε να εξετάσετε τις ρυθμίσεις εξόδου ήχου τόσο για εξωτερικές συσκευές όσο και για εσωτερικά ηχεία.

Εξωτερικές συσκευές

Εάν έχετε συνδέσει εξωτερικές συσκευές, όπως ηχητική μπάρα ή σύστημα οικιακού κινηματογράφου, βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένες και συνδεδεμένες σωστά στην τηλεόραση. Επαληθεύστε τις ρυθμίσεις εξόδου ήχου για να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζουν με τις συνδεδεμένες συσκευές.

Εσωτερικά ηχεία

Εάν διαθέτετε τηλεόραση με ενσωματωμένα ηχεία, επιβεβαιώστε ότι η έξοδος ήχου έχει ρυθμιστεί σε εσωτερικό ή ηχείο τηλεόρασης στις ρυθμίσεις του στούντιο TV. Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις ισορροπίας και ισοσταθμιστή για να βεβαιωθείτε ότι δεν επηρεάζουν την έξοδο ήχου.

Ελέγξτε τις συνδέσεις των καλωδίων

Είναι καλύτερα τα χρυσά καλώδια HDMI και οι υποδοχές ήχου 3,5 mm;

Εδώ, θα μιλήσουμε για τα καλώδια HDMI ή ήχου και τα καλώδια οπτικών ή RCA.

Καλώδια HDMI ή ήχου

Εάν χρησιμοποιείτε εξωτερικές συσκευές, ελέγξτε τα καλώδια HDMI ή ήχου που τις συνδέουν στην τηλεόραση. Βεβαιωθείτε ότι έχουν συνδεθεί με ασφάλεια στις σωστές θύρες και ότι δεν έχουν καταστραφεί ή χαλαρώσει. Εάν τα καλώδια είναι κατεστραμμένα, αντικαταστήστε τα το συντομότερο.

Καλώδια οπτικών ή RCA

Για τηλεοράσεις με οπτική έξοδο ήχου ή έξοδο ήχου RCA, επιθεωρήστε τα καλώδια και τις συνδέσεις. Αντικαταστήστε τυχόν κατεστραμμένα καλώδια και βεβαιωθείτε ότι είναι καλά συνδεδεμένα.

Ανάγνωση:  Πώς να επεξεργαστείτε μια επιχείρηση δολοφόνων

Δοκιμή με διαφορετικές πηγές ήχου

Συνδέστε εναλλακτικές πηγές ήχου, όπως μια συσκευή αναπαραγωγής DVD ή κονσόλα παιχνιδιών στην τηλεόραση για να προσδιορίσετε εάν το πρόβλημα έγκειται σε μια συγκεκριμένη πηγή ή στην ίδια την τηλεόραση.

Εάν ο ήχος λειτουργεί με άλλες πηγές, υποδηλώνει πρόβλημα με την αρχική συσκευή πηγής.

Δοκιμάστε διαφορετικές εξόδους ήχου

Εάν η τηλεόρασή σας διαθέτει πολλές επιλογές εξόδου ήχου, όπως HDMI ARC, οπτική ή υποδοχή ακουστικών, δοκιμάστε να συνδέσετε τη συσκευή ήχου σας σε διαφορετική θύρα εξόδου. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν το πρόβλημα αφορά συγκεκριμένα μια συγκεκριμένη έξοδο ήχου.

Εάν αυτό δεν διόρθωνε την τηλεόραση χωρίς πρόβλημα ήχου αλλά εικόνας, ακολουθήστε τις άλλες οδηγίες που δίνονται παρακάτω.

Απενεργοποιήστε τις μορφές εξόδου ήχου

Ορισμένες τηλεοράσεις υποστηρίζουν διάφορες μορφές εξόδου ήχου, όπως Dolby Digital ή DTS. Στις ρυθμίσεις ήχου της τηλεόρασης, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε συγκεκριμένες μορφές εξόδου και δοκιμάστε τον ήχο. Οι μη συμβατές μορφές ενδέχεται να έχουν ως αποτέλεσμα την απουσία ήχου ή παραμορφωμένο ήχο.

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ήχου surround

Εάν η τηλεόρασή σας υποστηρίζει ήχο surround, προσαρμόστε τις ρυθμίσεις ήχου ώστε να ταιριάζουν με τη διαμόρφωση των ηχείων σας. Οι εσφαλμένες ρυθμίσεις ενδέχεται να έχουν ως αποτέλεσμα τη δρομολόγηση του ήχου σε ηχεία που δεν είναι συνδεδεμένα ή ενεργοποιημένα.

Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις ήχου στις προεπιλογές

Στις ρυθμίσεις ήχου της τηλεόρασης, αναζητήστε μια επιλογή για να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις ήχου στις προεπιλεγμένες τους τιμές. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη τυχόν προσαρμοσμένων ρυθμίσεων που μπορεί να προκαλούν το πρόβλημα ήχου.

Ανάγνωση:  Πώς να κερδίσετε φοιτητική έκπτωση στο Spotify Hulu;

Ενεργοποιήστε την τηλεόραση για να διορθώσετε κανέναν ήχο αλλά εικόνα

Η ενεργοποίηση μιας τηλεόρασης αναφέρεται στη διαδικασία της πλήρους απενεργοποίησης της συσκευής, της αποσύνδεσής της από την πηγή τροφοδοσίας και, στη συνέχεια, της επανασύνδεσης και της επανενεργοποίησης της. Βοηθά στην επαναφορά των εσωτερικών στοιχείων της τηλεόρασης και μπορεί να επιλύσει ορισμένα ζητήματα ή δυσλειτουργίες.

Δείτε πώς μπορείτε να εκτελέσετε έναν κύκλο ισχύος της τηλεόρασης:

  • Εντοπίστε το κουμπί λειτουργίας στην τηλεόρασή σας ή στο τηλεχειριστήριο.
  • Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας για περίπου 10-15 δευτερόλεπτα μέχρι να σβήσει τελείως η τηλεόραση.
  • Μόλις απενεργοποιηθεί η τηλεόραση, αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας από την πρίζα ή το πίσω μέρος της τηλεόρασης.
  • Περιμένετε περίπου 1-2 λεπτά για να διαλυθεί τυχόν υπολειπόμενη ισχύς.
  • Συνδέστε ξανά το καλώδιο ρεύματος στην πρίζα ή στην τηλεόραση.
  • Πατήστε ξανά το κουμπί λειτουργίας για να ενεργοποιήσετε ξανά την τηλεόραση.

Ενημερώστε το υλικολογισμικό και τα προγράμματα οδήγησης

Βεβαιωθείτε ότι το υλικολογισμικό της τηλεόρασής σας και τα προγράμματα οδήγησης των συνδεδεμένων συσκευών ήχου είναι ενημερωμένα. Επισκεφτείτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή ή χρησιμοποιήστε το μενού ρυθμίσεων της τηλεόρασης για να ελέγξετε για διαθέσιμες ενημερώσεις και να τις εγκαταστήσετε εάν χρειάζεται.

Πραγματοποιήστε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων της τηλεόρασης για να μην διορθώσετε ήχο αλλά εικόνα

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, μπορείτε να δοκιμάσετε να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στην τηλεόρασή σας. Ωστόσο, σημειώστε ότι αυτό θα διαγράψει όλες τις ρυθμίσεις και τα προσωπικά δεδομένα, επομένως θα πρέπει να είναι η τελευταία λύση.

Ανάγνωση:  Πώς να ξεμπλοκάρω κάποιον στο PS4;

Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήσης της τηλεόρασής σας ή στον ιστότοπο του κατασκευαστή για συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με τον τρόπο εκτέλεσης επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Συμβουλευτείτε την επαγγελματική υποστήριξη

Εάν καμία από τις παραπάνω λύσεις δεν επιλύσει το πρόβλημα, συνιστάται να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια. Επικοινωνήστε με την υποστήριξη πελατών του κατασκευαστή της τηλεόρασης ή συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο τεχνικό που μπορεί να διαγνώσει και να επιδιορθώσει τυχόν προβλήματα υλικού ή εσωτερικών εξαρτημάτων.

Αυτό είναι. Ακολουθώντας τα παραπάνω 12 βήματα, μπορείτε σίγουρα να διορθώσετε μια τηλεόραση χωρίς πρόβλημα ήχου αλλά εικόνας.

Κόκκινη λυχνία τηλεόρασης Panasonic που αναβοσβήνει: 5 Διορθώσεις

Συχνές απαντημένες ερωτήσεις (FAQ)

Ας δούμε μερικές συχνές ερωτήσεις σχετικά με το θέμα:

Γιατί έχω φωτογραφίες αλλά δεν έχω ήχο στην τηλεόρασή μου;

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους δεν ακούγεται ήχος στην τηλεόρασή μας, αλλά βλέπετε το βίντεο, συμπεριλαμβανομένων εσφαλμένων ρυθμίσεων έντασης, προβλημάτων σύνδεσης καλωδίου, παλιό υλικολογισμικό και μη συμβατές μορφές εξόδου ήχου.

Πώς μπορώ να διορθώσω τη μαύρη οθόνη της τηλεόρασής μου χωρίς ήχο;

Για να διορθώσετε τη μαύρη οθόνη της τηλεόρασής σας χωρίς ήχο, ελέγξτε όλες τις συνδέσεις καλωδίων. Εάν αυτό δεν λειτούργησε, ενεργοποιήστε την τηλεόραση.

Πώς να αλλάξετε την είσοδο στην τηλεόραση Samsung;